Tillbaka till startsidan2005
2005
           

05-12-30 Tippa de 3 första ekipagen i WRC, JWRC, GrN i Svenska Rallyt och vinn!!
Tippa de 3 första ekipagen i WRC, JWRC, Grupp-N- förarna i Uddeholm Swedish Rally 2006 och
vinn en exklukive Rallytavla från Backmans Foto.
Tävlingsregler:
Tippa de 3 första WRC, JWRC, Grupp-N förarna i Uddeholm Swedish Rally 2006 placering 1-3, samtliga namn måste skrivas, totalt 9 namn.
Flest rätt vinner.
OBS! Ni måste tävla i alla klasser.
För att få vara med i tävlingen MÅSTE ni skriva er postadress.
(vid lika resultat vinner den som har flest rätt i WRC, JWRC, GR-N.)
Länk till tävlingen på www.rallysport.se>>

05-12-29 MYCKET stor vinschans på rallyresan till Svenska Rallyt
Det återstår nu bara 13 dagar för att ha chans att vinna Rallytravels rallyresa till Svenska Rallyt. Den 11 januari är sista dagen du kan sponsra Motorsport i Värmland och ha chansen att vinna resan. Bara 17 lotter/andelar är hittills med i dragningen!!!

Så, tycker du att mitt arbete med Motorsport i Värmland betyder något, är det här ett ypperligt tillfälle att visa det och samtidigt kunna åka på Svenska Rallyt.
I priset ingår: Del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middagsbuffé inkl dryck, 2 lunch inkl dryck
Busstransporter från hotellet till specialsträckor och serviceplats, rally info, after rally.

Mer info om vinsten hittar du på www.rallytravels.com under knappen Rally Sweden. (Alternativ 1 är den resa du vinner!!!)
Varje vinstlott/andel är värd 250:--. Och alla som sponsrar fram t.om den 11 januari är automatiskt med och kan vinna. För varje 250:-- du sätter in, får du en lott/andel. Mer info hittar du under Sponsring, Frivillig.

BG 5797-0402
(Ange: Namn adress och telnummer)

05-12-28 Ber om ursäkt för att sidan går segt!
Sidan går segt ikväll pga att besöksnivån är överskriden för veckan, vilket gör att sidorna går otroligt långsamt att öppna.Normalt brukar jag kunna ringa och "nolla" den, men nu hände det på kvällen. Ber så hemskt mycket om ursäkt och lovar att det ska vara bra igen imorgon när FSdata öppnar. Vi har vid flertalet tillfällen ökat kapaciteten, men besöksantalet är så stort och ökar det med!
Ha tålamod, så är allt som vanligt imorgon!
/Maria
05-12-17 Piteå Motorsällskap satsar på ett nytt koncept med skoter
Vi kommer den Lördagen den 18/3-06 att köra skoterdragracing för allmänheten.

Tanken är att alla skoter intresserade kan komma och åka
1/8 mile (201m) med sin egen maskin under riktiga tävlings förhållanden med tidtagning.

Vi kommer att preparera en bana på Piteå motorstadion samt hyra in tidtagnings utrustning komplett med startträd och sluttid samt sluthastighet.
Vi kommer även att ha ett marknadsområde med skotervisning, skotervisning/tillbehör mm
www.piteams.org

05-12-13 Vinn boende, mat och rallyresan till Svenska Rallyt!
Det är stor vinstchans. Åter kan ni vinna en av Rallytravels populära rallyresor. Den här gången är det en rallyresa till Svenska rallyt som står på spel. Det enda du behöver göra, är att stödja Motorsport i Värmland. För varje 250:-- får du en vinstchans. OCH det är idagsläget bara 12 stycken som tagit chansen, så det är HÖG vinstchans. Så, gillar du sidan och vill stödja mitt idéella arbeta, passa då på nu, så kanske du vinner resan till Svenska Rallyt i februari.

I priset ingår:
Del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middagsbuffé inkl dryck, 2 lunch inkl dryck
Busstransporter från hotellet till specialsträckor och serviceplats, rally info, after rally.

Mer info hittar du under Sponsring Frivillig

05-12-11 Ska vi blåsa lite liv i rallysporten??
Eller i allafall i Gästboken/forumet??
Fick ett inlägg om att livet i en del gästböcker har börjat avtagit och tycker det är synd. Ska vi få liv i rallysporten är det ju bra om har någon plattform där vi kan ventilera våra åsikter. Både med namn våra namn och givetvis med alias. IP-numret som förut fanns, har nu plockats bort HELT, så man kan vara alltså vara anonym.

Jag vet tex att det finns ett stort missnöje beträffande att WRC-bilarna åter ska starta sist. Förra gången det gjordes hoppade en hel del förare av. MEN, om vi en och en sitter och mumlar vårt missnöje i stugorna, är det ju svårt att veta vad GEMENEMAN tycker! Får vi liv i ett forum, där man kan vara anonym och som är ER sida, kanske vi lättare ser vartåt vinden blåser. Ska man ändra saker, måste man visa det för de som styr och ställer, och det är inte alltid kritiken (eller rosen) når dit.

Vad är bra idag?
Vad kan bli bättre?
Vad fungerar inte alls och hur kan vi förbättra?

SÅ, har ni åsikter, tycker ni något? Vill ni ha ett annat forum/gästbok?? Kom ihåg att det här är ER sida! Ni är mellan 3.000 och 5.000 som dagligen kommer hit in och läser, så det är en bra plattform att nå ut via!

Börja med att läs inlägget i Gästboken. Eller skriv nått. Eller utnyttja forumet!

Maria, din webmaster

05-12-09 Här röstar du på årets motorsportbragd!
http://www.motorsportgames.se/dbx_view/printed/motorsport_bragden.asp
Rösta på årets motorsportbragd!
Nu får alla motorsportälskare chansen att utse sin största hjälte under idrottsåret. Motorsportens eget pris delas ut för allra första gången i samband med Stockholm Motorsport Games i Globen 18-19 februari. En jury bestående av representanter från Expressen, Vi Bilägare och Stockholm Motorsport Games har nominerat fem förare till finalomröstningen. Men det är svenska folket som avgör vem som får priset genom att rösta.

De nominerade och Jurymotiveringarna:

Mattias Ekström
För ytterligar en magnifik säsong i den tuffa DTM-serien. Mattias var ännu en gång bäste Audi-förare och bara lite regn i Istanbul förstörde planerna på ytterligare en titel. Mattias är vår klart mest lysande stjärna på racerbanan och han rankas högt bland världens racing- och rallyförare.

Tony Rickardsson
Sex VM-titlar i speedway talar för sig själv. Precis som seger i sex av de nio deltävlingarna 2005. Rickardsson var också med om att föra Sverige till lag-VM-finalen och han är given publikfavorit i elitserien, världens tuffaste speedwayliga.

Kenneth Hansen
13:e EM-titeln i rallycross vanns efter rafflande strid. Därmed befäste Kenneth sin ställning som världens rallycrosskung.

Richard Göransson
Två stora starter – två segrar. Göransson var favorit till STCC-segern och lyckades motsvara alla högt ställda förväntningar. Med seger i EM-finalen visade Göransson sin höga klass internationellt.

Kenny Bräck
Comebacken alla snackade om. Efter den svåra kraschen i Texas var vi glada att få se Kenny på benen igen. men Kenny ville visa att han kunde köra racerbil på högsta nivå igen. När han fick chansen att köra Indy500 ännu en gång tog han den – och snabbaste tid i kvalet visade att Kenny kan.

05-12-07 Resultatservice tvingas hoppa av Rally-SM
Resultatservice avstår från Rally SM 2006 Resultatservice kommer inte att ha ansvaret för resultatgivning under Rally SM 2006. Under de förutsättningar som vi erbjudits i de förhandlingar som gjorts, ser vi oss tvungna att tacka nej.
Vi kommer senare med mer information om hur vi kommer att fortsätta med vår service till andra arrangörer. www.resultatservice.com

05-12-03 Bo Fransson är hemma i byn
Teknis MC och de anhöriga vill tacka alla som ställde upp och gjorde Bosses begravning minnesvärd! Många, många var det som fanns på plats och följde honom till hans sista vila. Vid det klassiska Björnjägarns minne och Bredsjö herrgård samlades man för att ta farval av honom. Teknis MC har några minnesvärda ord på sin hemsida: www.teknismc.se.

Motorsport i Värmland vill givetvis också skicka sina varmaste tankar till alla vänner, anhöriga och givetvis till Bo uppe i rallyhimlen!

05-11-29 Helmia Motorsports mekaniker "viker ut" sig
När annonsen om att bli månadens mekaniker i Din Bilverkstads kalender med kriteriet: "Inte helt naket men mycket hud, olja och stora verktyg", nappade webmastern för Helmia Motorsport på idén och anmälde en av mekarna. Meningen var att det skulle vara ett practical joke, men när förfrågan väl kom till Jan Stigson så sa han "självklart" och ställde upp på fotografering och fick webmaster Maria att stå där med lång näsa.

Här nedan ser du ett smakprov på hur bilderna i kalendern kommer att se ut (den här bilden är inte med i kalendern). Stigge kommer att vara januaris kalenderpojke. När det kommit upp i 1000 beställda kalendrar, trycks kalendern, så nu vädjar jag/vi om att ni går in och beställer kalendrar, så vi får se Stigson på så många väggar som möjligt!Skynda dig att göra en beställning via: www.dinbilverkstad.se


05-11-24 Hedra Bosse Fransons minne!
Familjen och Teknis MC vill anordna race till Bosse Franssons minne. Därför börjar de en insamling i samband med begravningen till Teknis MC´s konto 645655-2. Pengarna kommer inte att gå in i klubbens kassa, utan öronmärks till Bosses Minne. Får man in mycket pengar, är det tänkt att de ska gå till en fond för kartläsare. Öronmärk gärna pengarna med Bosse Fransson.

05-11-22 SVEMO efterlyser arrangörer
Svemo söker med ljus och lykta efter intresserade arrangörer av Sport- och Backtävlingar. Framförallt i södra regionen.
Intresserade arrangörer kan ta kontakt med Urban Backman 070-396 73 83.
Tack på förhand//Urban
www.actionmedia.se

05-11-19 Ang Bo Franssons begravning
Som vi tidigare meddelat har Bo Fransson rykts ifrån oss, alldeles för tidigt. Hans begravning kommer att äga rum i Hjulsjö kyrka den 1 december kl 12:00. Därefter kommer det vara en minnestund. Är det någon som vill deltaga är det OSA till begravningsbyrån 019-186250.
Våra varmaste tankar till dig Malin och övriga anhöriga och vänner!

05-11-16 Alx körde Hot Wheels Monster Jam inför 41,000 personer i Globen!

Förra helgen blev Alx den första föraren utanför USA som fått köra i toppen inom monstertruck racing - Monster Jam. Alx berättar om upplevelsen om att få vara hjälte för en helg inför 41,000 personer.

Mina damer och herrar, hatten av för alla involverade i Monster Jam. Hårt jobbande och otroligt professionella. Stockholm var sista stoppet på Monster Jams Europaturné. Vissa hade varit borta sedan i juni och hade visserligen hemlängtan efter att ha besökt nio länder, men det hindrade ingen från att göra kanonunderhållning i Globen. Innan showerna har man et s.k. Pit Party där ca 2000 personer får träffa alla förarna personligen nere på själva arenagolvet. Efter varje show har man autografskrivning och alla förare stannar kvar tills alla som vill har fått autograf, något som ibland tog två timmar.

Jag fick äran att vara med i den gångna helgens shower i Globen framför fullsatta läktare och jag passade på att ta tillvara på varje ögonblick. Dessa nära fem ton tunga "bilar" med 1500 hk från 9 liters kompressormatad V8:a gör sprinten 0-100 km/h på drygt 4 sek. Ännu mer imponerande är hur de flyger. Det är en väldig gemenskap och det var väldigt kul att få vara med att köra och skriva autografer till alla glada barn (och föräldrar...).

Min roll i showerna blev att utmana världsmästaren, eller världsmästarinnan som det är: Madusa. En erfaren monstertruckförare som klår grabbarna i branschen på reguljär basis. Resultat blev 3-1 till henne. Det var mycket jämt över mållinjen i loppen, speciellt gången jag vann. Jag kan alltid skylla på att min truck, Inferno, var från 1988 men det spelar egentligen ingen roll. Den var nog minst lika snabb. Hon får nog svårare att förklara bort att hon blev slagen av en 24-årig spoling från Sverige som aldrig kört monstertruck tidigare. Dito gäller nog för den middag hon lovade inför ett fullsatt Globen att jag skulle få om jag slog henne. Det, för övrigt, blev ett stående skämt bakom scenerna. Bilder från helgen läggs upp på sajten under veckan.

Fler körningar är på gång inom kort, dock inte i monstertruck. Kanske nästa år?

Besök gärna:
http://www.monsterjam.se
http://www.monsterjam.se
http://www.alx.nu

Tills nästa gång:
"I drive, therefore I am!"
Alx

05-11-16 I veckan har svenska bilälskare fått ett tillskott bland sina favoriter
Estländska multinätverket som innefattar bla. Estlands största motorportal car.ee, släppt en svensk sida vid namn www.car24.se. Car24.se startade sin utveckling på den Svenska webben genom att skapa en stor databas med bakgrundsbilder från tillverkarna. I dagens läge har sidan över 3500 bakgrundsbilder att hämta till datorn.

Tanken bakom sidan är att skapa en portal för motorfantaster. På sidan kommer man kunna läsa pressmeddelande från tillverkarna, se senaste koncept bilarna och även ladda upp sina egna bilar. Redan nu har sidan fått ett stort interesse för sin otroliga databas med bakgrundsbilder. Sidan uppdateras varje dag och utveckling sker snabbt och smidigt.
www.car24.se

05-11-15 Formula Offroad på TV4+

I dag tisdag på TV4+ visas ett program om sporten Formula Offroad. Vi får se Team Predator Racing visa sporten för svenska folket. Programmet är inspelat vid Sätertorps grusgrop, strax utanför Strängnäs. Sätertorps gruspgrop har tidigare varit värd för ett par Formula Offroad tävlingar. Vi får se om det blir någon tävling där nästa år.

Det var en perfekt dag för inspelning. Strålande sol som värmde hela dagen. Team Predator Racing med Fredrik Sipuri i spetsen visade vad sin tävlingsbil Predator gick för. Vi får se lite av som är tjusningen med Formula Offroad. Full fart uppför och nedför branta grusgropar, hopp men även full fart på plan mark. Missa inte detta! Vem vet, kanske just du sitter i en Formula Offroad bil nästa år...

Mera Motor teamet kom med Reporten Hubert "Hubbe" Bergh i spetsen. Hubbe som är en meriterad tävlingsförare som har rönt stora framgångar i bland annat STCC och Porsche-CUP, och innehar fortfarande banrekord på Mantorp Park. Han intervjuade Fredrik Sipuri och provkörde Predator under dagen. Hubbe och resten av Tv-teamet blev imponerade över vad en Formula Offroad bil klarar av. När det gällde de större backarna blev Hubbe skraj, Fredrik fick ta över och visa hur det skulle se ut.

För er som inte känner till programmet Mera Motor så är det ett motorprogram som provar och testar, roar och avslöjar. Dessutom ges tips om det nya och roliga, och varnas för det gamla och tråkiga.
I Mera motor säger man vad man tycker och är inte rädd för att sticka ut hakan. Målsättningen är att förmedla glädje och entusiasm till alla som gillar motorer.

Programmet om Formula Offroad sänds tisdag den 15 november kl. 20.00.

05-11-13 Bosse Franson har idag lämnat oss...
Bosse Franson, Teknis MS, avled söndagen den 13 november i samband med Odensvängen. En stor rallyprofil har därmed lämnat oss. Han har varit aktiv i motorsport sedan 60-talet och blev 53 år gammal. Hans hjärta stannade, sedan han kommit imål i Odensvängen med Bengt Thorsell. Teknis MC och hela motorsporten sörjer sin vän och en stor profil.
/Teknisk MC
Läs deras hälsning till Bo http://www.teknismc.se/

Vill även personligen ge mina och Motorsport i Värmlands varmaste tankar till alla anhöriga, vänner och andra som berörs! /Maria

05-11-10 Välbesökt bolagsstämma för Snow Rally
Snow Rally Sweden höll ordinarie bolagsstämma den 7 nov på Scandic Hotel i Östersund.
Stämman var välbesökt med tolv av sjutton aktieägare. Ägare är motorklubbar i mellan-norrland, Svenska Bilsportförbundet, Motormännen m fl.

Verksamheten i bolaget är bred. Förutom att arrangera rallytävlingen Snow Rally Sweden, Nordiska Mästerskaps finalen i Eco Run redogjordes för övrig verksamhet som bl a är utveckling av fordonstekniska området i regionen som följd av Försvarets nedläggning.
Bolaget medverkar i satsningen på ett regionalt idrottsgymnasium samt tävlingsmekaniker-utbildning med riksintag och nya VTC gymnasiet i Östersund.
Bokslutet visar att ekonomin i bolaget är stabil med ett eget kapital på ca 320 000 kr.

Ny styrelseordförande
Peter Berg valdes till ny styrelseordförande efter Sture Hernerud som avsagt sig omval tillsammans med ledamöterna Kalle Bäckwall och Annica Sörensdotter. Sture och Kalle har varit med sedan starten 1998 med Midnattssolsrallyt.

Dom avgående styrelseledamöterna avtackades för ett bra jobb genom åren.
” Det känns stimulerande att gå vidare i bolaget som har mycket spännande på gång. Ett brett
ägande med mycket kompetens och att vi står på en stabil ekonomisk grund” säger nye ordföranden Peter Berg

05-11-07 South Swedish Rally bästa SM arrangörför andra året i rad
I RallySportNews.se läsares röstning till årets bästa SM arrangör vann South Swedish rally med överlägsen majoritet, 54% av er läsare tyckte att Växjö rallyt var bäst arrangerat, detta för andra året i rad.

Röstresultat
South swedish rally 54%
Rally österlen 15%
Snow rallyt 14%
Vinterpokalen och Kolsvarundan 9%
Priset kommer att utdelas under Bilsportmässan i älvsjö 26 November

05-11-07 Bilsport Award 2005 avgjort - Nu bestämmer svenska folket vilka som blir Årets förare
Juryn för Bilsport Award 2005 har bestämt sig. Nu är det svenska folkets tur att ta ställning. Bland årets nio Award-vinnare ska folkets röst avgöra vem som blir Årets Senior respektive Årets Junior i svensk motorsport på fyra hjul.
Prisutdelning och offentliggörande av omröstningen sker i samband med Svenska Bilsportmässan i Älvsjö den 26 november.

Att utse segrarna i årets upplaga av Bilsport Award har varit en lika tuff som angenäm uppgift. De heta kandidaterna har nämligen varit många i samtliga kategorier. Men till slut lyckades juryn enas och här nedan ser ni resultatet – nio ytterst framgångsrika förare och goda ambassadörer för svensk motorsport i allmänhet och sin respektive gren i synnerhet:
Mattias Ekström (Årets Racerförare), Kenneth Hansen (Årets Rallycrossförare), Mats Jonsson (Årets Rallyförare), Patrick Wikström (Årets Dragracingförare), Daniel Ros (Årets Racingjunior), Patrik Sandell (Årets Rallyjunior), Niklas Hagström (Årets Rallycrossjunior), Jennifer Gustafsson (Årets Dragracingjunior) och Marcus Ericsson (Årets Kartingförare).
Nu är det folkets tur att agera jury och rösta fram Årets Senior och Årets Junior. Röstar gör man lämpligast på tidningarna Bilsport och Bilsport-Börsens nätsidor: www.bilsport.se, www.bilsportborsen.se.

Resultatet av läsaromröstningen kommer att offentliggöras i samband med prisutdelningen för Bilsport Award på Svenska Bilsportmässans galamiddag i Älvsjö lördagen den 26 november.
2005 gick folkets pris till DTM-mästaren Mattias Ekström och juniorvärldsmästaren i rally, Per-Gunnar Andersson.

Här följer en kort presentation av samtliga Bilsport Award-vinnare 2005.

Seniorer:
Årets Racerförare 2005
Mattias Ekström, 27 år, Krylbo.
Han lyckades visserligen inte försvara sin fjolårstitel, men årets andraplats i tyska DTM är ändå en prestation utöver det vanliga. Bara engelsmannen Gary Paffett var bättre än dalkarlen i det kanske tuffaste av alla standardvagnsmästerskap.

Årets Rallycrossförare 2005
Kenneth Hansen, 45 år, Götene.
Hårt pressad inför avslutningen i EM visade han mästerlig klass och kyla. Utan att förivra sig eller göra några misstag säkrade han sitt 13:e EM-guld i karriären.

Årets Rallyförare 2005
Mats Jonsson, 48 år, Edsvalla.
Att gammal är äldst visade Mats Jonsson i såväl SM som Supercupen. På sin väg mot tolfte SM-guldet vann han fyra av åtta deltävlingar i Stora Grupp A och stod på pallen i resterande.

Årets Dragracingförare 2005
Patrick Wikström, 44 år, Göteborg.
I tuffast möjliga konkurrens tog Patrik revansch för fjolårets nederlag – silver – och vann årets upplaga av Nordic Drag Racing Series Bilsport Pro Mod. I sin Chevrolet Camaro noterades göteborgaren för idel framskjutna placeringar på väg mot titeln.

Juniorer:
Årets Racingjunior 2005
Daniel Ros, 16 år, Kvissleby.
Som nykomling i klassen visade inte Daniel konkurrenterna någon överdriven respekt. Tvärt om, han dominerade såväl SM som mästerskapet för den Nordeuropeiska Zonen på ett sätt som fått många att tro att Ros blir nästa svenska formelbilsstjärna.

Årets Rallycrossjunior 2005
Niklas Hagström, 22 år, Charlottenberg.
Med knapp budget, men med en härlig inställning och utpräglad talang för att hantera ratt och pedaler blev Niklas något av årets man i rallycrossens Division 2-klass. Han vann EM-deltävlingen i Höljes och var snubblande nära SM-guldet.

Årets Rallyjunior 2005
Patrik Sandell, 23 år, Östersund.
Med en strålande inledning på snö och is tog Patrik kommandot i SM-seriens största och konkurrensmässigt sett tuffaste klass, Lilla Grupp N. Försprånget han skaffade sig då förvaltade han på ett perfekt sätt hela vägen mot SM-titeln.

Årets Dragracingjunior 2005
Jennifer Gustafsson, 17 år, Lindan.
Med flera års erfarenhet av junior dragster siktade Jenny på att åtminstone förbättra fjolårets 13:e plats i Nordic Drag Racing Series, NDRS. Med ny motor gick det bättre än så, mycket bättre. Dalkullan svarade för idel framskjutna placeringar vilket ledde hela vägen fram till seger.

Årets Kartingförare 2005
Marcus Ericsson, 15 år, Kumla.
En ung förarbegåvning som i ICA Junior inte haft någon överman varken i det svenska eller i det nordiska mästerskapet den. Marcus körde hem båda titlarna och visade dessutom framfötterna internationellt genom att bli trea i det tuffa italienska mästerskapet.

05-11-03 Rallyförare, co-driver, racing- och rallycrossförare!
Nu samlar vi in alla våra motorsportprofiler under en sida. Du som själv kör, läser eller känner nån som håller på; maila eller be dem maila in svar på frågorna på sidan Profiler. Meningen är att vi gemensamat ska bygga upp ett gedigert register, där vi samlar alla våra motorsportare, under en knapp. Stor som liten, A- eller C-förare, 13-faldig EM-mästare, debutant eller nybörjare! ALLA ska in.

Så hjälp till att sprida infot om det här till alla berörda. Jag kan tyvärr inte själv aktivt söka upp alla, men med allas hjälp, kan vi göra det här till något bra!

Gå till profiler och titta på vilka frågor som är för respektive gren! Maila maria@motorsportivarmland.nu

05-11-01 Var med i kalender!
Än har du chansen att bli månadens kalenderpojke i mekarkalendern som www.dinbilverkstad.se ger ut. Har du inga kort färdiga, så ta med kameran och ta lite halvt om halvt avklädda kort i mekarmiljö. Du ska vara mekaniker och Din Bilverkstad vill att var och en skickar in den bild de vill ha med i kalendern.
Det kalendern ska innehålla är:
"Inte helt naket men mycket hud, olja och stora verktyg utlovas!"

Förboka genom att klick på denna länk
När vi har fått in 1.000 förbokningar kommer vi att börja producera kalendern.
Vi skickar sedan ut ett PG inbetalningkort till dig. När du har betalt denna och kalendern är klar kommer den direkt hem till dig. Perfekt julklapp till den bästa väninna, mamma, till dig själv eller mormor vill kanske ha ett exemplar.

På länken: http://www.dinbilverkstad.se/calendar/Index kan du se exepel.

05-11-01 Patrik Flodin årets Rallykomet
Med 172 rösters marginal, blev 21 årige Patrik Flodin tävlande för Ilsbo som blev årets rallykomet i RallySportNews läsar röstning. 1541 har röstat och 54% 827 röstade på Flodin 655 42% fick Ryds Robin Sandberg och 23 fick jämtlands Patrik Sandell. Prisutdelning kommer att ske i lördagen den 27 november på Bilsportmässan i Stockholm. Tid och Plats meddelas senare.

Röstningsförfarandet gick till så här. 1/ först fick ni läsarna maila in kandidater, där vi plockade ut dom tre som fick flest röster. Det blev i antal röster räknade.

Patrik Flodin
Robin Sandberg
Patrik Sandell
Peter Zachrisson
Jimmy Joge

Efter uttagningen av dom tre första har läsarna fått rösta på webbsidan RallySportNews.se där det gick att följa ställningen i röstningen. Röstningen avslutades den 31 oktober.
RSN

05-10-31 Förarpresentationer?!
Jag har en liten fråga?? Ska vi göra en sida här på MiV och samla in förarprofiler? Där var och en får svara på frågorna nedan och sedan sorterar vi i bokstavsordning?? Och den som vill, kan ha ett kort i 150 px bredd? Det kommer givetvis att ta tid, men på sikt, bygger vi upp ett gediget register?
Nedan ser ni ett förslag på hur jag har tänkt. Verkar det bra??

Nedan ser du ett förslag på hur jag tänkt.

Maila in din åsikt, eller svara på frågorna förarprofilfrågorna nedan i förslaget, så kör vi igång! maria@motorsportivarmland.nu
Eller tyck till i gästboken!

Per-Gunnar "PG" Andersson
Född: 1980
Bil och fakta Suzuki Swift
Klass: A6, Lilla WRC
Förare: A-förare
Klubb: Årjängs MK
Debut: 1999 i rally
Familj: Flickvännen Camilla
Intressen Vattenskidor och snowboard om man bortser motorsport.
Äter: Det mesta
Dricker Cola och Looka
Musik Blandat
Främsta meriter: Juniorvärldsmästaer 2004
Svensk Mästare 2003 och 2004
Norsk mästare 2002
Planer/Mål:  
Hemsida www.pgandersson.se

Responsen blev så possitiv att jag redan öppnat en sida: Profiler>>
05-10-28 Rösta på Bilsport Award 2005!
Juryn har bestämt sig. Nu är det er tur att ta vid. Bland de nio Bilsport Award-segrarna ska ni läsare rösta fram Årets senior och Årets junior 2005.
Vinnarna kommer att presenteras på galamiddagen under Svenska Bilsportmässan lördagen den 26 november.

Bilsport Senior Award
Mattias Ekström, Racing
Kenneth Hansen, Rallycross
Mats Jonsson, Rally
Patrick Wikström, Dragracing

Daniel Ros, Racing
Niklas Hagström, Rallycross
Patrik Sandell, Rally
Jennifer Gustafsson, Dragracing
Marcus Ericsson, Karting
www.bilsport.se/award/index.php


05-10-13 Pierre Skytt kör för silver
En som kört Suzuki hela sin karriär är Eskiltunas Pierre Skytt som i Marknadsnatta kör för silver i SuzukiCupen. Motorsport4sale har intervjuat Pierre inför finalen samt frågat om planerna på att köra rally på Gran Canaria.
Intervjun läser du på www.motorsport4sale.com>>

05-10-11 Crew Wermland AB
Crew är ett nystartat bolag med sin verksamhet förlagd till Westombanan i Arvika. Bolaget arrangerar motortävlingar och events. Avsikten är att vidareutveckla såväl Arenan, Westombanan som motorsporten i regionen.

Startade tack vare en oanvänd Arena
Motorklubben i Arvika hade arenan, men generationsväxling i föreningen och ekonomiska problem gjorde att arenan stod outnyttjad, det saknades arrangemang. 2 aktiva förare och 2 tidigare aktiva arrangörer i klubben gick samman och arrangerade en SM-deltävling i Rallycross 2004. Arrangemanget var en djärv privat satsning för att åter försöka få igång motorsportverksamheten i Arvika. Resultatet av detta samarbete ledde till en nyfikenhet att försöka göra något riktigt bra av Westombanan och motorsport i Värmland. I januari 2005 bildades Crew Wermland AB. Företaget tecknade samtidigt ett samarbetsavtal med Motorklubben Team Westom och ett hyresavtal för Motorsport arenan (Westombanan).

Potentialen och motorintresset finns i Värmland, det gäller bara att kunna ta vara på tillgångarna och utveckla arrangemangen för att möta konkurrensen från andra arrangemang.

Motortävling som Arenasport kan erbjuda publiken stor underhållning. För att lyckas attrahera den allt mer krävande publiken krävs en framtida satsning på utveckling. Utveckling i form av ny teknik passar perfekt in i Motorsportvärlden och biltillverkare vill bli förknippade med aktiviteter som har en image av avancerad teknik.

En Arena för mer än motorsport
Cross Events Wermland var det ursprungliga arbetsnamnet som då syftar till olika sorters arrangemang. En anläggning av Westombanans storlek är en stor investering, då duger det inte att arrangera ett fåtal motortävlingar varje år. För att kunna fortsätta att utvecklas och skapa förutsättningar för framtida investeringar i t.ex. ny teknik krävs flera arrangemang och ett utökat utnyttjande av anläggningen! Det är även viktigt för Värmland att det finns event som attraherar och intresserar folk att besöka eller bosätta sig här.

Framtida områden med utvecklingsbehov:
· Web-tjänster
· It-utveckling i form av resultat rapportering, sms-tjänster och entré kort
· Bildåtergivning med reprismöjligheter via storbildsskärmar

Crew ser tänkbara arrangemang i framtiden som t.ex. Skidtävling, Mountainbike, Löpartävlingar, etc. Behovet av teknisk utveckling är de samma i form av resultatåtergivning, bild återgivning, mm.

Folkrace är basen i svensk motorsport. En stor del av alla förartalanger som kommer fram i Sverige har startat sin karriär i Folkrace eller Karting. Folkrace är motorsporten där alla kan delta och där glädjen är den viktigaste ingrediensen.

Crew vill åstadkomma arrangemang med ett stort mått av nytänkande. Crews verksamhet bygger att arrangera med nyckelorden: glädje, samarbete och förtroende. Det är kanske därför som vi därför haft lätt för att knyta till oss förare och sponsorer som annars inte är normalt i t.ex. folkrace!


05-10-11 Motorsportens betydelse för näringslivet i Värmland
Den svenska fordonsindustrin är kärnan i den verksamhet som definieras som Automotive. Hit hör också direkta och indirekta leverantörer av varor och tjänster i industrisystemet samt verksamheter som till väsentlig del är relaterad till denna industrisektor. Även Automotiverelaterad forskning och utveckling ingår. I Västsverige finns det dominerande Automotiveklustret i Sverige. Verksamheten utgör den viktigaste industrisektorn i regionen. Det är av yttersta vikt för regionen att Automotiveverksamheten behåller och utvecklar sin internationella konkurrenskraft.
· Automotiveindustrin i Värmland består av 12 företag med mer än 20 anställd. Dessa företag sysselsätter ca 3 300 personer. Av dessa finns de flesta företagen i Arvika. I Värmland domineras industrin av Volvo Wheel loaders i Arvika samt Uddeholm Tooling i Hagfors.
· En tredjedel av företagen är utlandsägda till mer än 50%. Räknat i antal anställda är det dock nästan hälften som arbetar i utlandsägda bolag.
· Ungefär hälften av regionens bolag har tillverkning av egna produkter. En grov förenkling är att hälften av företagen är större tillverkare av egna produkter medan hälften är små mekaniska verkstäder med legotillverkning, konsulter eller motsvarande med en i huvudsak lokal marknad.

I en nyligen publicerad rapport, utförd av Centrum för Marknadsanalys, har man definierat ett antal styrkor och svagheter för regionen:
· Styrkorna är traditionen, den lojala arbetskraften, kompetensen inom nya material, vanan vid strukturförändringar och förekomsten av ett starkt motorsportskluster i länet.
· Svagheterna är det geografiska läget, infrastrukturen och brist på högskoleutbildad personal, beroendet till fordonsindustrin, brist på säljare, ovana vid internationella affärer och dåligt utnyttjande av den befintliga strukturen.
· Möjligheterna är att bibehålla hög produktivitet till låga kostnader, diversifiering av kundbasen, nischa sig, bli en del av en större enhet, flytta sig uppåt i värdekedjan, utveckla motorsporten i länet, förekomsten av både lätt och tung fordonsindustri samt ständig utveckling och hårt arbete.
· Hoten är att kunden flyttar utomlands, stigande råvarupriser, flytt av produktionen till låglöneländer, statligt stöd sätts i system i konkurrerande regioner, leverantörerna följer inte med i utvecklingen och den långsiktiga kompetensförsörjningen.

Motorsporten i regionen är alltså en viktig företeelse ur flera aspekter. Kompetensförsörjning är inte bara viktig för industrin utan också inom bilhandeln.
-Det börjar bli svårigheter att rekrytera mekaniker till våra verkstäder, främst bilplåtslagare och lastvagnsmekaniker säger Stig-Olov Walfridsson, Verkstadschef, Helmia. För att främja intresset och återväxten har Helima alltid satsat hårt på motor utbildningar. Lars-Erik Walfridsson, VD för Helmia berättar att: - Vi har ett nära samarbete med skolorna och stöttar med utrustning. Helmia stiftelsen verkar för att locka elever till mekanikerutbildningarna i regionen. Varje år delar vi ut ett pris till bästa elev på de orter Helmia verkar. Han berättar vidare att Pernilla Walfridsson till viss del är orsak till etableringen av Stjärneskolans tävlingsmekanikerutbildning. När Pernilla körde Rally frågade hon gymnasiet om det inte fanns intresserade Rallymekaniker på fordonsutbildningen. Efter det startade utbildningen som idag har riksintagning!


05-10-11 Framtiden Arena
Arenautvecklingens betydelse för Motorsporten
Arenan som estrad har funnits i flera tusen år. Människor i alla tider har samlats och tagit del av upplevelser av skilda slag. Romarriket erbjöd den dåtida publiken blodiga Gladiatorspel i det specialbyggda Colosseum. I antikens Grekland skapades amfiteatern där skådespel med tydliga regelverk framfördes i fysiska miljöer som var uppbyggda att skapa bra akustik. Flera århundraden senare byggdes Shakespeares teater i London där dramer utvecklades för en större publik. Parallellt utvecklades operan där musiken tillsammans med sång, skådespel och storslagna
scenbyggnationer skapade förställningar som tilltalade flera sinnen. Gemensamt för exemplen ovan är att de alla utnyttjade ny teknik, och att var och en för sin tid var avancerade och tekniskt nytänkande.

Arenan behöver inte vara en fysisk påtaglig miljö utan kan som exempel även vara en politisk verbal tvekamp på gator och torg. Arenan kan även vara ett köpcentrum där butiker och restauranger, varor och tjänster exponeras i syfte att tillfredställa våra olika behov. En hockeyarena, idrottsstadion eller en motorbana är också exempel på arenor där människor samlas för att få nya upplevelser. Arenorna är många och återfinns i olika former i vårt samhälle inte minst inom idrottens område.

Nu står vi inför ytterligare ett utvecklingssprång
Kommunikationstekniken har i grunden förändrat vårt samhälle. Det går knappt att förställa sig en värld utan mobiltelefoni och datorer. Interaktiviteten mellan olika media och människa - maskin ökar. De senaste femton årens fantasiska utveckling inom IT och sammanhängande teknik har emellertid ännu inte i påverkat världens arenor i nämnvärd utsträckning. Många idéer finns och en hel del försök görs men i grunden ser ett arenabesök ut som de har gjort de senaste femtio åren. Utvecklingspotentialen är med andra ord mycket stor och den som sätter högsta fart inom området har en stor chans att utveckla koncept och därmed affärer och tillväxt.
Upplevelseindustrin har identifierats som en av de stora utvecklingsbranscherna. Publiken vill ha nya upplevelser och utvecklingen går snabbt. Indoor bilder från tävlingsbilar, avancerad tidtagning, resultatåtergivning, varvtider, bästa varv, sms- tjänster, resultat innan finalen, ja listan kan göras lång över tjänster och upplevelser som kan utvecklas och förstärka upplevelsen på arenan.
- Dagens gladiatorer kanske inte möts i så blodiga uppgörelser säger Mikael Lundström, projektledare för Framtidens Arenor. Men förväntan från publiken är inte mindre idag och vi vill ständigt ha nya upplevelser. I regionen finns många framträdande arenor som ligger långt framme i sitt sätt att möta framtiden.
- Tillsammans med FBK tittar vi på hur man kan förmera upplevelsen i Löfbergs Lila Arena under en hockeymatch, fortsätter Mikael Lundström. Vi har också diskussioner med Bergvik köpcenter och med Färjestadstravet är redan ett skarpt projekt på gång. Kontakter finns även med Svenska Rallyt om hur Uddeholm Swedish rally kan utvecklas med nya tjänster. Westombanan är en spännande arena där man säkert kan utveckla arenaupplevelsen i kampen med folkracets gladiatorer avslutar Mikael Lundström.

05-10-10 Prisutdelning för Westomsprintarna och fest
Alla är välkomna, tävlande, publik och alla som känner för det !!!
När: Lör 29/10 Kl.19.00
Var: Rackstads-skolan
Pris: 100kr för Mat och Dryck till maten.
Anmälan till Micke Lindh, 070-3554333 voc@telia.com Innan 24/10
Mer info på www.westom.nu

05-10-07 Patrik Flodin i radioreportage 9 okt
På söndagen den 9 oktober finns Patrik Flodin hos Gävleborgssporten. Vill du höra det, så ska du ratta in P4 för Gävleborg, söndag 9 oktober kl 17:05.

05-10-07 Tippa vinnare i helgens prestigefyllda BDC-racet!
Tippa segrare i Junior, Dam och Senior klasserna, priset är en Racecrew fleecetröjja!

Villkoret är att segraren finns på plats under tävlingen den 15 oktober. Om flera har svarat rätt i alla tre klasserna kommer vi att lotta. Priset delas ut under tävlingen och skickas ej per post.

Att delta i tipset är gratis! Maila ditt förslag till: webshop@racecrew.se

BDC-racet blir årets stora Folkrace händelse, kända motorsportprofiler tävlar mot den Värmländska folkrace eliten på lika villkor!

Maila in era segertips till webshop@racecrew.se, senast torsdag 13/10!

05-10-03 Årets arrangör, Årets Rallykomet
För andra året kommer RallySportNews genom läsare utse årets bästa arrangör i SuperCup och SM. Röstningen kommer att pågå Oktober, November. Nytt för i år så kommer vi att även utse årets RallyKomet, Detta går till så att Du som läsare mailar in din kandidat som årets rallykomet av alla inkomna förslag kommer dom som fått flest röster genom mail bli kandidater. Omröstningen mellan dom tre kandidaterna kommer att ske genom vanlig röstning på RallySportNews sida.
Av dom som mailat in den kandidat som får flest röster, kommer vi att slumpmässigt dra två vinnare som får ett varsitt rallypass till Svenska Rallyt i Februari 2006.

Mailröstningen kommer att pågå mellan 3-30 oktober. Omröstning av dom tre kandidater som fått flest röster sker mellan 1-15 November.

Mail adress för röstning:info@rallysportnews.se OBS glöm ej Namn och tel nr. rallysportnews.se

05-09-30 Dagens industri efterlyser bilder på Sören Gyll!
Dagens Industri ska göra ett större reportage om Sören Gyll inom kort och där ingår hans karriär som Folkracförare. Därför efterslyser nu tidningen kort på Sören vid eller i folkracebilen.
Även startlistor och resultatlistor kan vara av intresse.
- Minsta lilla grej är bättre än inget, säger reportern på Dagens Industri.
Här du något, maila pehr.thermaenius@di.se.

Några platser kvar till notkursen 2 okt!
Skynda dig att göra en anmälan till Notkursen i Trollhättan. Anmälan kan ske på Pierre Ellisons mobil: 070-2385365.
Kursinfo:
Klockan: 11.00.
Hotell Restaurang Villa Stranna i Trollhättan (ligger vid torget i centrala Trollhättan).
Kursen ger behörighet att använda säkerhetsnoter i rally för förare och Co-driver.
Avgift för kursen inklusive lunch och fika är 500:-.
Anmälan till:
Pierre Ellison
0533-14045.
Av SBF auktoriserad utbildare.

05-09-23 Nu är vi i mål! SMSC´s nyhetsbrev hösten 2005
Partners: När Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) gick in i samarbetet med SBF och SMS Challenge sattes fyra delmål upp. Ett av dessa var att senast 2007 få en svensk mekaniker kontrakterad på internationell elitnivå i racing eller rally.
Genom Fredrik Larsson, från Veberöd utanför Lund som studerat till tävlingsmekaniker på Mantorps Motorsport gymnasium är nu detta mål redan uppfyllt! Fredrik har nämligen anställts som mekaniker i DTMteamet Persson Motorsport, baserat i Saarbrücken i västra Tyskland, nära den franska gränsen.
”Det är naturligtvis tillfredställande att konstatera att våra unga svenska fordonsteknikerhåller en så pass hög nivå, att de redan direkt efter avslutad utbildning kvalificerar sig för arbete i världens mest erkända och kvalificerade mästerskap för standardbilar” säger Bo Lindman, projektledare för satsningen inom MAF. Det är ett gott kvalitetsbetyg för gymnasieskolans fordonsprogram, som producerar en utbildning som leder till anställning, inte bara i den svenska bilbranschen, utan också i internationell motorsport på högsta nivå. I dagarna blev det också klart att Christian Claesson från Stjerneskolan i Torsby med hjälp av Öhlins Racing får åka över till USA som gästmekaniker i Champ Car eller Nascar.

Landslaget: Nya i landslaget: Under sommaren har tre nya killar tagit klivet upp i landslaget. Racingföraren Thed Björk (24) är nog ett bekant namn för de flesta, både från racingbanorna och från TV-rutan där han extraknäckt som kommentator. Rallyförarna Patrik Flodin (21) och Peter Zachrisson (23) är däremot lite nyare namn på arenan. Båda har på rekordtid gått från debutanter till elitförare och spås en lysande framtid. Välkomna till landslaget!

Executive Club-dag på Anderstorp
Ett medlemsskap i SMS Challenge Executive club är inte bara en ingång i sporten för svenska företag. Medlemmarna får själva prova på både att köra riktiga tävlingsbilar och att åka med våra landslagsförare. När Statoil i vintras gick in som partner till landslaget valde man att även göra en insats för breddidrotten. Tillsammans med SBF utarbetades en specialversion av Statoilkortet som både gynnar dig som är medlem i en motorklubb och samtidigt ger en bonus till klubben.
25 öre i rabatt per tankad liter och en bonus på öre till klubben. Det kanske inte låter så mycket. Men allteftersom fler och fler klubbmedlemmar ansluter sig blir det snart ganska stora pengar.
Vi ser att vissa klubbar jobbat aktivt på att sprida det till medlemmarna" säger Alexander Dahlin, projektledare på Statoil. "Men det finns även klubbar som i princip endast lagt ut erbjudandet på sin hemsida och bara därigenom lyckats värva många medlemmar som tankar extra förmånligt och som också bidrar till klubbkassan ." Högsta rabatten direkt till alla SBF-medlemmar

Så fungerar bonusen:
Alla som är medlemmar i en motorklubb ansluten till SBF kan ansöka om kortet. Har du redan idag ett Statoilkort kan du ansluta ditt befintliga konto till avtalet. Ansök om ditt kort på www.sbf.se.
Så mycket kan du tjäna: Kör du upp 7,5 liter bensin om dagen i ett år blir din rabatt 685:-. Samtidigt bidrar du med 135:- i klubbonus.
Så mycket kan klubben tjäna: Har klubben 200 medlemmar innebär det alltså ett tillskott i klubbkassan på ca 27.000:-. För en klubb med 500 medlemmar blir motsvarande siffra 68.000:-. I det sista fallet skulle dessutom medlemmarna själva spara ca 342.500:- första året.

På gång
Vi ses på Bilsportmässan!
Kom och träffa oss på Bilsportmässan i Älvsjö 25-27 November. SMS Challenge och SBF finns naturligtvis på plats liksom förarna själva och representanter för alla sportgrenar. Missa inte årets bilsporthändelse!
Läs mer om mässan på: www.bilsportmassan.se
och www.sbf.se.

Vill du bli partner till landslaget? kontakta oss på: info@smsc.se

Rally Landslaget:
Daniel Carlsson
Jennie-Lee Hermansson
Tobias Johansson
PG Andersson
Oscar Svedlund
Jimmy Joge
Patrik Flodin
Patrik Sandell
Peter Zachrisson

Racinglandslaget:
Richard Göransson
Edward Sandström
Robert Dahlgren
Thed Björk Alx Danielsson
Alexander Storckenfeldt
Sebastian Hohenthal
Se nyhetsbrevet i färg med bilder pdf 333 kb>>

05-09-20 3 islänska ekipage kommer till Finalen i Norge!
Nu är det knappt en vecka kvar till den stora finalen i årets upplaga av Nordic Formula Offroad Cup. Lördag den 24 september vid Kulemoens Sandtag, strax utanför Vormsund, Norge. Med start kl 11.00. Där även 3 Islänska förare kommer att tävla. 17 ekipage är anmälda till klassen Special och 13 ekipage i klassen Standard. Vilket gör finalen otroligt spännande.

I klassen Special är det redan klart vems som kommer att stå som Cupvinnare, Ole Graversen(NO). Han har i år kört mycket bra, men kommmer han att kunna klå islänningarna? Ole leder även den norska cupen med 2 poäng. 2:an Finn-Erik Löfberg som förra säsongen körde Standard kommer att göra tillvaron surt för Ole. Finn-Erik som i år valde att bara köra den Norska Formula Offroad cupen, kommer i vinter att förbättra sin bil, som var ett nytt tillskott till årets Formula Offroad säsong.

Predator Racing med Fredrik Sípuri i spetsen har haft ett mindre lyckat år med ett växellåderas i bagaget, har gjort att vi inte har kunnat köra alla deltävlingar. Nu har vi bytt växellådan och kommer att köra finalen i Norge. Bilen har fungerat riktigt bra då vi har provkört den. Under tävlingen på Gotland provade vi nytt luftfilter som vi är mycket nöjda med. Lintecs luftfilter har fungerat otroligt bra.

I klassen Standard är det otroligt jämt. Vi får se hur poängen kommer fördelas. Sofia Schollin-Borg(SVE) hoppas jag kommer att vinna. Enda kvinnan som kör cupen. Och gör det bra också.Hon ligger just på 3:e plats. P-A Nordstedt och Jare Salonen är annars de som slåss om första platsen av året upplaga av Nordic Formula Offroad i klassen Standard.

Länk till komplett startlista: http://www.naf-motorsport.no/formula/2005/Påmeldte240905.pdf
Länk till aktuell Cuptabell av den Nordiska Cupen: http://www.foff.nu/cup.htm
Åk till tävlingen i Norge! Ni kommer att ångra er ifall ni inte åker...
Vi ses där! Jesper Andersson

05-09-19 Missa inte vår nya Web-tävling!
Tippa vinnare i helgens Rallycross EM!
Tippa segrare i Div 1 respektive Div 2 klassen i Polska Slomczyn kommande helg (24-25 september). Bland de som tippat rätt kommer vi att lotta ut läktarbiljetter BDC-racet 15 oktober!

BDC-racet blir årets stora Folkrace händelse, kända motorsportprofiler tävlar mot den Värmländska folkrace eliten på lika villkor!
Maila in era segertips till webshop@racecrew.se, senast fredag 23/9!
Gå in på www.racecrew.se, klicka dig vidare till Web-shop och läs mer om läktarbiljetterna!

05-09-19 Förtydligande angående senstationellt lystna artiklar
Mycket djupt sårad och rejält kränkt, fick jag just ett mail där man argt anklagar mig för att döma ut pressen! Jag har på första sidan skrivit att jag inte kommer att länka till SENSATIONSLYSTNA artiklar! Jag har ingenstans skrivit att jag tycker att all annan media skriver sensationsnyheter eller att alla andra skriver ur sensationell synvikel. Jag tycker tvärt om att det har dykt upp många fina och sakliga artiklar, vilka jag också har länkat.

Jag är av den uppfattningen att vissa artiklar som brukar dyka upp, mer skadar sporten än är av vidkommande karraktär. En del artiklar kan vara rent kränkande för tex. anhöriga. När det gällde olyckan vid Gröna Dalen och den tragiska olyckan i Tomelilla, valde jag även där att INTE länka de artiklar som var av ren skandalkarraktär. Scoup eller skandalnyheter hör inte hemma på Motorsport i Värmland. Jag tycker inte att jag med mina ord, pekar ut all media, eller har jag fel??

Det jag avser, med mina ord på första sidan, det är att skvallerartiklar inte kommer att dyka upp här.

Detta är min ståndpunkt, ni är givetvis hjärtligt välkomna med ERA åsikter, antingen via mail eller i gästbok eller forum.

För att jag ska kunna få sidan, som vi alla vill ha den, är allas åsikter viktiga.
/Maria

05-09-12 Lokaracet tillåter delning av bil!
Tävlingsledningen och Domaren för Hällefors Motorklubbs Backtävling LOKARACET den 25/9 2005, har på grund av stor förfrågan beslutat att tillåta delning av rallybil under tävlingen.
För information: Ring Micke 070-517 60 54 eller gå in på http://www.hellefors.se/forening/motor/index.htm

05-09-02 Unika modellbilar, kopia av Lasse Larssons Rallycross Skoda WRC!
Inför SM-finalen
Nu har vi fått in nya artiklar i vår souvenirshop! Ett unikt parti modellbilar med skalenliga modellbilar, kopior av Lasse Larssons Rallycross Skoda WRC! Bilarna är tillverkade av Solido och finns i två storlekar: Skala 1/43 (ca 85mm lång) och skala 1/18 (ca 220mm lång) Besök www.racecrew.se och klicka in på vår Web-shop! OBS! Begränsad upplaga

05-09-01 Missa inte vår nya Web-tävling!
Köp biljetten på Racecrew Web-shop och vinn en motordag!
De som beställer biljetter till SM-finalen i Rallycross via vår Web-shop under tiden 1/9 till 5/9 deltar automatiskt i utlottningen av en plats till "Rallyförare för en dag" den 8 september!

På anrika Westombanan utanför Arvika finns risken att hornen växer ut!
Sex timmars fartfyllda motoraktiviteter i alla dess former. Fokus ligger på bilkörning men där det erbjuds allt från "digitalt rally" till 4-hjuliga motorcyklar. Den avslutande motorbuffén avnjuts i samband med prisutdelning och underhållning.
Värdet är 2 438kr (1950:- exkl. moms)

Gå in på www.racecrew.se, klicka dig vidare till Web-shop och köp biljetter till SM-finalen!

05-08-31 Tack Hallsbergs MK!
Tack Hallsbergs MK för att ni visade er uppskattning i samband med Hallsbergssprinten. Blev jätteglad när jag såg att ni hade satt in min logga där i programmet. Tack också för de vänliga orden som följde med programmet! Jag hoppas verkligen tävlingen blir återkommande! Era ord och er gest värmde!!! TACK!

05-08-29 Tittarsiffror från SVT
170 000 tittare såg rally SM från Tomelilla sönd. 21/8
400 000 tittare såg rally VM från Tyskland sönd. 28/8
Det är väl roliga siffror!!

05-08-26 Hjälp till att lösa bilstöld, rån och misshandel: Svart Mazda 323 GTX -90 4wd turbo
Det är inte sant! Det var vad jag tänkte. Ikväll blev jag rånad på min bil. Jag har haft bilen ute på annons på blocket och haft några kunder som tittat på den. Klockan 15.00 så ringer en invandrare som säger sig vara från örebro och vill komma och titta på bilen. Fördomsfri som jag försöker vara så säger jag att det går bra. Killen ringer sedan vid 20.50 och säger att han är på väg, befinner sig i skövde och kommer om ca 40 minuter. Jag och min kompis hinner iväg och köpa pizza, hem och äta innan han ringer igen. Han var då på väg in i jönköping och åkte väg 26. Han hittade uppenbarligen inte i jönköping utan fick lite guidning till JET ekhagen där vi skulle mötas. Hans polare lämnar enl. han själv av han där och för att åka till McDonalds A6 och äta. Klockan 21.45 så ringer han och är vid JET. Vi åker upp dit och träffar honom. Killen är trevlig och seriös på alla sätt. Han pratar god svenska men bryter lite som om han mest umgås med andra invandrare. Efter lite tittande på bilen så åker vi en sväng och provkör. Stannar och tankar 6 liter bensin på hydro för att lampan lyste. Åker vidare och kommer sedan tillbaka till JET igen. Han lyssnar på motorn, kollar runt efter rost och vi bestämmer oss för att alla 3 åka till mcDonalds och göra upp med handpenning och sedan släppa av honom där hos hans polare.

Killen hoppar in på förarplatsen och jag är på väg in på passagerarplatsen. Då hostar bilen till och killen får motorstopp. Han hade väl växeln i o släppte kopplingen tänkte jag och är på väg in i bilen igen då killen drar igång bilen och Kör iväg med full gas med mig hängandes halvt inne i bilen. Efter ca 50 meter ramlar jag av i ca 40km/h. Skrapar mig på händer, armar och i ansiktet då jag slår i asfalten. Min kompis som står några meter bort springer ut framför bilen men då siktar killen in sig på honom och min kompis får kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd. Efter det så ringde vi genast polisen och letade runt i Jönköping efter bilen men ingen lycka.

Min bil som blev stulen är en Svart Mazda 323 GTX -90 4wd turbo med registeringsnummer UAN 598 . Den ser ut som vilken 323 som helst men har superleggerafälgar i 15” och låter mycket och elakt när det gasas med den samt går mycket bra.

Dessa saker kan vara bra att hålla utkik efter och även lätta att identifiera.
4st OZ Superleggera silver 7*15” ET35 med Kuhmo SPT 195/45-15 Fälgarna är i nyskick och däcken har gått ca 200 mil.
1st kullagrad 323 GT-R turbo med grenrör. Dessa växer inte på träd och borde vara riktigt svårsålt utan att det syns.
1st ombyggd Scania intercooler. Se bild på länken. Anslutningarna sitter lite speciellt.

I övrigt så kan jag meddela att jag och de mazdavänner jag känner har koll på i stort sett alla som har motorer/växellådor till dessa bilar som är till salu så om du hör någon som ska sälja motor från gtx/gt-r eller växellåda till gtx/gt-r tipsa mig om det så borde jag snabbt kunna utesluta om det är mina delar.

Killen är efter detta inte bara eftersökt för bilstöld utan även för min misshandel och försöket att köra på min kompis så det är allvarlig. Killen är ca 175-180cm lång, sydeurope/jugoslav och talar flytande men lite brytande svenska. Han hade vid tillfället lite skäggstubb och hade lite rödbränd solbränna. Han påstod sig haft en Calibra turbo med mycket stereo i som blivit stulen och en kompis som har en rejält trimmad S4. Jag vet dock inte om något av detta stämmer men kanske kan det stämma om det hela inte var så planerat.

Jag är oerhört tacksam för alla tips jag får. Jag hoppas att vi kan få fast honom för jag vill verkligen inte att någon annan oskyldig råkar ut för honom. Vi klarade oss lindrigt med rejäla skrapsår och en hemsk upplevelse men vi lever. I värsta fall kunde vi båda dött ikväll. Tips mottages gärna till gzon@home.se eller ring polisen i jönköping. Rånet skedde den 24/8 -05. Tack för din hjälp!
Info finns på sidan>>

05-08-24 Efterlyser info om Minnesfonder!
Det finns många fonder som verkligen satsar och jobbar för motorsporten. Jag är dåligt insatt i dem, men känner till Morgan Olssons minnesfond och vet att även Lars-Erik Torph har en bra fond. Tyvärr sätts det in på tok för lite pengar på fonderna, titta tex på Morgan Olssons minnesfond som hittat stjärnor i början av sin karriär som, PG Andersson, Peter Zachrisson och Patrik Flodin.

Fonderna jobbar idéellt och pengarna som delas är privata gåvor. Insättningar som man kan göra istället för att köpa blommor till en begravning, tex.

Det jag nu vill ha hjälp med; är att samla länkarna till alla fonder på en egen knapp här på MiV! Morgan Olsson har jag info och hemsideadress till, men INTE till tex Lars Erik Torphs fond. Vet du nån fond! Maila info till mig, maria@motorsportivarmland.nu!!

05-08-23 Nordic Formula Offroad Cup - Kangasala Finland
13-14 Augusti 2005
Ole Graversen tar hem cupen igen
Ole Graversen (NO) har gjort det igen. Efter en grym körning i Finland där han var överlägsen, kommer han att vinna Cupen i Special klassen. Mikka Kaskinen (FIN) och Roar Johansen (NO) delar på andraplatsen, de kommer att kämpa om platsen under Ole. Jag fick mig en kort intervju med Ole Graversen:

Hur känns det nu dagarna efter Finland, när det mer eller mindre är klart att du står som cupsegrare?
Det har inte riktigt gott upp för mig, tror jag. Det är helt otroligt! 3 år i rad, ofattbart!

Hur firade du segern?
Hemresa till Norge med punkteringer på släpet.

Vilken målsättning hade du innan cupen började?
Prova att vinna ett år till, hade inte så mycket att tro på, eftersom nivån på tävlingarna har blivit mycket högre i år. Dessutom många nya förare från Finland. Dessutom väldigt duktiga!

Har bilen och teamet fungerat som bra?
Bilen har fungerat nästan problemfritt! Stort tack till mina mekaniker, Roy Aas och Jan Holst. De har gjort ett stort jobb med bilen.

Nu när du har vunnit 3 år i rad, har du några andra mål som du vill uppnå?
Prova att vinna Norge Cupen 2005, den ledar jag just nu. Det är 2 deltävlingar kvar.

Avslutningsvis vill jag nämna Standard klassen där det fortfarande är väldigt jämt. Det skiljer endast 1 ynka poäng mellan Jare Salonen (FIN) och P-A Nordstedt (SVE). 3:an Sofia Scholin-Borg skuggar grabbarna och är endast 3 poäng efter. Se resultatlista.

Den sista deltävlingen är i Vormsund, Norge. Bege er dit och se det gastkramande slutet, vem kommer att vinna i Standard klassen? Vem blir tvåa efter Ole Graversen i Special klassen?

Cupställning 2005
Standard
1. Jare Salonen, Finland 82 p
2. Per-Anders Nordstedt, Sweden 81 p
3.Sofia Scholling-Borg, Sweden 78 p
4. Per Larsson, Sweden 69 p
5. Dennis Bratt, Sweden 57 p
6. Michael Berg, Denmark 30 p
7. Bo Ibsen, Denmark 30 p
8. Kjetil Håkonsen, Norway 25 p
9. Anssi Oivanen, Finland 22 p
10. Palle B Jensen, Denmark 15

SPECIAL
1. Ole Graversen, Norway 87 p
2. Miikka Kaskinen, Finland 77 p
3. Roar Johansen, Norway 77 p
4. Arne Johannesen, Norge 58 p
5.Tuukka Laasonen, Finland 52 p
6. Ville Viikari, Finland 39 p
7. Ulf Drakenheim, Sverige 36 p
8. Finn Erik Löberg, Norge 25 p
9. Håkan Svensson, Sverige 24 p
10. Rolf Keiser, Sverige 24 p

För komplett lista se: www.foff.nu

05-08-22 Christer Rally Sport News fyller ” halvkäpp ” ( 50 år ) den 20 september
Det firas med öppet hus i hemmet den 17 september med början kl. 15.00
Christer lägger ned mycket arbete, både med sidan och tidningen, Han skulle säkert uppskatta om Han blev ihågkommen på sin stora dag.

O.s.a. senast den 12 september till Elisabeth Bofeldt på telefon 0512-61838 efter kl.17.00 eller mobil 070-3612303.

Adress. Rytterås 4
534 93 St. Levene

05-08-21 Challenge tävlingen den 16-17 september
Snart är det dags för KAK Challenge 2005 tävlingen som kombinerar regularitetsmoment med inslag av bilslalom och orientering.

Regularitetsrally av en stor tävlingsform på kontinenten, med startfält på 2-300 startande, men nästan ingen i Sverige vet vad det är. Vi hoppas att tävlingsformen ska ta fart i även här men inser att det fortfarande är i sin linda.

Sträckorna är klassiska Uppländska rallyvägar. Starten går på kvällen fredagen den 16 och deltagarna kommer att köra cirka 80 km uppdelat på tre regularitetssträckor. Det blir en lagom uppvärmning inför lördagens kraftprov.

Lördagen kommer att bestå av 160km regularitet ett orienteringsprov och bilslalom moment. Dagen är uppdelad på två etapper med en lunch paus. Orienteringsmomentet är lagt så att kör man med huvudet kallt, ska man hinna runt utan problem meddelar banläggaren Ola Kjerrud. Slalomproven är till för att de som vill ska få gasa lite medan övriga kan ta det lugnare. Innan dagen är slut kommer ekipagen att ha kört cirka 300km.

Dagen avslutas med prisutdelning, och middag för de som vill.

För mer information gå in på www.kakmotorsport.se och titta under KAK Challenge 2005.


05-08-18 Svarta spår i Globens betong
Planerna för Stockholm Motorsport Games presenterades i dag på en stor presskonferens i Globen. Jan "Flash" Nilsson överraskade med att sladda in med sin Porsche Carrera.

Svenska Bilsportförbundets presskonferens i Globen visade med all tydlighet vad som komma skall. Jan "Flash" Nilsson dundrade in på arenan med sin Porsche, tätt följd av Thomas Johansson i en go-cart. Stuntmannen Matti Tepsa visade några konster på sin motorcykel.
- Vi har en fullspäckad show och ett bra program med fyra föreställningar på två dagar. Stockholm Motorsport Games kommer att bli något nytt i svensk motorsport, förklarade arrangören Ulf Rosengren.
- Konceptet är hämtat från Stockholm International Horse Show. Jag har arbetat med den tävlingen i 12 år och det konceptet, med sport och show i en bra blandning, har blivit en succé, fortsatte Ulf.

Jan "Flash" Nilsson och Thomas Johansson förklarade att tävlingarna i Globen har alla förutsättningar att bli en stor succé, inte minst för svensk motorsport.
- Något sånt här har vi väntat på länge. Red Bull-tävlingen runt slottet i söndags visade att det finns ett stort intresse för motorsport i Stockholm, sa "Flash".
- När vi startade STCC för snart tio år sedan var det många som sa att det inte skulle gå. Vi har hört samma sak om Globen, att det inte går att köra biltävling här. Men visst går det, och det ska vi visa.

Thomas Johansson är en av de ledande go-cartförarna i landet och Thomas bjöd in sig själv till tävlingarna i Globen, - Jag kommer att vara där, var så säker, sa Johansson.
Stockholm Motorsport Games arrangeras i Globen den 18-19 februari 2006.

För ytterligare kommentarer från Ulf Rosengren, Jan "Flash" Nilsson samt bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt se hemsidan: www.motorsportgames.se

05-08-15 Enligt SVT´s hemsida så sänds sammandraget från Rally Österlen klockan
18.00 på Söndag den 21/8. Planeringen är i full gång och vi tror att detta kompakta endagars rally kommer bli bra tv mässigt. Vi planerar vad innehållet i programmet ska vara och herr kruse spottar som vanligt ur sig en hel del.

Mer info internt om hur och vad som kommer i sändningen och hur arbetet går till kommer senare.
MvH Micke på FRAME

05-08-13 Mattias Ekström vann Jetskiutmaningen
Mattias Ekström vann inte helt oväntat den stora Jetskiutmaningen idag isamband med Roslagsloppet. Han tävlade mot PG Andersson, Cralle Lindholm, Fredrik Ekblom och Janne "Flash" Nilsson. Flashen som efter den här helgen, är omdöpt till "Splash"...

Tävlingen kördes i två heat och PG tog starten det första heatet, men vinglade bort sig i vågorna. Mattias vann istället och tvåa blev Ekblom före PG, Cralle och Janne "Splash". Andra heatet vann åter Mattias, före PG, Ekblom,
Janne "Splash" och Cralle.

Därmed fick Mattias flest poäng och vann! Delad tvåa blev PG Andersson och Fredrik Ekblom.
Mer info hittar du på www.pgandersson.se

05-08-12 Var med och hjälp Dalslandsring att återuppstå!
Dalslandsring har som bekant funnits en gång i tiden och drog som mest 18.000 åskådare på en tävling. Detta var under 60-talet.
Nu är det ett gäng som på lediga stunder satsar allt för att få fart i en motorparken i Västsverige igen. För att finansiera banan kan man idag köpa andelar, som kostar 200 kr styc och man är idag 1000 andelsägare. Det är viktigt att allt från privatpersoner till storföretag köper andelar i projektet eller på annat sätt kan hjälpa oss att få fart i den nya motorbanan.

Motorbanan skall byggas på ett markområde, som ligger strax söder om Bäckefors, i Färgelanda Kommun. Området har alla tänkbara förutsättningar och marken är väldränerad. Arealen räcker gott och väl till vårt ändamål; STCC , dragracing 402 meter, roadracing, , supermotard, banracing i alla former mm.mm

Färgelanda Kommun är mycket positiva till detta projekt eftersom det kommer att liva upp hela regionen! Ärendet ligger nu hos Länstyrelsen.

Det är till oss, om vi vill återskapa, det som en gång funnits mer info hittar du på www.dalslandsring.nu Där finns det information om hur man blir andelsägare, vi kommer fortlöpande att skriva om hur det går på vår nya supportersida www.dalslandsring.se

05-08-11 Snapphanerallyt på Viasat sport
Sändningstider för Snapphanerallyt som körs i helgen och som är supercupens femte deltävling:
Torsdag den 18/8 kl 20.30 Viasat sport 1
Fredag den 19/8 kl 18.30 Viasat sport 1

Mikael Lindh, FRAME production

05-07-27 PG på startlinjen i Jetski och gatlopp 13-14 augusti
Lördagen den 13 augusti är det sedan dags för en Jetskiutmaning!
Mattias Ekström har utmanat Fredrik Ekblom, Janne "Flash" Nilsson och PG på ett Jetskirace och den 13 augusti kommer racet att köras i Öregrund i samband med Roslagsloppet. PG är den färskaste i Jetskigänget, men killarna hårdtränar nu för fullt inför vattenkampen.


Dagen efter, den 14 augusti, finns samma killar på start i Redbulls Ultimate Driver, som är ett gatlopp med go-kart som går i centrala Stockholm. Där hittar vi förutom ovan nämnda kvartett även Richard Göransson, Alx Danielsson, Sebastian Hohenthal, Daniel Roos, Christer "Cralle" Lindholm, Daniel Carlsson och vår prins Carl Philip. Dessutom har det varit uttagning för allmänheten där man på 15 orter runt om i landet har fått kvala sig till en finalplats.
www.pgandersson.se

05-07-25 Nordic Formula Offroad Cup 2005
7 Maj Vormsund Norge
8 Maj Vormsund Norge
30 Juli Gotland Sverige
13 Augusti Pälkene Finland
14 Augusti Pälkene Finland
24 September Vormsund Norge

World Cup
Är för tillfället inställd

Norgecupen

7 Maj Vormsund
2 Juli Gjerstad
20 Augusti Skien
24 September Vormsund
   
   


05-06-29 Westombanan öppen för träning 30/6 kl 10-20
I morgon Torsdag 30/6 är det öppet för träning på Westombanan i Arvika mellan 10:00 och 20:00.
För information ring 0570-33040
Crew

05-06-26 Efterlyser bilder från NM Supermotard i Uddevalla
Är det någon som var i Uddevalla och fotade under Nordiska Mästerskapen i Supermotard?? Min lillebror Andreas Sjödin fanns i startfältet med startnr 92. Är det nån som har något bra kort på honom?? Hör i så fall av er till maria@motorsportivarmland.nu.

05-06-20 Besök hos Volvo Orginal
Osmo har gjort besök på kontoret hos Carleric, Monica och Fredrik som jobbar med Volvo Original Cup. Läs intervjun på www.motorsport4sale.com

05-06-20 TV-sändningar från Supercupen och Bilamtrofén
Supercupens fjärde deltävling Skilling 500 avgjordes i helgen. Efter 6 avverkade sträckor kunde Mats Jonsson stå som segrare i 4 wd klassen. I 2 wd kunde Robin Sandberg vinna med god marginal efter en snabb avslutning.
Se sammandraget från Skilling 500 i Viasat sport 1 på Torsdag den 23 klockan 21.00

Obs! Om ni missade Bilamtrofen så är det repris på Onsdag den 22 klockan 22.00

/FRAME production

05-06-19 Rösta på snyggaste rallycrossbilen
Nu när vi närmar oss årets stora Rallycrosshelg i Höljes, passar vi på att rösta fram den snyggaste rallycrossbilen. Gå in på www.rallysport.se och rösta!

05-06-14 RallySportNews startar protestkampanj
Med ett pris på 11:14 för en liter 95 oktanig bensin där skatten är 7 kronor och 16 öre får det nu vara nog.
Enligt Statiol är risken mycket stor att det blir fler höjningar, orsaken är att svenska kronan som har sjunkit med 60 öre mot dollarn sedan 1 maj, andra orsaken är all skatt på bensinpriset. Om skatten gick till vägar och sänkt bilskatt kanske man kunde acceptera priset. Men nu är det inte så. Därför startar RallySportNews en protetskampanj mot bensinpriset och den höga bensinskatten. Detta görs genom att man skickar ett mail till speciella mailadressen för protestlistan sanktbensinpris@rallysportnews.se. Alla mail kommer att överlämnas till regeringen efter sommaruppehållet.

05-06-12 Conny - med sprit i tanken
Motorsport4sale pratade med Conny Nyström, SMK Söderhamn som bygger om sin Mazda 323 Turbo 4WD för etanoldrift med bränslet E-85. Läs intervjun på www.motorsport4sale.com

05-06-04 Invinging av ombyggda Niwabanan med tävling 5 juni!
Söndagen den 5 juni 2005är det invigning av den ombyggda Niwabanan. Dagen består av invigning samt en följande folkracetävling med 83 anmälda ekipage. Vi har nu en motorbana som är godkänd för Crosskart, Folkrace samt Rallycross samtliga klasser.

Tidsschema:0700-1000 Besiktning och anmälan, 1030 Förarsammanträde, 1100

Invigningscermoni med tal av Sunnes kommunalråd Karl-Johan Adolfsson, Värmlandsvisan framförd av Torsby Brass samt klippning av det blå-gula bandet av Per-Inge Walfridsson med en tävlingsbil. 1130 är första start på folkracetävlingen och 1600 beräknar jag att prisutdelningen kan ske.
Vi kommer att ha sol på söndag!
Välkomna!

05-06-02 Resultatdata är online igen!!
Resultatdata har haft problem med sin DNS i USA och av någon felaktig anledning släckts ner under dagen. MEN, efter påstötningar så fungerar sidan igen som den ska!

Är det så att sidan framöver har problem och inte går att nås av någon anledning, så att ni inte kommer åt e-anmälan är det HELT okej att ni ringer 054-87 67 50 eller 070-628 73 19 och gör anmälan per telefon. För, som Claes säger: "Klart som 17 man kan ringa och anmäla sig om vi har trassel, fattas bara. :-) Tävlingarna måste ju få startande....."

Kom ihåg det till en annan gång, att gå in i inbjudan och kolla på telenumren, eller skriv upp de nu i förebyggande syfte.

05-06-01 Efterlyser foto från NM i Supermotard, Uddevalla 19 juni
Är det någon av er fotografer som befinner er på Supermotard i Linköping 14 juni eller i Uddevalla på NM 19 juni vore jag väldigt tacksam om ni kunde ta några fina kort till maria webmaster maria@motorsportivarmland.nu på en förare som heter Andreas Sjödin. Andreas är min lillebror och det vore jättekul att få se honom på några fartfyllda bilder!

05-05-26 Krya på dig Osmo!
Allas våra Osmo Savviko, en eldsjäl inom motorsporten var inblandad i en bilolycka på väg ner till South Swedish Rally. Han är inte bara engagerade som medarbetare hos Rallysportnews och Motorsport4sale utan hjälpter troget alla oss andra webbisar med information. Så också Motorsport i Värmland där han är en ovärdeerlig hjälp när det gäller att hitta fram bra info på nätet.

Det var när han stannade vid ett trafikljus som han blev påkörd bakifrån. Och det med en sådan kraft att han fick klippas loss och föras till sjukhus. Där var han kvar för observation och är nu hemma igen, om än med värk!
Tidningsnotis om olyckan: Uppsala Nya Tidning>>

KRYA PÅ DIG OSMO och tack för att du finns!!!
/Maria

05-05-13 Bilsportförbundet röstar på Karin Mattsson
Svenska Bilsportförbundet har beslutat stödja Karin Mattsson i valet till ny ordförande i Svenska Riksidrottsförbundet.
- Valet var inte lätt eftersom vi inte haft någon möjlighet att jämföra de båda kandidaterna, säger SBF:s ordförande Kåge Schildt.
Efter en längre diskussion bestämde Svenska Bilsportförbundets styrelse att gå på valberedningens linje. Därmed ger bilsporten sitt stöd till Karin Mattsson.
- Ett stort arbete som pågår inom svensk bilsport är att föryngra både i funktionärsleden, i breddverksamheten och på elitnivå. I linje med det arbetet innebär valet av Karin Mattsson också en föryngring inom RF, konstaterar Kåge Schildt.

Riksidrottsmötet, då ny ordförande för RF väljs, äger rum den 21-22 maj i Västerås.

05-05-11 Påminner om notkursen!
Notkurs /Co-driverkurs

Plats: Säffle.
Tid: 10.00. - 16.00.
Kostnad: 450:-
Teori och praktik, kaffe o macka ingår.
Kursen ger behörighet till att använda "noter" i rally.
Anmälan till Pierre Ellison
Tel: 0533-14045.
070-2385365.

05-05-11 SMSC bjöd på åkturer
Även sedan Formel 1-motorn tystnat hördes ett ljud - nämligen garvet från motorrummet! I går var många av SMSC:s samarbetspartners på Anderstorp.

Landslagsföraren Alexander Storckenfeldt var på plats och skjutsade åksugna i den tvåsitsiga Radical som Anders Gabrielsson ställt till förfogande. Oscar Svedlund, landslagsförare i rally, bjöd på åkturer i sin Mitsubishi Lancer Grupp N. Han bevisade att han inte bara är en duktig rallyförare, utan också har stor potential i den nya grenen drifting där det gäller att sladda genom banan.

Elva personer av de 18 som var på plats, vågade sig ner i Johan Rajamäkis Formel 1 (en Jaguar från 2000 som Eddie Ervine kört). Innan start fick de ett teoripass om hur en formelbil fungerar, och hur man uppför sig på en racerbana.
- Jag tror att alla sa efteråt att det var det häftigaste de gjort, säger SBF:s marknadschef Magnus Öhrström, som var värd för dagen på Anderstorp.
- När motorn tystnat hördes ändå ett ljud - garvet från motorrummet!

05-05-04 Rallyradio under South Swedish Rally
Vi sänder under South Swedish Rally på 102.4 MHZ
Fredag 16.45 - 22.00
Lördag 07.45 - 15.00 uppehåll 17.00 - 17.45
Söndag 07.30 - 15.30
Givetvis sänder Rallytravels också webradio: För att lyssna gå in på www.rallytravels.com klicka på rallyradion

05-04-22 Ingen uppdatering av Motorsport i Värmland 22 april
Idag, 22 april, blir det ingen uppdatering av hemsidan, eftersom jag är borta! MEN, maila in info, så uppdaterar jag igen så snart jag är hemma! Är det något viktigt, så utnyttja Gästbok eller Forum
/Maria

05-04-21 Demoversion av RaceMan Rally Manager
Nu finns det en demoversion av programmet RaceMan Rally Manager som kan laddas hem via Internet.
Gå till hemsidan www.raceman.nu för att ladda hem demoversionen och den kompletta manualen.

I demoversionen finns det några få begränsningar. Man kan inte skapa fler tävlingar än den som redan finns och man kan inte registrera flera ekipage i grunddata (det finns 23 st.). I övrigt så fungerar allt som fullversionen av programmet.

05-04-21 Motorsport i Värmland hade serverfel
Igår eftermiddag och ända fram till klockan tre inatt gick det inte att komma in på Motorsport i Värmland. Det var på grund av att FS data anlitar Telenor som hade störningar i hela södra Sverige. Jag ber om ursäkt!
/Maria

05-04-19 Ett program för att administrera Rallytävlingar
En ny version av RaceMan har nu släppts – RaceMan Rally Manager – Ett program för att administrera Rallytävlingar.

Med programmen – RaceMan Rally Manager & RaceMan Folkrace Manager – hanterar man allt ifrån anmälan, startbekräftelser, startlistor … till resultatlistor. Flera av utskrifterna kan exporteras till html-dokument som klubben kan publicera på klubbens hemsida eller på www.raceman.nu

Den första programversionen av RaceMan var en version för Folkrace och togs fram under 2002.

Idag är det 22 motorklubbar (spridda över Sverige) som använder Folkraceversionen för att administrera och ta hand om resultaten vid sina Folkracetävlingar. Programmet har uppdaterats ett flertal gånger under åren som gått. Uppdateringarna som gjorts har utgått från de önskemål som användarna framfört. De som använder programmet berättar att de har reducerat den tid som åtgår för att administrera tävlingarna med 50-70 %

Programutvecklarens förhoppning är att även Rallyversionen skall underlätta klubbarnas arbete med att administrera och att ta hand om resultaten för sina Rallytävlingar.
För mer information om RaceMan-programmen besök hemsidan för RaceMan www.raceman.nu

05-04-15 Inbjudan till C - förarkursen i Rally!!
Nu är det "spikat" att kursen blir av lördagen 8 maj -05.
Plats: Motell Rattugglan Mariestad. ( vid E 20)
Tid: Incheckning & betalning kl: 08:30
Kursstart: 09:00 Slut: 17:00
(Se tidigare inbjudan på Motorsport V-land (Direkt här>>)eller Vbf,s hemsida )
Anmälan & upplysningar senast 1 maj -05, till:
Kenneth Ax 0709-655064
Tord Andersson 070-6822626 Välkommna.

05-04-11 I värmländsk media publiceras idag felaktiga uppgifter från Förbundsmötet.
Först skrivs att ordförande Kåge Schildt omvaldes med rösterna 25 mot 17.

Samtliga närvarande på Förbundsmötet, inklusive tillresta åhörare, samt våra webblyssnare, vet att det inte var någon omröstning över huvudtaget, varken i valet av ordförande eller av styrelseledamöter. Valberedningen föreslog omval på ordförande Kåge Schildt och någon annan kandidat presenterades aldrig. Ingen protesterade heller mot att välja Kåge Schildt som ordförande för det kommande året.

Därefter skrivs att ett av de tolv distrikten skulle ha nominerat två namngivna personer till ordförandeposten. Faktum kvarstår: Ingen annan kandidat än Kåge Schildt presenterades på mötet.

Istället gavs från de 41 förbundsdelegaterna ett rungande JA på att Kåge Schildt fortsätter som ordförande.

05-04-11 Namninsamling mot momsen på bensin
Jag protesterar nu mot den för staten mycket lukrativa bensinmarknaden! Det är inte rimligt att moms skall betalas på både bensin och skatt. Moms är en mervärdesskatt för varor och tjänster och skall inte vara en mjölk-ko för staten!

Konsekvensen blir att om moms skall tas ut på bensinskatt så måste bensinskatten vara antingen en tjänst eller en vara. Idag finns mig veterligen ingen butik som säljer tjänsten skatt och heller inte varan skatt.

Tyvärr verkar de beslutande tro att samma alternativa allmänna kommunikationer finns i hela Sverige, som en ren upplysning kan nämnas att T-banan inte räcker utanför Stockholm... Det finns på många håll i Sverige inget alternativ till egen bil.

Moms är helt i sin ordning, men skall naturligtvis ENDAST tas ut på varans värde, det vill säga på råvaran bensinen!
Länk till namnlistan>>


05-04-10 Total enighet för omval av Kåge Schildt
Av någon eventuell oenighet märktes inte ett spår. Svenska Bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt omvaldes under söndagen.

Landshövding Björn Ericsson ledde för tredje gången i rad Svenska Bilsportförbundets förbundsmöte i ett soligt Upplands Väsby. Av det i media utlovade bråket blev absolut ingenting. Istället gick de 41 förbundsdelegaterna helt på valberedningens linje och omvalde ordförande Kåge Schildt för en tid av ett år.
- Det känns verkligen skönt att vi är enade. Nu går vi framåt och jobbar hårt med att få med oss ännu fler ungdomar, säger Kåge Schildt.
Till ledamöter utsågs Sören Johansson (omval), Monica Möller och Pierre Ellison (nyval).

05-04-07 Folkracetävling i Mariehovsbacken 10 april
Söndagen den 10 april arrangerar Norrköpings Motorklubb/MK Ramunder en deltävling ingående i Östergötlands Bilsportförbunds Folkracecup 2005.
-Ett samarrangemang med tävlingsledare Anna Johnsson MK Ramunder och tävlingen arrangeras i Mariehovsbacken strax norr om Söderköping.

Över sextio förare kommer till Mariehovsbacken och här gäller det att prestera två snabba tider på tre försök uppför backen, två av tre tider räknas sammanlagt.
-Tävlingen startar kl.10.00 och beräknas vara avklarad till c:a 14.00.
-Arrangörsklubbarna hoppas nu på bra väder med sol och värme.
Norrköpings MK/MK Ramunder

05-04-07 SBF klarlägger inför förbundsmötet
I dagens IB Motorsport finns en artikel inför söndagens Förbundsmöte som innehåller felaktigheter.

De personer valberedningen kommer att föreslå som kandidater till förbundsstyrelsen är Kåge Schildt som ordförande, Sören Johansson, Monica Möller och Pierre Ellison som ledamöter. Då valberedningen inledde sitt arbete med att kontakta de fyra vars mandat går ut i år, var det ingen som avsade sig omval. Alla kunde tänka sig att fortsätta sitt styrelseuppdrag.

Därefter har valberedningen haft flera möten med representanter för de 41 förbundsmötesdelegaterna. Där framkom att förbundsmötesdelegaterna i 10 av 12 distrikt saknar förtroende för Mats Nordström. Valberedningens uppdrag blev då att finna en annan kandidat. I det läget valde Maj-Lis Svensson att avböja omval. Därför har valberedningen två nya namn bland kandidaterna till förbundsstyrelsen.

Söndagens möte på Scandic Hotell i Upplands Väsby heter officiellt Förbundsmötet. Namnbytet gjordes för några år sedan på rekommendation av Riksidrottsförbundet.
Välkommen att närvara på Förbundsmötet! Det börjar 09.00
www.sbf.se

05-04-07 Gasa MK - Ny klubb
Varför har ni valt att bli en SBF ansluten motorklubb?
Gasa har dom senaste åren växt så det knakar, och är idag större än vad grundarna till sidan någonsin kunna tro. Gasa.mer.nu har i dag otroligt populära träffar som t.ex. utställningar och grillkvällar, men det fattades fortfarande något. Vi ville även kunna erbjuda medlemmarna ”stripkörning” [dragracing], bankörning, RS-banor m.m. Det blev då ett naturligt steg i utvecklingen för Gasa.mer.nu att bilda klubb. Vill man arrangera motorevenemang så blir det otroligt mycket enklare om man är en motorklubb, därför valde vi att ansluta oss till Svenska bilsportförbundet direkt.

När blev Gasa MK en SBF ansluten motorklubb?
Beslutet att bilda klubb togs av Gasa.mer.nu´s ledningsgrupp 2003-11-10, efter en undersökning bland forumets medlemmar om det fanns ett intresse för en motorklubb. och fr.o.m. 2004-10-25 är Gasa.mer.nu invald i SBF och registrerad som en motorklubb, under namnet Gasa MK.

Hur ser framtiden ut?
Gasa MK´s mål är att kunna erbjuda sina medlemmar en mängd olika motorevenemang utöver dom roliga träffar som Gasa.mer.nu erbjuder idag. Men som nystartad klubb så tar det ett tag att komma in i arbetet och bygga upp en ekonomi som gör det möjligt för oss att kunna arrangera större evenemang. Så inledningsvis kommer klubben fokusera på att bli en så väl fungerande klubb som möjligt, samt mjukstarta arbetet med någon form av motorträff (-ar) inför säsongen 2005.
Mer info hittar du på www.gasa.mer.nu/

05-04-03 Motorsport4sale hemsidan som växer sig allt starkare www.motorsport4sale.com
I senaste statistiken för hemsidan från Mars 2005 så var det 75 572 st. besökare med 483 000 sidvisningar. Det visar att hemsida som går hem hos liten som stor inom rally framför allt, men även på folkrace sidan och rallycrossen i landet och annat smått och gott som ett aktivt forum och massor av inbjudningar och reportagen med resultat.

Grundaren och webbmastern Niclas Åkerström från Sundbyberg och reportrarna Andreas Peters, Christer "Krippa" Moreau, Fredrik Eriksson, Gustav Svederus, Joel Svederus, Jonas Berg, Thorleif Olsson, Crister Nystrand, Osmo Savikko och Benny Persson samt allt flera som kommer med insändarreportagen i form av gäst reportrar och som finns runt stora delar av landet. M4S som täcker upp med fotoreportage och filmklipp och allehanda länkar från gräsrotsnivå till eliten i och utanför Sveriges gränser allt mer. Plus en hel del insända bilder från andra entusiaster som besöker tävlingar. Niclas Åkerström som chefredaktör har ett i stort sett ett heltidsjobb med att lägga in de olika reportagen som strömmar in och att kolla så att reglerna följs på de olika forumen som finns på sidan och att dessa inte spårar ur allt för mycket i vissa debatter som kan vara både roliga och informativa. Niclas som valt att dela upp med olika forum så att man enklare ska kunna följa exempelvis en saklig debatt som om det med Grupp-E/ekonomi i ett eget forum där man under hösten 2004 har debatterat rikligt om ett gemensamt förslag för hela landet bland annat, detta har även uppfattats av SBF´s olika utskott som tagit del av debatten och de förslag som ligger på sidan. På de olika forumen kommer det ständigt in tipps till andra hemsidor som har foton och fräna filmklipp från diverse tävlingar runt om i världen samt inlägg med både ris och ros från team som varit med på tävlingarna med kommentarer om sina egna upplevelser och berättelser från rallyskogarna vilket gör sidan än mer intressant.

Men framför allt så är det ett stort gäng om man får kalla de glada bilsportentusiaster som kommer med bild och texter roligt nyanserade från många av landets olika tävlingar och inte att förglömma grannlandet Finland som har mycket att bjuda på i tävlingsväg dit även allt fler aktiva från Sverige deltar i allt mer. Man har även ögonen på tävlingar från grannlandet Norge som om det stämmer med avstånd får sin beskärda del av uppmärksamheten från redaktionens filmare och fotografer runt om i landet när det beger sig. Hemsidan har fått uppmärksamhet i pressen bland annat från Svenska Bilsport Börsen som skriver. ”Rally och åter rally.” En favoritsajt med bild reportage från rallytävlingar nästan varje helg” och från Finland där man tycker att sidan ”Ett härligt inslag som friskar upp för åskådarna”.

Reportagen med filmklipp, bilder och texter har fått många att skratta eller små le när man läser kommentarer om deltagare som haft turen att fastna på bild eller filmer under de olika evenemang som bevakats. Lika så har man bra och fina intervjuer med deltagare på gräsrots nivå och uppåt om deras framfart i motorvärlden. Niclas som har haft stor hjälp av två duktiga mentorer så som Fredrik "Fredde" Eriksson och Crister ”Krippa” Moreau sedan sidan startades upp i april 2002 då Niclas började lägga ut bilder som han samlat på sig från tidigare år, samtidigt öppnade sig möjligheten för besökare att lägga in sina annonser på sidan. Det finns även andra inte att förglömma som har kommit med idéer och uppslag för sidans utveckling i bakgrunden, och vart det ska sluta står skrivet i stjärnorna för hemsidan som växer sig allt större och starkare.

”M4S Rules” är en av många utryck som hörs i skogarna av redaktionens medlemmar som är ute på tävlingarna och fotograferar. Reportrarna som nästan varje tävlings helg tar tusentals kort sammanlagt har efter varje tävling fullt upp med att sortera och välja vad man vill ha med i reportagen när man kommer hem och ska försöka bestämma, då man gärna skulle vilja ha med alla bilder. Men det ska skrivas in texter också för att det ska få en bra helhet men samtidigt lättsamt och roligt med alla fina bilderna som publiceras till skillnad från en del andra sidor som många gånger bara har enbart bilder utan texter. Här kan man ofta följa upp med om någon har varit med i tidigare reportage och då oftast med länk till det inslaget eller med länk till ekipagets egen hemsida när det finns en.
Osmo Savikko

05-03-30 G Partners tar ansvaret för Goodridge i Skandinavien
G Partners i Karlstad har utsetts till både generalagent och servicecenter för Skandinavien åt Goodridge. Det brittiska företaget, som kanske främst associeras med hydraulik och pumpar för bromssystem på den skandinaviska marknaden, är dock världsledande inom hela området högpresterande pumpar och system för broms, bränsle och kyla i bilar.

Goodridge´s konstruktioner har sitt ursprung, inom såväl material som teknologi, i högpresterande flygplansteknik. Redan 1969 gjordes de första motorsportprodukterna.
- Vi har under flera år representerat Goodridge på den svenska marknaden, men i takt med att intresset för tuning och motorsport växt har också behovet av både en generalagent och serivceorganisation ökat i Sverige och våra närmaste grannländer.
- Därför har Goodridge utsett oss till att bli en heltäckande generalagent för Skandinavien inom försäljning, produktion/montering, lager samt teknisk support, berättar Kjell-Åke Gunnarsson, VD för G Partners AB, när han presenterade nyheten på Custom Motor Show i Jönköping under påsken.

Sedan tidigare finns motsvarande organisationer inom försäljning och service i form av ett Goodridge Center i bl a USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, BeNeLux, Japan m fl. Enligt Kjell-Åke Gunnarsson har Goodridge 60-70% av världsmarknaden avseende ”fluid transfer” för främst motorsport och även tuning/roadsport. Under senare år har även området automotive, d v s traditionell bilindustri, växt för bolaget eftersom fler och fler premiumbilar förses med Goodridge högpresterande system direkt i fabrik eller som fabriksmonterat tillval.

G Partners är grossist och agent specialiserad på roadsport, d v s sport, tävling och tuning för både bilar och motorcyklar. Bolaget har även en fältorganisation med säljare för bil respektive MC. 2004 omsatte företaget 12 miljoner kronor med ett positivt resultat. Under senare år har marknadsandelen växt inte minst tack vare centrala avtal med ledande reservdelsdistributörer/kedjor.

För ytterligare information: www.gpartners.se

05-03-29 Nya spännande projekt för Kenneth Hansen Motorsport.
Ni kommer säkerligen snart höra talas om FameWorld. Bert Karlsson (ja, schlager Bert) har dragit igång en aktivitets-ochupplevelse i anslutning till Skara Sommarland och Köpstaden, som kommer heta FameWorld. Här kommer massor av roliga aktiviteter samsas vid sida. Fame Factory, BodaBorg, Äventyrsgolf, Science World, Dr.Mugg, Spaoch Karting är några av de aktörer som kommer finnas i FameWorld. Och var kommer Kenneth Hansen Motorsport Vi ska ta hand om Kartingen är det tänkt. Kenneth Hansen Karting, är arbetsnamnet. Vi planerar och jobbar för att det ska bli enav de bästa anläggningarna för hyrkarti Sverige. Men tiden är knapp, redan den 26 junislår portarna upp för FameWorld.Snart kan ni läsa mer på www.fameworld.se
Kenneth Hansen Motorsport är också i uppbyggnadsskedet av ett annat spännande projekt. Vi håller på att förbereda oss för att inom kort kunna öppna en web-butik med motorsport produkter. Under årens lopp har Kenneth lärt känna massor av trevliga människor inom motorsporten och många intressanta kontakter. Nu har tiden kommit att göra något mer av detta. I samarbete med flera olika företag kommer Kenneth jobba med försäljning och konsultation för motorsport i alla former.

Vi kommer jobba ihop med bl.a. -Citroën Sport -AB Reservdelar
-Sachs Race Engineering -kopplingar och stötdämpare -Peltor –hjälmar och kommunikation -Toora-tävlingskläder och tillbehör -Eibach–fjädrar -Snap-Off–rattar -Piper Cams–kamaxlar -Sadev –växellådor -ProfileTuning–stylingkittill Citroen

www.hansen-motorsport.se
Vi håller på att omarbeta vår hemsida för att kunna genomföra vår web-försäljning och för att informera om Kartingen på FameWorld. Givetvis kommer allt om Kenneth och rallycross samt om Timmy och kartingen finnas kvar. Redan 1997 började vi använda oss av internetoch av möjligheterna en hemsida kunde ge. Vi skapade sidan först och främst för jounalisteroch media, så de lätt kunde hitta information om Kenneth och hans tävlande i rallycross. Till en början var det mest bara texter, för att sedan alltmer kompletteras av bilder.Nu kommer vi bygga på med en web-butikoch förmodligen kommer vi under rallycross och karting även kunna visa filmsekvenser från tävlingarna.


05-03-29 Efterlyser "åk" för reportage om crusing!
Jag ska göra ett reportage om cruising i karlstadsområdet. Det är för Nya WermlandsTidningen. Är du intresserad av att visa upp ditt åk i tidningen? Kanske berätta lite hur du mekar med bilen inför sommaren? Mejla Johanna Rundgren på johanna.rundgren@spray.se. Den som mejlar först bokar jag in en tid med!

05-03-27 Lite info ang Klassiska Rallycupen och Historiska
Vi har uppdaterat vår cupkalender för Klassiska Rallycupen och Historiska Rallycupen, efter den inställda vintertävlingen "Norbergsvalsen" i februari.
Istället har vi lagt lagt till SydSvenskaRallyt/Sydrallyt 20-21 maj i Växjö som deltävling i våra cuper. Den tävlingen blir också observationstävling för en kommande ansökan om ett historiskt EM-rally i Sverige 2006.
Nils B/ordf.

05-03-25 Norrköpings MK flyttar fram Himmelstalunds-sprinten och Folkrace till 2-3 april
P.g.a rådande väderlek har Norrköpings MK tvingats flytta Himmelstalunds-Sprinten och Folkracetävlingen till den 2-3 april. Inbjudningarna hittar ni under INBJUDAN>>

05-03-25 Duntiscupen flyttar från 2 april till 23 april
Tyvärr måste vi flytta våran Duntis - Cups tävling den 2 April på grund av väder förhållande. Det har varit för kallt så att det finns för mycket med snö och is på banan.

Vi vill göra en bra tävling för alla parter som ska vara med i tävlingen.

Vi kommer att köra denna deltävling den 23 April istället.

Ni som är anmälda till den 2 April kommer inte att behöva göra en ny anmälan. Eran anmälan ligger kvar till den 23 April då vi kör istället.

Men vill ni att vi ska ta bort eran anmälan får ni ringa eller maila till oss.
Telefon 070 - 940 12 85 Mail rally@smkmotalabil.se
Med vänlig hälsning
Tävlingsledningen Duntis - Cupen

05-03-16 Supercup final i Viasat sport 1
På följande tider ser ni Supercupfinalen från Lima i Viasat sport 1:
17/3 18:00
18/3 21:45
21/3 18:00
23/3 17:40
Från den 24 ser ni ett nytt Motorshow program med ett intressant bilbygge som innehåll......
24/3 17:50
25/3 18:00
29/3 20:30
MvH
Mikael Lindh
FRAME production

05-03-14 Grussäsongen i Rally startar i Påskhelgen på Elmia!!
I påskhelgen så finns Bilsport RallyCup representerade på Bilsport Performance
Show och gör reklam för rallysporten i tidningen Bilsport-Börsens monter, och
det är ett digert program i montern, se nedan.

Under den kommande veckan så kommer du att varje dag kunna läsa en fråga ca kl
21.00 på Bilsport RallyCups hemsida, www.bilsport-rallycup.com där det första
rätta inmailade svaret som är komplett med namn och adress vinna 2
fribiljetter, vi lottar alltså ut 10 fribiljetter under veckan som kommer. Så
håll koll och häng med.! Vad händer då under dom fyra mässdagarna?

Långfredagen:
10.00 öppnar mässan och på plats finns rallysystrarna Linda & Carina Hugosson
från Ryds MK, dom finns i montern under alla dagarna. Roger Rooth,
representant för Bilsport RallyCup finns i montern under hela dagen.
12.00-16.00 så finns co-driver SM-Guld medaljören från 2004 i N3 och
notskrivaren Anders Martinsson i montern och svarar på alla dina frågor om
noter, så passa på och få lite råd och tips.
12.00-16.00 kan du även träffa Thomas Jansson, Smålands Bilsportsförbunds
utbildningsansvarige som svarar på alla dina frågor om "hur blir man förare,
codriver eller funktionär?" Så passa på att fråga allt du vill veta.
18.00 stänger mässan.

Påskafton:
10.00 öppnar mässan.
12.00-16.00 finns J-RM ledaren i Grupp H, Henrik Karlsson & Henrik Adamsson
Ryds MK i montern på besök och svarar på frågor.
12.00-15.00 är det dags för alla dina tekniska frågor om Rally & Rallycross,
för då gästar SBF:s Tekniska Kommitténs Gert-Ove Pettersson oss och passa på
med alla dina funderingar om teknik och regler.
18.00 stänger mässan.

Påskdagen:
10.00 öppnar mässan. Johan "Jojje" Svensson, representant för Bilsport
RallyCup finns i montern under hela dagen.
12.00-16.00 18-årige Johan Karlsson & Mattias Gustavsson Vetlanda RRC som är
uttagna till SBF:s junioruppföljning är på besök i montern
12.00-16.00 Landslagskaptenen i Rally, Anders Dawidson är på plats samtidigt
som sin adept Johan Karlsson och svarar på frågor om SBF:S Juniorsatsning.
18.00 stänger mässan.

Annandag Påsk:
10.00 öppnar mässan. Roger Rooth, representant för Bilsport RallyCup finns i
montern under hela dagen.
12.00-16.00 Har vi celebert besök, Rallyutskottets Ordförande Janne Rydh finns
i montern och diskuterar rally med er.
16.00 stänger mässan.

Vi ses på Bilsport Performance Show i Påsk!
// Bilsport RallyCup

05-03-11 Efterlysning: Stor stöld i Stockholm.
Stölden var på Tantogatan 73 b ”Aircond center”
Natten till i 10/3 stals Motorsport utrustning och 7 st verktygs skåp på söder för ett värde av över 500.000 kr.
Verktygen är bla avsedda för Porsche´s tävlingsbilar vilket gör dem värdelösa för den som inte har rätt kompetens.

För att nämna något av de som stals.

1,Unikt svart kraft edition vektygsskåp som bara finns i ett ex, Svart med en guld rand vikt ca 500 kg.
2, Röda mac tools skåp 7 st
3, BBS fälgar med ”Centrumbult” som bara kan användas till tävlingsbilar
4. Aircond utrustning. Bla Manometrar, vakumpump, fläktmotorer,
5, Svettsar av olika storlekar
6, Peltor utrustning för depå och tävling´s intercom
7, Volvo V40 silver med reg nr JEL 080

Till den som hjälper oss att hitta varorna väntar en belöning på 50.000 kr

PS: Maila den här informationen vidare till alla du känner som har stora öron eller långa fingrar.

Kontakta.
krigsman@krigsman.com
Niclas Krigsman 070-7321010
Hubert ”Hubbe” Bergh

05-03-03 Kenneth och Timmy kör uppvisning på Race & Rally i Holland den 4-6 mars
Nu i helgen kommer Kenneth Hansen vara med på bilsportmässan, Race & Rally International, i holländska Den Bosch. Det är en av de största mässorna av sitt slag där det förutom vanlig utställning har en del där förarna och teamen startar upp fordonen och ger publiken en fartfylld och häftig live-show. Kenneth låter sin Citroën Xsara visa vad den går för med spektakulära hjulspinn och piruetter. I år hålls showen dessutom på en kombinerad inom- och utomhus bana. Förutom rallycrossbilar finns här allt vad motorsporten har att erbjuda från bl.a. banracing, rally och karting.

Timmy Hansen kommer också vara med på mässan i sin nya kart, en MS Kart Inter Continental A Junior. Han är med både på utställningen och kommer även få vara med ”de stora grabbarna” på liveshowen.
- Jag var här förra året också, berättar Kenneth, och därför var jag inte speciellt svårövertalad att komma tillbaka. Kvällsshowerna med tryck i musiken och ljus- och lasershow i kombination med riktiga tävlingsbilar är verkligen häftigt. Det borde vi försöka ta hit till Sverige också.

Ta gärna en titt på Race & Rally websida så får ni se något bekant: http://www.race-rally.net/
www.hansen-motorsport.se

05-02-25 Föråkare Skutskärsratten
Någon/några som är sugna på att köra som föråkare i Skutskärsratten, söndag6 mars?
Slå i så fall en pling till Kurt Eliasson, 070-303 08 57.

05-02-22 Rallyradio från Vinterpokalen i Sandviken
Vi sänder rallyradio från Vinterpokalen i Sandviken. Sändning startar lördag 08.00 till målgång på 89.9 mhz.
Lars Jonsson i studion Per Carlsson , Ola Strömberg i skogen.
För att lyssna på webradio gå in på www.rallytravels.com klicka på rallyradion

05-02-21 Mega Rally Cup
Västsvenska Rallyserien och Skaraborgs Rallyserie är två rallyserier som numera är nedlagda. Vi har organiserat om och startat MEGA RALLY CUP. Det är ingen ytterligare serie utan en istället för att det tidigare var två. För mer info.gå in på
www.megarallycup.com

05-02-20 Tablå för Supercup premiären i Viasat sport
Z-trofen avgjordes i helgen och FRAME productions program "Motorshow" var naturligtvis där. Programmet sänds på följande tider.

Viasat Sport 1: 24/2 19:30,
25/2 16:30,
1/3 16:05,
2/3 19:30

Mycket nöje!
Mikael Lindh FRAME production

05-02-15 Rally i TV - varje vecka!
Nu kan vi se ännu mer rally i TV. På TV4+ kan ni från och med tisdagen
15/2 se ett återkommande inslag i MERA MOTOR med "veckans rallyklipp". Detta efter ett gott samarbete med Sveriges ledande motorsportsfilmare och med Titan Television. Detta är ett litet inslag som ska fungera som ett test inför nästa säsong, då vi planerar för en hel programserie. Så, om ni gillar vad ni ser ochvill se mer rallysport i TV: maila då MeraMotor redaktionen och säg det. (eller mig på mats.angland@publicis.se) MeraMotor sänds Tisdagar kl 20. 00. Vänliga hälsningar Mats Angland

05-02-15 Humbosnurren inställd
Tyvärr gör den obefintliga vintern att vi (Bärke MK) tvingas ställa in vår
tävling Humbosnurren den 19 februari. Det finns varken snö eller is som räcker
till för att genomföra tävlingen vid det satta datumet tyvärr, utan vi får hoppas
vintern kommer så Grangärde RRC kan arrangera premiärtävlingen i Dala Rally Cup istället den 13 mars (dagen efter SuperCupen i Lima).
Mvh
Bärke MK

05-02-09 Tack för en fantastisk insats!
Sedan 320 klubbar/personer skänkt 794 645 kronor till offren i Sydostasien avslutar Svenska Bilsportförbundet sin insamling.
- Tack alla för en fantastisk insats! Vi kunde aldrig drömma om att vi skulle få en sådan här respons då vi tog beslutet att avsätta 50 000 kronor, säger förbundsstyrelsens ordförande Kåge Schildt.
Förhoppningen var att dubbla summan med hjälp av medlemmar, klubbar och distrikt.
- När man nu ser resultatet så förstår man vilken samhörighet, medmänsklighet och samhällsansvar det finns inom bilsporten, fortsätter Kåge Schildt.
- Vi kan vara mycket stolta över att tillhöra ett förbund med så engagerade utövare.
Det var den 29 december 2004 som Svenska Bilsprtförbundets styrelse på ett extra telefonmöte beslutade betala in 50 000 kronor till Röda korsets arbete med katastrofens offer. Förbundsstyrelsen beslutade också uppmana sina SDF, klubbar, team, samarbetspartners, förare med flera att, efter varje enskilds respektive organisations möjlighet, ekonomiskt stödja de organisationer som aktivt arbetar med hjälp till de drabbade.
Summan blev hela 794 645 kronor.

05-02-08 Racingbesiktiga i tid i år!
Saker och ting förändras - t ex SBF-besiktning av racingbilar.
Förra året kontaktade du en SBF besiktningskille som gjorde besiktningen, tog betalt - och klistrade in ett nytt märke i boken.
Nu har rutinerna förändrats.
Du beställer och besiktigar som vanligt, besiktningsmannen gör jobbet - och utfärdar ett fakturaunderlag, som skickas till Bilsportförbundet.
Förbundet får underlaget, skriver ut och skickar en faktura, som du betalar.
Så kommer bok och märke på posten.
Hela proceduren beräknas ta två veckor och under den tiden kan du naturligtvis inte köra några race med bilen - du har ju ingen vagnbok, så har du en Arena-bil och ska köra IS-SM i mars - då är det hög tid att kontakta regbesiktningsmannen redan nu!
(Regeln har inte kommit till för att jäklas med förarna, utan för att ersättningarna ska svara mot gällande skattelagstiftning

05-02-01 Efterlyser Nilsson Motorsport Sidecar Racing
Jag har fått in en efterlysning på Nilsson Motorsport Sidecar Racing. Vet någon hur man fåt tag på dem, så maila mig maria@motorsportivarmland.nu så vidarebefodrar jag infot!

05-01-28 Akut behov av Co-driver till 29/1
Per Kristian Anderssen behöver en co-driver till Peugot Super Cup i Hadeland, Norge imorgon!! Det är alltså akut, kan du eller vet du någon som kan ställa upp, ring: 047-9003935

05-01-25 Bergslagsrallyts förare ger 47 200 kr till Asien
Hela 47 200 kronor går från förarna i Bergslagsrallyt till Sydostasien. Detta sedan hälften efterskänkt halva startavgiften. Av 93 startande i Bergslagsrallyt i Ludvika, första helgen i januari, valde 45 stycken att avstå allt eller delar av de 1000 kronor de skulle få tillbaka på startavgiften. En summa på 47 200 kronor!
- Vi har bestämt oss för att ge pengarna till Röda Korset, säger tävlingskassör Mona Johansson.
Dessutom har de fyra arrangörsklubbarna (Nora MK, MK Kopparberg, Hällefors MK och Ludvika MS) beslutat skänka 250 kronor per klubb. Alltså går 48 200 kronor från Bergslagsrallyt till Sydostasien. Idén föddes då Bergslagsrallyt i det närmaste töade bort och arrangören tvingades stryka så många fartsträckor att halva startavgiften skulle gå tillbaka till förarna. Samt halva kostnaden för säkerhetsnoterna.
- Jättebra! Tack alla! De som sedan vill ha tillbaka sina pengar måste naturligtvis få det, säger Erik "Eken" Johansson, namnkunnig förare som presenterade sin idé på prisutdelningen.
- Nu hoppas vi att pengarna kommer till nytta!


05-01-19 Tippa och vinn på motorsport
Nu öppnar Auto Motor Sport sitt nätspel som iår är omdöpt till iRace. Det gäller att skynda sig om man ska vara med och tävla om alla fina priser: Monte Carlo-rallyt startar redan på fredag. Precis som förr att det precis lika gratis att tippa.
Gå till iRace>>

05-01-15 Den första tävlingen 22/1 i Sotercross "för vanligt folk" är inställd
SMK Söderhamn återkommer med nytt datum
Bland inbjudningarna finner ni mer info och länkar om cupen
Länk till SMK Söderhamn

05-01-14 Rallyradio
Rally-SM i Sandviken, Vinterpokalen, kan du följa på rallyradio. Den 22 jan kl 08.00 fram till målgång finns Lars Jonsson i studion. Ute i skogen är Ola Strömberg och Per Carlsson. Det hela sänds på 89,9 Mhz och sponsras av Rallytravels, Mastertent, Endless, Heco och Ford Racing. För mer info se: www.rallytravels.com/radio/index.htm
Det kommer även att sändas Webbradio, gå in på www.resultatservice.com för mer information

05-01-13 Mera Rally i TV:s rikskanaler
Klockan 16.30 söndagen den 23 januari sänder Kanal 1 i SVT en halvtimme från Vinterpokalen i Sandviken, premiären på årets Rally-SM. Direkt därefter sänder TV2 45 minuter från Rally-VM.

Det blir många högtidsstunder framför TV för rallyfansen framöver. Redan ikväll sänder Viasat FRAME productions eget motormagasin "Motorshow", som den här gången handlar om Tobias Johanssons enda tävling för M-sport i Italien. Sändningstid är 20.25, med repris 14/1 20.00 och den 18/1 16.30.
Företaget ska också producera Rally-SM åt SVT.
- Att producera program åt SVT är det största man kan göra. Samtidigt är ju SM det bästa i Sverige, där de bästa förarna möts i rallyskogen, säger Mikael Lindh på FRAME production.
- Vi hoppas att samarbetet mellan oss, SVT och Svenska Bilsportförbundet ska resultera i ännu bättre rallyprogram både på kort och lång sikt, fortsätter Mikael Lindh.
Produktionsbolagets mål är att producera 40 motorprogram under 2005. Även TV4+ ska öka sina rallyinslag i motormagasinet "Mera Motor".
- Vi ska leverera rallybilder till tre rikskanaler under året vilket är jätteroligt, avslutar Mikael Lindh.
Preliminär sändningstid från Snow Rally i Östersund är söndagen 6 februari 16.30 till 17.00.

05-01-13 Två TUSS-besiktningar i norr
Fredagen den 14 januari kl 17-18 i Luleå MS :
Se inbjudan
Fredagen den 14 januari 1800-18.30 Vännäs MK
Se inbjudan

05-01-13 FRAME Production sänder mycket motor i TV.
FRAME production presenterar en rad nyheter inför 2005. Produktionsbolagets mål att producera 40 motorprogram 2005 kanske inte riktigt slår in men FRAME production ser till att öka intresset för rallysporten i tv-kanalerna.
-Idag så blev det klart att vi totalt kommer leverera rallybilder till tre rikskanaler under 2005 vilket är jätteroligt, säger Mikael Lindh på FRAME production.
Samtidigt så ökar vi trycket i Viasat sport, vi fortsätter med att sända supercupen som vi så framgångrikt gjorde under 2004.

Eget program
Allt vi sänder ut i Viasat sport kommer att sändas i vårt egna motormagasin "Motorshow". Det innebär att vi under året har fria händer av Viasat sport att sända hur mycket rally o motorsport som helst.
-De är jättenöjda med vad vi gjort så här långt därför är det trevligt att få den här chansen att kunna bevisa att det går att producera ett rallymagasin även i Sverige. Viasat sport är också positivt inställda till motorsport vilket är kul, säger Mikael.
Torsdagen den 13 januari är premiär programmet, då innehållet är en dokumentär från Italien när Tobias Johansson körde sin ända o sista tävling för M-sport innan han fick körningar för Subaru o rally team olsberg. Sändningstid är 20.25

Mera Motor
Mera Motor är TV4+ stora motormagasin. Till våren ska det in mer rally och motorsport i det programmet o vi är ett av flera produktionsbolag som kommer leverera actionbilder till det programmmet.

Rally SM
FRAME production ska 2005 producera Rally SM åt SVT. En uppgift som vi tar väldigt allvarligt på, att producera program till svt är det största man kan göra samtidigt är ju SM det bästa i Sverige där de bästa möts i rallyskogen.
Vi tycker att det ska bli jättekul och hoppas att sammarbetet mellan oss,svt och sbf kommer resultera i bättre rally program både på kort o lång sikt.

Senaste nytt i vårt arbete
Vi kommer att producera ett "inför Supercupen 2005" eftersom Torsby tråkigt nog fick ställa in så är vi tvugna att göra något, så då ser vi detta som den bästa lösningen.
Förberedelser av Sandvikens premiär av Rally SM som kommer att sändas i svt.
FRAME production kommer förmodlingen att arbeta på Svenska rallyt för ett motorshow program. Innehåll kan vi inte avslöja nu.
På följande datum sänds motormagasinet "Motorshow"
Dokumentär om Tobias Johansson i Italien sänds 13/1 20:25, 14/1 20:00, 18/1 16:30Inför Supercupen 2005 sänds 20/1 22:05, 21/1 20:00, 25/1 00:35
Mycket rallynöje önskar
FRAME production
"för mer rally i tv


05-01-12 Tuss i Torsby
När vädrets makter var ovänliga nog att smälta bort all snö och is för Klassikern medförde det tydligen problem för vissa som behövde en A-besiktning så därför kommer MK Ratten att ha en TUSS i Torsby lördagen den 15 januari klockan 09:00. Platsen är Helmia Bil och för den som eventuellt inte vet var Helmia finns: Det går inte att missa, det ligger alldeles bredvid Toria-rondellen efter väg 45 precis när man kommer fram till stora infarten till Torsby söderifrån.
Anmälan till Per Täppers 070-521 05 50.

05-01-06 Följ Bergslagsrallyt på Radion eller via Webben!
Första deltävling av fem i Riksmästerskapet (RM) i Rally 2005. Lördagen den 8 januari 2005. Tävlingen avgörs över fem specialsträckor. Starten går klockan 10:00 vid Lorensbergaskolan i Ludvika. Specialsträcka 1 utgörs av en lättillgänglig och publikvänlig
sträcka vid Dynamiten-området i Grängesberg
Cityradion i Södra Dalarna : 96,3 Mhz

Rallysändningen går ut även över:
Hällefors Närradio / Radio Hällefors : 89,0 Mhz
Ljusnarsbergs Närradio / Radio Ljus : 98,3 Mhz

OBS !
Cityradion på "Webben" : http://www.cityradion.se/dalarna/


//Bergslagsklubbarna
Ludvika MS
Nora MK
MK Kopparberg
Hällefors MK


05-01-04 Över 500 000 kr från bilsporten

Över en halv miljon kronor!
På Svenska Bilsportförbundets hemsida www.sbf.se har alla kunnat följa bilsportens egen insamling till förmån för de drabbade i Sydostasien. En insamling som startade med att förbundsstyrelsen avsatte 50 000 kronor. Den summan har tiodubblats och passerat halvmiljonstrecket - 563 105 kronor. Hittills har 223 klubbar/personer skänkt pengar.
- Vi är stolta och tacksamma över vad människor i våra led åstadkommit så här långt, säger Svenska Bilsportförbundets styrelseordförande Kåge Schildt.
- Tack alla! Och ni som ännu inte hunnit med är naturligtvis välkomna med ert bidrag, fortsätter Kåge Schildt.
Insamlingen fortsätter och resultatet kan följas direkt på www.sbf.seTillbaka till startsidan