<< Till startsidan
 
   


OBS! Här publiceras era pressutskick eller nyhetsbrev. Ja, allt ni vill ska nå ut, vare sig det är klubbinfo, teaminfo eller något annat av intresse. Är det något du vill ha med så maila till: maria@motorsportivarmland.nu

MiV är ju sidan som förmedlar allt NI vill få ut och läsa! Så välkommen att maila in din rapport!

2007
             <<Tillbaka färskaste Rallyt 2007
07-04-30 Flexifuel-Cosworthen rapp i Sala med "Dickens" kartis
Kändes mycket bra i Mineraljakten, tyckte vi hade läget läget under kontroll under dagen(trots en viss Dicken) Ombyggd intercoolerkylning med lägre int-cool temp gjorde nog att maskin även kändes ”rappare” än i Himmelstalund på Himpan var tempen på tok för hög.

Det gick ganska klockrent i alla 3 åken under dagen, man måste vara nöjd om man klara Larsson 3ggr. Det var extra krydda att Dicken dotter Jessica lotsade i Sala, alltid lika kul att fightas med Larsson, där man brukar får ge sig (som de flesta andra)han verkade ivrig på revanch. Spännande med Slicks i 140-150km/h på grus med grus-chikan !! Vet ej om Jessica ”fick sitta i släpet” hem till Uppsala men hon o jag hade jättekul i Sala ! Särskilt tack hjälpen i Lördags Benny Essman ”alltid en klippa”

Nu ska vi ut skogen igen,det blir Falck-pokalen på Lördag där vi är anmälda av Calix Bilvärme Vi ska göra vad vi kan mot Wicksell, det kan bli väl tufft trots hemmavägar. Rutinerade Fredrik Jensen läser i Eskilstuna på Lördag Det blir ev.en tur till Värmland innan Lördag också?
www.oscarssonrally.com (kanske kanske även blir Sviestad i morgon)
07-04-30 Hektisk månad för Sandell
Han är nyss hemkommen från Solvalla i Stockholm där han skjutsat travpublik runt banan i rallybilen. Men juniorvärldsmästaren Patrik Sandell hinner knappt packa upp väskan innan det bär av iväg igen på ett av sina många olika uppdrag.

Om ett par dagar bär det av till Norge. För att hålla farten uppe mellan VM-tävlingarna gör Patrik gör ett inhopp i norska Mästerskapet. Till tävlingen lånar han norrmannen Petter Fauskos Renault Clio Grupp N. En likadan bil som Patrik vann Junior-SM och SM i för ett par år sedan. Tävlingen består av närmare femton mil specialsträckor på två dagar.
- ”Tävlingen inleds med att vi åker rekognosering två gånger, precis som på VM. Det är bra att få i kroppen både när det gäller notskrivning och körningen inför fortsättningen av VM-säsongen” säger Patrik Sandell.

Direkt efter Norge är det dags för ett par dagars test med Renault Sport inför Rally Sardinien. Testerna sker strax utanför Karlstad där teamchefen Jonas Kruse har sin anläggning.
- ”Vi kommer att arbeta vidare med att utveckla bland annat väghållningen och bromsarna. Men vi kommer också testa lite tankar och idéer som Renault Sport har efter Rally Portugal senast” säger Patrik Sandell.
- ”Jag är glad över möjligheten att få åka så mycket test som vi gör. Dels för att vi utvecklar bilen naturligtvis, men också för att jag får fler mil i tävlingsbilen. Det är ändå en av de avgörande delarna i det längre perspektivet” säger Sandell.

Den 18-20:e maj är det så dags för Rally Sardinen, årets tredje deltävlingen i juniorklassen i VM. En tävling som Patrik vann i fjol.
- ”Jag har strategin helt klar för mig vad som gäller för att ta maximal poäng där nere, och det handlar framförallt att åka smart, som vi gjorde i fjol. Förhoppningsvis räcker det hela vägen den här gången också” säger Sandell.

Nästa anhalt är Rally SM och South Swedish Rally i Ljungby. Men inte med Patrik bland de tävlande utan som expertkommentator i Viasats TV-sändningar.

Månaden avslutas sedan med föreläsningar för Svenska Bilsportförbundet. Patrik är en av huvudpersonerna i satsningen Winners Don’t Drink & Drive. En roadshow som besöker bland annat skolor runt om i landet. Patrik berättar om sitt liv som rallyförare och vikten av att vara skärpt bakom ratten. Något som inte fungerar med alkohol i kroppen.
07-04-29 Joge vann premiären med sin nya Peugeot
- Jag hade räknat med ett bra resultat. Men att allt skulle fungera perfekt fösta gången på asfalt var en överraskning! Jimmy Joge stortrivdes på asfaltslingan i Hässleholm när han premiärkörde sin och Peugeots nya Super 2000-bil på asfalt. Och trots att han knappt kört bilen sedan den blev klar blev det seger direkt.
- Vi kom bara 16 kilometer i Svenska Rallyt innan vi tvingades bryta. Det visade sig vara ett tillverkningsfel på den växellåda som används i den nya Super 2000-klassen. Men nu verkar det som vi kan hoppas att alla problem är lösta.

"Lille Mats" är en så kallad rallysprint som körs på asfaltvägarna på fd Garnisonsområdet i Hässleholm. I år startade 100 ekipage - varav en stor andel danska asfaltspecialister - i det publikvänliga och välbesökta arrangemanget.

Super 2000 är en ny tävlingsklass på VM-nivå.
Bilarna är fyrhjulsdrivna men tekniken enklare än i t ex den WRC-bil som Jimmy körde förra året. Och de tvålitersmotorer som används saknar turbo:
- Det gör bilen helt annorlunda att köra än den 206 WRC som jag och min codriver Mattias Andersson vann SM med förra året.
- Den är ettrigare och väsnas mer och påminner om den Super 1600-bil som vi körde för några år sedan, säger Jimmy som blev imponerad över väghållningen:
- Den är grym. Det händes som man kunde köra hur fort som helt i kurvorna, berömmer Jimmy som var totalsnabbast i alla tre omgångarna.

Jimmy är nu redo för nästa utmaning:
- Ja. nu siktar vi på att testa vidare i ett rally på grus. Man hinner inte bli varm i kläderna precis - det är hela tiden premiär på nya underlag. Först några kilometer på is och snö uppe i Värmland, sedan asfalt och betong här i Hässleholm. Och nu ska vi på med grusdäcken så att vi får testa svenska grusvägar...

Tvåa totalt i Lille Mats blev danske Preben Andersen och trea sprintspecialisten Mats Andersson från Eslöv. Mats spurtade förbi Jimmys tänkte huvudmotståndare, hemmaföraren Stoffe Nilsson, i den sista och avgörande omgången.

Resultat, Lille Mats, Rallysprint på asfalt, Hässleholm:
Totalt: 1) Jimmy Joge, SMK Motala, Peugeot 207 S2000, 14.10,7, 2) Preben Andersen, Bornholms Motorsport, DK, BMW M3, 14.23,5, 3) Mats Andersson, Eslövs MK, Proton Satria, 14.32,6, 4) Stoffe Nilsson, Hässleholms MK, Subaru Impreza WRX, 14.32,9, 5) Joacim Kristiansson, SMK Hörby, Opel Corsa B, 14.40,2.
07-04-29 Rally Ford Flexifuel cup: Fredrik Lindh nöjdoch missnöjd med gruspremiären
Rubriken kan verka en aning lustig men efter att Fredrik Lindh med kartläsaren Erik Gustavsson kört tävlingen Kong Kristian Race med start och mål i skånska Kristianstad så var just känslan den. Nöjd och missnöjd på samma gång.

Varför?
Tävlingen ingick i Ford Flexifuel cup och var årets fjärde deltävling och den första på grus underlag. På fredagen körde ett tiotal Ford förare ett test utanför Emmaboda och Fredrik var en av dom. Eftersom stötdämparna varit på renovering så gällde nu att hitta rätt "feeling" i bilen. Tre vändor på teststräckan räckte för att Fredrik skulle vara nöjd. På lördagmorgonen var Fredrik o Erik taggade, man skulle i mål på en så bra placering som möjligt för att ta så många poäng som det bara gick att få i cupen. Det blev inte riktigt så.
- Det gick riktigt mesigt på första sträckan, jag bromsade två, tre gånger in i varje sväng. Det var ett jäkla duttande på bromspedalen, säger Fredrik. Samtidigt så var det väldigt krokigt och något flyt i körningen infann sig inte.

Sträcka två gick dock bättre för ekipaget som nu ökade tempot lite mer. Tyvärr så ströks tredje sträckan pågrund av en olycka så nu var det bara en långsträcka kvar, sista specialsträcka 4 som var 17 km lång.
- Körningen är vi nöjda med men tiden var inte bra mot de andra fordförarna. Så vi får helt enkelt konstatera att man måste köra 100 % från start o sen öka för att vinna i cupen.

Resultatet för Fredrik och Erik blev en elfte plats i ford cupen något som man är missnöjd med. Men i tävlingen var det ett helt annan resultat!
- Ja vi trodde inte inte att det var sant! Vi var tvåa i B-förare i klassen 2 wd, slagen av våran Ford kompis Viktor Henriksson från Nynäshamn. Att vi hade slagit en rad förare med trimmade bilar trodde vi verkligen inte, säger Fredrik. Det här säger en hel del om tempot i Fordcupen, vi gör en kass körning men ford förarna dominerar i förarklasserna. Faktum är att Fordförare kammade hem samtliga första och andra platser i alla förarklasser. Alltså A, B och C förarklasserna och Fredrik var alltså tvåa i B.
- Avslutningsvis så är vi väl nöjda nu när man tänkt efter hur det gick i rallyt men vi måste öka med säkert 20 procent för att vara topp 5 i Ford-cupen. Så nu gäller det att åka mycket så man bygger upp ett högt tempo inför kommande tävlingar. Vårens höjdpunkt blir South Swedish Rally i maj med start o mål i Ljungby. Tävlingen är Sveriges finaste grustävling o har SM och EM status.

Fredrik Lindh Motorsport www.fredriklindh.com

07-04-29 Patrik Johansson var snabbast i Kristianstad
Patrik Johansson visade med tydlighet att han är att räkna med när det gäller grusrallyn. Patrik vann dagens tävling som är nummer fyra i Ford Flexifuel Cup. Tävlingsplatsen var Kristianstad och tävlingen heter Kong Christian Race. Antalet startande var tangerat rekord med tjugoen bilar på startlinjen. Banan bestod av fyra krokiga specialsträckor som låg runt Lönsboda, norr om Kristianstad.

Patrik visade redan på första sträckan att han villa vinna. Han var 0,6 sek före Andreas Sjlöander och trea var Victor Henriksson. Favoriten Joakim Nyman åkte av i ett vägbyte och missade tjugo sekunder och därmed försvann segerchanserna.
- Jag missade noten och kom fullt på fyran över krönet, det gick alldeles för fort, berättade Joakim vid slutmålet. Vi hade tur att det inte gick så bra att vi kunde fortsätta.

Joakim tog i ordentligt på andra sträckan och vann sträckan med 2.6 sek före Victor Patrik, trea var Patrik ytterligare 0.2 sek efter. Efter denna trio så återfanns förra tävlingens vinnare bl.a. Jimmy Holmkvist, Anders Gullstrand, Henrik Karlsson.

Tredje sträckan blev tyvärr struken efter att en tävlande kört in i ett träd och skadat foten. Detta föranledda att arrangören beslöt sig för att stryka sträckan och lotsade rallykaravan mot specialsträcka fyra.

Innan dom åkte ut på sträckan så återsamlades bilarna till service och jag pratade med Pål Grande som fanns på plats vid serviceplatsen.
- Nu är det krig inför sista berätade Pål efter att ha pratat med teamen. Jocke har bestämt sig för att han skall upp på pallen, Victor skall vinna, Andreas Sjölander skall ta Patrik, Patrik bara slår ifrån sig, Inte en chans grabbar.
Jag undrar hur många av dom som kommer i mål, avslutade Pål på telefon.

Grabbarna har tyligen nerver som stål. Patrik var återigen snabbast före Joakim Nyman och trea var dagens riktiga överraskning Henrik Karlsson. Henrik som visade sin talang på Gotland förra året har sedan dess haft många motgångar men nu äntligen var det Henriks tur att lyckas med en bra placering. Värt att nämna är också att Patrik var den snabbaste föraren totalt i den tvåhjulsdrivna klassen.

Dagens vinnare blev outstanding Patrik Johansson/Jörgen Lindahl före Andreas Sjölander/Håkan Jacobsson och trea blev Henrik Karlsson/Kjell Karlsson.

Resultat och cupställning kan läsa mer om på www.topdriver.se
07-04-29 OBS! Duntiscupen deltävling 2 flyttas fram till 13 maj
Tyvärr måste vi flytta den till den 13 Maj pga att vi har VM Kval i Speedway på Dunteberget den 12 Maj. Hoppas att ni har överseende med detta beslut!
Mycket välkomna till DUNTIS CUPEN 2007
Tävlingsledningen
07-04-29 Bosse Sundin tog hem Krutracet
Hela 50 bilar kom till Uddevalla och Dynamitbacken för att försöka bli "Krutmästare 2007". Tävlingen omfattade bilar från de olika rallyklasserna inom Veteran plus Ekonomi och Volvo Original. Bosse Sundin från Dals MK i klass Veteran visade att han verkligen trivs i denna tävlingsform. Man körde två tävlingsåk och han presterade i dessa dagens två bästa tider. 26.26 blev bästa tiden. Även hans träningstid hade räckt till den tredje tiden. Dals MK höll nästan ett litet klubbmästerskap i denna klassen, Stefan Grönberg tvåa och Karl-Erik Grönberg trea. Totaltvåan, Tommy Möller, Säffle MC, körde i Volvo Original och han var 0.7 sekunder efter. Jan Larsson, Älvbygdens MK, tvåa och Urban Andersson, Stenungsunds MS, trea. John-Erik Johansson, MK ratten, körde hem vinsten i klass Ekonomi med tiden 28.41. Tävlingens största klass var Regularity där de flesta bilarna är från 50- till 60-talet. Man körde två tävlingsåk och då gällde det att dessa tiderna skulle vara så nära varandra som möjligt. Det var inte säkert att snabbast skulle vinna. Hemmaföraren Uno Johansson presterade två tider som det endast skilde 2/100 emellan. Tvåan Dan Henningsson från Falkenbergs MK hade 3/100 och trean Gunnar Johansson 6/100. Uno Johansson tog ytterligare en vinst då han vann klassen Rally Veteran upp till 1300 cc. Bland deltagarna fanns också fem damer och av dessa var Denise Jarnebrink, SVK Göteborg snabbast.
Göthe Johansson

Uddevalla, Krutracet Backtävling 28/4. Klass Rally Veteran (4 startande): 1) Bosse Sundin, Dals MK, Volvo 140, 26.26, 2) Stefan Grönberg, Dals MK, Opel A, 27.76, 3) Karl-Erik Grönberg, Dals MK, Opel A, 28.13.

Klass Ekonomi (6 startande): 1) John-Erik Johansson, MK Ratten, Ford E, 2) Per-Arne Hüllnert, Tidaholms MK, Volvo 242, 28.98, 3) Roger Karlén, Dals MK, Saab 900, 29.85.
Klass Volvo Original (10 startande): 1) Tommy Möller, Säffle MC, Volvo 240, 26.96, 2) Jan Larsson, Älvbygdens MK, Volvo 240, 27.47, 3) Urban Andersson, Stenungsunds MS, Volvo 940, 27.97, 8) Tommy Leonardsson, Dals MK, Volvo 240, 28.57, 10) Tomas Dalström, Dals MK, Volvo 240, 30.61.

Klassiska Rallybilar upp 1300 cc (5 startande): 1) Uno Johansson, MK Trophy, Renault Gordini, 29.19, 2) Sam Bernhardsson, Säffle MC, BMK 700, 30.45, 3) Bengt Jonsson, Ludvika MS, Saab Sport, 30.48.

Klassiska Rallybilar över 1600 cc (1 startande): 1) Knaggen Backström, Ludvika MS, Volvo 544, 28.11.

Klass Regularity 24 startande: 1) Uno Johansson, MK Trophy, VW 1500S, 0.02 diff, 2) Dan Henningsson, Falkenbergs MK, Opel K, 0.03, 3) Gunnar Johansson, SMK Trollhättan, Saab 93, 0.06, 16) Lasse Larsson, Hällevadsholms MK, Renault Alpine, 0.53, 20´) Tommy Johansson, MK Trophy, Opel Kadett, 1.20.
Damer (5 startande): 1) Denise Jarnebrink, SVK Göteborg, Renault Alpine, 32.57, 2) Emma Johansson, Älvbygdens MK, VW Golf, 32.93, 3) Elin Pettersson, Porsche Club, VW 1500S, 34.74.
07-04-27 Sommarpremiär för Nyman RallyTeam
På lördag den 28/4 är det dags för teamet att göra sin sommarpremiär. Det sker i Kong Christian Race som också är årets fjärde deltävling i Ford Flexifuel Cup 2007. Tävlingen har start och mål inne i centrala Kristianstad.

Starten går klockan 12.00 och banan innehåller fyra specialsträckor med en sammanlagd längd på ca 45km. Total med transporter mäter tävlingen ca 20 mil. Hela 194 ekipage anmälda till tävlingen varav 20 st är Ford Fiesta Flexifuel bilar.

Inför denna fjärde deltävling så leder teamet cupen sammanlagt på 74 poäng, fem poäng före tvåan Jimmy Holmqvist och ytterligare fem poäng före trean Andreas Sjölander. Det är också dessa plus en eller två ytterligare som väntas göra upp om segern även denna gång. - Vi ska gå ut och göra det vi kan så får vi se hur långt det räcker, säsongen är inte ens halvvägs så det viktigaste är att plocka så många poäng som möjligt utan att ta allt för stora risker.

Du kommer att kunna följa tävlingen live sträcka för sträcka på www.jockenyman.com
07-04-26 Joge och Peugeot testar i Hässleholm
- Alla tillverkare använder i princip samma växellåda. Och eftersom
Peugeot var först ut på plan med nya Super 2000-bilen, var det också vi som fick problemen först.
- Men nu verkar allt fungera och det är dags att fortsätta testerna.

Gert Blomquist är teamchef för Peugeot Sport Sverige. Teamet tvingades bryta debuten med Peugeots nya rallybil - Peugeot 207 Super 2000 - i Uddeholm Svenska Rallyt i vintras. Men nu är det dags att fortsätta provkörningarna:
- Vi inleder med Lille Mats, söndagens sprint på asfalt inne i Hässleholm, berättar föraren Jimmy Joge som bara kört 16 kilometer tävlingsväg med den nya bilen:
- Det lilla jag hann med känns väldigt lovande. Så det i kombination med att jag trivs på asfalten i Hässleholm gör att jag tänker köra för totalseger!

Tävlingen i Hässleholm är en så kallad rallysprint, en ytterst osvensk tävlingsform i rallysammanhang. Rallyvägen består av en fyra kilometer lång slinga på asfalt och betong inne på f d Garnisonsområdet i Hässleholm. Men genom att varje omgång körs två varv och att vi kör sammanlagt tre gånger, så blir tävlingssträckan 24 kilometer.
- Tävlingsformen är jättekul, säger Jimmy som har sin ordinarie codriver Mattias Andersson i den nya bilen.
- Och publiken kommer att gilla vår bil, som både ser häftig ut och som låter som en rallybil ska låta, kommenterar Jimmy med brett leende.

Super 2000-bilar byggs i dag av flera tillverkare. Bilarna är fyrhjulsdrivna men saknar turbo och regelverket är betydligt hårdare än i värstingklassen WRC. Till exempel använder alla tillverkare i grunden en och samma växellåda. Den tillverkas av en fristående leverantör, och det är den som man nu tror ska börja fungera;
- På sikt blir det hur bra som helst. Framför allt är S2000- bilen enklare att hålla igång och betydligt billigare att tävla med än till exempel den Peugeot 206 WRC som jag och Mattias vann SM med förra året, berättar Jimmy.

Sammanlagt är drygt 100-talet tävlingsekipage anmälda till tävlingen. Av dem kommer många förare - sammanlagt ett 30-tal - från Danmark.
- Danskarna är duktiga på asfalt och kommer med många bilar, som vi normalt inte ser på svenska tävlingar.
07-04-26 Mikael Persbrandt kör Midnattsolsrallyt - TV-sänds i sex delar
Klart med Tv 4 Plus och program i sex delar
Titan Television och Midnattssolsrallyt 2007 har tecknat avtal om bevakning av årets tävling för historiska rallybilar mellan Kristianstad och Stockholm. Tävlingen körs mellan den 28 juni och den 1 juli och kommer att sändas i TV 4 Plus som en serie om sex halvtimmesprogram med start i mitten av september. Upplägget blir helt nytt och är mer ett program för bilentusiaster än ett rent sportreferat.
– Jag och KAK som arrangör är fantastiskt nöjda med avtalet med Titan Television och ser det nya sättet att visa rally på TV som ett genombrott för historiskt rallytävlande, förklarar tävlingsgeneralen Per Carlsson entusiastiskt.

Mikael Persbrandt kommer att köra rallyt och programserien följer rallyt från hans horisont via ombordkameror. Från den positionen förmedlar han upplevelsen av att köra Midnattssolsrallyt på ett helt nytt sätt till tittarna.
– Vi kommer att följa Mikael i hans bil under hela tävlingen så det blir ett återkommande inslag i de sex halvtimmesprogrammen, men vi gör också reportage om övriga förare och deras intressanta historiska rallybilar, förklarar Thomas Hedberg på Titan Television som producerar programserien. Det blir även reportage från andra bilträffar och händelser i Sverige under sommaren, allt fokuserat på entusiastbilar, fortsätter han.

Mikael Persbrandt är ingen novis på bilkörning direkt. Han har formelbilslicens och håller just nu på och ta sin rallylicens. Vilken bil han kommer att anmälas i är inte klart ännu.
07-04-25 Vem blir Sydsveriges bästa 2WD åkare?
Boka in lördagen den 5 maj!
Då avgörs årets Silverratten på Millebygdens Raceway i Älmhult. 23 gasglada A+B förare gör upp om prispotten och titeln.

Prispott:
1. 3500:-. 2. 2000:-. 3. 1500:-. 4. 1000:-. 5. 1000:-. 6. 500:-. 7. 500:-

Sträckan körs 3 gånger, bästa tid räknas. Därefter kör de 10 snabbaste ytterligare en omgång.

Anmälan: 09.00 - 10.00
Besiktning: 10.00 - 11.30
Första start: 14.00

Upplysningar: Anders 070 - 233 38 81, Uffe 070 - 395 88 23

Förare Klubb Bil
Joakim Kristiansson SMK Hörby Opel Corsa
Mattias Forsell Älmhults MK Ford Fiesta
Hans Johansson Olofströms MK Volvo 940
Andreas Martinsson Älmhults MK Volvo 940
Daniel Halldén Skillingaryds MK Volvo 240
Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo 240
Per-Ola Thörnberg Vetlanda RRC Toyota Corolla
Peder Hadarsson SMK Eksjö Opel Ascona B
Pierre Fransson Vimmerby MS Ford Escort
Mattias Bengtsson Grimslövs MS Volvo 240
Thord Johansson SMK Hörby Volvo 940
Ebbe Nilsson Hässleholms MK Golf Kit Car
Jan Kristiansson Ryds MK Volvo 240
Mats Lundholm Tjust MK Volvo 940
David Lindström Skillingaryds MK Volvo 240
Göran Andersson Tjust MK Volvo 740
Peter Andersson Skillingaryds MK BMW Compact
Stefan Axelsson Älmhults MK Opel Ascona B
David Pettersson Asarums MS Volvo 240
Lars Gillberg Olofströms MK Volvo 240
Lars Servin SMK Hörby Volvo 240
Sune Svensson Anderstorps RC Volvo 240
Christoffer Holmberg Karlskrona AK Opel Ascona B

Välkomna till Älmhult!!

07-04-25 R åsjösprinten ställer in
Råsjösprinten, Dals MK, som skulle körts den 5 maj tvingas ställa in pga för få anmälda.
07-04-24 Rally på Solvalla
Imorgon onsdag är det fransk afton på Solvalla. Dels i form av stjärnhingsten Going Kronos som startar för första gången på Solvalla. Och dels juniorvärldsmästaren för Renault, Patrik Sandell.

Fyraårige hingsten Going Kronos är redan i dessa unga år omtalad som en av världens bästa hästar. Hittills i år har han utklassat sina kullkamrater. På onsdag kan det bli lite tuffare när han möter äldre stjärnor som Jaded och Adams Hall.

Om det är Solvalla-premiär för Going Kronos är banan mer bekant för kvällens andra gäst, Patrik Sandell, Juniorvärldsmästaren i Rally.
-”Det ska bli kul att få köra på Solvalla igen. Jag har ju en del glada minnen därifrån sedan i somras då vi vann över finländarna i Finnkampen Motor” säger Patrik Sandell.

Patrik kommer att vara prisutdelare men även bjuda ett antal lyckliga vinnare ur publiken på en riktig åktur runt banan. Första start sker kl 16.45.
07-04-23 Danmark inbjuder Sverige och Norge till Danboring Limfjords Rally 16 juni
Vi vill gärna bjuda in intresserade Norska och Svenska rallyförare till Danmark lördagen den 16 juni 2007. Med start i
Nykøbing Mors kör vi Danboring Limfjords Rally. Nykøbing Mors ligger ca 180 km från Fredrikshamn, 150 km från Hirtshals och 50 km från Hanstholm, där det går färjor mellan både Sverige och Norge.

www.colorline.com
www.stenaline.com
www.masterferries.com
Rallyt är ett kompakt lopp, där fem sträckor körs två gånger. En av sträckorna är en industristräcka. Allt som allt körs ca 100 km ren asfalt. Inklusive transporterna mäter rallyt 275 km.

Tidsplan
Fredag
10:00 Möjlighet att köra igenom sträckorna
17:00 Teknsiks kontroll av bilarna

Lördag:
10:00 Första bilen startar
17:30 Första föraren går över mållinjen
20:00 Målcermoni

2600 DK i prispeng
Sista anmälan är 4 juli 2007 klockan 6.
www.jesperhus.dk
www.danhostelnord.dk/mors
www.mors-tourist.dk
Mer information om rallyt hittar du på länken nedan och det kommer att uppdateras fram till rallyt.
www.morsoemotorsport.dk/dm
Inbjudan och mer info pdf
07-04-23 NEZ - Vad är det?
Officiell information om NEZ finns på hemsidan, www.fia-nez.eu/ och reglerna för Rally hittar du på www.fianez.eu/pdf/regulations/reg_nezchamp07_ry.pdf

NEZ (North European Zone) består av Island, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland. Island och Ryssland är inte aktiva i samarbetet för tillfället, dock deltager förare från Ryssland i tävlingarna som körs i Baltländerna. NEZ - mästerskapet för individuella förare/team avgörs under 2007 i fyra klasser, således körs det om fyra mästerskapstitlar.
Grupp N 4WD
Grupp N 2WD
Grupp A och Nationell (H) 4WD
Grupp A och Nationell (H) 2WD

Nationscup körs och man räknar fem tävlingar. Upp till fyra ekipage i varje ”landslag”. Max två av dessa får vara 4WD.

Tävlingskalendern för 2007 är följande:

1. Estonia- Louna Eesti Talv 2007-03-10 Viru
2. Sweden – South Swedish Rally, 2007-05-25/26, Ljungby,
3. Latvia- Kurzeme Rally 2006-07-14/15, Liepaja
4. Lithuania- Rally Aukštaitija 2006-08-25/26, Utena
5. Norway- Rally Larvik 7-8. 09.2007, Larvik
6. Denmark- BCA-Rally 03.11.2007, Vejle

Största tävlingen under 2007 är South Swedish Rally/Sydrallyt, som startar fredag kväll och avslutas på lördag kväll. I de andra tävlingarna är det normalt endagstävlingar med 120-150 km SS.

Nationscupen är unik, eftersom det sällan är lagtävlingar numera och speciellt inte mellan länder. Nationscupen avgörs i den vanliga tävlingen, genom att förarna får straffpoäng i förhållande till deras placering. De tre bäst placerade teamen från varje land räknas. Det land som har lägst straffpoäng vinner. Detta land får tio poäng i mästerskapet, nummer två får åtta poäng o.s.v. Hemmalaget tilldelas endast halva antalet av mästerskapspoängen. Att Nationscupen körs som en serie över alla deltävlingarna är nytt för 2007.

Förhoppningsvis kommer det att bli en succé. Troligtvis kommer det att bli detta som NEZ satsar på underkommande år. De individuella mästerskapstitlarna kommer i så fall möjligtvis bli omgjorda till Juniormästerskap. Det finns tankar om att göra Nationscupen stor och satsa en del pengar på detta, så att det kan bli TV sändningar. Det är i framtiden, men det är möjligt.

För 2007 var det tänkt att det skulle bli sju tävlingar, men en drog sig ur innan säsongstarten och en blev avlyst bara någon dag innan start på grund av snöbrist. Framöver kommer det att bli max fem tävlingar om året, vissa önskar endast fyra, varav två på östsidan och två på västsidan av Östersjön.

Kommentar från Johannes Fraas: ”Jag kan berätta att det är en jättestor upplevelse att tävla i Baltländerna. Vi var i Litauen ifjol och en fantastisk fin tävling. Mycket mera påfrestande än det vi är vana vid i Sverige och Danmark. Snabba och tuffa SS, full fart även mellan SS.

Tiotusentals åskådare, en riktig folkfest. Det var fyra bilar från Danmark och laget kom tvåa i Nationscupen, eftersom den under 2006 avgjordes i denna enda tävling. Under 2007 kommer vi att vara sex team.” Du som är intresserad av att få lite extra äventyr och upplevelser i samband med rallytävlandet, tänk över om det inte skulle vara kul att åka någon av dessa tävlingar.

Är Du intresserad av att åka, så vore det ju bra om vi kan hjälpas åt, för att kanske samordna resa och boende. Kanske någon som är intresserad av att hjälpa till med koordineringen av detta?

Du som tycker det vore spännande att åka hela eller delar av serien, hör av Er till Thorvald Wikström på 073- 522 5077 eller på mail, thorvald.wikstrom@satserup.se, så kan vi försöka samordna något.
07-04-23 Gruspremiär i Kristianstad
Sommarpremiär är alltid efterlängtad av alla som länge brottats med kyla, långkalsonger, snöskottning och mörka korta dagar. Detta gäller naturligtvis rallyfolket också och nu är det äntligen vår och vi skall få njuta av sommartävling igen. Det är dags för deltävling nr fyra (4) Kong Christian Race den 28:e april

Under fredagen före tävling förbereder sig teamen med grustester. Platsen heter Saleboda och ligger ca 2 mil söder Emmaboda. Det är Thomas ”Gullabo” Jansson som ombesörjt planeringen av vägarna och var så säker på att det blir en bra genomkörare framför allt för dom som ännu ej kört på grus i år. På plats finns också Micke från KH Motorsport för att ge goda råd med injusteringen av fjädringen för grus

Tävlingen har start och mål inne i Kristianstad, nämligen vid Yllan Mässcenter. Starten är klockan 12:00 och banan innehåller fyra krokiga specialsträckor på sammanlagd 45 km.
Det är ett respektgivande startfält och Flexifuel bilarna startar ca 1 ½ timme efter första bil. Först ut går ett stort antal historiska rallybilar. Av utrymmesskäl har arrangören tvingats dela upp serviceplatsen på två platser vilken innebär att bussen förmodligen kommer att ställas upp vid start & målplatsen.
Tjugo Ford-ekipage är i skrivande stund anmäld till tävlingen och utav dom finns ett tiotal team som verkligen kommer att kämpa om segern. Vi minns hur tufft det var förra året när gruspremiären kördes på Gotland. Där visade flera team som varit måttliga under vintern att dom behärskar grusunderlag bättre än snö.
Under tävlingen kommer information och resultat att finas vid bussen. Dessutom som vanligt uppdateras hemsidan www.fordteamrs.se med resultat och kommentarer från teamen

07-04-21 Sjölander leder i England - trots strul
Andreas Sjölander leder rallyt som ingår i de Engelska mästerskapen efter gårdagens inledande fyra sträckor. De har en ledning med över 30 sekunder och ligger på en mycket hedervärd tiondeplats totalt. Det trots att de under de inledande två sträckorna hade problem med ljusboxen och sedan drabbades av en dubbelpunktering på den fjärde sträckan.

Idag avslutas rallyt med tio specialsträckor. Du kan följa det engelska rallyt här>>
Mer info hittar du också på www.andreassjolander.se
07-04-20 Syns man inte så finns man inte - Fredrik LindhMotorsport syns!
Våren är här och det är en vecka kvar till årets premiär på grus. Fordcupen drar vidare till Kristianstad med deltävling nr 4 lördagen den 28 april. Men mellan sista snötävlingen i februari och den kommande grustävlingen har Fredrik Lindh Motorsport varit aktiva.

Renovering
Bilen har gåtts igenom grundligt för att hålla det mer intensiva tävlingsprogrammet under våren. Stötdämpare har varit på renovering, styrleder, växellåda och hjulinställningar är några detaljer som gjorts iordning. Men förutom den aktiva perioden i garaget har teamet varit på en rad media och sponsoruppdrag.

Mässor o Reklamfilm
Teamets ena sponsor Forema Bil (Ford i Norrköping, Linköping och Örebro) arrangerade sista helgen i mars en bil och båtmässa. En trevlig och fin tillställning i gryts varv utanför Valdermarsvik som lockade många trevliga kunder en fin vårdag. Teamet var där med sin nya buss, tävlingsbil och rallysimulator från Ford team RS. Teamets simulator o rallybil lockade många nyfikna blickar o frågorna var många. Till denna helg, 21-22 April kommer teamet att synas på Trendmässan i Cloetta center i Linköping. Arrangören tror på 15 000 besökare och Fredrik Lindh motorsport ska göra sitt bästa för att förmedla teamets miljötänkande.

Media uppdrag
Tidningen bilsport som är sponsor till Ford Flexifuel cup ringde upp Fredrik för någon vecka sedan o fråga... Kan du ställa upp med din bil till ett test på Sviestad Motorstadio? Självklart sa vi och åkte dit. Tomas " Gullabo" Jansson är en av Sveriges mest erkända rallyförare med flera Sm-tecken på sin meritlista. Idag jobbar han åt förlaget som producerar tidningen Bilsport Börsen. Ett fullfjädrat reportage om vad "Gullabo" gjorde med Fredriks bil kommer i nästa nummer som kommer ut den 8 maj. Fredrik Lindh Motorsport når under april och maj 50 000 östgöttar om dagen!!! Fredrik Lindh Motorsport visar upp sina sponsorer genom en reklamfilm som går på Kanal Lokal Östergötland. Där visar teamet upp sina huvudsponsorer och hemsideadress www.fredriklindh.com.

Summa sumarum...
Fredrik Lindh Motorsport har nu lyckats att göra saker runt sin sport för att nå allmänheten. Att stå på mässor, vara delaktig i media gör på sikt att Fredrik Lindh Motorsport kommer bli hetare för sponsorer i framtiden. Redan nu jobbar teamet med 2008 års satsning om nu inte Fredrik hamnar i England på M-sport. Tre förare i Svenska Ford Flexifuel cup har nämligen chansen att vinna ett år på Fords VM stall i England som testförare. För att komma dit måste Fredrik övertyga i Fordcupen på hemmaplan och sen vinna utagningarna i England mot de andra vinnarna från andra länder. Chansen finns och det är ett mål för Fredrik Lindh.

Framtid
Nu väntar 3 tävlingar på en månad enligt följande
Kong Kristian Race i Kristanstad (Ingående i Ford Flexifuel Cup)
Holmenskog rallyt i Norrköping (Ingående i ÖÖM, Öppna Östgöta
Mästerskapet, DM)
South Swedish Rally i Ljunby (Ingående i SM)

Även på aktivitetsfronten ligger inte teamet på latsidan. På Nationaldagen ställer teamet ut sin bil i Skänninge. Sveriges största nationaldagsfirande. Sista helgen i Juni kommer Fredrik Lindh Motorsport hålla i Mjölby centrums lådbilsrace. Ett race på stora vägen genom centrum för barn.

Senare i höst kommer en deltävling i SM att köras på hemmaplan. Det är Befab-trofen med start o mål på Mantorptravet första helgen i September. Då kommer teamet att slå på stort...men mer om det i höst. Nu väntar en intensiv period för Fredrik Lindh Motorsport. Och Ni följer den på www.fredriklindh.com
07-04-14 RS-serien drar igång
Nu är det knappt en vecka kvar innan premiären för 2007 års RS-serie börjar. I år kommer det att köras åtta deltävlingar och det börjar med Västra Öster-
götlands MK:s Skänningeknixen nu på lördag och avslutas i oktober med MK Ramunders tävling.

I premiärtävlingen, Skänningeknixen har i år en ny tävlingsledare och det är en kvinna vilket inte tillhör vanligheterna. Det är Emmelie Andersson som
tar över efter Tommy Andersson. Denna 20-åriga tjej är ingen nykomling precis utan varit med mycket och lärt sig massor i tävlingar runt om i länet.
- Det blir säkert nervöst innan tävlingen men det släpper säkert när tävlingen är i gång, säger Emmelie en vecka före start då hon sett att anmälningarna strax nått
taket för tävlingen som är 60 st.
Bansträckningen kan bli lite ny då de håller på att riva gamla Weibulls i Skänninge där en av sträckorna brukar köras.

Bland de anmälda finns de trotjänarna som gjorde upp om titeln i fjol nämligen Björn Bäckström, Botkyrka och Tjusts Göran Andersson. En som kan
blanda sig i tätstriden är fortåkande Nyköpingsbon Rickard Åndberg, även Norrköpings Roger Andersson brukar blanda sig i toppen av sådana här täv-
lingar.

PS Tävlingen startar 12.00 lördagen den 21/4 DS
07-04-11 Några TUSS-platser kvar i Laxå
Laxå MK arangerar en TUSS 15/4 och det finns några platser kvar om någon vill besikta. Ring Lars Elofsson 070-5605012
07-04-10 Uppsalas Sommarsprint lockar 135 startande
135 ekipage är anmälda till SMK Uppsalas Sommarsprint som går av stapeln på lördag den 14/4. Första start klockan 12:00
Startlista pdf
07-04-10 Andreas Sjölander i Britiska Mästerskapet
20-21 April gör Andreas Sjölander debut internationellt i det Britiska Rally Mästerskapet. De här känns jättestort och blir en mycket spännande upplevelse, säger Andreas.

Skall man ha en chans till en internationellt kariär är det i England man måste visa upp sig.
Här har flera av VM-teamen sin bas och de följer naturligtvis dessa tävlingar för att söka talanger. Andreas har börjat 2007 på bästa sätt med en seger och en tredje plats i Ford Flexifuelcup. Ligger även på en tredje plats i SM. Att nu få möjligheten tack vare sin sponsor att mäta sig med internationella förare i England blir ett stort steg för Andreas. Och ett bra resultat här gör det säkert lättare till fler internationella starter. Vi väljer att köra med vår egna bil och samma manskap som här hemma. Allt för att kunna prestera på topp utan att behöva lära om till en hyrd bil.

Redan i början av tävlingsveckan rullar servicebil med trailer mot England sedan kommer resterande i teamet över med flyget.
Tävlingen har sitt centrum i Carlise i nordvästra England och den sänds i flera TV kanaler landet över även här i Sverige.

Jag ser fram emot denna tävling med stor respekt och ska prestera mitt absolut bästa.
Efter tävlingen kör vi direkt vidare till Kristianstad i Skåne. Där den fjärde deltävlingen i Ford Flexifuelcup avgörs den 28 April.

Två rekord på Himmelstalund i Norrköping
160 förare kom till start och 5000 personer kom till Norrköping för att se förarna i hårda dueller om placeringarna.

Efter två genomförda körningar för samtliga förare, fick 50% av startfältet tävla vidare om pokalerna.
Dick Larsson Rasbo MK 4WD som många gånger tidigare vunnit på Himmelstalund såg vid förarsammanträdet sammanbiten ut, eftersom startlistan för dagen innehöll namn som Jimmy Joge SMK Motala Bil, Niklas Hägg SMK Hälsinge, Johan Oscarsson SMK Södermanland m.fl.

Dick löste dock uppgiften att stå som slutlig segrare före Niklas Hägg även vid dagens tävling, med snabbaste tiderna varje omgång.

I övriga klasser kördes det även tufft om varje hundradel av tid, där Richard Åndberg SMK Nyköping gick segrande ur striden i A förare Grp H före Joacim Rydin Norrköpings MK.
Arrangemanget genomfördes i soligt väder, men värmen för publiken uteblev tack vare kraftig vind under i sort sätt hela dagen.
07-04-07 Namninsamling för regeländring för Grupp-E
Ett gäng Grupp E förare samlar in namn för att få till en regeländring beträffande bussningar. De vill ha materialet i bussningar som tillhör hjulupphängning fritt i orginal- bussnings fästen/hål. Detta skulle inte fördyra för åkarna utan tvärt om, eftersom orginalbussningar på många bilar inte håller.
Mer info och namninsamlingen hittar du på http://web.telia.com/~u10301979/Regler!.html
07-04-06 Årets första tävling för rallybilar i Östergötland på påskafton
-På påskafton kl.10.00 startar årets första tävling med rallybilar på Himmelstalund i Norrköping.
Ett startfält med c:a 160 bilar finns anmälda och anmälan och besiktning öppnas redan på fredagen kl.14.00 för att arrangörerna skall ha en rimlig chans att genomföra det hela.
-Många förare har tagit tillfället iakt att bjuda sina sponsorer/teamfolk på en provtur i högerstolen, på den 1500 m långa tävlingsslingan på Himmelstalund.
Banan ser väl preparerad ut så nu är bara att hoppas på lite varmt väder för att ge publiken lite extra trevligt under tävlingen menar arrangörerna.

Vem som kommer att stå som segrare vid tävlingens slut är svårt att sia om det, finns många att välja bland.
Klart är att Svenska Mästaren Jimmy Joge SMK Motala Bil kommer för att ge andra förare i 4WD klassen en match bl.a ständige mästaren på Himmelstalund vid påsktävlingar Dick Larsson Rasbo MK.
Norrköpings Motorklubb har hela 22 förare i startfältet i olika bilklasser med många bra förare som får kämpa om en finalplats

Tävlingsledningen
07-04-04 Gert Blomquists "nya" Peugeot dragplåster i Midnattssolsrallyt -07
-Det blir en av de vackraste tävlingsbilar som byggts i Sverige i år! Peugeots svenske teamchef, smålänningen Gert Blomquist, tävlar inte aktivt numer.
- Undantaget var förra sommaren, då vi hyrde en engelskbyggd Peugeot
504 Coupé Grupp II från 70-talet och körde comebackande Midnattssolsrallyt.

Tävlingen blev en succé - både bland deltagarna och bland de tusentals åskådare som följde den comebackande klassiska tävlingen från starten i Skåne till slutmålet i Östersund. Tillsammans med sambon och codrivern Lena Lindberg, Gerts f d chefsmek Bosse "Bildoktorn" Andersson och andra gamla kompisar skruvade teamet sig genom landet - och njöt av varje sekund!
- Visserligen slet vi som djur hela veckan - i stort sett skruvade vi oss genom hela tävlingen. Men vi hade kul - själv har jag inte haft så kul på många år. Alltså bestämde vi oss omedelbart för att bygga en bil till årets tävling.
- Jag vill absolut ha en egen, för den bil vi hyrde i England höll inte måttet. Den var egentligen byggd för Safarirallyt och den var så att säga i bättre skick när vi lämnade tillbaka den efter tävlingen än när vi startade...

Årets upplaga av återuppståndna Midnattssolsrallyt startar den 28 juni i Kristianstad men blir inte lika lång som förra året. Nu nöjer man sig med att köra upp till Stockholm, dit man kommer söndagen den 1 juli.

Peugeot-teamets tävlingsbil, som just nu färdigställs hos chefsmekanikern Mattias Aronsson i Gislaved, hämtade Gert och Lena i Holland i höstas.
- Det är bråttom, snart ska vi igång med vår nya Peugeot 207 S2000 och då har vi inte tid med nostalgitrippar av det här slaget, kommenterar Mattias med ett leende.

Gert hittade bilen på internet och sedan några tävlingskontakter i Holland konstaterat att den både var prisvärd och i bra skick så åkteGert och Lena ned och fullföljde köpet. Även den här gången handlar det om en Peugeot 504 Coupe - men den här har en 6-cylindrig motor. Och när bygget väl är klart kommer bilen att motsvara de fabriksbilar som Peugeot tävlade med under andra delen av 70-talet.
- Utförandet blir Grupp 4, vilket innebär att den tävlar i värstingklassen tillsammans med sportvagnar typ Porsche, berättar Gert.
Som erkänner att bygget blivit mer komplicerat än han tänkt sig:
- Det har inte varit lätt att hitta alla delar och det är många människor i många länder som har hjälpt till. Men nu ska allt skruvas samman och både Mattias och Bosse Bildoktorns bilbyggarkompis, Owe Ståhle från Vetlanda, jobbar i princip heltid just nu för att vi ska hinna med allt.

Just nu - med en månad kvar innan anmälningstiden går ut - är 60-70 förare anmälda till tävlingen.
07-04-05 Följ med rallyföraren Oscar Svedlund på provtur
I helgen är det dags för Bilsport Performance & Costom Motor Show på Elmia. Då kan du få chansen att åka med Oscar Svedlund, som vann årets Svenska Rally i Grupp-N. Under söndagen och måndagen (8-9 april) kommer Oscar att finnas på plats i anslutning till utställningshallen och tillsammans med Subaru Swedish Dealertem-kollegan Hasse Gustafsson låta åksugna personer få sig en provtur. Det kommer att köras både på asfalt och grus och båda förarna lovar att det kommer att gå undan!

Det hela kostar en liten slant, som går till välgörande ändamål (Gunnar Nilssons cancerstiftelse).

Härnäst för Oscars del, när det gäller rallytävlande är det rally i Norge som gäller. 5-6 maj kommer han och co-drivern Björn Nilsson att starta i Rally Sörland som ingår i Norska Mästerskapen.

Mer info hittar du på www.oscarracing.se

07-04-04 VBF satsar på GrE-CUP
Västra Bilsportförbundets rallykommitté satsar på Grupp E klassen efter önskemål från de tävlande.

Ordförande i kommittén Lars Elofsson säger att efter starka önskemål från de tävlande i rallyklassen Grupp E väljer vi att starta upp en Grupp E CUP inom Västra Bilsportförbundet.

CUPen är öppen för deltagare från hela landet att deltaga i.

2007 kommer Cupen att genomföras i samband med Västra Bilsportförbundets FM/DM tävlingar, samt även hos Kullings MS i Herrljunga då KMS värnar stark för Grupp E tävlandet.

Cupen kommer att som de andra klasserna i FM/DM rally att åka om prispott som delas ut i samband med Västra Bilsportförbundets bilsportkonferens i november.

Vidare Info: http://www.vastrabf.se/rally/index.htm

07-04-04 Armindo Araújo – WRADD:s tredje hedersförare!
Daniel Carlsson kunde strax efter målgång i Rally Portugal stolt lämna över WRADD-utmärkelsen till den snart 30-årige portugisiske rallystjärnan, Armindo Araújo.

Han inledde sin rallykarriär 2000 med att komma på andra plats i sin allra första tävling. Armindo har tidigare tävlat för Citroën Sport i Super 1600-klassen på nationell nivå, 2002-2004. Sedermera kan han också titulera sig som portugisisk mästare hela fyra år i rad, mellan 2003-2006.
-Jag sätter väldigt stort värde på att få en så hedersam utmärkelse, säger Araújo. Vidare kommer jag aktivt att i Portugal försöka sprida budskapet WRADD. Att behöva konstatera den dystra statistiken på antalet rattfulla som kör i mitt hemland varje dag, är uppseendeväckande – det är verkligen något myndigheter och andra organisationer bör sätta stopp för snarast, anser han. Daniels initiativ tycker jag är fantastiskt och något som alla borde ställa sig bakom 110 %, avslutar Armindo Araújo.

www.wradd.com/

07-03-04 Startfältet växer i Midnattssolsrallyt
När det fortfarande återstår en hel månad på anmälningstiden till årets upplaga av Midnattssolsrallyt har redan mer än sextiofem ekipage anmälts till Midnattssolsrallyt. Starten går torsdagen den 28 juni på Torget i Kristianstad och målet är på Armémuseum i Stockholm söndagen den 1 juli. Ett tiotal av de anmälda bilarna är utländska och kommer bland annat från Tyskland, England, Norge, Holland och Finland.

Per Carlsson är tävlingsgeneral för rallyt och han är mycket nöjd med uppslutningen.
– Jo, det verkar ju dessutom som om många inte tycker att det är någon brådska att anmäla sig, skrattar Per, det byggs bilar runt om i landet och de saknas ännu, så nog kommer vi att ha fullt startfält, förklarar han.

Intresset för tävling med historiska rallybilar har aldrig varit så stort som nu. Midnattssolsrallyt finns med i en monter på Elmia i Jönköping den 6-9 april, på Skandinaviens största bil- och mc-mässa för entusiastfordon. I montern i Jönköping kommer tävlingens nya ansikte att visas upp.

Uppdraget att skapa en affisch med tidsanda gick till entusiasten Jüri Kann på Penhouse, och det är precis vad han har gjort.
– Jag var ju med på den tiden så det var inte svårt att förflytta sig till Midnattssolsrallyts tidigare dagar, berättar Jüri Kann. Jag har bläddrat i gamla tidningar och stämningen med svenskt landskap och snabba grusvägar visste jag hur jag ville spegla. Jag har visserligen skarvat lite eftersom jag inte hittade någon annan bil än Gunnar Anderssons i Volvos arkiv, och den har jag bytt färg på, för den var egentligen vit. Och så långt norrut som till midnattssol och fjällvärld kommer ju inte årets tävlande, avslutar han.

Gunnar Andersson vann rallyt 1958, och 1964 var det dags igen för Volvo. Då var det Tom Tranas tur att vinna. Även om den röda färgen var vanlig då, så vann även Trana med en vit PV 544.

Midnattssolsrallyt 2007

www.midnattssolsrallyt.com
07-04-02 Morgan Olssons Minnesfond tog trippelguld i Portugal
Morgan Olssons minnesfond är en fond som delar ut stipendium varje år till en lovande ung svensk rallyjuniorer samt till någon svensk som lyfter fram rally i världen.

I helgen tog tre av Morgan Olssons Stipendiater guld i Rally-VM i Portugal. Det genom PG Andersson, Patrik Flodin och Maria Andersson!

Morgan Olssons Minnesfond gratulerar sina stipendiater till segern!

Mer info om Morgan Olssons minnesfond hittar du här>>
Bankgiro: 5567-6944 Plusgiro: 1992840-7

07-03-28 Förtydligande av Grp H´s tekniska reglemente
Förtydligande av RY-T 5.5.5 (Grp H)
När parkeringsbroms byggs om till hydraulisk får spaken vara vinklad uppåt, 0-90 dgr, dock får spakens längd aldrig göra att spaken går högre än centrum på ratten. Bromsverkan skall uppnås genom att man drar i spaken. Bromsen skall kunna spärras i låst läge för parkeringsbromsverkan.
För mer info se SBF´s hemsida>>

07-03-27 Momentum Kong Christian Race 2007-04-28 en NEAFP-tävling
Nu är tävlingen registrerad som en NEAFP-tävling så nu är även utländska ekipage välkomna att anmäla sig.
MVH Organisationskommittén
07-03-26 Flodins rallyteam rånade på väg ner till Rally-VM i Portugal
Chrille Åström, känd Volvo Orginalförare firade sin 40-årsdag tillsammans med Ronny Östlund på väg ner till Portugal med Patrik Flodins Rallybil. Grabbarna körde i nonstop och turades om att sova, men i Madrid blev de stoppade av polisen.

"Polisen" visade sig inte vara så värst ärlig utan rånade helt sonika svenskarna på mobiler och en rejäl summa i reskassa. Som tur var lyckades de få behålla pass, bensinkort och navigator så att de kunde ta sig ner till Patrik Flodin och Maria Andersson, som befann sig på plats inför Rally-VM i Portugal 71 bil bort.

Polisen på plats i Madrid, konstaterade att killarna haft tur i oturen som kommit undan med livet i behåll. Det hela hände i ett både ökänt och farligt område.

Ronny och Chrille kom ner till Portugal med Rallybilen, luspanka och telefonlösa men med livet i behåll. En födelsedag som inte blev som väntat...
www.patrikflodin.com
07-03-26 Tillbaka efter fystest på Bosön
I helgen har Jocke befunnit sig i stockholms-trakterna, närmare bestämt på riksidrottsförbundets träningscenter Bosön. Som medlem i det svenska rallylandslaget är det i kalendern inbokat träffar på Bosön med kurser som t ex marknadsföring, psykologi och ledarskap. Förutom dessa kurser får deltagarna göra fystest, ett så kallat coopertest med löpning och styrka på schemat.

Jocke och Pär skulle självklart delta i detta men tyvärr fick Pär förhinder pga jobb, men det blir fler tester så Pär kommer att få möjlighet att göra detta senare. För Jockes del blev det under lördagen en marknadsföringskurs med allt från att skapa sitt varumärke till att kunna få ut det på bästa möjliga sätt ut på marknaden.

På Söndag förmiddag var det fystest. Deltagarna fick med hjälp av en instruktör gå igenom ett bra uppvärmnings och styrkeprogram innan coopertestet. Det handlar mycket om att ha bra bål-stabilitet dvs styrka i mage och rygg. Jocke var väl förberedd på dessa delmoment efter att ha fått fin hjälp med detta från Pulz Inn i Östersund.

Coopertestet var uppdelat i två delar och det första momentet var "Brutalbänken". Det är en bänk som man sätter fast benen och hänger från knäväcken och neråt. Sen ska man göra så många sit ups man orkar. Delmoment två var löpning på en oval-bana, 15 varv = 3km.

Efter testet var Bosö-vistelsen över för den här gången.
- "Jocke summerar helgen med att han är nöjd med testresultatet och det ska bli skönt att sätta sig i bilen i 60 mil och varva ner.."

www.jockenyman.com
07-03-23 MK Ran och Laxå MK sätter Närke på rallykartan 2007
Laxå MK och MK Ran sätter landskapet Närke på rallykartan år 2007. Medarrangörer i Midnattsolsrallyt, deltävling 3 i SuperCupen och en deltävling i Rally SM är vad som händer i landskap genom dessa två Närkes klubbars försorg och man kommer även att ta hjälp från andra klubbar både i länet och utanför . Båda klubbarna räknar med att man behöver ca 200 frivilliga funktionärer var. Först ut är Laxå Mk som kör tredje deltävlingen i SuperCupen den 12 maj i tävlingen Esab rallyt, Sedan kommer bägge klubbarna att vara engagerade i Midnattsolsrallyt som börjar den 28 juni med start i Kristianstad och målgång den 1 July i Stockholm, någon sträcka och uppehåll blir det i Närke. I Augusti kör MK Ran sin tradionella Rejmeknixen 24-25 Augusti i trakterna runt Askersund.
07-03-22 Populär rallycup åter i startgroparna
Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup gasar vidare 2007. Förra årets populära rallycup i Södermanland/Västmanland/Mälardalen tar nu ny fart. Det framgångsrika samarbetet fortsätter med Bildelsspecialisten samt Bil&Fritid AB som huvudpartner i Sprintcupen. En öppen rallycup med tävlingar som med åren fått större och större uppmärksamhet och även startfält, och som nu 2007 kör vidare på det framgångskoncept som de aktiva och publik uppskattar. Intresset från tävlande och arrangörer är stort, 12 klubbar var intresserade att arrangera en deltävling, den slutgiltiga cupen innehåller 8st deltävlingar 2007, från Sala i Norr till Nyköping i Söder. Med ett bra avtal, fler deltävlingar och fler startande blir det också en rejäl prispott att tävla om, för 2007 blir det en garanterad prispott på minst40.000kr att tävla om! (Över 50.000kr 2006) Så det finns all anledning att köra Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup 2007!

I årets cup finns 2 nygamla arrangörer med, Flens MS och Kolsva MS ville åter vara värd för en deltävling, den 19/5 resp 3/6 får de chansen. Även den populära succén, Fest&Prisutdelningsgalan återkommer, över 150 personer var vi 2006, den 10 November är det dax 2007. Den 29 April är det premiär, motorerna varvas upp och många tävlingssugna rallyåkare vill börja året med en seger i Sala. Välkomna!

Cupens webbsida har all information: www.sprintcupen.nu som är vår nya webbadress!

Tävlingskalender 2007:
29/4 SMK Sala, Mineraljakten
17/5 Eskilstuna MK, Torsdagsrallyt
19/5 Flens MS, Rallysprint
3/6 Kolsva MS, Rallysprint
10/6 Taxinge MK, Rally Taxinge (Nykvarn)
25/8 Nyköpings FRK, Marktjänstsprinten (Björkvik)
1/9 SMK Nyköping, Lövdansen
29/9 Gnesta MK, Mjölkpallenpokalen.
(22/9 SMK Södermanland, Nybyrundan (Eskilstuna) Reservtävling)

Prisutdelning & Fest i Eskilstuna den 10 November.
07-03-22 Himmelstalundssprinten tvingas stänga anmälan - överskridit förväntan!
-Redan idag tvingas vi stänga anmälan då antalet anmälda förare överskridit alla förväntningar och målsättningen är som planerat att genomföra tävlingen med första start kl.10.00 att avslutas kl.14.30 med prisutdelning, påskafton.
-För att hinna genomföra A-besiktning för alla anmälda kommer anmälan/A-besiktning vara öppen från kl.14.00 till 19.00 redan på fredagen 6 april, förutom på den i inbjudan anslagna tiden 07.00 till 09.00 tävlingsdagen.
-Nu är det bara att önska att så många anmälda som möjligt, kommer för att göra anmälan/besiktning redan på fredagen för att allt skall gå i lås, menar organisationskommittén.
-Klubben erbjuder också att tävlingsbilarna parkeras i depån redan på fredagen och särskild bevakning kommer att genomföras av klubben under natten till lördagen.
Norrköpings MK/tävlingsledningen

07-03-20 Intresset stort för Sandells nya bil
Patrik Sandell är nyss hemkommen från Frankrike efter den officella pressvisningen av Renaults nya Clio R3. Under två dagar har den internationella pressen fått se och provåka den nya tävlingsbilen.
- ”Intresset är riktigt stort med bra uppslutning av medier från hela Europa, både tidningar och tv-kanaler. Många trodde nog att det var en Grupp N-bil de skulle få möta men upptäckte att det är en fullfjädrad Grupp A-bil. Och otroligt lättkörd, det var nog det vanligaste omdömet” berättar Patrik Sandell.

Målet med den nya modellen är att utveckla en bil med samma prestanda som en Super 1600-bil men till halva priset. Och man verkar ha lyckats. Där de tidigare bilarna kostar ca 500 Euro per mil i drift är kostnaden för den nya R3-bilen ungefär 250 Euro per mil.

Konceptet är efterfrågat på marknaden. Totalt sålde Renault ca 90 ex av sin Super 1600-modell mellan 2002 och 2006, vilket är fler än några andra bilmärken lyckades med. Men redan innan Sandell begick världspremiär i R3an i Rally Norway för några veckor sedan var 55 bilar beställda.
- ”Flera av journalisterna pratar om detta som rallysportens framtid. Nu går det att få en riktigt racerbil men för halva pengen. Det kommer att bli mycket lättare för unga talanger att ta sig upp till Junior VM-nivå” säger Sandell.

I år tävlar bilen tillsammans med Super 1600-bilarna i Juniorklassen i Rally-VM men från nästa år blir det en egen tävlingsklass.

Efter en deltävling ligger Sandell och hans kartläsare Emil Axelsson tvåa i tabellen. Nästa deltävling i är Rally Portugal, 30 mars till 1 april.
07-03-20 Roratelsvängen kör i helgen!
Det skrivs så mycket om alla tävlingar som ställs in i vinter. Men Jämtlands MK kommer i helgen att köra Roratelsvängen!! Under helgen vräkte snön ner och temperaturen har hållt sig under nollsträcken. Bland injbudningarna och på förstasidan hittar du nu startlistan.
07-03-15 Jocke och Pär nya i landslaget!
Nu är det officiellt, Joakim Nyman och Pär Almkvist tävlar numera för det svenska rallylandslaget.
Som vi tidigare meddelat ingår Jocke och Pär i Svenska Bilsportförbundets elitsatsning men då var det inte helt klart hur uppdelningen skull se ut. Idag meddelades det att satsningen delas upp i tre grupper. SMSC (Swedish Motorsport Challenge), Rallylandslaget och JES (Junior Elit Satsning) där alltså Jocke och Pär placeras i landslaget. Jämte sig har de namn som PG Andersson och Daniel Carlsson. - Det känns hedrande att tillhöra det svenska landslaget och vi ska göra vårt bästa för att representera Sverige på bästa sätt. Vad det konkret kommer att innebära är lite oklart men det kommer klargöras inom en snar framtid, säger Jocke.Närmast väntar utbildning och fysträning på Bosön i slutet på denna månad. Men det är bara början... Nedan kan du läsa bifogad pressrelease från Svenska Bilsportförbundet.
Nu är förarna utsedda i Svenska Bilsportförbundets elitsatsning SMSC. Fem unga talanger i Rally och Racing ska matchas för att komma vidare ut i världen. Samtidigt bildas landslag.SMSC står för Swedish Motorsport Challenge, och nytt för 2007 är en fokusering på något färre förare som har det gemensamt att de är maximalt 26 år och helt inriktade på en internationell karriär på högsta elitnivå. – För att ytterligare öka tydligheten i vår elitsatsning, särskiljer vi fortsättningsvis dessutom på Landslag och SMSC, säger projektledare Bo Lindman. Förarna i rally- respektive racinglandslaget tillhör eliten i en klass med minst SM-status.
– Landslagsförare är man oavsett ålder. Det är heller inte avgörande med en internationellt inriktad karriär, fortsätter Lindman. – Upplägget ger en flexibilitet och möjlighet att på olika sätt kunna stödja även landslagsförarna. En sådan förare är Daniel Carlsson. Som före detta SMSC-förare har han avancerat till att etablera sig som hittills ende svensk i WRC: s högsta division, och i kraft därav en utmärkt mentor för de unga förarna. – Generellt räknar vi med att landslagsförarna, som varit med ett antal år i SMSC-satsningen, i regel redan kommit så långt i sina karriärer att nyttan av ett SMSC-stöd är av en mer begränsad karaktär. Därför skiljer vi på de redan etablerade

SMSC Rally:
Patrik Flodin/Maria Andersson Patrik Sandell/Emil Axelsson Calle Ward/Bo Holmstrand
SMSC Racing:
Sebastian Hohenthal Jimmy Johansson
Rallylandslaget:
Daniel Carlsson/Denis Geraudet Per-Gunnar Andersson/Jonas Andersson Oscar Svedlund/Björn Nilsson Jimmy Joge/Mattias Andersson Joakim Nyman/Pär Almkvist
Racinglandslaget:
Alx Danielsson Thed Björk Richard Göransson Robert Dahlgren Alexander Storckenfeldt Robin Rudholm Alexander Haegermark Patrik Olsson Rikard Rydell Mattias Ekström Björn
07-03-14 Ward mot VM i JRC-bil -SM-serien blir språngbräda
Calle Ward, 21 år gammal, är numera landslagsförare och en av fem i Sverige som är uttagen till Svenska Bilsportförbundets satsning SMS Challenge.
Calle satsar nu helhjärtat på Rally, med målsättningen att sitta i en JRC-bil i VM-serien 2008. Han jobbar på heltid med rally, jagar sponsorer och kör events. Med inställd SM-tävling i Sandviken blir det i stället att ladda om för sommarsäsongen.
- Det blev lite av antiklimax, vi hade bra tempo i MunkforsRundan där vi testade inför tävlingen. Men egentligen trivs jag bättre på sommaren med grusvägar, så även om vi missar chansen till lite mer bilåkning så gör det inte så mycket, menar Calle.
Men chanser till varvande motorer, fart och fläkt finns ändå.
- Jag laddar upp med snöskoteråka till helgen, sen blir det att vänta till det torkar upp, då det blir grustester med nya bilen direkt.

Den nya Renaulten som Calle ska ratta i årets SM-serie i rally, är en Renault Clio Ragnotti, en bil som inte byggts helt utan problem.
-Vi rasade motorn på måndag innan SM i Vännäs, byggde ny motor på tisdag och testade på onsdagen igen, fortsätter Calle.

Att det blir satsning på Junior Rally serien i VM nästa år skvallrar Calles agenda om. Alla JRC-tävlingar i årets VM-serie kommer Calle att köra rekognoseringen på, och en provsmakning av VM-tempot, det kan Calle att komma få i Finland.
- VM-tävlingen finns som ett delmål under säsongen och jag hoppas med hjälp av Svenska Bilsportförbundets satsning SMSC som är till för att hjälpa mig och fyra landslagsförare till i Rally och Racing. Tillsammans med mitt Team, Kruse Promotion hoppas jag verkligen att jag kan nå mitt mål och det ska bli jätte roligt, avslutar Calle

Korta fakta Calle Ward
21 år gammal
Landslags förare i Rally
1 av 5 medlemmar i SMSC
Bor i Torsby
Jobbar med Rally på heltid
Kör SM 2007 i Renault Clio Ragnotti
Hemsida: www.calleward.com och inom kort Ward in jrc2008.com
blogg på: http://mfab.medieteknik.se/index.php?page=project&id=6&id_str=1173805682pjsq

07-03-13 Även Dalapokalen tvingas ställa in
SMK Dala Falun tvingas även de ställa in sin tävling, Dalapokalen. Dalapokalen skulle gå av stapeln den 24 mars men man gör nu bedömningen att vinterrallyt inte går att genomföra och ställer därmed in.
07-03-12 Grattis Abris och Jerker
GRATTIS Bengt Abrahamsson till GRN vinst i Supercupen i Lima.
4a totalt med sin Evo 9 GRN (efter elproblem på sista SS) endast slagen av 3
WRC bilar.
Grattis Jerker Axelsson Mitsu Evo 9 GRN till bra körnig och 4a totalt i Supercupen efter 2 tävlingar.

Era placeringar visar hur bra GRN och ni är.

Lars T mvh. MOCOMP HB

07-03-11 Sprintcupen inleds med Mineraljakten
Hej, börjar det närma sig grussäsongen, nästan all snö i mellansverige (Mälardalen) försvann på 4 dagar, arrangörer och tävlande vaknar nu till ordentligt.


Sprintcupen 2007 inleds även i år med SMK Sala:s Mineraljakten den 29/4.
Övriga 7 tävlingar i cupen är i stort sett klara, några små förhandlingar återstår, men det beräknas vara klart till senast ca. 20:e Mars.

Klart är att Bildelsspecialisten/Bil&Fritid åter står som huvudpartner och då även vår garanterade prispott på minst 40.000kr Utfallet för 2006 blev över 50.000kr.
Så vi fortsätter även 2007 med Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup. Någon liten ändring i regelverket kommer också att presenteras. Så även att cupen fått egen webbadress: www.sprintcupen.nu

Här kommer så all info till Mineraljakten 29/4
07-03-11 KP Motorsport fyra i Lima
Drygt 170 rallyteam ställde upp andra deltävlingen av SuperCupen arrangerat av Lima Motorsällskap. Start och mål var förlagt till Lima strax söder om Sälenfjällen. Säffleföraren Kent Persson med co-driver Lars Inge Björlin ställde upp i klassen A-förare 2WD med totalt 46 startande.

Tävlingen kördes över totalt tio mil och fem sträckor där tredje sträckan på 4 mil var den tuffaste utmaningen. Kent inledde de två första sträckorna lite försiktigt men på tredje sträckan var tempot bra och körde upp sig från en sjunde till en fjärdeplats. På de två sista sträckorna fortsatte man i samma tempo och kunde till slut säkra en fjärdeplats i klassen med 33 sekunders marginal till Robert Persson från Munkfors.
- Det här känns otroligt bra. Vintern brukar inte vara vår starka sida men nu börjar vi få upp ett ganska bra tempo och vi tappar mindre och mindre mot de snabbaste i klassen. Det märks att vi lär oss utnyttja bilen bättre. Det ser bra ut inför grustävlingara, säger Kent nöjt.

Precis som i Hudiksvall var de även snabbaste Toyota Corolla av de sex som startade. Säffleteamet klättrade från en elfteplats till fjärde totalt i cupen.

Nu är det uppehåll i rallytävlandet och nästa deltävling körs i början av maj.

Teamets hemsida http://kpmotorsport.net
07-03-10 Vi presenterar Bilsport Börsen Rallycup Shootout 2007
Sveriges största onotade rallycup, Bilsport Börsen Rallycup stoppar i 6:ans växel och ökar med 350% inför 2007 års säsong.

50% mer tävlingar i år jämfört med 2006.
50% är helt nya arrangörer i cupen.
90% av sträckorna är nya vägar i cupen.
60% av sträckorna har inte gått rally på minst 15 år.
100% nytänkande i finaltävlingen.

Shootout 2007:
Vi presenterar årets 6 deltävlingar på hemsidan med start söndagen den 11/3 och presenterar 1 deltävling om dagen under nästa vecka. Målsättningen är att ni ska få veta alla förhandsplaner de olika arrangörerna har redan nu, ja, till och med om dom har A eller B besiktning.

Vi sätter full fart mot våren - BBRC-Crew
www.bilsportborsen-rallycup.se
07-03-09 Lima kör som planerat!
Det florerar massor av rykten, men från Limas tävlingsledning meddelar man att man kör tävlingen som planerat! Tävlingen är INTE inställd!! Allt annat är faska rykten!

Alltså, imorgon körs LBC-Ruschen igång och alla hälsas välkomna!

07-03-08 Sandell nöjd efter test i Frankrike
Deras nya Renault Clio R3 dök upp minuterna före VM-premiären i Norge för några veckor sedan. Det innebar att Patrik Sandell och hans codriver Emil Axelsson genomförde världspremiären i en nästan otestad bil.

Renaulten och svenskduon visade sig komma bra överens redan från början och de tog sig i mål på en andraplats. Utöver en silvermedalj hade man dock en lång lista på förbättringar med sig i bagaget hem till Sverige. Och nu i veckan blev det äntligen dags att få göra en riktigt test med bilen. Under två dagar har Sandell därför varit nere i Sydfrankrike för tester tillsammans med teamet.
”Ingenjörerna från Renault Sport lyssnar verkligen på oss. De tar till sig vår feedback vilket är väldigt viktigt” säger Patrik Sandell.

De har provat och utvecklat det mesta; styrning, växlar, bromsar, motor och väghållning, och gjort framsteg på alla plan. Även vädret gjorde sitt bästa för att hjälpa till genom att erbjuda olika förutsättningar.
”Första dagen var det kanonväder. Vi fick till två sättningar som var bra på lite olika sätt. Så under natten byggde ingenjörerna en mix av dem som vi skulle testa dagen efter. Men nästa dag regnade det bara så vi fick aldrig möjlighet att testa det i praktiken” säger Sandell.

Istället fick man rejält med tid att testa och ställa in bilen för riktigt blöta förhållanden.
”Ja, och där kändes det som att vi fick till det riktigt bra. Nu lämnar jag över bilen till min stallkamrat Kalle Pinomäki. Förhoppningsvis får han bättre väder och har möjlighet att testa de inställningar teamet gjorde häromnatten.”

Nästa deltävling i Juniorklassen i Rally-VM är Rally Portugal, 30 mars till 1 april.
07-03-05 Jari Saarinen anmäld i Evo VII GrA
Jari Saarinen har idag efteranmält sig till Lima i en EVO VII GrA. Bilen är den första i sitt slag i Sverige och gör premiär i Lima under LBC-Ruschen.
07-03-04 ”Biffen” åter vinnare
Det var tjugo år sen sist, men i MunkforsRundan fick Lars-Ove ”Biffen” Olsson åter höja totalsegerbucklan i skyn. MunkforsRundan blev tack vare mildvädret en mycket svårkörd tävling, och endast 52 deltagare av de 82 startande nådde slutmålet i Munkfors.

Calle Ward var tävlingens utropstecken, då han efter två sträckor ledde rallyt totalt, men på specialsträcka tre sinkades han av närkontakt med en sten.
- Vi fick punktering, fick stanna och byta hjul, berättar Calle.
Trots hjulbytet blev det ändå en andraplats totalt och fina träningsmil för Calle inför SM om två veckor. För Biffen funkade däremot allt och den fyrhjulsdrivna Mazdan tog honom till totalseger i MunkforsRundan efter ett problemfritt lopp.
-Jag hade rätt taktik med däck, sparade de nya till sista långa rundan, det här var ”Görsköj”, menade ”Biffen” efter racet.

Uppsäll kvickast
Snabbast av alla i RM-startfältet för Historiska Rallybilar var inte oväntat Erik Uppsäll, Skepptuna, som vann klassen med över minuten tillgodo på märkeskollegan Mats Petterson, Gävle.
-Det funka bra, inga incidenter, men det var nog det svåraste rally jag kört, menade Uppsäll.

En annan som inte tog det fullt så lugnt, var Kenneth Waltersson, Anderstorp. Men trots en rullning på tredje specialsträckan tog han hem segern i ”Cortina-klassen” klass 3.
- Den blev lite lätt skrynklig, det var en snabbrullning, vi tappade nog bara fem sekunder, rannsakar sig Kenneth efter tävlingen.

Oscarsson skrällde
Sensationell trea i rallyt, med Volvo Original-940 som tävlingsredskap, var Tomas Oscarsson, MK Ratten. Trots krånglande växellåda grejade han sista specialsträckan och gick där om Henrik Enner, som ledde klassen inför sista specialsträckan.

En ny lovande junior visade också mästartakter trots att det bara var tredje tävlingen han körde. Pontus Tidemand var namnet och han tävlar för SMK Eda.
Efter en imponerande körning slev slutresultatet en femteplats totalt för blott 16-årige Pontus i den Volvo Original-bil han rattade i Munkfors.
07-03-03 Tufft värre i Gestrikekannan
Aj aj aj det blev en tuff tävling för Per-Henrik och Lena i Gestrikekannan, men där Teamet lyckade att ta en fin femte plats i VO-Elit. Här var det förarna från norra delarna av landet som visade hur fort det ska åkas på snö och is. Bosse Hemmingsson, Föllinge MK som tog hand om första platsen före Niklas "Nibbe" Nilsson, JMK och tredje platsen bokade den väldigt snabbe Nils Fransson, Vännäs MK. Fjärde platsen lyckades Niklas Carlson, Katrineholms MK lägga beslag på efter att PH och Lena snurrat i ett vägbyte på sista sträckan. PH hade oturen med snurren då den var i ett vägbyte där det sedan gick uppför direkt efter och man hade gjort en piruett men höll sig på vägen men fick backa en sväng innan man kunde fortsätta.
- Hade det inte varit för snurren, så skulle nog fjärde platsen varit våran. Nu tappade vi flera viktiga sekunder i och med att vi fick backa en vända på detta. Direkt i vägbytet gick det dessutom uppför så vi fick ingen fart på en lång sträcka vilket kändes väldigt motigt.
Nu var vägarna fina, men de första 3 sträckorna kunde ha varit bättre, nu blev det väldigt löst och spårigt. Fjärde gick fint men lite tungt, men vi kunde hålla stånd i det tuffa gänget. Femte var kalas väg där vi trivdes utmärkt förutom snurren i vägbytet som gjorde att det blev en femte plats i VO-Elit.
http://www.voc.se/teamhedberg
07-03-02 LBC-Ruschen efterlyser föråkare!
Lima MS kör den 32;a upplagan av LBC-Ruchen den 10 mars. Det är 184 ekipage anmälda till tävlingen, men arrangören saknar föråkare. Minst fyra stycker efterlyses och är du intresserad.

Obs! Kl 16:30 meddelar tävlingsledningen att de fått ihop föråkare.

07-03-01 Stig Blomqvist anmäld till Midnattssolsrallyt
Anmälan till Midnattssolsrallyt 2007 har varit öppen i en månad och redan har ett fyrtiofemtal anmälningar kommit in. Det återstår fortfarande två månader innan tiden går ut och allt tyder på att det blir stor uppslutning när Midnattssolsrallyt startar för andra året i sin nya form. Starten går den 28 juni i Kristianstad med målgång söndagen den 1 juli i Stockholm.
– Jättekul att vi fått in anmälan från Stig Blomqvist, för han var inte med förra året - berättar tävlingsgeneralen Per Carlsson. Han kommer till start i en Ford Escort anmäld av David Sutton och Historic Motorsport Ltd i England.

Stig har inte gjort så många starter i Sverige de senaste åren. Då har det främst varit Svenska Rallyt som gällt. Han förklarar varför han inte ställde upp förra året då Midnattssolsrallyt återuppväcktes.
– Jo, att jag inte var med förra året berodde mest på att det kolliderade med andra aktiviteter för mig - berättar Stig - men i år tycker jag att upplägget verkar så intressant att jag verkligen vill köra. Tävlingen är mer kompakt och det verkar bättre, tycker jag.

Det är många år sedan Stig Blomqvist körde en tävling som passerade hans hemstad Örebro.
– Det vete tusan när det var - det måste nog vara ända sedan Teknisrundan var SM-tävling och det var nog 1971-72 eller nåt sånt - funderar han - så visst är det länge sedan.

Bilen som han är anmäld i tillsammans med co-drivern Ana Goni, har paret tävlat med förut. Det är en Ford Escort RS Mark II som byggdes för fyra år sedan och som ägs av Ana Goni.
– Vi har kört den två gånger i RAC-rallyt och en gång på nya Zeeland och det är klart att Ana vill vara med och se hur bilen körs.

Nästa söndag bär det av till Kenya för Stig, för då är det dags att träna för årets Safarirally även om tävlingen inte körs förrän i november.
– Då ska vi köra en Escort Mark I och att vi åker ner redan nu beror på att det är sista chansen att träna i liknande klimatförhållanden som vi kommer att möta i november.

www.midnattssolsrallyt.com


07-03-01 Stjärnsvängen ställer in
SMK Sundsvall tvingas ställa in Stjärnsvängen pga endast 8 anmälningar kommit in.
www.smksundsvall.com/rally.htm
07-02-27 Rallyklassiker till Munkfors
Nu till helgen brakar det loss. Då invaderas Munkfors av Historiska Rallybilar. Riksmästerskapsserien för Historiska rallybilar kör sin andra deltävling i rallyt MunkforsRundan.

Räkna med att få se en och annan ”hundkoja” och tvåtaktar-SAAB om du besöker Munkfors den 3 mars. Det blir massor av såna bilar och andra klassiska rariteter som Lasse Jönsson i en Porsche 911, Jårs Damberg i en Ford Anglia och Bertil Molander i en Ford Mustang, bara för att nämna några av rariteterna som kör för fullt på specialsträckorna.

Tjejer i riksmästerskap
Även tjejer som tävlar i rally, kör deltävling i Munkfors. Efter helgens drabbning i Kopparberg leder lite överraskande C-föraren Lena Sandelius från Göteborg i en VOC-preppad Volvo 940. Räkna med fight frän Östernärkingarna Mari och Lena Ekström

Het Karlsson
Vad gäller totalsegern så finns det en het kandidat bland förarna i den fyrhjulsdrivna klassen. Jag tänker närmast på Bengt ”Abris” Abrahamsson, i en sprak ny Mitsubishi Lancer EVO IX. Han får närmast se upp med en tidigare Svensk Mästare i lilla grupp N, Lars-Ove ”Biffen” Olsson, som numera ”motions”-kör en Mazda 323 4WD

Mera vinter
Hela januari kantades av leriga vägar med tjällossningslika förhållanden i Munkfors. Men efter beslutet om att flytta tävlingen till mars kom kylan, och vi kan i dagsläget leverera stenhårda frusna vägar och mellan 20-40 cm snö som ger en fin inramning runt sträckorna. Mer snö faller just nu och mer är i antågande i under veckan enligt prognoserna från SMHI.
07-02-26 Stjärnsvängen hotas ställa in, anmäl er!
Tyvärr riskerar MNB´s DM-tävling Stjärnsvängen, att bli inställd… Idag när anmälningstiden har gått ut har vi endast 8st anmälda vilket inte räcker till tävling naturligtvis. Tyvärr kan vi inte styra över att andra klubbar flyttar sina tävlingar o.s.v. SÅ… Vill ni åka DM även i Sundsvall, så skicka in er anmälan omgående, vi väntar några dagar till…
Med vänlig hälsning SMK SUNDSVALL

07-02-26 Fjolåret gav mersmak - årets rally lockar nya förare
Morgonen den 28 juni 2007 rullar första bil ut från torget i Kristianstad för fyra dagars tävlande i ett sommarljust Sverige. Anrika klassikern Midnattssolsrallyt väcktes till liv igen av Kungliga Automobil Klubben, KAK, år 2006 efter en djup sömn sedan 1964. Tiotusentals åskådare följde förra året de historiska rallybilarna från start till mål. Förare som Eric Carlsson "på Taket" och Björn Waldegård lockade folk i massor ut i skogarna.

Efter fjolårets succé väntas ännu större uppmärksamhet från både publik och förare.
– I år blir det ett något annorlunda upplägg än förra året, säger Per Carlsson, som är den nye tävlingsgeneralen för Midnattssolsrallyt 2007.

Per Carlsson är örebroare, men har numera bosatt sig utanför Kristianstad. Han har en gedigen bakgrund inom rallysporten först som förare nationellt, och därefter som co-driver i rally-VM. Toppåret var 1989 då han tillsammans med Ingvar Carlsson tog hem två VM-segrar under året. Det året blev det seger i Svenska Rallyt och på Nya Zeeland i en Mazda 323.

Numera arrangerar han populära temaresor till VM-tävlingar i rally jorden runt. Och nu har han dessutom fått KAK: s uppdrag att genomföra arrangemanget Midnattssolsrallyt 2007.
– Vi kommer inte att dra iväg lika långt norrut den här gången - förklarar Per Carlsson - det blir utslagsgivande nog att starta i Kristianstad för att gå i mål i centrala Stockholm efter fyra dagars tävlande.

Torsdagskvällen den 28 juni övernattar rallykaravanen i Jönköping, på fredagen blir det övernattning i Örebro och sista nattvilan sker i Nyköping. Därifrån utgår sista etappen på söndagsmorgonen med målgång i Stockholm på eftermiddagen den 1 juli.

www.midnattssolsrallyt.com

07-02-26 Nibbe tvåa i Vännäs
Rally rapport från Niklas "Nibbe" Nilsson och CO-Drivern Dan "Danne" Hoff
Första deltävlingen i Sverigeserien för Volvo Original avgjordes i Vännäs.
6 SS skulle köras fördelat på 9,1mil.

Vi fick starta efter SM-Bilarna dag 2 och med ett antal "giftiga" konkurennter i klassen.
Bland dem fanns Bodens Peter Bäck och JMK:s Bosse Hemmingsson.
De skulle visa sej att det blev vi tre som skulle avgöra striden och vid första servicen hade vi roffat åt oss en horibel ledning på hela 4,1 sekunder före Bäck och 4,5 sekunder före Bosse.
Men på 5:e sträckan (SS9 i SM) åkte vi för långt i ett vägbyte och tappade tid där även Bosse gjorde samma blunder.

Dom två avslutande sträckorna var hoppiga, krokiga, smala och guppiga och passade den gamla volvo 240:n bättre än Volvo 940 och relulterade i att Peter Bäck vann med 15 sekunder före oss och Bosse tappade lite till och blev 48 sekunder efter Bäck.
Men en 2:a plats i Sverigeseriens första tävling vådar gott inför kommande tävlingar.

Grattis Peter till segern i Vännäs.
www.hoff.nu/rally
07-02-26 Tiondels sekund avgjorde Rally Vännäs
Efter en dags körning och 88 kilometers specialsträckor avgjorde Jimmy Holmkvist sekundstriden mot Joakim Nyman och Andreas Sjölander.
- Jag hade som målsättning att komma på pallen detta år men inte så tidigt på året, berättade Jimmy på presskonferensen efter rally.

Inför dom avslutande två sträckorna norr om Vännäs var Joakim Nyman i ledning med fyra sekunder före Holmkvist. Jimmy visste vad att han måste ta i ordentligt och satsningen höll även om bakomvarande bilar trodde att dom skulle få se Holmkvist sittande i någon snödriva. Både bilen och spåren vittnar om laddningen. Bilen såg ut ungefär som efter en rallycross tävling.
- Det låg plastdelar både här och där, berättade förarna som startade efter Holmkvist. Ett rykte säger också att han sladdat ner ett träd SS9 i satsningen för att slå Nyman.

Sjölander som slutade trea drygt 21 sekunder efter Holmkvist var ändå nöjd med helgen.
- Tempot är så högt och idag räckte jag inte till, säger en leende Sjölander. Han var ändå nöjd med placeringen och tredjeplatsen tog upp honom på en total tredjeplats efter tre deltävlingar.

En annan prestation som skall nämnas är norrmannen Jo Inge Bakken som överraskande tog femteplatsen efter Patrik Johansson. Trots att motorns styrenhet inte var uppdaterad med senaste trimningen så hängde Bakken med riktigt bra.
- Sträckorna är mycket snabbare här än i Norge och det var lite omställning innan vi vande oss, berättade Jo Inge efter tävlingen. Vi kommer igen nästa tävling och då kanske sträckorna passar oss bättre.

Anders Gullstrand var missnöjd med resultatet. Han hängde med bra under dagen men på sista sträckan fick dom punktering och tvingades stanna och byta däck på sträckan. När dessutom domkraften pajade så var dagen förstörd för Värmlands duon.

Tvåan Joakim Nyman var inte så besviken efter att ha blivit slagen med 1/10 dels sekund. Han gladdes mer av helgens sammanlagda resultat i SM där han tog sin och Fords andra SM seger.

Victor Henriksson var en annan av aspiranterna på segern men han tvingades ge upp på SS 9 när ett växellådsfäste gick av. Han får nu tillsammans med dom övriga i cupen vänta någon månad innan dom får chansen att vinna igen. Nästa deltävling arrangeras i Kristianstad i slutet av April.

Resultat och cupställning kan läsa mer om på www.topdriver.se
07-02-25 KP Motorsport nöjd med DM i Kopparberg
Första deltävlingen i Västra Bilsportförbundets Distriktsmästerskap i rally arrangerades av MK Kopparberg. Kent Persson och Lars Inge Björlin ställde upp i sin Toyota Corolla i klassen för trimmade 2WD bilar. Kent och Lars Inge tog kommandot direkt på första sträckan och vann med 14 sekunder före Robert Persson med kartläsare Per Larsson från Munkfors. På andra sträckan lyckades Robert köra in 3 sekunder så inför tredje och sista sträckan ledde Kent och Lars Inge med 11 sekunder. På sista sträckan fick Robert problem och Kent kunde enkelt köra hem segern med 35 sekunders marginal till Jimmy Olsson från Storfors som blev tvåa i klassen.
- Vi hade inga problem under tävlingen allt flöt på perfekt. Otroligt kul att vi kunde hänga med såpass bra trots att vi fortfarande håller på att lära oss bilen. Jag är skitnöjd helt enkelt, säger Kent som även var 3a totalt bland de 120 startande.

Nästa tävling för Säffleteamet är andra deltävlingen i SuperCupen som körs

Resultat från tävlingen
Cupens hemsida http://www.vastrabf.se/rally/index.htm
Teamets Hemsida http://kpmotorsport.net
07-02-21 Ford Flexifuel Cup med intressant kort
Tävlingen ”Rally Vännäs” har start/mål i Vännäs och tjugo (20) team är anmälda. Tävlingen är också årets första deltävling i svenska mästerskapet i rally. Regerande mästaren Joakim Nyman är naturligtvis favorit till segern men det finns många duktiga team som är aspiranter till segern. Det kommer två nya team till start varav norrmannen Jo Inge Bakken är ett intressant kort. Den andra nykomlingen är regerande JTCC mästaren Johan Persson som vill prova på rally. Att racing förare kan köra fort i skogen har ju bl.a. Victor visat.
Allt är upplagt för en spännande rallyhelg
www.topdriver.se
07-02-21 Hög tid att anmäla sig till Stjärnsvängen
Det är hög tid att göra sin anmälan till SMK Sundsvalls Strjärsvängen som går av stapeln 10 mars. Sista anmälningsdag är 26 februari och tävlingen ingår i DM för MNB.
Inbjudan bland inbjudningarna här på MiV
07-02-20 Gestrikekannan nästa för Hedberg
Team Hedberg åker gestrikekannan 3/3.
Nu har Teamets anmälan till Järbo MK: s populära Gestrikekanna inskickad. Per-Henrik och Lena som nu kört två tävlingar på rad med bra resultat med vinst i Skutskärsratten och en tredje plats i Hälsingerallyt är väldigt nöjd med resultaten och ser verkligen fram till att få möta Sverige Eliten i Volvo Original. Ja, just det! Sverige Eliten för tävlingen som man hade tänkt åka var först inte en deltävling i Volvo Original Sverigeserie men fick den statusen på kort varsel när Bergslagsrallyt ställde in i veckan här.

Vägarna som Järbo MK brukar ha är verkligen sådana som Per-Henrik gillar skarp. Det är lite varierat med trånga och bökiga partier och bitvis snabbt. Det har gått bra i tidigare tävlingar genom åren Gestrikekannan har körts för P-H (Var ej med 2006) och man var trea i klassen 2005 och sjua 2004 i tufft motstånd. Nu blir det än tuffare i klassen då många fler duktiga förare kommer när denna ska ingå i Sverigeserien som startar redan i helgen med Rally Vännäs. – Nu är det lite plus då det även är FM tävling för Nedre Norra som vi hade planerna att delta i ändå. Sa Per-Henrik med ett leende.
www.voc.se/teamhedberg

07-02-18 Henning Solberg utsedd till WRADDs andra hedersförare
Först kom han trea i sitt hemmarally, Rally Norway. Bara någon timme senare fickHenning Solberg ta emot utmärkelsen som den andra hedersföraren i kampanjen World Rally Against Drunk Driving – och därmed det ärofyllda uppdraget att föra vidare WRADDs budskap mot alkohol i trafiken i sitt hemland, Norge. Det var en riktig braksuccé då Henning Solberg tog karriärens andra pallplats inför hemmapubliken i Rally Norway. Mitt i cirkusen efter målgången gav en vän – men också en av huvudkonkurrenterna i rallyt – honom grädde på moset. Svenske VM-föraren Daniel Carlsson utsåg inför den samlade världspressen den andra hedersföraren i sitt projekt World

Rally Against Drunk Driving. Och den utvalda, det var Henning:
- Henning är en positiv förebild för många unga norskar och en perfekt ambassadör för World Rally Against Drunk Driving. Trots att Norge inte har så många invånare dödas 269 personer om året i trafiken i landet – och hela 25% av olyckorna sker under påverkan av alkohol eller andra droger. Samtidigt visar statistik att antalet förare som tas för rattfylleri ökar kraftigt i Norge. Jag tror att Henning kan göra något riktigt stort genom att förmedla WRADD-budskapet och förhoppningsvis vända trenden i sitt hemland, säger Daniel.

Samtidigt som Norge fick sin egen hedersförare i WRADD har uppbackningen bakom kampanjen varit stor under rallyhelgen. I norsk radio har The WRADD Song spelats och många gånger har långa stunder ägnats åt att diskutera rattfylleriproblemet och WRADDkampanje i radio såväl som i annan media. Återigen bevisas slagkraftigheten i det som också ska vara WRADDs styrka – att nå ut till nya målgrupper på ett effektivt sätt. Budskapet – det är redan så enkelt det kan bli; Kör nykter!
07-02-18 Bergslagsrallyts organisationskomitté har beslutat att ej genomföra rallyt 2007
Anledningen till detta är inflödet av anmälningar inte motsvarar förväntningarna. Vi måste tryckninen senast 19 februari. Med det nuvarande antalet anmälda måste beslutet tas redan idag 2007 02 18.

Vi börjar redan nu med rallyt 2008 då rallyt firar 40-årsjubileum.
Ni är varmt välkomna då!

07-02-18 KP Motorsport från SuperCupen
Första deltävlingen i SuperCupen avgjordes i trakterna kring Hudiksvall ihelgen. Totalt startade 122 team i tävlingen. För Kent Persson och med co-driver Lars Inge Björlin tävlandes för Säffle MC var det premiärtävling i ny bil och mot nya konkurrenter i tävlingens största klass, A-förare 2WD.
- Eftersom vi bara fått några mils träning i den nya bilen och det ärotroligt stor skillnad mot vår tidigare bil hade vi inga förväntningar påatt kunna hänga med de snabbaste. Vi åkte till Hudiksvall för att lära ossbilen och för att få lite känsla för hur vi ligger till mot toppförarna samt förhoppningen att kunna säkra några poäng i SuperCupen, berättar Kent.

Teamet slutade på en elfte plats med endast två sekunder upp till topp tiovilket räckte för att säkra tio värdefulla poäng i cupen. De var även snabbaste Toyota Corolla av sju startande. Bästa sträcktiden var på andra sträckan där de hade fjärde tid i klassen. Under hela tävlingen tappade de dryga sekunden per kilometer på de snabbaste i klassen.
- Vi är nöjda, det är många duktiga förare som åker SuperCupen och vi är nybörjare i bilen. Vägarna var otroligt snabba och vår bil har inte utväxling för att klara av det så vi tappade tid på de snabba partierna. Nu ska vi kanske inte skylla på bilen utan det är främst föraren det hänger på för att vi ska öka tempot, skrattar Kent.

Nästa tävling i SuperCupen körs den 10:e mars i Lima men redan nästa helg kommer Kent och Lars Inge att köra första deltävlingen distriktsmästerskapet i Västsverige.
07-02-17 Hedström vinner sin premiär
Peter Hedström , MK Ratten, lånade sin pappas Lancer EVO IV och rattar för första gångenbilen och kammar hem segern i Midvintersprinten. I högerstolen har han sponsorn Joakim Jöhncke. Fin debut med andra ord.

Midvintersprinten var debuttävling i Brattlöfs Cup 2007 och lockade 70-talet förare.

Tvåa i rallyt blev Ronnie Jakobson, Kolsva MS, även han i en Mitsubishi Lancer EVO

07-02-17 Teamet in på tredje plats i Hälsingerallyt i Voc - Elit
Per-Henrik och Lena var nöjda med dagens bravader i Hälsingerallyt då man var i mål för Voc-Elit. Sträckorna var fina och det gick bitvis väldigt fort. Nu var inte vädret det bästa och det blev spårigt med grus framme och moddigt i kanterna och man hade valt att köra på däck som redan hade gjort sitt bästa vilket var tur. Man hade en toppstrid med Niklas "Nibbe" Nilsson, JMK och grann klubbens Lars Skoglund, Bollnäs MK och ett villt jagande par i form av Stefan Öhrn, Ljusdals MS och Stefan Eriksson, SMK Gävle ända in på sista sträckan.

Inför sista sträckan hade P-H och Lena en andra plats i sikte efter snabbe Niklas "Nibbe" Nilsson och Lars Skoglund bevakade tredje platsen, Men treans växel försvann på sista och man tappade andraplatsen till Lars och nu kom Stefan Öhrn allt närmare så det skilde endast två sekunder till godo för en tredjeplats för teamet. Stefan Öhrn tog nu en fjärde plats och Stefan Eriksson fyllde upp kvintetten.

Nu siktar Per-Henrik och Lena på att köra Gestrikekannan om 14 dagar efter att man bytt växellådan.
www.voc.se/teamhedberg

07-02-13 Skillingsryds MK flyttar fram en vecka
Skillingaryds MK flyttar sin deltävling, Kylåsbacken ingående i Energicupen en vecka frammåt i tiden, från 14 till 21/4. Energicupens kalender hittar du under Rallycuper>>
07-02-08 Hälsingerallyt nästa för Hedberg
Nu är det klart! Team Hedberg med Per-Henrik och Lena i stolarna har anmält sig till Supercup tävlingen Hälsingerallyt den 17/2 i Hudiksvall. Efter lite osäkerhet om vilken nästa tävling skulle bli, så blev valet nu Hälsingerallyt då andra tävlingar bytt datum på grund av vädret och det gör att arbetsschema och tävlings datum inte stämmer för teamet.

Nu i skrivande stund med ett dygn kvar av anmälningstiden så är det 116 anmälda totalt och det är 7 stycken i Volvo Original Elit, och det är ju inga dunungar precis.
- Det ser tufft ut med JMK: s Niklas 'Nibbe' Nilsson, Lars Skoglund, Bollnäs MK som båda är väldigt snabba och Järbo MK: s Daniel Larsson som jag tävlade mot sist i Skutskärsratten där han var väldigt snabb bitvis, för att nämna några. Sa Per-Henrik vid fika bordet på lunchen i dag (torsdag).

Nu är det inte lång tid kvar, men det kommer säkert fler duktiga förare i Voc Elit som säkert vill visa sina rutiner på vintervägarna.

Vi syns och hörs i Hälsingerallyt.

http://www.voc.se/teamhedberg
07-02-08 Rudengren nöjd med inledningen av året
2007 kunde inte ha börjat bättre, ny motor som fungerar bra, två fina testdagar uppe hos Pål Grande och bytet till siffernoter har gått smärtfritt. Igår var jag i Karlstad och provkörde superspecialen som går som första samt sista sträcka. SVT var där och filmade. Sändningen har hittills gått 4 gånger på sporten och hoppet är toppen, jag flög 38 meter, det var 6 meter längre än Mats Karlsson som åkt där tidigare. Jonas Kruse körde ett varv med vår bil och beskrev sträckan.

Jonas tyckte bilen gick fint, men klagade på att den understyrde i låga hastigheter, det har inte jag märkt… Sändningen kommer igen flera gånger under svenska rallyt så passa på att njuta.

Nu väntar Hälsingerallyt den 17 februari som startar i Hudiksvall, 9 mil SS skall få puts på siffernoterna. Veckan efter kör vi den första deltävlingen i SM som startar i Vännäs.

Vi har fått förmånen att ta hand om en praktikant, Malin Davidsson skulle egentligen har följt Patrik Flodin men hans utlandstävlande gjorde det svårt. Malin kommer med oss första gången till Hälsingerallyt.

På hemsidan finns flera nya bilder www.johanrudengren.se
07-02-05 Barthen har notat Anttila
För dig som vill göra en rallytest, kan vi nu tala om att Gunnar Barth har gjort arrangörsnoter för fyra av testvägarna uppe på Anttila i nordvärmland. Noterna finns att tillgå i receptiongen.
Mer info på www.anttila.se

07-02-05 Nu är det Värmland och Rally-VM!
Imorgon förmiddag bär det iväg mot värmlandsskogarna, närmare bestämt Svenska rallyt.
Jag och Pär är riktigt laddade och ser detta som det absolut största evenemanget Vi varit på hittills i vår tid inom motorsporten. Och att få vara det team som: Genom FIA:s godkännande få göra en världspremiär i en VM-tävling genom att köra på ett alternativt bränsle, nämligen Etanol (E85). Detta är ett test FIA vill göra och se hur det fungerar för framtida syften. Det kommer att bli en rolig och händelserik vecka men framförallt väldigt tuff, psykiskt och fysiskt.

Under Tisdagen börjar rekogniseringen och håller sen på tills tävlingen börjar på torsdag kväll. 60 mil om dagen ska köras fram tills tävlingen börjar.

Under själva tävlingshelgen Dvs Tors-sön är det 20 sträckor på totalt 35 mil SS.

Vi kommer att öppna vår nya sajt förhoppnings vis under måndagen eller tisdagen, där kommer Ni att kunna följa oss mellan sträckorna.

Pass upp Loeb och Grönholm för här kommer VI!

jockenyman.com
07-02-04 Glöm inte anmälan till Z-trofén senast 9 febr
Sista anmälningsdag för Z-trofén som arrangeras av Stuguns MK är den 9 februari. Tävlingen ingår i DM för mellannorrland, varför anmälan ska vara inne senast två veckor före start.

Inbjudan hittar du här>>
07-02-04 KP Motorsport byter tävlingsklass
Kent Persson och Lars Inge Björlin tävlandes för Säffle MC körde förra året hem andraplatsen i svenska Suzuki Cupen. Redan innan förra årets säsong var slut började planerna för säsongen 2007 ta form. Nu är det klart vilken bil de kommer att tävla i och vilka tävlingar de kommer att åka.
- I och med att vi fick med oss Polaris Scandinavia som huvudsponsor blev
det klart att vi skulle kunna byta klass till en snabbare bil än den vi haft tidigare, säger Kent.

Suzukin har bytts ut mot en Toyota Corolla i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen. I jämförelse mot den tidigare bilen är motoreffekten över den dubbla men även konkurrensen kommer att bli betydligt hårdare. I första
hand är Sveriges största rallymästerskap, SuperCupen, som körs och i andrahand förbundsmästerskapet i Västsverige.
- Det blir helt klart ett stort steg uppåt jämfört med det vi åkte tidigare. Bilen är otroligt snabb men framför allt är konkurrensen i SuperCupen stenhård där de allra flesta av Sveriges snabbaste förare finns med. Målsättningen för oss är att vara med i toppen men de första tävlingarna gäller det främst för oss att lära oss bilen. Tyvärr har den dåliga vintern gjort att de tävlingar vi planerade att åka som test har blivit inställda, berättar Kent.

Premiären blir i Hudiksvall den 17:e februari där första deltvävlingen i SuperCupen körs och helgen efter körs förbundsmästerskapets första deltävling i Ludvika.


Teamets hemsida http://kpmotorsport.net
SuperCupens hemsida http://www.motorsportivarmland.nu/sm.html
Västra Förbundsmästerskapets hemsida http://www.vastrabf.se/rally/index.htm

07-02-03 Överraskande bra i Skutskärsratten för Team Hedberg
Det blev vinst i fösta tävlingsförsöket utan noter på länge för Per-Henrik Hedberg/Lena Olhem, SMK Söderhamn. Teamet som de senaste åren endast kört tävlingar med noter blev glatt överraskade nu när man vann Skutskärsratten med en minimal tidsskillnad till tvåan Ingemar Thelander, SMK Gävle som endast var tre sekunder bakom. PH och Lena var sekunden snabbare än Ingemar på första SS och man tog ytterligare två sekunder på andra för att sedan köra på samma tid på dagens längsta sträcka, den tredje. Trea bakom Per-Henrik och tvåan Ingemar kom Daniel Larsson/Sandra Wall, Järbo MK som hade premiär med sin nybyggda Voc 740 och man var bara 14 sekunder bakom P-H och Lena.

Mer utförligt resultat hittar ni på Resultatdata.com.
- Det gick över förväntan bra trotts att det var utan noter sa P-H strax innan prisutdelningen på folketshus i Skutskär på lördagskvällen. - Vi trivdes fint på sträckorna och det utan större missar. Vägarna var fina men lite moddiga och lite uppkörda bitvis med gruset framme, så vi höll oss i spåren hela tiden. Annars så var fästet i däcken och vägen riktigt bra.
- Vi hade inte räknat med vinst så här på en gång med tanke på motståndet i klassen och då vi inte tävlat på ett tag. Senast jag körde var ju på KM i Bollnäs i höstas.

Nu ska vi hem för att krama seger pokalerna och vi tittar på att delta i Hälsingerallyt den 17februari sa P-H på telefon innan man fortsatte med seger middagen som man firade med.

http://www.voc.se/teamhedberg
07-02-01 Skutskärsratten den 3 februari för Team Hedberg
- Nu blir det lite av återpremiär för Teamet när Lena återtar högerstolen från lillebror Larsa som huserat på denna det senaste året. Lena som haft uppehåll för utökning av Teamet med lille Zack på 6 månader i dagarna säger Per-Henrik.
- En tävling som denna utan noter som vinter premiär ska bli extra rolig nu när Lena tar hand om kart läsande efter sitt uppehåll på ett år. Som första tävling på ett tag för Lena, gör det inget att man bara har roadbook. Det gör bara att det ska bli än mer intressant.
- De senaste åren har vi alltid kört med noter, men webbmastern Osmo har tjatat på att vi ska ta någon tävling utan för att få känsla för bilen och nu när Lena åter tar hand om högerstolen så känns det här en bra inledning av säsongen 2007.
- Jag har kollat lite på konkurrenterna i min klass A-B-förare VO/Gr. N -1600, och det finns flera duktiga förare/team som kan vinna klassen. Synd bara att väder prognoserna ser ut att bli åt de varmare hållet i helgen. Det gör nog att det kan bli lite moddigt/spårigt och extra besvärligt för oss som startar sent i tävlingen.
- Men oavsett hur det blir med tempen tävlingsdagen, så siktar vi på att ha så roligt so möjligt i rallyskogen och vi ska göra allt för att ta oss i mål och på en så bra placering som det bara går. Visst vill vi själklart vinna klassen, men en så pass sen start i tävlingen gör att underlaget kan bli extra lömskt om det blir för varmt på sträckorna.
- I morgon fredag ska jag varmköra bilen på vägarna hemma lite för att få in känslan då det var ett bra tag sedan jag tävlade sa P-H innan kontakten bröts från hans arbetsplats på Arizona Chemical i Sandarne. Ps! Voc bilar får köras i daglig trafik på allmänna vägar så det blir en lugn resa för att se till att allt funkar normalt.

Teamet håller just nu i dagarna på att planera en start i Hälsingerallyt som går den 17 februari i Hudiksvall och det är SMK Hälsinge som arrangerar en deltävling i Supercupen som säkert lockar fram massor av duktiga förare.

http://www.voc.se/teamhedberg

07-01-31 Målgång i Monte Carlorallyt - 35:a totalt och 7:a i klassen
Efter sex dagars tävlande har Stefan Helin och Hans Sylvan gått i mål i det krävande Monte Carlo Rallye Historique. Inför sista etappen som kördes natten mellan tisdag och onsdag, på de klassiska rallysträckorna Col de Turini och Madonna, låg paret på sextonde plats.

Körningen på de snöiga och isiga franska alpvägarna passade det svenska ekipaget, men problem med tidtagningen gjorde att svenskarna halkade ner till 35:e plats, men sjunde plats i klassen.

Av 320 startande lyckades ca 255 bilar ta sig i mål till ett Monte Carlo där våren redan har kommit.

Hälsningar,
Stefan Helin och Hans Sylvan med serviceteamet Joacim Ahnheim och Thomas Järnström
Stefan och Hans från kontrollen i Trollhättan förra torsdagenStefan Helin och Hans Sylvan i SAAB 99 EMS i Monte Carlorallyt 2007


07-01-30 Närmar sig hundra i Skutskär
Anmälningarna fortsätter strömma in till Skutskärsratten på lördag. Antalet närmar sig hundrastrecket och ännu återstår två dagar på anmälningstiden. Inte illa…

Skutskärs MS har gett järnet sedan onsdag morgon i förra veckan. Det var då man bestämde sig för att satsa på tävling den 3 februari, trots att datumet skjutits till 17 mars – från 13 januari. Kortkort varsel och minimalt med tid, men det gick vägen.

Man lyckades också efter hårt jobb få till en A-besiktning. Platsen blir Svensk Bilprovning i Gävle där man visade klubben tillmötesgående. Kravet på egen personal närvarande under tävlingsbesiktningen löstes också smidigt. En av de anställda, Johan Engberg, är nämligen rallyförare som rattar Saab V4. – Klart jag ställer upp, sa han. Menande både i tjänsten och i tävlingen!

Klubben skänker också en tacksam tanke till länsstyrelsen i Uppsala. Här var man smidiga nog att ge muntligt klartecken redan samma dag man blev tillfrågade. Tillståndet på pränt dök upp fyra dagar senare (att man redan givit tillstånd till 13 januari underlättade förstås).

Sträckorna var isiga och i perfekt kondition vid inspektion på tisdagen. Arrangörerna håller tummarna att detta ska hålla i sig. Trots att SMHI försöker skrämmas med blidväder lagom till veckoslutet.

Skutskärsratten kördes första gången 1970, alltså för 37 år sedan. Flest antal startande hade tävlingen 1981, med 156 ekipage. Start och mål är förlagt till Folkets Hus, nästan mitt i ”byn”.
07-01-29 Svenskarna avancerar i Monte-Carlorallyt Historic 2007
Monte-Carlorallyt Historic har idag innehållig 5 sträckor på isiga och snöklädda vägar. Det var snålt tilltaget med tid, så det gällde att åka undan för att få så lite prickbelastningar som möjligt. Ingen klarade sig utan tidstillag.

Stefan Helin och Hans Sylwan rapporterar att det gått bra under daen och att ekipaget har avancerat till 20:e plats totalt och till en andraplats i klassen. Just nu är det uppehåll i Brianson och imorgon väntar sex nya sträckor, med en avgörande sista sträcka på natten.

Med hälsningar
Stefan Helin och Hans Sylwan
07-01-29 Inget rallytävlande för Simon Löfström under 2007
Efter två framgångsrika år i SM-karusellen blir det uppehåll i tävlandet för Simon Löfström under 2007.
- Vi kom fram till att vi inte har resurser att tävla på den här nivån i långa loppet, säger Simon. Egentligen är det ett under att vi lyckade genomföra två säsonger i den allra högsta eliten med tanke på våra begränsade möjligheter och resultaten vi uppnått är klart godkända med två JSM-brons och ett DM-guld samt segrar i Volvo Prisbonus.

Simon började som 17-åring redan 2002 att med framgång tävla i ungdomsrally i en otrimmad Golf och tog 2004 klivet upp i lilla Grupp N och Rally SM körde han första året 2005. Med god hjälp av duktige kartläsaren Andreas Olsson från Uppsala lyckades paret genomföra SM-serien 2005 och 2006. Två säsonger som bägge alltså slutade med JSM-brons.

Ekonomin styr mer än man tror
- Framför allt är det när man ser hur väl förspänt många av de konkurrerande teamen har haft det, både ekonomiskt och personalmässigt, som man inser att det inte bara är talang som behövs för att nå framgångar, menar Simon. Vi känner att vi haft ett mycket stort ekonomiskt stöd lokalt men saknar den där stora partnern som kanske till och med äger bilen. En lösning som de flesta toppförarna i SM har. Det blir alldeles för stort vågspel att driva en så pass dyr bil på egen hand.
- Vi har haft tur som klarat oss från allvarliga avåkningar. Trots det blev det ett varv i sista deltävlingen i höstas och tur var väl att det just skedde då och inte mitt i säsongen. Budgeten hade knappast tålt det då, förklarar Simon.

Säljer bilen
Men nu är bilen reparerad av Dicken Larsson i Vänge och står snart nylackad och till försäljning hemma hos Simon i Östhammar.
- Det är nog bra om bilen blir såld så fort som möjligt för risken är annars att man blir sugen att prova den igen, tror Simon.
- Helst ser vi att en duktig junior handlar bilen och gör som vi - kör Junior-SM med den, tycker Simon. Bilen har ju gått som en klocka under flera säsonger och under året har vi verkligen skött om den genom ett aktivt förebyggande underhåll.

Något som säkert har bidragit till framgångarna men som gör att ekonomin blivit så betydelsefull för tävlandet. Ekonomi och resurser som nu är avgörande för Simons beslut att inte köra rally det närmaste året till att börja med.

www.zimonrallysport.com
07-01-29 Skutskärsratten A-besiktar på Svensk Bilprovning
Nu är det klart med besiktningslokal till Skutskärsratten: Vi håller till på Svensk Bilprovning i Gävle, industriområdet Sörby Urfjäll i södra utkanten på staden. För vidare info: Surfa in på Motorsport4sale, MS4-forum.
Kurt Eliasson, tävlingsledare.

07-01-29 Reserapport Monte Carlorallyt 28 januari för våra svenskar
Stefan Helin och Hans Sylvan fortsätter sin resa mot Monaco. Efter ett par dagar på motorvägar i Sverige, Danmark och Tyskland, har allvaret börjat i de franska alperna.

Efter söndagens fem sträckor på delvis snöbeklädda alpvägar, ligger paret på nionde plats i klassen, och 55:e plats totalt, ca 30 sek efter ledare, spanjoren Ortiz de Zarate i en Porsche. Problem med åskådarbilar på fjärde sträckan medförde ett ras från 20:e plats.

Nu är ca en fjärdedel av de utslagsgivande sträckorna körda, så spänningen kvarstår. På måndag körs fyra sträckor från Valence fram till skidorten Briancon vid italienska gränsen.

Mvh, Hans Sylvan
07-01-28 Monte Carlo Rallyt - Historic 2007 startade i torsdags med ett svenskt ekipage
Stefan Helin, Tibro MK och hans co-driver Hans Sylvan är de enda svenskar som startar i årets historiska rally. De startarmed en Saab 00 EMS från 1975 och ekipaget vann i somras Midnattsolsrallyt i klassen regularity med trippmätare.

Svenskarna har valt att starta rallyt i Olso (Monaco, Turin, Reims och Barcelona är de andra startorterna).
Totalt är det i år hela 319 ekipage anmälda och 20-talet av de är norrmän.

Rallyt startade i torsdags och målgången sker på tisdag (30/1).

Mer info hittar du på: www.acm.mc/rmch/rmch_main.php
07-01-28 Daniel Carlsson nöjd efter smygdebut med nya bilen
Det var en nöjd Daniel Carlsson som på lördagen kom hem till Säffle efter att under fredagen ha besökt Citroën Sports högkvarter i Paris. Förutom att bekanta sig med sin nya kartläsare, Denis Giraudet, hann Daniel också ta bilen på några asfaltrundor samt träffa stallchefen för Citroëns VM-team, Guy Frequelin.

De senaste veckorna har Daniels ingenjör, Jean Pierre Debacker, samt ett team mekaniker
ägnat åt att bygga Daniels bil. Det var också han som bjöd in Daniel att komma ner till
Citroën Sports anläggning i Paris och göra seat-fitting samt testa bilen. Debacker är en av
Kronos-teamets rutinerade ingenjörer, och ansvarade år 2006 för Daniel Sordos bil då han i
början av säsongen skördade stora framgångar i rally-VM.

På plats i Paris fanns förutom Daniel också hans nya kartläsare, Denis Giraudet. Som veteran i
rally-VM och f.d. kartläsare åt Citroën-teamet är Denis hemmastadd och känner de flesta på
anläggningen i Paris. Dessa kontakter och erfarenheter är naturligtvis en fördel även för
Daniel, och det var inte utan att han var nöjd då han summerade fredagen:
- Det har varit en riktigt bra dag! Ingenjörerna lärde mig viktiga detaljer om bilen;
knappar, differentialer, stötdämpare, motor, responsnivåer i turbon, osv. Jean Pierre
har en enorm koll på bilen, och var med under alla framgångarna år 2006. Vår
kontakt fungerade väldigt bra. Citroën Xsaran är dessutom verkligen en enkel bil utan
konstigheter, jag är säker på att det är därför den varit så framgångsrik!
Förutom de viktiga mötena med kartläsare och ingenjörer hann Daniel även få ett möte med
Guy Frequelin, stallchefen för Citroëns WRC-team som så framgångsrikt debuterade med nya
Citroën C4 WRC i Monte Carlo för någon vecka sedan. Dagens höjdpunkt var dock
naturligtvis provkörningen av bilen som Daniel blivit lovad på Citroëns testanläggning.

Daniel berättar själv:
- Jag körde några varv med grusdäck på en asfaltbelagd testslinga som var ett par
kilometer lång. Första intrycket var mycket gott och bilen fungerade väldigt bra. Den
känns behändig och jobbar hela tiden framåt med bakdelen bakom dig. Kanske låter
det självklart, men vissa andra bilar hänger och slänger så mycket att man hela tiden
måste kämpa för att få med sig hela bilen på vägen. Denna tenderar istället nästan att
vara understyrd, men i så fall understyrd på ett bra sätt! Jag ser fram emot att få köra
den längre, och inte minst att testa den på snö...

Uddeholm Swedish Rally 2007 närmar sig med stormsteg – så särskilt länge behöver Daniel
inte vänta på snöintrycken. Redan om en dryg vecka, måndagen den 5 februari, finns hans bil
på plats i Värmland för en dags snötester med OMV Kronos Citroën. Dagen efter börjar
rekognosceringen inför ett av årets stora rallyäventyr.
07-01-27 "Klockrent", säger Anders och Stina om debuttävlingen i 4wd
Anders Gullstrand och hans co-driver Stina Cebers genomförde i helgen sin debuttävling i en fyrhjuldriven bil. Normalt ser vi ekipaget i en tvåhjuldriven otrimmad Ford och i fjol slutade ekipaget efter en tät fight med Jocke Nyman på en andraplats i Ford Flexifuel Cup. En av priserna de fick där var en start i Svenska rallyt. Den starten ville Anders och Stina göra något extra av och har jobbat på och fått fatt i en Subaru S10 som de ska starta med i GrN.

Men Anders erfarenhet av fyrhjuldrivna bilar är i ärlighetens namn inte så stor. Förra helgen var de över i Norge, men eftersom Subarun de ska starta i, var utlånad, lånade de Mikael Gustavssons EVO III:a. Bara för att få lite erfarenhet och känsla av den nya bilklassen. Den bilen startade de också med idag i Rally Hadeland, en deltävling i de Norska Mästerskapen, och gjorde därmed debut GrN.

En tävling som på pappret kanske inte ser så bra ut. Där kan vi nämligen läsa att de har brutit....
Men, resultatet de gjorde är i verkligheten bättre än så. Första sträckan satte de fjärde bästa tid på. Både Anders och Stina var mer än nöjda med en så framstående sträckplacering bland de femton som startade i klassen. Kanske var det det som gjorde Anders lite för överladdad på den andra sträckan och därmed var avåkningen ett faktum. Nu var det egentligen inte värre än att de hade kunnat vara på vägen igen efter ca 30 sekunder. Men eftersom bilen var lånad och det small lite oroväckande i den, ville de först inspektera den. Först ca åtta minuter senare var de därför åter uppe på vägen igen.

Under de följande fem sträckor som sedan återstod av rallyt, fortsatte de att imponera med ett högt och jämnt tempo. 6:a, 6:a, 7:a, 4:a, och 6:a är deras sträckplaceringar. Vilket måste anses som en enastående prestation i en debuttävling!

Väl i mål valde ekipaget att bryta tävlingen, eftersom de i första hand var där för att träna och lära. Att de tappade åtta minuter gjorde de inte ett dugg:
-"Det funkade helt enkelt klockrent" skrattar en nöjd Anders när han väl kommit imål. "Vi hade lite problem på SS3, SS4 och SS5 med det mekaniska men tappade inte så mycket tid på det ändå" "Det var helt enkelt skitkul och går så mycket fortare!"

Båda är med all rätt helnöjda med tävlingen. De var där och testade och lyckades också prestera kanontider, vilket bådar gott inför Svenska Rallyt.

Mer info och kommentarer hittar du på hemsidan: www.andersgullstrand.se


07-01-26 Team Hedberg kör Skutskärsratten den 3 februari
Team Hedberg har bestämt sig för att köra Skutskärsratten den 3 februari och det med Lena Olhem åter som kartis.

Lena som varit hemma i ett år med uppehållande för utökning av Teamet med lille Zack på ett halvt år just nu, gör tävlingscomabacke i högerstolen. Lena lånade ut högerstolen till sin yngre bror Larsa i ett år, och tar nu tillbaka denna från Larsa som varit väldigt duktig co-driver under 2006 och står fortfarande till förfogande i Teamet. Larsa har den senaste tiden planerat starkt på en egen karriär som rallyförare och kommer snart nog i en egen bil förutom folkrace där hans stora intresse finns.
Nu blir det tre sträckor i Skutskärsratten utan noter som paret för övrigt är bra inkörda på, så det blir lite extra spänning för P-H och Lena nu när hon återtar högerstolen.
- Det här ska bli en väldigt spännande tävling, då vi bara körde med noter innan uppehållet och nu med tillökningen i teamet, sa Lena i telefon på fredagskvällen.
- För det var länge sedan vi körde utan noter och nu med mitt uppehåll gör att man kan ha glömt något, sa Lena med ett glatt skratt.
- Vi kommer att åka för att det är så roligt med rally.
- Vad nästa rally blir får vi vänta på, men vi pratar om att köra FM Nedre Norra som ett alternativ. Bara tävlingarna stämmer med arbetsfria helger.
- Nu ska vi köra Skutskärsratten först, sen får vi se vad som händer med kommande tävlingar.

Per-Henrik själv är väldigt laddad och har precis servat tävlingsbilen, en Volvo Original 940 och servicebilen så att allt står rätt till inför kommande rally tävlingar.
- Det ser tufft ut att bli ett tufft motstånd så långt i anmälningslistan i Skutskärsratten, så det blir extra spännande ut med några nya förare i Voc-Elit som vill fram. Och det kommer säkert fler som anmäler sig den närmaste tiden där det kan komma än mer duktiga förare som vill vinna klassen.
www.voc.se/teamhedberg

07-01-26 Klart för A-besiktning i samband med Skutskärsratten!
Vi flyttar besiktningen till Skutskärs Svets o Mek, beläget mitt emot Preem och OK/Q8 efter riksväg 76. (Anmälan och trailerparkering som tidigare vid Skiabs industriområde).
Vägbeskrivningar i PM 1 som läggs ut på Resultatdatas hemsida fredag 2 feb
Kurt Eliasson/tävlingsledare

07-01-25 Inget rally för Sjöström Motorsport 2007!!!
Istället för en större satsning i en fyrhjulsdriven bil nästa säsong, blir det ett sabbatsår för teamet. Som vi tidigare meddelat och befarat så blir det tyvärr ingen körning för Sjöström Motorsport under säsongen 2007. Nu har Lars och teamet tagit det jobbiga beslutet att ta ett sabbatsår inom rallyt.

Så här har Mats Hansson skrivit i Hudiksvalls Tidning den 23:e januari.

Drömmen som gick i kras
Förra året rattade han hem JSM-guld och SM-silver med sina Renault Clio Ragnottibilar. Sedan ville SMK Hälsinges Lars Sjöström höja rallyribban och utmana i en vassare klass. Men trots intensiv annonsering såväl inom landet som internationellt har han inte hittat någon köpare till de två bilar han använde i fjol.
- Jag har kastats mellan hopp och förtvivlan. Men nu är det bara att konstatera faktum. Det blir ingen körning för mig i år, säger en besviken Lars Sjöström som tvingats lägga rallylivet på is. Han hade lagt fokus på en satsning i en grupp N och köra fyrhjulsdrivet med en bil som är snabbare i accelerationen. En sådan satsning kostar stora pengar. Då duger det inte att ha kapital stående hemma i garaget.
- Ena stunden har det känts som om allt hopp var ute. Sedan har några visat intresse för bilarna och jag fick lite gnista och att det trots allt, kändes som om det finns möjligheter. Men nu är det bara att konstatera att jag får följa säsongen som åskådare.

Lars tror att fler hugade spekulanter hör av sig när väl rallycirkusen dragit i gång, men när de tilltänkta konkurrenterna dundrar fram på vägarna får Lars inrikta sig på att köra familjeföretagets lastbil. Alternativet att köra ännu en säsong i grupp N2 kittlar inte det minsta.
- Jag har gjort mitt i den klassen. Ska man köra en rallysäsong måste man vara taggad inför uppgiften och jag har ingen motiviation för att åka ännu ett år i en klass där jag redan visat att jag kan köra snabbt.
- Nu ska jag använda 2007 till att ladda om. I den här sporten är det tyvärr pengarna som styr det mesta, men 2008 ska jag vara tillbaka, sugen och laddad för att visa vad jag går för!07-01-24 OBS: Angående startavgiften till Skutskärsratten
Sätt inte in på PG. Kontant betalning tävlingsdagen gäller under rådande omständigheter.
07-01-24 Vi kör Skutskärsratten lördag 3 februari! (flyttad från 17 mars)
Gamla inbjudan gäller tills vidare (förstås bortsett från datum och tider). Reviderad inbjudan läggs ut så fort tiden medger.

Anmälan till Resultatdata, senast torsdag 1 feb klockan 20.00. Det betyder så klart att vi INTE hinner skicka ut startbekräftelser. All info ska finnas på Resultatdatas hemsida, inklusive startlista och PM 1 under fredag 2 feb.

Det är B-besiktning som gäller, men vi kollar för närvarande vad det finns för möjligheter att även ha A-besiktning. Här får vi helt enkelt avvakta och hoppas på det bästa (vi är fullt medvetna om att många inte har A-besiktat).

Anledningen till flytten från 17 mars till 3 februari är att SMK Dala sköt upp Dalapokalen i tisdags kväll – och att Sandviken ska köra SM 16-17 mars. Vi rör oss med små marginaler tidsmässigt, men hoppas att ni har överseende med detta.

OBS: Angående startavgiften till Skutskärsratten
Sätt inte in på PG. Kontant betalning tävlingsdagen gäller under rådande omständigheter.

Fråga gärna, men helst via e-post. (kurt.bertil@telia.com) Telefonen går varm ändå…
Kurt Eliasson/tävlingsledare

07-01-24 Anders och Stina värmer upp sig inför Svenska Rallyt i Norge
Anders Gullstrand och hans co-driver Stina Cebers premiärtävlar i GrN i helgen i Norge under Norska Mästerskapen. De slutade tvåa i Ford Flexifuelcup i fjol och en av vinsterna var en start i Svenska Rallyt. Ekipaget har jobbat på stenhårt för att få ihop sponsorer och gör sin första VM-start i en GrN-bil, närmare bestämt i en 2005-års Subaru N10:a.

Normalt sett ser vi Anders och Stina i en 2-hjulsdriven GrN-bil under både Ford Flexifuel Cup, SM och JSM. Bilen de har hyrt för Svenska Rallyt är tyvärr upptagen i helgen, men för att få lite mil i kroppen i en 4-hjulsdriven GrN-bil har de lånat Mikael Gustafssons EVO III:a. Den bilen testade de i helgen i Norge. Då var det många av de norska förarna på plats som höjde ögonbrynen och undrade vem denne Anders Gullstrand var, som fick upp ett så högt tempo med en EVO II:a

Rally Hadeland går av stapeln på lördag den 26 januari och är den andra deltävlingen i Norska Mästerskapen. Rallyt har 7 specialsträckor som mäter 81,21 km och inklusive transporterna är rallyt 232,63 km långt.

Mer info hittar du på hemsidan: www.andersgullstrand.se


07-01-24 Skutskärsratten flyttar FRAM till 3 februari!
Vi har för avsikt att köra rallyt Skutskärsratten lördagen den 3 februari (flyttad från 17 mars som blev ett omöjligt datum i och med SM-deltävlingen i Sandviken samma helg).

I skrivande stund, onsdag förmiddag, fattas bara en pusselbit. Så fort jag vet besked kommer info på denna sida – samt på motorsport4sale och Skutskärs MS hemsida.

Det är knappt om tid, men vi ska försöka lösa detta på smidigast möjliga sätt!

Med vänlig hälsning Kurt Eliasson, tävlingsledare

07-01-23 Färre förare i framtidens SMSC
Swedish Motorsport Challenge (SMSC) står inför sitt femte verksamhetsår. Efter nästan maximal utdelning resultatmässigt kommer fokus att ligga på ett färre antal förare med ett behovsanpassat stöd som tidigare.

Fyra år har passerat sedan SMSC bildades. Ett landslag plockades ut i rally och ett i racing med sammanlagt 16 förare samt en handfull kartläsare.
– Vi kommer att fokusera på några färre i framtiden för att kunna tydliggöra vilka som är med i SMSC, säger Bosse Lindman, projektledare.
– Istället blir landslagsgrupperna större, fortsätter han.

Med bland annat guld och brons i Rally-JVM, seger i World Series by Renault, Brittiska mästerskapet i Formel Renault och STCC har året som gått varit framgångsrikt.
– Skitbra rent ut sagt! Det har underlättat min start med så goda prestationer, säger Bosse med ett stort leende.
– Det är en svår uppgift att välja ut rätt förare, för det finns en bra kader att plocka ur!

Stödet till förarna är behovsanpassat utifrån var och ens behov, och Patrik Sandell är en som både fått och begärt stöd under året.
– Jag känner mig verkligen som en SMSC-chaufför och har använt det otroligt mycket i kontakten med sponsorer. Kan det finnas någonting finare än att vara med i SMSC? Det ger en kvalitetsstämpel på att du är en av de bästa förarna i din gren, och det gör att redan där har jag kommit halvvägs i ett sponsormöte, säger Patrik Sandell.
– Sedan har jag haft stor nytta under året med arbetet i Bilsportförbundets projekt Winners Don´t Drink and Drive. Det ger bra publicitet i ett positivt sammanhang, vilket inte är så lätt att få till själv, fortsätter han.

Hans företrädare på JVM-tronen, PG Andersson, är i en annan fas.
– Helt ärligt får inte jag ut så mycket nu, när det enda som behövs för mig är pengar och det i stora mängder, säger PG Andersson.

Han vann Rally-JVM 2004 och tog brons i år.
– Men det mentala och idrottsliga stödet med Anders Plate fungerar bra, och Finnkampen var ett mycket lyckat arrangemang.

Unga talanger med hög potential, även de utanför SMSC, får möjlighet till utbildning på Bosön, Riksidrottsförbundets stora elitanläggning ute på Lidingö. I år har det varit flerdagarskurser i fysträning, media/sponsorkontakter samt kost- och näringslära, dessutom en tredagars utbildning i mental träning och idrottspsykologi.
– Vi utvecklar de aktiva så de är mogna att ta klivet ut och jaga de stora pengarna, och ta segrar på mycket hög nivå, säger Åsa Gerdes, utbildningsansvarig på Svenska Bilsportförbundet.

En av de som fått rent ekonomiskt stöd är racingföraren Alx Danielsson.
– För mig är varje krona viktig. Hade någonting felat i det under året hade jag inte kunnat köra och det gäller SMSC såväl som alla andra samarbetspartners, säger Alx Danielsson.

I det instämmer Bosse Lindman:
– Vårt penningstöd är inriktat på just de avgörande stegen i karriären. I Alx fall blev ju det perfekt, säger han.
– Samtidigt är det viktigt att förarna själva bygger sina egna nätverk för att nå långt. Riktigt långt.
07-01-22 Full fart framåt för Daniel - smygdebut i Citroën Xsara WRC till helgen
Det är full fart för Daniel Carlsson i dagarna. Förvisso inte på rallysträckorna, men inför säsongsstarten i Uddeholm Swedish Rally i början på februari finns ingen tid för vila. Fysisk träning och uppladdning ska kombineras med arbetet för att hitta partners till den ambitiösa VM-satsningen och kampanjen mot rattfylleri som Daniel driver, World Rally Against Drunk Driving. I slutet av veckan gör Daniel sitt första test i bilen, men teamet har han redan hunnit träffa på plats i det belgiska teamhögkvarteret.

Daniel berättar själv om mötet med teamet:
- Jag bekantade mig med teamet och gick igenom praktiska detaljer inför säsongen. Vi pratade om upplägg, kontrakt och annat som måste göras helt klart innan det är dags för start på allvar om några veckor. Jag fick mycket god kontakt med alla, inte minst teamchefen Marc van Dalen och ägaren Jean-Pierre Mondron. Hela teamet andas professionalism och det ska bli kul att se vad vi kan prestera i VM.

Efter Daniels besök i högkvarteret drog ingenjörer, mekaniker och förarkollegan Manfred Stohl vidare till Valence och Monte Carlo där rally-VMs säsongspremiär ägde rum i helgen. Med tydligt WRADD-stripad bil gjorde Manfred mycket lovande sträcktider fram tills han fick bromsproblem och fick slå av på takten:
- Monte Carlo är verkligen ett av de sista ställen i världen du vill ha bromsproblem på, så det måste ha varit en mardröm för Manfred. Jag tycker ändå att säsongspremiären var bra och det var fantastiskt roligt att se en succécomeback av Citroën med nya bilen, C4. Det finns alla förutsättningar för ett spännande VM-år i rally, säger Daniel.

För delar av teamet bär det nu av hemåt igen, men Daniels ingenjör i teamet och staben kring honom beger sig istället mot Paris och Citroën Sports högkvarter. Där håller bilen som Daniel kommer att köra i VM på att byggas under veckan. Själv åker Daniel ner på torsdag kväll:
- Jag åker till Paris för att bekanta mig med bilen, ingenjörer och mekaniker. På plats blir det seat-fitting [ inställning av säte och andra detaljer i bilen ] och även någon eller några testrundor med bilen. Jag ser fram emot att äntligen få ratta världsmästarbilen, även om det första riktiga testet blir i Sverige i början på rallyveckan, säger Daniel.

j u mer det drar ihop sig mot Uddeholm Swedish Rally - ju mer ser också alla svenskar resultatet av det stenhårda arbete Daniel gjort under lång tid. Manfred Stohls bil var smyckad med WRADD redan i Monte Carlo, TV-sändningarna från rally-VM i SVT, med premiär under söndagen, hade WRADD-kampanjen som samarbetspartner - och på tisdag (23 jan) lanseras också kampanjsajten, WRADD.com :
- WRADD.com blir själva hjärtat i kampanjen. På tävlingsbilar, servicefordon och i alla tänkbara medier är det WRADD.com som kommer att marknadsföras. Redan idag har WRADD och WRADD.com blivit prestigefyllda namn som möts med stor respekt när man pratar om dem. WRADD har blivit välkänt för de flesta i Värmland och Sverige, men i rallykretsar är kampanjen redan världskänd, säger Daniel, inte utan viss stolthet i rösten.

WRADD.com lanseras den 23 januari. Daniels besök i Paris sker den 25-27 januari. Testet i Sverige är inplanerat måndagen den 5 februari. Uddeholm Swedish Rally går av stapeln den 8-11 februari. Full fart framåt!


07-01-22 Stort Rallycupmöte
Ikväll Måndag den 22/1 kl.19 i Eskilstuna MKs klubblokal, är det stort cupmöte för Sprintcupen, Bildelsspecialisten/Bil&Frtid RallyCup som den kallas. Alltså mellansveriges största och bästa rallycup.
ALLA förare, arrangörer och andra som vill tycka till/påverka cupen är välkomna på ett "uppstartsmöte för 2007", det finns en hel del positiva nyheter som presenteras.
Men cuporganisationen vill också höra er röst från aktiva/arrangörshåll, så att vi kanske kan göra cupen ännu bättre och attraktivare, Sveriges Bästa Rallycup??
Vi skall även kolla över tävlingskalendern, och kanske få till en preliminär för 2007.

Så varmt välkomna till EMKs klubblokal ikväll 22/1 kl.19.

Ps! Cupen har fått en egen liten söt webbadess: www.sprintcupen.nu
07-01-21 Världspremiär hos Depå Grande i Rissna
Den 19-20 januari var det världspremiär för Hankooks nya rallyvinterdäck. Den Koreanska däcktillverkaren håller på att utveckla ett helt nytt rallyvinterdäck och premiären för testet var förlagd till Sverige - Jämtland. Närmare bestämt hos Depå Grande i Rissna.

Förare under testet var Mats Thorzelius. Man var alla mycket nöjda med resultatet.

Mer info: www.depagrande.se
07-01-20 Duntis Cupen drar igång 2007
Nu närmar sig det snart släpps inbjudan ut och anmälan öppnar
I år forsätter vi med den populära tävlings formen på Dunteberget då kommer nämligen Duntis Cupen att köras. En serie rallysprintar att köras där den sammanlagda vinnaren får en stor pokal och prispengar.

Nytt för i år är att 4wd får deltaga i serien även att vi kommer att köra någon deltävling i skogen som. Vi kommer att köra en cup i bara sprintar där alla 2 och 4 hjuldrivna bilar kan ställa upp i. Cupen kommer att ha 5 styckna deltävlingar under året som har sin start den 28 April och finalen körs den 6 Oktober. Cupen är en öppen cup för alla 2wd och 4wd bilar. Deltagarna får räkna sina bästa resultat från fyra av dom fem deltävlingarna.
Men man ska observera att det i finaltävlingen räknas dubbla poäng, man kommer att köra om pokaler och prispengar. Det kommer att finnas prispengar att köra om i alla dom inbjudna klasserna.

Vi ska försöka att köra med olika banalternativ på dom olika deltävlingarna. Upplysningar, Reglementet, Serieställning, inbjudan, mm kommer att finnas på våran hemsida under fliken rally
www.smkmotalabil.se

Kalender 2007
28aprilDuntis Cupen 1
12majDuntis Cupen 2
1juliDuntis Cupen 3
18augustiDuntis Cupen 4
6oktober Duntis Cupen 5 FinalVälkommen till en spännande Duntis Cup 2007
SMK Motala Bil
07-01-18 Nya datum för Jämtnatta och Roratelsvängen
Ppa vägtillstånd tvingas Jämtnatta flytta fram till 11 mars (skulle körts 17 februari). Även Roratelsvängen får nytt datum och körs 24 mars.
07-01-16 MunkforsRundan flyttar till Mars
Vi har Kung Bore emot oss. Istället för att leverera snö och kyla så kom stormen Per och blåste varma vindar över vår rallybana i Munkfors.

Resultatet blev förödande. Så gott som all snö och is försvann på ett par dagar och kvar är mjuka vägbanor och massor av vatten i skogen. Även med kyla så skulle det inte hjälpa upp situationen, då allt smältvatten fortfarande rinner, bitvis över de mjuka leriga vägarna.

Flyttar till Mars

Det är mot bakgrund av detta som vi tvingas flytta tävlingen framåt i tiden. Men vi ger inte upp. Nytt tävlingsdatum är redan inplanerat. 3 mars försöker Munkfors Motorclubs rallysektion åter att genomföra RM-deltävingen MunkforsRundan, som ingår i både Riksmästerskapet för historiska rallybilar och för tjejer. Då med förhoppningsvis betydligt bättre förutsättningar.
07-01-16 Frykdalsracet tvingas ställa in
Frykdalens MK skulle den 27 januari ha kört sin årliga rallytävling, Frykdalsracet. Men klubben tvingas ställa in tävlingen pga väder och problem med vägtillstånd.

07-01-16 Väderskydd på serviceplatser
På förekommen anledning påminns om att i IB 04/2003 det meddelades nedanstående:
Väderskydd på serviceplatser. När service sker på tävlingsekipage får detta inte ske i slutet utrymme, insyn liksom utrymningsvägar måste vara fria. Det innebär att enbart tak ovan bilen är tillåtet. (Vid själva servicetillfället!)

Bakgrunden till beslutet är att:
1. Vid eventuellt tillbud ska det gå att snabbt avlägsna sig från bilen utan att hindras av tältduk eller dylikt.
2. Funktionärer och tekniker ska utan hinder kunna se vad som pågår.
3. Publik ska kunna se vad som händer, ev. utanför avspärrning.
Mer info>>
07-01-15 Rudengren har full SRCC-satsning
Vi har fått förnyat förtroende att tävla för Kumlins Rally Team 2007. Det innebär full satsning på Svenska Mästerskapen SRCC (Swedish Rally Car
Championship).

För att förbättra vår femte plats i SM från 2006, har bilen uppdaterats, det beskrivande notsystemet bytts mot siffernoter och mer fysträning för föraren har genomförts. För motorn har ”vi tagit till spriten” som drivmedel. Trendab har byggt o bromsat motorn
som nu ger mer effekt, delvis på grund av en ny turbo och nytt avgasgrenrör.I bilen verkar accelerationen på sexans växel ha förbättrats med cirka 10 % mellan 3 och 6 000 varv. Chassiet har modifierats med bland annat större hjulhus enligt GRP- A reglementet. Alla
slitdetaljer har gåtts igenom och bytts ut.

Besättningen är oförändrad med Christer Johansson som kartläsare, Klas Malm och Stefan Sjöström som huvudansvariga för bil med hjälp av Håkan Carlsson, Anders Rudengren och Johan Östlund.


www.johanrudengren.se

07-01-14 Snön faller inför Munkfors Rundan
Nedan ser du ett par bilder från söndagens besiktning från SS4 inför Munkfors Rundan. Just nu är det stjärnklart och -1 i Munkfors.


07-01-14 Tävlingspremiären avklarad för Abris - ömsom vin ömsom vatten kan man väl säga...
Efter förra veckans tripp upp till Dpå GRANDE trodde vi att det var slut på resor till Östersund i vinter, men ack va fel man kan ha...*ler* När Bengt fick se startlistan så var han ju omvänd igen. Och givetvis är ju tävling nåt man bara inte kan säga nej till. Vi såg verkligen fram emot att mäta våra krafter mot andra 4-krafsare och inte bara våra egna tider på test.

Denna gång åkte inte Johan med som service utan vi fick till ett riktigt gott tillskott i form av MUNK tillsammans med Stisse. Sist MUNK var med så gick det ju bra i Vännäs så förväntningarna var ju givetvis inte sämre efter detta besked att vi fick hjälp av en äkta trucker denna gång. Väl framme i Östersund knoppade vi in på Hotel Älgen vid 23-tiden. Anmälan o besiktning förlöpte utan problem (ska fan va problem med ny bil eller hur...)

Tävlingen bestod av tre SS som skulle köras två gånger vardera. Totalt 79 km SS blev det iaf. SS1 började med en ruskigt snabb del och det var riktigt skön känsa att flyga fram med 9:an. Efter 4,56 km var det roliga slut då det bar in på en upplogad liten skogsväg som tog oss långt in i de jämtländska skogarna. Ner med tempot och försöka ta sig fram på bästa sätt. Detta var nåt som inte alla hade tänkt göra insåg vi för ju djupare in i skogen vi kom desto fler varningstrianglar såg vi. Det var många som tränade fysiskt med snöskottning där kan man säga. Nåväl, vi for rakt fram i ett vägbyte i slutet av sträckan och var tvungna att backa. Vi var INTE ensamma om detta kan man konstatera. En av få som klarade av vägbytet var Jerker Axelsson som vann sträckan med 10,5 sek. SS2 skulle här tas i... smygpunka efter nån km bara. Hörde egentligen bara en liten knäpp i höger fram men likväl försvann luften ur däcket så med knappa 6km kvar på sträckan såg vi liksom ingen anledning att köra sönder mer än däcket så vi stannade i en hårnål och bytte det där hjulet. Där försvann givetvis alla chanser på en topplacering men visst skulle vi ta ett par bra sträcktider iaf när vi nu hade åkt så långt. SS3 gick bra tidsmässigt men jag ska va ärlig och säga att jag tyckte det gick rätt.. mesigt om man får säga så. Det är väl den stora skillnaden på den här bilen och den förra. När man började åka med den gamla så växlar man med den nya... Känns liksom inte att det går så fort då. Dock försvinner måtten mellan kurvorna väldans fort så nog funkar den här bilen tidsmässigt..*ler* Urban Erikssons sträckseger rådde vi dock inte på utan landade på en andra plats på sträckan, 1,1 sek efter.

Nu blev det ett längre uppehåll då SS4 fick strykas efter en olycka. Taggade inför punkteringssträckan åkte vi så ut till SS5. Det som inte kan hända händer... SAMMA J-LA STEN... Denna gång var det dock ingen smygpunka utan det kändes direkt om man säger så. Med två stora uppgivna leenden stannade vi återigen på sträckan och bytte ett andra däck. Glatt konstaterade vi iaf att det var ju skönt att det inte var SM... Precis när vi var färdiga kom så efteråkaren upp till oss och det var ju skönt att kunna åka ifrån honom iaf. SS6, sista sträckan och vistt ville vi få till åtminstone en sträckseger idag. Koncentration och en fantastiskt bra bil tog oss fram genom spåren på sista och en sträckseger före dagens vinnare Urban Eriksson med 5,3 sek.

Grattis Urban till totalsegern!

Blir det bara lite vinterföre så kanske kanske tar vi oss till Fryksdalen och tar en test till inför SRCC-premiären i Vännäs den 24-25 feb.
Mer info på: www.abrisrally.se

07-01-14 Beträffande olyckan i Offerdal
Det cirkulerar fler olika varianter beträffande olyckan i Offerdal.
Det hela hände vid ett vägbyte på SS1, där flertalet av de startande hamnade fel och tvingades backa.

Så hände även vid det här olyckstillfället. När bilen som kommit fel i vägbytet backade upp på vägen igen, blev den pååkt bakifrån av en annan bil. Den bilen hade tidigare varit av vägen, men tagit sig upp igen. Alla inblandade togs till sjukhus för observation, men tre av de inblandade fick åka hem under lördagkvällen. Föraren i bilen som körde på den backade bilen har dock fått stanna kvar på sjukhuset med ryggont. (Eftersom jag inte fått tag i honom, väljer jag att INTE gå ut med namn på någon av de inblandade).

Däremot kan jag hälsa att de i den backande bilen mår bra!

07-01-14 Tight strid men nyman/almkvist tog det!
Helgen är förbi och så även 2007 års första deltävling i Ford flexifuel cup.

Hur skulle vi hävda oss emot de andra i år och vad hade vi för mål.
Målen var fastslagna långt innan tävlingen, och det var bara seger som gällde.
Redan på första sträckan fick vi se att tempot var bra. Totalsnabbaste 2wd trots att vi fick backa i ett vägbyte.

Men tävlingen var lång och ingenting tas ut i förskott. På sträcka två och tre tog vi därför ett lite lugnare tempo, kanske lite för lungt. Kände att bilen var lite mjuk i snabbare partier på sträckan så på servicen fick vi hårda på stötdämparna.
Inför de två sista sträckorna hade vi en andra plats 3,3 sek upp till ettan Anders Gullstrand.
Vi åkte ut till nästa sträcka med sikte på vinst, vi fick till en bra tid och väntade in Anders efter mål.
Han kom aldrig.. Patrik Johansson som startade efter honom kom däremot och då anade vi vad som hänt.

Anders hade fått tekniska problem med bilen och tvingats bryta. Riktigt trist att den tuffa duellen vi hade avslutades på det sättet men tyvärr tillhör det sporten.

Men då stod det klart att vi vann första deltävlingen, på hemmaplan. Riktigt skönt.

Nu är det bara att ladda upp inför nästa tävling. Svenska VM - rallyt i Värmlandsskogarna.
www.jockenyman.com
07-01-14 Offerdalingen - Ford Flexifuel Cupens premärtävling
Årets premiärtävling i Ford Flexifuel Cup har avgjorts i skogarna i västra Jämtland. Arrangören Offerdals MK hade bjudit in till ett rally innehållande 6 specialsträckor på sammanlagt 80 km. Trots vinterns milda väder så bjöds det på riktiga vintervägar.

Arton Ford team fanns på plats varav fyra nya team. En av debutanterna var Martin Öhlin som nu ville komplettera sitt JTCC tävlande med rally. På plats fanns naturligtvis fjolårs segraren Joakim Nyman, fjolårets rookie Victor Henriksson m.fl.

Många av teamen hade som förberedelse tillbringat några dygn hos Depå Grande i Rissna. Där genomfördes tester av bilarna med fjäderutrustning inställd för vinter körning.

Trots att pressen var hård på Nyman så visade han vart skåpet skulle stå SS 1. Han öppnade i ett ruskigt tempo och vann sträckan före Andreas Sjölander och Anders Gullstrand.
Detta gillade definitivt inte Gullstrand som svarade på rycket med att vinna både SS2 och SS3 före Nyman och Victor Henriksson.

Vid service uppehållet i Krokom efter tre sträckor ledde Gullstrand med drygt tre sekunder före Nyman. Trea var Sjölander.

Fjärde sträckan ströks tyvärr efter en olycka där två bilar kört ihop. Tävlingsledninge styrde då om karavanen till SS 5. Där tvingades tyvärr Gullstrand att bryta med växellådsproblem. Även Victor och Andreas drabbades av oturen att få punktering och tappade naturligtvis tid. Snabbast var Nyman före Patrik Johanson och trea blev Jimmy Holmkvist.
Sista sträckan som var samma som SS3 vanns av slutligen av Sjölander före Nyman och Johansson.

Slutsummeringen av tiderna skapade följande resultat.
1. Joakim Nyman/Pär Almkvist 48:06,6
2. Patrik Johansson/Jörgen Lindahl 46:48,3
3. Jimmy Holmkvist/Magnus Olsson 47:09,1

Komplett resultatlista hittar Ni på hemsidan www.fordteamrs.se

Nu blir det några veckors vila och omplåstring av bilar innan det är dags för nästa drabbning. Platsen blir då Vännäs och datumet är 23 – 24 februari.


Ha det så bra till dess och kör lugnt!

07-01-13 Fortsatt hopp om RM-rally i Munkfors - snön faller
De flesta rallyarrangörer backar ur och flyttar tävlingar, men i Munkfors finns ännu hopp om RM-tävling efter rådslag med flera meteorologiska institut.

SM-arrangören i Sandviken flyttar, Bergslagsrallyt flyttar och så även Fredriksbergs MK med Dan Anderssons minne. Men Munkfors Motorclub har fortfarande is i magen och räknar med kyla och snö inför nästa helgs RM-premiär för Historiska Rallybilar och Tjejer.

Vitt i Munkfors
Munkfors Motorclub gör allt för en vit vinter, tävlingsledare Håkan Nilsson har bett till högre makter och kung Bore i en närliggande kyrka vid ishotellet i Jukkasjärvi. Efter konsultation med både Kung Bore, flera vädermedier och snödans i fredagens nysnö, kommer Munkfors MC att köra tävling nästa helg, om inte hela himmelen trillar ner.

Rallyförare efterlyses
Vid anmälningstidens utgång har dock endast 61 rallyförare anmält sig, ett lågt deltagarantal som med all säkerhet till största del beror på osäkerheten med vädret. Munkforsklubben lockar nu därför med slopad efteranmälningsavgift fram till och med onsdag klockan 18:00.

SNÖN FALLER.....
Man kan inte bättre beskriva vädersituationen än med Ulf Lundells gamla slagdänga. För visst finns det snö på specialsträckorna i MunkforsRundan inför helgens RM-deltävling.

På specialsträcka ett (se bilden) är det ett vitt täcke på cirka 15 cm som väntar på plogbilen, efter fredagens bitvis ymniga snöfall. Så även om det bara är fläckvis med snö nere i Munkfors, så är det desto bättre med den vita varan på det högre belägna tävlingsområdet.

Mer information om väderläget och mer bilder kommer...

07-01-11 Fredrik väntar på premiären
I Onsdags var det full rulle i Fredrik Lindh motorsports garage. Bilen som gåtts igenom skulle stripas upp med årets första sponsorer. Och så här i efterhand tycker vi att han vart rätt fin, nu vet vi att bilen
kommer bli ännu finare under året då vi har enormt mycket på G runt Fredrik Lindh Motorsport.

Nu väntar en testdag hos Depå Grande utanför Östersund innan det är dags för tävling nr 1 i Ford cupen. Offerdalingen i Krokom ska avverkas under Lördagen och Fredrik som varit borta från allt tävlande sen kraschen på Gotland i juni 2006 är ordentligt sugen på att köra men ser samtidigt realistiskt på tävlingen.

Allt handlar om att åka mycket, så på testet ska jag nöta så mycket det går. Det gäller att jag o Erik kommer in i tempot så vi kan känna att det är rätt till start. Sen får vi naturligtvis se det realistiskt, de andra i cupen har åkt ett halvår mer än vi i bilen så vi ska ta oss runt i första tävlingen och se till att vi gör en bra körning. Sen om allt stämmer från första början o vi har chans på en bra placering då ökar vi lite mer. Rally är rally o ska man vinna får man köra därefter men just nu så ser vi den här helgen som en komma igång test med efterföljande tävling. Meddelar Fredrik från servicebussen påväg upp till Rissna o Depå Grande.

Mer info från Teamet kommer under helgen på hemsidan; www.fredriklindh.com
07-01-11 Premiären 2007 är nära
Nu är det bara två dagar kvar tills premiären av Ford flexifuel cup 2007. Ford har nu under två dagar test hos depå Grande i Rissna. Vi känner att vi har testat och är tillräckligt varma inför tävlingen och hoppar därför över dessa två testdagar.

Men det var nog lika bra för efter sista testet vi gjorde fick vi problem med växellådan och fick därför plocka ur den och skicka ner till Sellholm Tuning. Lådan ska nu under kvällen monteras i och allt ska färdigställas till 110% inför lördagen, hela teamet är riktigt fokuserad på sin uppgift och siktar mot toppen.

Vi siktar på ett lika framgångsrikt år som 2006 och kommer att göra vårt bästa.

www.jockenyman.com
07-01-10 "Istappen" visar upp sina fina vintervägar
Den 13 januari kommer Morjärvs MS köra Istappen som ingår i DM/RM. Vägarna är vintriga och korten nedan togs 9/1 kl 21:00.

Det snöar nu som du ser på bilderna och under snön finns ett tjockt lager med is. Rallyt är på 21 mil tot med 7,5 mil SS is utan grus.

Välkommen till vintern!
Morjärvs MS
07-01-08 Iskall tävlingsledning väntar på kyla
Ingår i RM för Historiska Rallybilar och HRC/KRCRallyarrangören Munkfors Motorclub bjuder i år in till årets första deltävling i Riksmästerskapet för Klassiska och Historiska Rallybilar samt tjej-RM. Men orosmomentet är ju som sagt vädret. Hoppet är dock det sista som överger människan sägs det, så också i tävlingsledningen för MunkforsRundan.

Munkfors Motorclubs rallysektion har is i magen, väntar och väntar. På kyla och snö, helst också i den ordningen. Första snön anno 2007 trillade ner över Munkfors för ett par dagar sen, en hel centimeter vitt, bara för att töa bort igen dagen efter.

Prognos
Klubbens arrangörsstab väntar nu till helgen då de tar beslut om att köra eller flytta tävlingen framåt i tiden. En längre prognos från SMHI kommer att stå till grund för beslutet. Men än så länge är de iskalla, trots värmen, och väntar in kylan och snön.

Förarintresse
Vad gäller förarna finns det i alla fall tro och hopp om vinter, då det trots blidvädret och gröna gräsmattor anmält sig 39 rallyförare med knappt två veckor kvar till tävlingen. En mycket hög siffra med tanke på att det vissa dagar råder tjällossningslika förhållanden i området.

Mer information om vi kör på tänkt datum eller flyttar kan ni vänta i kommande pressmeddelande inför tävlingen.
07-01-08 Snösladden flyttad till 4 mars
Även Snösladden som ingår i Hälsingeserien tvingas flytta fram pga snöbristen. Tävlingen ingår i Hälsingeserien och flyttas från 13 januari till 4 mars.
www.ljusdalsms.se
07-01-07 Bilar till salu för dig som vill starta i Ford Flexifuel Cup
Än är det inte för sent att starta i Ford Flexifuel Cup. Andreas Eriksson förmedlar bilarna och än finns det några till salu. Test sker i helgen och lördgen den 13 jan är det Cuppremiär i Offerdalingen.
Mer info på www.topdriver.se
07-01-04 Jimmy Joge kör Peugeots nya bil!
Premiär redan i svenska Rally
- Det är en kamp mot tiden. Men vi räknar faktiskt med att världspremiären ska ske redan den 8 februari - i Uddeholm Swedish Rally, den svenska deltävlingen i Rally-VM. Just nu byggs nästa generation rallyracer - en Peugeot 207 Super 2000 - på Peugeots tävlingsavdelning i Frankrike. Bilen byggs av en grupp tekniker,
land annat från det svenska Peugeot-teamet. Häromdagen blev det också klart att bilen kommer att få en helsvensk besättning - den ska köras av regerande svenske mästaren i WRC-klassen, Jimmy Joge och hans codriver Mattias Andersson.
- I slutet av nästa vecka ska Jimmy testköra en av Peugeots testbilar uppe i Jämtland. Då ska även Peugeots ordinarie testförare finnas på plats, säger Gert Blomquist - chef för det svenska teamet - på mobiltelefon från Frankrike.

Super 2000 är tänkt att bli nästa generation VM-bilar. I år kommer de Super 2000-ekipage som färdigställs att tävla i VM tillsammans med Production-bilarna, dvs de bilar som i dagligt tal kallas Grupp N och som kör årets första deltävling i det svenska VM-rallyt den 8-11 februari. Peugeot har tagit fram och byggt två testbilar - en för asfalt och en för grus och is. Men hittills är det bara en tävlingsbil som nu ska byggas.
- Vi har väldigt bra samarbete med Peugeot Frankrike och har under flera år samarbetat för att utveckla Peugeot-bilarna för grus och snö, berättar Gert.

Jimmy Joge fyller 28 år några dagar innan det svenska VM-rallyt och har kört för det svenska Peugeot-teamet under fyra säsonger. Under de åren har det blivit ett stort antal SM-tävlingar i olika typer av Peugeots tävlingsbilar
- från Grupp N med 2-hjulsdrift till specialbyggda Super 1600-bilar. Och så slutligen teamets snabbaste och dyraste bil genom tiderna - den 206 WRC som Jimmy och hans codriver Mattias Andersson tog guld med i största klassen förra året. Dessutom har Jimmy kört banracing med en Peugeot i JTCC! Resultaten har genomgående varit väldigt bra.
- Dessutom har vi inte brutit en enda SM-tävling under de här fyra säsongerna!

Så sent som för ett år sedan premiärkörde Jimmy teamets egen 206 WRC i det svenska VM-rallyt. Resultatet blev en mycket bra niondeplats totalt, bara 16 sekunder från en poängplats i VM.

Årets upplaga av det svenska VM-rallyt - landets största publika idrottsevenemang - inleds på kvällen torsdagen den 8 feb och avgörs inte förrän på eftermiddagen söndag 11 feb. Sammanlagt ska förarna under den tiden avverka 20 specialsträckor och 34 tävlingsmil utmed en bana som är 173 mil lång. Jämfört med förra året är 34 procent av sträckorna nya.

Anmälningstiden till det svenska VM-rallyt gick ut den 4 januari.
07-01-04 Rutinerade Denis Giraudet läser noter för Daniel i OMV
Kronos Citroën, Denis Giraudet, 51, från Frankrike blir den kartläsare som tar plats bredvid Daniel Carlsson i OMV Kronos Citroëns Xsara WRC under säsongen 2007. Med 30 års erfarenhet som co-driver och ett antal WRC-segrar är Denis en av VM-seriens mest rutinerade kartläsare. Under åren har han tävlat med 34 olika förare, bland annat VM-legendarerna Didier Auriol och Juha Kankkunen. Daniel och Denis har jobbat ihop förr då de körde för Peugeots satellitteam Bozian Racing under år 2004. Då läste Denis noterna bredvid sin landsman Nicolas Vouilloz och fick ett gott intryck av Daniels arbete som en av teamets övriga förare. Nu ska de arbeta ihop i samma bil
– något den franske toppkartläsaren ser fram emot:
- Jag är väldigt glad över att få vara med på det här programmet med Daniel, OMV
Kronos Citroën och Citroën Xsara. Extra bra är att vi börjar med det svenska och norska rallyt, två tävlingar där vi borde ha chans att prestera bra. Jag har vunnit asfalttävlingar med Didier Auriol och jag har vunnit grustävlingar med Juha Kankkunen – nu vill jag vinna på snö också. Det blir givetvis svårt, men Daniel är en mycket bra förare och om vi kan köra smart och sätta press på Grönholm och Loeb tror jag inte alls att det är omöjligt, säger Denis.

Att just Denis blev Daniels kartläsare är ett beslut som tagits av Daniel efter resonemang med teamet. Denis själv var positiv till idén, och redan under tiden i Bozian såg Daniel vilken enorm erfarenhet och trygghet han ingjöt i teamet vilket naturligtvis är viktigt:
- Denis har varit på alla VM-deltävlingar 2006, antingen som ”weather crew” eller som tävlande. Han är dessutom en person med mycket erfarenhet och pondus som samtidigt är fantastiskt trevlig, vilket gjorde valet ganska enkelt. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Daniel.

Under säsongen 2007 är Daniel den enda förare i hela VM som har tidigare erfarenhet av samtliga tävlingar. Till denna rutin kommer nu alltså Giraudets erfarenhet som innefattar 30 års åkning varav 24 i VM-sammanhang. Även av Svenska Rallyt har han stor erfarenhet:
- Jag körde Svenska Rallyt för första gången år 1983, då med en fransk privatförare.
Sedan dess har jag varit där som åskådare ett antal gånger och tävlat med Didier Auriol, Armin Schwarz och senast Thomas Rådström år 2002. Jag har ganska god kännedom om rallyt och som kartläsare älskar jag det naturligtvis; snabba svängar, mycket hopp och hög hastighet är drömmen för oss. Det svenska och norska rallyt har alla förutsättningar att bli en fantastisk start på mitt och Daniels samarbete!

Att ha ny, fransk kartläsare innebär för Daniel en stor nyhet – nämligen att kartläsningen kommer att ske på engelska. Han får dock möjlighet att vänja sig lite innan Svenska Rallyt startar och är själv inte det minsta oroad:
- Vi ska ju testa minst en gång där jag och Denis får träna upp samarbetet och där vi dessutom får känna på bilen och samarbetet med teamet. Sedan kör vi rekognoseringen ihop innan rallyt och får där chans att slipa ytterligare på samarbetet, så jag är inte orolig. Det känns bara fantastiskt kul att få påbörja
säsongen med så pass bra förutsättningar som jag har nu! Det svenska VM-rallyt, Uddeholm Swedish Rally, körs den 8-11 februari. För Daniel är minst ett test med OMV Kronos Citroën inplanerat, detta kommer att köras på plats i Sverige den februari – måndagen innan rallyt.

Snabbfakta, Denis Giraudet
Född: 16 december 1955
Nationalitet: Fransk
Längd: 184 cm
Vikt: 79 kg
Familj: Gift och två barn 21 och 25 år gamla.
Yrke: Professionell co-driver
Kartläsarlicens sedan: 1977
Hobbies: Skidåkning, mountainbike
Favoriträtt: Fisk
Favoritdryck: Vin, men ska jag köra bil blir det äppeljuice.
Höjdpunkt i karriären: Vinsten med Didier Auriol i Kinas VM-rally 1999.
Aktuell som: Ny co-driver åt Daniel Carlsson i rally-VM
www.danielcarlsson.com
07-01-03 Olsbergs och Monitor i stort samarbete med Patrik Flodin
Patrik kör hela GrN-VM och Subaru WRC i Svenska Rallyt
De båda Svenska företagen Olsbergs och Monitor har enats om att samverka inom motorsport för att möjliggöra att en stor svensk rallytalang, Patrik Flodin, ges möjlighet att tävla i en omfattning som skapar förutsättning att nå, och etablera sig i, den absoluta världstoppen i rally.

I sitt samarbete med Monitor kommer Patrik och Maria att köra vidare i Monitors Provdrive byggda Subaru N12 och främst starta i de Europeiska VM-deltävlingar som inte ingår i GrN-VM. Den svenska rallypubliken får dock se Patrik i ett antal svenska tävlingar.

RallyTeam Olsbergs har tecknat avtal med Stohl Racing i Österrike och teamet ställer två nya Olsbergs-röda STI Subaru GrN till Patriks förfogande i VM-tävlingarna i Argentina, Grekland, Nya Zeeland, Japan, Irland och England.

Under Svenska Rallyt kommer Patrik och Maria att starta i en av Olsbergs Subaru S10-WRC. Någon som helst press att visa resultat i sin debut i en WRC-bil i Rally-VM, har teamet absolut inte på Patrik. Starten i Svenska Rallyt genomförs för att bjuda den svenska rallypubliken på lite extra svensk medverkan under VM-deltävlingen på hemmaplan.

Deltävlingar som ingår i GrN-VM
8-11 feb Swedish Rally *
9-11 mars Corona Rally Mexico *
4-6 maj Rally Argentina
1-3 juni Acropolis Rally of Greece
31 aug-2 sept Rally of New Zeeland
26-28 aug Rally Japan
6-18 nov Rally Irland
30 nov-2 dec Wales Rally England

* Varje deltagare måste på förhand välja bort två av åtta deltävlingar i GrN-VM och Patrik avstår från att köra Swedish Rally och Mexico.

www.patrikflodin.com

 


07-01-02 Nyman inför det nya ''Rally-året''
2006 kan Vi blicka tillbaka och vara stolta över ett mer en godkänt första år med forden.
Med resultat som seger i Snapphanerallyt SM, totalsegrare i Ford flexifuel cup så känns det verkligen bra inför 2007:s premiär.

Vi har nu hunnit gjort ett test och åkt föråkare i en tävling. Genom detta har vi kunnat jobba på samarbetet i bilen, tränat noter och framförallt fått upp vinter-tempot på en bra nivå.

Under tävlingen Nyårsrundan den 30/12 ställde vi upp som föråkare för att kunna få tillgång till notskrivning. Trots att vi var föråkare så hade vi 35 sek marginal ner till snabbaste 2wd efter en totaltid på ca 11 min.

Härnäst på schemat är ett test inplanerat i rissna hos depå grande på fredag den 5 jan. Allt för att vara väl förberedd inför premiären i Ford flexifuel cup 2007 som går av stapeln den 13 jan i Offerdal.

Inplanerat i tävlingskalendern än så länge är:
Ford Flexifuel CUP
Svenska mästerksapen
Swedish Rally (VM)
Rally Bohemia (Tjeckien-Asfalt)

www.jockenyman.com

07-01-01 Kanonförutsättningar inför Offerdalingen
Nu är det bara tolv dagar kvar till årets ”Offerdaling” och förutsättningarna är mycket bra. Banchefen och ordföranden Christer Persson tillsammans med klubbens alltiallo n´Pe har under jul & nyårshelgerna preparerat samtliga sträckor och underlaget är i det närmaste perfekt.
- Det har kommit ytterligare ca 10 cm under senaste dygnet och i morgon skall vi ploga alla sträckor igen, berättar Christer från mobilen idag. Alla specialsträckor har en hård botten med ca 10 cm kärnis.

Tävlingen ingår som första deltävling i Ford Flexifuel Cup 2007 och klubben räknar med att det blir drygt 20 Fiestor på plats tillsammans med många övriga rallyteam som vill testa innan SM premiären i Sandviken.

Banan innehåller tre specialsträckor som körs två gånger med start/mål i Krokom. Totala längden specialsträckor är 79 km. Banan har en gemensam serviceplats som ligger i anslutning till start och målplatsen.

Ni som ännu inte anmält Er har ytterligare några dagar på Er innan anmälan stänger den 4 januari.
Tävlingscentrat ligger ca 20 km väster Östersund och Quality Hotel Östersund
erbjuder specialpriser om Ni anger att Ni skall delta i Offerdalingen.Mer information kan Ni hämta på Offerdals MK´s hemsida http://svenskidrott.se/Organisation.asp?id=22072
07-01-01 Mildväder hotar RM-deltävling i Munkfors
Rallyarrangören Munkfors Motorclub bjuder i år in till årets första deltävling i Riksmästerskapet för Klassiska och Historiska Rallybilar samt tjej-RM. Men med nuvarande väderläge ser det mörkt ut för rallykörning i Munkforsskogarna.

För tredje året i rad har vi i Munkfors Motorclub glädjen att få arrangera Klassiska och Historiska Rallycupen. Till i år har tävlingen också fått RM-status för de klassiska och historiska bilarna, vilket innebär det största startfältet någonsin i Värmland beträffande gamla rallybilar. Intresset verkar vara på topp, då det så här tre veckor innan tävlingen, har ramlat in inte mindre än 27 anmälningar. En avsevärt högre siffra än tidigare år, så långt innan start. Den 20 januari är det tänkt att vi ska ha full vinter och rejält med snö i Värmland, men just nu verkar detta förhållande vara en utopi.

Mildväder hotar
Det är ett stort orosmoln som just nu finns över Munkfors, och för den delen över resterande rally-Sverige. Jag talar naturligtvis om mildvädret och regnet som i skrivande stund öser ner över bland annat Värmländska Munkfors. Fortsätter blidvädret är det stor risk att så väl vår tävling som flera andra får ställas in eller flyttas framåt på grund av brist på tjäle i vägbanorna.

Namnbyte
Nytt för i år är också tävlingens namn. När tävlingens huvudsponsor AB MunkforsSågar nyss lanserat sitt nya varumärke som helt enkelt är Munkfors, så passar vi även på att byta namn på tävlingen och vi kommer i fortsättningen att heta MunkforsRundan.

Mer information om väderläget i Munkfors och fortlöpande information om tävlingen kommer att sändas ut i flera kommande pressmeddelanden inför tävlingen.


07-01-01 DepåRallyt inställt pga för få anmälningar
Stuguns MK och Depå Grande tvingas ställa in Depårallyt som skulle körts 6 januari pga för få anmälda.