Tillbaka till startsidan2016
2016
           


16-12-28 Rösta fram Årets Senior och Årets Junior!
Årets grensegrare i Bilsport Award är utsedda. Bland de segrande förarna är det nu dags för er läsare att utse Årets Senior och Årets Junior alla kategorier. Stor prisutdelning blir det på Årets Motorsportfest, Bilsportgalan, i Älvsjö lördagen den 28 januari 2017.

Omröstningen pågår till kl. 16.00 den 28 januari 2017 och resultatet offentliggörs på galan samma kväll. Bland er som röstar kommer vi att lotta ut helårsprenumerationer och prylar från Bilsport. Observera att vi endast godkänner en röst per person.

Årets seniorer
Racingförare - Felix Rosenqvist
Mattias Ekström
Rallyförare & Co-driver - Pontus Tidemand, Jonas Andersson
Dragracingjunior - Jonnie Lindberg

Årets juniorer
Racingförare - Joel Eriksson
Rallycross - Kevin Hansen
Rallyförare & Co-driver Tom Kristensen, Timmy Berntsson
Dragracingjunior - Simon Andersson
Kartingförare - Benjamin Törnqvist Persson

Rösta här: http://www.bilsport.se/award
16-12-16 Susanne Kottulinsky tar plats bredvid rallyikonen Michèle Mouton
Sveriges första dam SM-vinnare i rally, Susanne Kottulinsky tar klivet in på den globala scenen när hon av bilsportens internationella förbund, FIA, nu tilldelats en plats i FIA Women in Motorsport Commission. Där kommer Kottulinsky arbeta nära med rallyikonen Michèle Mouton som är ordförande för kommissionen.
- Jag känner mig oerhört smickrad och tacksam för det förtroende jag fått av Svenska Bilsportförbundet och FIA. Det kommer bli en ny spännande utmaning för mig men jag har alltid brunnit för motorsport både under och efter min aktiva tid som rallyförare, berättar Susanne Kottulinsky.

Inom Svensk Bilsport finns 4000 licenserade kvinnliga förare, kartläsare och en tredjedel kvinnliga ledare och funktionärer bland 100 000 medlemmar.
- Av de 140 medlemsländerna är vi faktiskt det land som har flest kvinnliga licenser och de ska vi vara mycket stolta över. Det internationella arbetet är viktigt för Svensk Bilsport och vi arbetar strategiskt med att bemanna olika kommissioner inom FIA för att vara med att påverka sportens utveckling. Vi har idag 14 personer i olika befattningar inom FIA och bilsportförbundets styrelse nominerade Susanne för att hon med sin erfarenhet och goda kontaktnät kommer att bidra på ett mycket bra sätt i kommissionen men också bli en nyckelperson i våra nationella satsningar på tjejer inom bilsporten, säger Thomas Jansson, förbundsdirektör på Svenska Bilsportförbundet.

Att Susanne Kottulinsky har en gedigen erfarenhet från bilsporten råder det ingen tvekan om. Redan 1983 var hon med i det landslag för rallyjuniorer som fanns då och hon var tillsammans med ett antal andra aktiva kvinnliga rallyförare med och fick Tjej-RM att 1990 få SM-status som hon även vann.
Nu får Susanne Kottulinsky en gedigen uppgift att sätta sig in i FIA Women in Motorsport Commission för att kunna förvalta sin styrelsepost på bästa sätt.
- Jag har redan fått en "snabbkurs" av Thomas Jansson men jag får allt läsa in mig och kommer att arbeta för kvinnorna som redan är i motorsporten, men även för att på bästa sätt stötta och hjälpa deras resa mot sina mål och på så sätt förhoppningsvis knyta nya nyfikna tjejer till den fantastiska motorsporten. En sport som personligen har gett mig så mycket livserfarenhet på vägen, avslutar Susanne Kottulinsky.

16-12-15 Kungörelse utmärkelser och förtjänsttecken
Svenska Bilsportförbundets utmärkelser och förtjänsttecken som utdelas vid Distriktsårsmöte i februari eller på Bilsportgalan i januari har fastställts enligt följande:

BERTILS KANNA
Piteå Motorsällskap har utsetts till Årets Arrangör 2016 och tilldelas därför Bertils Kanna Nr. 34.

RESESTIPENDIET
Södra Bilsportförbundets Ungdomsgrupp (Emma Palo, Nathalie Petersson och Emma Ingemansson) har tilldelats Svensk Bilsports Resestipendie 2016.

GULDRATTEN 2017
Roland Appelskog (Östergyllens Rally Club) har tilldelats Guldratt nummer 476.

Ovanstående utmärkelser utdelas vid respektive mottagares distriktsårsmöte i februari 2017.

ÅRETS KLUBBLEDARE
Anders Andersson (Motorklubben Team Westom) har utsetts till Årets Klubbledare 2016.

ÅRETS UNGDOM
Joakim Darbom (KAK Motorsport (Ö)) har utsetts till Årets Ungdom 2016.

ÅRETS UNGDOMSLEDARE
Förbundsstyrelsen har beslutat att inte utse ”Årets Ungdomsledare 2016”.

ÅRETS BILSPORTARE
Mattias Ekström (Finnskoga Motorklubb) har utsetts till Årets Bilsportare 2016.

ÅRETS BILSPORTLEDARE
Helene Nordbäck (Club Tierp Arena) har utsetts till Årets Bilsportledare 2016.

BILSPORTENS MILJÖPRIS
Ryds Motorklubb har utsetts till mottagare av Bilsportens Miljöpris 2016.

http://www.sbf.se/Nyheter/Officiellt/kungorelseutmarkelserochfortjansttecken/
16-11-29 Rallyradion till final i Svenska Podcastpriset
Rally Live Podcast gick vidare till final i Svenska Podcastpriset 2016 tävlar nu om att bli Sveriges bästa sportpodcast.
- Det är otroligt roligt att vi har gått så här långt, det hade jag aldrig vågat drömma om när vi blev nominerade. Redan nu är vi på topp 5 av Sveriges bästa podcasts, och det är endast tack vare vårt starka stöd från lyssnarna, Säger Sebastian Bourghardt.

På sin väg till finalen har Rally Live Podcast bland annat slagit ut Olof Lundhs podcast ”Lundh”, som är Sveriges största sportpodd. Och i finalen ställs man bland annat mot Viasat Motor, och fotbollstidningen Offsides podcasts.

Nu går röstningen in i en ny fast och alla röster från nomineringarna är nollställda. Mest röster när omröstningen stänger den 11 december blir Sveriges bästa podcast. Och precis som tidigare kan man lägga en röst om dagen hela vägen till den 11/12.

Rösta gör man via länken: http://podcastpriset.daytona.se/sport-och-fritid/rally-live-podcast
16-11-29 Nominering till Young Technician Award, YTA - Nominera ditt teams mekaninker snarast!
Nominera ditt teams mekaniker snarast, gärna innan den 2 december!

Nominering till Young Technician Award, YTA
YTA, Young Technician Award, är ett rese- och studiebidrag på 15 000 kr, som ett motorsportteams bästa ungdomsmekaniker kan vinna. För att hitta den bästa ungdomsmekaniker skickar motorsportteam in nomineringar på i deras tycke den bäste unga mekaniker. 2016 års vinnare kommer du att få veta vid en prisutdelning under Bilsportgalan 2017.
Young Technician Award 2015

Team inom svensk bilsport på SM-nivå, eller motsvarande nationella och internationella mästerskap, är välkomna att nominera sin bästa unga mekaniker.

Tävlingsmekanikern ska nomineras av teamet och åldersgränsen måste vara max 25 år under 2016.

I nomineringen ska framgå:
Teknisk kompetens
Agerande i tävlingsmekanikerrollen
Kunskaper om närliggande kompetensområden
Social kompetens

Nominering till YTA
För att teamets unga tävlingsmekaniker ska bli nominerad, måste teamet skicka in ett nomineringsformulär:

Nomineringsformulär – word
Nomineringsformulär – pdf

Sista nomineringsdag är den 2 december 2016.
Vem blir 2016 års värdiga pristagare? Det får vi veta under Bilsportgalan 2017. 2015 års prestigeladdade pris tilldelades Kristian Ceder, som nominerades av Team Peugeot Hansen.

Prisutdelning
Priset till YTA 2016 delas ut under pompa och ståt i samband med Bilsportförbundets Bilsportgala den 28 januari 2017 i Victoriahallen, Stockholmsmässan.

Jury
Juryn består av:
Caj Luoma, MAF
Kenneth Thorén, ordförande SBF
Bo Lindman, expert

Ytterligare information och frågor runt nomineringen och YTA kan du få genom att kontakta Bo Lindman 070-595 83 99, bo.l.lindman@telia.com.
16-11-12 Vem blir årets CO-driver?
Nu söker Thomas Carlssons Minnesfond kandidatnamn för 2016. 2009 instiftades minnesfonden, där stipendiaten skall vara en ung och lovande Codriver. Normalt är det föraren i ett rallyteam som får den mesta uppmärksamheten, men då minnesfonden för Thomas Carlsson, som var en framstående Codriver med SM och utlandssegrar i meritlistan, instiftades av Katrineholms Motorklubb, var det naturligt att fokus skulle vara på en Codriver. Utmärkelsen har utdelats sju gånger, och har blivit lite av "Årets Codriver" i rallysverige.

Så nu söker minnesfonden namnförslag på den som skall få utmärkelsen 2016.

De tidigare stipendiaterna har onekligen låtit tala om sig,
2009 Christer Carlsson
2010 Miriam Walfridsson
2011 Martin Holmdahl, specialpris till Ola Kilestad
2012 Johan Lövgren
2013 Christoffer Bäck
2014 Sofie Lundmark
2015 Andreas Johansson

2016 ??

Officiell webbsida http://kmk.nu/ThCarlMinne.htm

Och vill någon hedra minnesfonden med en gåva så är detta BG nr rätt val: 790-7249
Det går mycket bra att höra av sig om man efter insatt belopp vill ha ett gåvobevis.
(Tänk gärna på att ett gåvobevis kan vara en bra present att ge bort till den som redan har allt)

Förslag på namn till stipendiat 2016 tillsammans med en kort beskrivning, lämnas via mail på: info@kmk.nu
Senast 18 november vill vi ha in förslagen
16-11-05 Patrik Sandell kör Nordic Extrem ATV på Gotland!
I helgen avgörs Nordic Extrem ATV på Gotland, Patrik kommer till start i UTV klassen med sin Polaris ACE 900. Tävlingen är en efterföljare på världens största endurotävling, Gotland Grand National som avgjordes förra helgen.

Den extrema tävlingen körs på en 8km lång och teknisk bana där man skall köra så många varv som möjligt på tre timmar - flest varv vinner! De senaste dagarna och veckorna har det regnat mycket på Gotland så arrangören räknar med en väldigt blöt, teknisk och svårkörd bana.
- Där här kommer bli superhäftigt, jag har lagt åtskilliga timmar bakom ratten på liknade maskiner vintertid - då på isiga rallyvägar. Det här kommer bli en ny upplevelse som jag verkligen ser fram emot, hälsar Patrik från Gotland!

Patrik kör för Polaris Sweden som stöttat honom inför det här äventyret.
- Ja, jag har fått ett otroligt bra stöd och vi kommer att ladda på i morgon kan jag lova, vi ska avverka så många varv vi bara kan!

Efter en framgångsrik säsong i USA med rallycross blir det här den sista tävlingen för Patrik innan vinteruppehållet.

16-10-31 Gymkhana grid 2016: European gauntlet finals
Triple FIA World Champion Petter Solberg, reigning GRiD Champion Luke Woodham, World RX racer Reinis Nitišs, multiple X-Games medalist Liam Doran, and Gymkhana GRiD founder Ken Block make motorsport history at the fifth edition of the Gymkhana GRiD: European Gauntlet Series Final.

As the famous saying goes, ‘Speed is fine, but accuracy is final’. Celebrating half a decade of full-throttle tyre-slaying mayhem, Gymkhana GRiD’s European Gauntlet Series touched down in the historic town of Marathon in Greece for its 2016 showdown.

We don’t need to tell you the racing was intense, and we definitely don’t need to tell you that the stack of smoking tyres at the end of the incredible three-day event was almost as high as the Acropolis itself. The big news is that after an impressive fire-spitting roster of 55 cars went head to head and against the clock, Petter Solberg and Luke Woodham emerged victorious in the All-Wheel Drive (AWD) and Rear-Wheel Drive (RWD) class respectively.

Even with the event occupying its usual late-October slot in the race season, come race day the sun scorched through the cloudy autumn Athenian sky, lighting up the grandstands filled with fans who had swapped the dusty banksides of the Acropolis rally for the amphitheater-style tribunes around the tight GRiD track.

As the sun went down and the temperature dropped, the intensity on the blacktop only amped up. Reigning Gymkhana GRiD champion Luke Woodham and UK-based hotshoe Adam Elder carved through the field to go head-to-head in an epic battle in the final, with the split between them in the first run amounting to only 300ths of a second. By run two, Woodham just pulled clear, beating Elder to the finish line by a margin of 1.64 seconds. Fellow UK racer Danny Cross scorched to the finish line to defeat ‘Croatian Crusher’ Marko Palijan in his signature E30 BMW to round out the top three of the rear-wheel drive category.

In the All-Wheel drive class it was a true clash of the rallycross titans; Petter Solberg, Liam Doran and Reinis Nitišs all pushed through to the final battles, after some of the most horsepower and smoke filled runs Gymkhana GRiD has ever born witness to. In a shock plot twist, reigning series champion Dmitrij Srybnyj was eliminated in the great-eight-quarter final stages. Another surprising exit came in the form of series founder Ken Block, who had been in contention for the podium, setting some of the fastest times all weekend, when he was eliminated (by Doran) in the semi finals.

The day culminated in an epic battle between reigning FIA World Rallycross Champion Solberg, and multiple X-Games medalist Liam Doran; both World RX racers, both armed with huge horsepower Citroens, and both drivers out with a point to prove. In a haze of fire and smoke, Petter just nosed ahead, and the rest as they say is history, but only by 1.75 seconds. Reinis Nitišs rounded out the podium with two super solid runs, facing off against the head Hoonigan in charge for third place.

Don’t just take our word for it though, check out the inside line from the winning drivers themselves, the recording of the livestream, as well as an eye-popping selection of images direct from our trackside sharp shooter photographers.

Luke Woodham – 1st place (RWD) – 02:03.760
“I can’t explain the feeling. It’s three times in a row, and it’s not been easy. Adam had me worried. He set the fastest time in qualifying; I was second. We made a few changes to the car. It didn’t work so we re-did the car all over again in the pits, all the lads, all the monster energy athletes and teammates, we all came together, and we put our heads together and we worked out a good package. It wasn’t easy. I had to drive my arse off. I’m so happy. This is one of the best events I have ever done. They (the crowds) are so enthusiastic; completely behind every driver. Really welcoming I can’t wait to come back and race again here some time!”

Adam Elder – 2nd place RWD – 02:05.400
“Luke is definitely the one to beat – his crew worked really hard all weekend. I was top qualifier, and honestly I thought I had it in the bag, but he really just pulled it out of the bag in the end. I’d really like to thank all of the Monster guys for their hard effort this weekend – it’s been absolutely incredible – it’s hard to describe how happy I am, even though I didn’t get the top spot. I definitely want to come back stronger at the next one. That top spot is mine next year!”

Danny Cross – 3rd place RWD – 02:08.880
“I’m over the moon. The field this year has been intense. I thought last year was bad enough when I got second. The game has risen so high this year, it’s unreal. You have the likes of Petter Solberg and Liam Doran. They’re all doing really well. The top three this year is the same top three as last year, just a slightly different order. The Greek fans are wicked. They love their motorsport. They’re awesome. Its really really good. Everything was okay with the car. A little bit of oil pressure issue on the last run, that’s why I called five minutes. A few things I need to change for next season, but that’s all within hand. The engine is still good. That’s all that matters at the end of the day.”

Petter Solberg – 1st place AWD – 01:57.750
“I tell you, I can’t remember the last time I was so nervous. The racing started, and I’ve seen the trophies, and I knew I just wanted to get one – it’s like a dream. I just can’t describe how it feels now, because I’m just so happy. So many people in the grandstands, and so much excitement. It feels like a world championship. I stalled off the line in one the battles, and I think that comes down to me being very nervous, and on this car there is no launch control, so I have to do it manually. But anyway, my thought was, that’s it. I got it started quickly, it took three and a half seconds, and then I thought the only thing to do is to go absolutely flat out and take some risks, and it worked out. But in the semi final and the final, I backed off a little bit, so as not to make any mistakes at all, going for more consistency, and then the biggest attack, and it paid off. It’s a very very unique event – a big thank you to everyone that put it on. Getting this trophy is fantastic, and feels like a world championship.”

Liam Doran – 2nd place AWD – 01:59.500
“It’s gone so well over the last couple of weeks, it’s hard to believe. I came over to Greece straight from winning the British Rallycross Grand Prix at Croft, and now I’ve stuck it on the podium at Gymkhana GRiD. I think realistically Petter is the only person I can be happy with having beaten me. I was really really close to him in the final, so I know I was competitive. In this format of driving there is probably no one better in the world, it’s gone up and down for me this year, but to end on such a high is absolutely fantastic. If only the car would work so well at rallycross all the time as well, I’d be getting somewhere. The car was a bit of a handful on the tight track – but it was a lot of fun. Thank you to everyone though for putting on this amazing event, it’s been an intense but great weekend!”

Reinis Nitišs – 3rd place AWD – 02:03.020
“When I first came here, I was eight seconds off the pace and I was thinking what is going on? Then we tweaked the setup of the car, changing the tyres and pressures. I can also say I won more in the mental game here versus the competition. A lot of the drivers were very worried in-between runs, and I just tried to stay strong. I want to take the opportunity to say thank you to Terry Grant. He came up to me after our battle and said: ‘if I lost, you have to win’. It was a big boost. Then, when I just came off the track, the steward told me that I was in the top-three and I just beat Ken Block. I said, ‘I can’t believe it. It must mean he must have made some mistakes but it’s amazing’. The Greek fans are amazing. They all came up to me and shook my hands and took pictures. I can’t believe it!”
16-10-26 20 amatörförare på startlinjen för chansen att tävla mot Kenny Bräck, Petter Solberg och Marcus Grönholm
Lördagen den 12 november kommer Monster Jam® tillbaka till Friends Arena för en helt ny show med en helt ny twist! Monster Jam samarbetar med Race Of Champions (ROC) och gästas av tre skandinaviska förare i världsklass: Petter Solberg från Norge; Marcus Grönholm från Finland; och Sveriges egen Kenny Bräck, som inte bara tävlar mot varandra utan även mot en amatörförare utvald av fansen, det vill säga dig! Detta är ROC Factor!

ROC Factor är en unik, head-to-head tävling mellan amatör- och proffsförare där de tävlande kör i identiska bilar för att se vem som är snabbast av dem alla. Nästan 400 svenska motorsportentusiaster och amatörförare deltog i ROC Factor-tävlingen som nu har stängt. Deras körskicklighet utvärderades av en expertpanel som valde ut tjugo semifinalister. Semifinalisterna presenteras nu för fansen som röstar fram sina två favoriter som får tävla i ROC Factor. De tjugo ROC Factor semifinalisterna är:

1) Dennis Madsen DK
2) Mischa Szibat DK
3) Markus Manninen FI
4) Ralf Molander FI
5) Ole Guldbrandsen NO
6) Henrik Paulsen NO
7) Anna Elovsson SE
8) Patrik Knöös SE
9) Thomas Bryntesson SE
10) Marcus Sundh SE
11) Johan Nyman SE
12) Daniel Jansson SE
13) Janne Paananen SE
14) Alx Danielsson SE
15) Jessica Persson SE
16) Annie Seel SE
17) Vistor Israelsson SE
18) Helena Lindin Cederberg SE
19) Jimmy Führ SE
20) Andreas Carlsson SE

De två finalisterna kommer att tävla både mot varandra och mot våra legender i en elimineringstävling för att bestämma vem som är snabbast av dem alla! Besök https://apps.agorapulse.com/fanVotes/72767 för att lägga din röst och att var med och avgör vem som går vidare i denna skandinaviska kraftmätning! Röstningen stänger 30 oktober vid midnatt.

Petter Solberg har mer än 50 pallplatser och är vinnare av 2003 års World Rally och tvåfaldig (2014 & 2015) mästare av FIA World Rallycross. Marcus Grönholm har 30 rallymästerskap bakom sig och är tvåfaldig (2000 & 2002) mästare av FIA World Rally. Kenny Bräck är 1998 års mästare av Indy Racing League och vinnare av Indianapolis 500 år 1999.

Svenska Monster Jam fans kommer också att kunna se sina favoriter bland Monster Jams truckar såsom Max-DTM, El Toro Loco® och Grave Digger®, som för första gången i Stockholm körs av legenden själv, Dennis Anderson.

"ROC Factor-tävlingen, som ger amatörer chansen att tävla och jämföra sin talang med några av världens allra bästa förare i identiska bilar, är en idé som vi startade förra året i Race Of Champions i Londons Olympia Stadion." säger Fredrik Johnson, President Race Of Champions, "Det blev en fantastisk succé och nu ser vi fram emot att ge entusiaster i Skandinavien chansen att mäta sina krafter mot några av Skandinaviens bästa förare. Monster Jam är en perfekt partner för att lansera ROC Factor i Skandinavien.

"Monster Jam handlar om interaktion och att få fansen att komma nära stjärnorna i showen" säger Chris Yancey, Senior Director på Feld International Motorsports. "Med Pit Party, ROC Factor-tävlingen, Monster Jam Racing och Freestyle, kommer detta att vara den perfekta dagen för hela familjen!"

FAKTA
The Race Of Champions (ROC)
Race Of Champions (ROC) är ett världsklassevenemang som samlar några av världens bästa förare från de stora motorsportserierna - inklusive Formel 1, World Rally, Le Mans, Nascar, IndyCar, Touring Cars och MotoGP - för en unik head-to-head tävling i identiska bilar för att se vem som egentligen är den snabbaste av dem alla. I över 25 år har ROC framgångsrikt varit värd i några av världens mest prestigefyllda arenor inklusive Londons förra Olympiastadium och Wembley Stadium, Beijings "Bird's Nest" och Stade de France i Paris. I denna unika arenamiljö kan åskådarna se hela loppet från varje säte och njuta av denna motorsportsfest med några av världens bästa förare och bilar.

http://www.raceofchampions.com
http://www.raceofchampions.com/roc-factor/
16-10-25 Rösta fram vem som ska möta Solberg, Grönholm och Bräck i Race of Champion!
Rösta fram vem som får möta Petter Solberg, Marcus Grönholm och Kenny Bräck i Race of Champion under Monster Jam 12 november.
https://apps.agorapulse.com/fanVotes/72767
16-10-19 Racingstjärnan öppnar upp om livet i Formel 1-cirkusen
I fjärde avsnittet av intervjuserien @Wenström tar Formel 1-föraren Marcus Ericsson plats i gäststolen. Sveriges främsta racingstjärna pratar med Ola Wenström om hur han handskas med näthat, om rävspelet med stallkamraten och att vara uppbackad av en hemlig finansiär. Fartfantomen förklarar även hur han vågar ratta ett "monster" i 350 km/h, men samtidigt är rädd för fåglar.
– Jag har lite fågelfobi. När skator flyger över blir det jobbigt.

I tolv episoder under hösten kommer programledaren Ola Wenström att resa runt världen och placera hett aktuella idrottsstjärnor på sin intervjustol.
– Vi vill möta människan bakom medaljen, personen bakom prestationen. Och det har verkligen blivit möten som berört oss. Vi känner att vi kommit mer in på livet än vad som hinns med i en vanlig sportstudio eller i snabba klick-media, säger Wenström om intervjuserien.
Höstens tolv avsnitt kommer att följas av tolv nya episoder i vår. Samtliga sänds på TV3 Sport HD, men finns även tillgängliga i efterhand på viasatsport.se och Viafree.

Programmet kan ses i sin helhet.

Sändningstider @Wenström (med reservation för ändringar)
Torsdag 20 oktober
19.30, TV3 Sport HD: Marcus Ericsson
Torsdag 27 oktober
21.00, TV3 Sport HD: Fidde Rosengren
Torsdag 3 november
21.00, TV3 Sport HD: Henrik Lundqvist
16-10-13 Ta chansen att köra Race Of Champions under Monster Jam
Race Of Champions på Monster Jam kommer att gästas av tre skandinaviska förare av absolut världsklass; Petter Solberg från Norge, Marcus Grönholm från Finland och Sveriges egen Kenny Bräck.
Race Of Champions på Monster Jam kommer att gästas av tre skandinaviska förare av absolut världsklass; Petter Solberg från Norge, Marcus Grönholm från Finland och Sveriges egen Kenny Bräck.

Spännande motornyheter från Monster Jam! När den spektakulära motorshowen kommer till Friends Arena lördag 12 november, med publikfavoriter som Grave Digger, Max-D och El Toro Loco på startlinjen adderar Monster Jam även den fartfyllda tävlingen Race Of Champions till programmet.

Race Of Champions på Monster Jam kommer att gästas av tre skandinaviska förare av absolut världsklass; Petter Solberg från Norge, Marcus Grönholm från Finland och Sveriges egen Kenny Bräck. Förarna möts i en unik head-to-head tävling i identiska rallycrossbilar av klassen SuperCar Lites för att avgöra vem som egentligen är snabbast.

Dessutom kan svenska motorsportfans och amatörförare vara med i tävlingen ROC Factor för att få chansen att tävla mot dessa världsklassförare i en elimineringsturnering. Några lyckliga fans kan också vinna en chans att åka med under tävlingen!
Anmälan ska vara inne senast 15 oktober.

Det är hög tid att säkra platser till Monster Jam feat. Race Of Champions på Friends Arena. Biljetter finns i flera kategorier med barnbiljetter från 125 kr.

Missa inte att lägga till Pit Pass på din biljett! Med det kommer du in på banan innan tävlingarna börjar och kan titta närmare på monstertruckarna, kolla banan, träffa förarna, få autografer och fota så mycket du vill.

Anmälningslänk: http://www.raceofchampions.com/roc-factor
Mer information om Monster Jam och Race Of Champions finns på dessa länkar. http://www.monsterjam.se
http://www.raceofchampions.com

http://www.sbf.se/Nyheter/SvenskBilsport/tachansenattkoraraceofchampionsundermonsterjam/

16-10-05 STAR påbörjar urval tillsammans med SBF
Årsskiftet närmar sig med stormsteg och STAR förbereder aktiviteter och stöd till 2017 under årets sista kvartal. Som bäst planeras intervjuer som kommer hållas 5-6:e november med tänkbara kandidater. STARs ambition är att presentera en talang för stöd under 2017 och en gemensam plan under december.

STAR har tagit emot ett flertal nomineringar ifrån stödmedlemmar och har tillsammans med styrelsens egna iakttagelser sammansatt en lista över tänkbara kandidater. Nomineringar och iakttagelser har i stort sammanfallit och STAR tackar stödmedlemmarna för engagemanget.

STAR har varit i nära kontakt med Svenska Bilsportsförbundet och särskilt med landslags-ledningen för att dra nytta av varandras arbete och lära av varandra. Förutsättningarna för SBF och STAR att hjälpa individer skiljer sig men det arbete som behöver göras för att säkerställa att rätt personer stöds sammanfaller i många punkter; SBF och STAR har konstaterat ett flertal lockande synergier.

Vi har sedan en tid varit i kontakt med Magnus Lampert (förbundskapten SBF) med den gemensamma förhoppningen att inleda ett samarbete. Magnus bjöds in till vårt senaste styrelsemöte och vi kunde glädjande nog konstatera att våra tankar i stort harmoniserar. Det visade sig dessutom att de kandidater Magnus och hans kollegor bjudit in till sitt uttagningsläger på Bosön stämmer väl överens med STARs lista över lämpliga kandidater. STAR har erbjudits att hålla intervjuer med kandidater under uttagningslägret. Tidsperioden och sammanhanget stämmer väl med STARs tankar och vi hoppas att alla inbjudna kommer till uttagningen, vi vill gärna träffa allihopa. Säger Andreas Liljeberg, ordförande för STAR.

Det är viktigt för såväl STAR som SBF att poängtera att det här inte innebär någon beroendeställning eller fördjupat samarbete organisationerna emellan. Vi är och förblir helt oberoende av varandra och vi har inga ambitioner att påverka varandra i våra beslut. Tillägger Andreas.

STAR kan av naturliga skäl inte gå ut med en lista över vilka SBF har bjudit in. Avsikten har varit att publicera en lista över kandidater för intervjuer denna vecka men denna uteblir alltså i väntan på SBF:s publicering av deltagare till uttagningslägret.
16-10-04 SVT2 torsdag 20.00 - JONNA - en film om riktiga rallybrudar
Torsdagen den 6 oktober kl 20.00 sänds JONNA – en film om riktiga rallybrudar i SVT2.
JONNA - en film om riktiga rallybrudarEn film av Michaela Hennig & Rex Brådhe om tre generationer kvinnliga rallyförare, med 22-åriga Jonna i spetsen. Jonna är den enda kvinnliga föraren i Rally SM och som tampas med grabbarna om placeringar i toppen.

En film om Jonna, enda kvinnliga föraren i Rally SM och om tre generationer riktiga rallybrudar

Tre generationer starka kvinnor. Sammansvetsade. Modiga. Med rally och äventyr i blodet. Som inte vikt ner sig för utmaningar varken i rallyspåret eller livet. Jonna tar nu också revansch mot en tuff tid under skolåren, då hon var både blyg och mobbad. Hon försöker också komma över saknaden efter sin pappa, som tidigare alltid funnits vid hennes sida i rallyspåren, men som lämnat familjen.

Idag styr Jonna upp ett helt rallyteam. Hon satsar allt för nå målet att bli professionell rallyförare och komma ut och tävla i världen.

Under 2,5 år har dokumentärfilmarna följt Jonna ute på tävling, i skogen, på serviceplatsen, i garaget och på arbetet på sin mammas kafé. Och inte minns på hennes äventyr med ökenrally i Qatar.

I filmen får vi också tillbakablickar på den tid då både Jonnas mamma och mormor tävlade i rally. Då det faktiskt inte var så ovanligt med kvinnliga förare.

Medverkande: Jonna Eson Brådhe, Liz Brådhe, Margoth Brådhe, Markku Kangas, Bo Ericsson m fl
Regi & Produktion: Michaela Hennig och Rex Brådhe
Längd: 58 min

Förhandstitt: https://vimeo.com/184978304

www.facebook.com/illustrafilm www.rallyjonna.com
16-09-20 Volkswagen Motorsport firar 50 år
Från Formel V till trefaldig världsmästare i rally
Jubileumsutställning invigd i Berlin
Svenska framgångar genom historien
För 50 år sedan, den 11 juli 1966, grundade en grupp av München-baserade handlare och importörer föreningen "Verband Formel V Europa e. V." - detta var födelsen av Volkswagen Motorsport. Dessa första 50 år av och fart och spänning, med flera framgångsrika svenskar bakom VW-ratten, firas nu med en jubileumsutställning i Berlin.

Det hela började egentligen i USA redan 1963: det var här som Volkswagens teknik användes för att starta racingserien Formel Vee junior. De små, ensitsiga tävlingsbilarna med komponenter från ikoniska Volkswagen Beetle gjorde sig också ett namn i Tyskland dit tävlingsbilar importerades. Förutom de nationella mästerskapen och tävlingarna i USA och Europa, fanns det också ett inofficiellt världsmästerskap. År 1971 hade filosofin utvecklats till Formel Super Vee-serien. Formel 1-stjärnorna Niki Lauda, Keke Rosberg, Jochen Rindt och Jacky Ickx inledde sina formelbilskarriärer i dessa små VW-motoriserade racerbilar. Även i Sverige tävlade man tidigt i Formel Vee.

Föreningen flyttade i oktober 1973 från München till Hannover, där Volkswagen Motorsport GmbH registrerades år 2004. Än idag är företaget baserat i Hannover.

Tradition: främja ungdomar
Efter den framgångsrika Formel Vee-eran fortsatte Volkswagen med att främja unga talangfulla förare: både Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher och Le Mans-legenden Tom Kristensen började sin karriär i Formel 3, som drivs av Volkswagen.

Mellan åren 1988 och 2014 var det många unga förare som utvecklade sina färdigheter i motorsportens standardvagnsskola. De sista åren med racingserien Scirocco R-Cup som hade flera svenska talanger på startlinjen. Exempelvis vann Ola Nilsson 2012 års mästerskap. Och Jimmy Johansson tog 2006 hem föregångaren till serien, Polo Cup. Landsmannen Patrik Olsson slutade totaltvåa.

Milstolpar: Från Touring Car till Dakar och WRC
Volkswagen Motorsport gjorde också avtryck i Touring Car racing och rally. Under 1980-talet ställde man upp med produktionsbaserade rallybilar i rally-VM. Den allra viktigaste insatsen stod en svensk för: 1986 vann dalmasen Kenneth Eriksson och hans tyske kartläsare Peter Diekmann titeln i Grupp A, i en Golf GTI 16V.

Ovanpå detta kom klassvinster i 24-timmars på Nürburgring med en gasdriven Scirocco GT24. Och låt oss inte glömma Volkswagens unika framgång i det klassiska Dakar-rallyt, där teamet tog hem ett hattrick av segrar med Race Touareg från 2009 till 2011. Innan dess, 2006, fanns svenskan Tina Thörner med i en av Volkswagens Dakar-bilar.

Framgångarna fortsatte när Volkswagen gick in i rally-VM, FIA World Rally Championship (WRC). Tre år i rad – från 2013 till 2015 – vann Volkswagen alla tre titlarna med Polo R WRC: förar- och kartläsarmästerskapet genom Sébastien Ogier och Julien Ingrassia (båda från Frankrike) samt konstruktörsmästerskapet. Volkswagen är angelägna om att förlänga denna framgång och har goda chanser att vinna de tre titlarna även i 2016 års mästerskap.
- Volkswagen är bättre positionerad på motorsportscenen än någonsin tidigare: ett globalt engagemang med Polo R WRC i rally-VM, i banracing med unga förare i Formel 3, och med Golf GTI TCR i olika internationella TCR-serier. Man njuter också av framgångar inom rallycrossen - en modern och snabbt växande gren. Volkswagen har en solid och framtidsinriktad grund inom motorsporten, vilket är en anledning att fira, säger Jost Capito, som varit chef för Volkswagen Motorsport under de senaste fyra åren. Den 1 september tog Sven Smeets över denna roll.

Stor satsning i Sverige
Även i Sverige har Volkswagen satsat stort på motorsport genom den svenske importören. Redan på 1950- och 60-talen var man framgångsrika på rallystigarna och namn som C-G Hammarlund, Rally-Harry Bengtsson, Harry ”Sputnik” Källström och Björn Waldegård firade stora triumfer.

1970- och 80-talens svenska Volkswagen-namn på motorsportscenen var – utöver nämnde Kenneth Eriksson – bland annat Per Eklund, Kalle Grundel och Mikael Eriksson. 1998 bildades Volkswagen Motorsport Team Sweden som tävlade internationellt med bland annat rutinerade Harry Joki.

2009 gick Volkswagen Sverige in i racingserien STCC med en biogasdriven Scirocco. Satsningen tillsammans med energibolaget E.ON varade i fyra år och teamet vann teammästerskapet 2011 och förarmästerskapet 2012 genom Johan Kristoffersson. Kristoffersson är en viktig kugge i den nuvarande satsningen på rallycross-VM genom teamet Volkswagen RX Sweden, där Anton Marklund är den andre föraren.

Utöver detta har Volkswagen Sverige sedan 2012 varit Official Car och partner till Rally Sweden - den svenska VM-deltävlingen i rally. Samtidigt fortsätter stöttningen till den svenska Formel Vee-serien.

50 år av fart och spänning - grönt ljus för jubileumsutställning
Den 7 september invigdes en speciell utställning i Berlin för att fira 50-årsjubileet. Trefaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Ogier, tidigare rallyvärldsmästaren Luis Moya och motorsportlegenden Hans-Joachim "Strietzel" Stuck var några av stjärnorna som deltog på premiären på DRIVE Volkswagen Group Forum (Friedrichstraße/Unter den Linden). Jubileumsutställningen är öppen till och med den 30 oktober och har gratis inträde.

Besökarna kan uppleva Formel Vee-bilar från 60-talet då Volkswagen startade sin motorsporthistoria till 2013 års upplaga av Polo R WRC som Volkswagen för första gången vann rally-VM med. Det finns också flera rariteter att förundras över, såsom den ljusa gröna Rheila-Golfen, den Iltis som vann Dakar-rallyt 1980, liksom Kenneth Erikssons nämnda rally-Golf från 1986. På utställningen finns även en Race Touareg 3, som Nasser Al-Attiyah och Gottschalk vann Dakar-rallyt med 2011, liksom nuvarande Golf GTI TCR.

De interaktiva delarna av utställningen fokuserar på allt som är fascinerande inom motorsporten: lagarbete, teknik, ljud, service, äventyr och framgång. Besökarna kan exempelvis tävla mot Sébastien Ogiers tid i en körsimulator.
- Jag gillar verkligen denna utställning. Den markerar ett stort jubileum för Volkswagen Motorsport och där finns något för alla, från en körsimulator till spännande temaområden. Jag tycker att det är särskilt intressant att jämföra rallybilarna. Det är imponerande hur mycket 1986 års Golf skiljer sig från vår VM-vinnande Polo och hur långt tekniken har kommit under de senaste decennierna, säger Sébastien Ogier.
- Fem decennier - Volkswagen kan se tillbaka på en lång och spännande historia inom motorsportsvärlden. De många fascinerande bilarna från ensitsiga Formel Vee och Dakar Iltis till Polo R WRC, visar den enorma omfattningen av denna historia. Utställningen demonstrerar också den enorma utvecklingsprocess som vårt nuvarande WRC-team har genomgått, liksom passionen och professionalismen bakom dess framgång. Den är en riktig guldgruva för motorsportsentusiaster och alla som tycker om extraordinära tekniska lösningar, kommenterar Sven Smeets, nybliven chef för Volkswagen Motorsport.

16-09-13 Gymkhana nine: Raw indusrial playcround
2016 marks a historic year for Hoonigan Racing Division and Monster Energy’s Ken Block, as he has just released his second Gymkhana video of the year through Hoonigan’s YouTube channel. Titled Gymkhana NINE: Raw Industrial Playground, the video returns Block’s hugely popular, 400+million view viral video franchise to it’s original roots with an emphasis on raw driving action in a simpler backdrop, as well as demonstrating the performance of his all-new Ford Focus RS RX rallycross car that he competes with in the 2016 FIA World Rallycross Championship presented by Monster Energy.

Filmed over the course of four days in western New York, the video takes place in a series of mostly derelict industrial spaces, harkening back to settings that are visually similar to Block’s first two Gymkhana videos and that ultimately allowed for some of Block’s most raw and aggressive Gymkhana driving in years.

“I really wanted to bring this video back to the core roots of my earlier Gymkhana videos,” said Block. “The full city takeovers are a lot of fun, but we felt that it was time to get back to the basics, especially with the new Ford Focus RS RX. We really wanted to let it shine and be the star in this video since it has so much useable power and control. We also partnered with Microsoft’s Forza Horizons 3 videogame on this video, which allowed us to incorporate some insane tricks that actually pull inspiration from the game itself. It all worked out amazingly and I couldn’t be more stoked on how this video turned out.”

In addition to being presented by Hoonigan, Gymkhana NINE also ushers in a new partnership for Block with the Forza Horizons videogame franchise. Two tricks in the video that were inspired by the game itself include a helicopter suspending a brand-new 2017 Ford Raptor from the sky while Block does donuts around it as it spins wildly out of control, as well as a scene where Block drift jumps sideways in front of a moving train. Both of the Forza moments are incredibly high-risk and utilized all of Block’s skill to be pulled off successfully.

“By the way,” said Block. “This is probably common sense, but just so that we’re clear, please, please, please do not attempt to recreate any of the tricks you see me do in his video at home on your own. Especially trying to outrun a train. Attempting to outrun a train isn’t just stupid, it’s also illegal. So please, don’t do it! I do these in a closed course environment with full safety crews, stunt coordinators and a well thought out plan!”

In addition to the aforementioned “Forza moments” from the video, Block also ups the ante in Gymkhana NINE with one of his most outrageous maneuvers to-date: a literal cliffhanger where he exits a warehouse, throws his Ford Focus RS RX into an alley-oop around a telephone cable spool and then proceeds to hang the rear end—and rear wheels—right off of the edge of a shipping pier on Lake Erie.

“The moment where I’m hanging the rear of my car off of that shipping pier was definitely stressful,” continued Block. “But, it’s something that we really wanted to do in real life since previously people have only seen something like that in a CGI-d BMW commercial [Block is referencing a BMW advertisement where a car is drifting around on top of an aircraft carrier deck, something that many casual observers thought to be real when in fact it was all CGI]. That’s the great thing about these videos, everything I do with the car, everything we capture on camera is all real, live action. We may do a few takes to get all of the angles covered or get timing more dialed, but at the end of the day it’s all actual driving, no CGI.”

To see Block and his Ford Focus RS RX put it all on the line and in action in Gymkhana NINE, click here: https://www.youtube.com/watch?v=_bkX5VkZg8U
16-09-13 STAR tar sikte på 2017!
Med ett drygt kvart tal kvar till årsskiftet tar STAR sikte på 2017 och förbereder nu för vem som ska få stå i fokus för STARs satsning kommande år. Processen inleds med nomineringar och följs upp av intervjuer och beslut.

Från och med nu går det bra för stödmedlemmar till STAR att nominera kandidater för stöd till 2017. Nomineringar lämnas antingen via e-post på info@staraward.se eller via vår Facebook-sida.

Nomineringarna kommer att följas upp av intervjuer utförda av styrelsen under hösten varpå förhoppningsvis en kandidat kommer att väljas ut. Stödet kommer att skräddarsys mellan STAR och talangen utifrån ett lämpligt nästa steg i personens karriär och STARs möjligheter att bidra med såväl ekonomiskt som erfarenhetsbaserat stöd.

Vi startar upp denna process redan nu för att vi vill kunna göra 2017 års Starförare maximal rättvisa. STAR handlar inte bara om ekonomiskt stöd; vi ska tillsammans skräddarsy en färdplan för talangen. Genom att vara ute i god tid har vi större möjlighet till arbetsro i det arbetet. Likt en skiva som hakat upp sig fortsätter vi att uppmana alla som tänkt sig att bli stödmedlemmar att sluta tänka och börja agera. Ju fler som stödjer STARs sak och ju fler vi har i ryggen, desto större positiv påverkan på talangens nästa steg kommer vi kunna ta. Säger Andreas Liljeberg, ordförande för STAR.

Jag vill även poängtera den tävling vi just nu har. Alla som blir stödmedlemmar nu till och med 30/9 (Rally Uppsala) är med i utlottningen av en resa i Ola Axelssons Volvo 940 Evo. Bilen kommer att köras av Elias Lundberg som haft tillgång till bilen under hösten. För övrigt en mycket generös gest av Ola Axelsson. Fortsätter Andreas.

Hemsida: www.staraward.se
Facebook: www.facebook.com/swedishstaraward/

16-09-07 Rekordmånga föranmälda till Skellefteå Motorfestival!
Lördagen den 10 september arrangeras Skellefteå Motorfestival på Skellefteå Karting Arena. Det blir utställning med fordon i alla de slag som traktorer, lastbilar, bilar, motorcyklar, mopeder, skotrar och mycket mer.

För tredje året arrangeras Skellefteå Motorfestival. Arrangörer är som tidigare Skellefteå Motorsällskap tillsammans med Albinsson & Sjöberg, Nordens främsta utgivare av motortidningar.

Skellefteå Karting Arena förvandlas till en jättelik utställningsplats, med alla slags fordon. Det blir en stor yta med lastbilar, traktorer och andra maskiner. Både amerikanska fordon och europeiska veteranbilar får ett eget område. Detta tillsammans med skotrar, motorcyklar och mopeder gör dagen blir en komplett motorfestival.

Flera av Skellefteå Motorsällskaps medlemmar visar upp sina tävlingsfordon, i grenar som till exempel rallycross, karting, dragracing och rally.

Festivalen kommer bli fullspäckad med aktiviteter för hela familjen. För barnen blir det ansiktsmålning och en äventyrsbana. Under dagen kör karting-förare uppvisning på banan och på scenen bjuder rockabilly-bandet Sun Cats på skön musik.

Dragracing-föraren Jonas Lundberg visar upp sin tävlingsbil. Bilen är en Willys Coupé från 1941 som kommer höras över hela festivalområdet när den kaxiga metanol-motorn startas upp.

Nytt för i år är att festivalen tjuvstartar på fredagskvällen med en ljusshow där flera utställningslastbilar tänder upp sina lampor kring fordonen.
16-09-06 Angående forumen här på MiV!
Tyvärr har forumen/gästböckerna här på Motorsport i Värmland slutat fungera sedan en tid tillbaka. Det beror INTE på att jag har stängt dem, utan på att det är någon uppgradering i databasen som gjort att de inte längre passar.
Eftersom jag haft lite fullt upp har det inte varit av högsta prioritet, men jag ska ta tag i det till veckan och förhoppningsvis finns det nån som kan hjälpa mig att få igång dem igen.

Beklagar!
/Webban Maria
16-08-30 Sven Smeets ny chef för Volkswagen Motorsport
Volkswagen Motorsport har genomgått en omstrukturering på ledningsnivå: Sven Smeets (44) tar den 1 september över som chef för Volkswagen Motorsport. Han efterträder Jost Capito (57), som lämnar företaget för nya utmaningar.
En annan förändring är att Lukasz Urban (34) tar över som kommersiell chef från Kirsten Zimmermann (44), som den 1 september övergår till en ny tjänst inom Volkswagen AG. Samtidigt blir François-Xavier Demaison (47), teknisk chef, och Donatus Wichelhaus (54), chef för motorutveckling, nya medlemmar i styrelsen för Volkswagen Motorsport.

Som chef för Volkswagen Motorsport är Sven Smeets ansvarig för märkets alla motorsportaktiviteter, inklusive deltagandet i FIA World Rally Championship (WRC). Belgaren har jobbat inom Volkswagen Motorsport sedan 2012. Han anställdes som Team Manager i WRC och tog i mitten av 2016 på sig rollen som sportchef.

Även François-Xavier Demaison anslöt till Volkswagen år 2012 och har sedan dess varit ansvarig för den tekniska utvecklingen av Polo för rally-VM. Som teknisk chef är han sedan 1 juni nu också ansvarig för Volkswagens alla andra bilprojekt inom motorsporten.

Donatus Wichelhaus har varit medlem i ledningsgruppen sedan år 2005. Han tillträdde som motorutvecklingschef den 1 juni, vilket innebär att han nu är ansvarig för utvecklingen av alla Volkswagenmotorer för motorsportsändamål. Andre Dietzel (41, chef för kommunikation och marknadsföring), Matthias Meyer (47, chef för verkstad) och Eduard Weidl (51, chef för kundsupport) fortsätter i sina roller inom Volkswagen Motorsports ledningsgrupp.

Frank Welsch, utvecklingschef inom märket Volkswagen, kommenterar:
- Vi är glada över att kunna presentera en person med en stor rikedom av erfarenhet i toppen av Volkswagen Motorsport i form av Sven Smeets. Vi är övertygade om att vi kommer att kunna fortsätta vår framgång i World Rally Championship och den strategiska utvecklingen av våra motorsportsprojekt med Sven och resten av ledningen vid rodret. Samtidigt vill vi tacka Jost Capito, under vars ledning Volkswagen har vunnit varje titel som går att vinna i rally-VM under de senaste tre åren. Vi önskar honom all lycka till i framtiden!
16-06-21 Grattis på 70-årsdagen, Per Eklund!
Idag skickar vi ett stort varmt grattis till en äkta rally- och rallycrossräv!

Motorsportprofilen Per Eklund fyller idag 70 år!

Stor varm kram och grattis önskar Motorsport i Värmland och Webban med familj!
Tryck för större bild!

16-06-15 Conny Holmberg vann rallyresan med Rallytravels till Finland!
Lotten föll på Conny Holmberg, Lima. Han vinner Rallytravels populära rallyresa till Finland. Conny är en fd rallyförare och rallyentusiast som vi ofta ser som funktionär både på Höljes och i Lima. Nu hade han turen att få åka och se VM-rallyt i Finland i sommar.

Vann du inte men vill åka och se häftigaste grusrallyt?
För nittonde gången anordnar Rallytravels sin populära resa till Finland.
Rallyt som alla rallyeuntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen. För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com. Du kan även besöka dem på Facebook: https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/?fref=ts.

Varmt tack Rallytravels för resan och stort tack för alla era alla bidrag!
Trgck för större bild!


16-05-25 Sista dagen! - Sponsra med vinstchans på Rallytravels rallyresa till VM i Finland!
OBS! Idag är sista dagen att sponsra mitt arbete Motorport i Värmland/Motorsport i Sverige och ha chans att vinna den exklusiva rallyresan till Finland med Rallytravels! Det är betalningsdatum som gäller så både bankgiro och Swish fungerar!

Alla som frivilligsponsrar mig med 250:-- eller mer har chansen. Ju mer du sponsrar - ju större chans att du vinner.


I skrivande stund har 117st 250-lappar betalats in och är med i utlottningen!

För nittonde gången anordnar Rallytravels sin populära resa till Finland.
Rallyt som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen. För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com. Du kan även besöka dem på Facebook: https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/?fref=ts.


Allt du du behöver göra för att vara med och vinna en rallyresan är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- du sponsrar får du en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanser etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/1 - 31/5 2016.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

När pengarna kommit in läggs alla frivilliga sponsorer ut på MiV så du kan se att pengarna nått fram.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


16-05-25 7 dagar kvar att sponsra med vinstchans på Rallytravels rallyresa till VM i Finland - Stor vinstchans!
Idag är det sju dagar kvar att sponsra mitt arbete Motorport i Värmland/Motorsport i Sverige och ha chans att vinna den exklusiva rallyresan till Finland med Rallytravels!

Alla som frivilligsponsrar mig med 250:-- eller mer har chansen. Ju mer du sponsrar - ju större chans att du vinner.


Det är stor vinstchans, "bara" 99 250-lappar är med i utlottningen!

För nittonde gången anordnar Rallytravels sin populära resa till Finland.
Rallyt som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen. För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com. Du kan även besöka dem på Facebook: https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/?fref=ts.


Allt du du behöver göra för att vara med och vinna en rallyresan är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- du sponsrar får du en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanser etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/1 - 31/5 2016.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

När pengarna kommit in läggs alla frivilliga sponsorer ut på MiV så du kan se att pengarna nått fram.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


16-05-10 Det blev en pojke!
Ramona Karlsson och hennes sambo Glenn Mattsing har fått en liten pojke. Mamman och bebisen mår bra efter en snabb ankomst strax innan midnatt den tredje maj. “Allt gick jättebra, men väldigt snabbt. “Det är en helt obeskrivbar känsla, och vi är så lyckliga och stolta” hälsar Ramona som nu njuter av den första tiden som mamma. Kanske tyder bebisens raska tempo på att en ny motorsportsstjärna har fötts? Vi önskar den nya familjen lycka till, som just nu njuter av den första tiden tillsammans.
16-04-25 250 kronor över på lönen? Då kan du sponsra med chans att vinna Rallyresan till Finland!
Löning idag och får du 250:-- och gillar motorsport kan det vara läge att frivilligsponsra mig och mitt jobb att driva den här sidan. Som tack är du med i utlottningen av Rallytravels rallyresa till FInland. Ju mer du sponsrar, ju större chans att lotten drar just ditt namn!

Det är relativt stor vinstchans, "bara" 88 250-lappar är med i utlottningen!

För nittonde gången anordnar Rallytravels sin populära resta till Finland.
Rallyt som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen. För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com. Du kan även besöka dem på Facebook: https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/?fref=ts.


Allt du du behöver göra för att vara med och vinna en rallyresan är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- du sponsrar får har du en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanser etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/1 - 31/5 2016.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

När pengarna kommit in läggs alla frivilliga sponsorer ut på MiV så du kan se att pengarna nått fram.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


16-04-25 Du har väl inte missa att du kan vinna Rallytravels populära rallyresa till Finland genom att sponsra mig!
En dryg månad är kvar och 88 inbetalningar på 250:-- är gjorda och därmed med i utlottningen av Rallytravels rallyresa till FInland. Ju mer du sponsrar, ju större chans att lotten drar just ditt namn!

För nittonde gången anordnar Rallytravels sin populära resta till Finland.
Rallyt som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com. Du kan även besöka dem på Facebook: https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/?fref=ts.

Du som sponsrar mig i mitt arbete att driva Motorsport i Värmland är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och vinna en rallyresan är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- du sponsrar får har du en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanser etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/1 - 31/5 2016.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


16-04-20 Svenska landslaget i motorsport kommer till Motorsportens dag i Hudiksvall
SMK Hälsinge har härmed nöjet att presentera att landslaget i Svensk motorsport kommer att finnas på plats under Motorsportens dag 21/7-2016 i Hudiksvall. Vi kommer återkomma till i vilken form medverkandet kommer att ta sig uttryck i.

För mer info om landslaget i Svensk motorsport se; http://www.sbf.se/Sportgrenar/Landslaget/
För mer info om SMK Hälsinge se; http://www.smkhalsinge.se/
För mer information om arrangemanget Motorsportens dag se; http://motorsportensdag.net44.se/

För mer info om Glada Hudik Summer Week se; http://ghsw.se/

Förutom landslagets medverkan kommer det att köras en uppvisningssprint på Kattvikskajen i centrala Hudiksvall, finnas diverse motorsportrelaterade utställare på plats, barnaktiviteter och en hel del annat som kommer publiceras på hemsidan; http://motorsportensdag.net44.se/
16-04-19 Mikaela Åhlin-Kottulinsky-Motorsport / Mikaela är med i TV-programmet, Upp till bevis!
Nu på fredag Kl 20.00, på SVT1 kommer jag att göra nationell TV-debut i programmet Upp till bevis!

Det är en klassiker från 90-talet som kommer tillbaka i TV-rutan, där 2 lag med 2 st kändisar i varje lag. Lagen skall gissa vilket yrke som hör ihop med vilken person av de 6 personerna de har framför sig.
- "Vi som deltagare får svara på frågor och göra olika utmaningar, och vårt mål är att lura kändisarna att vi jobbar med något som vi kanske inte jobbar med!" förklarar Mikaela.

I Mikaelas program var det följande yrken:
Racingförare (tror ni vet vem som är det...)
Pilot
Polis
Barista
PT
Mäklare

Och de tävlande var: Kodjo och Martina (P3 Radio morgonshow) samt Sven Melander och Annika Andersson.

Så har ni tid, sätt er i soffan på fredag kl 20.00, SVT1 och gissa vilka yrken som hör ihop med vilka personer!
- "Tro mig, det är svårare än man tror..." avslutar Mikaela.
16-04-18 Thorén fortsätter leda Svensk Bilsport
Svenska Bilsportförbundet har haft förbundsmöte där Kenneth Thorén enhälligt omvaldes som ordförande. Ny ordinarie ledamot blev Lars Pettersson, Eskilstuna, medan övriga omvaldes.

De 41 ombud som samlats på Radisson Blu Hotel Arlandia var eniga i valet av ordförande. Därmed går Kenneth Thorén in på sitt tredje år som ledare för Svensk Bilsport.

Till ny ledamot i styrelsen utsågs Lars Pettersson, Eskilstuna, då Josefin Lundin, Mariefred, avsagt sig omval. Pettersson har ett gediget förflutet inom bilsporten, från distriktnivå till ordförande i Dragracingutskottet, och därefter ett halvår som adjungerad i förbundsstyrelsen. Internationellt är han engagerad som vice president i Dragracing Commission.

Omval på övriga styrelseledamöter: Elisabeth Eriksson, Överkalix och Daniel Nyman, Kalix. Ett år kvar av sina tvååriga mandat har Pierre Ellison, Säffle, Monica Möller, Helsingborg, och Urban Wahlberg, Gammalkil.
16-02-06 Stor vinstchans - Sponsra och vinn populär rallyresa till Finland med Rallytravels!
83 andelar på 250:-- har sponsrat! Vilket innebär hög vinstchans att sponsra och vinna den populära rallyresan med Rallytravels till Finland!

För nittonde gången anordnar Rallytravels sin populära resta till Finland.
Rallyt som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Går du in på Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/, och gilla och dela den så kan man vina 1.000:-

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/1 - 31/5 2016

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

16-02-04 Rallytravels har ny hemsida!
Rallytravels har öppnat upp sin nya hemsida! Besök den och boka din rallyressa i World Rally Championship!
www.rallytravels.com/
16-03-31 Tobias Moberg vinnare av KAK Performance Prize 2015
Tobias Mobergs resa inom motorsporten började 2010 med karting i klassen Formel Micro. Tävlingsdebuten ägde rum 2011 och mellan 2012 och 2014 körde Tobias i klassen Junior 60. Resultaten kom omgående och kulminerade med en vinst i Tom Trana Trophy 2014.

Redan samma år hade 12-årige Tobias vuxit ur klassen och istället köptes en Renault Clio med siktet inställt på SSK’s klass Renault Junior Cup. Redan i premiären 2015 visade Tobias vart skåpet skulle stå genom att ta dubbelseger på Mantorp Park. Säsongen gick sedan i samma spår och av totalt 11 starter stod Tobias på pallen 9 gånger varav 7 som segrare! Detta gjorde honom till SSKmästare 2015 i sin debutsäsong. En mycket fin prestation!

2016 kommer Tobias att köra en Renault Clio RS-3 i SSK Klass 3. Eventuellt även några inhopp i JTCC står på önskelistan.

KAK Performance Prize tilldelas en västsvensk ungdomsförare eller annan aktiv ungdom inom motorsport som under det gångna året gjort en anmärkningsvärd prestation. Vinnaren får, förutom en prisstatyett formgiven av KAK Västras styrelsemedlem Joakim Thedin, en prissumma på 10 000 SEK. För mer information; www.kak.se

Prisutdelningen äger rum under lunchuppehållet mellan 11.30-12.00 på Tom Trana Trophy lördagen den 16/4 på Torslanda Gokartbana.
16-03-30 Ingen mail - begränsad uppdatering
Dessvärre har det varit en driftstörning på mailen under större delen av dagen och det har fortfarande inte kommit igång. Man jobbar för fullt med att lösa det hela, men under tiden kan jag inte ta emot mail och uppdatera det som kommer via den.

Ber om ursäkt men allt kommer ut, när driften är tillbaka!
16-03-28 Publikfest på påskens stora motorshow!
88.792 personer, så många valde att fira påsk på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i år. Det är en ökning med 12.482 besökare jämfört med 2015 års mässa.

88.792 personer, så många valde att fira påsk på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i år. Det är en ökning med 12.482 besökare jämfört med 2015 års mässa.

Fordonsutställare från hela Sverige, Norden och flera länder i Europa har varit i Jönköping och visat upp sina byggen. De fyra mässhallarna har varit fyllda till bredden med bilar och motorcyklar av allra högsta klass och utomhus har några av Sveriges bästa driftingförare tillsammans med FMX- och Trial-åkare bjudit besökarna på fartfyllda shower.

Dessutom har vi haft celebert besök från USA, Richard Rawlings från Gas Monkey Garage gästade mässan på påskafton och påskdagen. Richard, som är känd från tv-programmet ”Fast N’ Loud”, har intervjuats på scenen och skrivit tusentals autografer till sina fans.

Mässan avslutades med en prisutdelning på måndagen där flera tunga priser delades ut efter jurybedömningen. Några av de tyngsta priserna - People´s Choice Streetcar - gick till David Persson, Sölvesborg, och hans Porsche Cayman S.

Best in Show Custom tilldelades Ulf Kusendal, Kvissleby, och hans Buick Super Riviera Custombygge.

Se hela listan över pristagare på: http://www.custommotorshow.se/


16-03-20 Ecoboost-Fiestan kommer till Elmia!
Under påskehelgen kommer Daniel Röjsels Ford Fiesta att befinna sig på Bilsport Performance och Custom Motor Show vid Elmia i Jönköping. Mässan är en Sveriges populäraste i motorbranschen och lockar mer personer för varje år som går. 2015 var närmare 80 000 på plats. Ford Sverige har gått in som sammarbetspartner till Svenska Rallycupen och därmed kommer Fiestan att kunna beskådas i just denna prestigefyllda cups monter.
16-03-17 Joel Christoffersson - Årets företagare
Den snart 26-årige företagaren Joel Christoffersson, som driver JC Race Teknik, har blivit utsedd till Årets företagare i Kil. Joel började som 14-åring skruva åt Kenneth Hansen, flerfaldig europamästaren i rallycross. Därefter har han bland annat jobbat åt Olsbergs MSE, tagit X-Gamesguld med Liam Doran och 2012 varit chefsmekaniker för Travis Patrana.

Idag driver han ett eget team i Kil och hade inte mindre än fem bilar på startlinjen i vinterns SM-sprint i rallycross. I RallyX on Ice fanns fem förare på startlinjen med JC Race Teknik, Thomas Bryntesson, William Nilsson, Sondre Evjen, Jonas Ökvist och Alexander Hvaal.

Joel Christoffersson mekar inte bara med rallycrossbilar, utan sköter även om driften av Fredrik Åhlins rallybil.

Motivering för Årets företagare:
Joel har trots sin ungdom en lång och gedigen erfarenhet av motorsportbranschen. Han har framgångsrikt startat och utvecklat sitt företag med kunder och samarbetspartners från ett flertal länder.
16-03-11 Jubileum på Bilsport Performance & Custom Motor Show
I år blir det mycket firande på Bilsport Performance & Custom Motor Show i påskhelgen. Det är inte bara påsken som firas på Elmia, utan även flera jubileum runt om i bilvärlden.

BMW firar 100 år, Volvo 140 50 år och tävlingen Sveriges Snyggaste Bil fyller 40 år. Detta är bara ett axplock av allt som har ett jubileum på ett eller annat sätt.

För 100 år sedan grundades BMW, företaget som tillverkat allt från flygmotorer till bilar och motorcyklar.

Detta firas på hela mässan med olika montrar och aktiviteter. I hall B och hall C visas ett axplock av de bilar som betytt mycket för BMW och dess historia.

BMW Sverige finns också på plats och premiärvisar det nya monstret BMW M2!

På påskdagen blir det BMW-parkering inne på Elmiaområdet för alla de fordonsägare som kommer med en BMW till mässan.

1966 rullade den första Volvo 140 ut från Torslanda-fabriken i Göteborg. Det var den första kantiga Volvo-modellen och blev en milstople i Volvos produktionshistoria. Säkerheten hade höjts från tidigare modeller och samma år blev den vald till Årets bil i Sverige. Fram till 1974 tillverkade Volvo 1,2 miljoner exemplar, innan den ersattes med Volvo 240.

Att det nu är 50 år sedan den första bilen kom kan man se både i lobby Syd, där fantastiska 140-byggen går att skåda, och i hall C där Volvo 140-klubben finns.

T illsammans har Volvo 140-klubben, Amazon-klubben och PV-klubben en stor gemensam monter. De kommer uppmärksamma både att Volvo 140 fyller 50 år och att Volvo Amazon firar 60 år.

Tävlingen Sveriges Snyggaste Bil, som arrangerats av tidningen Bilsport och numera arrangeras av Bilsport Classic, firar 40 år!

I hall D blir det en jubileumsmonter med några av vinnarna genom åren. Det blir en tidsresa genom flera decennier. Första tävlingen genomfördes 1976 och vinnaren Jan Plateryd finns givetvis på plats med sin Ford Thunderbild 1965, lika vackert bygge nu som då.

Kom och fira i påsk! Vilket jubileumskalas det kommer att bli!
16-03-10 Rallyradion #10: Svensk framgångshelg i BRC och Opel Adam Cup
I denna veckas avsnitt summerar vi den fantastiska svenskhelgen som var i det Brittiska Mästerskapet och Opel Adam Cup. Vi pratar med Fredrik Åhlin, Mattias Adielsson och Robert Blomberg, alla på pallen i Mid Wales Stages samt Tom Kristensson som blev trea i årspremiären av Opel Adam Cup.

https://soundcloud.com/rallyradion/10-svensks-framgangshelg-i-brc-och-opel-adam-cu
16-03-07 Pelle Wilén fick Stipendium av Södermanland-Västmanlands Bilsportförbund
Igår fick Pelle Wilén ta emot stipendium av Södermanland-Västmanlands Bilsportförbund i samband med deras distriktsmöte som lockade över 100 personer från de närmsta klubbarna.

Motivation: Ungdom som visar framfart i Rally-SM, representerar distriktet på bästa sätt genom SM-Guld 2014, 2015 och även SM-Sprint 2016.
- "Kul att dom uppmärksammar våran framfart och alltid bra med lite extra klirr i kassan" säger Pelle Wilén.
16-03-01 Ken Block Debuts Gymkhana EIGHT - Ultimate Exotic Playground: Dubai
For the eighth installment in Ken Block’s 350+ million view Gymkhana viral video franchise, Block has taken his smoky, sideways driving style to his most exotic destination yet: Dubai!

Starring Block and an updated version of his world-famous Ford Fiesta ST RX43 rallycross car, Gymkhana EIGHT: Ultimate Exotic Playground; Dubai, is Block’s most cinematic film to-date. Block’s Fiesta also lights up the screen, literally, thanks to a unique, ultra reflective livery that was created specifically for Gymkhana EIGHT (Ultra Reflective Livery Reveal video here). It also marks only the second time in Gymkhana history that Block has filmed one of his videos outside of the United States, the first time being Gymkhana THREE when he visited a very unique racetrack in France.
“I realize it sounds cliché to say it, but this is probably my favorite Gymkhana thus far,” said Block. “When XDubai reached out to partner with me as a sponsor last season, one of the things they brought to the table was the ability for us to come and have carte blanche in terms of filming a Gymkhana video in Dubai. The offer was amazing since I had identified Dubai as a location where I’d like to film something a few years prior, so of course I jumped at the opportunity. The fact that we were able to shut down the Sheik Zayed Road for only the second time in the history of Dubai [the road is the main highway in Dubai and has only been fully shut down once previously, when President George W. Bush visited in 2008], have access to a fully shutdown airport runway with a 747 and to be able to film in Burj Park, which is part of the world’s tallest building [the Burj Khalifa] is absolutely awesome. Now would be a great time for me to be able to say a huge heartfelt thank you to the people of Dubai for letting us come and make this awesome video, so, thank you!”

Other features in the film include a Ford Raptor driving-on-two-wheels as an obstacle for Block, the entire Dubai Police Force’s Exotic Cars division on set at all times—and featured as an obstacle at one point—two Ford Performance-related “Easter Eggs,” within the video, a very special set of credits, and much, much more. Plus there’s even a special announcement and preview of a new project car for Ken at the absolute end.

Curious to see all of the incredible action that Block pulled off in Dubai? Click the link below!

Ken Block’s Gymkhana EIGHT: http://monsterne.ws/WatchGYMKHANA8

16-02-06 Sponsra och vinn populär rallyresa till Finland med Rallytravels!
För nittonde gången anordnar Rallytravels sin populära resta till Finland.
Rallyt som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Just nu har Rallytravels specialpris om du bokar innan 31 mars!

Specialpris:
Specialpris för 2 personer 2 bäddshytt, dubbelrum och avbeställningsskydd 14450: -. Gäller till 31 mars

För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Går du in på Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/, och gilla och dela den så kan man vina 1.000:-

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/1 - 31/5 2016

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

16-02-04 Rallytravels har ny hemsida!
Rallytravels har öppnat upp sin nya hemsida! Besök den och boka din rallyressa i World Rally Championship!
www.rallytravels.com/
16-01-24 Kristian Ceder är Sveriges bäste unge bilsportmekaniker
25-årige Kristian Ceder från Göteborg tog på Svenska Bilsportförbundets stora Bilsportsgala i Karlstad i lördags kväll emot det prestigefyllda priset Young Technician Award.

Priset som instiftats av Bilproffs.se tillsammans med Svensk Bilsport delas årligen ut sedan 2006 som en satsning på unga talanger på elitnivå inom rally och racing. Priset består av ett stipendium på 15 000 kronor avsett för utbildning eller studieresa inom tävlingsmekanikerområdet.

- Det känns helt fantastiskt att få ta emot Young Technician Award. Jag är mycket tacksam mot Team Peugeot Hansen som visat mig förtroende att utvecklas som tekniker och mekaniker. Jag är dessutom extra glad över priset då det var Bilproffs.se som gav mig möjlighet till denna karriär genom gästmekanikerprojektet, säger Kristian Ceder.

Kristian, som är utbildad fordonsmekaniker, har trots sina unga år redan hunnit göra karriär inom bilsporten. Som gästmekaniker genom Bilproffs.se ledde praktik på ett av världens främsta rallyteam Hansen Motorsport, till ordinarie mekaniker i teamet. Och i fjol togs han ut som enda mekanikerrepresentant i Svensk Bilsports elitsatsning Sweden National Junior team.

- Våra unga och duktiga mekaniker är mycket goda ambassadörer för både motorbranschen och bilsporten. Kristian är en ytterst värdig representant för alla våra internationellt framgångsrika mekaniker och tekniker, säger Patrik Svensson, Bilproffs.se.


16-01-24 Kågered Racing utsedda till Årets gästmekanikerteam
Kågered Racing från Linköping, har på Bilsportgalan i Karlstad utsetts till årets gästmekanikerteam. Bilproffs.se har utsett Kågered Racing till utmärkelsen Årets gästmekanikerteam. Teamet har under 2015 visat ett berömvärt engagemang i gästmekanikerprojektet. I projektets anda har de med god pedagogik introducerat unga mekaniker i tävlingsrollen, ökat intresset hos blivande mekaniker samt agerat goda ambassadörer för motorbranschen.
- Vi är mycket glada över att kunna hjälpa med att intressera fler ungdomar till mekanikeryrket och att bidra till att motorsporten uppmärksammas. Därför har utmärkelsen stor betydelse för vårt team, säger Mikael Kågered, teamchef.
- Bilproffs.se uppskattar den goda framåtandan och viljan hos teamet att med egna initiativ föra projektet framåt, säger Patrik Svensson, Bilproffs.se
Gästmekanikerprojeket drivs av Bilproffs.se i samarbete med Svenska Bilsportförbundet. Syftet är att unga elever med fordonsteknisk utbildning ska få chansen att prova på att arbeta med ett racing- eller rallyteam under en säsong.

Besök vår hemsida Bilproffs.se
16-01-23 Svensk Bilsport satsar vidare mot nya framgångar – årets landslag uttaget
Förra året var ett av Svensk Bilsports bästa år någonsin med flertalet internationella framgångar i flera olika bilsportgrenar. Nu fortsätter arbetet med utvecklingen av svenska förare när landslagsorganisationen idag under Bilsportgalan i Karlstad presenterades 2016 års landslagsförare.

Svensk Bilsport har landslag inom fyra olika sportgrenar när det gäller seniorsidan. Racing, Rally, Rallycross och Karting. Under lördagens välfyllda Bilaportgala i Karlstad med över 700 gäster presenterade landslagsorganisationen årets förare.
- Vi har haft ett otroligt år förra året och det är kul att se att det finns en sådan kompetens och vilja bland så många förare att satsa mot att bli bäst. Men det gör även arbetet för oss inom landslagsorganisationen svårare. Bilsporten är en kostsam idrott och det krävs mycket av både förare, team och förbund för att kunna hjälpa de duktiga förare som vi nu har i Sverige. Därför har vi även gjort om landslagsstrukturen lite då vi nu har ett juniorlandslag där även Crosskarten ingår, sen har vi ett utvecklingslandslag och så seniorlandslaget, säger Magnus Lampert, Förbundskapten på Svensk Bilsport.

Under föregående år tog Marcus Ericsson ett steg upp i Formel 1 när han satte sig i Sauberbilen. Felix Rosenqvist körde hem EM-guldet i Formel 3, Johan Kristoffersson blev VM-trea i Rallycrossen där Timmy Hansen tog silver och dessutom ingick i Peugeot-teamet som tog VM-guld i märkesmästerskapet. Utöver det körde Pontus Tidemand hem segern i Asiens rallyserie, The FIA Asia-Pacific Rally Championship. I rally körde även Emil Bergkvist hem ett EM-guld.
- Ja, otroligt. Utöver dessa fanns det fler fina framgångar och även i andra sportgrenar har Svensk Bilsport haft fina framgångar. Jag tänker närmast på Jonnie Lindberg i Dragracing som körde hem den amerikanska proffsserien NHRA, fortsätter Lampert.

En som funnits med i landslagssatsningen under flera år är Anton Marklund, rallycrossföraren som under året körde för Mattias Ekströms Audi team, men som till VM-säsongen 2016 bildar team med en annan landslagsförare, Johan Kristoffersson, i VW:s nya satsning Volkswagen RX Sweden.
- Det är riktigt skoj att vara med ett år till. Det är en grym möjlighet att få komma med på läger och träffar för att prata med kollegor och i vis mån konkurrenter. Vi har mycket att lära av varandra och jag känner att vi alla både vill ge och är öppna för att ta emot tips och det tror jag gynnar hela Svensk Bilsport, säger Anton Marklund och fortsätter.
- Nu med det nya upplägget så tror jag att det kommer göra oss som är med och de som är på väg upp ännu starkare, menar Marklund som varit med i landslagets satsningar i många år.
- En stor skillnad nu på senare tid är att vi fått en bättre kommunikation mellan förare och landslagsorganisationen. Ledningen har lyssnat mer på vad vi förare vill ha och sen genomfört det. Nu på slutet har vi haft mycket mer av körläger där lär vi mycket av varandra. Att åka med och se och höra med de andra förarna hur de tänker och hur de löser problem ger väldigt mycket. Nu ligger fokus tydligare på oss förare och att vi ska bli bättre, avslutar Anton Marklund.

Efter lite glitter och glamour på Bilsportgalan och sen den stundande Idrottsgalan väntar ett landslagsläger på Kanarieöarna.
- Det blir det första gemensamma utlandslägret för oss och det ska bli riktigt roligt. Vi har några intensiva och viktiga dagar nu från Bilsportgalan på lördag, Bosön på söndag, Idrottsgalan på måndag och sen Kanarieöarna. Och det känns riktigt bra att få så mycket värdefull tid tillsammans. Vi kommer vara på Kanarieöarna i fyra dagar och blanda lägret med mycket fysträning, körträning och gemensamma övningar, avslutar Magnus Lampert.

Svensk Bilsports seniorlandslag 2016
Jonas Andersson, Kartläsare Rally
Patrik Barth, Kartläsare Rally
Emil Bergkvist, Rally
Marcus Ericsson, Racing
Jimmy Eriksson, Racing
Kevin Eriksson, Rallycross
Sebastian Eriksson, Rallycross
Timmy Hansen, Rallycross
Joel Johansson, Karting
Johan Kristoffersson, Rallycross
Douglas Lundberg, Karting
Gustav Malja, Racing
Anton Marklund, Rallycross
Felix Rosenqvist, Racing
Joakim Sjöberg, Kartläsare Rally
Pontus Tidemand, Rally
Fredrik Åhlin, Rally

Juniorlandslaget 2016
Mattias Adielsson, Rally
Magda Andersson, Rallycross
Isac Blomqivst, Karting
Victor Bouveng, Racing
Alexander Dahlberg, Karting
Joel Eriksson, Racing
Oliver Eriksson, Rallycross
Kevin Hansen, Rallycross
Rasmus Lindh, Karting
Noah Milell, Karting
Simon Ohlin, Karting
Emil Skärås, Karting
Oliver Solberg, Crosskart
Marcus Svensson, Crosskart
Oliver Söderström, Racing
Pontus Åhman, Rally
Linus Östlund, Crosskart

Utvecklingslandslaget
Isac Egonsson, Crosskart
Kevin Engman, Karting
Eric Fären, Rallycross
Philip Gerhamn, Rallycross
Max Grotherus, Crosskart
Philip Hall, Karting
Peter Hedström, Rallycross
Jacob Jansson, Rally
Robin Larsson, Rallycross
Mattias Ledin, Rally
Philip Morin, Racing
Alfred Nilsson, Karting
William Nilsson, Rallycross
Andreas Persson, Rally
Sebastian Persson, Karting
Fredrik Salsten, Rallycross
Henric Skoog, Racing
Mikaela Åhlin-Kokulinsky, Racing
Pelle Wilén, Rally
16-01-22 Svenska bilsportframgångar premieras på gala i Karlstad
I morgon lördag gästas Karlstad av Bilsportgalan. Över 700 gäster kommer till galan som genomförs i samarbete mellan Svensk Bilsport och tidningen Bilsport. Och efter ett av svensk bilsports mest framgångsrika år någonsin blir det en heldag av medaljutdelningar.

Under kvällens gala kommer flera fina priser att delas ut. Ett av dem är Bilsportens Hederspris som tilldelas någon som gjort betydande insatser för Svensk Bilsport. Även Rickard Rydells specialpris delas ut, lika så Bilsport Special Award. Förutom dessa och en del ytterligare priser med hemliga mottagare delas det under lördagen ut priser till 2015 års SM-medaljörer och internationella framgångar.

Bilsportgalan hålls på Karlstad CCC och pågår under hela lördagen med ett tre utdelningspass under dagen mellan 13.00-16.00 och en liten minimässa. Till eftermiddagen är det fri entré. Galakvällen startar sedan klockan 18.30 och till kvällens evenemang krävs förköpt biljett

Lista pristagare: http://sbf.se/ImageVaultFiles/id_145219/cf_74/Inf-r_Pristagare_Bilsportgalan_2016.PDF
16-01-18 Ramona i Motorama, Sveriges nya motorshow
Tillsammans med motorprofilen Kenneth Tonef, leder Ramona Karlsson det nya svenska motorprogrammet Motorama på Discovery Channel. Utgångspunkten är enkel, men ambitionen hög. Kenneth och Ramona testar, provkör och guidar tittarna till allt som är hett i motorvärlden just nu.

I Sveriges nya motorprogram Motorama får tittarna följa med till USA, Kina, Tyskland, Spanien, Indien och Qatar. Garagebesök, burn-outs och äventyrliga road trips varvas med seriösa tester.
- “Jättekul att få vara med i denna TV-satsning. Jag tror det är många som efterlängtat ett nytt motorprogram, och det känns även fantastiskt roligt att få jobba tillsammans med Kenneth Tonef som har lång erfarenhet i branschen” säger Ramona

I första avsnittet reser Motorama bland annat till Beijing för att bevaka det dramatiska premiärloppet av nya racingserien Formula E. Där träffar vi bland andra Formula 1 legenden Alain Prost, vars son står på startlinjen i Formula E. Samtidigt drar Ramona till Qatar för att testa dune-bashing i öknen tillsammans med legenden Jutta Kleinschmidt, tidigare vinnare av Paris-Dakar rallyt.

Allt detta och mycket mer ser du i Sveriges nya motorshow Motorama. Missa inte premiären på måndag 25 januari kl. 22.00 på Discovery Channel och Dplay.

Läs mer och se trailern här:
www.motorama.se
www.facebook.com/motoramatv

Motorama är producerat av Gothenburg Studio .


Tillbaka till startsidan