Tillbaka till startsidan2017
2017
           


17-12-21 Rally Live sänder traditionsenlig Uppesittarkväll 22/12
Den 22 december bjuder Rally Live på traditionsenlig Uppesittarkväll direkt från Borås. Rallyradions Sebastian Bourghardt och Per Johansson tillsammans med gäster sammanfattar rallyåret 2017 och blickar framåt mot nästa säsong. Det utlovas också intervjuer med Sveriges största rallyprofiler, rimstuga, julmusik och en hel del rallyklappar. Dessutom tävlar vi ut en hylsnyckelsats ifrån TOOLS.

Sändningen startar 18.00 och pågår till 21.00. Lyssna via rallylive.se, rallyradion.se eller via appen SBFPLAY Radio.
17-12-14 Rösta fram Årets Senior och Årets Junior!
Årets grensegrare i Bilsport Award är utsedda. Bland de segrande förarna är det nu dags för er läsare att utse Årets Senior och Årets Junior alla kategorier. Stor prisutdelning blir det på Årets Motorsportfest, Bilsportgalan, i Eriksbergshallen i Göteborg den 20 januari 2018.

Omröstningen pågår till kl. 16.00 den 20 januari 2018 och resultatet offentliggörs på galan samma kväll. Bland de som röstar kommer vi att lotta ut helårsprenumerationer och prylar från Bilsport. Observera att vi endast godkänner en röst per person.

http://www.bilsport.se/award/

Juniorer
Årets Racingjunior
Joel Eriksson, Tomelilla
Juryns motivering:
”För varje år kliver detta framtidslöfte allt högre upp på karriärstegen. Säsongen 2017 befäste 19-åringen sin höga internationella status med sju racesegrar och ett slutligt silver i Formel 3-EM.”

Årets Rallyjunior/Co-driver
Elias Lundberg, Sala/Jim Hjerpe, Borlänge
Juryns motivering:
”2016 klättrade han från ungdomsrally till A-licens på tio veckor. 2017 debuterade han i rally-SM och tog, med sin rutinerade kartläsare, fyra delsegrar på väg mot Junior-SM-guld.”

Årets Kartingförare
Noah Milell, Kristianstad
Juryns motivering:
”För att under 2017 ha tillhört de allra snabbaste i kartingvärlden och haft medaljchans i EM ända till sista deltävlingen. Han har dessutom blivit svensk mästare i en klass som inte var hans egen huvudklass.”

Årets Dragracingjunior
Oskar Norling, Gasabäck
Juryns motivering:
”Med förmåga att leverera när det gäller avancerade han i poängtabellen under den sista deltävlingen. Där säkrade han totalsegern i såväl SM som EDRS-serien för Junior Dragster.”

Årets Rallycrossjunior
William Nilsson, Tomelilla
Juryns motivering:
”Han har sedan debuten i SuperCar Lites vid 14 års ålder gått den långa vägen från krasch till mästare. Årets svenska mästare i RallyX Lites blev även topp fem i Europa.”

Seniorer
Årets Racingförare
Thed Björk, Askim
Juryns motivering:
”Tillsammans med sitt Mölndalsbaserade team skrev han svensk bilsporthistoria. Denne fyrfaldige STCC-vinnare kan nu titulera sig världsmästare i racing.”

Årets Rallyförare/Co-driver
Pontus Tidemand, Charlottenberg/Jonas Andersson, Arvika
Juryns motivering:
”Säsongen 2017 blev en ren framgångssaga med bästa tänkbara resultat. Föraren, kartläsaren och teamet levererade fullt ut och blev världsmästare i WRC 2.”

Årets Dragracingförare
Bengt Ljungdahl, Ingarö
Juryns motivering:
”För två år sedan inleddes en målmedveten satsning på EM, som via Europarekord 2016 resulterade i guldmedalj i år. Slutsegern säkrades efter en hård poängkamp som avgjordes i semifinalen under årets sista mästerskapstävling.”

Årets Rallycrossförare
Johan Kristoffersson, Arvika
Juryns motivering:
”Från längdskidåkning på elitnivå, via flera mästerskapsguld i racing, till rallycross. En målmedveten satsning som har gett VM-medalj tre år i rad. 2017 blev han världsmästare.”

http://www.bilsport.se/award/
17-12-06 Monika Arvidsson vinner KAK Performance Prize 2017
KAK Västra har valt Monika Arvidsson som mottagare av KAK Performance Prize 2017. Monika har tävlat flera år inom karting och tog 2017 steget upp till bilracing där hon lyckades direkt. I klassen SPVM Clubman tog hon i hård konkurrens två vinster och stod på prispallen 5 gånger på 8 tävlingar. Detta gjorde att hon placerade sig som total två i sin debutsäsong 2017. Monika hade även mycket fina framgångar i Radical Endurance Cup under 2017 med ett antal pallplatser. KAK önskar lycka till med den fortsatta satsningen!

Detta pris om 10.000 kr går till en västsvensk ung motorsportutövare som gjort en anmärkningsvärd insats under föregående säsong. Förrutom prispengarna så får vinnaren även en statyett i plexiglas formgiven av Joakim Thedin. Priset överlämnades av KAK Västras ordförande Thomas Lindskog den 5 december på AMG Center i Göteborg.

För mer information; www.kak.se.

Kort fakta om Monika Arvidsson:
- 17 år
- Bor i Göteborg.
- Studerar på Lerums Gymnasium.
- Började köra Karting 2010 i klassen Micro.
- Körde i SPVM Clubman och Radical 2017.

Följ Monika Arvidssons säsong 2018 på ; https://www.facebook.com/monikaracing
17-11-29 David Arhusiander, 2017-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond
26-årige David Arhusiander, tar steg för steg mot en codriverkarriär på toppnivå - med utlandsrace i sikte, där har vi 2017-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.

En minnesfond förvaltad av Katrineholms Motorklubb utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång går det till en ung men redan meriterad codriver tävlande för Jämtlands MK, en mycket uppskattad kille i rallysverige med ett SM-silver och ett JSM-silver i sin karriär.

David är flitigt anlitad av många svenska rallyåkare/team, och beröms för att vara en mycket noggrann och grymt fokuserad teammedlem. Han är helt säkert sveriges mest beresta codriver, då han oftast har 60 mil eller mer till varje tävling, då han bor och jobbar i Östersund. Och för att ännu bättre kunna kombinera jobb och codriverdelen, så har från hösten ett eget företag/AB i Bygg o Kakelbranschen. Så inställningen är fullt fokus mot en bilsportkarriär.

Sin bilsportkarriär började han hemma i Östersundstrakten, lite av en slump då han inte har några bilsportare i familjen, och han börjar som kartläsare till Oskar och Anton Brorsson runt 2012/2013. Under 2014 sker samarbetet på mera fast basis med Anton Brorsson, under 2015 blir det JSM-tävlande med Patrik Adolfsson. Stora SM-lyftet sker under 2016 där han tillsammans med Anders Karlsson blir 2:a i SM otrimmat 4WD.

2017 blir det ytterligare JSM-framgångar då han i par med Emil Karlsson blir 2:a i JSM Trimmat, och han hinner även med att bli 2:a i Svenska Rallycupen med Isac Nordström.
- Oj vad häftigt, säger en klart överraskad David när vi når honom via telefon, - Fantastiskt roligt att bli uppmärksammad med ett sådant pris, man är hedrad och smått chockad, men framför allt väldigt glad såklart avslutar David Arhusiander hemma i Östersund.

Han har fått omdömet som en väldigt noggrann, lugn, kunnig och mycket engagerad codriver som alltid har koll på läget i och utanför bilen. 2018 kommer att bli ett spännande år, när han nu kliver in som ordinarie codriver hos framtidslöftet Elias Lundberg, och där det då även står utlandsuppdrag och egna noter på schemat.

Vi önskar ett stort fortsatt lycka till.
17-11-26 Jubileum för Bengtsfors MotorClub
Bengtsfors MotorClub är en klubb med anor ända från femtiotalet. Klubben har haft toppar och dalar under åren. Höjdpunkterna var isracingen och Dalsland Ring på sextiotalet. Sedan följde en mörk tid på sjuttio- och åttiotalet. Klubben fick en nytändning på nittiotalet med en ny generation unga rally- och banracingförare, men efter Lear-kraschen 1999 gick det utför med klubben igen… Det var så illa att 2007 insåg klubben att om man inte hittade på något drastiskt skulle klubben gå i konkurs inom ett år.

Precis i rättan tid var det någon som kom med förslaget att prova på den nya grenen Drivers Open. Det är en rekryteringsgren som påminner om rally, men man kör med helt vanliga gatbilar. Maxhastigheten är satt till 80 km/h, vilket åstadkoms med hur man lägger banan. Klubben tyckte att detta var värt att satsa på och premiärtävlingen kördes den 1:a december 2007. Inför tävlingen sade man att om det kommer minst tio förare är detta något att satsa på. Det kom 19 st och resten är historia…

Bengtsfors MotorClub blomstrade igen och motorintresset steg till en rekordnivå som vi inte skådat i landskapet sedan Dalsland Rings glansdagar! Medlemsantalet växte och ekonomin för klubben var räddad. Till dags dato har Bengtsfors MotorClub arrangerat 66 tävlingar i Drivers Open. Det finns ingen annan klubb i landet som har arrangerat i närheten av så många tävlingar. Den 2:a december körs årets final och då är det alltså 10-årsjubileum sedan den första tävlingen kördes.

Årets dragplåster vid finaltävlingen blir ett mästarmöte mellan Erik Berger och Tommy Jagerwall. Erik Berger är världens äldste racerförare och han verkar aldrig kunna lägga hjälmen på hyllan… Han skulle ha avslutat sin karriär redan säsongen 2015 när han fyllde 90 år, men han gjorde om finalen när han var 91 år och i somras körde han en backtävling i Uddevalla, 92 år gammal (ung). Erik ställs mot Tommy Jagerwall, som också har ett långt och framgångsrikt liv inom banracingen, både som förare och teamchef. Båda har kört på elitnivå och även i historisk racing där Jagerwall har vunnit den totala cupen två gånger. Senast Jagerwall var i Bengtsfors var i samband med Bergers 90-års firande och då vann Jagerwall jubileumssprinten. – Jag har egentligen lagt hjälmen på hyllan, men när jag fick frågan om att köra ett mästarmöte mot Erik Berger kunde jag inte tacka nej. Jag minns med glädje min seger i Bengtsfors sommaren 2015. Nu skall jag möta Erik i en bil som jag aldrig har sett så jag har ingen aning om hur det kommer att kännas, men jag skall i alla fall satsa allt jag kan, sa Jagerwall.
-Jag har ju egentligen slutat, men det är ju så kul att köra bil och min licens löper ju inte ut förrän i januari 2018 så det gäller ju att passa på så länge det går, sa Erik Berger.

Finalen kommer att köras i Gapungebyns grusgrop, för det var där det började för 10 år sedan.
17-11-24 Dennis Rådström utsedd till Årets Ungdom av Svenska Bilsportförbundet
Dennis Rådström från Torsby har i år tävlat i Junior-VM i Rally, JWRC, där han och kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik slutade femma i mästerskapet och vann den interna rookie-cupen. För sina fina insatser under året tilldelas nu Dennis utmärkelsen Årets Ungdom av Svenska Bilsportförbundet.

– Det är jättekul att få denna utmärkelsen, säger Dennis.
– Det var absolut ingenting vi hade räknat med, och jag ser detta som ett pris till hela teamet och alla som hjälpt oss och jobbar stenhårt för att vi ska kunna hålla på. Att vi tillsammans kunnat bidra till utvecklingen av bilsporten känns väldigt bra.

Priset delas ut årligen till en ungdom som genom sin satsning gagnat utvecklingen av Svensk Bilsport och bilsporten i allmänhet, och har historiskt delats ut till internationellt erkända förare som Joel Eriksson, Timmy Hansen, Sebastian Eriksson och Joakim Darbom. Dennis är den första rallyföraren som tilldelas priset, som han får ta emot på Bilsportgalan i januari.
– Det ska bli kul att få ta emot priset på galan efter nyår, och utmärkelsen är en bekräftelse på att vi som team jobbar på ett bra sätt och levererar, vilket vi ska fortsätta med, avslutar Dennis.
17-11-20 Kristoffersson & Woodram win Gymkhana Grid 2017
•Gymkhana GRiD hosts inaugural South African event in Johannesburg
•2017 FIA World Rallycross Drivers' Champion Johan Kristoffersson wins the All-Wheel Drive Category, ahead of Petter Solberg and Andreas Bakkerud.
• Luke Woodham wins fourth consecutive Gymkhana GRiD Rear-Wheel Drive title, beating UK drivers Adam Elder and Danny Cross.
•Globally unlocked livestream showcases one of a kind motorsport competition online.

Gymkhana GRiD slays tyres and breaks records. Not only is it the only series where supercars, drift cars, factory prepared World Rallycross machinery and enthusiast tuned street beasts share the paddock and a track in anger. But in six short years GRiD has grown from hosting qualifiers in Europe and Scandinavia to shredding the tread with a lineup of multiple FIA world champions in the Adriatic and South Africa.

It has been a tense 12 month wait since Gymkhana GRiD last went live and loud in the metal in Athens. In all, close to 50 drivers rolled into Carnival City, Johannesburg eager to prove their worth in one of motorsport’s most unique events.

While we don’t need to tell you that the action at the inaugural South African edition of GRiD was hotter than a bushfire in the Savannah, we do need to tell you that the fans in the grandstands and the three million viewers on the globally unlocked livestream witnessed racing, tyre-smoke, flames and precision driving on an unprecedented scale. The smoking rubber on the blacktop of the #AutoCIRCUS powered by AutoTrader Festival are now the lasting reminders of what went down over an intense three days of horsepower filled mayhem.

What’s more an incredible All-Wheel Drive podium featured 2017 FIA World Rallycross Champion Johan Kristoffersson, multiple FIA World Champion Petter Solberg and World RX star Andreas Bakkerud. In the Rear-Wheel drive class Luke Woodham shrugged off technical problems to become the series most successful rear-wheel drive pilot, with four consecutive wins to his name. Woodham was pushed all the way to the line by fellow racers travelling all the way from the UK, Adam Elder and Danny Cross.

Don’t just take our word for it though. Watch all the action on the exclusive replay of the livestream, and then check out the inside line from the podium winning drivers below.

# # #
Luke Woodham – 1st place RWD
“This weekend has been the toughest Gymkhana GRiD to date. It’s been a real team effort to get this one – everyone has worked so hard and I’m really grateful. If you had said to me yesterday that I was going to be on the podium, then I wouldn’t have believed you. I had nothing left after a long day of qualifying. I’ve always been one to quite enjoy mind games with the other drivers, but this time I was just pushing and going absolutely flat out. I don’t know where the speed came from to be honest – I just dug deep. We had car trouble before the final, where the alternator packed up. The car was misfiring. After the earlier runs we had to switch out batteries and charge them between runs. Thank you to Baggsy and Terry Grant for their help – because I was really panicking! I just knew I had to go flat out. Props to Adam he’s been unbelievable all weekend and a great competitor. I never thought I’d be able to do this four times in a row.”

Adam Elder – 2nd place RWD
“I’ve just got to say thank you to my family and the crowds – everyone has supported me so much this weekend. It’s been a real emotional ride and I think I’m just exhausted now to be honest. I DNF’ed in the semi final, but Danny’s car broke so that put me through, so I think luck was on my side there. Overall, the coverage, the racing everything has just been incredible. Second place is fantastic, especially to do it for a second time in a row after last year in Greece. Of course I wanted to win it, but I’m still really pleased to get a result again. To be fair sitting on the second spot at an event like this isn’t a bad place to be! The temperatures have been so high over all of the weekend, so it has been very tough. Congratulations to Luke – I’m going to get him next year, I’ll keep coming back, faster and stronger that’s for sure! It’s been a long day.”

Danny Cross – 3rd place RWD
“The pressure all weekend has been unreal. When I got through to the top eight, and then found out I was racing against Adam, I thought it might have been all over. I switched over to Zestino tyres for the final battles and the grip levels were so much higher than what I had been using before. The extra grip and load on my car actually broke a halfshaft. I had to push the car off track and then up to the pits, but everyone really gathered around to keep me going. Literally I had three sets of mechanics offering to help – from Marko Palijan, James Stephen, and Izak Van Zyl. We got the car fixed 30 seconds before I had to be back on the start line for the next race. Being here in South Africa is amazing, and the effort to get here has been completely worthwhile. To get that third spot and be on the podium means everything to me. It’s hard for me to put into words, but to come to the world series in Gymkhana and be on the podium means everything to me. I don’t know what else to say; other than I’m definitely coming back with a faster car next year!”

Johan Kristoffersson – 1st place AWD
“I really don’t know what to say, I’m a little bit surprised that I was able to win to be honest! I knew our car was quick obviously, but Petter, Andreas and Ken are all fantastic drivers – and I honestly didn’t believe I would be able to beat them. There is just something inside my mind when I get into the finals of a race. I just really love it when the pressure is on and it’s all or nothing! I think Petter made a little bit of a different tyre choice at the end of the weekend, so maybe I just edged ahead there too. Overall I’m just so happy – thank you so much to Monster Energy and Gymkhana GRiD for having me here in South Africa it has been a fantastic experience. I’m grateful for every opportunity I get to race. I prepared as well as I could. Petter won the first time he came to GRiD, and now I’ve done the same it feels really good.”

Petter Solberg – 2nd place AWD
“First of all I have to say to be a part of this event and see all of the local South African drivers that have made the effort to come here and compete is fantastic. We have a lot of support from everybody and it’s been really good fun. I walked around in the service park in between my races to look at all the cars that people have built and see the effort that people are putting in just to race. And that’s why I think Gymkhana is one of the best motorsport events in the world that lets people compete. Congratulations to Johan, he had a fantastic race – and it was well deserved. As I said before Johan is such a quick learner and whether that is good or bad for me I’m not sure yet. I think for next year we need to come up with a different plan; maybe we don’t invite him!? I’m very happy to get both Polos in the final again – congratulations to everyone and I’m just really happy to be a part of it all again!”

Andreas Bakkerud – 3rd place AWD
“Coming here to Gymkhana GRiD in South Africa has really been a blast. To go out onto the course and just have fun with the Ford Focus RSRX is awesome. It was a swan song for the car in a way and a little bit emotional. I’ve been smiling every day and all weekend though. On the press day to give the media rides was super fun, and yesterday during the smoke show demos I even had my mom in the car as a passenger. I’m just really happy that I was able to get a good result – I was worried a little bit before the weekend that we wouldn’t be able to compete so well in the Focus because of its size, but we got there in the end! This is our fifth podium of the year including the ones from World RX, so it’s a great way to finish the season. In my final race I actually beat Johan, but just touched a cone so got a two second penalty. I gave it everything I had like I always do, and it’s awesome to get the podium.”

Ken Block – 4th place AWD
“The whole event here in Johannesburg, South Africa was amazing – Monster Energy and the organisers have done an incredible job. We’ve been very quick all weekend, and by the end my time compared to the Volkswagen’s [Petter and Johan] were pretty close – it was only in the final stages that they edged us out. Then it came down to a battle between me and Andreas. I beat him on the first round and then we made a small change to the engine map on my car, which meant he just had the edge on track. It’s been tons of fun to drive, and even just to watch has been so much fun. I’m just stoked to continue Gymkhana GRiD and hope it gets bigger and better in the future! Thank you to all the fans that have come out to watch us race; it’s been an absolute blast!”
17-11-06 Rallytravels erbjuder två program för Rally Sweden 2018!
Karlstad och Hotell Scandic Klarälven kommer att vara vårt centrum i år. Hotellet erbjuder mat och dryck och det är gångavstånd till Karlstads centrum där ni kan känna pulsen av rallyt.

När de är ute så kommer de att bjuda på soppa, korv som serveras från bussen.

Rallytravels erbjuder två alternativ; Program standard eller Program Extra för dig som vill få ut lite extra av rallyt.

I priset för program standard ingår följande:
Del i dubbelrum 3 nätter inklusive frukost, besök hos Ford WRC team, busstransporter inkl. guides till specialsträckor och serviceplats, rallypass, rally info, resultat .

Pris 6.550:-
Barn upp till 14 år ½ priset
Enkelrumstillägg 1.800:-
Avbeställningsskydd 320:-

Program Standard
Torsdag 15 februari
Under eftermiddagen tar ni er på egen hand till Karlstad och Hotell Scandic Klarälven fri parkering

Fredag 16 februari
Frukost däreft er åker vi buss ut och tittar på 2 specialsträckor

Lördag 17 februari
Frukost därefter åker vi buss och tittar på 2 specialsträckor och serviceplatsen i Torsby och besöker Ford WRC Team

Söndag 18 februari
Frukost därefter åker vi buss och tittar på 1 - 2 specialsträckor
Därefter hemresa

Vill ni få ut så mycket som möjligt av rallyt så kan Rallytravels erbjuda programet nedan.

Program Extra
I priset för Program extra ingår följande:
Del i dubbelrum 4 nätter inklusive frukost, besök hos Ford WRC team, busstransporter inkl guides till shakedown, specialsträckor och serviceplats, rallypass, rally info, resultat

Pris 7.295:-
Barn upp till 14 år ½ priset
Enkelrumstillägg 2.000:-
Avbeställningsskydd 320:-

Program Extra
Onsdag 14 februari
Under eftermiddagen tar ni er på egen hand till Karlstad och Hotell Scandic Klarälven

Torsdag 15 februari
Frukost därefter åker bussen till Shakedown och serviceplatsen i Torsby

Fredag 16 februari
Frukost däreft er åk er vi buss och tittar på 2 specialsträckor

Lördag 17 februari
Frukost därefter åker vi buss och tittar på 2 specialsträckor och serviceplatsen och besöker Ford WRC Team

Söndag 18 februari
Frukost därefter åker vi buss och tittar på 1 - 2 specialsträckor och målgången
Därefter hemresa

Är det något annat alternativ som ni vill ha kontakta gärna oss!

Mer info, dokument och fakta: http://www.rallytravels.com/

17-11-02 Vem blir årets Codriver?
Nu söker Thomas Carlssons Minnesfond kandidatnamn för 2017. 2009 instiftades minesfonden, där stipendiaten skall vara en ung och lovande Codriver. Normalt är det föraren i ett rallyteam som får den mesta uppmärksamheten, men då minesfonden för Thomas Carlsson, som var en framstående Codriver med SM och utlandssegrar i meritlistan, instiftades av Katrineholms Motorklubb, var det naturligt att fokus skulle vara på en Codriver. Utmärkelsen har utdelats åtta gånger, och har blivit lite av "Årets Codriver" i rallysverige.

Så nu söker minnesfonden namnförslag på den som skall få utmärkelsen 2017.

De tidigare stipendiaterna har onekligen låtit tala om sig,
2009 Christer Carlsson
2010 Miriam Walfridsson
2011 Martin Holmdahl, specialpris till Ola Kilestad
2012 Johan Lövgren
2013 Christoffer Bäck
2014 Sofie Lundmark
2015 Andreas Johansson
2016 Jim Hjerpe, specialpris till Johan Johansson och Ida Lidebjer Granberg.
2017 ??

Officiell webbsida http://www.kmk.nu/ThCarlssonsMinnesfond/
Och vill någon hedra minnesfonden med en gåva så är detta BG nr rätt val: 790-7249
Det går mycket bra att höra av sig om man efter insatt belopp vill ha ett gåvobevis.
(Tänk gärna på att ett gåvobevis kan vara en bra present att ge bort till den som redan har allt)

Förslag på namn till stipendiat 2017 tillsammans med en kort beskrivning, lämnas via mail på: info@kmk.nu. Senast 19 november vill vi ha in förslagen.
17-10-26 Nitro Circus-hjälte hedrades med spektakulärt BASE-jump i Durban
Nitro Circus bjöd Durban-publiken i Sydafrika på en actionspäckad show på Moses Mabhida Stadium i onsdags kväll. Med Travis Pastrana i spetsen fick publiken se alla de häftigaste tricken inom freestyle motocross, BMX, skateboard, scooter, inlines och mycket mer.

Den här showen var mycket mer än bara ytterligare ett stopp i kalendern för Nitro Circus. När Nitro Circus besökte Durban för tre år sedan gjorde Erik Roner den mest spektakulära entrén i showens historia genom att utföra ett BASE-hopp rakt ned i Moses Mabhida Stadium. Eric Roner gick tragiskt nog bort för två år sedan men igår hedrades hans minne med ett tandemhopp av Sean Chuma. Efter en videohyllning till Erik Roner öppnade Chuma den andra halvan av showen med att hoppa från stadiontaket tillsammans med en frivillig ur publiken. Hoppet lyckades och Chuma och hans partner landade inför en entusiastisk publik.

Publiken såg också storstjärnor som BMX-mästaren James Foster utföra en trippel bakåtvolt, FMX-åkaren Harry Bink visade sina konster och Bruce Cock gjorde det trick han var först i världen med som rullstolsbunden, en bakåtvolt på sin motocrosshoj.

Den 28 oktober avslutar Nitro Circus sin Sydafrika-turné i Johannesburg. Den 27 november 2018 kommer showen You Got This! till Stockholm och Tele2 Arena. Men däremellan blir det stopp i Saudiarabien och Australien senare i höst och i vår.

Nitro Circus i Durban https://drive.google.com/open?id=0B4gDe5n1t6XXOFhjWjdqbVoxSTQ
17-10-20 Världspremiär för Travis Pastrana och Nitro Circus i Sydafrika
I helgen har Travis Pastrana och hans Nitro Circus världspremiär för sin nya actionshow You Got This i Sydafrika! i morgon, lördag den 21 oktober, bjuder trettio adrenalinstinna deltagare på en actionfylld show med vansinniga och dödsföraktande stunts på Cape Town Stadium i Kapstaden,

Showen utgör premiär för en världsturné som pågår i ett drygt år. Turnén inleds med tre shower i Sydafrika för att sedan via Saudiarabien och Australien ta sig till Europa för tio shower under 2018. Den 27 november 2018 landar Nitro Circus i Stockholm på Tele2 Arena.

Turnéplan för Europa Nitro Circus: You Got This
20 November 2018 Birmingham, GBR, Arena Birmingham
21 November 2018 Glasgow, GBR, The SSE Hydro
22 November 2018 Manchester, GBR, Manchester Arena
23 November 2018 London, GBR, O2 Arena
27 November 2018 Stockholm, SWE, Tele2 Arena
30 November 2018 Paris, FRA, AccorHotels Arena
4 December 2018 Munich, DEU, Olympiahalle
7 December 2018 Zürich, CHE, The Hallenstadion
8 December 2018 Mannheim, DEU, SAP Arena
9 December 2018 Antwerpen, BEL, Antwerp Sportpalats
17-10-06 Travis Pastrana i rekordhopp över Themsen
Ledaren för Nitro Circus och actionsport-ikonen Travis Pastrana kan nu lägga ytterligare ett ”först i världen”-stunt på sin meritlista. Under torsdagen lyckades han med den första bakåtvolten på motorcykel mellan två pråmar på Themsen i London. Pastrana hade att fajtas mot vind och vågor när han hoppade mellan pråmarna.
– Att lyckas med ett sådant här stort trick är otroligt, säger Pastrana. Att sedan få göra det på en sådan plats, i en stad som London, gör det hela ännu mer speciellt. Förhållandena var verkligen en utmaning. Vågor och starka vindar utgjorde variabler utanför vår kontroll och det är då saker och ting verkligen kan gå fel. Men Nitro Circus handlar om att tänja på gränserna och att vara först i världen.

Avståndet mellan pråmarna, som låg oförtöjda 40 meter ut i vattnet, var cirka 23 meter. Efter landning hade Pastrana elva meter på sig att få stopp på motorcykeln. Med vindbyar av en styrka på upp till 10 sekundmeter fanns det stor risk att Pastrana skulle kunna missa landningen på den åtta meter smala pråmen. Risknivån inför hoppet var hög. Mike Metzger kraschade svårt och fick en fraktur i nedre ländryggen när han gjorde ett försök 2006. Metzger är sedan dess helt återställd men ingen har upprepat försöket sedan dess, förrän igår.

Varför fortsätter Travis Pastrana att ta sådana risker, han är ändå en världsstjärna som redan har varit först i världen med ett antal trick och han har vunnit priser i fler tävlingar än han kan minnas? Svaret är enkelt. För Pastrana, som för alla andra aktiva inom Nitro Circus, är det ständig utveckling som gäller.
– Att leva innebär att ta risker, förklarar Pastrana. Om du har ett mål du vill uppnå måste du först vilja tänja på gränserna för att ta dig dit, att kliva utanför din bekvämlighetszon och sedan göra allt.

Stuntet i London genomfördes som en del av lanseringen av den nya Nitro Circus-turnén, You Got This, vars Europeiska del startar den 20 November nästa år i Birmingham, England, och som kommer till Stockholm och Tele2 Arena den 27 November 2018.
17-10-04 Travis Pastrana och Nitro Circus till Stockholm 2018 med nya You Got This Tour
Actionsport-fenomenet ger tio adrenalinpumpade shower i Europa 2018
Biljettförsäljning startar fredag 6 oktober på nitrocircus.com
Nitro Circus största ögonblick och några av dess mest oförglömliga stunts är produkten av actionsport-ikonen Travis Pastranas hjärna. För cirkusdirektören Pastrana innebär en dag på jobbet att tänja på gränserna och han har också förmågan att driva sitt crew att ”go big or go home”… Och i vissa fall är det mot bättre vetande! Med You Got This kommer Travis och hans gäng att ta sina trick till nya nivåer för att skapa den häftigaste, galnaste och roligaste showen i Nitro Circus historia.

Turnén på tio shower i sex europeiska länder drar igång den 20:e november 2018 med första stoppet på Birmingham Arena, och den 27:e november 2018 kommer cirkusen till Tele2 Arena i Stockholm. Biljetter kan köpas via nitrocircus.com från fredag den 6:e oktober.
– Jag har släppt loss fullständigt med You Got This, säger Travis Pastrana. Nu samlar jag alla mina bästa – och värsta – idéer i en enda stor show. Allt som jag någonsin har velat se live tar vi nu med ut på turnén. Det blir större och helt nya ramper och ännu galnare stunts. Det är helt overkligt. Men se upp, det kan bli en del hårda landningar.

Nitro Circus: You Got This består av Travis Pastrana och de bästa åkarna i FMX, BMX, Scooter och Inline, bland dem flerfaldiga medaljörer i X Games och flera Nitro World Games-mästare. Med Pastrana i spetsen kommer dessa internationella stjärnor att försöka sig på aldrig tidigare gjorda trick och galna stunts i en ny och utmanande produktion komplett med massiva nya ramper, vansinniga fordon och farkoster. Det blir en show utan gränser, med mer spänning och mer dödsförakt än någonsin tidigare.
– You Got This är mer än en turné, det är en livsstil, förklarar Pastrana. Som ledare för Nitro Circus är det mitt jobb att inspirera gänget att pressa sig längre, högre och snabbare än vad de trodde var möjligt. Ibland blir det kanske mer än vad som är möjligt, det är en utmaning, helt klart, men det är det vi lever för.

Turnéplan Nitro Circus: You Got This
20 November 2018 Birmingham, GBR, Arena Birmingham
21 November 2018 Glasgow, GBR, The SSE Hydro
22 November 2018 Manchester, GBR, Manchester Arena
23 November 2018 London, GBR, O2 Arena
27 November 2018 Stockholm, SWE, Tele2 Arena
30 November 2018 Paris, FRA, AccorHotels Arena
4 December 2018 Munich, DEU, Olympiahalle
7 December 2018 Zürich, CHE, The Hallenstadion
8 December 2018 Mannheim, DEU, SAP Arena
9 December 2018 Antwerpen, BEL, Antwerp Sportpalats
17-08-29 Beträffande uppdateringarna!
Märkte du att det inte blev några uppdateringar mellan 22 och 28 augusti?
Ber så mycket om ursäkt för det. Diverse fysiska skador, andra hälsoaspekter, men framförallt jävligt trevligt sällskap i Torsby gjorde att de uteblev.

Har nu åter tillgång till internet och hoppas ni har överseende.

Stort varmt tack till alla som stod ut med oss och gjorde vår vistelse och verkstadstour i Torsby, Östmark med omnejd så trevlig!

/Webban Maria
17-08-28 Rallyföraren Jonas Kruse blir lycraman – cyklar för Cancerfonden i Alliansloppet
På söndag byter SvT Sport:s bilsportexpert, Jonas Kruse, flamsäker overall mot kroppsnära lycraställ. Detta när den populäre värmlänningen ska cykla mountainbike i Alliansloppet i Trollhättan.

Jonas Kruse tävlar tillsammans med Mattias Adielsson, Per Johansson och Jerker Axelsson i kändislaget ”Rally”.
– Det är en välgörenhetsklass i Alliansloppet där vi ska samla in pengar till Cancerfonden, med det ändamålet var det naturligt att tacka ja, berättar Jonas Kruse och tillägger att det var bilhandlaren Kajsa Jansson, Karlstad, som engagerade honom och svenska Volvohandel i kampen mot cancer. På tävlingsbilar har han haft reklam för Barncancerfonden.
– Kajsa har även betytt mycket för mig personligen, det var hon som öppnade dörren för mig hos Volvo. Därför är det en plikt att delta i Alliansloppet och cykla för Cancerfonden, säger han.

Jonas berättar att han har legat i hårdträning under de senaste veckorna. Hemma har han haft de båda hårdtränande döttrarna Fanny och Fia samt sambon Ulrika Goodholm efter sig som blåslampor i syfte att få upp spänsten inför söndagens lopp i Trollhättan.

Det är har blivit kvällsturer på den nyinköpta MTB-cykeln kring Grums och Vålberg, som längst 2,5 mil utan uppehåll.
17-08-08 Jonas Kruse nominerad till TV-priset Kristallen
Den populäre motorsportprofilen Jonas Kruse, från Grums, är nominerad till Årets Sport-TV-profil i TV-priset Kristallen.

Det forne rallyproffset är expertkommentator åt SvT Sport inom bilsport sedan 2003. Inledningsvis avsåg expertuppdraget rally-VM och SM, som efterhand kommit att kompletteras med STCC-racing och rallycross-VM.
– Jag är naturligtvis både glad och stolt över nomineringen till det fina TV-priset, säger Jonas Kruse med anledning av nomineringen.

Jonas Kruse, 51, har en väldigt lång och bred bilsportkarriär med rally som huvudinriktning. Han är bland annat både svensk och norsk mästare i rally samt har ett antal klassegrar i VM- och EM-rallyn. Han har varit förbundskapten i rally åt Svenska Bilsportförbundet samt som stallchef för Clio Junior Team matchat fram både Per-Gunnar ”PG” Andersson och Patrik Sandell till juniorvärldsmästare i rally.
Han har även arbetat med testning och utveckling av racer- och rallybilar.

Under våren 2017 medverkade Jonas Kruse i ett mycket uppmärksammat SvT-reportage om att vara idrottsförälder. Hans båda döttrar utövar bollsport på elitnivå.
– Jag jämförde lite med mig själv och mina föräldrars engagemang. När jag var ung, innan det blev rally till 100 procent, spelade jag ishockey och sysslade med judo med ett stort föräldraengagemang, berättar Jonas.

Nu ska tittarna säga sitt genom att rösta via SvT:s nedladdningsbara DUO-app fram tills 1 september då Kristallengalan genomförs.

Du röstar här: https://www.svt.se/kristallen/nominera-dina-favoriter-till-kristallen-2017
17-08-05 Nominera Motorsporten och Jonas Kruse till Kristallen!
Det är inte ofta motorsporten finns representerade på sportgalor eller som nu, Kristallen! Så gör som jag och din röst på Jonas Kruse!

https://www.svt.se/kristallen/nominera-dina-favoriter-till-kristallen-2017
17-05-17 KAK Racing Car Show
Under den årliga bilutställningen Tjolöholm Classic Motor den 21/5 kommer Kungliga Automobil Klubben i år att genomföra ett unikt arrangemang där besökarna skall få en närmare inblick i ett antal klassiska racingbilar. Inför sittande publik skall bilen både startas och köras. Publiken kommer även få en närmare titt på bilens motor, prestanda och innehåll. På plats finns även bilens ägare, mekaniker eller den förare som kört bilen. I skrivande stund är det ingen dålig startuppställning som publiken kommer att få se. Eller vad sägs om en Lotus 12, Ferrari Stangelluini, Jaguar Silk Cut Le Mans, BAR Honda F1, BMW 3.5 CSL.

Ladan på Tjolöholms slottsområde kommer att förvandlas till en klassisk racingdepå med två stycken läktare på var sin sida om bilen som kommer att köras in i position framför läktarna. Där äger en intervju rum och man kommer att få ta del av varje bils unika racinghistoria. Efter genomförd genomgång kommer
ilen att startas igen och köra ett varv runt ladan till en angränsande depå. Under dagen kommer åtta stycken racingbilar att visas upp mellan klockan 11-15. Hjärtligt välkommen till KAK Racing Car Show!
tjoloholmclassic.se
17-05-13 Krutkupen inbjuder arrangerar Värmlandsmästerskapet i uthållighet
Alla fyllda 14 år får vara med i Krutcupen som 2017 arrangerar Värmlandsmästerskapet i uthållighet!

Värmlandsmästerskapet i uthållighet 2017:
Säffle 3 juni
Arboga 17 juni
Gelleråsen 6 timmars 24 september
Final Karlstad 18 november

Varmt välkommen för alla, både nya och gamla bilsportsvänner!

För mer info kontakta 070-798 23 78

KRUTCUPEN - SVERIGES ENKLASTE BILSPORT!
team Värmlandsmästerskapet

www.krutcupen.se

17-05-10 Anders Gullström vann Rallytravels resa till Finland!
Det blev Anders Gullström som blev den lyckliga vinnaren av Rallytravels populära resa till Finland!

Stort grattis!

Och varmt tack till Rallytravels som skänkte resan till mig! Jag rekommenderar er varmt att kolla in deras enormt bra motorsportresor!

Stort varmt tack även till alla ni som sponsrar och gör mitt arbete med att driva Inax livsverk vidare!
17-04-30 Sista dagen - Stor vinstchans! 96 vinstchanser på Rallytravelsresan till VM i Finland!
Sista dagen idag att sponsra för att kunna vinna Rallytravels populära Rallytravels till Finland. I skrivande stund är det 96 andelar med 250-kronor som är med!

Rallytravels firar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-04-27 KAK Racing Car Show
Under den årliga bilutställningen Tjolöholm Classic Motor den 21/5 kommer Kungliga Automobil Klubben i år att genomföra ett unikt arrangemang där besökarna skall få en närmare inblick i ett antal klassiska racingbilar. Inför sittande publik skall bilen både startas och köras. Publiken kommer även få en närmare titt på bilens motor, prestanda och innehåll. På plats finns även bilens ägare, mekaniker eller den förare som kört bilen. I skrivande stund är det ingen dålig startuppställning som publiken kommer att få se. Eller vad sägs om en Lotus 12, Ferrari Stangelluini, Jaguar Silk Cut Le Mans, Footwork F1, BMW 3.5 CSL m.fl.

Ladan på Tjolöholms slottsområde kommer att förvandlas till en klassisk racingdepå med två stycken läktare på var sin sida om bilen som kommer att köras in i position framför läktarna. Där äger en intervju rum och man kommer att få ta del av varje bils unika racinghistoria. Efter genomförd genomgång kommer bilen att startas igen och köra ett varv runt ladan till en angränsande depå. Under dagen kommer åtta stycken racingbilar att visas upp mellan klockan 11-15. Hjärtligt välkommen till KAK Racing Car Show!
17-04-26 Förbundsdirektör Thomas Jansson lämnar Svensk Bilsport
Thomas Jansson lämnar sin tjänst som förbundsdirektör på Svenska Bilsportförbundet. Det står klart efter ett gemensamt beslut mellan förbundsstyrelsen och Thomas Jansson.

Svensk Bilsport står inför flera nya utmaningar och förbundsstyrelsen och Thomas Jansson har tillsammans kommit överens om beslutet.
- Jag och Thomas har hela tiden haft en öppen dialog i detta och Thomas har under sina nio år som förbundsdirektör gjort väldigt mycket för Svensk Bilsport. Och vi är väldigt måna om att det här avslutet blir bra för Thomas, detta är ett gemensamt beslut som vi inom förbundsstyrelsen har tagit med Thomas, säger Kenneth Thorén, Svenska Bilsportförbundets förbundsordförande.
Thorén blir nu också den som kliver in som tillförordnad förbundsdirektör under tiden tills det att tjänsten är tillsatt.
- Ja, jag kommer finnas på kansliet fram tills det att vi har en ersättare på plats. Rekryteringen av ny förbundsdirektör kommer påbörjas omgående, avslutar Thorén.

Efter nio år på posten lämnar nu Thomas Jansson tjänsten som förbundsdirektör för Svensk Bilsport.
- Det är dags både för mig och förbundet att ta nytt tag och förnya. Vi har tagit fram en ny vision och marknadsstrategi och det är en ny styrelse på plats så det känns som en naturlig tidpunkt för mig att gå vidare efter nio mycket engagerande år, säger Thomas Jansson.
17-04-18 Bara 5 dagar kvar - stor vinstchans med 81 andelar med vinstchans på Rallytravelsresa till VM i Finland!
I skrivande stund är det 81 andelar med chans att vinna Rallytravels populära resa till VM i Finland i sommar!

Rallytravelsfirar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-04-18 PASSA PÅ! - Mindre än två veckor kvar - bara 74 vinstchanser ute Rallytravelsresa till VM i Finland!
I skrivande stund är det 74 andelar med chans att vinna Rallytravels populära resa till VM i Finland i sommar!

Rallytravelsfirar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-04-07 Full fart utomhus på Elmia i påsk!
Utanför mässhallarna på Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping blir det show varje dag.Adrenalinpumpande action med vådliga stuntuppvisningar, drifting med millimeterprecision och burnouter långt efter att solen gått ner.

Turtle Wax Arena utanför hall D bjuder löpande på häftiga event under påskhelgens Bilsport Performance & Custom Motor Show, och de som besöker mässan har tillgång till showen flera gånger varje dag.

Terry Grant gör svensk comeback. Sist han besökte mässan var 2011 och sedan dess har han ökat på antalet världsrekord till runt 20 stycken. Han har bland annat rekord i körning på två hjul med bil.

Garanterat kommer hans show med bland anant en liten Legends-car, som han lämnar förarlös medan den sladdar i ringar, uppskattas av både stora och små.

Det blir också vrålande högljudd drifting och uppvisning med motorcyklar. I år gästas mässan av det unga stuntproffset Elliot Gröndahl som bland annat kör en helt eldriven hoj på ett sätt som man trodde var omöjligt.

Militären är på plats och visar upp sin stridsvagn som får marken att vibrera under vikten. Och vid något tillfälle under helgen utlovas det också en öronbedövande överflygning av militärens luftburna hjältar.

I vanlig ordning drar svensk drifting igång varje år med tävlingen Påsksladden på lördagskvällen med kvalkörningar tidigare under dagen. Bakhjulsdrivna bilar där vissa har över 1.000 hästkrafter kör med rykande bakdäck så nära varandra det går utan att nudda mer än de tangeringspunkter som placerats ut runt banan. En upplevelse för både öra och öga!

Under kvällen öppnas grindarna till arenan upp och det är fri entré till ståplatserna både under påsksladden och vid allmänhetens burnoutshow som pågår till sena timmarna.

En sak är säker – årets påskhelg blir ett händelserikt äventyr för alla som kommer!

Se tidsprogrammet på www.custommotorshow.se.
16-04-05 Tre veckor kvar och stor vinstchans - Sponsra med chans att vinna Rallytravelsresa till VM i Finland!
I skrivande stund är det 70 andelar med chans att vinna Rallytravels populära resa till VM i Finland i sommar!

Rallytravelsfirar i år tjugo år och annordnar inte bara rallyresor, utan även resor ut till andra motorsport arrangemang, som till exempel Rallycross-VM!

Du som vill stötta mitt arbeta och sponsrar 250 kronor eller mer under perioden 1 januari - 30 april
är med i utlottningen av rallyresan till Finland som tack.

Tack alla sponsorer för ni gör mitt arbete möjligt!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

16-03-25 Du har väl inte missat att Motorpsort i Värmland lottar ut Rallytravelsresa till Finland!
Sponsora och vinn - Nu har du chansen att vinna din rallyresa med Rallytravels på deras tjugoårsjubileum till Finland!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-03-23 Mopeder, mc-bilar och 50-tal på Elmia!
I hall C, även känd som Nostalgia-hallen, har vi till årets Bilsport Performance & Custom Motor Show gett plats för tre huvudteman med 50-talet som gemensam nämnare. Det var då Europa skulle byggas upp på nytt efter kriget vilket ck fordonsindustrin att tänka i helt nya banor.

1952 infördes bland annat den nya mopedlagen i Sverige.
Ett billigt skatte- och körkortsbefriat fordon som ck köras från 15-årsdagen skulle sätta landet på rull. Och precis så blev det. Men det var med vissa motkrav. Effekten ck vara max 0,8 hästkrafter, hastigheten max 30 km/h. Mopeder av alla de slag och årtionden kommer till hall C i år, då vi uppmärksammar att moppen fyller pensionär – 65 år! Hittar du just den du hade?

Den som hade körkort kunde investera i en mc-bil, eller mikrobil som de också kallas. Messerschmitt känner de esta till, men även Heinkel, BMW och Bond Bug var stora. Konceptet var gemensamt – en väldigt liten, billig och smidig trehjulig bil med motorcykelmotor. Den förväntade succén uteblev dock, men idag är mc-bilar hett eftertraktade. Den svenska MC-Bil Klubben har över 400 medlemmar som ställer upp med ett stort gäng fantastiska, roliga, besynnerliga och vackra små fordon.

Dessutom uppmärksammar vi det svenska 50-talet och de där vardagsbilarna som tog oss till sysslorna och semestern under tider av folkhemsbygge. Men allt var inte beigefärgade hattar och ytterrockar, ty bakom hörnet lurade rockmusiken ...

Nytt för i år är även en liten scen där Nostalgia Magazine och MHRF bjuder upp gäster som har anknytning till fordonen i hallen.
I hall C ska det dessutom mekas live av den kände hojbyggaren Adam Nestor som påbörjar renoveringen av en Norton 750 Commando.

Och så kommer en mängd fordonsklubbar av vilka Volvo- klubbarna får en extra stor yta. Märket fyller trots allt 90 år. Ett gäng vassa TT-cyklar kommer också, en riktigt läcker VW- samling och ett par udda sportbilar. Det uppmärksammas att högertra ken blev verklighet för 50 år sedan och en moped kommer auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden.

Sist men inte minst kommer det ett gäng entusiastiska besökare. Sådär 80.000, precis som det brukar!
17-03-18 Ö-resan på Lidingö
För att rama in Picko Troberg Memorial kommer den årliga Ö-RESAN gå av stapeln samma dag, den 22:a april. Denna nostalgiska "rally-orienteringen" runt Lidingö samlar en mängd fina klassiska bilar. Det första ekipaget kommer släppas iväg från Skogshem & Wijk kl 10 den 22:a april och resan beräknas ta ca 2 h runt ön.

När ekipagen kommer tillbaka parkeras de väl uppställt så att alla kan beskåda de sköna fyrhjulingarna, antingen innan eller efter ni besöker Picko Troberg Memorial.

I skrivande stund har 64 av 100 bilar anmält sig, men vi vet med erfarenhet att det kommer att bli fullt.

Så ta chansen anmäl dig och ditt fordon redan idag.

Gå in och läs mer på Ö-RESANS hemsida, http://www.oresan.se/
17-03-18 Picko Award - Auktion
Under denna dag kommer Picko Award att delas ut för första gången. Priset kommer gå till den unge föraren som har kört "långt bättre än sin budget", föregående år. Detta pris kommer senare delas ut, årligen, på Bilsportgalan. På detta sätt ger vi tillbaka av Pickos anda i framtida svensk racing.

För att finansiera detta pris kommer vi att ha en auktion mellan den 10 - 22 april med samlarföremål från bl.a. Rickard Rydell, Stanley Dickens, Felix Rosenqvist m.fl. och upplevelser från bl.a. ett otroligt Aston Martin garage i Stockholm.

Denna auktion kommer hållas på Tradera och avslutas under eventet den 22:e april.

Följ oss på Facebook, https://www.facebook.com/pickomemorial/, för att få mer info om vad som kommer att auktioneras ut mellan den 10 - 22 april.

Vill ni bidra till att framtida svenska förartalanger för en knuff i karriären?

Vill ni vara med och skapa hopp för framtida svenska förartalanger är ni mer än välkommen att maila Peter era ideér och tankar om vad ni kan bidra med till denna auktion.
17-03-18 Picko Troberg Memorial
Vad: Picko Troberg Memorial
Var: Skoghem & Wijk, Lidingö, Stockholm
När: 22:a april mellan kl 11-17

Detta är ett event för att hylla Picko Troberg som gick bort den 17 april 2016. På detta event kommer en stor kollektion av Picko´s racingbilar visas, kända och okända personer kommer prata om deras minnen om Picko på scen plus att det kommer finnas en massa minnen av Picko Troberg och allt vad han gjort för svensk racing samt bilvärld under sin livstid.
Under dagen kommer Picko Award att delas ut för första gången. (Läs mer nedan)

Eventet kommer ramas in med en känsla av nostalgi och vi ser gärna att ni klär upp er i 40-, 50-, eller 60-tals kläder. Bäst klädda vinner fina priser som vanligt.

Det kommer även finnas en liten marknad, musikunderhållning och en hel del kring detta event som kommer lyfta er dag.

Eventet kommer toppas med Ö-resans alla klassiska bilar som varit ute och svängt på Lidingö under dagen. (Läs mer nedan)

Mustaschtävling
Självklart måste ett Picko Memorial ha en mustaschtävling. Använd all er fantasi och se till att sticka ut eller vara så lik Picko som möjligt, för han var ju ändå Sveriges snabbaste mustasch. För mer info och uppdateringar följ oss på Facebook https://www.facebook.com/pickomemorial/
17-03-16 Billy F Gibbons från ZZ Top besöker Bilsport Performance & Custom Motor Show
Så var det klart! ZZ Top-medlemmen Billy F Gibbons kommer att delta på årets upplaga av Bilsport Performance & Custom Motor Show i påsk. Han visar upp sitt senaste hot rod-bygge och med sig har han gode vännen och kände bilbyggaren Jimmy Shine som byggt bilen. Även Tom Smith, känd från tv-serien Mis t Garage, tar sig över Atlanten och besöker mässan!

Billy F Gibbons senaste hot rod, Whiskey Runner, är just nu på väg till Sverige i en container för att visas upp på Bilsport Performance & Custom Motor Show i påsk. Både Jimmy Shine, som byggt Forden, och ägaren Gibbons kommer att gästa årets upplaga av mässan på Elmia.

Hot rodden är en rejält taksänkt 3-fönsters Ford Coupé -34 som han skaffade för tio år sedan. Efter inköpet lämnades bilen till Jimmy Shine som då jobbade på So-Cal Speedshop i Pomona.
Under åren har Gibbons fått ett antal bilar byggda eller modi erade där och när Jimmy yttade till egen verkstad följde också Gibbons Whiskey Runner med.

Rockstjärnan skriver autografer vid sin hot rod på lördagen och söndagen under påskhelgen. Något musikaliskt inslag blir det emellertid inte utan Gibbons kommer enbart att njuta av alla
na fordon.

Ytterligare en kändis kommer och det är Tom Smith från tv-serien Mis t Garage som spelas in i Dallas, USA. Tom är på plats alla fyra mässdagarna för att bli intervjuad och skriva autografer i D-hallen samt vandra runt i övriga hallar för att inspektera olika bilbyggen.
– Jag vill snacka med så många människor jag bara hinner. Det ska bli mycket intressant att se vad ni bygger där borta i Europa, meddelar Tom.
Företaget Lonestar Cars i skånska Rydsgård har dessutom köpt en Cadillac -64 av Tom Smith som auktioneras ut på Elmia under påskhelgen.

Årets mässa blir kändistät så det gäller att redan nu boka in den 14-17 april för ett besök på Elmia och Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping.
17-02-24 Ramona delade ut stjärnor i Michelin guide
Igår arrangerades den stora presskonferensen för Michelin Guide Nordic Countries 2017. Över 100 journalister slöt upp till konferensen och avslöjandet om vilka nya restauranger och hotell som skulle premieras med den åtråvärda Michelin-stjärnan. Ramona agerade konferencier och delade ut de nya stjärnorna tillsammans med Michael Ellis, International Director för Michelin Guide. Presskonferensen livesändes och kan ses igen här https://www.youtube.com/watch?v=TDpvyHoN88g.

De svenska krogar som får sin första stjärna i Guide Michelin är Restaurant Sture i Malmö och Imouto i Stockholm. Vollmers i Malmö hade en stjärna sedan tidigare – nu har de två. Alla krogar i Norden som fick stjärnor förra året har fått behålla sina stjärnor.
17-02-22 Kullings Motorsällskap 50 år
I mitten av 60-talet började några motorintresserade i trakterna av Herrljunga och Vårgårda diskutera om det gick att bilda en motorklubb.
Första årsmötet bestämdes till mars 1967, då kom det fram namnförslag på klubben: Kullings Motorsällskap.
Första styrelsen bestod av ordförande Anders Östlund, vice ordförande Göran Borg, Bror Tydesjö kassör, Kjell-Åke Arenstedt sekreterare, Lars Olsson klubbmästare och Lars Elveskog ledamot.

Första klubblokalen i Herrljunga var vid gamla OK-tappen, 1970 flyttade man till en källarlokal vid Helge Anderssons Bil AB, och 1976 flyttade man till Tarsleds gamla skola.

50 år går inte att sammanfatta med några rader, särskilt som detta Motorsällskap har gjort ett större antal lyckade arrangemang och haft många duktiga aktivaförare och kartläsare. För att inte tala om alla enastående prestationer från våra funktionärer.

24 februari 1968 körde man den första Kullingstrofén, tävlingsledare var Sigvard Johansson Vårgårda. Den bestod av 9 specialsträckor och segrare var Lennart Nyström - Clas Nyström, SMK Trollhättan i en SAAB V4.

Kullingstrofén arrangeras varje år.

Klubben har arrangerat SM tävlingar:
3 augusti 1985 VÄSTRALLYT ihop med SMK Trollhättan och Älvbygdens MK
10 september 1988 VÄSTRALLYT ihop med SMK Trollhättan och Älvbygdens MK då var det finaltävlingen
24 augusti 1991 AMALIE-trofén med start o mål i Vårgårda
30-31 augusti 1996 NORDIC-trofén SM Finaltävlingen med start o mål i Vårgårda
Kullings MS arrangerar vart annat år VM, Vedums mästerskapen en rallytävling på
2 sträckor som köres två gånger, även Nossebro City Race som uppvisningsrally.

Motorklubben har fostrat många bra förare och kartläsare, man har vunnit 76 st totalsegrar i olika rallytävlingar. Första segern vann Carl Dicander 4 december 1971, Därefter har det blivit många segrar, flest hittills är Kjell Olofsson med 22 segrar, följd av Bengt Abrahamsson med 14 segrar och sedan Henrik Persson med 11 segrar. Den mest rutinerade kartläsaren är Bo Holmstrand, som har vunnit 29 totalsegrar med olika förare och även SM-guld 2009, 2013 och 2014. Peter Fogel, även han framgångsrik kartläsare, åkte med Nils Fransson från Vännäs MK och vann SM-guld och Junior-SM-brons 2010 och SM-silver otrimmat 2 wd 2011.

MC-sektion bildades 1972, även här finns många framgångsrika förare, Far o son Bäck, Joakim Hedendal, Peter Isaksson, Bröderna Öberg (dom är 3 st), Alexander Berggren, Tobias Stark, Mikael Samuelsson och många andra.

Motorklubben firar sitt 50 jubileum den 25 mars 2017 i Tångahallen Vårgårda. Då inbjudes nya och gamla medlemmar även alla förare och kartläsare som haft licens i Kullings MS. Det vore kul att se dem på detta jubileum. Klubben har jobbat fram en jubileumsbok som kommer att presenteras vid denna fest.

Nu vrider vi ratten och ställer in hjulen, lägger i växeln och gasar mot framtiden, mot nästa 50 år, till att börja med.

16-02-22 Sponsra och vinn populär rallyresa till Finland med Rallytravels!
Nu har du chansen att vinna din rallyresa med Rallytravels på deras tjugoårsjubileum till Finland!

Rally Finland som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världen.

Rally Finland med start, mål och serviceplats i Jyväskylä. Rally när det är som bäst. Det blir 20 gången som vi anordnar resa till Finland.

Rallytravels arrangerar enormt populära rallyresor.
För mer info om vad som ingår i resan och andra resor de anordnar, kolla in Rallytravels, www.rallytravels.com.

Du som sponsrar MiV i arbetet är nu med i en utlottning av en rallyresa dit.

Allt du du behöver göra för att vara med och kunna vinna en rallyresa är att betala in 250:-- eller mer. För varje 250:-- är du med och stöttar mitt arbete med MiV och får samtidigt en vinstchans. Betalar du in 500:-- har du två vinstchanster etc. (Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

Ett varmt tack till Rallytravels.com som är med och skänker resan.


OBS!
Gå gärna in och gilla Rallytravels facebooks sida, https://www.facebook.com/Rallytravels-165367230175219/

 

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 250:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.
(Betalar du in flera mindre summor under perioden, räknas de ihop och när det når 250:-- är du automatiskt med i utlottingen).

OBS! Utlottningen är för perioden mellan 1/1 - 30/4 2017.

Pengarna betalar du in på:
BG 5797-0402
Swish: 0731801368

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på BG-betalningen!

OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress. Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!

OBS!
Rallytravels arrangerar nu även rallycrossresor. Följ med till VM- och EM-premiären i Barcelona! All info om deras resor hittar du på www.rallytravels.com

17-02-02 Brovallen Design utsedda till årets gästmekanikerteam
Bilproffs.se har under Bilsportgalan i Älvsjö utsett Brovallen Design till utmärkelsen årets gästmekanikerteam. Teamet har under flera år visat ett berömvärt engagemang i Gästmekanikerprojektet. I projektets anda har de med god pedagogik introducerat unga mekaniker i tävlingsrollen. De har även bidragit till att bredda projektet till grundskolans elever, ökat intresset hos blivande mekaniker samt agerat goda ambassadörer för motorbranschen.
– Det känns mycket bra att få vara en del av det viktiga arbetet med att intressera fler ungdomar att satsa på ett framtidsyrke som fordonstekniker och samtidigt att bidra till att motorsporten uppmärksammas. Därför är vi i teamet lite extra stolta över denna utmärkelse, säger Tobias Johansson, teamchef.
Bilproffs.ses uppskattar engagemanget och viljan att långsiktigt bidra till gästmekanikerprojektets framgång genom ett utmärkt pedagogiskt värdskap och en strävan att alltid se till gästmekanikernas positiva utveckling i teamet, säger Caj Luoma, chef Utbildning och Arbetsmarknad på Transportföretagen.

Gästmekanikerprojektet drivs av Bilproffs.se i samarbete med Svenska Bilsportförbundet (SBF). Syftet är att unga elever med fordonsteknisk utbildning ska få chansen att prova på att arbeta med ett racing- eller rallyteam under en säsong.
17-01-31 Lisa Jonasson är Sveriges bästa unga bilsportmekaniker
18-åriga Lisa Jonasson från värmländska Nykroppa tog vid Svenska Bilsportförbundets stora Bilsportsgala i Victoriahallen, Älvsjö, emot det prestigefyllda priset Young Technician Award.

Priset som instiftats av Bilproffs.se tillsammans med Svensk Bilsport delas årligen ut sedan 2006 som en satsning på unga talanger på elitnivå inom bilsporten. Priset består av ett stipendium på 15 000 kronor avsett för utbildning eller studieresa inom tävlingsmekanikerområdet.
– Det känns helt fantastiskt, nästan overkligt att få ta emot Young Technician Award. Jag är mycket tacksam mot PWR Racing Team som visat mig stort förtroende och stöttat mig att utvecklas som tävlingsmekaniker. Jag är dessutom extra glad över att som en av allt fler tjejer i bilsporten kanske inspirera ännu fler unga tjejer att satsa på mekanikeryrket. Oavsett om det är i tävlingsdepåerna eller ute på verkstäderna, säger Lisa.

Lisa som utbildar sig till tävlingsmekaniker vid Stjärnegymnasiet i Torsby, går nu sista terminen i den treåriga utbildningen. Efter examen väntar ett riktigt äventyr då Lisa under tävlingssäsongen 2017 ska jobba som mekaniker i rallycross-VM för Hansen Motorsport, ett av världens ledande rallycrossteam. Det är onekligen snabbt marscherat av en 18-årig tjej, som nu blir en av mycket få kvinnliga mekaniker i rallycrossens VM-cirkus.
– Våra unga och duktiga mekaniker är mycket goda ambassadörer för både motorbranschen och bilsporten. Lisa är en ytterst värdig representant för alla våra framgångsrika mekaniker. Extra kul är att hon med eftertryck visar att detta är ett yrke lika mycket för tjejer, som för killar säger Caj Luoma, Bilproffs.se (chef Utbildning och Arbetsmarknad på Transportföretagen).
17-01-18 Landslaget 2017
Inför måndagens Idrottsgala på i Globen höll Svensk Bilsport en presskonferens i Stockholm där Landslaget 2017 presenterades. Flera av förarna var nyligen hemkomna från det läger som landslaget genomförde i USA under några dagar fyllt av träning och körträning samt en hel del studiebesök.

Förbundskapten Magnus Lampert presenterade de förare som finns med i de tre olika landslagsgrupperna, utvecklingslandslaget, juniorlandslaget och seniorlandslaget.
En av de nya förarna i juniorlandslaget är racingföraren Linus Lundqvist som kommande säsong planerar att befinna sig en hel del i England. Exakt varför kommer Lundqvist ge besked om inom kort.
- Det riktigt roligt att vara med i landslaget. En ära där jag även jag ser fram mot att kunna utveckla mig mer och nu kunna ta del av det äldres och mer rutinerade förarnas kunskaper och på det viset utveckla min egen körning, berättade Linus Lundqvist under presskonferensen.

En som tog klivet upp från junior till senior är Joel Eriksson.
- Det är roligt att få det här erkännandet av Svensk Bilsport, säger Joel Eriksson. Motorsport skiljer sig från många andra idrotter och vi är alla ensamma bakom ratten när vi kör, men att tillhöra ett landslag är ett hedersuppdrag och vi kan dessutom lära av varandra och på så sätt stärka svensk bilsport på bredden. Det är extra kul att både Jimmy och jag har tagits ut inför den här säsongen, och för egen del är jag glad att mina resultat uppmärksammas på det här sättet. Det är helt klart en inspirerande start på 2017.

Under 2016 hade Svensk Bilsport ett av de mest framgångsrika åren med flera framskjutna placeringar inom många olika sportgrenar inom internationell bilsport. Och bredden av den kunskap som finns hos de svenska stjärnorna är även en sak som landslaget arbetar hårt med.
- De prestationer vi sätt under året och den utveckling vi har med förare är riktigt spännande, både inom juniorer och seniorer. Jag har varit med och arbetet kring landslaget i snart sex år och aldrig har det känts så här bra för mig och jag tror det gäller även förarna när det gäller det landslagsupplägg som vi arbetar med nu, men samtidigt kan vi inte stanna upp, det finns mycket mer som kan utvecklas och mycket mer som vi redan har planer på för att ytterligare stötta landets duktiga landslagsförare, säger förbundskapten Magnus Lampert.

En av seniorerna i landslaget är Timmy Hansen. Hansen som varit med länge lyfter även han fram de steg som landslaget tagit.
- Det blir mycket bra körning och vi är tävlingsmänniskor och alla vill nå sitt mål, så att exempelvis sitta och diskutera mellan varandra när du sitter i bilen tillsammans det blir jag snabbare av och vi kör så mycket olika bilar så alla kan bidra. När jag och Fredrik, Johan eller Felix eller någon annan pratar lär vi varandra hela tiden. För mig är det otroligt viktigt och den största delen att förbereda mig för säsongen när det gäller att köra bil, säger Timmy Hansen.

För några är säsongen redan igång och för flera närmar den sig med stormsteg, men trots tighta scheman arbetar landslaget för att ha olika läger även under säsongen.
- Vi gör väldigt mycket körläger, men vi lägger även in mer fysträning i de samlingarna. Vi har mer rena fysläger också samt andra samlingar. Det känns att vi arbetar mer som ett lag och som Timmy säger så har vi riktigt roligt ihop och vi bygger nu ett landslag inom en individuell idrott. Det känns riktigt bra. Närmast kommer juniorlandslaget att ha ett körläger i Antila och seniorerna kommer köra mycket bil tillsammans på ett läger i Arvidsjaur, det är närmast på programmet nu, avslutar Magnus Lampert.

Landslagsförare 2017
Seniorlandslaget
Rally
Emil Bergkvist, Torsåker
Pontus Tidemand, Charlottenberg
Fredrik Åhlin, Hammarö
Kartläsare
Jonas Andersson, Gunnarskog
Patrik Barth, Lysvik
Joakim Sjöberg, Ösmo

Rallycross
Kevin Eriksson, Ösmo
Sebastian Eriksson, Sunnemo
Kevin Hansen, Källby
Timmy Hansen, Götene
Johan Kristoffersson, Arvika

Racing
Marcus Ericsson, Kumla
Jimmy Eriksson, Tomelilla
Joel Eriksson, Tomellia
Gustav Malja, Malmö
Felix Rosenqvist, Malmö

Karting
Joel Johansson, Örebro
Douglas Lundberg, Abbekås

Crosskart
Tommie Svärd, Kristinehamn
Linus Östlund, Sysslebäck

Juniorlandslaget
Rally
Elias Lundberg, Sala
Daniel Röjsel, Anderstorp
Pontus Åhman, Uppsala

Rallycross
Magda Andersson, Löberöd
Oliver Eriksson, Ösmo

Racing
Viktor Bouveng, Knivsta
Linus Lundqvist, Tyresö
Henrik Skoog, Torshälla

Karting
Isac Blomqvist, Uppsala
Alexander Dahlberg, Göteborg
Rasmus Lindh, Kullavik
Alfred Nilsson, Tomelilla
Emil Skärsås, Västerås
Benjamin Thörnqvist, Höör

Crosskart
Isak Reiersen, Torsby
Oliver Solberg, Gunnarskog
Marcus Svensson, Mellerud

Utvecklingslandslaget
Rally
Mattias Adielsson, Torslanda
Tom Kristensson, Hörby
Andreas Persson, Östmark
Dennis Rådström, Torsby
Kartläsare
Johan Johansson, Söderköping

Rallycross
Peter Hedström, Torsby
Anton Marklund, Boliden
William Nilsson, Tomellila
Simon Olofsson, Charlottenberg

Racing
Philip Hall, Åstorp
Oliver Söderström, Bjärred
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Hammarö

Karting
Hampus Ericsson, Kumla
Noah Milell, Färlöv
Simon Ohlin, Gärdes Köping
Isac Sjöqvist, Almunda

Crosskart
Isac Egonsson, Torsby
Max Grotherus, Uppsala


Tillbaka till startsidan