Tillbaka till startsidan2007
2007
           07-12-27 Annonsraggare sökes för att få "snurr" på MiV
Jag måste på något sätt få snurr på MiV, som är en av Sveriges mest välbesökta Motorsportsajter och därmed bör vara en guldgruva för de som vill nå ut med sin info, men även reklam.

Sidan har runt 100.000 UNIKA besökare/månad och nu söker jag någon som kan hjälpa mig, GIVETVIS mot provision, att sälja annonsplatser.

Är du intresserad?!
Maila mig för mer info: maria@motorsportivarmland.nu
Eller ring mig på: 0696-330 26, 0731-80 13 68

Mer info för dig som vill annonsera under knappen :: Annonsera (eller direkt här>>)

/Webban Maria
07-12-19 Saltupproret 1 år
1 år har gått sedan jag startade Saltupproret. Ett uppror - för trafiksäkra vintervägar utan salt !
De bakomliggande anledningarna var i huvudsak tre:
- De negativa effekterna på trafiksäkerheten
- De omfattande och skadliga miljöeffekterna
- De destruktiva effekterna på fordon och materiel

Redan tidigt insåg jag att det fanns en mängd information om vägsalt som medel mot halka och om vägsaltningen som metod. Tidningsartiklar och insändare visade också att det fanns en stor opinion mot vägsaltningen och namninsamlingen som inleddes, var ett sätt att skapa ett forum där människor som erfarit saltningens negativa effekter skulle kunna uttrycka sitt missnöje. Intresset har som väntat varit stort och antalet namn är nu nära 10 000 personer !

Vi behöver trafiksäkra och bra vintervägar - men inte vägsalt !
Sven-Olof Andersson, Bureå initiativtagare till Saltupproret www.nordiq.net/saltupproret
07-12-06 Över 20 000 tävlingslicenser i bilsport
Svenska Bilsportförbundet har sprängt 20 000-gränsen i licensstatistiken. Vid november månads utgång hade 20 041 förare löst ut tävlingslicens för 2007.
Inte på många, många år har antalet aktiva utövare av svensk bilsport överstigit 20 000 stycken. Framför allt är det racing, då de tävlande kör sina bilar på en inhägnad asfaltsbana, som ökat. Långloppsracing över flera timmar där många kan samsas om samma bil är populärt, liksom olika märkescuper.

Folkrace, den största grenen inom Svenska Bilsportförbundet (SBF), har sakta dalat i antalet utövare - fram till nu. I november hade 8380 löst ut sin licens, jämfört med 8358 året innan.
Av de 20 041 personer som har tävlingslicens är det många som har det i flera grenar.

Grenar inom SBF:
Backe
Bilorientering
Crosskart
Dragracing
Drifting
Folkrace
Historisk Bilsport
Karting
Offroad
Racing
Radiostyrd Bilsport
Rally
Rallycross
Virtuell Bilsport
07-12-06 Frivilligsponsring avdragsgillt - Med Rallyresevinstchans
Du vet väl att jag har F-skattsedel, vilket gör att om du som företagare sätter in ett Frivilligbidrag kan få ett kvitto på annonsering?! Vilket är avdragsgillt. Jag betalar moms och skatt på alla bidrag jag får in, så ni som vill ha kvitton behöver bara maila mig (maria@motorsportivarmland.nu) så får ni ett kvitto. Därmed blir det hela avdragsgillt inför 2008 års deklaration, om du betalar in innan 31 december.

Om du sedan sponsrar med mer än 250:-- är du med om utlottningen för Rallyresan med Rallytravels till Grekland. Det hela sker automatiskt. Alla ni som sponsrar 250:-- får automatiskt en vinstchans. Sponsrar du med 500:-- får du två vinstchanser osv. Det enda du behöver göra är att skriva namn och telnummer och skicka till Bankgiro: 5797-0402.

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.

Mer info om tävlingen och frivilligsponsring hittar du här>>
07-12-01 Stor succé för Drivers Open
Det blev stor succé när Bengtsfors MotorClub arrangerade Drivers Open för första gången. Drivers Open är en ny bilsportgren där man har möjlighet att prova på bilsport till en mycket rimlig slant. Man kör helt enkelt ett specialprov (t ex en rallysträcka) med sin vanliga ”svenssonbil”. Man utgår ifrån vikteffekt och får på så vis fram ett handicapsystem. Premiärtävlingen kördes i Ballast grusgrop i Gapungebyn. 19 ivriga förare körde tre rundor var i det ihållande regnet. Christian Bruce från Säffle vann tävlingen med sin Saab V4.
–Jag brukar köra rally med en annan V4, men jag har haft uppehåll på över ett år nu. Jag tyckte att detta lät som en bra idé, därför ställde jag upp. Gissa om suget att få köra mer ökade nu, sa Bruce. Oskar Pettersson kom tvåa i en Volvo 945 TDI med automatlåda och Mattias Hellström kom trea med en Volvo 244. Tävlingen blev jämn och alla hade roligt. Eftersom detta blev så lyckat tänker Bengtsfors MotorClub satsa på att köra en serie nästa år. Förhoppningen är att det blir en riktig vinter så att nästa deltävling kan köras på snö eller is.
07-12-01 Mats Jonssons sida igång igen!
Mats Jonsson har under en längre tid haft serverproblem, varför han hemsida legat nere. Men nu är det åter i drift och ni är välkomna in! www.matsjonsson.com
07-11-30 Fotogubben och Wicksell har serverproblem
www.fotogubben.se och www.dwicksellmotorsport.se ligger tyärr ner pga serverproblem. Problemet började igår och man hoppas hitta en lösning inom någon vecka. Så fort hemsidorna fungerar igen, meddelar vi det här.
07-11-25 Frivilligsponsra med vinschans på Rallyresa med Rallytravels till Grekland
Alla ni som frivilligsponsrar (sponsrat) Motorsport i Värmland mellan 2 mars 2007 och fram tom 1 mars 2008 är med om en utlottning av en rallyresa till Grekland.

Det hela sker automatiskt. Alla ni som sponsrar 250:-- får automatiskt en vinstchans. Sponsrar du med 500:-- får du två vinstchanser osv. Det enda du behöver göra är att skriva namn och telnummer och skicka till Bankgiro: 5797-0402.

Ju mer du sponsrar, ju större vinstchans har du och samtidigt hjälper du till att hålla sidan igång. Utan sponsring och sponsorer kan inte den här sidan överleva.

Ni som redan hjälpt till och frivilligsponsrat mellan 2 mars och fram till idag är givetvis också med och kan vinna. Så gäller även för mina "prenumeranter" som troget stöttar. Ingen går lottlös!

Förra resan gick även den till Acropolisrallyt och den vann Håkan Grosch. Även här gången är det rallyresa med Rallytravels till Acropolisrallyt som gäller, 30 maj - 4 juni.

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.

Mer info om tävlingen och frivilligsponsring hittar du här>>
07-11-28 Rallylegenden Mats "Mr No Problem" Jonsson 50 år idag!! - Grattis!
En av våra aktiva rallylegender fyller 50 år idag, nämligen Mats "Mr No Problem" Jonsson. Efter att ha varit ensam om att kamma hem 13 SM-guld, måste han med all rätt få kallas rallylegend. Men han är en legend som inte lagt hjälmen på hyllan och han har heller inga planer på det än. Han och co-drivern Johnny Johansson satsar som vanligt på både SM och Supercupen under 2008.


49-åriga Mats Jonsson på årets Bilsportmässa!
Foto: Fotogubben


Mats debuterade 1976 med en Volvo PV i Arvika och kammade hem segern i debutklassen. Sen har han kört både i Sverige och internationellt och bland annat vunnit Svenska Rallyt 1992 och 1993. Han har också åkt VM, där vi kan nämna fjärdeplatser i både VM-deltävlingen på Nya Zeeland och RAC-rallyt.

Jag vill verkligen önska dig ett varmt grattis på födelsedagen och skickar varma kramar till dig! Ni är ett kärt inslag ute på våra rallytävlingar!!!

Kram Maria, Motorsport i Värmland och Rallysverige!!!

07-11-27 Katrineholmaren Crister Nystrand utsedd till årets bilsportledare
Vid den stora årliga Bilsportmässan i Älvsjö gångna helgen, som ses som en avslutning på bilsportåret, fick Katrineholms Motorklubbs Crister Nystrand motta en stor och fin utmärkelse som Årets Klubbledare inom Svenska Bilsportförbundet. Crister fick motta utmärkelsen av SBF:s Ordf. Kåge Schildt på stora scenen i Älvsjömässan, under applåder och jubel när Ordf. Schildt läste upp juryns motivering:
- "Den svenska idrotten bärs upp av eldsjälar. Crister är en av dem som uppfyller kraven för att vara en riktig eldsjäl. Det må vara som tävlingsledare, klubbtidningsfixare, hemsidessnickare, ledarrekrytering samt många andra bollar Crister håller i luften. Det finns de som påstår att utan bilen stannar Sverige och det är helt klart att utan personer som Crister stannar bilsporten."

Det syntes och hördes att det var en populär och välförtjänt pristagare som
ick utmärkelsen i ovanligt hård konkurens detta år. Flera ur Svenska Bilsportförbundets organisation sa spontant att de blev väldigt glada när Cristers namn kom in som en av de nominerade. Crister som är ett välkänt namn i mellersta bilsportsverige, där han gjort mycket under många år inom flera grenar av bilsporten, är även en framgångsrik aktiv tävlande inom rally där han i år segrade i stora klassiska 7-klubbarsserien, detta år med 13-åriga dottern Louise i kartläsarstolen.

En mera välförtjänt person till denna utmärkelse är svårt att hitta, Katrineholms Motorklubb är mycket tacksamma att ha Crister som ledare och aktiv medlem, och vi stämmer helt in i juryns motivering.

Bilsporthälsningar Katrineholms Motorklubb.
07-11-26 Emily från DMS blev årets unga mekaniker
Emily Persson, 20 år, från Malmö och en av Alx Danielssons mekaniker i DMS fick i helgen ta emot priset "Young Technician Award" på Svenska Bilsportmässan. Emily var mycket stolt över utnämningen.
- Det känns mäktigt och det är en ära att få ta mot det här priset, säger Emily. Det har varit ett mycket lärorikt år tillsammans med DMS. Det är ett jätteproffsigt team och det har varit väldig roligt att få meka med Alx vinnarbil.

Emily Persson har gått på fordonsgymnasium hemma i Malmö och med hjälp av Svenska Bilsportförbundet har hon slagit sig in inom motorsporten. Innan Emily kom till DMS har hon jobbat som mekaniker i Radical-mästerskapet och i långloppsserien SLC och i år har hon alltså mekat åt Alx Danielsson i Carrera Cup.
- Emily har gjort ett jättebra jobb på min bil i år och hon är i högsta grad delaktig i mina sex segrar som jag tog i år, säger Alx Danielsson. Hon har haft ett tufft jobb där det inte finns utrymme för några misstag och hon har visat att hon har en lysande framtid inom motorsporten.

Stallchefen för DMS, Jens Hellström, var mycket nöjd med utnämningen av Emily till årets unga mekaniker.
- Vi vill vara det bästa teamet och då måste vi också ha den bästa personalen, säger Hellström. Ingen förtjänar det här priset bättre än Emily och vi är jätteglada för hennes skull. I framtiden hoppas vi kunna hjälpa fram fler unga förmågor. Till nästa säsong behöver vi förstärka på mekaniker- och ingenjörssidan och intresserade får mer än gärna kontakta mig.

Emily Persson är en av få tjejer i en sport som domineras av män, men själv har hon inte funderat speciellt mycket över den saken.
- Det gäller att vinna och då spelar det ingen roll om man är tjej eller kille, säger Emily. Jag har gett mig in i motorsporten för att jag vill bli bäst och inom några år hoppas jag kunna ge mig ut internationellt och jobba.

DMS, http://www.danielssonmotorsport.com
Alx, http://www.alx.nu

07-11-26 Sommarväglag är inte normalt vintertid
Återigen går Helena Eriksson, chef för vägunderhåll Vägverket Region Norr ut i media och lovsjunger saltningen och dess positiva effekter. Är det inte konstigt att något som sägs vara så bra, ständigt måste försvaras på olika sätt? Att vi bilister inte mangrant applåderar saltbilen, som stör salt eller saltlake framför oss? Nej Helena, vägsaltning är ett påfund av Vägverket, som ni tvingar på oss av rena bekvämlighets- och kostnadsskäl.

Vinterförhållanden i Norr- och Västerbotten är varken onormalt eller nytt på något sätt. Det är däremot Vägverkets barmarksstrategi, som innebär att man till varje pris saltar ner till den bara och svarta asfalten och inbillar oss trafikanter, att detta är normalt för årstiden och vår landsända. Jag vet inte varifrån du kommer Helena, men sommarväglag vintertid, är inte normalt i Norrland!

Riskerna med svart och våt asfalt är däremot många.
Reflexer från mötande bilar, gör att sikten försämras och ökar olycksrisken.
Vindruta och strålkastare muras igen av saltlake och modd och medför sämre sikt.
Vägsaltet lockar djur till vägen och ökar risken för djur- och frontalkollisioner.
Saltet påverkar bilarnas säkerhetssystem och kan sätta dem ur funktion.
Däcken förlorar greppet vid övergång från saltad väg till osaltad väg.
Risken för överraskande halka vid ändrade väderförhållanden ökar, med mera.

Helena gör en lång utläggning om minskad saltanvändning och aviserar att de nya halkbekämpningsmetoderna ska införas på fler vägsträckor. Hon påstår att salt räddar liv, utan att ha något som helst stöd för sitt påstående och försöker lura oss bilister med Minsaltprojektet. Det är inte mängden salt som är intressant utan det faktum, att vi bilister inte kan värja oss från alla de negativa effekter, som saltningen innebär. Salt är billigt – för Vägverket, men kostar oss bilister enorma summor årligen.

Vi behöver trafiksäkra och bra vintervägar – men inte kemiska experiment i form av vägsalt!

Saltupproret /Sven-Olof Andersson, Bureå
07-11-22 Midnattsolsrallyt på DVD
Nu finns Midnattssolsrallyt från TV 4+ på DVD
Pris 169:- + porto
Beställ på info@rallytravels.com
07-11-19 Bilsportens Miljöpris till duo med E85-driv
Svenska Bilsportförbundets målmedvetna och långsiktiga miljösatsning befästs nu med en särskild utmärkelse, Bilsportens Miljöpris. Premiäråret 2007 belönas Växjö-duon Rolf Linde och Malte Sandberg för deras mångåriga arbete med att ersätta bensin med etanol inom motorsporten.
– Linde och Sandberg har tillsammans under lång tid arbetat hårt för att komma bort från fossila bränslen inom bilsporten och övergå till kretsloppsbränslen, då främst E85, säger Svenska Bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt, tillika ordförande i miljöprisjuryn.

Rolf Linde är en av grundarna till framgångsrika motoroptimeringsföretaget BSR och har helhjärtat engagerat sig för införandet av E85 inom bilsporten. Malte Sandberg är före detta miljöchef i Växjö och har främst drivit frågorna mot allmänhet och media. Tillsammans har de profilerat ”den gula Saaben”, en i rallyskogarna mycket välkänd E85-bil.
Framgångarna med Saaben banade väg för den E85-våg som svept fram inom svensk bilsport. Idag har exempelvis en stor del av elitförarna i rally konverterat sina bilar till förnyelsebart bränsle.

Bilsportens Miljöpris 2007 är på 10.000 kronor och utdelas under Bilsportgalan på Stockholmsmässan den 24 november. Prissumman kan skänkas till miljöorganisation alternativt användas till miljöprojekt inom bilsportens verksamhetsområde.

Förutom Kåge Schildt består miljöprisjuryn av ledamöterna i SBF:s miljökommitté, Lars Edvall, Inger
Olofsson och Micaela Petersson, samt Gert Karlsson från Förlags AB Albinsson & Sjöberg.
– Detta är ett lysande bevis på att man kan bedriva motorsport med ett miljövänligare bränsle i tuff konkurrens, fortsätter Kåge Schildt.

Swedish Automobile Sports Environmental Prize är det engelska namnet på Bilsportens Miljöpris.
07-11-16 Drivers Open
Bengtsfors MotorClub har nyheter på gång. Den nya flugan Drivers Open kommer till Bengtsfors. Motorsport kostar pengar, inget tvivel om det. Nu har Svenska Bilsportförbundet lanserat en ny typ av prova på bilsport som heter Drivers Open. Den är om möjligt ännu billigare än folkrace! Man tar sin egen bil, sätter på sig hjälm och heltäckande kläder sedan är det bara att köra. Enda kravet är att bilen är godkänd på svensk bilprovning och att den är försäkrad. Platsen man kör på kan vara ett industriområde eller grusväg. Det är dock en stor skillnad mot att köra rally, högsta hastighet får aldrig överstiga 80 km/h.
– Vi från Bengtsfors MotorClub tycker att detta låter som en strålande idé, säger ordföranden Per Eriksson som även hoppas att de som ”buskör” kommer med och kör på riktigt istället. Första deltävlingen kommer att köras på Karlsgärde lördagen den 1:e december. Sören Tolldin är en av eldsjälarna bakom det här projektet och han har skaffat en Hyundai för ändamålet.
– Bilen kan i stort sett vara hur billig som helst, huvudsaken är att man har roligt. Bilarna får handicap efter ett visst system där man först räknar ut vikteffekten. Det gör att det är svårt att räkna ut i förväg vilken bil som är bäst. Det går även utmärkt att vara flera förare på samma bil, säger Tolldin. Bengtsfors MotorClub räknar med att det blir många startande och de känner redan till ett flertal personer som köpt bilar för att vara med, men det går som sagt lika bra med vilken bil som helst. Man planerar att köra en hel serie nästa år.

Men det är inte nog med det. Bengtsfors MotorClub kommer i samarbete med ABF att anordna en studiecirkel för att ta BE-körkort. BE är lika med tungt släp. – Det är många som kör olagligt i dag med biltransporter, hästtransporter och stora husvagnar, säger Royne Karlsson. – Vi tror att det blir enklare om man ordnar en studiecirkel så att det blir många som hjälps åt på en gång. Det är redan ett tiotal personer som har hört av sig, avslutar Karlsson.
07-11-15 Ford Europe utser nya chefer inom motorsport och prestandabilar
Mark Dean utses till direktör för motorsport (Motorsport Director) på Ford Europa.
Jost Capito har fått den nya befattningen Vehicle Line Director för Fords prestandafordon inom företagets organisation för produktutveckling.

Göteborg den 15 november 2007 - Ford Europe förstärker sitt engagemang för motorsport och prestandabilar genom att utse Mark Deans till företagets första direktör för motorsport. Samtidigt tillträder Jost Capito en annan ny tjänst, som Vehicle Line Director för Fords avdelning för prestandafordon inom produktutvecklingsteamet.

Ny direktör för motorsport
I sin nya befattning kommer Mark Deans att arbeta tillsammans med Malcolm Wilson, chef för BP-Ford-teamet och ägare till företaget M-Sport, Fords partner i rally-VM. Deans kommer att leda samarbetet med M-Sport och stödja BP-Fords rallyteam, framför allt genom att stå i nära kontakt med Fords produktutvecklare och ingenjörer.

Deans kommer även att ansvara för utvecklingen av marknadsföringen av Fords engagemang i rally-VM och andra motorsporter. Här ingår bland annat en förstärkning av annonsering, säljkampanjer, sponsorskap och varumärkesprofilering. Vikten av detta arbete betonas av att Deans kommer att vara direkt underställd Stephen Odell, chef för Marketing, Sales and Service och Ian Slater, chef för Communications and Public Affairs på Ford Europe.
Deans är ingen nykomling i sammanhanget. Mellan 1985 och 1989 var han chef för Fords motorsportsatsningar i Europa med Boreham som bas, den plats som Fords rallyaktiviteter styrdes ifrån. Under den tiden ledde han Fords insatser i många nationella rallytävlingar. Han hade tät kontakt med Malcolm Wilson, som då var testförare på Boreham, och många andra välkända rallyprofiler som Stig Blomqvist, Carlos Sainz, Didier Auriol och Mark Lovell.

Sedan 1998 har Deans haft ledande befattningar inom Ford Storbritanniens försäljnings- och marknadsföringsteam. Han har bland annat ansvarat för den första lanseringen av Focus i Storbritannien (1998) och utvecklat det framgångsrika konceptet med British Touring Car Championship (BTCC) och snabbreparationskedjan Rapid-Fit för Ford Mondeo (2000).

Den senaste tiden har Deans varit regionchef för södra Storbritannien och varit en av dem som hjälpt till att befästa Fords mer än 30-åriga position som Storbritanniens marknadsledande bilföretag.
- "Vi är glada över att kunna välkomna Mark Deans tillbaka till Fords motorsportteam. I sin nya befattning kommer han att spela en viktig roll för att knyta samman de olika delarna av vår satsning på rally-VM - M-Sport, Fords egna ingenjörer och marknadsförare samt våra sponsorer BP och Abu Dhabis turistmyndighet, som alla är lika viktiga för att vi ska lyckas", kommenterar John Fleming, VD och koncernchef för Ford Europe.

Mer fokus på prestandafordon
Med utnämningen av Jost Capito till Vehicle Line Director för Fords prestandafordon inom företagets organisation för produktutveckling visar Ford att man tänker satsa på att utveckla prestandafordon utifrån de nya modellerna.
"Vi vill öka den känslomässiga attraktionskraften hos Fords nya modeller. Vi startade med att utveckla en ny design för Mondeo och S-MAX", berättar Fleming. "Nästa steg blir att utveckla nya, spännande prestandaversioner av våra vanliga modeller."

Hittills har Ford Europe haft fyra fordonslinjedirektörer - en för B-klassen (som Fiesta), en för C-klassen (som Focus), en för C/D-klassen (som nya Mondeo) och en för Transit och andra transportbilar. Nu får Fords prestandafordon för första gången en egen fordonslinjedirektör.

Jost Capito kommer att rapportera till Ford Europes chef för produktutveckling, Joe Bakaj. Han kommer att arbeta nära de olika designteamen och inom viktiga områden som anpassning av fordon och specialfordonsprojekt.

Capito kommer att bygga vidare på traditionerna från Ford Team RS, som kommer att fortleva som ett underordnat Ford-varumärke, för att ta fram nya generationer av prestandafordon för bilmarknaden. Han kommer att arbeta nära tillsammans med Mark Deans i hans nya befattning. Båda kommer att vara baserade i Fords Dunton Technical Centre i Essex, England.
- "BP-Fords rallyteam har haft ännu en fantastisk säsong och just vunnit märkestiteln i VM och vi hoppas också kunna ta hem segern i förarmästerskapet", berättar Fleming. "De två nya befattningarna vittnar om att vi vill bygga vidare på dessa framgångar och utveckla våra satsningar inom motorsporten. Vi tänker också förstärka länken mellan våra tävlingsbilar och våra prestandamodeller för vanliga vägar."

07-11-14 Sveriges motorsportstjärnor på Bilsportgalan!
Årets Svenska Bilsportmässa den 23-25 november på Stockholmsmässan bjuder besökaren på det mesta inom svensk bilhobby. Landskamp i bilstyling, Virtuell Bilsport, Mattias Ekström, Live Action Arena, Tony Rickardsson och Sveriges coolaste ombyggda bilar.
Samtidigt som mässan pågår, arrangeras också motorsportens egen gala – Bilsportgalan i Victoriahallen i Älvsjö.

Årets finalfest
Bilsportgalan är svensk motorsports egen finalfest.
Lördagen den 24 november arrangeras galan för fjärde gången av tidningen Bilsport och Svenska Bilsportförbundet. Det är kvällen då vår svenska motorsportelit ska hyllas för sina framgångar under året. 1000 speciellt inbjudna gäster fyller galalokalen och bjuds förutom på mängder av prestigefyllda prisutdelningar, underhållning i absolut toppklass.

Stjärnorna samlas i Älvsjö
Alla är där! Sveriges alla motorsportstjärnor finns såklart på plats i Victoriahallen för att firas och fira samt avsluta tävlingssäsongen 2007. Mattias Ekström, STCC-mästaren Fredrik Ekblom, Tony Rickardsson, Alx Danielsson, Rickard Rydell, Janne ”Flash” Nilsson och 13-faldige Europamästaren Kenneth Hansen är självskrivna på galan.

Dessutom hela övriga motorsportbranschen med sponsorer och arrangörer. Andra prominenta gäster på galan är till exempel Noppe Lewenhaupt och Sveriges Tidskrifters Lars Strandberg.

Medaljer och utmärkelser
SM-medaljerna i STCC, rally, rallycross och dragracing delas ut på Bilsportgalan. Dessutom flera andra ärofyllda stipendier och utmärkelser, t.ex. Ronnie Peterson Minnesfond och Stora Grabbar. Ett alldeles nyinstiftat miljöpris kommer också att delas ut. Detta till någon som har gjort något anmärkningsvärt för miljön inom svensk motorsport.

Bilsport Award har sin upplösning allra sist på galan då det ska presenteras vem som får Bilsport Junior och Bilsport Senior Award. En proffsjury har redan utsett nio stycken vinnare inom sin respektive tävlingsgren. Nu är det upp till Bilsportmässans publik, tidningens läsare och besökarna på bilsport.se att avgöra vem som står som slutsegrare!

Stort hemlighetsmakeri
De inbjudna gästerna bjuds under kvällen på underhållning och show av svenska toppartister. Därtill också en specialkomponerad, exklusiv 5-rätters meny, i år med italienskt tema.

Julien Dauphin, som är en av världens mest framgångsrika magiker, är en kvällens artister! Husbandet DeSotos ackompanjerar kvällens prisutdelning och galans övriga artister som än så länge är hemliga!

Konferencier för kvällen är Kristin Kaspersen tillsammans med tidningen Bilsports redaktionschef Mikael Johansson.

Bilsportgalan äger rum den 24 november i Victoriahallen, Stockholmsmässan med start klockan 19.30.


För mer information om Bilsportgalan: www.bilsportgalan.sbf.se
För mer information om Bilsport Awards: http://www.bilsport.se/news.php?id=50515
För mer information om Svenska Bilsportmässan: www.bilsportmassan.se

07-11-12 Vet du något om Isracingbilen "Enzmann"?!
Jag behöver hjälp med information om min "Enzmann". En schweizisk glasfiberkaross på Folka/bubbla platta. Ursprungligen har karossen suttit på en 1951 folkaplatta. Enligt utsago så kördes den senast som isracer i Karlskoga trakten, möjligt att den isracade på 60talet? Stod sedan mer än 20 år på en skrot i Karlstad (innehavaren av skroten skall heta "Pelle", där karossen köptes in ca 1983. Skroten är idag nedlagd.
Är det någon som känner igen bilen som är lackad ursprungligen röd med två racingstripes?

Är det någon som kommer ihåg "skroten" och "Pelle" som ägde skroten?
Kommer någon ihåg den som isracer och har foton?
Finns första svenska ägaren kvar i livet och vet hur bilen kom till Sverige?
Bilen är ju egentligen från Schweiz så det hade varit väldigt roligt och veta "vägen hit"?
Tacksam för all hjälp! Ring mig på 070 5986700 eller mail: anton@ewes.se07-11-08 Värmlands Motorsport reder ut begreppen
Med anledning av den förvirring som rått de senaste månaderna kring Stål & Verkstads projekt Värmlands Motorsport, där namnet Motorsport i Värmland användes fram till 25 september 2007.

Bakgrunden till namnet Motorsport i Värmland, är att det användes i den förstudie, som ligger till grund för hela projektet. Förstudien skrevs för Region Värmland av Bengt Lidman. Det man då inte visste, var att namnet redan hade etablerats av Maria Berglind, som driver internetportalen www.motorsportivarmland.nu

Det föreligger ingen konkurrens mellan organisationerna. Faktum är att företagen som ingår i Värmlands Motorsport har stor glädje av Motorsport i Värmlands arbete med att informera om sporten och branschens nyheter. Vi vill härmed officiellt tydliggöra att namnet Värmlands Motorsport är det namn som Stål & Verkstads projekt använder.
- ”Stål & Verkstad ber om ursäkt till Maria Berglind för detta misstag och för att namnet felaktigt använts. Stål & Verkstad hoppas på fortsatt gott samarbete i framtiden med Maria Berglind”, säger Jan-Erik Odhe.

Fakta Värmlands Motorsport
Värmlands Motorsport finansieras av Arvika kommun, Torsby kommun, Hagfors kommun, Uddeholm Swedish Rally, Region Värmland och Kompetenscentrum Stål & Verkstad. Styrgruppen verkar för att ta vara på den tillväxtpotential i värmländska företag och organisationer som är direkt eller indirekt involverade i motorsport. Tanken är att den värmländska industrin ska bli en naturlig samarbetspartner för den tekniska utvecklingen inom motorsporten. En annan målsättning är att Värmland ska bli ledande i miljödrivna motorsportarrangemang, som kan leda till nya produkter och tjänster hos såväl arrangörer som tillverkande verkstadsföretag och därmed ge hållbar tillväxt.
07-11-04 Årets Bilsport Awardvinnare 2007 utsedda
Juryn har gjort sitt val. Vinnarna i 2007 års upplaga av Bilsport Award är utsedda.
Prisutdelning äger rum på den stora galamiddagen i samband med Svenska Bilsportmässan i Stockholm 23-25 november.
Det är också då det avslöjas vilka av vinnarna som Bilsports läsare röstat fram till Årets Senior och Årets Junior i svensk motorsport på fyra hjul.
Några favoriter i repris och flera nya namn. Så ser listan över 2007 års Bilsport Award-vinnare ut. Där finns gamla bekanta som Mattias Ekström, Lasse Larsson, Per-Gunnar Andersson och Andreas Larsen, men också nya blivande stjärnor som Andreas Sjölander, Marcus Ericsson, Linus Eriksson och Joel Johansson. Listan innehåller också Jimmy Åhlund som efter sin fjärde EM-titel i dragracingens Pro Stock äntligen får välförtjänt uppmärksamhet i det här sammanhanget.
Prisutdelning blir det lördagen den 24 november – under Svenska Bilsportmässans stora galamiddagen som blivit en uppskattad final på motorsportåret. Det är också på galamiddagen Årets Senior och Årets Junior bland de nio Award-vinnarna kommer att offentliggöras.
Vilka som får de priserna avgör Bilsports läsare. Det är de som med sina röster avgör vilka pristagarna ska bli. I fjol fastnade de för Alx Danielsson och Patrik Flodin. Vilka blir det i år?
Att rösta är enkelt. Gå in på www.bilsport.se och gör ditt val – ända till kl 15.00 lördagen den 24 november.


Bilsport Award 2007 - Här är alla vinnarna
Årets Rallycrossförare
Lars "Stinsen" Larsson, 42 år, Svenljunga
Rallycrossens nya kung avslutade karriären på bästa tänkbara sätt genom att i sin Skoda Fabia köra hem andra raka EM-titeln och tredje raka SM-guldet i värstingklassen Division 1. Snacka om att lägga av på topp.

Årets Rallycrossjunior
Andreas Larsen, 19 år, Sysslebäck
I stenhård konkurrens vann värmlänningen junior-SM för andra året i rad efter att ha levt upp till högt ställda förväntningar i finalen på Kinnekulle Ring.

Årets Racingförare
Mattias Ekström, 29 år, Salenstein, Schweiz
Dalkarlen gjorde det igen – vann tyska DTM för andra gången i karriären. Ekström fanns med i toppen på mästerskapet under hela säsongen och höll undan i en dramatisk avslutning.

Årets Racingjunior
Marcus Ericsson, 17 år, Kumla
2005 utsågs närkingen till Årets Kartingförare. Nu får han ett Bilsport Award-pris till – efter ett fantastiskt debutår i Formula BMW i England. Ericsson utklassade konkurrenterna och siktar nu mot Formel 3.

Årets Rallyförare
Per-Gunnar Andersson, 27 år, Årjäng
En missad tävling hindrade inte värmlänningen från att skriva ett stycke rallyhistoria. Tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson vann PG juniorernas eget mästerskap i rally-VM. Han avgjorde med kyla i finalen på Korsika.

Årets Rallyjunior
Andreas Sjölander, 23 år, Valbo
Tillsammans med kartläsaren Håkan Jacobsson har Ford Fiesta-föraren tagit ytterligare ett steg i utvecklingen under säsongen. Segern i junior-SM och i Ford Flexifuel Cup säger en hel del – två topprestationer i hård konkurrens.

Årets Dragracingförare
Jimmy Ålund, 39, Norrköping
Fjärde EM-guldet i Pro Stock kom i stenhård konkurrens. Det i kombination med att titeln säkrades på ren körskicklighet i finalen i England gör Jimmy synnerligen kvalificerad för utmärkelsen.

Årets Dragracingjunior
Linus Eriksson, 15 år, Östervåla
Linus blev under sin andra säsong i sporten årets dominant i junior dragster med seger i Toyo Racing Series, en andraplats i SM och en fjärdeplats i den Europeiska serien NDRS. Erikssons facit vittnar om såväl stabilitet som jämnhet på hög nivå.

Årets Kartingförare
Joel Johansson, 18 år, Örebro
Kartingen är ett getingbo av unga talanger. Med bland annat en femteplats i EM, final i NM, en andraplats i Göteborgs Stora pris och bra prestationer i Italien har KF2-föraren Joel stuckit ut – även om konkurrensen från fjolårets Awardvinnare Jesper Wernersson var knivskarp.
07-10-28 RejmeKnixen årets bästa SM arrangör i sitt första mästerskap arrengemang
För fjärde året i rad kunde RallySportews läsare rösta fram årets bästa SM arrangör i rally. Mk Ran från Askersund som arrangerade tävlingen RejmeKnixen för första gången som SM arrangör röstades fram som årets bästa SM arrangör. Med överlägsen marginal kunde Mk Ran vinna omröstningen med god marginal till tvåan South Swedish Rally SSR som vunnit titeln dom tre senaste åren. Mk Ran med Askersund som bas har tidigare vunnit RallySportNews omröstning som bästa SuperCup arrangör (2005).

Omröstningsresultat
Mk Ran Rejmeknixen 42%
South Swedish Rally Ljunby mfl. 21%
Kolsvarundan Kolsva MS 13%
Rally Vännäs Vännäs MK 10%
Befab Trofén Linköping MK 9%
Rally sandviken Sandvikens MK 5%
www.rallysportnews.se
07-10-27 Bilsport Award förarna utsedda - Rösta fram Årets junior och senior!
Årets Bilsport Awardförare är utsedda och det är nu upp till dig att rösta fram årets förare bland juniorerna och Seniorerna.

Utsedda i respektive gren är:

Rally - P-G Andersson
-"- Junior - Andreas Sjölander
Racing - Mattias Ekström
-"- Junior - Marcus Ericsson
Rallycross - Lasse Larsson
-"- Junior - Andreas Larsen
Dragracing - Jimmy Ålund
-"- Junior - Linus Eriksson
Karting - Joel Johansson

Röstar gör du på www.bilsport.se>>
07-10-23 P-G i Eftersnack
I kvällens Eftersnack på SVT/Värmland kommer P-G att finnas med. Programmet sänd via SVTVärmland klockan 22:27. Repris sänds 17:55 ondsdag 24/10
07-10-22 Filmen Rallybrudar eftelyser äldre bilar med rallystuk och Ford Transitbuss
Filminspelningen med filmen Rallybrudar pågår för fullt. Nu behöver man få tag i fler bilar äldre bilar. Det man i första hand söker är:
* En Ford transitbuss, 1965 års modell eller äldre.
* Gamla bilar med rallystuk, 1965 års modell eller äldre.

Bilarna behöver inte vara rallybilar, utan det viktiga är att de SER UT som det. De behövs till filminspelningarna i Hagfors 17 november och 25 November för Örebro.

Har du något av intresse eller vet någon som har, kontakt:
Ewelin Walfridsson, 070-655 74 82, evelinewalfridsson@hotmail.com eller
Johnny Steen, 070944 98 88
07-10-22 Viktigt Meddelande - Motormarknaden ställer in
Bengtsfors MotorClub skulle anordna en Motorsportmarknad i Bengtsfors den 27:e Oktober.

Vi måste tyvärr meddela att Marknaden är inställd pga allt för få utställare (”knallar”).

Vi har dock fått mycket positiv respons från många som hade tänkt besöka marknaden för att köpa men inte sälja.

V i beklagar å det djupaste, men låter oss ej nedslås. Istället ligger vi redan i nu i startgroparna för ett nytt försök nästa år.

Det borde funka bättre med längre framförhållning.


07-10-20 HJÄÄÄÄÄÄLP mig!!!!!!!!!!
En fullkomligt GUDOMLIG och övergiven honkatt har flyttat in i vår hundkoja. Hon är svart och lite vit och OTROLIGT kelsjuk.

Huvudproblemet är att dottern i huset är svårt allergisk mot katter och därför kan vi inte låta den här sociala katten flytta in. Vi kan inte öppna vår ytterdörr, utan att hon försöker ta sig in och hon kan sitta i nåns knä i timtal! Jag har sällan träffat på en sådan social katt, varför avlivning känns så fel!

Vill nån vänlig själ ha förbarande och ta hand om henne?! Det vore mot mina principer att låta avliva henne. Samtidigt är det ju inget drägligt liv att bo i en hundkoja, när man trånar så efter kärlek.

Vill du ha henne, veta mera eller vet nån som kan hjälpa mig?!?

Det spelar ingen roll VAR i landet du bor, jag vill verkligen ha hjälp att lösa det här.

Kontakta Maria Berglind:
0696-330 26 eller 0731-80 13 68
eller maila maria@motorsportivarmland.nu
07-10-16 Direktsänder från firandet av P-G och Jonas ikväll
Ikväll klockan 19:00 börjar man firandet av P-G och Jonas i aulan på Folkets Hus i Årjäng. För dig som inte kan vara på plats, finns det chans att se en glimt av de på SVT Värmlandsnytt klockan 19:00. Då är ett reportage från P-G som spelades in under dagen och sen direktsänds det lite från firandet.

Ikväll, tisdag 16/10 kl 19:00 SVT Värmlandsnytt
07-10-02 Spänning in i det sista – Posa eller Sjölla?
Det blev till slut dött lopp i maratontabellen i Radio Gävleborgs motorsportlista!

Posa Serenius drog ihop 37 poäng under vintersäsongen och frågan var om det skulle räcka. Andreas Sjölander närmade sig allt eftersom och hade chansen att avgöra med en bra placering i Rally Österlen – när tävlingen ställdes in. Stannade även han på 37 pinnar.

Motorsportlistan tar nu höstledigt och återkommer lagom till säsongstarten 2008, förhoppningsvis första helgen i januari. Håll tummarna för en VARGAVINTER…

Motorsportlistan 33/2007
1) Göran ”Zamora” Lind, Bollnäs MK
2) Kenth Palm, AMF Årsunda
3) Stefan Söderberg från Gävle
4) Linda Andersson, Skutskärs MS
5) Robin Schelin, SMK Söderhamn

Se hela listan och hör Kurt Eliassons motivering: http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/sport/artikel.asp?Artikel=845086

Motorsportlistan 2007, Maratontabell
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
Andreas Sjölander SMK Gävle 37 Rally

3) Henrik Flodin SMK Hälsinge 26 Backe bil

4) Sören Englund SMK Gävle 22 Motocross
Patrik Flodin Ilsbo MK 22 Rally

6) Tomas Jansson Woxnadalens MK 18 Endu/M-cross

7) Niklas Hägg SMK Hälsinge 17 Rally/Backe
Stefan Söderberg Gestrike RT 17 Racing

9) Sikberg/Andersson Skutskärs MS 15 Isbana/Backe
Per Engstrand Ljusdals MS 14 Rallycross
Oskar Sundell Järbo MK 14 Rallycross
Mikael Lundberg SMK Gävle 14 Backe bil
Per-Arne Ljung Hofors MS 14 Rally

14) Håkan Holmkvist Gestrike RT 13 Rallycross
Kevin Engman SMK Gävle 13 Gokart

16) Fredrik Hydén SMK Hofors 11 Motocross
Niclas Lindberg SMK Gävle 11 Enduro
Tony Croon Bollnäs MK 9 Rallycross
Kalle Lindahl SMK Gävle 9 Enduro/Cross

20) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
Stefan Karlsson SMK Gävle 8 Enduro
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 8 Rally
Christer Nilsson Sandvikens MK 8 Backe bil

24) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 7 Rally
Pelle Nejman SMK Gävle 7 Gokart

26) Markus Jonsson Woxnadalens MK 6 Rallycross
Göran Lind Bollnäs MK 6 Backe

28) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Bo Högberg SMK Hofors 5 Motocross
Peter Karlsson Ljusdals MS 5 Backe bil

31) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Björn Lundberg Gestrike RT 4 Folkrace
Kalle Engvall SMK Gävle 4 Gokart
Johan Westman SMK Söderhamn 4 Motocross
Kenth Palm AMF Årsunda 4 Folkrace

37) Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter
Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart
Andreas Prepula Småbacka MK 3 Folkrace
Fredrik Ulvesand SMK Gävle 3 Karting
Johan Hedström Alfta-Edsbyn MCK 3 Motocross
Björn Rosén SMK Gävle 3 Motocross

46) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Anders Jansson Skutskärs MS 2 Backe MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart
Filip Tägtström AMF Årsunda 2 Motocross
Mattias Strömberg SMK Gävle 2 Gokart
Peter Bjurström Gefle MCK 2 Dragracing
Andreas Westlund SMK Gävle 2 Speedway
Anton Wallin Woxnadalens MK 2 Enduro/cross
Linda Andersson Skutskärs MS 2 Motocross

59) Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Daniel Larsson Järbo MK 1 Rally
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
Lars Skoglund Bollnäs MK 1 Rally
Ilpo Sällinen Sandvikens MK 1 Backe bil
Greger Jäderberg Gestrike RT 1 Rallycross
Robin Schelin SMK Söderhamn 1 Folkrace
Kim Nilsson Skutskärs MS 1 Rally


07-09-28 Projektet "Motorsport i Värmland" har bytt namn
Vi har ändrat till Värmlands motorsport from i onsdags, den 26:e. Projektet är en del i den regionala utvecklingen av verkstadsindustrin i regionen som kallas Kompetenscentrum Stål- & Verkstad. Vår bäring är alltså utveckling av industriföretag och vi har inte för avsikt att blanda oss i motorsportens utveckling annat än att den är ett medel för att utveckla nya metallbaserade komponenter och ett medel för att påverka politiker i arbetet med hållbar utveckling. Mer information finns på vår hemsida www.stalverkstad.se
JanErik Odhe janerik.odhe@kristinehamn.se


07-09-26 Carroll Shelby - Visionären och bilskaparen. En av hans bilar till Speedart Design i Mariestad 6-7 oktober
Carroll Shelby, född den 11.1.1923 i Texas,är mannen som får alla sportvagnsälskare att rysa!
Hans bilar är kända av en hel värld och idag åtråvärda samlarobjekt som betingar höga priser.
Den kanske mest kända är Shelby Cobra som finns i två utföranden, 289 och 427. Vår egen Kung har en 289 hemma i garaget på Drottningholms Slott. En bil med svensk historia från våra racerbanor med bl.a. Ulf Lydholm vid ratten. Speed Art DesignSvenskt i Mariestad får den 6-7 oktober besök av en annan av legenderna, en Shelby GT350, som ägs och körs av Lars-Göran Andersson från Linneryd i Småland.

Carroll Shelby är mannen med en fantastisk karriär som förare, teamchef, biltillverkare, konsult och visionär. Det hela började på Bonneville 1954 då han slog hastighets rekord med Austin Healey för att så 1959 vinna 24-timmars på Le Mans tillsammans med Roy Salvadori i en Aston Martin DBR1. Han tvingades sluta med tävlandet på grund av sjukdom och ägnade sig i stället åt design. Han hade en dröm om att skapa en racerbil av en lätt europeisk sportvagn med en Amerikansk V8:a under huven. Resultatet blev kanske en av de snabbaste och vackraste och snabbaste bilar som byggts. Bilen var den engelska Ace med aluminiumkaross och Shelby Cobran var född.
I oktober 1991 genomgick Carroll Shelby en hjärttransplantation och en tacksam Carroll Shelby bildade då Carroll Shelby Childrens Foundation för att ge barn med bl.a. njurproblem en snabb och effektiv hjälp.

1992 fick han plats i Automotiv Hall of Fame för vad han uträttat för tre av Amerikas stora biltillverkare som designer och kreatör.

Samarbetet med Ford under sextiotalet gav oss Shelby Mustangen som i sin första skepnad kom att heta GT 350.
Bilarna tävlade med stor framgång över världens banor och nådde en popularitet av sällan skådat slag.

En av de 812 GT 350 byggda år 1965 är nu i Sverige och deltar i den fantastiska parad som går av stapeln den 6 oktober i centrum av Mariestad som arrangeras av Mariestads Sportvagnsklubb och Mariestads Motorsällskap i samarbete med Kultur och fritidsförvaltningen i Mariestads Kommun.
Lars-Göran Andersson som numera äger bilen är sjuttonde ägare och har ägt bilen sedan 2004 då han köpte den av Simon Hatfield i England. Bilen har genomgått en omfattande renovering av Lars-Göran och hans gode vän Hans-Erik Johansson. Motorn i Lars-Görans bil är renoverad och trimmad av V8:a oraklet Pekka Nyström i Höganäs och man räknar med att motorn skall bromsa ca. 350 hk.
Ford är bilmärket som har ett verkligt gediget tävlingsförflutet i massor av sammanhang och med mycket stora framgångar.

Den första rallyvärldsmästaren var svensk och året var 1979. Bilen var en Ford Escort och bakom ratten en av rallyvärldens bästa förare - Björn Waldegård.

www.mariestad2007.se
07-09-26 Motorsportlistan 32
1) Per-Arne Ljung, Hofors MS
2) Andreas Sjölander, SMK Gävle
3) Kalle Lindahl, SMK Gävle
4) Patrik Flodin, Ilsbo MK
5) Niclas Lindberg, SMK Gävle

Se hela listan och hör Kurt Eliassons motivering: http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/sport/artikel.asp?Artikel=845086

Motorsportlistan 2007, Maratontabell
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
Andreas Sjölander SMK Gävle 37 Rally

3) Henrik Flodin SMK Hälsinge 26 Backe bil

4) Sören Englund SMK Gävle 22 Motocross
Patrik Flodin Ilsbo MK 22 Rally

6) Tomas Jansson Woxnadalens MK 18 Endu/M-cross
7) Niklas Hägg SMK Hälsinge 17 Rally/Backe
8) Sikberg/Andersson Skutskärs MS 15 Isbana/Backe

9) Stefan Söderberg Sandvikens MK 14 Racing
Per Engstrand Ljusdals MS 14 Rallycross
Oskar Sundell Järbo MK 14 Rallycross
Mikael Lundberg SMK Gävle 14 Backe bil
Per-Arne Ljung Hofors MS 14 Rally

14) Håkan Holmkvist Gestrike RT 13 Rallycross
Kevin Engman SMK Gävle 13 Gokart

16) Fredrik Hydén SMK Hofors 11 Motocross
Niclas Lindberg SMK Gävle 11 Enduro
Tony Croon Bollnäs MK 9 Rallycross
Kalle Lindahl SMK Gävle 9 Enduro/Cross

20) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
Stefan Karlsson SMK Gävle 8 Enduro
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 8 Rally
Christer Nilsson Sandvikens MK 8 Backe bil

24) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 7 Rally
Pelle Nejman SMK Gävle 7 Gokart
Markus Jonsson Woxnadalens MK 6 Rallycross

28) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Bo Högberg SMK Hofors 5 Motocross
Peter Karlsson Ljusdals MS 5 Backe bil

31) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Björn Lundberg Gestrike RT 4 Folkrace
Kalle Engvall SMK Gävle 4 Gokart
Johan Westman SMK Söderhamn 4 Motocross

36) Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter
Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart
Andreas Prepula Småbacka MK 3 Folkrace
Fredrik Ulvesand SMK Gävle 3 Karting
Johan Hedström Alfta-Edsbyn MCK 3 Motocross
Björn Rosén SMK Gävle 3 Motocross

45) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Anders Jansson Skutskärs MS 2 Backe MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart
Filip Tägtström AMF Årsunda 2 Motocross
Mattias Strömberg SMK Gävle 2 Gokart
Peter Bjurström Gefle MCK 2 Dragracing
Andreas Westlund SMK Gävle 2 Speedway
Anton Wallin Woxnadalens MK 2 Enduro/cross

57) Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Daniel Larsson Järbo MK 1 Rally
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
Lars Skoglund Bollnäs MK 1 Rally
Ilpo Sällinen Sandvikens MK 1 Backe bil
Greger Jäderberg Gestrike RT 1 Rallycross
Göran Lind Bollnäs MK 1 Backe
Kim Nilsson Skutskärs MS 1 Rally
07-09-25 Racerhistoriska klubben till Mariestad och Speed Art Design
Racerhistoriska Klubben (RHK) bildades den 24 april 1978 av ett gäng entusiaster som sett vilken utveckling den historiska racingen fått ute i Europa, inte minst på den legendomsusade racerbanan i Eifelbergen - Nurburgring, där man sedan några år framgångsrikt kört Oldtimer Grand Prix. Sverige kom att vara en av de största nationerna under ett stort antal år och också mycket framgångsrikt, inte minst genom Tommy Brorsson som idag räknas som en av världens bästa historiska racerförare.
Historisk Racing är i Sverige den bäst fungerande tävlingsformen och många banägare och arrangörer vill bjuda sin publik på denna mycket omtyckta tävlingsform. Till dessa tävlingar kommer mellan 150 - 200 fordon som alla ska vara försedda med en ID-handling som visar fordonets orginalitet och att det är besiktigat och klart för att tävla.

För klubbens medlemmar är själva tävlandet bara en del av helheten där den sociala gemenskapen på, och vid sidan av banan, är minst lika viktig. Bevarandet och forskning efter ett fordons historia är också en del av en RHK-medlems viktiga vardag. "Ingen framtid utan en historia" är ett motto som ofta nämns i samband med denna del av verksamheten.
För att en bil ska tävla i historisk racing krävs att den har ovan nämnda ID-handling, samt att årsgränsen är satt till 1965. Men i klubben tävlas det även med nyare bilar, så kallade blivande klassiker.
Det ska också sägas att historisk racing inte är ett alternativ till "riktig" racing, utan är en alldeles egen särart.
Ett race har egentlig bara en funktion, nämligen att producera en vinnare och den historiska racerbilen får inte bli ett verktyg för att uppnå detta mål utan måste upplevas med alla sinnen, med sina brister och sina förtjänster.

RHK är via Svenska Bilsportförbundet anslutet till Riksidrottsförbundet och på internationell nivå anslutet till FIA.
De klasser som normalt tävlar är:
Förkrigsbilar, Nordiska Special Klassen. Bilar från 1930-talet och fram till slutet av 1950-talet.
Formel Ford 2000, Formel 2, Formel 3 och Super Vee. En klass som omfattar bilar från mitten av 1960-talet fram till början av 1990.
Formel Vee och Formel Ford. Poplära bilar från från andra halvan av 1960-talet och då nybörjarklasser.
RS Racersportvagnar. Här finns allt från 1970-talets Sports 2000 till sportvagnsprototyper från Le Mans.
GT/GTS. Lite av vaggan för historisk racing i Sverige. GT-bilar från 50-talet fram till mitten av 60-talet. Porsche 356, Jaguar E-type, Lotus Elan, Austin Healey Frogeye för att nämna några.
Standard/GT 1966 - 1981. Trimmade standardvagnar och GT-bilar. Ford Escort och Capri, BMW 2002 och 3,0 CSL, Opel Commodore, Porsche 911 RSR, Chevrolet Camaro och många fler från en härlig epok i racingens historia.
Standard -1965 över 1150cc. En spännande klass med bilar som BMC Cooper 1275, Lotus Cortina, Alfa Romeo, Ford Mustang och Falcon och så Volvo Amazon. En bredsladdande tidsmaskin.
Standard - 1965 under 1150 cc. Den populära 1000 cc Cupen som det verkliga dragplåstret mönstrar heatet allt från BMW 700, DKW, Saab och NSU Prinz, BMC Cooper, Renault R8 Gordini och Fiat Abarth 1000 Corsa. I detta heat startar alla standardbilar från perioden innan 1961.
Formel Junior, F3-1000, F3-500 Midget. De så kallade "halvpannorna" dess uppföljare Formel Junior som sedan blev Formel 3 1000 cc.

Till Speed Art Design kommer bl.a Per-Olof Håkansson med sin Bugatti 37A från 1927. En fantastisk bil som skapat racinghistoria med världsstjärnor bakom ratten som Louis Chiron och vår egen motorprins, Bertil, eller Mounsier Adrian som han kallade sig när han tävlade.

Seved Lundberg kommer med en helt annan bil, en lite modernare formelbil, VeeMax Super Vee från 1978. En vidareutveckling på de så populära Formel Vee-bilarna som byggde på Volkswagen komponenter.

Frank Högman kommer med sin Malmö-tillverkade Midgetracer, en dåtidens Formel 3 där många av våra stora stjärnor börjat sin karriär som t.ex Stirling Moss. Börderna Håkansson i Malmö var de som tillverkade bilen av märket Effyh.

En av förarna från den senare halvan av sextiotalet är Arne Allard. Arne kommer med en Fiat Abarth 1000 Corsa som han körde när bilen var ny. Idag äger Kaj Wallin bilen och låter "orginalföraren" tävla med den.

Kaj Wallin äger också den fina Sports 2000 som kommer till Mariestad och som en gång kördes till seger av Frank Sytner i England. Bilen är en Lola T492 från 1978 och återställd i orginalfärgerna när Frank vann mästerskapet.

En liten trevlig bil är Hans Eklunds Saab GT750 som vi minns från den goda tiden i slutet av femtiotalet och början av sextiotalet. Då for herrar "Carlsson på taket" , Rolf Mellde, Påvel Ringborg, Gösta Carlsson med flera runt på våra banor och underhöll en förtjust publik. Säkert kommer Hans fina Saab att väcka många minnen hos publiken i Mariestad.

RHK (Racerhistoriska Klubben) kommer med dryga tjogotalet bilar till Speed Art Design i Mariestad den 6-7 oktober för att visa ett tvärsnitt av klubbens verksamhet och de bilar som idag ömt vårdas av sina ägare.
Jag brukar säga: Ingen framtid utan historia! Ett devis som stämmer bra in på klubbens målsättning och man ska alltid minnas att ägarna till de historiska fordonen gör en kulturgärning genom att bevara, renovera och använda sina bilar. Det blir inte sämre av att publiken i Mariestad får chansen att njuta av ett stycke motorsporthistoria av ädlaste märke.

Jan Tromark www.mariestad2007.se
SpeedArtDesign 6-7 oktober 2007 - Konsten möter motorsporten
Ovanliga möten skapar spänning och oväntade upplevelser!
Därför får alla sinnen sitt i det unika evenemanget SpeedArtDesign som äger rum i Mariestad den 6-7 oktober 2007.

Det händer inte ofta, men denna helg “krockar” konstentusiasterna med fartentusiasterna och vi kan stolt meddela att det är Mariestad som står som arena för denna kulturkrock.

Ur programmet kan till exempel nämnas att publiken kommer att möta konst av namnkunniga konstnärer som John E Franzén och Ulf Wahlberg samtidigt som Johan Rajamäki kör Formel 1-bil i stans centrum och jetplan från Flygvapnet klyver luften i en avancerad flyguppvisning.

Arméns Lejon bjuder på en minst sagt spektakulär motorcykelshow medan racerbilar och sportbilar fyller stans gator. Bosse Bildoktorn kåserar på Teatern (för övrigt en av Sveriges äldsta teatrar) och bildesigners från Volvo berättar om formens betydelse vid utvecklingen av nya bilar.

Under tiden visar konstnärer, konsthantverkare och modellbyggare på nära håll vilka relationer de har till motorsporten och välkända illustratörer och fotografer ställer ut på temat “speed”. Och ingen vill väl missa den klassiska lådbilstävlingen för barn som äger rum mitt i stan!
Det händer i Mariestad den 6-7 oktober!
Läs mer på: www.mariestad2007.se
Se programmet pdf
07-09-19 Motorsportlistan på Radio Gävleborg vecka 38 + maratontabell
Motorsportlistan v 35
1) Mikael Lundberg, SMK Gävle
2) Per-Arne Ljung, Hofors MS
3) Christer Nilsson, Sandvikens MK
4) Anton Wallin, Woxnadalens MK
5) Peter Karlsson, Ljusdals MS

Se hela listan och hör Kurt Eliassons motivering: http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/sport/artikel.asp?Artikel=845086

Motorsportlistan 2007, Maratontabell

1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
2) Andreas Sjölander SMK Gävle 33 Rally
3) Henrik Flodin SMK Hälsinge 26 Backe bil
4) Sören Englund SMK Gävle 22 Motocross
5) Patrik Flodin Ilsbo MK 20 Rally
6) Tomas Jansson Woxnadalens MK 18 Endu/M-cross
7) Niklas Hägg SMK Hälsinge 17 Rally/Backe
8) Sikberg/Andersson Skutskärs MS 15 Isbana/Backe

9) Stefan Söderberg Sandvikens MK 14 Racing
Per Engstrand Ljusdals MS 14 Rallycross
Oskar Sundell Järbo MK 14 Rallycross
Mikael Lundberg SMK Gävle 14 Backe bil

13) Håkan Holmkvist Gestrike RT 13 Rallycross
Kevin Engman SMK Gävle 13 Gokart

15) Fredrik Hydén SMK Hofors 11 Motocross
16) Niclas Lindberg SMK Gävle 10 Enduro

17) Per-Arne Ljung Hofors MS 9 Rally
Tony Croon Bollnäs MK 9 Rallycross

19) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
Stefan Karlsson SMK Gävle 8 Enduro
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 8 Rally
Christer Nilsson Sandvikens MK 8 Backe bil

23) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 7 Rally
Pelle Nejman SMK Gävle 7 Gokart

25) Kalle Lindahl SMK Gävle 6 Enduro/Cross
Markus Jonsson Woxnadalens MK 6 Rallycross

27) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Bo Högberg SMK Hofors 5 Motocross
Peter Karlsson Ljusdals MS 5 Backe bil

30) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Björn Lundberg Gestrike RT 4 Folkrace
Kalle Engvall SMK Gävle 4 Gokart
Johan Westman SMK Söderhamn 4 Motocross

35) Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter
Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart
Andreas Prepula Småbacka MK 3 Folkrace
Fredrik Ulvesand SMK Gävle 3 Karting
Johan Hedström Alfta-Edsbyn MCK 3 Motocross
Björn Rosén SMK Gävle 3 Motocross

44) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Anders Jansson Skutskärs MS 2 Backe MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart
Filip Tägtström AMF Årsunda 2 Motocross
Mattias Strömberg SMK Gävle 2 Gokart
Peter Bjurström Gefle MCK 2 Dragracing
Andreas Westlund SMK Gävle 2 Speedway
Anton Wallin Woxnadalens MK 2 Enduro/cross

56) Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Daniel Larsson Järbo MK 1 Rally
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
Lars Skoglund Bollnäs MK 1 Rally
Ilpo Sällinen Sandvikens MK 1 Backe bil
Greger Jäderberg Gestrike RT 1 Rallycross
Göran Lind Bollnäs MK 1 Backe
Kim Nilsson Skutskärs MS 1 Rally
07-09-18 Nya grepp från Bengtsfors MotorClub
Bengtsfors MotorClub har en verklig nyhet på gång. Lördagen den 27 oktober arrangeras Sveriges första marknad enbart för tävlingsdelar. Det finns hur många marknader som helst som säljer antika bil- och motorcykeldelar, men ingen renodlad marknad för dem som bara vill exponera tävlingsbiten. Det kommer finnas möjlighet att köpa och sälja allt från muttrar till hela tävlingsbilar. Marknaden kommer att hållas i nya industrihotellet på Brandberget i Bengtsfors. – Vi satt och spånade en kväll när vi kom att tänka på att det måste ligga drivor med delar hemma hos folk som bara ligger och samlar damm. Tänk vad bra om alla kunde samlas under samma tak och sälja dessa. Det är ju en guldgruva både för köpare och säljare, säger BMC´s ordförande Per Eriksson. Det kommer att vara gratis inträde och för de som vill sälja delar kostar det endast 100 kr att vara med.
För mera info: www.racefoto.se/Marknad.htm
07-09-14 Nytt koncept – marknad bara för motorsport - Bengtsfors MC Motormarknad 27/10
Köp och sälj dina överblivna delar. T ex: Förgasare, overaller, fjädrar, trippmätare eller bakaxlar. Allt från muttrar till WRC-bilar.

Platsen för marknaden är Järngatan 16 i Bengtsfors på industriområdet "Brandberget". Lokalen är ett nybyggt industrihotell på 3000 kvm. När du kommer till Bengtsfors är det den första vägen till vänster. Det är en lång uppförsbacke och lokalen ligger näst sist på höger sida. Det kommer att vara skyltat.

Marknaden är öppen för alla som vill sälja sina delar och tillbehör till tävlingsbilar/motorcyklar etc. Det går bra att sälja hela bilar också. I mån av plats kommer de att få stå inomhus, men vi föredrar om de står utanför. Det kostar 100 kr för privatpersoner att hyra en monterplats som är 3x2 meter. Tycker ni att det är för lite går det bra att hyra två platser (eller flera). Ni måste ta med er egna bord om ni vill ställa upp sakerna på det viset.

För företagare är hyran 100 kr/kvadratmeter. Uppge hur stor plats ni behöver (minst 3x2 m).
Marknaden kommer att var öppen mellan kl. 10.00-18.00. Ni som är "knallar" får komma från kl. 07.00. Ni måste vara på plats senast 09.00. Efter dagens slut måste ni ha lämnat lokalen senast 19.00.
Det är fritt inträde för allmänheten.

Det kommer att finnas en servering som säljer kaffe, te, dricka, korv med bröd, smörgåsar och godis
Force Major! Om antalet "knallar" är färre än 25 st kommer vi att ställa in marknaden. Slutgiltig bekräftelse kommer att lämnas senast måndagen den 15:e oktober.

Anmäl dig till bengan@racefoto.se Senast 12:e oktober www.racefoto.se/Marknad.htm
För mera information, ring Jocke: 0737-19 75 99
Välkomna önskar Bengtsfors MotorClub


07-09-10 Sugen på Ford Flexifuel cup 2008
Nu finns det några Ford Fiestor klara som väntar på nya förare inför nästa års Cup. För mer info kontakta Andreas Ericsson, andreas@fordteamrs.se, så snart som möjligt och kolla gärna in www.topdriver.se
07-09-10 Tuff premiärtävling på Jetski för Göransson
I dag körde jag min absolut första tävling med Jetski. Helt klart är att det blev en erfarenhet rikare. Det var kyligt och vågorna kom i havet utanför Gävle. En fjärdeplats får anses som godkänt.

Kl 05.30 i morse la jag i ettan på transportbussen och åkte till Gävle för min första Jetski-tävling. Det var en SM-tävling och jag fick köra i klassen Ski Junior/Debutant. Resan i morse gick lite snabbare än planerat så jag och Mackan, som var min mek och ordningsreda, hann lasta ur i god tid innan träningen.

Under träningen kände jag lite på banan och hann iaf med och testa en provstart. Som tur var fanns det andra klasser som körde innan oss, så jag hann reka lite hur det skulle gå till.

Sen var det vår tur, vårt första heat av tre stycken. Poängen räknades ihop i heaten för att sedan ge totalplatserna.

När vi stod uppradade där vid startgrinden måste jag faktiskt erkänna att jag verkligen kände mig som en nybörjare i dessa sammanhang. Men starsnöret for iväg och racet var igång. Givetvis hade jag fått ett startspår i mitten och när vi närmade oss första kurvan blev det trångt. Jag blev en riktig fegis och backade av. Runt första bojen sen small det. En kille hade fått wobbel och small in i sidan. Oj oj oj, är det så här det går till tänkte jag. Jag låg tvärsist men körde upp mig till en femteplats.

Till andra starten var jag rejält laddad. Nu fick ett spår längre ut och la allt på ett kort. Efter två bojar var jag i ledning! Höll det ett antal varv innan jag fick vika mig för en otroligt snabb junior från Norge, men kom tvåa!

Nu hade jag verkligen fått blodad tand för det här. Men sista heatet blev inte riktigt som jag tänkt. Jag låg tvåa under de första varven och tog i kapp på ledaren. Men sen small det igen. Norrmannen låg bakom mig och var rejält het, han ville bara fram. Vi krokade ihop och jag fick bada en stund. Tappade många platser och kom fyra imål, bara några meter efter trean. Hade jag bara hunnit före så hade jag blivit trea i tävlingen, men blev istället fyra.

Jag måste erkänna att jag faktiskt är rejält nöjd ändå. Det var nyttigt att lära och till nästa gång har jag mer koll. För nästa år blir det fler tävlingar.

Den stora skillnaden mot när jag tränat hemma på hjälmaren är att alla vågor som kommer från alla håll samtidigt. Oftast har jag tränat själv och då blir ju vågorna förutsägbara, men de blev de inte här när ett helt startfält åkte kors och tvärs.

I helgen väntar Sturup. Jag bara måste vinna! Så enkelt är det!

www.richardgoransson.com
07-09-09 Du har väl inte missat Co-driverkurs i Säffle 15 sept
Nästa lördag anordnar Säffle MC en co-driverkurs i sin klubbstuga. Där lär de ut grunderna i beskrivande notsystemet och siffersystemet. Det finns några platser kvar, så skyna att anmäla dig till Pierre Ellison, 070-3915662. Mer info hittar du under inbjudan Diverse här på sidan (eller direkt här>>)
07-09-04 Motorsportlistan på Radio Gävleborg, vecka 36
1) Mikael Lundberg, SMK Gävle
2) Henrik Flodin, SMK Hälsinge
3) Per Sikberg/Tomas Andersson, Skutskärs MS
4) Tomas Jansson, Woxnadalens MK
5) Göran ”Zamora” Lind, Bollnäs MK

Se hela listan och hör Kurt Eliassons motivering: http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/sport/artikel.asp?Artikel=845086

Motorsportlistan 2007, Maratontabell
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
2) Andreas Sjölander SMK Gävle 33 Rally
3) Henrik Flodin SMK Hälsinge 26 Backe bil
4) Patrik Flodin Ilsbo MK 20 Rally

5) Sören Englund SMK Gävle 18 Motocross
Tomas Jansson Woxnadalens MK 18 Endu/M-cross

7) Niklas Hägg SMK Hälsinge 17 Rally/Backe
8) Sikberg/Andersson Skutskärs MS 15 Isbana/Backe

9) Stefan Söderberg Sandvikens MK 14 Racing
Per Engstrand Ljusdals MS 14 Rallycross
Oskar Sundell Järbo MK 14 Rallycross

12) Håkan Holmkvist Gestrike RT 13 Rallycross
Kevin Engman SMK Gävle 13 Gokart

14) Fredrik Hydén SMK Hofors 11 Motocross

15) Niclas Lindberg SMK Gävle 10 Enduro
Mikael Lundberg SMK Gävle 9 Backe bil

17) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
Stefan Karlsson SMK Gävle 8 Enduro
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 8 Rally

20) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 7 Rally
Pelle Nejman SMK Gävle 7 Gokart

22) Kalle Lindahl SMK Gävle 6 Enduro/Cross
Markus Jonsson Woxnadalens MK 6 Rallycross

24) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Per-Arne Ljung Hofors MS 5 Rally
Bo Högberg SMK Hofors 5 Motocross
Christer Nilsson Sandvikens MK 5 Backe bil

28) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Björn Lundberg Gestrike RT 4 Folkrace
Kalle Engvall SMK Gävle 4 Gokart
Peter Karlsson Ljusdals MS 4 Backe bil
Tony Croon Bollnäs MK 4 Rallycross
Johan Westman SMK Söderhamn 4 Motocross

35) Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter
Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart
Andreas Prepula Småbacka MK 3 Folkrace
Fredrik Ulvesand SMK Gävle 3 Karting

42) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Anders Jansson Skutskärs MS 2 Backe MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart
Filip Tägtström AMF Årsunda 2 Motocross
Mattias Strömberg SMK Gävle 2 Gokart
Peter Bjurström Gefle MCK 2 Dragracing
Andreas Westlund SMK Gävle 2 Speedway

53) Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Daniel Larsson Järbo MK 1 Rally
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
Lars Skoglund Bollnäs MK 1 RallyIlpo Sällinen Sandvikens MK 1 Backe bil
Johan Hedström Alfta-Edsbyn MCK 1 Motocross
Greger Jäderberg Gestrike RT 1 Rallycross
Göran Lind Bollnäs MK 1 Backe


07-08-22 Danielsson Motorsport har sorg
Kickan Danielsson, mor till Alx, Magnus och Mattias, omkom under måndagen i en trafikolycka. Maken Lars, som också färdades i bilen skadades svårt.

Kickan Danielsson följde Alx alla tävlingar, de flesta på plats. Så sent som i söndags var hon med för att se Alx tävla i Carrera Cup på Gelleråsen.

Kickan levde för att hennes söner skulle kunna förverkliga sina drömmar. Sorgen efter Kickan är stor och hennes minne kommer att hedras i det fortsatta arbetet.

Familjen Danielsson vill tacka för det stöd som många redan har visat.

. . . ### . . . ### . . .

Det finns inte ord som kan lindra sådana här föruster. Men jag skickar mina varmaste tankar och kondolenser till alla i familjen och släkt och vänner.
/Maria


07-08-17 Hjälp mig med frågor!
Jag har totalt brist på fantasi vad gäller veckans fråga, så snälla ni, hitta på frågor och alternativ och maila: maria@motorsportivarmland.nu
07-08-14 Motorlistan vecka 32 och 33 - Radio Gävleborg
Motorsportlistan Radio Gävleborg, vecka 32
1) Patrik Flodin, Ilsbo MK
2) Pelle Nejman, SMK Gävle
3) Johan Westman, SMK Söderhamn
4) Sören Englund, SMK Gävle
5) Håkan Holmkvist, Gestrike RT

Motorsportlistan Radio Gävleborg, vecka 33
1) Kevin Engman, SMK Gävle
2) Per Sikberg/Tomas Andersson, Skutskärs MS
3) Lars Svensson, SMK Hälsinge
4) Henrik Flodin, SMK Hälsinge
5) Fredrik Hydén, SMK Hofors

Se hela listan och hör Kurt Eliassons motivering: http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/sport/artikel.asp?Artikel=845086

Motorsportlistan 2007, Maratontabell
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
2) Andreas Sjölander SMK Gävle 28 Rally
3) Henrik Flodin SMK Hälsinge 22 Backe bil
4) Patrik Flodin Ilsbo MK 20 Rally
5) Niklas Hägg SMK Hälsinge 17 Rally/Backe
6) Tomas Jansson Woxnadalens MK 16 Enduro
7) Stefan Söderberg Sandvikens MK 14 Racing
8) Håkan Holmkvist Gestrike RT 13 Rallycross

9) Sören Englund SMK Gävle 12 Motocross
Sikberg/Andersson Skutskärs MS 12 Isbana/Backe

11) Per Engstrand Ljusdals MS 10 Rallycross
Niclas Lindberg SMK Gävle 10 Enduro
Kevin Engman SMK Gävle 10 Gokart

14) Oskar Sundell Järbo MK 9 Rallycross

15) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
Stefan Karlsson SMK Gävle 8 Enduro
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 8 Rally
Fredrik Hydén SMK Hofors 8 Motocross

19) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 7 Rally
Pelle Nejman SMK Gävle 7 Gokart

21) Kalle Lindahl SMK Gävle 6 Enduro/Cross
Markus Jonsson Woxnadalens MK 6 Rallycross

23) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Per-Arne Ljung Hofors MS 5 Rally
Bo Högberg SMK Gävle 5 Motocross
Christer Nilsson Sandvikens MK 5 Backe bil

27) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Björn Lundberg Gestrike RT 4 Folkrace
Kalle Engvall SMK Gävle 4 Gokart
Peter Karlsson Ljusdals MS 4 Backe bil
Mikael Lundberg SMK Gävle 4 Backe bil
Tony Croon Bollnäs MK 4 Rallycross
Johan Westman SMK Söderhamn 4 Motocross

35) Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter
Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart
Andreas Prepula Småbacka MK 3 Folkrace
Fredrik Ulvesand SMK Gävle 3 Karting

42) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Anders Jansson Skutskärs MS 2 Backe MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart
Filip Tägtström AMF Årsunda 2 Motocross
Mattias Strömberg SMK Gävle 2 Gokart
Peter Bjurström Gefle MCK 2 Dragracing

52) Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Daniel Larsson Järbo MK 1 Rally
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
Lars Skoglund Bollnäs MK 1 Rally
Ilpo Sällinen Sandvikens MK 1 Backe bil


Missa inte radioprogrammet Motorsportlistan som sänds varje tisdag (klockan 08.15) på Radio Gävleborg. Veckans fem främsta prestationer av länets förare – samtliga kategorier motorsport – listas av Kurt Eliasson. OBS! Går även att lyssna på webben, www.sr.se/gavleborg
07-08-08 Rallyfilm i Värmland
Filmen Rallybrudar spelas in i Värmland under hösten/Vintern 2007/2008.

RALLYBRUDAR ska bli en film som hela familjen kan se tillsammans. Det är en fartfylld, varm komedi, en riktig Feel Good film. När man lämnar biografen är det med en varm känsla i magen och roliga minnen. Filmen skall få de stora sentimentala känslorna som fanns med i SÅSOM I HIMMELEN, kärlekshistorien som i GRABBEN I GRAVEN BREDVID och action som i GÖTA KANAL 2.

RALLYBRUDAR skall produceras av succéteamet bakom GÖTA KANAL 2 och den Oscarnominerade filmen SÅSOM I HIMMELEN, Anders Birkeland och Göran Lindström. Det är två män som har producerat film under de senaste 30 åren.

Filmen handlar om två tjejer som bryter med konventioner på 60-talet och blir rallyförare i Värmland. När filmen slutar ligger världen öppen för dem.

För mer information om filmen se: GF Studios hemsida www.gfstudios.se .
Om du vill veta mer om att investera i filmen ring och prata med Patrik Tyllander
070-752 81 36, patrik.tyllander@branex.se
07-07-26 Dalaklubben Lima MS bäste SuperCup arrangör för tredje gången
Dalaklubben Lima MS arrangör av snörallyt LBC Rushen en deltävling i SuperCupen kunde ta hem RallySportNews läsar omröstning för tredje gången. Tidigare har man blivit bäste arrangör 2004, 2006. Årets SuperCup avgjordes efter fem deltävlingar i år och arrangeradeklubbar var förutom Lima MS. SMK Hälsinge, Laxå MK, Säffle MC och Jämtlands MK. Lima MS fick 33 % av rösterna, tvåan Säffle MC 21% följt av Jämtlands MK 20% , Laxå Mk 12%, SMK Hälsinge 9 %. Röstningen har varit öppen mellan mellan den 8 Juli till 27 Juli.

Tidigare resultat
2004. Lima MS
2005. MK Ran
2006. Lima MS
2007. Lima MS
07-07-28 Svenskt teknikmonster slog 13 år gammalt rekord i anrika Pikes Peak International Hill Climb
Det var på lördagen den 21 juli 2007 som det 13 år gamla rekordet i prestigefyllda Pikes Peak International Hill Climb slogs. Racet, som också kallas ”The race to the clouds”, körs varje sommar i Colorado (USA) på den slingriga vägen till toppen som heter just Pikes Peak (4500 m.ö.h). Det nya rekordet, som skrevs till 10min01s på den ca 2 mil långa sträckan upp till toppen, slogs med hjälp av teknik utvecklad av företaget Unic AB i svenska Säffle. Listan över legendariska bilförare som försökt tämja Pikes Peak är lång. Ari Vatanen, Walter Röhrl, Michelle Mouton, Rod Millen, Stig Blomqvist och Per Eklund är några av de världskända förare som varit där och utmanat den vackra men riskfyllda vägen till toppen. Farterna längs vägen upp går ofta långt över 200 km/h och skyddsräcken saknas längs vägens kanter trots näst intill lodräta sluttningar på många ställen.

Trots riskerna var det i år dags att slå det trettonåriga rekordet som hölls av Rod Millen. Nobuhiro ”Monster” Tajima, känd som chef för Suzukis satsning i rally-VM, körde sin egenutvecklade bil Suzuki Sport XL7 till bergets topp på 10 minuter 1 sekund och 408 tusendelar. I bilen sitter ett fyrhjulsdriftssystem, som styr hur bilens fyrhjulsdrift ska fungera, utvecklat av Unic AB i Säffle. Systemet består av slutväxlar, differentialer av YAW-typ samt styrutrustning. YAW-differentialerna ger full kontroll över drivhjulens varvtal, vilket möjliggör stor kontroll trots den enormt höga motoreffekten på ca 1000 hk som Suzukis monsterbil har.

Tävlingen startade år 1916 som ett reklamprojekt för den nybyggda vägen upp till toppen och har sedan dess körts varje sommar och lockat otaliga turister och motorentusiaster som vill beskåda de monster som deltar. Den mest extrema bilklassen, ”unlimited”, har i princip inga restriktioner alls. Motor, transmission, aerodynamik, m.m. är helt fritt – vilket också är en utmaning. Den tunna luften på toppen gör att vingarna på bilarna måste vara enorma för att skapa det tryck mot marken som krävs för att däcken skall greppa. Många av förarna använder också syrgas för att orka köra bilen i den tunna luft som finns på toppen.

Man skulle kunna tro att allt är frid och fröjd när nu rekordet är slaget – men icke. För Nobuhiro ”Monster” Tajima och hans svenska teknikleverantör Unic AB finns nu bara ett mål i sikte; att komma under den magiska 10-minutersgränsen. Detta är det mål man kommer att satsa på inför 2008 års ”race to the clouds”.

Världsrekordet i Pikes Peak - Bakgrund
Innovatören bakom tekniken som nu alltså slagit världsrekord i Pikes Peak heter Mats Karlsson, f.d. rallyförare från värmländska Säffle. Mats var med sitt företag Unic AB länge involverad i utvecklingen av aktiva differentialer för rally-VM, och drev testprojekt med bland annat Skodas och Suzukis VM-team. År 2004 beslöt dock Internationella Bilsportförbundet att förbjuda aktiva differentialer i rally-VM för att minska på teamens kostnader, varpå testprojekten avbröts. Nobuhiro ”Monster” Tajima, som redan flera år tidigare tipsats om tekniken av Säffles egen chaufför på VM-nivå, Daniel Carlsson, beslöt då att använda tekniken i sitt eget projekt för att bemästra Pikes Peak – även det stöttat av Suzuki. Tack vare detta är nu såväl Suzuki som Unic AB alltså världsrekordinnehavare i Pikes Peak.
07-07-26 Platser kvar till Mästarmötet 28-29/7 Järvsöbacken
Tyvärr så har Mästarmötet i Järvsöbacken 28 -29/7 drabbats av flera återbud med närmandet av tiotalet deltagare i de sex olika klasser.

Några av platserna kommer att ersättas av deltagare som står till förfogande i reserv inför Mästarmötet.

Men nu ökar chansen för flertalet som inte var/han med i första skedet att anmäla sig eller som står i kön med sitt intresse att delta i Mästarmötet.

Efteranmälan:
Mottages i mån av plats, fram till att besiktningen stänges fredagen 27 Juli.
Ta genast kontakt med någon av dessa.
Robert Johansson 070-308 10 76
Göran ”Zamora” Lind 070-695 35 21

07-07-26 Vem sätter rekordet i nya Järvsöbacken?
Rallycross. Rally. Backe. Motorsport.
Nu till lördag 28/7 och söndag 29/7 är det åter dags för Mästarmöte med rallykross och rallybilar i nya Järvsöbacken. Backen som har fått en ny sträckning sedan man sist körde här i slutet av 1990– talet. Nu är det asfalt hela vägen och det är en blandning av bred serpentinväg, brant stigning och tvära kurvor under den 890 meter långa backen som kommer att bjuda på fin underhållning för deltagare och publik.

1992 var det en mästarkamp mellan Stig Blomqvist och Per Eklund i 4WD och det var Per som segrade och satte backrekordet med tiden 31.27.

Men nu har backen ny sträckning och ett nytt backrekord ska rattas fram från någon av de 68 duktiga förarna i sex klasser som anmält sig till mästarmötet.

Klass 1. Div. 1 4WD
Bjuder på Frode Aalberg och Jorulf Aalberg, KAN Eiker från Norge som får stå som favoriter att sätta nya backrekordet med sin vassa rallycross bilar.

Klass 2 Supernationell
Med ledar kvintetten i back SM. Här är det Henrik Flodin, SMK Hälsinge som leder före Pontus Westman, Films MK. Trea ligger Christer Nilsson, Sandvikens MK. Lars Svensson, SMK Hälsinge och Sören Häggström, Örnsköldsviks RK har hand om 4: e och 5: e platsen i back-SM tabellen. Vem kommer att stå överst på pallen får vi se nu i helgen.

Klass 3 2400
Har en hemmaförare i ledningen för back-SM 2007 och det är suveräne Peter Karlsson, Ljusdals MS med Bollnäs MK: s Göran ”Zamora” Lind på en tredje plats i tabellen.

Fjärde platsen hålls av Lars Bergquist, Piteå MS. Tvåan i klassen Robert Niemi, Kalix MK är tyvärr inte anmäld. Här gäller nog Peter Karlsson som favorit, men det kan finnas en som inte tävlat så flitigt sista tiden som kan sätta i mot i sina bästa stunder och det är Pierre Öhrn, Bollnäs MK om han får Wankel motorn att funka i sin VW Bubbla. Ja vi ska inte glömma gubben Zamora med sin gedigna rutin att ratta bilar och som vill sätta pojkspolingarna på plats varje gång.

Klass 4 4WD rally
En öppen klass med duktiga förare där man nog får räkna Niklas Hägg, SMK Hälsinge som den vassaste, men Uffe Eriksson, Östhammars MK kan sätta emot hårt och Örnsköldsviks RK: s Patrik Sjöberg är ett utropstecken som ledare i RM klassen för 4WD rallybilar i år.

Klass 5 2WD rally
Är nog den mest öppna klassen med duktiga förare som gör allt för att vinna. Här kommer hemmaförarna Benny Persson och Pär Andersson att få det tufft när de ska försvara klubbens färger. För många av motståndarna brukar vara med i top när det gäller. SMK Hälsinge har en vass kvartett med altmeistern Christer Nilsson som brukar bjuda på spektakulär och sevärd åkning med sin Opel Manta. Åldersmannen Lennart Hägg med sin rutin brukar sätta dit sin egen grabb Mattias Hägg ibland och Tomas Bergman från Hälsinge blir allt snabbare i sin framfart. Svärdsjös Göran Kanerva har väldigt fina resultat och erfarenheter i backe och lika så Mikael Lundberg, SMK Gävle, samma är det för Rickard Åndberg, SMK Nyköping som oftast är i topp när det gäller för att nämna några.

Klass 6 Historiska.
Bjuder på tre fina klenoder med Göran ”Sotarn” Olsson, SMK Sundsvall i en Renault 8 Gordini. Nästa lika bil har Arne Hallberg SMK Sundsvall men med en 6: a i stället. De båda får möta en Ford RS 200 som Hans Möller framför från Norrköpings MK.

http://www.ljusdalsms.se/mastarmotet/master.htm
07-07-05 Nya mål för DC, P-G, Gullstrand, Zache och Karlsson
I helgen är det andra mål än segrar i rallytävlingar som gäller för Daniel Carlsson, P-G Andersson, Anders Gullstrand, Peter Zachrisson och Mats Karlsson. Då ska nämligen våra rallystjärnor sammarbeta och med gemensamma krafter försöka sammarbeta så att det blir mål.

Värmlandsbro SK har nämligen 50-års jubileum i helgen och firar det med en jubileumsmatch på Brovallen. Det duktiga A-laget med 74:or återförenas och spelar mot det nuvarande laget. Det är i det laget som rallykillarna går in som förstärkning (eller vad vi nu ska kalla det). Förstärkning åt laget ger även den enda spelare som nått Allsvensk nivå, Magnus Krogdahl.

Hur det hela kommer att fortlöpa får vi veta under lördagen då matchen går av stapeln. Gullstrand siktar helt klart på att göra mål och få sitt lag att vinna. Även om han är lite orolig hur de ska få till det där med sammarbete och passningarna...
Även P-G är possitiv:
- "Det är väl som att cykla" skrattar han hoppfullt, eftersom det är 10 år sedan han senast spelade fotboll.

Hur det än går, kommer de garanterat att ha otroligt kul! Vilket förhoppningsvis även publiken får.

Mer info hittar du på www.pgandersson.se och www.andersgullstrand.se
07-07-03 Upprop
Instämmer till fullo med Matti Johansson.
10:- i månaden har ALLA som läser denna sida någorlunda regelbundet råd med.

De allra flesta av oss har till och med råd att lägga en 50-lapp. Det blir 600:- per år, ungefär lika mycket som en helårsprenumeration på Bilsport, Bilsportbörsen IB eller liknande.

50 spänn i månaden är lika med 1 krona och 66 öre per dag. Och för det priset får man MYCKET när man surfar in på MiV.

Som sagt: Lägg en lapp i lådan för månadens räkningar så glömmer ni inte bort att lägga ett litet bidrag. 10:- eller 50:- eller kanske 25. Personligen tycker jag det vore näst intill katastrof om sidan försvann. Det är inte för mycket begärt att ha en någorlunda anständig lön att leva på, även för den webmaster som sköter landets bästa motorsport-sida på internet. Att för sju dagars arbete i veckan, från morgon till kväll, få ett överskott som understiger existensminimum är ett hån.

Så ställ upp nu alla ni som – liksom jag – tycker att motorsport är det roligaste som finns. Visa lite solidaritet!

// Kurt Eliasson

07-06-27 SLAVLÖN!!
Kära miv läsare.
Hur ansträngd är din ekonomi??
Kan du skänka MIV en liter Bensin??

Maria som sköter denna utomordentliga sida, gör det på heltid för en lön under existensminimum, dvs, de som lyfter socialbidrag har mer pengar i börsen!!

SNÄLLA lägg en tia i månaden, det motsvarar en liter bensin, se det som en prenumeration. Det blir 120kr om året för att ha tillgång till hela sveriges motorsportsida!!

Om många gör det, får maria en chans att upprätthålla sidan!!!!

Lägg en lapp bland räkningarna med din summa 10 kr och bankgironummret BG 5797-0402
som en uppmaning till dig själv om att bistå Maria o MIV med en tia, eller mer.

Jag skulle tycka det vore tragiskt om hon inte tyckte det var värt att fortsätta, o sidan försvann.
Det finns tre sidor jag går in på varje dag, o MIV är en!!!!!

Mvh Matti Johansson, VARA MK ”STOLT prenumerant

07-06-20 Läs och hör motiveringen för Motorsportlistan v 25 i radio Gävleborg
1) Andreas Sjölander
2) Stefan Söderberg
3) Per-Arne Ljung
4) Kevin Engman
5) Håkan Holmkvist

Maratontabell 2007
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
2 Andreas Sjölander SMK Gävle 20 Rally
3) Tomas Jansson Woxnadalens MK 16 Enduro
4) Patrik Flodin Ilsbo MK 15 Rally
5) Niklas Hägg SMK Hälsinge 12 Rally
6) Henrik Flodin SMK Hälsinge 10 Backe bil

7) Håkan Holmkvist Gestrike RT 9 Rallycross
Stefan Söderberg Sandvikens MK 9 Racing

9) Sikberg/Andersson Skutskärs MS 8 Isbana/Backe
Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
Stefan Karlsson SMK Gävle 8 Enduro
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 8 Rally
Sören Englund SMK Gävle 8 Motocross

14) Niclas Lindberg SMK Gävle 7 Enduro
Tobias Söderqvist AMF Årsunda 7 Rally

16) Kalle Lindahl SMK Gävle 6 Enduro/Cross

17) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Per Engstrand Ljusdals MS 5 Rallycross

19) Kevin Engman SMK Gävle 5 Gokart
Per-Arne Ljung Hofors MS 5 Rally

21) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Fredrik Hydén SMK Hofors 4 Motocross
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Björn Lundberg Gestrike RT 4 Folkrace
Oskar Sundell Järbo MK 4 Rallycross
Kalle Engvall SMK Gävle 4 Gokart

27) Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter
Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart
Pelle Nejman SMK Gävle 3 Gokart
Bo Högberg SMK Gävle 3 Motocross
Andreas Prepula Småbacka MK 3 Folkrace
Mikael Lundberg SMK Gävle 3 Backe bil

36) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Anders Jansson Skutskärs MS 2 Backe MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart
Filip Tägtström AMF Årsunda 2 Motocross
Mattias Strömberg SMK Gävle 2 Gokart
Markus Jonsson Woxnadalens MK 2 Rallycross

46) Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Daniel Larsson Järbo MK 1 Rally
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
Christer Nilsson Sandvikens MK 1 Backe bil
Lars Skoglund Bollnäs MK

Hör Kurt Eliasson redogöra för listan här>>
07-06-17 Efterlyser film från Rally Sandviken
Var du en av dem som stod i på SS5 och filmade Anders Gullstrand och Stina Cebers i den gula Ford Flexifuelbilen??


Vi vore tacksamma om du kunde höra av dig!

Anders: 073-534 76 92 eller Stina: 070-265 42 94
07-06-07 FIA förbjuder viss typ av bälten
De två axelremmarna i säkerhetsbältet ska fortsätta bakom stolsryggen till sina fästen i två separata remmar. Annars är bältet förbjudet att använda.
Det har FIAs Safety Commission beslutat och det träder i kraft omedelbart.

Beslutet kommer att publiceras som officiellt meddelande på måndag, 11 juni, men gäller från och med nu.
Det FIAs Safety Commission beslutat är att de bälten som går ihop bakom stolen efter att de passerat axlarna, inte längre är tillåtna. Och det oavsett vad det står för giltighetstid på bältets etikett.
Samtliga grenar omfattas.

Nedan följer den text som också publiceras som officiellt meddelande på måndag:
FIAs Safety Commission har beslutat att förbjuda alla säkerhetsbälten, oavsett vilken giltighetstid som anges på bältet, där de 2 axelremmarna sammanförs till en enda bältesrem på baksidan av stolen av följande homologerade bälten.

SABELT S.P.A (Italien)
Top Formula FIA C-119.T/98
Top Formula FIA D-121.T/98
Top Formula FIA B-123.T/98
904603N FIA D-167.T/98

OMP RACING S.R.L. (Italien)
Professional 3.1 FIA C-194.T/98
Professional 3.2 FIA D-196.T/98
Professional 3 FIA B-198.T/98

STOCKBRIDGE RACING LTD-WILLANS (Storbritanien)
Club 4x3 FIA B-128.T/98

Då dessa bälten ej längre anses uppfylla FIA 8853/98 och 8854/98 standard är de förbjudna i all form av motorsport med omedelbar verkan.

Observera:
Det är bara de bälten där axelremmarna går ihop till en rem bakom stolen som berörs.
De bälten som inte gör det berörs ej oavsett om de har ovanstående etikett.
Detta beror på att tillverkaren ofta använder samma etikett till flera olika konfigurationer.


07-06-04 Sandell vann annorlunda trekamp
I lördags möttes tre av Jämtlands idrottsstjärnor för att göra upp. Skidskytten Anna Carin Olofsson, rallyföraren Patrik Sandell och längdskidåkaren Anders Södergren möttes då i en lite annorlunda trekamp. På programmet stod styltgång, stövelkastning och säckhoppning. Efter tre hårda fajter stod rallyföraren som segrare.
- ”Styltorna var inte min grej. Både jag och ACO trillade av. Men jag revanscherade mig i stövelkastningen och säcklöpningen” säger Patrik Sandell.

Han vann de två avslutande grenarna, även om segermarginalen var knapp. Säcklöpningen avgjorde han med en spurt på upploppet, då han till slut rullade över mållinjen strax före Anders Södergren.

Trekampen var ett kul avbrott i det ordinarie tävlingsprogrammet för Sandell. Redan idag är det dags för nästa punkt i den välfyllda kalendern. Just nu är han på väg till Italien för en tredagars asfaltsskola, som föreberedelse inför kommande VM-tävlingar.
Jämtlands idrottsstjärnor gör upp på lördag!
Under Swedbank´s dag nu på lördag kommer Anna-Karin Olofsson, Patrik Sandell och Anders Södergren att mötas i en spännande trekamp!

Missa inte det!
När: Lördag den 2 Juni
Plats: Jamtli i Östersund
Tid: 15.00
07-05-30 Flodin på Motorblocket ikväll
Missa inte kvällens program av Motorblocket på P4 Rix. Kl 21:00 ca sänds programmet och de har en dagsfärsk intervju med Patrik Flodin inför Rally-VM i Grekland.

Motorblockets hemsida
www.patrikflodin.com
07-05-28 Monitor följer Flodin på plats
MONITOR INDUSTRIUTVECKLING AB väljer att förlägga en konferensresa ner till Grekland den 1/6 - 3/6 i år.

Temat för resan är "Team building" och då passar det väl utmärkt att betrakta ett evenemang där fokusering, snabba och korrekta beslut är livsavgörande.

57 personer reser till Grekland med Rallytravels och kommer, iklädda blå/gula T-shirts med Patrik Flodins logga, att stå ute vid vägarna för att titta på "rallyessen" från Sverige Patrik Flodin och Maria Andersson.
- "Vi kommer att göra allt vi kan för att heja fram Patrik och Maria till en placering på pallen!
www.patrikflodin.com www.monitor.se
07-05-11 Begravning och minnesstund för Micke och Tompa
Begravningsgudstjänsten för Micke och Tompa kommer att ske i Nyeds kyrka onsdagen den 16/5 kl 15:00.
Minnesstund därefter.
Anmälan genom begravningsbyrån 0553-10560 senast måndag 14/5
I stället för blommor stöd gärna BG 5981-2233 till förmån för genomförande av Bruksprinten till minne av Micke och Tompa.

/Motorsport i Värmland beklagar djupt det inträffade och sänder varmaste tankar till vänner och anhöriga.

07-05-11 Aktiva inom motorsporten sökes för undersökning
I samband med examensarbetet gör en student vid Högskolan på Gotland nu en undersökning bland aktiva inom olika motorsporter.
-"Ju fler som deltar desto bättre och jag är väldigt tacksam för alla som är med." säger Robert Sahlstedt som går sista året på Spelutvecklingsprogrammet, SIM.
Undersökningen finns att hitta på http://picard.hgo.se/~rosa
07-05-08 Gemensamma regler vid olycka
Gemensamma regler 2007. Förbundsstyrelsen har beslutat om följande justering av Gemensamma regler under pågående regelperiod: G 3.10 Om olyckan är framme
När skall en tävling stoppas?
Om en olycka inträffat, som tävlingsledningen bedömer vara svår, bör tävlingen stoppas. Vid olycka med dödlig utgång, som är direkt kopplad till tävlingsmomentet, skall tävlingen stoppas.
I händelse av dödsolycka vid flerdagarsarrangemang skall tävlingsledare, domare, polis och andra berörda myndigheter samråda om avbrytande eller eventuell fortsättning av tävlingen

Ovanstående regeländring införs att gälla fr.o.m. 2007-05-07 och införs i Gemensamma regler vid kommande revidering inför 2008.
www.sbf.se

07-05-08 Motorsportlistan Radio Gävleborg, vecka 18
1) Per Sikberg/Tomas Andersson, Skutskärs MS
2) Per Engstrand, Ljusdals MS
3) Pelle Nejman, SMK Gävle
4) Anders Jansson, Skutskärs MS
5) Christer Nilsson, Sandvikens MK

Motorsportlistan 2007, Maratontabell
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
2) Tomas Jansson Woxnadalens MK 16 Enduro
3) Niklas Hägg SMK Hälsinge 12 Rally
4) Andreas Sjölander SMK Gävle 11 Rally
5) Patrik Flodin Ilsbo MK 10 Rally
6) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter

7) Niclas Lindberg SMK Gävle 7 Enduro
Sikberg/Andersson Skutskärs MS 7 Isbana/Backe

9) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 6 Rally

10) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 5 Rally
Stefan Söderberg Sandvikens MK 5 Racing

13) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Stefan Karlsson SMK Gävle 4 Enduro
Fredrik Hydén SMK Hofors 4 Motocross
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Per Engstrand Ljusdals MS 4 Rallycross
Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter

19) Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Kevin Engman SMK Gävle 3 Gokart
Håkan Holmkvist Gestrike RT 3 Rallycross
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart
Pelle Nejman SMK Gävle 3 Gokart

26) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Anders Jansson Skutskärs MS 2 Backe MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart

33) Kalle Lindahl SMK Gävle 1 Enduro
Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Per-Arne Ljung Hofors MS 1 Rally
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Sören Englund SMK Gävle 1 Motocross
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
Christer Nilsson Sandvikens MK 1 Backe bil
07-05-05 Det går bra så här långt, för delat 2 x Andersson
Andersönerna P-G och Jonas som normalt sitter tillsammans och kör en Suzuki Rally-VM har i helgen delat på sig. P-G gör sin debut i hela Camaro Cup. Tidigare har han gjort ett inhopp hos Bryntessons Motorsport. Då slutade han tvåa och trea i de båda racen han körde. Något som teamet gillade och i år har man erbjudit P-G en stadivarande plats i teamet.

I dag körde den första deltävlingen i 2007-års Camaro Cup och P-G slutade på en mycket hedervärd andraplats. De övriga två teammedlemmarna; Magnus Krokström och Anders Brofalk, slutade på en fjärde respektive femteplats. I morgon är det ett nytt race för P-G på schemat.

För hans co-driver Jonas går det också bra. Jonas har hoppat in som co-driver åt forne JVM-konkurrenten Kris Meeke. Kris rattar nu en WRC-Subaru i Irländska Mästerskapet. När sju av dagens nio sträckor är rapporterade, innhar Jonas och Meeke ledningen. Tvåa hittar vi Donnel och tredjeplatsen är det norskt genom Andreas Mikkelsen. Mekke leder med 0,2 sekunder före Donnel och 27 sekunder före Mikkelsen.

Mer info om 2 x Andersson hittar du på www.pgandersson.se

07-05-04 Kontinuitet ska öka bilsportens fart
Kåge Schildt har precis inlett sitt fjärde år som ordförande i Svenska Bilsportförbundet. De tre senaste åren med exakt samma besättning i styrelsen.
– Det ger förutsättningar för ett konstruktivt och långsiktigt arbete, konstaterar han.
På det nyligen genomförda Förbundsmötet blev det omval på samtliga poster i styrelsen, liksom i valberedningen.
– Jag beundrar mina kamrater som avsätter så oerhört mycket tid. Det ger en enorm stadga i förbundet, säger Kåge Schildt.
.– Det ihop med den personal vi har, samt utskott, kommittéer och distrikt gör att framtiden ser ljus ut.
Den forne VVS-företagaren ser framför sig en aktiv sommar då han hoppas att de nya sportgrenarna Virtuell bilsport och Drifting lanseras stort.
– Våra klassiska grenar är fortsatt starka, men i takt med att nya företeelser dyker upp och tiderna förändras ska vi ta till oss det och skapa utrymme för nya tävlingsformer, menar han.
Drifting är en sådan. Där gäller det att köra sin bil på sladd genom en given banslinga.
– Nästan som biljakter på film, fast säkert och lättillgängligt för publiken utefter våra banor.
Virtuellt har många spelat länge i spelmaskiner och på datorer. Nu ska det bli officiellt sanktionerade tävlingar.
– Det blir bara en annan typ av ”fordon”, som väldigt många har tillgång till och där åldern inte har någon betydelse. Möjligen att de unga är mycket bättre på datorer än vi gamlingar…

De senaste åren har två ungdomar adjungerats till Bilsportens Förbundsstyrelse. Jörgen Andersson från Norrköping fortsätter, och får sällskap av Jenny Rönnlund, Kalix.
– Det är väldigt stimulerande. De är synnerligen engagerade i styrelsearbetet och tillför så mycket. Vi får också en naturlig kontaktyta ut till alla ungdomar ute i landet via dessa två.
Däremot missar han racingtalangen Alx Danielssons första test i en Formel 1 på Silverstone. Ett antal andra redan lovade engagemang står i vägen.
– Segern i World Series by Renault ger honom chansen och han kommer att förvalta den väl, det är jag övertygad om. Alx är den av våra talanger som kommit längst, och glädjande nog följer andra i spåret, säger Kåge Schildt.

Men det finns ljus i tunneln i flera andra avseenden också, till exempel i Rally-SM.
– Efter en nedgång kan vi nu glädja oss åt att Rally-SM är på rätt väg tack vare ett ökat samarbete mellan olika aktörer. Kan vi bara ge och ta, och hjälpas åt kommer den serien att åter nå stjärnstatus, säger han med övertygelse.
– Vi har också några exceptionellt duktiga rallyjuniorer som tävlar på hög nivå internationellt.
På hemmaplan väntar den andra ordförandekonferensen i höst, sedan premiären blev en sådan succé förra året.
– Det ger också ett fördjupat samarbete, både mellan olika distrikt och mellan distrikten och förbundsstyrelsen, säger Kåge.
Självklart blir det också en Bilsportmässa på Älvsjö. Den fjärde i ordningen.
– Men det är inte min förtjänst, utan den startade som en naturlig fortsättning på vårt samarbete med Förlag Albinson & Sjöberg. Men tillsammans med Galan är den en värdig avslutning på tävlingssäsongen.

Svenska Bilsportförbundets styrelse består av:
Ordförande Kåge Schildt, Åstorp
Vice ordförande Sören Johansson, Linköping
Vice ordförande Kenneth Thorén, Solna
Ledamot Hans Hillebrink, Upplands Väsby
Ledamot Carleric Johansson, Söderhamn
Ledamot Monica Möller, Helsingborg
Ledamot Pierre Ellison, Säffle.
Adjungerad ungdom Jörgen Andersson, Norrköping, och Jenny Rönnlund, Kalix
I valberedningen ingår Ann-Sofie Hanéll, Broby (ordförande), Iréne Nygren, Hede, samt Danne Pettersson, Bro.

www.sbf.se
07-05-02 Nordisk Renault-Träff i Sunne
Den 27-29 juli 2007 anordnas Nordisk Renault Träff i Sunne.
Renault-entusiaster eller Renaultägare är välkomna att deltaga i träffen.
Bland annat kommer Stig-Olov Walfridson på besök med sin Clio Rallycross!
För fullständig information besök träffens hemsida.
www.renault-traff.se
07-05-02 Motorsportlistan – Radio Gävleborg + Maratonlistan
Vecka 17
1) Andreas Sjölander, SMK Gävle
2) Magnus Mellquist, SMK Söderhamn
3) Mattias Engvall, SMK Gävle
4) Erik Brodin, SMK Gävle
5) Bo ”Ploppen” Pettersson, SMK Gävle

Motorsportlistan 2007, Maratontabell
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
2) Tomas Jansson Woxnadalens MK 16 Enduro
3) Niklas Hägg SMK Hälsinge 12 Rally
4) Andreas Sjölander SMK Gävle 11 Rally
5) Patrik Flodin Ilsbo MK 10 Rally
6) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
7) Niclas Lindberg SMK Gävle 7 Enduro
8) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 6 Rally

9) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 5 Rally
Stefan Söderberg Sandvikens MK 5 Racing

12) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Stefan Karlsson SMK Gävle 4 Enduro
Fredrik Hydén SMK Hofors 4 Motocross
Magnus Mellquist SMK Söderhamn 4 Rally
Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter

17) Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Kevin Engman SMK Gävle 3 Gokart
Håkan Holmkvist Gestrike RT 3 Rallycross
Mattias Engvall SMK Gävle 3 Gokart

23) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Sikberg/Andersson Skutskärs MS 2 Isbana MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing
Erik Brodin SMK Gävle 2 Gokart

30) Kalle Lindahl SMK Gävle 1 Enduro
Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Per-Arne Ljung Hofors MS 1 Rally
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Sören Englund SMK Gävle 1 Motocross
Bo Pettersson SMK Gävle 1 Rally
07-04-26 Nu är alla och vi menar alla välkommna till Rallyforum.se
Ett nytt ocensurerat rallyforum, där alla får ha sin åsikt utan att det redigeras, klipps bort eller på något sätt censureras. Våran ambition är att få ett gemensamt forum där allt inom denna ädla sport diskuteras.
Från gräsrots till VM nivå, skvaller, foton och filmklipp från tävlingar, annonsmarknad, med mera.
Ännu en gång : Välkommna till Rallyforum.se
07-04-26 Prova på dag i Valdemarsvik
Smk Valdemarsvik vill informera om att på Söndag 29 April kommer vi att arangera en prova på dag (Bekanta er med motorsport) på vårat motorsports område Toverum från kl 10,00 alla är välkomna.
Besök våran hemsida för mer info www.smkvaldemarsvik.com

07-04-11 Håkan Grosch vann rallyresan till Grekland!
Håkan Grosch, Ekshärad, var den som vann rallyresan till Grekland med Rallytravels. Resan äger rum 30 maj - 4 juni och rallyt ingår i GrN-VM, vilket innebär att bland annat Patrik Flodin finns på startlinjen.

När jag sedan ringde för att meddela vinnaren om segern, visade det sig att han fyllde 50-år i helgen! Jättegrattis Håkan och tack för ditt trogna stöd!!!

Kom ihåg att Ni som stödjer Motorsport i Värmland går aldrig lottlösa. Är det ingen tävling just när ni betalar in, är ni ALLTID automatiskt med när nästa sätter igång. Mer hur du gör kan du läsa under Frivillig Sponsring>>

Tack till alla er som stöjder mig!! Det är ni som möjliggör Motorsport i Värmland!

07-04-08 Sista anmälningsdag för norkurs!
Kom ihåg att anmäla dig till Nokursen som äger rum 14 april i Vara. Info och anmälan till tord051212626@telia.com senast 8 April. 070-682 26 26
Hela inbjudan hittar du inder Kurser/Inbjudan diverse>>
07-04-08 Hjälp med veckans fråga
Det är söndag idag och jag har som vanligt total torka vad gäller veckans fråga! Tidigare har jag fått hjälp med frågor och vädjar en en gång om lite hjälp.

Har du nån bra fråga med svarsalternativ? Nått du vill ha svar på eller kolla in vad de andra har för åsikt om?

Maila fråga + svarsalternativ till: maria@motorsportivarmland.nu
07-04-05 Motorkväll med Bengtsfors MotorClub
Måndagen den 2:a april anordnade Bengtsfors MotorClub en Motorkväll i nya industrihotellet på Brandberget i Bengtsfors. Det blev succé med närmare 300 besökare.

BMC presenterade sin nya styrelse som består av: ordföranden Per Eriksson, sekreteraren Michael Karlsson, kassören Bengt-Åce Gustavsson, ledamöterna Arne Evaldsson och Sören Tolldin samt ersättarna Jan Annebjörk och PeO Johansson. Årsmötet hade hållits dagen innan.

Klubbens förare presenterades tillsammans med sina bilar: Arne Evaldsson Formel Ford, Jan Annebjörk Tiga Sports 2000, Anders Berger Radical, Thomas & Anders Johansson Volvo Amazon, Bruno Ohlsson Saab Sonett och Erik Berger Ford Escort. Tommy Karlsson visade upp ett par av familjens gokartar. Tommy är den i klubben som satsar mest på nästa generation för motorsportens bästa.

BMC uppmärksammade att Bengt-Åce Gustavsson vunnit första pris för sin film om Dalsland Ring i TV-kanalen Discoverys tävling ”My Discovery”. Det kommer att bli en film som skall visas i just Discovery Channel senare i år. I veckan som gick hade Norsk TV varit på plats på gamla Dalsland Ring och sände ett reportage fredagen den 29:e mars i NRK-Östfolds lokalnyheter.

Erik Berger utsågs till 1900-talets främste idrottsman vid den stora idrottsgalan på Kanalgården i lördags. BMC förärade Erik med blommor och ett bildspel med 20 bilder ur Eriks långa och fantastiska karriär.

Kjell Enarsson från Bengtsfors Motorcykelclub berättade om deras verksamhet och han hade flera motorcyklar på plats. Från Roadracingsidan fanns Marcus Nilsson med.

Peter Jacobsson berättade lite om läget för nya Dalslands Ring där arbetet hela tiden går framåt. Marken är utstakad och närmast på agendan står detaljplanen som skall genomarbetas inom kort.

Kvällens hedersgäst var Carl-Magnus Skogh som berättade många härliga minnen från hans karriär som rally och racingförare. Han återgav många speciella händelser som fick publiken att skratta. Han visade även filmer från när han vann Akropolisrallyt i Grekland 1965 med Volvo Amazon samt när han satte hastighetsrekord med en specialbyggd Volvo 343 med dieselmotor 1981. I sämsta möjliga förhållande, ihållande regn, satte han rekordet till 209 km/h. Det rekordet står sig än idag. –På träning på torr asfalt hade jag kört 240 km/h, men 209 räckte för att slå det gamla rekordet. Reine Wisell har försökt att slå rekordet med en Audi, men misslyckats, sa Carl-Magnus Skogh.

Under hela kvällen kunde besökarna få gratis kaffe med bullar och godis.
07-04-04 Stor nostalgiträff hos Kullings MS i Herrljunga Folkets park
Kullings MS anordnade i fredags (30/3) en träff för alla som har haft eller har tävlingslicens i Kullings MS sen starten 1967. Träffen var ett led i klubbens firande av sitt 40-årsjubileum. Det blev en stor anslutning av 200 licensierande där det fanns representanter från de som var med och bildade klubben till de som tävlar i dag. Träffen blev en stor succé. Diskussionsunderlaget var stort då flera inte setts på kanske 30 år. Kvällen började med att nuvarande ordföranden Conny Hansson höll en presentation om hur klubben fungerar i dag.

Upp på scen kallades Bernt Johansson, Lasse Olsson, Erik Johansson och Sigge Johansson som var med och bildade Kullings MS 1967. Gruppen tackades med stående ovationer, även ej närvarande 1:e ordförande Anders Östlund, som var på resa hade sänt blommor i stället, kontaktades på telefon och fick delta i ovationerna.

Sedan presenterades alla närvarande som även fick fylla i informationsblad om sitt tävlande för att klubben skall ha bra information om alla när det är dags att göra en skrift om Kullings MS, t.ex. när det är 50-årsjubileum. Lasse Olsson höll även en historisk genomgång. Kurt Fredriksson (2:e ordföranden) uppvaktade Kalle Svensson, kassör sedan 36 år.

Uno Nylèn, som var vår PR-man under många år och har samlat material och tidningsurklipp från 1967-89 i ca. 30 pärmar, uppvaktade nuvarande ordföranden Conny Hansson. ”Tånga-Per" intervjuade Kjell Olofsson om hans karriär. Kvällen förlöpte sedan under gemytliga former med många historier och berättelser om episoder som inträffat under årens lopp.

Att träffen var en jättesuccé var alla inblandade överrens om, och att detta skall göras om, t.ex. vid 45-årsjubileum.

Med vänliga hälsningar
Andreas Hansson för Kullings MS
07-04-01 En vädjan om hjälp!
Idag tackar jag av Hidja som sponsor och vill verkligen tacka dem för de år de varit med och stöttat och hjälp Motorsport i Värmland att leva! JÄTTEtack till er och de sponsorer som jag har.

Utan sponsorbidrag fungerar inte det här, eftersom Motorsport i Värmland ÄR mitt jobb. Även om många inte förstår det, är det här mitt heltidarbete! Som läget varit nu, har jag inte hunnit ut och söka aktiva sponsormedel. Så att jag inte tjänar på långa vägar så mycket som jag lägger ner, är lite av mitt eget fel.

VILL ni nå ut, känner ni nån som vill sponsra, annonsera eller på andra sätt kan hjälpa till att inbringa ekonomiska meddel, hör av er!

Får jag inte snurr på det här, kan sida tyvärr inte leva kvar i all evighet. Jag är dock en som vägrar ge upp! Det här SKA gå!!

Läs mer om sponsring här>>

Har du något tips på sponsor, maila mig maria@motorsportivarmland.nu eller ring: 0696-33026

PS. det går även utmärkt att sätta in ett frivilligt sponsorbelopp. Inget bidrag är för litet, tvärt om. Många bäckar små. Om alla som är in här någon gång, satte in bara 10 kronor, skulle jag kunna leva på det. Mer info om frivillig sponring här>>
07-03-27 Välkommen till Motorexpo på Lugnet i Falun, Dalarna!
Vi hälsar dig och ditt företag välkommen till två fullspäckade mässdagar med motor i fokus. Vi håller mässan på Lugnet i Falun mitt i hjärtat av det motorintresserade Dalarna.

Här kan man som säljare hitta nya kunder till allt som rör motor. Häftiga snöskotrar, fräcka mopeder, smarta bilar, flotta båtar och tuffa motorcyklar. På Motorexpo ska besökaren hitta många spännande fordon som passar deras behov och drömmar.

Här finns stora möjligheter för organisationer och föreningar att göra Motorexpo till en naturlig mötesplats för medlemmarna. Seminarier och föredrag som är av intresse för vår publik är välkomna. Tag gärna en kontakt med oss och kom med förslag!

Vi vill göra detta till en modern och publikvänlig mässa. Ett sätt att göra besökaren delaktig är genom tävlingar, möjligheter till testkörningar, uppvisningar mm. Här sätter ert företags egna ideér gränserna. Diskutera gärna era förslag med oss.

Vår målsättning är att locka en stor publik. Med rätt sorts utställare, stark marknadsföring och målmedvetenhet kommer vi att lyckas. Motorexpo skapar en attraktiv möjlighet för ert företag att synas för en stor målgrupp.

Besök vår hemsida för mer information!
www.motorexpo07.se

07-03-27 Motorsportlistan – Radio Gävleborg
Vecka 13
1) Posa Serenius
2) Per Nordholm
3) Kevin Engman
4) Mikael Ytterbom
5) Per Bruhn

Motorsportlistan 2007, Totalt efter tio program
1) Posa Serenius SMK Gävle 37 poäng Isracing
2) Tomas Jansson Woxnadalens MK 16 Enduro
3) Niklas Hägg SMK Hälsinge 12 Rally
4) Patrik Flodin Ilsbo MK 10 Rally
5) Per Nordholm Bollnäs MK 8 Skoter
6) Niclas Lindberg SMK Gävle 7 Enduro
7) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 6 Rally

8) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 5 Rally

10) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Stefan Karlsson SMK Gävle 4 Enduro
Andreas Sjölander SMK Gävle 4 Rally
Mikael Ytterbom SMK Gävle 3 Skoter

14) Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter
Kevin Engman SMK Gävle 3 Gokart

18) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Sikberg/Andersson Skutskärs MS 2 Isbana MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter
Per Bruhn SMK Gävle 2 Isracing

24) Kalle Lindahl SMK Gävle 1 Enduro
Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Per-Arne Ljung Hofors MS 1 Rally
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
07-03-27 Motorkväll i Bengtsfors
Bengtsfors MotorClub är en klubb med anor. Den bildades 1950 och hade sin glanstid i slutet av sextiotalet då man körde tävlingar på Dalsland Ring och hade över 800 medlemmar. Efter oljekrisen och banans nedläggning i mitten av sjuttiotalet gick klubben på sparlåga i många år. 1990 började några ungdomar från Billingsfors köra långloppsracing och snart följdes de av andra och intresset steg. I mitten av nittiotalet var medlemsantalet över 200.

Tyvärr blev det en nedgång i början av 2000-talet i kölvattnet av alla industrinedläggningar och utflyttning från orten. Nu är det dags att vända denna trend till något positivt. Hemvändande Bengt-Åce Gustavsson har tillsammans med Per Eriksson slagit sina kloka huvuden ihop och satsar nu på att lyfta fram Bengtsfors MotorClub i ljuset igen. Närmast skall klubben ha en motorkväll i nya industrihotellet på brandberget i Bengtsfors den 2:a april där allmänheten bjuds in till en informationskväll. Klubben ställer ut sina tävlingsbilar som idag är ett tiotal. Bengtsfors MotorCykelClub ställer ut sina motorcyklar. Det blir information om nya Dalslands Ring. Besökarna får köra radiostyrda bilar och rallylegenden Carl-Magnus Skogh kommer att hålla ett föredrag om sitt liv inom motorsporten. Han kommer även att visa några filmer. Bengtsfors MotorClub bjuder på fika och det är gratis inträde. –Vi vill visa att Bengtsfors MotorClub lever och att det finns framtidstro här i Bengtsfors, säger Bengt-Åce och Per. –Det är jättekul att lokalen kommer till användning för att visa den framåtanda som finns i Bengtsfors föreningsliv, säger Pelle Larsson Bengtsfors Utvecklings AB.

Det är flera nya bilar som kommer till start i år och detta blir första gången det blir offentligt för flera av dem. Det kommer även att köras en rallysprint, men det blir till hösten.
07-03-20 Motorsportlistan – Radio Gävleborg
Vecka 12
Motorsportlistan Radio Gävleborg, denna vecka:
1) Posa Serenius, SMK Gävle
2) Tomas Jansson, Woxnadalen
3) Andreas Wiklund, Bollnäs MK
4) Henrik Eriksson, Bollnäs MK
5) Mikael Ytterbom, SMK Gävle

”Maratontabellen” 2007
1) Posa Serenius SMK Gävle 32 poäng Isracing
2) Tomas Jansson Woxnadalens MK 16 Enduro
Niklas Hägg SMK Hälsinge 12 Rally

4) Patrik Flodin Ilsbo MK 10 Rally
5) Niclas Lindberg SMK Gävle 7 Enduro
6) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 6 Rally

7) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 5 Rally

9) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Stefan Karlsson SMK Gävle 4 Enduro
Andreas Sjölander SMK Gävle 4 Rally
Per Nordholm Bollnäs MK 4 Skoter
13) Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
Andreas Wiklund Bollnäs MK 3 Skoter

16) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Sikberg/Andersson Skutskärs MS 2 Isbana MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
Henrik Eriksson Bollnäs MK 2 Skoter

21) Kalle Lindahl SMK Gävle 1 Enduro
Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Per Bruhn SMK Gävle 1 Isracing
Per-Arne Ljung Hofors MS 1 Rally
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally
Mikael Ytterbom SMK Gävle 1 Skoter

Sänds på Radio Gävleborg kl 08.15 tisdagar (repris senare under eftermiddagen)
Går även att lyssna på webben.
Samt ladda hem från www.sr.se/gavleborg


07-03-17 Rallybrudar söker bilar från -65 och tidigare för filminspelning!
Filmteamet bakom filmerna Göta Kanal har under en längre tid planerat en film omm två Rallybrudar. Filmen utspelar sig på 60-talet och handlar om två tjejer som har tröttnat på mansdominansen i rally och genomför sin dröm att ställa upp i Monte Carlo-Rallyt. Filmen följer de från Värmland till Medelhavet. Torsby kommer i början av september att förvandlas till 60-talet.

Nu efterlyser filmteamet tidsenliga bilar (behöver inte vara rallybilar). Eftersom det hela utspelar sig 1965 får bilarna inte vara nyare än så. Man vill även att de som äger bilarna själv får utse någon, helst i 30-års åldern som får köra bilen.

Är du intresserad av att låna ut din bil?!
Kontakta då Pär Täppers, ordförande i MK Ratten: 070-521 05 50

07-03-15 Nya förare utsedda i SMSC
Nu är förarna utsedda i Svenska Bilsportförbundets elitsatsning SMSC. Fem unga talanger i Rally och Racing ska matchas för att komma vidare ut i världen. Samtidigt bildas Landslag.

SMSC står för Swedish Motorsport Challenge, och nytt för 2007 är en fokusering på något färre förare som har det gemensamt att de är maximalt 26 år och helt inriktade på en internationell karriär på högsta elitnivå.
– För att ytterligare öka tydligheten i vår elitsatsning, särskiljer vi fortsättningsvis dessutom på Landslag och SMSC, säger projektledare Bo Lindman.

Förarna i rally- respektive racinglandslaget tillhör eliten i en klass med minst SM-status.
– Landslagsförare är man oavsett ålder. Det är heller inte avgörande med en internationellt inriktad karriär, fortsätter Lindman.
– Upplägget ger en flexibilitet och möjlighet att på olika sätt kunna stödja även landslagsförarna.

En sådan förare är Daniel Carlsson. Som före detta SMSC-förare har han avancerat till att etablera sig som hittills ende svensk i WRC:s högsta division, och i kraft därav en utmärkt mentor för de unga förarna.
– Generellt räknar vi med att landslagsförarna, som varit med ett antal år i SMSC-satsningen, i regel redan kommit så långt i sina karriärer att nyttan av ett SMSC-stöd är av en mer begränsad karaktär. Därför skiljer vi på de redan etablerade och de som just inlett sin väg mot den internationella eliten, avslutar Bo Lindman.

Förare/kartläsare i Swedish Motorsport Challenge 2007:
Rally:

Patrik Flodin – Maria Andersson
Patrik Sandell – Emil Axelsson
Calle Ward – Bo Holmstrand

Racing:
Sebastian Hohenthal
Jimmy Johansson

Rallylandslaget:

Daniel Carlsson – Denis Geraudet
Per-Gunnar Andersson – Jonas Andersson
Oscar Svedlund – Björn Nilsson
Jimmy Joge – Mattias Andersson
Joakim Nyman – Pär Almkvist

Racinglandslaget:
Alx Danielsson
Thed Björk
Richard Göransson
Robert Dahlgren
Alexander Storckenfeldt
Robin Rudholm
Alexander Haegermark
Patrik Olsson
Rikard Rydell
Mattias Ekström
Björn Wirdheim

JES:
Johan Karlsson – Mattias Gustafsson
Niklas Carlson – Joakim Sundfeldt
Emil Tigerberg – Martin Andersson
Patrik Ottosson - Stefan Ottosson
Stina Cebers
07-03-14 FS Data 10 år - få gratis se-domännamn i 10 år
fsdata.se fyller 10 år idag!
Den 14 mars 1997 registrerades fsdata.se. Det firar de idag genom att ge alla som beställer webbhotell ett fritt .se-domännamn i 10 år.
Mer info hittar du här: fsdata.se

Passar även på att tacka FS Data för deras sponsorstöd! Ni är ett kanonwebbhotell med otroligt bra service! TACK!

07-03-13 Motorsportlistan – Radio Gävleborg
Vecka 11
1) Posa Serenius, SMK Gävle
2) Per Nordholm, Bollnäs MK
3) Niklas Hägg, SMK Hälsinge
4) Tomas Jansson, Woxnadalens MK
5) Patrik Westerlund, AMF Årsunda

”Maratontabellen” 2007
1) Posa Serenius SMK Gävle 27 poäng Isracing
2) Tomas Jansson Woxnadalens MK 12 Enduro
Niklas Hägg SMK Hälsinge 12 Rally
4) Patrik Flodin Ilsbo MK 10 Rally
5) Niclas Lindberg SMK Gävle 7 Enduro
6) Tobias Söderqvist AMF Årsunda 6 Rally
7) Martin Lindberg Skutskärs MS 5 Rally
Jimmy Holmkvist Gestrike RT 5 Rally
9) Robert Johansson Ljusdals MS 4 Rally
Stefan Karlsson SMK Gävle 4 Enduro
Andreas Sjölander SMK Gävle 4 Rally
Per Nordholm Bollnäs MK 4 Skotercross
13) Benny Persson Ljusdals MS 3 Rally
Per-Henrik Hedberg SMK Söderhamn 3 Rally
15) Charlie Wiklund SMK Ockelbo 2 Enduro
Mats Zetterman Ljusdals MS 2 Rally
Sikberg/Andersson Skutskärs MS 2 Isbana MC
PeO Berglund Sandvikens MK 2 Rally
19) Kalle Lindahl SMK Gävle 1 Enduro
Peter Lundkvist SMK Gävle 1 Isracing
Johan Birgersson Skutskärs MS 1 Isbana MC
Per Bruhn SMK Gävle 1 Isracing
Per-Arne Ljung Hofors MS 1 Rally
Patrik Westerlund AMF Årsunda 1 Rally

listaN av Kurt Eliasson www.sr.se/gavleborg
07-03-12 Motorlistan- Tisdagar i Radio Gävleborg
Missa inte radioprogrammet Motorsportlistan som sänds varje tisdag (klockan 08.15) på Radio Gävleborg. Veckans fem främsta prestationer av länets förare – samtliga kategorier motorsport – listas av Kurt Eliasson. OBS! Går även att lyssna på webben, www.sr.se/gavleborg
07-03-08 Inbrott i Årjängs motorklubbs klubbstuga
Någon gång efter Lördagen ,har någon eller några gjort inbrott i motorklubbens klubblokal. Man har rensat i princip allt från verktyg till 4-hjulingar. Tyvärr är det inte första gången någon gör inbrott i våran lokal. Tråkigt tycker vi alla att sådant här sker ,eftersom lokalen används i huvudsyfte till våran ungdoms verksamhet.

Då elever kommer från olika klasser och får pröva på att meka med bilar osv.

Mycket tid läggs därför ner på fritiden av föräldrar och intresserade människor som vill stötta ungdomen och verksamheten.
Tråkigt att dessa får de här tacket.

Vi vädjar att höra av er om ni sett eller vet något om inbrottet.
Kontakta i första hand Polisen. Telefon. 11414,054-183004,054-186006

www.arjangsmotorklubb.se
07-03-07 Not- och Co-driverutbildning med JVM-mästare
Jonas Andersson som tillsammans med PG Andersson blev Sveriges första Juniorvärldsmästare håller co-criverutbildning i MK Team Treskes regi den 27 mars. Är du intresserad av att gå en not- eller Co-driverkurs är det bara att anmäla sig!!

Mer info under inbjudaningar diverse>>
07-03-06 Missade du Flodin på Lilla igår?
Missade du Patrik Flodin på Lilla Sportsegeln igår så går det i repris på söndag 11/3 klockan 09:40 på SVT 1.

Det går också att se inslaget på nätet:
Här>>
07-03-01 Flodin skjutsar vinnare i Lilla Sportspegeln 5/3
En åktur Patrik Flodin var vinsten i Lilla Sportspegelns tävling. Igår fick sig den 13-årige Isak Sundström en åktur i rallybilen.

Det hela visas på SVT1 den 5/3 kl 19:00 med repris 11/3
07-03-01 Årsmöte Säffle Motor Club
Tisdagen den 6:e Mars klockan 18:30 på Herrgådsskolan(torget) är det dags för årsmöte. Det är viktigt att så många som möjligt kommer och deltar i de val samt diskussioner som kommer att hållas på detta möte. Som vanligt bjuds det på lättare förtäring efter avslutade förhandlingar.
Väl Mött / SMC styrelse
07-03-01 OBS! Sista dagen att betala in för att kunna vinna Rallyresa till Grekland!
Idag är sista inbetalningsdag för att sponsra Motorsport i Värmland med chans att vinna rallyresan till Grekland! Gillar du sajten och vill stödja, är ett ypperligt tillfälle!
För varje 250:-- du sätter in på bankgiro. 5797-0402 får du en vinstchans. Stödjer du 500:-- har du två chanser, osv..)

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.

Mer info om Frivillig Sponsring och tävlingen hittar du här>>
07-02-28 Stor vinstchans, endast 60 andelar ute - imorgon är det sista dagen att vara med för att kunna vinna Rallyresan till Grekland!
60-andelar finns ute i skrivande stund och det är nu bara två dagar kvar att sponsra Motorsport i Värmland med chans att vinna rallyresan till Grekland! Samtidigt vill jag tacka alla som frivilligsponsrar och mina sponsorer! Utan er fanns inte Motorsport i Värmland! JÄTTETACK ALLA!

Vill du vara med och ha chansen, det enda du behöver göra är att stödja mitt ideella arbete och för varje 250 kronor som sätts in, får man en chans att vinna rallyresan med Rallytravels till Grekland!

Senast 1 mars måste du sponsra MiV, med minst 250:---. Varje 250:-- ger en vinstchans, dvs betalar du in får du två vinstchanser, osv.

Glöm inte skriva kriva namn och telnummer i din inbetallning till Bankgiro: 5797-0402

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.
07-02-25 Bara fem dar kvar för att vinna Rallyresan till Grekland!
Det är nu bara fem dagar kvar att stödja Motorsport i Värmland om man samtidigt vill ha chans att vinna rallyresan till Grekland. Endast 48 andelar finns, så det är en relativt hög vinstchans!!

Senast 1 mars måste du sponsra MiV, med minst 250:---. Varje 250:-- ger en vinstchans.


Glöm inte skriva kriva namn och telnummer i din inbetallning till Bankgiro: 5797-0402

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.
07-02-19 Vill du till Grekland på rally?! Endast 43 har tagit chansen är 11 dagar återstår!
Om du vill ha chansen att vinna dig en rallyresa med populära Rallytravels är det bäst att passa på att sponsra Motorsport i Värmland.

Den här sajten har mellan 80.000-100.000 UNIKA besökar/månad och drivs idéellt av mig, Maria. Måste tyvärr kalla det ideellt, eftersom arbetet tar ca 40-50 tim/vecka och jag i dagsläget har en lön efter skatt med ynka 5000 kronor. (Min totala inkomst och inte bara vad MiV ger).

Vill du ha kvar sajten kan du sponsra mig! Samtidigt vill jag passa på att tacka alla som stöjder och sponsrar mitt arbete! UTAN ER fanns inte sidan! TACK!

Vinn resan till Grekland:
Fortfarande är det stor vinstchans, det är i skrivande stund bara 43 vintsandelar ute!!!
Det enda du behöver göra är att sponsra med minst 250:-- så får du automatiskt en vinstchans. Varje 250:-- är en vinstdel. Sponsrar du 500:-- får du två vinstchanser, osv.

Glöm inte skriva kriva namn och telnummer i din inbetallning till Bankgiro: 5797-0402

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.

Mer info om tävlingen och frivilligsponsring hittar du här>>

07-02-14 Endast 16 dagar kvar att kunna vinna Greklandsresan - stor vinstchans
Den första mars är det sista dagen man kan sponsra MiV med chans att vinna Rallyresan via Rallytravels.

Fortfarande är det stor vinstchans, det är i skrivande stund bara 43 vintsandelar ute!!!
Det enda du behöver göra är att sponsra mitt ideella arbete med Motorsport i Värmland med minst 250:-- så får du automatiskt en vinstchans. Varje 250:-- är en vinstdel. Sponsrar du 500:-- får du två vinstchanser, osv.

Glöm inte skriva kriva namn och telnummer i din inbetallning till Bankgiro: 5797-0402

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.

Mer info om tävlingen och frivilligsponsring hittar du här>>

07-02-07 Mindre än ett dygn kvar att tippa Svenska Rallyt!
Den som har flest rätt av de åtta första i GrN och WRC vinner en Rallytavla fotad av Backmans foto. Tävlingen är öppen endast till efter shakedown imorgon.
Mer info hittar du på www.rallysport.se
07-02-06 Fin utmärkelse till årets företag Karlskoga Motorstadion AB
ägarna Mike Luff och Lennart Bohlin blev årets pristagare när föreningen Möckelnföretagen i samband med Östra Värmlands Näringslivsdag delade ut priset. Dagen arrangerades på Loka Brunn. Motiveringen löd bland annat: Motorstadion är en viktig aktör för besöksnäringen. Ett stort vandringspris av Ulla Viotti mottogs av två mycket stolta pristagare. Priset pryder nu lokalerna under ett år.

Gelleråsbanan
Arbetet med flyttning av bandepån fortskrider. Vi bygger ny bandepå mellan tornet och bron vid depåinfarten, samt flyttar alla läktarsektioner till området nedanför depå utfarten. Arbetet skall vara slutfört före första STCC-tävlingen den 2-3 juni.

Flera andra nyheter är på gång, bland annat total ombyggnad av Go-kartbanan och förhandling pågår om nya bilar.

Mer info hittar du på: www.promenta.se
07-02-05 Flodin på Lilla Sportspegeln ikväll
Lilla Sportspegeln fanns på plats igår när Patrik och Maria testade med Olsbergs Subaru inför WRC-debuten i ett VM-rally. Ikväll kl 19:00 på SVT1 sänds programmet!
www.patrikflodin.com
07-02-01 Norge lanserar rallyfrimärken med Solberg och Shie
Posten i Norge lanserar tre frimärken med några av landest bästa fallyförare. Fartfylda bilar präglar frimärkena som börjar säljas 6 februari.

De nya motorsportfrimärkerna som Norska Posten lanserar är i förstahand för A-brev upp till 20 gram. Vid den här utgivningen lanserar man för första gången också valörlösa frimärken för Europa och världen i övrigt. Något som gör att frimärkerna kan användas även om portot kommer att öka.

De nya frimärkerna visar när Petter Solberg, Henning Solberg och Thomas Shie, när de susar med bilarna över snötäckta vintervägar.

Det är Jørn Jøntved som har haft det konstnärliga anvsaret för frimärkerna och en speciel tryckpressprocess har används för att få en del av frimärkerna i krom.

Fakta om Frimärkerna:
Alla frimärken kommer att tryckas i 1 miljon exemplar.
Petter Solberg: Verdi A-prioritet tom 20 gram i Norge
Henning Solberg: Verdi A-prioritet tom 20 gram i Europa
Thomas Schie: Verdi A-prioritet tom 20 gram till resten av världen

www.bilsport.no


07-01-25 Tävla och vinn Rallyresan med Rallytravels till Grekland - stor vinstchans!
Alla ni som frivilligsponsrar (sponsrat) Motorsport i Värmland mellan 5 juli 2006 och fram tom 1 mars 2007 är med om en utlottning av en rallyresa till Grekland.

Det hela sker automatiskt. Alla ni som sponsrar 250:-- får automatiskt en vinstchans. Sponsrar du med 500:-- får du två vinstchanser osv. Det enda du behöver göra är att skriva namn och telnummer och skicka till Bankgiro: 5797-0402

I nuläget (tom 07-01-25) är det bara 29 andelar på 250:--. Det är alltså stor vinstchans. Ju mer du sponsrar, ju större vinstchans har du och samtidigt hjälper du till att hålla sidan igång. Utan sponsring och sponsorer kan inte den här sidan överleva.

Sponsrade innan den här tävlingen kom igång i oktober i fjol, är du automatiskt med om utlottningen. Ingen går lottlös!

Förra resan gick till Tyskland och den vann Christer Lundgren. Den här gången är det rallyresa med Rallytravels till Acropolisrallyt 30 maj - 4 juni.

Mer info om den resan och Rallytravels övriga populära resor hittar du på deras hemsida: www.rallytravels.com.

Mer info om tävlingen och frivilligsponsring hittar du här>>

07-01-04 Efterlysning Östbergs WRC-subaru - Hittelön
Hittelön till den som kan hjälpa Mads Østberg att få igen den stulna WRC-Subarun eller som gör att gärningsmannen blir känd!

Fredagen den 29 december mellan 02.00 och 07.00 stals bilen från Htell Ibiz, Gullbergs Strandgatan i Göteborg. Bilen var en blå Subaru S10 WRC 2004-års modell (rallybil). Bilen var utan reklam och engelskregistrerad UT53SRT. Bilen stod på ett boggisläp och var engelskregistrerad den med: N652CCF.

En hittelön på upp till 100.000 norska kronor för upplysning som gör att bilen kommer tillbaka eller ger upplysningar om gärningsmannen.

Upplysningarna ges till närmaste polis eller till:

Gjensidige Forsikring
v/Per Chr. Lygård, tlf. + 47 908 74 926.
Tillbaka till startsidan