<< Till startsidan
 

OBS! Här publiceras era pressutskick eller nyhetsbrev. Ja, allt ni vill ska nå ut, vare sig det är klubbinfo, teaminfo eller något annat av intresse. Är det något du vill ha med så maila till: maria@motorsportivarmland.nu

MiV är ju sidan som förmedlar allt NI vill få ut och läsa! Så välkommen att maila in din rapport!

2017

2017
                 
17-03-30 Två dar kvar till premiären i Sydsvenska Rallycupen
Klockan tio på lördagen den 1 april ger sig 170 ekipage ut på de 40 km SS som utgör årets Simrishamnsmixen. Start- och målplats är som vanligt Autoseum, det som är mindre vanligt är att väderlekstjänsten förutspår temperaturer över 10 grader och solsken. Därför uppmanas att ge sig ut och möta våren och också 170 kalvar på grönbete, första grustävlingen är alltid lite speciellt.

Innan vi tar en titt på klass 4WD så skall tipset för A 2WD kompletteras med ett namn, nämligen Kristian Johansson, Kind. Två i sista SM-tävlingen och seger i LBC-ruschen gör att han måste in bland favoriterna, lägg där till segern i Mästarmötet i augusti och att han nu igen kör den blåa Golfen..

Så var det då 4WD. Det är lättast och säkert inte helt fel att bara skriva Stoffe Nilsson, Hässleholm och sen slå igen datorn och hitta på nåt annat roligt, men livet skall inte alltid vara enkelt. SM-ledaren Robert Scholander, Eksjö måste tillskrivas chans inte minst om han kan hitta tillbaka till den fart han hade strax innan förra årets krasch, ja kanske inte precis strax innan för då gick det för fort men ytterligare lite tidigare!? Hemmahoppet Joachim Grahn byter till grus set-up och blir farlig? Stig Andervang, Almunge i nya Subarun kan om alla goda makter inklusive centrifugalkraften (egentligen centripetalkraften men det är inte alla som vet vad det är) samverkar blanda sig i toppstriden? Robin Adolfsson skall också hitta farten efter ett olyckligt fjolår? Huddinge förarna Björn Persson och Göran Linström startade förra året men bröt med tekniska bekymmer, vad händer om deras bilar håller? Ja frågorna är många men svaret kanske likaväl är ett, Stoffe Nilsson? Vi får se vad verkligheten, Resultatservice och Rally Live ger för svar på lördag.

Ni hittar också några spännande inför-tävlingen-samtal med ett antal förare på www.simrishamnsmk.se eller fb sök på simrishamn.

Helt uppdaterade regler, poängberäkningar och prispottslistor finns publicerade på hemsidan www.ssrc.se samt på Facebook, sök på ssrc.

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2017.
17-03-28 Svårtippat i A 2WD i Sydsvenska Rallycupen
Med Simrishamnsmixen nu på lördag inleds Sydsvenska Rallycupen. De 170 förarna ger sig ut på de första 4 SS-milen av de cirka 45 mil specialsträckor som ska avverkas innan cupen går i mål i slutet av oktober. Längs vägen skall pengar fördelas och en Opel Karl skall få en ny ägare, nämligen den som vinner Prispottslistan. Som bonus finns också utmaningen att placera sig så bra efter vårsäsongen att en plats i Mästarmötet i slutet av juli säkras.

Idag skall vi fördjupa oss i den största klassen med mer än 40 startande, A-förare 2WD. Att tippa topp tre i detta meriterade startfält är svårt, på gränsen till omöjligt.

Efter Anderslövs tävling i lördags finns några kandidater i form av Johan Kastenman, Kristianstad och David Lindström, Skillingaryd som är tillbaka i SSRC efter några års frånvaro. Samtidigt är det skillnad på att köra notat jämfört med den onotade tävlingen i lördags.

I fältet finns tänkbara toppkandidater som sitter i nya bilar sen förra grussäsongen. Markus Theorin, Skillingaryd, Johan Green, Hässleholm, Christopher Zeijlon, Skillingaryd och Robin Sandberg, Ryd har alla fått börja om från början och frågan är om de hittat rätt med alla inställningar för att hantera de lite speciella Skånevägarna.

I förra årets Simrishamnsmix visade sig framhjulsdrivna och bakhjulsdrivna bilar jämbördiga. Snabbast då var Daniel Wall, Kvarnvingarna före Joacim Kristiansson, Hörby och Jonas Sandgren, Falköping. Kan de upprepa sina framgångar från 2016-års tävling?

Några mörka hästar finns i fältet, förslagsvis Johan Axelsson, Nässjö och Jimmy Wessbo, Kullings, båda har kapacitet till framskjutna placeringar.

Slutligen till de tre om sitter trygga i sina "gamla" bilar och med flera placeringar i översta toppskiktet från förra året. Per Eriksson, Emådalen avslutade 2016 med en tredje plats i SSRC-finalen, Pierre Fransson, Vimmerby var snäppet bättre där med sin andra plats och Mattis Olsson, Gullabo segrade både i finalen och vid ytterligare fyra tillfällen under förra året. Har de bevarat sin form och rätt dammat av sina bilar så kan de mycket väl utgöra topptrion på lördag.

Det slutliga tipset överlåter vi åt mästartipparen Tommy Svensson. Känn ingen press!!

Kampen i denna klass och i alla andra kan ni följa på Resultatservice förstås men också på Sveriges bästa rallyradio Rally Live. De återkommer också på de flesta av årets tävlingar i cupen.

Helt uppdaterade regler, poängberäkningar och prispottslistor finns publicerade på hemsidan www.ssrc.se samt på Facebook, sök på ssrc.

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2017.
17-03-28 Mattias Adielsson gör debut i Slovakiska Mästerskapen i rally
På fredag gör Mattias Adielsson och Andreas Johansson debut i det Slovakiska Mästerskapet i rally. Tillsammans med teamet TRT Rally Sport och deras Ford Fiesta R5 ska de köra Rally Roznava.
- Vi bygger för framtiden och behöver lära oss så mycket som möjligt. Den här tävlingen är perfekt för att träna på att åka asfaltsrally. Vägarna är mycket utmanade och tuffa i Slovakien, säger Mattias Adielsson.

Mattias och Andreas har varit och kört ett test med teamet och känt på den bil de ska köra. Rally Roznava mäter 9,5 mil specialsträckor. Tävlingen startar på fredag med en publiksträcka inne i Roznava, under lördagen körs sedan de avslutande sju sträckorna.
- Det är riktigt häftigt att köra en sådan här bil på asfalt, det känns som att det går att köra hur fort som helst. Vi hade ett riktigt bra test och det känns som teamet är riktigt seriösa i sin satsning. Det kan hända att vi kör hela Slovakiska Mästerskapet, jag tror att det kan vara rätt väg för våra framtida planer, avslutar Mattias Adielsson.

Rally Roznava:
8 st Specialsträckor som tillsammans mäter 9,5 mil

Fredag:
1 st Specialsträckor, första start 18,00

Lördag:
7 st Specialsträckor, första start 08,00 målgång 14,30

Följ tävlingen på www.ewrc-results.com/final.php?e=38653&t=L-Racing-Rally-Roznava-2017
17-03-28 30 mil special väntar i Svenska RallyCupen 2017!
Knappt två månader till premiären av Svenska RallyCupen 2017 - en säsong om sju deltävlingar står på agendan och första stoppet sker i Karlstad i mitten på maj - avslutning först i slutet av oktober i Skänninge.

Nya arrangörsklubben Carlstad RallyClub väntas inom de närmsta dagarna släppa inbjudan och öppna anmälan till premiären, Rally Biltema i soliga Karlstad!

Säsongen är lång och flitens lampa lyser inte bara i de tävlandes garage, även de arrangerande klubbarna har arbetat för högtryck under vintern. En snabb koll med tävlingsledarna runt om i landet indikerar om en säsong med 30-talet sträckor på lika många mil att tävla på!
- Vi kommer åka många nya delar på bra byväg, vi har alltså lyckats med att förbättra väg kvalitén från förra året och inget går likadant som då. Den kortaste sträckan är 5km och den längsta 14km, säger Hampus Juteryd i SMK Nyköping.

Nyköpingsklubben arrangerar årets andra rally och kör i år en månad tidigare än vanligt - nu första helgen i juni!

Lagom till semestertiden besöks Katrineholm där populära Slottssprinten väntar.
- Tävlingen får samma upplägg men med ett extraevent på fredagskvällen som blir sevärt och där alla intäkter går till Cancerfonden. Givetvis "after rally" med grillfest i Slottsparken och kanske lite rockkonsert som bonus efter avslutad tävling, hälsar Crister Nystrand från arrangerande Katrineholms MK.
- Riktigt fina och klassiska smålandsvägar väntar i Badhotelletrallyt, det säger Magnus Friman i arrangörsstaben för tävlingen och det finns fler ess i rockärmen hos arrangören för att skapa rallyfest i Tranås - sammarrangmenaget med Gränna MK ger nytt blod till cupen då de gör debut i Svenska RallyCupen.

Med nya klubbar och nya vägar får de tävlande nytt vägmaterial att köra på jämfört med tidigare säsonger! Det var orden från två av årets arrangörer - men även övriga arrangörer jobbar för högtryck inför sina arrangemang - allt för att skapa den Svenska rallysuccén med stora startfält och vältrimmade arrangemang!

Samtidigt har arrangörsstaben bakom cupen signerat de sista sponsorerna för att se till att det vid årets slut finns ett fint prisbord att ta del av för de tävlande!

Tävlingskalender 2017:
» 13/05-17: Rally Biltema. Carlstad Rallyclub.
» 03/06-17: Heda Gästabudstrofén. SMK Nyköping.
» 08/07-17: Slottssprinten. Katrineholms MK.
» 05/08-17: Kullingtrofen. Kullings MS.
» 26/08-17: Gruvrundan. Åtvidabergs MK.
» 23/09-17: Badhotelletrallyt. Team Skogsåkarna, Gränna MK.
» 28/10-17: Elektrikerna / Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK.
17-03-28 Robert Johansson redo för säsongen "Tuffare än någonsin"
2017 års Rallysäsong står och knackar på dörren och rallyföraren Robert Johansson från Kungälv tävlandes för Göteborgs MF är redo för säsongen, som blir tuffare än någonsin.
- Förra året nådde jag mitt stora mål att bli A-förare. Det har varit en rejäl utmaning i den hårda Volvo Original/Grupp F klassen jag tävlar i. Här har alla likvärdiga bilar, så förarens skicklighet spelar in en stor roll.

Vi kommer fortsatt tävla i Megarallycup där det har varit jämnt och tufft i flera år. Vi siktar även på att göra en del startar utöver dessa som träning och för att hålla tempot uppe. Premiären för året sker redan på Lördag genom en rallysprint på Tjörn. Det blir en bra uppladdning och genomkörare inför premiären i MRC som startar den 22 April i Älvängens tävling Aleknixen.

I högerstolen sitter återigen Kim Pettersson från Trollhättan. Kim är grymt proffsig och säker på det han gör. Han bär stort ansvar till att vi når våra mål. Även teamchef och Pappa Leif.

Tack alla sponsorer som gör tävlandet möjligt. Nu trampar vi gasen i botten mot ett framgångsrikt 2017!

www.megarallycup.com
www.facebook.com/johanssonrally.se
17-03-28 Scholander och Magnér laddar inför grussäsongen
Den 1:a April startar grussäsongen för Robert & Jonas med Simrishamnsmixen. Den populära tävlingen har lockat rekordmånga deltagare och gallring har skett då kvoten fylldes snabbt.

Duon startar i klassen 4WD med 22 deltagare och de har tilldelats startnummer 3.
- "Äntligen är det dags att börja tävla på grusvägar, säger en glad Robert. Vi kommer att genomföra tävlingen som ett test men självklart kommer det att laddas", avslutar Robert.

Robert Scholander och Jonas Magnér leder SM-tabellen efter en 2:a och en 1:a plats i de inledande SM-deltävlingarna. Nästa SM-deltävling blir anrika South Swedish Rally som utgår från Karlskrona 25-27 maj.
17-03-27 Himmelstalundssprint - 27 år utan avbrott!
Påskafton 15 april startar Himmelstalundssprint Norrköping som körts 27 år i följd utan avbrott. Många förare har under årens lopp deltagit för att värma upp inför sommarsäsongens rally verksamhet.
-Tävlingssträckan är en grusslinga som mäter 2.3 km belägen på sportområdet Himmelstalund och förarna startar med c:a 45 sekunders mellanrum så publiken har 4 tävlande att hålla koll hela tiden.

Publiken har bästa möjliga förutsättningar att se förarna och start och mål är förlagt med endast 50 meter emellan. På Himmelstalund är parkeringsmöjligheterna goda med kort avstånd till tävlingsbanan och framförallt är hela området ett grönområde. -Redan har många förare från olika delar av landet anmält sig och startfältet växer fram till 8 april då anmälan stängs.

Himmelstalundssprinten har under alla år varit en populär tävling med stora startfält, vilket vi även förväntar oss i år, som mest har 275 tävlande varit anmälda men vi startar med max 170, vilket kan medföra gallring

Mer info: www.motorsportsidan.se
17-03-26 Om en vecka startar Sydsvenska Rallycupen
Med Simrishamnsmixen inleds grundserien i Sydsvenska Rallycupen. De tio deltävlingarna som leder fram till finalen ger förare i alla klasser möjligheten att komma bland de främsta i den så kallade Prispottslistan baserat på placeringen i den egna bil- och förarklassen. Bonusen efter det är förstås möjligheten att placera sig så bra att man är bland de som är kvalificerade till finalen i höst. Sammanlagt skall mer än 250.000:- plus en ny bil fördelas till förarna under året. Som bonus finns också utmaningen att placera sig så bra efter vårsäsongen att en plats i Mästarmötet i slutet av juli säkras

Vi börjar med att granska de A- och B förare i Grupp E som på lördag inleder sin väg mot Mästarmöte, final och inte minst första priset i Prispottslistan, en sprillans ny Opel Karl.

I grupp E var det några år tillbaka bara tre namn att välja på när segrare skulle utses. Stefan Ottosson, Vetlanda, Erik Bergman, Skillingaryd och Thobias Svensson, Hörby delade broderligt? på segrarna i flera år. I år är det definitivt mer ovisst, minst sju namn kan vara med och slåss om segern, både bland de mer rutinerade A-förarna men också bland de nyss uppklassade B-förarna.

I genrepet i Anderslöv startade Magnus "Sigge" Sigvardsson bäst men en rullning förstörde dagen och istället körde Jesper Larsson, Kristianstad som alltid jämnt och säkert och tog över ledningen från SS 4. Andreas Ohlsson, Kalmar, Conny Erlandsson, Oskarshamn och Gullabokompisarna Erik Ohlsson och Robin Håkansson har alla klassegrar i olika förarklasser med sig i bagaget. Sist men inte minst kanske det också är dags för Skillingaryds Keith Wennberg att ta revansch för den lite sämre säsongen 2016. Men vem är han?
- Jag är 27 år och bosatt i Skillingaryd med sambon Sandra och två katter. (Vad skall en rallyförares katter heta om inte Stig och EVO). Jobbar som lastbilschaffis och kör stycke/parti gods till Stockholm/Mälardalen. Mina intressen förutom rally är bandy och hockey. På vinterhalvåret spelar jag bandy i Waggeryds A-lag och när de gäller hockey så lever jag för Luleå hockey! Missar ingen av deras matcher under vintern! (Inte så svårt eftersom de spelar betydligt färre matcher än de bästa lagen!! Redaktörens anmärkning)

- Rallyintresset är djupt rotat i min familj. Mina kusiner har kört, min pappa åkt kartläsare med min farbror. När jag växte upp var det cykelavstånd till den kända Vattentornsvägen på Skillingaryds skjutfält. En högtidsstund varje gång för mig. Lite typiskt att det också var där jag rullade min första rallybil 2011. Skulle väl imponera på alla kompisar som stod där och tittade antar jag?

2012 köpte Keith sin nuvarande Volvo 940 Grupp E med namnet Black Pearl!!, en bil som han sedan troget tävlat med.
- Största medgång i karriären är nog segern i Grupp E i Hammarslaget 2016. Det var en riktig tuff kamp men jag lyckades vinna klassen med ynka 0,2 sekunder före Markus Jarl.
Största motgången förutom rullningen 2011 är avåkningen i Rally Blekinge 2015 där jag förlorade min andra plats i den totala Prispottslistan. Hade en tuff duell med Hampus Larsson där jag slog honom på första sträckan men sen tog han in på oss. Så på SS 4 tänkte jag utöka min ledning men istället körde vi av och krökte dämpare och länkarm. Så den andra plats vi hoppades på blev istället i stället för en andra plats så blev de en sjunde plats i prispottlistan.

Under vintern har motorn uppdaterats enligt Grupp E reglementet. Inför 2017 så är målet att bli bästa B-förare bland Grupp E åkarna men konkurrensen lär bli hård nu när Robin Håkansson och Erik Ohlsson tar klivet upp.
- Men vi ska göra allt för att hålla dessa grabbar bakom oss. Nytt för året med är att trogne kartläsaren Anton Geijersson inte kommer satsa lika hårt som innan och då kommer min lillasyster Jane att hoppa in. Så nu under våra lediga dagar tränas de noter för fullt, allt för att vi ska var fullt förbereda o samspelta till första SSRC-tävlingen, avslutar Keith Wennberg, full av förväntan inför Simrishamnsmixen!

Helt uppdaterade regler, poängberäkningar och prispottslistor finns publicerade på hemsidan www.ssrc.se samt på Facebook, sök på ssrc.

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2017.
17-03-21 Ny sprintcup! - MK Ratten Trofén med en prissumma av ca 18.000 kronor!
MK Ratten Trofén är MK Rattens nya sprintcup för både rally och crosskart. Torsbysprinten som körs 23 april är första deltävlingen för de båda grenarna.

Andra deltävlingen för rally blir Gurlitta/Sunne Racet medan crosskartförarna gör upp i en sprintdeltävling på Reitobanan senare i år.

Prissumman är på ca 18.000 kronor där minnespriser kommer delas ut till tre främsta i varje klass. Dessutom kommer cup-segrarna i respektive klass få 3.000 kronor var.

Prisutdelningen kommer att ske under MK Rattens årsavslutning i höst.

Torsbysprinten är en asfaltsbana som körs två varv, totalt 1.700 meter i två heat. Den sammanlagda tiden räknas. Varje påkörd kona/tunna ger ett tidstillägg på fem sekunder. Fler än fyra påkörningar räknas som fel utfört prov och då tilldelas deltagaren maxtid, dvs fem minuter.

Anmälan och inbjudan till Torsbysprinten ligger nu ute, så det är bara att anmäla sig!

Mer info MK Ratten Trofén: http://mkratten.se/wordpress/?page_id=1649
Inbjudan och anmälan Torsbysprinten: http://www.raceconsulting.se/torsbysprinten-234/

17-03-19 Vinst i premiären för Åhlin i Brittiska Rally Mästerskapet -BRC
Fredrik Åhlin och hans kartläsare Torstein Eriksen blev totalsegrare i Border Counties Rally som var den första deltävlingen i Britta Rally Mästerskapet.
Det kom att bli ett mycket svårkört rally då regnet formligen öste ner, flera sträckor kördes även två gånger. Det stora startfältet med 120 bilar gjorde att vägarna blev tuffa och svårkörda.

För Fredrik var det premiär i flera avsikter, ny kartläsare, ny bil Skoda Fabia samt nytt däckmärke.
"Jag och Torstein hade planen klar, att köra oss in i rallyt utan stress och press. Vi siktade på en pallplats och här står vi med vår första totalseger tillsammans! Jag hade inte kunnat tacka alla samarbetspartner och alla som stöttar mig på ett bättre sätt" säger Fredrik med ett väldigt stort leende på läpparna.

Teamchefen Martin Wilkinson på CA1Sport säger, "Jag har aldrig tvivlat på Fredriks speed och nu med nya bilen visar det sig att han verkligen fått alla pusselbitarna på plats. Det var en mycket fokuserad och glad Fredrik från start till mål trots att hans konkurrenter försökte stressa honom under rallyt höll han huvudet iskallt. Hela teamet är grymt glada över helgens seger"

17-03-16 Fredrik Åhlin startar upp årets säsong i Brittiska Rally Mästerskapet
Rallylandslagsföraren Fredrik Åhlin kickar igång årets satsning med första deltävlingen i det Brittiska Rally Mästerskapet, BRC.
Det handlar om "Border Counties Rally" med start i Jedburgh redan nu till helgen 17-18 mars.

Ett stort startfält med 120 ekipage och största klassen är som vanligt R5 som även är huvudklassen i det Brittiska Rally Mästerskapet.
Fredrik kommer till start med sin nya Skoda Fabia R5 och med kartläsaren Torstein Eriksen, som även om han är ny i högerstolen för Fredrik så är man eniga om sitt mål för året,
"Vi skall köra för Mästerskapstiteln och inte glömma att ha roligt på vägen" säger Fredrik.

Till helgen väntar som sagt årets första deltävling och målet är en pallplats för teamet.
"Vi har dels kört en tvådagars test hemma i Sverige och kommer även att köra en test med teamet som nästan är på hemmaplan för CA1 Sport med teamägare tillika teamchef Martin Wilkinson.

"Vi tror att hela paketet med den nya bilen och nya kartläsaren Torstein kommer att ge en energikick till Fredrik och oss som team" säger Martin.

17-03-16 Nu startar Sydsvenska Rallycupen
Äntligen ser vi slutet på den korta men milda vintern. Tidigare års vånda med kvardröjande snö och is är hos alla arrangörer nu ett minne blott och grussäsongen kan börja med Simrishamnsmixen lördagen den 1 april. Redan nu är mer än de 170 möjliga anmälda och gallring måste tillämpas.

Med Simrishamnsmixen inleds grundserien i Sydsvenska Rallycupen. De tio deltävlingarna som leder fram till finalen ger förare i alla klasser möjligheten att komma bland de främsta i den så kallade prispottslistan baserat på placeringen i den egna bil- och förarklassen. Bonusen efter det är förstås möjligheten att placera sig så bra att man är bland de som är kvalificerade till finalen i höst. Sammanlagt skall mer än 250.000:- fördelas till förarna under året. Som bonus finns också utmaningen att placera sig så bra efter vårsäsongen att en plats i Mästarmötet i slutet av augusti säkras

När väl anmälningslistan är klar kommer vi att noga analysera klassernas tänkbara vinnare men vi inleder året med en första förarpresentation.

En av de bästa är tillbaka
I Simrishamns anmälningslista hittar vi en av Sveriges mest framgångsrika standardbilsförare. Under de första tio åren av 2000-talet dominerade Henrik Levin Skånes, Sveriges och Europas serier för Volvo Original bilar. Men vem är han?
- Jag är född och uppvuxen i en liten by utanför Tollarp i Skåne och har tre barn, 11, 6 och 4 år gamla, berättar Henrik. Min sambo och co-driver Ida Isaksson kommer från Vuollerim i norra Lappland. Sedan 2009 är vi bosatta i Vislanda i Småland. Jag arbetar som stationschef och verksamhetsutvecklare på Besikta bilprovning och Ida är veterinär.

Henrik började sin rallykarriär som så många andra som co-driver, i Henriks fall åt sin bror Per, ett utbyte som slutade med Henrik lånade bilen och vann Sydcupen 1999. Mellan 2000 och 2005 vann Henrik Sverigeserien som C-förare på maximala poäng, DM för Östergötland!!, Sverigeserien som B-förare och Nordic West Euro Cup.
- 2006 sadlade jag om till en grupp H-bil, en Volvo 240 men det blev bara sporadiska tävlingar men ändå några framskjutna placeringar. Bilen såldes och planen var att införskaffa en riktigt vass grupp H-bil men när min kartläsare hoppade av rann det ut i sanden. Istället köpte jag återigen en VOC-bil till säsongen 2008 och Ida började läsa. Vi körde endast ett fåtal tävlingar det året och den största framgången var segern i tyska finalen i Nordic West Euro Cup, Lausitz Rallye. 2009 fokuserade vi enbart på Europaserien som vi vann 40 poäng före tvåan. 2010 var målet att vinna Europaserien igen, men en hård krasch i Dackefejden samt ett litet nyfött knytte satte stopp för vidare körning för lång tid framåt.

Henrik och Ida kom nu in ett skede av livet där, av naturliga skäl, rally fick bli en mindre prioriterad aktivitet. Men efter att familjen utökats till tre barn, flyttlasset gått till Småland, garaget blivit färdigbyggt och rallybilen reparerad var det 2016 dags för come-back i hemmaklubbens tävling TV-svängen och efter det blev seger i Rally Blekinge.
- Planen för 2017 är att vinna det enda jag inte gjort i Volvo-klassen, det vill säga, Sverigeserien för A-förare samt att vi förstås vill köra SSRC. En fjärde plats i Sverigeseriens deltävling i Vännäs blev en bra start men nu ska det bli riktigt roligt att komma igång i Simrishamnsmixen dessutom med Nybe AB som ny sponsor, avslutar en förväntansfull Henrik Levin

Helt uppdaterade regler, poängberäkningar och prispottslistor finns publicerade på hemsidan www.ssrc.se samt på Facebook, sök på ssrc.

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2017.
17-03-14 Sukkorna rushade i Lima
16 st 1300-rallycup ekipage infann sig vid starten på lördag morgonen. Termometern visade några minusgrader och solen hade redan börjat titta fram när första bil lämnade startplatsen kl 10:01. Tyvärr saknades Ola Strömberg som kämpat på i dagar innan tävlingen för att få ordning på sin motor men tyvärr förgäves.

SS1 mätte upp till ca 1,4 mil där de första kilometrarna är en mindre bergsbestigning. Först ut var Marcus Morén/Robin Hallman som fick se sig slagna med en sekund av Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson. Andreas Abrahamsson/Tobbe Abrahamsson visade upp bra bergsklättrarfärdigheter och kommer in på en tredje plats ca 3 sekunder efter Robban. Det ryktades att Joacim Rydin/Magnus Simensen var på väg mot en riktigt bra tid på SS1 innan det gick lite för fort in i en höger-vänster kombination och det slutade med 18 minuters snöskottning. Tyvärr tvingas Robin Norling/Mattias Sundström samt Vesa Kujanpää/Pasi Jokitalo bryta redan på första sträckan på grund av drivaxelproblem.

SS2 var dagens kortaste och var endast 4km lång. Redan på andra sträckan hade Rydin/Simensen hämtat andan efter snöskottningen och placerade sig på en andra tid, 3 sekunder efter Morén/Hallman som visade upp felfri åkning. Andersson/Karlsson tog tredje platsen, knappa sekunden efter Rydin/Simensen. Fränt här var att placering 5-8 kom in på samma sekund i målet, det är väldigt tajt i 1300-rallycup!

SS3 var den första av dagens två långsträckor. 2,8 mil på vägar som skulle imponera på varenda förare i VM-sammanhang. Andersson/Karlsson tog återigen en imponerande sträckseger framför Rydin/Simensen. Morén/Hallman tog tredjeplatsen och junioren Adam Carlsson/Jens Jakobsson visade upp stabil och snabb körning, vilket resulterade i en fjärde plats.
På SS4 fick 1300-rallycup bilarna varva ur ordentligt på femmans växel. Bred väg gav snabba svängar och här skulle agnarna från vetet skiljas. Inte helt oväntat tog Andersson/Karlsson sträcksegern före Rydin/Simensen. Simon Petterson/Millan Kilman visade hårda takter och tog tredje platsen 0,2 sekunder före Granfors/Morén.

Inför den sista sträckan hade Andersson/Karlsson en betryggande ledning på 13 sekunder före Morén/Hallman. Granfors/Morén hade kört upp sig till en tredje plats 11 sekunder före Abrahamsson x2 samtidigt som Carlsson/Jakobsson endast var 2 sekunder därefter och ytterligare 11 sekunder ner är Pettersson/Kilman. Lite längre ner i listan hittar vi en sekundstrid mellan junioren William Binbach/Thomas Binbach och debuterande men meriterade Tony Hanses/Olle Söder.

Sista sträckan sträckte ut sig till 2,8 mil av varierande vägkaraktär. Nu var det återigen dags att åka lite mer kuperade vägar. Rydin/Simensen visade upp god vilja på att åka fort och kammade hem sträcksegern med 2,3 sekunder för Morén/Hallman. Andersson/Karlsson visade upp säkerhet men med gott tempo och tappade endast fyra sekunder på Morén/Hallman och gick i mål med ett högt jubel där han tydligt markerade hur fränt det var att åka Suzuki trots att han tidigare år suttit i en kit-car Astra. Pettersson/Kilman satte en fjärdetid på sträckan vilket räckte till en fjärdeplats i tävlingen. Granfors/Morén slutade på en tredje plats för andra tävlingen i rad. Abrahamsson x2 tappade en placering men lyckades hålla Carlsson/Jakobsson bakom sig. Hanses/Söder vann sekundfighten mot Binbach x2 och slutade på en 9e plats.

Vinnare av lördagens fight blev till slut Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson och Robert menade på att han fått hålla dödsattack hela tävlingen för att vinna. Samtidigt som övriga deltagare kollar på honom frågande och tänker "vaddå dödsattack, såhär åker vi alltid".

Inte nog med att Lindberg Sweden sponsrade alla dagens 1300Rallycup-ekipage med startavgifter, väl i slutmål applåderade Michael Lindberg åt deltagarnas insatser och hade även dukat upp ett fint prisbord där det delades ut presentpåsar med ett mycket fint innehåll.
1300-rallycup tackar Lima MS och alla funktionärer för en fantastiskt fin tävling och med vägar i världsklass. Nu tar cupen "vårvila" och laddar om till grussäsongen
17-03-12 Röjsel chockade rallysverige med totalseger i 4WD-debuten
Lördagens LBC- Ruschen i Lima strax söder om Sälenfjällen blev en framgångssaga för 21- årige Daniel Röjsel tillsammans med co- drivern Nicklas Edvardsson när de plockade hem totalsegern i Daniels 4WD- debut bland stenhård konkurrens.

Fem mil sammanlagt i en fyrhjulsdriven bil hade Daniel i ryggen innan start. Dom milen skrapade han ihop i samband med att bilen, en Ford Fiesta R5 (WRC2), skulle testas inför tävlingen.

Rallyt i Lima bjöd på krävande vägar av bästa kvalité med höga snövallar. Över 200 startade i tävlingen varav 37 i 4WD.
- Det gick bra på testet i fredags. Jag började redan där känna mig bekväm i bilen. Jag trodde att vi skulle kunna utmana om topptiderna på några sträckor, men egentligen hade jag ingen aning om hur det skulle gå bland det här tuffa startfältet, säger Daniel.

På de 8,7 mil uppdelat på fem olika sträckor skulle de möta konkurrens likt en SM- tävling bland rutinerade ekipage i likvärdiga bilar där många har plockat hem flera SM- medaljer genom åren.

Daniels aklimatisering i bilen och utvecklingskurva gick rakt upp hela dagen. Sträckplaceringarna var följande: 8, 5, 1, 2, 1. Inför sista sträckan låg de tvåa, endast sju tiondelar bakom ledande Kjell Sandberg och en tiondel föra Jari Saarinen. Sträckan var 2,8 mil och Daniel kände sig lugn och menade att hans styrka är bland annat att hålla koncentrationen länge. Det blev en riktigt rysare. Jari kom imål 11,1 sekunder bakom Daniel och Sandberg kunde inte heller matcha tempot och var 17,7 sekunder bakom. Succén var därmed ett faktum. Segern skapade eko i rallysverige när nu Daniel fick chansen att visa talangen i en fyrhjulsdriven bil bland stenhård konkurrens efter minimalt med test.
- Det borde ju inte gå! Att få köra en av Sveriges häftigaste bilar i en av Sveriges häftigaste tävlingar ju en sak, men att vinna totalt direkt i debuten har jag svårt att sätta ord på. Detta hade däremot aldrig gått utan teamet, familj, vänner och samarbetsparners med flera, säger en något chockad men glad Daniel.

Inhoppet i den fyrhjulsdrivna Fiestan hoppas Daniel kan få positiva följder inför framtiden och motivationen är på topp inför att fortsätta att jaga poäng i Junior- SM. Där leder han mästerskapet med 15 poäng inför sommarsäsongen i satsningen de gör tillsammans med Ford Sverige i en tvåhjulsdriven Ford Fiesta R2t EcoBoost.
17-03-12 LBC Ruschen bjöd på skrällseger - Daniel Röjsel segrare i sin R5-debut!
Då var 2017-års LBC Ruschen avklarad under fantastiska vinterförhållande med fina vintervägar, minusgrader och strålande solsken!

Det blev lite av en skrällseger i år när unge dalmasen Daniel Röjsel, SMK Dala Falun, och co-driver Niklas Edvardsson knep totalsegern i sin debut i en Ford R5. Med en rejäl urladdning på den femte och sista sträckan vann de med 11 sekunder före tvåan Jari Saarinen och Jörgen Fornander, MSK Kvarnvingarna. Trea blev Haninge MK´s Kjell Sandberg med Göran Lönnmark, Flens MS, i högerstolen.

I klassen 2 WD RWD vann Emil Karlsson, Hällefors MK och Jessica Larsson, Rasbo MK med minsta möjliga marginal. De var 0,1 sekunder före Tomas Pettersson, Grangärde RRC och Tomas Nilsson Luleå MS. Petter Solberg med sonen Oliver i högerstolen var 1,2 sekunder efter, vilket gav dem en tredje plats med den nya Escort MK2 av 1979 års modell som anlände till Sverige i slutet av veckan.

I 2 WD FWD gick segern till Kristian Johansson, Kinds MK och co-criver Fredrik Livh, Laxå MK, före hemmahoppet Andreas och Therese Levin, Lima MS.

I Grupp H/App.K kammade Arne Rådström hem segern. Arne hade sonen och rallyföraren Dennis i högerstolen. Tvåa i klassen var Erik Brodin, Sandvikens MK och Marcus Jansson, Storfors MK. Tredjeplatsen la Göran Fredriksson och Kent-Ola Björnklund från MK Ratten beslag på.

Värmländsk seger blev det även i klassen VOC Mekonomen rally. Där vann André Nygren och Emil Olsson från MK Ratten före Patrik Fredriksson, Munkfors MC och Frida Olofsson, Hässleholms MK.

Lima MS hemmaåkare Stefan Olsson och Stefan Ahl slutade nia i klassen, vilket gav dem en total 35:e plats. Kim Persson och Ida Halvarsson blev femma i klassen och 131:a totalt. Bengt och Mikael Johansson slutade på 27:e plats i sin klass, vilket gav den 146:e plats totalt.

Komplett resultat http://www.raceconsulting.com/rally/resultat/tavling.jsp?tavling=1048
17-03-10 Rallyradio från LBC-Rushen
På lördag 11/3 sänder Rally Live rallyradio från den andra deltävlingen i SuperCupen, LBC-Rushen i Lima. På plats finns Sebastian Bourghardt, Per Johansson och Mauno Näätänen som tar dig genom tävlingen via SBFplay.se.

Sändningen startar från start och målområdet vid 09.30 och håller på tills tävlingen är avslutad. Du lyssnar som vanligt via SBFplay.se och apparna SBFPLAY Radio. Alla tider och länkar hittar du på rallylive.se/lyssna.

Lyssna även på veckans podcast med Tom Kristensson och Fredrik Åhlin: http://rallylive.se/8-tom-kristensson-fredrik-ahlin/
17-03-09 Daniel Röjsel gör 4WD-debut
Nu på lördag körs en av Sveriges absolut populäraste rallytävlingar, LBC-Ruschen i Lima strax söder om Sälen. Daniel Röjsel gör en intressant start i klassen för fyrhjulsdrivna bilar, vilket innebär ett bilbyte.

Med 220 anmälda slår startfältet rekord hittills för i år. Sträckorna, som går bland bergen strax söder om Sälenfjällen brukar vara erkänt tuffa, men också bland de bästa i Sverige. Daniel tillsammans med ordinarie co-drivern Nicklas Edvardsson möter 37 andra startande i sin klass, där konkurrensen likväl kunde ha tagits direkt ifrån en SM-deltävling. Bilen de kommer att köra, en Ford Fiesta R5 på cirka 300 hästar, är bland de snabbaste som går att tävla med inom rallysporten och körs på högsta nivå i SM-sammanhang och många andra mästerskap runt om i Europa.
-Det är ju att få sitta i en sån här bil de flesta tävlande drömmer om. Jag fick chansen att hyra en bil till den här tävlingen och jag tog den. Även om vi annars kör J-SM i vår Fiesta R2t EcoBoost är det ju såklart på sikt detta vi strävar efter att få göra på heltid, säger Daniel.

På de 8,7 mil uppdelat på fem sträckor som ska avgöra tävlingen har ekipaget inga särskilda förväntningar på resultatet. Nicklas har åkt många mil i liknande bilar men Daniel har inte ens två mil bakom ratten på en fyrhjulsdriven bil men känner sig ändå trygg med situationen.
-Vi kunde tyvärr bara testa strax över en mil i helgen men jag hoppas att vi kan köra mer innan tävlingen. Körstilen bilen kräver finns där och jag tror vi hittar rätt ganska snabbt. Huvudsaken med tävlingen är att få njuta av att sitta i en av Sveriges häftigaste bilar och köra i en av Sveriges häftigaste tävlingar. Ett bra resultatet är en bonus för oss, menar Daniel.

Innhoppet i bilen påverkar inte planerna för resten av året med den ordinarie EcoBoost-Fiestan. Teamet har däremot tankar på att komma till start även i någon annan tävling under sommaren i den fyrhjulsdrivna Fiestan.
17-03-08 1300 Rallycup inför LBC-ruschen Lima
Dags för vinterns sista deltävling i 1300 Rallycup. Arton ekipage är anmälda till Lima MS klassiska och mycket populära LBC-rush. Sjutton mil skall avverkas där drygt nio mil är fartsträckor av den typen som vi rallyförare drömmer att få köra på. Gnistrande vit snö med rejäla snövallar som både kan hjälpa och stjälpa. Redan drygt två kilometer fråntävlingsstarten vid Ungärde skola börjar allvaret med nära fjorton kilometer långa SS1. Därefter en tjugo minuters service för att därefter ta sig an två sträckor på sammanlagt trettiotvå kilometer. Efter ytterligare två tjugominuters serviceuppehåll och två sträckor om fyrtiofyra kilometer är det bara sju kilometers transport till slutmålet dit första bil når vid femtontiden.
Gamle rallyfotografen, rallyföraren och codrivern Michael Lindberg kommer själv att vara på plats för att agera åskådare samt kolla att hans LINDBERG-dekaler sitter på plats på alla sukkorna han betalt startavgiften för.

Startordningen är i vanlig ordning enligt aktuell tabellställning och med nykomlingarna startande sist.

I Sukkacupen ligger fokus på att ha roligt för rimliga pengar. Men när hjälmen är på och starten går så vet vi ju alla hur det blir. Favoritskapet får nog bäras av segrarna i senaste tävlingen Gestrikekannan i Järbo där paret Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson tog en mycket imponerande seger med sin nyinköpta Mk1a. Men vi är säkra på att juniorledarna Marcus Morén/Robin Hallman inte viker ner sig frivilligt. Fler aspiranter finns. Så varför inte vänta till lördag kväll och kolla resultaten. Det ska ju köras om det först. Det ser alla cupdeltagare väldigt mycket fram emot. Vi vill även framföra ett tack till Lima MS som alltid generöst låter oss få vara med och för deras fantastiska tävling.

Cuptabellen ser ut enligt följande: www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell
17-03-08 Petter Solberg kör LBC-Ruschen i Lima med sonen Oliver!
Igår blev det klart att Petter Solberg kommer att hinna få sin nybyggda historiska Ford färdig inför LBC-Ruschen på lördag (11 mars). Bilen är en Ford Escort MK2 av 1979 års modell och den anländer till Sverige från England idag eller i morgon.

Därmed har Petter anmält sig och kommer att köra LBC-Ruschen med sonen Oliver i högerstolen. Talangen Oliver är bara femton år, men har redan fullt av mästerskapstitlar i crosskart, både i NEZ, NM och SM. I år debuterade han i rally, men tvingas köra i Lettland eftersom han är för ung för att få köra hemma i Sverige.

LBC-Ruschen är en av våra största vintertävlingar och Oliver ser fram emot rallyt med pappa:
- Riktigt kul med så mycket snö, höga snövallar och fina vägar, säger Oliver Solberg.

Det är inte bara bilen som är historisk. Petter är den enda i världen som kammat hem en VM-titel i både rally och rallycross. Han driver i år ett fabriksteam i Rallycross-VM och kommer att köra tillsammans med Johan Kristoffersson.

Rallyt består av fem sträckor som tillsammans mäter 174 km. Klockan 10-00 går starten från Ungärdeskolan.

Petter och Oliver startar i Klass 3 Supercupen Rwd där det är 38 anmälda.

Anmälda: http://www.raceconsulting.se/lbc-ruschen-113/
Mer info hittar du på Lima MS och tävlingen: http://limams.com/sportgrenar/rally/lbc-ruschen%202016/index.html
17-03-07 226 ekipage gör upp i klassiska rallytävlingen LBC-Ruchen i Lima!
På lördag, den 11 mars, intar rallyeliten Lima. Hela 226 ekipage är anmälda till en av Sveriges populäraste vintertävlingar, LBC-Ruschen som arrangeras av Lima MS.

Klockan 10.00 går starten från Ungärdeskolan för att sedan låta ekipagen göra upp på det 174 km långa rallyt, bestående på fem sträckor.

Daniel Röjsel, SMK Dala Falun, gör en intressant start i n Ford Fiesta R5. Han kommer att utmanas av bland Eddie Hörbing, Laxå MK, även han i En Ford Fiesta R5 och av Ludvika MKs Thomas Thunström i en Citroën R5

I den tvåhjulsdrivna framhjulsdrivna klassen är hemmahoppet Andreas Levin, Lima MS, en av favoriterna tillsammans med Kristian Johansson, Kinds MK och norrmannen Steve Røkland. Steve kommer till start med den lovande rallyföraren Emil Bergkvist i högerstolen. Andreas Israelsson, Vansbro MK, kommer garanterat vilja vara med och slåss om segern även han.

I klassen 2wd RWD är det nog MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall som favorit.

Anmälda: http://www.raceconsulting.se/lbc-ruschen-113/

Mer info hittar du på Lima MS och tävlingen: http://limams.com/sportgrenar/rally/lbc-ruschen%202016/index.html
17-03-01 7 klubbars får ny sponsor
Efter åtta års sponsring och trevligt samarbete har AutoExperten Rallycup upphört och vi har växlat över till vår nya sponsor TRENDAB, därmed kommer det att bli TRENDAB Rallycup framöver.
Det innebär att den Nykvarnsbaserade bilsportfirman TRENDAB som är ett välkänt namn i bilsportkretsar blir vår nya samarbetspartner vilket vi inom 7 klubbars är mycket glada över.

Det kommer att bli 7 deltävlingar under 2017 där Trendab Rallycup kommer att synas på både dekaler på bilarna och i trycksaker vid serietävlingarna.
De tävlingar som ingår, finns under rallycuper.

Välkomna till ett nytt spännande år med 7 klubbars och TRENDAB Rallycup 2017

17-02-27 Premiärsuccé i mörker
Efter februariuppehållet var det dags för tredje deltävlingen i 1300 RallyCup. Anrika Gestrikekannan som arrangerades av Järbo Motorklubb. Efter att ha tvingats flytta tävlingen pga mildväder så väntade man iskallt in Kung Bore och kunde bjuda på ett riktigt vinterrally. Hela åtta mil på bara tre fartsträckor. Dessutom att för ovanlighetens skull köras i mörker. Hela femton stycken Sukkaekipage hade monterat extraljus och kartläsarlampor på sina bilar för att ta sig an uppgiften. Föreningens Johan ”JTB” Bengtsson hade sett till att alla cupdeltagare fick startbidrag så nu var det bara att tanka och köra.

SS1 Lenåsen på 19 km startade medan det ännu var skymning vilket gynnade de först startande en aning. Snabbast här var inte helt oväntat Marcus Morén med tillfällige notläsaren Andreas Peters som tydligen funnit varandra per omgående. Sedan följde Strömberg/Ålund och därefter nya deltagarparet Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson som veckan före köpt Daniel Erikssons MK1 med rasad motor. En beg. motor har tydligen införskaffats och tack vare intensivt arbete av flera så lyckades man få ihop det hela och även att efteranmäla sig. Tror inte det blev många meters träningskörning där inte. Strongt! Tätt efter detta ekipage följde Simon Pettersson/Millan Kilman. Nu vinterpremiär och tillbaka efter ett långt uppehåll. Sämre premiär gjorde Krillarna Granfors och Morén som lade bort närmare minuten på snöskottning och ännu värre gick det för lillebror Robin Granfors och Andreas Nilsson som körde motorhaveri.

Till SS2 Måcksjön på nästan tre mil hade det blivit riktigt mörkt för alla. Där utklassade Robert och Carl-Gustaf samtliga. Hela 16 sekunder före tvåan Morén/Peters! Snacka om snabb anpassning. Sedan följde Granfors/Morén, Simon/Millan och Norling/Sundström. Nyström/Wulf försvann pga avåkning, Lagström/Forsell med trasig motor. Team Strömberg fick en tidig punka och var därmed borta ur matchen även de.

Vid Servicen Kungsfors efter SS2 var ställningen följande:
Robert Andersson 31:11,5
Marcus Morén 31:16,6 -5,1
Simon Pettersson 31:41,0 -29,5
Andreas Abrahamsson 32:16,5 -1:05,0
Robin Norling 32:17,5 -1,06,0
Christian Granfors 32:26,3 -1,14,8
Adam Carlsson 32:48,4 -1:36,9
Robert Bertilsson 33:43,1 -2:31,6
Wesa Kujanpää 33:52,7 -2:41,2
Frans H Söderbäck 34:12,6 -3,01,1
Ola Strömberg 37:16,6 -6:05,1
William Binbach 44:14,0 -13:02,5

Så var det dags för den sista och avgörande tremilasträckan kallad Kronparken.

Robert/Carl-Gustaf fortsatte i sitt vinnartempo och säkrade en imponerande premiärseger i sin nyinköpta ”Daisy Marie”. Marcus Morén fick se sig slagen med 9,5 sekunder men ökade dock på sin poängskörd i tabellen. Simon och Millan besökte ett krondike och missade därmed en given tredjeplats. Det öppnade för team Norling men Krille Granfors klarade genom stark forcering att passera honom och snyta sista pallplatsen. Femma bland de femton startande blev stabilt körande paret Andreas och Tobias Abrahamsson före Adam Carlsson/Jens Jakobsson. Därefter följer Wesa Kujanpää/Thomas Agerheim som imponerande kör utan noter i svarta natten. Precis som det var ”förr i tiden”. Surt för Simon och Millan som blev kvar i skogen och därmed missade få in sitt tidkort till målet och därmed många sköna SS-poäng. Mest imponerar Robert Anderssons totala 14:e tid i tävlingen. Vi i 1300 Rallycup kör ju med enhetsdäck och endast 4,5-5 mm utstick på dubben. Vågar påstå att det varken är bil eller däck som står för prestationen utan att det handlar helt om kapaciteten i de bägge stolarna. Något som kan vara nyttigt lägga på minnet. Vad bilen kostat Robert fullt tävlingsklar ska vi bara inte tala om. Men ”Mycket Rally för Pengarna” blir det.

Vi i 1300 RallyCup vill tacka Järbo MK och dess funktionärer för en kanonfin vintertävling. Mer snö än vad vi alla hade vågat hoppats på och sen detta häftiga grepp att vi fick köra i mörker var riktigt roligt.
17-02-26 Tractive Winter Sprint ställer in
SMK Dala Falun tvingas ställa in Tractive Winter Sprint som skulle körts 4 mars. De har fina vägar, men tyvärr för få anmälda.
17-02-22 30-års jubileumande 1300RallyCup monterar ljusboxarna och åker till Järbo
Järbo MK bjuder in till en mörkertävling med första start kl 17.00 på lördag eftermiddag, JTB Transportservice AB är lördagens tävlingssponsor. Dem pysslar med taxi-verksamhet men även en del kvicka budkörningar och även om vi saknar Johan på startlinjen så är vi enormt glada att han är med oss på detta vis.

16 bilar kommer till start, totalt 122km ska avverkas varav 79km ss som är fördelat på 3 sträckor. Ola Strömberg och årspremiärande Brittmarie Ålund i kartläsarstolen går ut först i och med cupledning efter två segrar på två deltävlingar och kommer att vara ett jagat ekipage. Närmast efter startar Marcus Morén/Andreas Peters från Kolsva MS, och hade inte Marcus fastnat i en snövall i senaste tävlingen i Bergslags hade kanske startordningen varit den motsatta. En som inte riktigt hade flytet i den förra deltävlingen är Mattias Lagström/ Rickard Forsell och kommer nu riktigt taggade för att blanda sig in i toppstriden. Robin Norling / Mattias Sundström och Christian Granfors / Rickard Andersson är även dom namn som mycket möjligt kan kriga sig in på pallen när vi summerar kvällen. Rykten säger även att Rickards bror Robert Andersson köpt Fräsens gamla sukka, ger upp Opel-åkandet och kommer med i listan bland dom efteranmälda.

I 1300RallyCup är det cuptabellen som avgör startordningen och då Simon Pettersson/Millan Kilman har varit utomlands och laddat krafterna och således gör sitt första framträdande i år så samlar dem ihop fältet som sista bil.

Väderprognosen säger både minusgrader och snöfall i veckan och det ser väldigt lovande ut.

Alla anmälda cupteam hittar ni på www.raceconsulting.com/rally/anmalan/listor och cuptabellen ser ut enligt följande www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell
17-02-22 Strid om tiondelar när VOC Mekonomens SverigeSerie körde Vännäs Plåt Rallyt
Årets SverigeSerie fick till följd av inställda tävlingar bara två tävlingar under vintersäsongen. Arrangör av säsongens sista tävling var Vännäs MK som i förväntad vinterskrud tog emot klassens toppåkare. Flera förhandstippade toppnamn i såväl Elit A som B uteblev från pallens högsta position, men striden var desto hårdare bland hemmaförare som det utfärdats vinstvarning för. När dagen skulle bokföras blev Mats Ulander snabbaste A-förare. B-klassen toppades av Joakim Persson, båda tävlade för Umeå AK och med detta i det närmaste hemmaåkare. I Cupklassen stod värmländska norrmannen Kim Mastad upp mot favorittrycket och kunde inkassera sin andra fullpoängare för säsongen.

Vännäs MK har stått värd för SverigeSerien ett flertal gånger och klubben bjuder alltid på fina sträckor och fantastiskt underlag. Som oftast var Brännlandsåsen med även i årets tävling, en sträcka på vilken det från säkra källor berättas att självaste Sebastian Loeb lärde sig köra vinterrally, och som sägs vara älskad av den flerfaldiga världsmästaren. Inte konstigt det då tävlingen utgjorde en flora av krokiga, böljande och snabba vägar om totalt nästan 52 km i perfekt vinterrallyväder.

Som hemmaförare och stolt medlem i Vännäs MK blir det förstås lite krystat att tala sig varm om arrangemanget och sträckorna som klassen bjöds på i helgen. Men handen på hjärtat så finns det inte mycket än idel beröm att ösa över klubben. Att tävlingsledningen dessutom lyckades frammana perfekt väder för vägarna dagarna innan och utmärkt tävlingsväder på tävlingsdagen gör ju inte en neutral ställning lättare att inta, säger klassansvarige Roger Fransson.

Mats Ulander vinner Elit A med bara en sekund
I förhandssnacket har det blivit lite av ett säkert kort att satsa på André Nygren. Tyvärr för gode André skulle en tredje växel i lådan visa sig ha alltför stor hemlängtan i mitten av tävlingen, fram till dess låg André på en fin tredje plats. Men namnen för dagen var hela tiden Mats Ulander och Nils Östgård, en kamp på tiondelar dem emellan som till slut Mats gick segrande ur. På tredje plats finner vi, och det här händer inte ofta, nyfriserade Dennis Askling. (red. anm: frekvensanspelningen syftar på frisyren, inte på Dennis pallplatser.)

Matematik var något av min paradgren i skolan så jag känner mig trygg då jag har räknat ut att segermarginalen för Mats på en sekund före Nils motsvarar en halv tusendels sekund i ett hundrameterslopp. Eller om man så vill, bara en halv millimeter. Minst sagt målfoto. Dennis äntrar pallen för andra tävlingen i rad och har nu tydligt presenterat sig som en seriös kandidat om årets titel.

Joakim Persson överraskade i B-klassen
En blå 240 rattad av Emil Andersson såg sedvanligt ut att köra mot en seger tills dess även denna växellåda gav upp. Med bilen tippad på sidan på service kunde teamet till slut byta lådan men de blev några minuter för sena till TK och fick tidstillägg som blev kostsamt. Istället var det snabbe Joakim Persson som fick göra klassens 240-åkare stolta genom att ta hem segern före Patrik Fredriksson. Simon Erlandsson, även han hemmaåkare, knep sista pallplatsen.

Även om inte Joakim Persson kör för Vännäs MK vill jag ändå benämna honom hemmaåkare. Med det djupa samarbetet som finns mellan Vännäs MK och Umeå AK känns det faktiskt rätt. Joakim tar en välförtjänt seger och även här med en mycket liten marginal före Patrik Fredriksson. På tal om små marginaler så måste jag nämna Daniel Jonsson som med mindre än en sekunds marginal fick se sig besegrad av, återigen, sin klubbkompis och hemmaåkare, Simon Erlandsson.

Leende Kim Mastad höll för favorittrycket i Cupklassen
Med sitt leende som skiner ikapp med norrländska snövallar var det återigen Kim Mastad som fick ställa sig högst på pallen i Vännäs när C-förarna skulle prisas. Kim flankerades på pallen av Jonas Lindberg och Liselott Sandström.

Kim visar återigen att han kommer vara mannen att slå i Cup-klassen, full pott så här långt. Det kunde börja sämre. På tal om att börja sämre så lider jag med Robert Jacobsson som länge såg lovande ut för silverplaceringen. Strul på SS4 och sedan tyvärr en ett taklägg på sista sträckan grusade tyvärr de planerna. Istället var det Jonas Lindberg som kunde köra hem andraplatsen följd av Liselott Sandström.

Vintersäsongen är nu all och SverigeSerien tar en kortare paus väntar innan klassen styr kosan till landets sydliga breddgrader. Nästa tävling på tur blir gruspremiären, Silverkongen, som i år utgår ifrån sydligaste Småland och Älmhult. Väl mött till dess.
17-02-21 Fredrik Åhlin i samarbete med Skoda Sverige
Landslagsföraren Fredrik Åhlin har tecknat ett samarbetsavtal med Skoda Sverige. Fredrik har dom senaste åren haft fina framgångar både nationellt och internationellt, och hoppas nu att bytet till en Skoda Fabia R5 ska ge ännu större framgångar,

"Det känns oerhört kul att få möjligheten att köra en helt ny Skoda Fabia R5 denna säsong och dessutom oerhört inspirerande att kunna inleda ett samarbete med Skoda Sverige" berättar Fredrik.
Skoda Fabia R5 är en av de mest framgångsrika rallybilarna i världen just nu, där en världsmästartitel, tre kontinentala mästerskapstitlar och tio nationella mästerskapstitlar blev resultat av 2016 års säsong.

Fredrik kommer även under 2017 att ha British Rally Championship ( BRC ) som huvudmål och detta kommer ske som föregående säsong tillsammans med det Englandsbaserade teamet CA1 Sport med teamchefen Martin Wilkinsson
"BRC känns som ett självklart val för årets satsning där vi verkligen känner oss redo att fightas om mästerskapstiteln. Vi tittar även på möjligheterna att köra några SM-deltävlingar här hemma i Sverige, vore kul om vi skulle kunna upprepa segern i South Swedish rally " berättar Fredrik med ett stort leende.

Fredrik kommer inte bara i en ny Skoda Fabia R5, han kommer att byta till DMACK som däckleverantör och även en ny kartläsare då Morten Erik Abrahamsen som kamperat ihop med Fredrik under sex år tyvärr inte har möjligheterna att vara med på årets satsning.
"Vi har haft ett bra samarbete men jag har full förståelse för Mortens beslut" säger Fredrik.
"Till säsongen 2017 har DMACK vidareutvecklat fjolårets så framgångsrika däck vilket gjorde beslutet enkelt för mig att byta leverantör och det känns verkligen som att vi har ett starkt paket att skörda stora framgångar detta år" berättar Fredrik vidare

Ny kartläsare men inte från ett nytt land då det blir norska Torstein Eriksen som kommer att sitta i högerstolen under årets säsong.
"Jag och Fredrik lärde känna varandra och blev goda vänner under 2015 då vi jobbade tillsammans som "gravel crew" åt Mads Östberg.

Vi hade väldigt roligt ihop redan då och det var en viktig del i mitt beslut att inleda ett samarbete med Fredrik. Fredrik har alltid haft ett väldigt bra pace med många framgångar de senaste åren, och jag hoppas att vi tillsammans kan bli ännu bättre och stabilare under 2017" säger Torstein.

"Jag är taggad till tusen och ser fram emot ny bil, ny kartläsare, ny samarbetspartner - det kommer bara bli så spännande och kul" summerar Fredrik
17-02-17 Fina vintervägar när Vännäs tar emot VOC Mekonomen Rally
Slask, grus och däckslakt har till följd av osedvanligt mild vinter varit mer regel än undantag i årets vinterrallyn. Men, när Vännäs MK genrepar inför sitt SM arrangemang nästa år med att välkomna VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie till ärevördiga Vännäs Plåt Rallyt då är förhållandena i det närmaste perfekta, ett rally som för övrigt fyllde 30 år redan för några år sedan. Inte så mycket snö men omväxlande plus och minusgrader den se-naste veckan har gjort redan fina vägar ännu isigare, precis som vi i spor-ten vill ha dem. Och att VOC kommer att bjuda upp till dans och underhåll-ning råder inga tvivel om. Långt mer än häften av alla startande bilar i ral-lyt är en VOC. Och stenhårda fajter är det alltid i klassen.

Riktigt fina vinterrallyn har det varit ont om på senare år.
- Därför är det extra roligt att få välkomna klassen hem till min egen hemma klubb och mina egna hemtrakter och att här locka med riktigt fina vägar, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Intressant come-back i Elit A
Att vinna en SverigeSerie-deltävling i VOC Mekonomen Rally Elit A är alltid en bedrift.
- Redan i premiären fick vi påtagliga bevis på att årets uppklassningar gjort klassen ännu hårdare. I Vännäs har vi också en mycket intressant come-back, den gamle fortåkaren Hen-rik Levin kommer tillbaka i klassen efter flera års uppehåll. Kanske ska vi inte ha alltför höga förväntningar på Henrik redan i början av återkomsten och dessutom på en skåning på snö och is. Men, allteftersom säsongen går tror jag vi ska hålla ett extra öga på Henrik.

Men vem är då favorit?
- André Nygren imponerade i premiären i Stugun för några veckor sedan, ingen ska bli för-vånad om han tar det igen. Dennis Askling och Daniel Thorph likaså. Det ska också bli in-tressant att se vad vinnaren av fjolårets VinterSerie i högsta elitklassen, Pär Pålsson har tänkt att hitta på. Han körde punktering i premiären. Vad tänker han hitta på nu? Kan han överraska?

Men det finns som vanligt många fler heta kandidater till topplaceringarna.
- Vad gör Nils Östgård och Mats Ulander på sina hemmavägar för att bara nämna några. Stor varning också för Mattias Nilsson som faktiskt vann klassen i Plåtrallyt så sent som i fjol.

Klar favorit i lägre Elitklass
Hur det det då ut i Elit B inför Vännäs Plåt Rallyt?
- Emil Andersson får acceptera att bära det klara favoritskapet. Han plockade totalsegrar redan i slutet av förra säsongen och imponerade i premiären med en jordskredsseger. Pat-rik Fredriksson tror jag skottade snö i premiären och det blir intressant att se vad han tän-ker hitta på nu.

Det finns också några heta lokala namn.
- Daniel Jonsson är snabb och trivs riktig bra på de här vägarna. Simon Erlandsson kom inte alls upp till sin normala höga nivå i Stugun men nu på hemmaplan tror jag att han presterar mycket bättre.

Klar favorit också i Cupklassen
I snart tre decennierna svenska rallytalanger nästan uteslutande inlett sina karriärer i VOC-C, det gör klassen väldigt hård och svårtippad.
- I premiären misslyckades jag med min spik Isac Nordström. Trots detta så vågar jag mig på att utse en klar huvudkandidat till segern i Cupklassen även nu, han heter Kim Mastad. Kims uppvisning i Stugun där han vann klassen med nästan en minut imponerar på mig, jag tror helt enkelt inte att någon rår på Kim i Vännäs med mindre än att han kör av eller får haveri.

På lördag klockan 11.00 går första start från Medborgarhuset i Vännäs "hemma i Vännäs" som klassansvarig ofta uttrycker det även om han sedan snart 30 år är bosatt i Skellefteå, ytterligare 17 mil norrut på kartan. Välkomna till ytterligare ett fantastiskt vinterrally i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie a´la Vännäs Motorklubb.
17-02-16 Jonna med team är redo för en helg i finska rallyskogen
Precis innan anmälningstiden gick ut till SM Vaakuna- Ralli i Mikkeli hittade man Jonna tillsammans med Co-driver för helgen Julia Svensson anmälda.
Första SM-deltävlingen i Söderhamn gav mer smak och gärna en tävling som bjuder på många SS-mil. Beslutet togs och vi valde att köra Finlands finaste vintertävling.

Jonna och Julia är enda svenska ekipaget på startlinjen och första start är på fredag 19.00. Tävlingen inleds med en sträckan på travbanan följt av en SS ute i skogen på drygt 1,3 mil. På lördagen körs 7 sträckor med första start 10.00 och målgång vid 19.00 på kvällen!

Drygt 13 SS mil ska köras och vi ser det som en bra genomkörare inför andra SM-deltävlingen hemma i Sverige nästa helg i Östersund.

Tjejerna är tilldelade startnummer 8 och deltar i Baltic Rally Trophy klass 4.

Ni kan följa tävlingen på våran facebook sida. RallyJonna/Jonna Eson Brådhe eller..

http://www.ralliradio.fi/

http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html Live Resultat
http://www.rallism.fi/
17-02-14 Grangärdesprinten Winter är inställd
Grangärde RRC är tyvärr tvungna att ställa in sin tävling Grangärdesprinten Winter på grund av veckans mildväder.
17-02-08 Vännäs-Plåt Rally förlänger anmälan
Anmälningstiden till Vännäs-Plåt Rallyt är förlängd till söndag 12 febr. kl. 18.

» Inbjudan
17-01-31 SSRC 2017 innebär goda nyheter för Rallysverige
Sydsvenska Rallycupen går nu in på sin nionde säsong och eftersom initiativtagarna till cupen anser att stå still innebär att bli omkörd blir det flera nyheter 2017. Detta för att stärka cupens ställning som en viktig del av svensk rallysport

2017-års kalender omfattar totalt elva tävlingar men det är nio av dem som ingår i serien som leder fram till en SSRC-mästare. Dessa nio är alla kära återseenden från tidigare år men arrangörerna kommer på olika sätt att förnya sina koncept för året, mer om det när det närmar sig tävlingsdags. Särskilt uppskattat är att två av höjdpunkterna förra året, de lite längre tävlingarna Silverkongen och Rally Blekinge återkommer även 2017. Välkommen tillbaka säger vi till Ljungby MK med sin Midsommardans.

Finalen kommer som vanligt att köras som en naturlig avslutning på säsongen men även här planeras för nya upplägg, klart så här långt är förstås att en del av prispottens totala 250.000:-, en kvarts miljon, kommer att fördelas här. Återkommer gör också förra sommarens succétävling, Mästarmötet på Millebygdens Raceway i form av en rallysprint med särskild prispott. Dit inbjuds de förare som visat framfötterna i alla klasser ur Prispottslistan till publikfest en härlig julikväll.

En Prispottslista med bil till segraren
Tillbaka är en gemensam Prispottslista som leder fram till en Mästare i Sydsvenska Rallycupen. Med dess uppbyggnad ger den möjlighet att samla poäng i klasser såväl för standardbilar som för C-förare. Cupens ledning är övertygad om att det är lätt för både förare och massmedia att fokusera på denna enda lista och hålla intresset uppe fram till sista tävlingen. Till detta kommer förstås förstapriset, en ny bil värde ca 100.000 kr, att bidra. Men övriga pristagare blir inte heller lottlösa då de får dela mer än 110.000 kr

Regler för 2017 finns nu publicerade på www.ssrc.se

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2017.

17-01-31 Rådström Motorsport vässade formen i Bergslagsrallyt
I helgen var hela värmländska Rådström Motorsport i Grängesberg utanför Ludvika för att värma upp inför kommande rallyäventyr; Arne Rådström och Thomas Nilsson för Rally Sweden Historic, och sonen Dennis Rådström med Johan Johansson inför kommande helgens SM-premiär i Söderhamn. Och teamet fick ett bra kvitto på att farten fanns där.

För Dennis och Johan som tävlade i klassen för framhjulsdrivna bilar med sin Ford Fiesta R2 blev Bergslagsrallyt dock kort. Efter att ha vart snabbast på den första sträckan gick oljetråget sönder på den efterföljande sträckan, och man tvingades bryta.
– Vi bestämde oss för att prova och gå ut hårt. Så vi körde i ett högt tempo direkt för att få upp farten inför SM-premiären. Tyvärr körde på en sten som låg mitt i vägen och skadade oljetråget. Men vi är otroligt laddade inför SM-sprinten, och har höga målsättningar. Det är flat out som gäller nu, säger Dennis.

Pappa Arne, med kartläsare Thomas Nilsson från Boden, gjorde genom Bergslagsrallyt sitt sista test inför Rally Sweden Historic, som körs parallellt med den Svenska VM-deltävlingen i rally. Efter två pallplatser i siktar nu doun på seger i den anrika tävlingen, och i Bergslagsrallyt visade man att teamet är på god väg.

Arne och Thomas vann sin klass och var snabbaste klassiska rallybil på tre av fyra sträckor, dessutom var man bästa bakhjulsdrivna bil totalt i Bergslagsrallyt med sin Volvo 242.
– Det gick väldigt bra och vi fick ett bra genrep inför Rally Sweden. Vi fick svar på en hel del frågor, bland annat har vi uppdaterat motorn som gick väldigt bra. Även samarbetet i bilen funkade kanon, jag kunde lämna hjärnan i baksätet och bara köra. Vi är redo för att tackla Rally Sweden, säger Arne.

Arne och Thomas är nu väl förberedda för att ta upp kampen om segern I Rally Sweden Historic med Patrik Sandell, tidigare Juniorvärldsmästare i rally och nybliven fabriksförare för Subaru Rally Team USA. Rally Sweden Historic körs 9-12 februari i Värmland.

För Dennis och Johans del väntar SM-premiären nu till helgen som körs i samband med SM-Veckan i Söderhamn. Efter de åker de direkt hem för att köra rekognoseringen till det Svenska VM-rallyt.
17-01-31 Storslam i Finland ! , överraskning (?) i Norge och fina resultat i Sverige!
Vintersäsongen hade årets elddop i form av Arctic Rally i Finland den gångna helgen. Michelin fick storslam genom att vinna samtliga sträckor och befäste majoriteten av topp 10 placeringarna i många av klasserna. Bla annat genom Emil Lindholm, som tog hem en övertygande seger totalt i 2WD, medan Teemu Asunmaa och Juha Salo hade en sekundstrid i 4WD där Teemu stod som segrare. Samtliga på Michelin.

I Norge kördes 2:a NM deltävlingen, Rally Finnskog. Där körde Ole-Christian Veiby tävlingen som uppladdning inför Rally Sweden. I konkurrens av Mads Östberg, Brynildsen, Gröndal mm visade den Michelinåkande Ole-Christian att han har farten i sig. En strålande 2:a plats endast 5sek efter Mads blev resultatet.

I Sverige har Michelin också börjat starkt. Totalseger i Z-Trofen av Jörgen Jonasson, och i Bergslagsrallyt vann Tomas Thunström. Utöver dessa två finns många framskjutna placeringar i såväl 2WD som 4WD, från Emil Andersson i VOC till Friberg, Scholander mm i 4WD.

"Det är fantastiskt hur vår vintersäsong börjat", säger Thomas Carlsson på Däckproffsen, återförsäljaren som dubbar Michelins vinterrallydäck. "Dels visar det att vår produkt klarar kraven som ställs, och samtidigt är det ett kvitto på arbetet som vår personal utför. Men, i en bransch där endast senaste resultatet räknas måste man vara ödmjuk, dock vi ser med förhoppning fram emot helgens premiär i Rally-SM"
17-01-30 KAK Midnattssolsrallyt 2017: Större och bättre
Årets upplaga av KAK Midnattssolsrallyt blir större än tidigare och intresset från internationella tävlande är stort. Förra året förnyades KAK Midnattssolsrallyt bland annat genom att flytta till Vimmerby, ha en kompaktare tävlingsbana och satsa mer på folkfest kring arrangemanget. Det slog väl ut och i år kommer konceptet att finslipas.
– Det var ett riktigt lyckat arrangemang, både som tävling och som folkfest, säger Lars Jonsson, projektledare för KAK Midnattssolsrallyt.
– Tävlande och publik kommer både att känna igen sig och bli glatt överraskade av förbättringarna.
Bland annat kommer tävlingen att delvis att köras på nya sträckor och antalet startande att utökas.
– Vi fick säga nej till många intresserade och därför har vi beslutat att utöka antalet startande till 200.
Från och med idag finns Rallyinfo tillgänglig på Midnattssolsrallyts hemsida och tack vare ett ökat internationellt intresse finns informationen nu på dubbelt så många språk som tidigare.
– Redan nu har vi fått seriösa förfrågningar från stora delar av Europa och även från Afrika och Sydamerika. Lägg till det alla duktiga nordiska förare och årets tävling kommer att bli den mest spännande hittills.

www.midnattssolsrallyt.com
17-01-29 Stort manfall i Sukkacupen
Hela 16 ekipage kom till start i Grängesberg till årets Bergslagsrally och andra deltävlingen i 1300 rallycup. Att många längtat och sett fram mot den här tävlingen avslöjades bl.a. Av att en stor andel hade kvar sina Car-fix streamers i vindrutan sedan finaltävlingen i höstas.

Med en jättefin tävling i ryggen från förra helgen i Stugun var det juniorerna Marcus Morén/Robin Hallman som flög ifrån alla på SS1.

Efter service i Yxsjöberg var det dax för första tremilaren. Då hade redan Lagström, Granfors och Bertilsson fått kasta in handduken. Morén/Hallman behöll sitt grymma tempo och vann även denna SS (Bara en tiondel efter duktige Hälleforsjunioren Emil Karlsson i sin 300 hästars grH Volvo).

Vid andra serviceuppehållet hade paret en ledning på 22,8 sekunder. Cupens finurliga poängsystem gör dock att det aldrig blir snack om någon bevakning av placeringar då varje sträckplacering betyder väldigt mycket. Så Marcus fortsatte i sitt höga tempo som slutade i en försmädlig avbromsning i ett vägbyte som kostade dem närmare två minuter och ett ras ner till tredjeplatsen efter paret Andreas och Tobias Abrahamsson.
Strömberg/Törngren fick nu ledningen till skänks medan Morén laddade friskt och lyckades avancera till en andraplats på sista sträckan.

Sju ekipage tvingades bryta så sista sukkaekipage i mål blev 9:e placerade Linda Persson/Kalle Kronkvist. Längre upp utspelades det i vanlig ordning heta duster. 4:e placerade senioren Anders Nystedt med Björn Wulf i högerstolen fick på sista sträckan tack vare trilskande motor släppa förbi sig juniorerna Adam Carlsson/Jens Jakobsson.

1300 RallyCup vill särskilt tacka Bergslagsklubbarnas arrangörsstab som hade is i magen och vågade säga "vi kör" trots mildvädersperioden i början på veckan. Ett kanonrally blev det till slut tycker vi i cupen. Ett stort Hurra även till Micke på Carfix som stöttade samtliga startande generöst. Nu tar cupen en liten paus för att förhoppningsvis drabba samman igen i Järbo den 25:e februari för ett mörkerrally.

Resultat här: http://www.raceconsulting.com/rally/resultat/resultat.jsp?tavling=1039&urval=granskad.deltar.tavlingsklass27162&rubrik=Klassresultat&underrubrik=
1300%20RallyCu


Tabell här: http://www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell.shtml

17-02-27 Rally Live sänder Rallyradio från Bergslagsrallyt
På lördag 28 januari inleder Rally Live årets säsong med första sändningen för 2017 genom det anrika Bergslagsrallyt.

SuperCups-premiären blir första anhalten för Rally Live som laddar upp inför ett fullspäckat år där man bland annat sänder hela Rally-SM.

Sebastian Bourghardt och Per Johansson finns som vanligt på plats och tar dig igenom tävlingen. Denna gången hoppar rallytalangen Jonna Eson Brådhe in istället för Ola Strömberg som tävlar själv i tävlingen.

Sändningen startar 10.00 och håller på till ca 17.00. Lyssna gör du via www.rallylive.se/lyssna och i appen SBF Play.

Passa även på att lyssna på Rally Lives uppsnack inför tävlingen: https://soundcloud.com/rallyradion/4-infor-bergslagsrallyt-2017

Häng även med i facebookgruppen "RALLYRADION
17-01-26 Jubileumsår för Sukkacupen
Äntligen är det dags för Bergslagsrallyt att göra comeback. Tyvärr har man ju tvingats ställa in de senaste åren pga mildväder. Nu ser det ändå ut som om kylan är tillräcklig för att behålla den snö och is som bildats uppe i Bergslagsskogarna. Först ut efter ungdomsåkarna kommer sexton stycken ettriga sukkor. Farten blir nog inte svindlande då vi kör med 4,5 mm dubbutstick på enhetsdäck. Allt för att minska kostnaderna. Fler vinnare blir arrangören och de bakomvarande tävlande då vägbanan slits betydligt mindre.

Först ut går förra helgens segrare Ola Strömberg med sin Urzula. Den här gången lotsad av Tom Törngren från Nässjö. Sedan följer man årets tabell ner t.o.m. Vesa Kujanpää. Därefter seedas de nytillkomna efter fjolårets slutresultat och allra sist kommer dem som inte varit med tidigare.

Totalt 18 mil ska avverkas varav hälften består av fyra stycken specialsträckor där ingen är under milen. Den här gången med möjlighet till 20 min service efter varje SS. Vägarna ser enligt uppgift bra ut. Det är nog bara de höga snövallarna som fattas. För er som vill ha levande info tar med er grejor så ni kan lyssna på (Sukkaradio?) RallyLive via SBF-play. Per och Jonna är ute och Sebbe såklart i studion.

17-01-23 Jari Liiten Motorsport tävlingsrapport från Offerdalingen
Lördagen den 14 januari var teamet till Krokom för tävlingen Offerdalingen. Premiär med bilen på snö och is, något vi såg fram emot att testa. Andra tävlingen för Jari och Emil tillsammans.

Tävlingen bestod av tre specialsträckor, som kördes två gånger. Vi fick köra igenom sträckorna två gånger före och skriva egna noter. Vilket är en ypperlig uppladdning inför SM, och Jari & Emil fick chans att bli mer sammansvetsade i bilen.

SS1 gick över förväntan. Noterna stämde, körningen kändes bra. 3.a i klassen på sträckan. Service efter sträckan och vi passade på att sänka bilen bak.

SS2-SS3 Ändringen på bilen blev lyckad. Mörkret började falla, vilket påverkade sikten. Dessutom stördes vi av snörök, pga. att vi kört ifatt bilen framför. Emil hade problem med kartläsarlampan, så notläsningen flöt inte.

På SS3 uppträdde sig bilen konstigt på vägen, sladda och for med baken och Jari kände att han inte hade kontroll. Service igen. Det visade sig att hjullagren bak glappade. Tyvärr inget vi kunde åtgärda på servicen. Vi fortsatte köra resterande tävling ändå, samma sträckor en gång till.

SS4 fick vi till samma goda känsla som förra varvet. Vi kände att vi kunde ta i lite mer, dock var det spårigt.

På SS5 kom vi ikapp bilen framför så pass, att vi blev tvungna att köra om på den smala vägen. Detta kostade dyrbar tid. Sekundfajten om andraplatsen mot klubbkollegorna Eddie Lundqvist och Kristian Brandvold, också i en Ford Fiesta R2, var i full gång.

SS6 var nu jättespårig och dålig. Bara hålla tungan rätt i mun och försöka ta oss i mål. När alla tider var summerade, visade det sig att vi har blivit 2:a i klassen och 3:a totalt av cirka 70 startande. Vilket vi i teamet är jättenöjda med. Ett bevis på att samarbetet både i bilen och med servicepersonalen fungerar.

Nu ser vi fram emot SM - Sprinten i Söderhamn den första helgen i februari (4-5/2).

Stort Tack till alla sponsorer som gör detta möjligt för oss! Ett speciellt tack vill vi rikta till Mocomp för hjälp och leverans av snygga vinterfälgar, Jannes Bilservice och Kristoffer Svensson, som ställt upp med kort varsel.
17-01-22 Succe för SOLABOLA!
I lördags avgjordes första deltävlingen i 1300 RallyCup i Z-trofén, Stugen. Endast sju ekipage valde att åka de många milen upp för att om möjlig få åka på snösäkra vägar.
Tre av dem hann faktiskt med att känna lite på föret hos Depå Grande redan på fredagen. Viktigt att hitta den rätta känslan för i första hand bromspunkterna.

Eftersom man i Cupen bestämt att köra med enhetsdäck (som kostar hälften av de andra) och dessutom med begränsat dubbutstick (till förmån för arrangörer och egna plånboken) som visserligen håller längre men ger lite sämre fäste. Säkert en Aha-upplevelse för några.

Snösäkerheten svajade betänkligt på lördagen när termometern visade plusgrader och ett lätt duggregn föll. Men det skulle visa sig att det blev riktigt vinteråka av trots allt.

SS1 var enbart 1,7 kilometer lång och låg precis i utkanten av Stugun. Den var av Byvägskaraktär och hade några kluriga svängar som helt klart gjorde den värd att åka.

Här var fjolårstrean Joacim Rydin/Magnus Simensen imponerande snabbast trots rattrosten, tätt följda av Juniormästarna Marcus Morén/Robin Hallman.
Samtliga sju tog sig igenom och var nu laddade för en tremilare ute i skogen.
Här var veteranen Ola Strömberg tillsammans med tillfällige kartläsaren Victor Johansson från Ryd snabbast tätt följda av Rydin/Simensen. De första tog dock över ledningen med futtiga två sekunder.
Efter dem blev det ännu jämnare då Morén/Hallman åkte lika på tiondelen med Joakim Hiljeström/Benny Holmstrand. De förstnämda höll dock tredjeplatsen med hela sju tiondelar före fjärdeplacerade Hiljeström.

Bakom denna kvartett utspelades den tredje duellen. Robin Granfors/Andreas Nilsson (nya för i år) passerade Vesa Kujanpää/Renata Njegovec och höll femteplatsen med en hel tiondel tillgodo.

Tyvärr blev denna sträcka avkortad till ”endast” drygt två mil men det var ingen som klagade på det.

Nu var det dags för en halvtimmes service för att sedan ge sej i kast med den dryga tre mil långa SS3.

Ola och Victor höll Rydin/Simensen stången och kunde kassera in vinsten. I fighten om tredjeplatsen var det Morén/Hallman som höll huvudet kallast och klarade av alla blindskär på den snabba och omväxlande sista sträckan trots att man denna gång hade nackdelen av att åka först och spåra. Resten av Sukkagänget åkte faktiskt av och fick använda snöskyfflarna.

Bäst att skotta var Anders Nystedt/Björn Wulf som nu tog hand om fjärdeplatsen framför Hiljeström/Holmstrand och Granfors/Nilsson.

Vi i 1300 RallyCup vill tacka Depå Grande och Stuguns Motorklubb för en trevlig tävling och ett fantastiskt bemötande. Nu håller vi tummarna för att Bergslagsrallyt inte regnar bort. Resultat återfinner ni här: http://www.resultatservice.com/rally/2017/z-trofen_stuguns_mk/resultat/1result.html

Cuptabellen här: http://www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell.shtml
17-01-21 Läget inför Treskerundan
Frågetecknen har varit stora angående om Treskerundan kommer att arrangeras den 28 jan eller ej, och vi kan bekräfta att tävlingen INTE kommer att ställas in på grund av deltagarantalet. Så länge vi kan erbjuda bra och fina vintervägar så kommer tävlingen köras. I dagsläget ser det riktigt fint ut på våra specialsträckor i skogen.

Vägarna består av 1-3 cm is i botten med ca 4-5 cm tillkörd snö ovanpå. Dessvärre har vi tvingats att ställa in den korta publiksträckan som skulle ha körts bredvid service och start och mål området. Detta medför att vi i dagsläget har 47 km SS istället. Startavgift är endast 1500 kr, och det går att anmäla sig hela helgen.

http://resultatservice.com/resserv/v2/home/home.jsp

Tryck för större bild! Tryck för större bild!
» Större bild » Större bild

17-01-20 Påverundan inställd
Films MK tvingas ställa in Påvenrundan som skulle körts 28 januari pga. den här "vintern".

17-01-20 Klart för Stugun, säsongspremiär i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie 2017
Efter att vintern behagade komma sent i Värmland klev Stugun in som premiärtävling i årets SverigeSerie för VOC Mekonomen Rally. Riktig vinter i Jämtland gör att förväntningarna är på topp inför premiären. Ett väldigt tufft startfält i VOC Mekonomen Rally borgar för sedvanligt stenhårda sekundstrider. Vem vinner? Och vem försvinner?

På senare år har milda vintrar i Sverige ställt till en hel del problem för vinterrallyn. En vecka före planerad säsongsstart i Torsby gångna helg så ville vintern i Värmland inte riktigt komma igång. Prognoserna sa i det läget dessutom flera plusgrader och regn ett par dygn i följd. Arrangören kunde då inte göra annat än att bita i det oerhört sura äpplet och ta beslutet att ställa in tävlingen.
- I det läget hade jag redan inlett en annan dialog och hade en reservplan som omedelbart sattes i verket. Stugun och deras tävling Z-Trofén återkommer som vinterarrangör i år efter några års paus. Jag visste att där såg förhållandena närmast perfekta ut. Därför är det med stor glädje som vi nu styr kosan mot Jämtland och Stugun. Det gör vi dessutom med stor tacksamhet mot Stuguns MK som med kort varsel kunde klara att välkomna vår stora klass. När anmälan stängde bestod halva startfältet av VOC Mekonomen Rally ekipage, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Högsta elitklass 2017 liknar att sätta foten i ett jordgetingbo
SverigeSerien i VOC Mekonomen Rally Elit A är alltid en stenhård klass, en av landets allra tuffaste att vinna.
- Med de uppklassningar som skett i år toppat med att vi ser några gamla "fortåkare" göra comeback så är den redan tuffa klassen ännu tuffare, på papperet jämnare än på mycket länge.

Finns det egentligen någon favorit?
- Som det ser ut så skulle man nästan vilja helgardera. Men sett utifrån fjolårsresultat så måste nog uppklassade André Nygren trots allt få bära ett visst favoritskap i premiären. Efter debaclet med rasad koppling i fjolårets final så är det garanterat också en revanschsugen André som kommer till start i Stugun.

Men det finns många fler heta seger- och pallplatsspekulanter.
- Niklas "Nibbe" Nilsson krigar mot klockan redan nu veckan före tävling. Hans bilbygge har blivit försenat och nu gäller det att hinna klart i tid. Det tror jag han gör och han är ett hett namn. Pär "Pålle" Pålsson är oerhört stabil, vann VinterSerien totalt i fjol och vill självklart vara med. Per Ström är alltid snabb och måste finnas med bland garderingarna. Men ingen ska bli förvånad om svaret ändå är Nils Östgård som gjorde "prov-comeback" i klassen i Finland i fjol och vann övertygande. Nu kommer han dessutom till start i nybyggd bil. Nisse med ett SM-guld i 2WD hemma på hyllan, då med det stolta efternamnet Fransson, är en stekhet segeraspirant.

Lägre Elitklass nästan lika svårtippad
Tendensen de senaste åren är att VOC Mekonomen Rally Elit B bara blir tuffare och tuffare allt eftersom att säsongen går. Förare utvecklas och hittar ny fart.
- Redan i premiären ser det ut att bli stenhårt. Emil Andersson som klassat upp från C får trots allt stå som favorit i mina ögon. Hans utveckling i fjol var fantastisk, och på slutet av säsongen kom totalsegrarna. Jag tror han tar med sig den goda känslan in i den här säsongen. Simon Erlandsson är jättesnabb, framförallt på snö och is, med det är han en riktig utmanare. Rickard Gustafsson som också är väldigt snabb är ett oskrivet kort på vinterväg, men han kan absolut överraska och Patrik Fredriksson är ytterligare en stark kandidat till topplacering. Eller varför inte uppklassade Fredrik Alin, han är jättesnabb.

Isac Nordström i Cupklassen
Cupklassen är näst intill omöjlig att sia om speciellt tidigt på säsongen. Det är här svenska rallytalanger visar sig för omvärlden, det har vi sett i snart tre decennier, senast hette de Emil Bergkvist och Elias Lundberg. Därför händer också oerhört mycket i den här klassen.
- Trots detta vågar jag mig på att spika Isac Nordström i den här otroligt tuffa konkurrensen. Detta helt enkelt för att Isac är ytterligare en talang utöver det vanliga. Det här blir hans första serietävling på noter och jag tror att han kommer att visa klass på en gång.

Men om det är någon som tror att Isac ska kunna defilera till seger så har denna någon totalt fel.
- Främst tror jag det är den toppseedade trion Robin Bäckström, Robert Jacobsson och Kim Mastad som tänker i helt andra banor. Vem som helst av dem kan vinna.

Marcus Jardler till start igen i en serietävling igen.
- Jag vet att Marcus inte gillar att jag skriver detta, han är inte killen som ser begränsningar utan tävlar rakt av på lika villkor. Men, jag bara måste lyfta honom för att jag personligen är så otroligt imponerad. Marcus är rullstolsburen och kör en anpassad bil med handkontroller och automatlåda, såvitt vi kunnat utröna den första någonsin i svenskt rally! Gå gärna förbi i depån och titta på Marcus bil, i projektet då bilen byggdes så var jag förstås inblandad hela vägen och trots detta är jag överraskad över hur otroligt lite som är annorlunda i Marcus bil. Tack Marcus för att du valde VOC Mekonomen Rally. Hjärtligt välkommen till SverigeSerien.

På lördag klockan 11.00 går första start i Stugun och då inleds ytterligare en säsong i VOC Mekonomen Rally, den tjugonionde sedan klassen såg dagens ljus 1989, samma år som Berlinmuren föll! De senaste åren har klassen vuxit ordentligt, och får vi döma av vad vi redan så här tidigt på säsongen känner till om färdiga och pågående bilbyggen tillsammans med nyuppväckta äldre VOC-bilar så kommer vi att växa i år igen. Det är väldigt kul och inte så lite anmärkningsvärt.

Välkomna till en fantastiskt säsongstart i VOC Mekonomen Rally.
17-01-18 Swerock Vintersprint ställs in
Taxinge MK ställer in sin planerade Swerock Vintersprint som skulle körts 4 febr. 9
17-01-17 RM-finalen avgörs i Katrineholm och Rally Gimmersta
Det blir även 2017 en mästerskapstävling i regi av Katrineholms Motorklubb. På fina Rally Gimmersta kommer årets Historiska Rally-RM samt final för klassiska och historiska rallycupen att avgöras, där Gimmersta Säteri blir basen för tävlingen som skall avgöra vilka som är de snabbaste klassiska och historiska förarna 2017.

Det kommer således att visas upp många äldre fina och klassiska rallybilar sista lördagen i september i området av Julita och Gimmersta. Det finns gått om härliga rallyvägar i regionen som bjuder de tävlande på en fin upplevelse, så som alla åskådare får en fin upplevelse i rallyskogen.

Kanske dyker legendariska Stig Blomqvist upp och rattar någon fin historisk bil, eller blir de lokala fortåkarna Gunnar Fredriksson och Per-Erik Sköldin som kommer visa vem som är vassast när de får hemmaplan.

Vi välkomnar i vart fall tävlande, team, publik & media till Gimmersta Säteri Lör 30 September. På kvällen blir det "After Rally" på Safiren med avslutningsfest för RM och rallycupen.
17-01-17 Daniel Röjsel uttagen till landslaget
Det har nu offentliggjorts av Svenska Bilsportförbundet att 21-årige Daniel Röjsel från Falun blivit uttagen till landslaget i rally som en av tre juniorer

Det var efter uttagningarna på Bosön i slutet av hösten 2016 där nio av Sveriges främsta rallyjuniorer fick chansen att visa vad de går som Daniel Röjsel blev utvald till en av tre förare i årets landslag. Testerna som innehöll allt från, fysik och medial träning till simulatorkörning.

Daniel, som gör en ny satsning tillsammans med Ford Sverige, ser positivt på beskeded.
- Vi har ett mycket bra team med bra folk runt omkring oss samt starka och seriösa samarbetspartners som gör att vår satsning har fungerat riktigt bra de senaste åren. Att få vara med i landslaget tycker jag känns som en positiv sak att tillföra i satsningen då vi ser att helheten blir ännu starkare, säger Daniel.

Med i planeringen från landslagets sida finns olika körläger och träffar där förarna får dela erfarenheter med varandra samtidigt som de får träna på de fysiska momenten som är så viktiga.
- Exakt vad det innebär att vara med i landslaget för tiden utvisa men jag ser med nyfikenhet fram emot 2017, avslutar Daniel.

Läs mer om landslaget och Svenska Bilsportförbundet på: http://www.sbf.se/Sportgrenar/Landslaget/
17-01-17 Jubileumsår för Sukkacupen
På lördag drar 1300 rallycup igång sin jubileumssäsong. Det är nämligen hela 30 år sedan denna cup bestående av små 1300 cc Suzukibilar startade.

Vintersäsongen börjar med Z-trofén i Stugun där 13 mil skall avverkas på snösäkra vägar där hälften utgör fartsträckor.

Många är sugna att dra igång tävlandet nu efter några månaders uppehåll. Trots att man tävlar på enhetsdäck med begränsat dubbutstick som beräknas halvera kostnaden så märks det tydligt att detta är en cup som vänder sig till dem som inte vill eller kan lägga en förmögenhet på sitt hobbytävlande. Resan känns för en del lite för lång för plånboken.

Sju ekipage kommer dock till start, ivrigt påhejade av Lars Solab Storm som lämnat ett bidrag till samtligas reskassa.

Först ut går förra årets segrare i juniorcupen och dessutom respektingivande tvåa totalt, Marcus Morén med notläsare och kompis Robin Hallman.

Sedan följer sex stycken ekipage inrättade i den ordning förra årets cuptabell visade. Redan helgen efter följer deltävling nummer två. Det kommer att bli en intensiv period med fyra deltävlingar fram till vinteravslutet i Lima den 11:e Mars.

17-01-15 Dennis Rådström visade SM-tempo i Östersund
Tävlingen som såg ut att sluta i moll vände och klingade ut i dur när Dennis Rådström och Johan Johansson radade upp sträcksegrar i Östersund.

Den hårdsatsande Torsbysonen Dennis Rådström var i helgen i Östersund tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik, för att köra tävlingen Offerdalingen som uppvärmning inför kommande SM och VM-tävlingar. Teamet, som till säsongen är så gott som helt nytt med ny bil och kartläsare, körde förra helgen en tävling i Boden där man matchade desnabbaste fyrhjulsdrivna bilarna. Så målet var högt uppskruvat inför Offerdalingen.
- Vi började bra med en sträckseger i klassen på sträcka ett, säger Dennis.
- Sen vi körde sönder växelarmen, men vi lyckades ta oss tillbaka till service, fortsätter Dennis.
- Jag var med och svetsade och skruvade ihop växelarmen. Och det gjorde att jag verkligen fick upp adrenalinet, så när vi väl kom igång igen var det full attack som gällde.

Dennis och Johan var snabbaste tvåhjulsdrivna bil på de tre avslutande sträckorna och slog bland annat flerfaldiga SM-medaljören Kristian Johansson, som vann tävlingens tvåhjulsdrivna klass. På sin väg mot sträcksegrarna slog de även förare som de kommer möta i Junior-SM, som Jari Liiten och Eddie Lundqvist.
- Jag och Johan konstaterade efter tävlingen att vi aldrig haft så här roligt i en rallybil tidigare.

Noterna och körningen funkade perfekt denna helgen. Det kändes bra att få känna på motståndet inför SM med många tävlande från vår klass, avslutar Dennis.

Pågrund av problemet med växelarmen prisbedömdes ej Dennis och Johan, utan körde utom tävlan. Nästa tävling för teamet blir Bergslagsrallyt den 28 januari innan SM-premiären under SMVeckan i Söderhamn 4-5 februari.
17-01-15 Röjsel visade toppform i Norska Mästerskapet
I lördags gjorde Daniel Röjsel säsongspremiär i tävlingssammanhang när han debuterade i det Norska Mästerskapet i Sigdalsrallyt

Cirka 10 mil SS uppdelat på 7 sträckor skulle avgöra Sigdalsrallyt på isiga vägar längs bergen. Över 70 ekipage startade tävlingen som också var den första deltävlingen i mästerskapet.

Ford Sverige-uppbackade Daniel Röjsel tillsammans med co-drivern Nicklas Edvardsson kom till start som ett av två helsvenska ekipage, körandes den Ford Fiesta R2t EcoBoost som de tog ett J-SM brons med 2016.

Deras plan var att få prova på en annan konkurrens än vad de är vana vid i Sverige och vägar som visade sig vara väldigt tekniskt krävande.

Känslan var bra efter rekognoseringen av sträckorna och ekipaget såg fram emot starten av tävlingen. Tyvärr försvann förhoppningarna om ett bra slutresultat redan på SS1 då kraftig imma på rutorna gjorde att de tvingades stanna på sträckan. Totalt tappade de cirka 4 minuter då de också ha kommit försent till SS2 efter att ha försökt laga felet, som visade sig vara värmepaketet.

Resten av tävlingen gick desto bättre. Bilen fungerade klockrent och Daniel kunde köra sig till sträckseger efter sträckseger i klassen och sågs även bland topp tio i totalen på vissa sträckor. Utan några förararmisstag och med en suverän läsning av noterna från Nicklas var det ett glatt ekipage som tog målflagg efter nästan 10 mil utmanande sträckor.
-Riktigt häftiga vägar att köra på bland bergen och även tekniskt utmanande. Nu har vi fått ett kvitto på ett tempot finns och vi fick bra uppmärksamhet bland media i Norge. Att vinna 6 av 7 sträckor i klassen visar att vi är att räkna med i framtiden, säger en nöjd Daniel.

Nästa stopp för Ford Sverige-teamet blir i Söderhamn den 4-5 februari då premiären i det Svenska Mästerskapet, Rally-SM, går av stapeln. Tävlingen går i samband med SM-veckan och Svt finns på plats för TV-bevakning.
17-01-15 Kristian Johansson segrade i SM-genrep
I helgen var Kristian Johansson och kartläsaren Fredrik Livh i Östersund för att köra Offerdalingen, deras första tävling i nya bilen, en Suzuki Swift S1600. Och det slutade med seger i klassen för tvåhjulsdrivna bilar och en total andraplats bakom Jörgen Jonasson i en fyrhjulsdriven Skoda.
– Skönt med seger idag, det var en tuff tävling. Vi har bland annat gjort en riktig avåkning där vi blev stående åt fel håll ficka backa innan vi kom vidare. Men vi tappade inte så mycket tid på det, säger Kristian.

Tävlingen var teamets genrep inför SM-premiären som körs under SM-Veckan i Söderhamn första helgen i februari, där man hoppas på en bra start i jakten på SM-guldet. Och känslan efter helgen är bra.
– Vi har fått många värdefulla mil i bilen denna helgen. Än finns det lite i putsa på med både bilen och körningen, men det känns bra, säger Kristian efter tävlingen.

Fullständiga resultat från Offerdalingen.

Så här avgörs Rally-SM 2017:
4-5/2 Söderhamn (Sprint-SM under SM-veckan)
24-25/2 Östersund
25-27/5 Karlskrona
9-10/6 Sandviken
18-19/8 Kolsva
8-9/9 Linköping

Mer info om Rally-SM hittar du på rallysm.se.
17-01-14 Ny säsong av Rally Live Podcast
Den omåttligt populära Rally Live Podcast är tillbaka med en ny säsong. Förra året blev man korade till Sveriges fjärde bästa sportpodd av nästan 200 nominerade. Och nu är man igång med nya avsnitt om Svensk rallysport.

I det första avsnittet pratar man med Emil Bergkvist om sin WRC2-styrning och fabrikskontrakt som testförare för Citroën Racing. Dessutom en exklusiv intervju med Stig Blomqvist i Boden:

https://soundcloud.com/rallyradion/1-emil-bergkvist-dennis-radstrom-stig-blomqvist-jacob-jansson

I avsnitt två pratar man med Daniel Röjsel som satsar vidare mot SM-guld med Ford Sverige, och Markus Theorin & Kristian Johansson som kör Rally-SM i var sin S1600 Suzuki med höga målsättningar:

https://soundcloud.com/rallyradion/2-infor-rally-sm-2017-daniel-rojsel-markus-theorin-kristian-johansson

Podcasten kommer ut en gång per vecka via rallylive.se, Soundcloud och i din podcastapp.

Mer info: http://podcast.rallylive.se
17-01-13 Vägarna är täckta av både snö och is inför Rally Treskerundan
Trots den senaste tidens nyckfulla väder så ser det ändå väldigt positivt ut för Rally Treskerundan i dagsläget. Vägarna är täckta av både snö och is samt att prognoserna visar på fortsatt kyla den närmsta tiden.

Anmälan till tävlingen kommer att vara öppen t.o.m den 22 januari.

/MK Team Treske

Tryck för större bild!
Tryck för större bild!
Tryck för större bild!

17-01-12 Fin isbotten inför Rally Näsviken
Det är fin isbotten på vägarna inför Rally Näsviken som körs 18 februari. Så här ser det ut idag (12 januari). Det är isig vägbana med några decimeter snö.

Nu hoppas arrangören SMK Hälsinge på mer snö fram till tävlingen.

Tryck för större bild!
» Större bild » Större bild

17-01-09 Skutskärsratten inställd
På söndagskvällen beslutade organisationskommittén för Skutskärsratten, årets inledande i Supercupen, att ställa in tävlingen. Anledningen är att sträckorna till största delen består av fruset grus.

Kommittén försökte in i det längsta pyssla ihop en kortad bana, men tvingades ge upp.

Tävlingen kan heller inte flyttas fram eftersom länsstyrelsen i Uppland kräver tre månaders handläggningstid. Då är vi inne i april månad och loppet för länge sedan kört.

/Skutskärs MS genom Kurt Eliasson
17-01-07 Finnskogsvalsen/Safeexplosive Rallyt ställs in!
MK Rattens tävlingsorganisation har tagit beslut att ställa in Finnskogsvalsen/Safeexplosive Rallyt 2017.

Det eftersom arrangören inte vill riskera höga kostnader gällande bland annat däck för de tävlande och man kan inte heller garantera fina vintervägar nästa helg.
- Vägarna är helt okej i dagsläget och det verkar bli kyla under tävlingshelgen, men tyvärr visar väderprognoserna både plusgrader och regn under kommande vecka, och det är vi osäkra på om om våra sträckor kommer att tåla, säger tävlingsledare Sven täppers.

Hoppas alla har förståelse för beslutet så hoppas vi på en kanon tävling nästa år istället!
17-01-04 Finnskogen skjuter fram beslut och förlänger anmälningstiden
Beslut ang om Finnskogsvalsen 2017 kommer att köras tas på nu på lördag kl 16.00!
- Detta beror ej på rädsla för ett grusrally, då vägarna i dagsläget ser bra ut med både snö och is, säger Sven Täppers

Anledningen är att vänta ut en väderprognos för själva tävlingshelgen för att säkerhetsställa ett så bra rally som möjligt, så vi får alla hoppas på kyla även under nästa helg!

Pga detta så förlängs även anmälningstiden t.o.m söndag 8 januari kl 18.00!

 
Tryck här för mer info!