Tillbaka till startsidan2011
2011
           


11-12-30 KL Racing ny sponsor på Motorsport i Värmland
KL Racing har under 2012 gått in som ny sponsor till Motorsport i Värmland och vi hälsar de hjärtligt välkomna och hoppas ni gör ett besök på deras hemsida www.klracing.se Där hittar du bland annat bra att ha delar vid turbotrimning.
Se även deras presentation här på MiV: Se presentation
Alla sponsorer här på MiV hittar du även här: Se Sponsorerna

Ett varmt tack till alla mina sponsorer som möjliggör arbetet med MiV och varmt välkommen KL Racing!

11-12-28 Stockholm erbjuder bil- och mc-mässa parallellt nästa år
Stockholm Lifestyle Motor Show intar Stockholmsmässan i januari 2013. Den nya bilmässan kommer att hållas parallellt med Sveriges största motorcykelmässa, På två hjul.

Stockholm Lifestyle Motor Show kommer att fokusera på prestandamodeller från de stora bilmärkena. De flesta volymbilstillverkarna gör en eller flera modeller med några extra bokstäver och siffror på bakluckan. Bilar med vassare prestanda och bättre utrustning som ändå är inom räckhåll för den vanliga konsumenten.

Detta i kombination med en motorsportavdelning och en rejäl tillbehörsutställning förväntas träffa helt rätt hos den motorintresserade Stockholmspubliken.
– Vi kommer att erbjuda ett enkelt och kostnadseffektivt sätt för bilindustrin att visa upp det bästa de har att erbjuda i ett spännande nytt kompakt format, säger Peter Näsman, projektledare för Stockholm Lifestyle Motor Show.
– Publiken kommer att få ta del av trender, design och utveckling från de ledande tillverkarna. Stockholm har saknat en bilmässa i många år nu och det finns ett uppdämt behov vilket gör att vi tror på en stark publiktillströmning under mässans fyra dagar.
– Att det dessutom redan finns cirka 50 000 motorintresserade personer i anläggningen gör inte läget sämre, avslutar Peter.
11-12-09 Patrik Flodin utsedd till Årets Rallyförare 2011!
Patrik Flodin och har idag av tidningen Bilsport blivit utsedd till Årets Rallyförare!

Varje år utser tidningen årets bilsportare i kategorierna rally, racing, rallycross och dragracing. i år gick titeln till tvåan i Rally-VM för Grupp-N bilar, nämligen Patrik:
- "Det känns verkligen jättekul" säger han.

Det är nu inte första gången Patrik tar emot en utmärkelse i Bilsport Award. 2006 blev han utsedd till Årets junior Award. I år hade han en ganska misserabel Rally-VM säsong i Grupp N med mycket materiella problem. Men efter en snygg upphämtning med två VM-delsegrar lyckades han och co-drivern Göran Bergsten ändå kamma hem VM-silvret.

Och även bli Årets Rallyförare!

De övriga utmärkelserna gick till Mattias Ekström: Racing, Jimmy Ålund: Dragracing och Patrik Ydrefalk: Rallycross. Av de fyra är det nu upp till svenska folket att rösta fram Årets Bilsport Award.
Röstar och mer info om Årets Bilsport Award hittar du här: http://www.bilsport.se/news.php?id=97922

Röstar gör du en gång per person och har fram till den 27 januari klockan 12:00 på dig.
Den 28 januari kommer sedan Årets Bilsport Award och Årets Junior att presenteras i samband med Bilsports 50-årsjubileumsgala i Victoriahallen på Stockholmsmässan den 28 januari.


Bilsport Award 2011

Rallyförare: Patrik Flodin, 27 år, Ilsbo
Årets Racingförare: Mattias Ekström, 33 år, Salenstein, Schweiz
Årets Dragracingförare: Jimmy Ålund, 44 år, Norrköping
Årets Rallycrossförare: Patrik Ydrefalk, 26 år, Vretstorp

Årets Rallyjunior: Pontus Tidemand, 21 år, Charlottenberg
Årets Racingjunior: Felix Rosenqvist, 19 år, Malmö
Årets Dragracingjunior: Amanda Sjöström-Andersson, 14 år, Sollefteå
Årets Rallycrossjunior: Tommy Johansson, 20 år, Gamleby
Årets Kartingförare: Robin Hansson, 14 år, Kullavik

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com
11-12-08 Missa inte motorkvällen med bla P-G Andersson, Per Christensson och Sören Nilsson i kväll!
Ikväll kl 19.00 inbjuder Fryksdalens Motorklubb till en kväll i motorsportens tecken. Våra gäster, rallystjärnan P-G Andersson och klubbens egen förare Per Christensson, kommer inte bara att berätta om sina tävlingsäventyr. De tänker också göra upp om vem som är starkast i att bryta arm. Vem tror du vinner?

Inte nog med detta. Inbjuden är också rallyprofilen Sören Nilsson, som säkert kommer låta munlädret gå så att det smattrar i lokalen.

Naturligtvis blir det intressant att få höra en rallytalangs väg upp mot toppen. Hur var det möjligt på Sören Nilssons tid, och vad kan vi hitta för skillnader mot PG Anderssons karriär?

Varmt välkomna till Bygdegården i Elofsrud, Västra Ämtervik, kl 19 torsdagen den 8:e december. Fritt inträde, fika till en billig peng och lotteri!

/Fryksdalens MK
11-12-05 Lundgren, Nygrens Rallyfilmer och Edvardsson vinnare i november!
Så var novembers vinnare klara!
Christer Lundgren, Karlstad, och Nygrens Rallyfilmer vann båda varsin bok, från "Rally- till rallycrossförare". Kidskåporna från Peltor vanns av Hans Edvardson i Kil.

Varmt grattis till er tre!
Hör av er med adresser på mail maria@motorsportivarmland.nu så skickar jag era vinster!

Ett varmt tack till alla er som är med och gör arbetet med Motorport i Värmland möljigt med ert stöd!

11-12-05 Bilsportarvet har digitaliserat ca 90 hyllmeter tävlingsdokument - efterlyser mer!
Vi har i dagsläget hunnit digitalisera ca 90 Hyllmeter med tävlingsdokument. Arbetet fortskrider med utveckling av vår mediadatabas så allt blir enkelt att sök i. Har ni material liggande hör gärna av er till oss i Bilsportarvet.

Vi söker resultat, inbjudningar, foton, film, böcker, tidningar, m.m, samt gamla saker runt bilsport.

Kontakt med oss finner du på http://www.bilsportarvet.se/cms/?p=1 eller skicka ett mail till arvet@bilsportarvet.se
11-12-04 Motorkväll med Fryksdalens MK 8 december
Torsdagen den 8 december kl 19.00 inbjuder Fryksdalens Motorklubb till en kväll i motorsportens tecken. Våra gäster, rallystjärnan P-G Andersson och klubbens egen förare Per Christensson, kommer inte bara att berätta om sina tävlingsäventyr. De tänker också göra upp om vem som är starkast i att bryta arm. Vem tror du vinner?

Inte nog med detta. Inbjuden är också rallyprofilen Sören Nilsson, som säkert kommer låta munlädret gå så att det smattrar i lokalen.

Naturligtvis blir det intressant att få höra en rallytalangs väg upp mot toppen. Hur var det möjligt på Sören Nilssons tid, och vad kan vi hitta för skillnader mot PG Anderssons karriär?

Varmt välkomna till Bygdegården i Elofsrud, Västra Ämtervik, kl 19 torsdagen den 8:e december. Fritt inträde, fika till en billig peng och lotteri!

/Fryksdalens MK
11-11-30 Sista dagen idag! Var med och sponsra och få vinstchans på 2 st "Från Rally- till Rallycrossmästare"-böcker och ett par Kidskåpor när du sponsrar en 50-lapp eller mer
Sista chansen idag! Alla som är med och sponsrar 50:-- eller mer är med i en utlottning av 2 par böcker "Från Rally- till Rallycrossmästare" utgivna av Årets Bilsport, samt ett par förstaklassiga barnhörselkåpor från Peltor.

Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/1-30/11.

Info
Från Rally- till Rallycrossmästare
Författare: Morgan Björk

Pris: 595:--

"Stecka som han kallas är en av Sveriges mest populära förare och han har gjort sig ett namn inom både Rallyns och RallyCrossens värld. Han berättar öppenhjärtligt om sitt liv och sin karriär"

Mer info boken: www.aretsbilsport.se

Mer info Stecka: www.walfridson.com.
Info:
Peltor Kidkåpor
* Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.
*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
* Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
* De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
* Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda.

Mer info kidskåporna: www.peltor.se


Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/11 - 30/11 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-11-25 Bilsporten ska lära av Björks överklagan
Turerna har redan varit många kring den överklagan som tävlingsföraren Thed Björk lämnade in efter finalen i STCC. Ärendet går nu åter tillbaka till Juridiska Kommittén för att sakfrågan ska prövas så snart som möjligt och det för sista gången.

Svenska Bilsportförbundets Juridiska Kommitté (JK) har redan haft ärendet på sitt bord en gång. Beslutet då blev att återförvisa det till Disciplinnämnden (DN), som är första instans. JK ansåg att det räckte med att konstatera att det av domarjuryns anteckningar framgick att Thed Björk hade meddelat att han tänkt överklaga inom föreskriven tidsfrist. Därför skulle ärendet åter till DN för behandling.

Det är nu gjort och DN förklarar jäv enligt gemensamma regler. Två ledamöter av sex är skiljaktiga
- Ärendet går nu tillbaka till JK och jag har idag talat med JK:s ordförande Nils-Ove Äng och försäkrat mig om att kommittén kommer att pröva sakfrågan så snart alla handlingar kommit in från berörda parter, säger förbundsordförande Kåge Schildt.

Ärendet har dragit ut på tiden och är ännu inte avgjort.
- Det är naturligtvis viktigt att den enskildes rättssäkerhet tillvaratas på ett korrekt sätt. Men här har ett antal olika omständigheter gjort att ärendet bollats fram och tillbaka mellan våra juridiska instanser och det är inte acceptabelt, fortsätter Kåge Schildt.
- Vi kommer snarast att sätta oss ner med både DN och JK för att säkerställa att liknande situationer inte uppstår igen.

Efter att JK meddelar sitt slutliga beslut kring Thed Björks överklagan har båda parter möjlighet att överklaga en sista gång till högsta instans, RIN (Riksidrottsnämnden). Om så sker är det RIN som väljer om ärendet tas upp till behandling eller ej.
11-11-23 Årets Bilsportare i Sverige – Robert Helling
KAK-föraren Robert Hellings framgångsrika säsong gick inte obemärkt förbi när Svenska Bilsportförbundet i helgen firade 75 år med en jubileumsgala i stadshuset i Stockholm. Flera hundra motorintresserade och aktiva fanns på plats under kvällen, som markerade ett avslut för den svenska motorsportsäsongen med utdelning av SM-medaljer och en rad andra tunga utmärkelser.

Robert Helling tilldelades sin guldmedalj för mästerskapssegern i Radical-klassen – en av serierna i STCC-paketet – där 17-åringen under en enastående säsong kört hem 12 segrar av 14 möjliga. Vid sidan av detta uppmärksammades också Robert med ett av svensk motorsports allra finaste priser; Årets Bilsportare 2011, som enkelt uttryckt erhålls av den förare som gjort störst intryckt inom alla bilsportens kategorier i Sverige.
– Man förstår hur stort det här priset är när framgångsrika förare som Rickard Rydell och rallylegenden Erik Carlsson, 82 år gammal, kommer fram och gratulerar, säger en nöjd Robert Helling. Att bli uppmärksammad av SBF med en så viktig utmärkelse som Årets Bilsportare 2011 ger mig stora möjligheter att kunna gå vidare inom svensk motorsport och förverkliga min karriär.

SBFs motivering – Årets Bilsportare 2011:
”Sedan nio års ålder har Robert Helling presterat stora nationella och internationella framgångar i karting samt blivit Nordisk Mästare i Formula Basic vid 14 års ålder. I år har Robert, 17 år, som yngste förare genom tiderna visat total dominans och vunnit Radical-mästerskapet. Många har påtalat hans stora racingtalang och talat om ett underbarn i svensk racing. Året som gått har visat på en framgångssaga som grundats på en gedigen träning i Sverige och utomlands. En sällan skådad utvecklingsfas har genomförts under året av Robert Helling.”
11-11-23 Tidningen Nostalgia har utsett Årets samlare
Tidningen Nostalgia utser årligen ”Årets samlare”. År 2011 går utmärkelsen till och Hans Værneus som driver Leksaksbilmuseet. Han har närmare 10.000 modell- och leksaksbilar(!) i sin samling i Ljung utanför Linköping i centrala Östergötland. Det är en av Europas största samlingar.
– Jättekul att jag vann, säger Hans Værneus, som till slut segrade med dubbelt så många röster som andrapristagaren. Det är Nostalgias läsare som röstat bland tio kandidater.

Hans började samla på leksaksbilar som fem-sexåring och håller fortfarande på, drygt 60 år senare. I stället för att slå sig till ro går han regelbundet i leksaksaffärer och på loppmarknader på jakt efter nya föremål.

I museet visas cirka 4.000 bilar, prydligt uppställda i hyllor och skåp. Varje år gör han förändringar i montrarna och inbjuder även andra samlare som gästutställare. Besökarna ska känna att museet utvecklas.

Det finns också ett nutidsmuseum med smurfar och Disneyfigurer som man får leka med.
– Det här är nog det enda museet där föräldrarna tröttnar före barnen, säger Hans.

Årets samlare erhåller en vacker emaljskylt som bevis på sin utmärkelse. Lita på att den kommer att sitta väl synlig i Museihuset i Ljung sommaren 2012!
11-11-22 WestCoast Racing utökar och söker förstärkning
WestCoast Racing BMW Dealer Team, ett av Sveriges mest meriterade och segerrika racingteam, utökar satsningen för 2012. WestCoast Racing kommer 2012 att göra en storsatsning i det nya TTA-mästerskapet och en internationell GT-satsning i Europa.
– Våra mekaniker är hjärtat i vår verksamhet och en anledning till att vi varit så framgångsrika i 20 år är att några av branschens bästa och hungrigaste racingmekaniker arbetar hos oss, säger teamchef Dick Jönsson-Wigroth. Viljan att vinna går igenom hela vår organisation och när vi nu expanderar stort och satsar på dubbla tävlingsprogram och tävlar både i TTA och med en GT-satsning i Europa behöver vi förstärka med fler vinnare.

WestCoast Racing söker nu mekaniker för såväl heltid som deltidstjänster. Vi söker i första hand dig som är mellan 20 och 35 år gammal och som är intresserad av en spännande utmaning som racingmekaniker. Det är självklart ett plus om du har tidigare erfarenhet av motorsport.

Vi har både lediga deltidstjänser för arbete under tävlingshelgerna och lediga heltidstjänster. För heltidstjänsterna krävs att du har möjlighet att bosätta dig i närheten av teamets bas i Halmstad.

Om det här låter intressant och om du vill jobba tillsammans med ett av Sveriges snabbaste racingteam är du välkommen att skicka in intresseanmälan och CV på info@westcoastracing.se.
11-11-19 Sveriges bästa unga bilsportmekaniker 2011 heter Johnnie Lindberg
22-årige Johnnie Lindberg från Upplands Väsby var nog en av Bilsportgalans gladaste och mest överraskade pristagare när han idag, lördag 19 november, fick ta emot det prestigefyllda priset Young Technician Award, ett stipendium på 15 000 kr, vid Bilsportförbundets stora prisutdelningsgala på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Fjorton unga och duktiga bilsportmekaniker var nominerade av sina team till Young Technician Award. Efter det att juryn gått igenom nomineringarna utsågs Johnnie Lindberg, bilsportmekaniker hos Lindberg Bros Pro Modified Dragracing Team, till pristagare med motiveringen:

Johnnie har trots sina unga 22 år redan en gedigen erfarenhet som tävlingsmekaniker med övergripande tekniskt ansvar och Crew Chief i svensk och europeisk dragracing på toppnivå. Med bred teknisk och social kompetens är årets pristagare mer än en mekaniker. Han är som ledare och pionjär en inspirerande förebild för alla unga mekaniker.

Jonnie själv säger direkt efter att han fått ta emot priset på den stora scenen inför den mangrant samlade bilsporten:
- Det här var verkligen en överraskning, riktigt roligt att få ta emot detta fina pris. Och då kanske inte enbart för mig själv, utan för hela vårt team, Lindberg Bros Pro Modified Dragracing Team.
- Ja, det är inte bara en välförtjänt utmärkelse för Johnnie, det är också ett erkännande för svensk dragracing och den höga nivån som våra team håller, även internationellt, fyller Patrik Larsson i, som var den från teamet som nominerade årets pristagare.

Peter Jeppsson, VD vid Motorbranschens Arbetsgivarförbund delade ut priset tillsammans med Bilsportförbundets direktör Thomas Jansson.
- Vår satsning på motorsporten, genom varumärket Bilproffs,se som rekryteringsplattform för framtidens medarbetare i motorbranschen har visat sig mycket lyckat. Samarbetet med bilsporten betyder mycket för detta. Årets mottagare av utmärkelsen Young Technician Award styrker oss i uppfattningen om att vi valt rätt väg, säger Peter Jeppsson.
- Dessa ungdomar är mycket goda ambassadörer för både mekanikeryrket och bilsporten. Nu tar vi nästa steg tillsammans med bilsporten, ökat fokus på svenska tävlingsmekaniker med internationella ambitioner på elitnivå, är en viktig del i detta, säger Benny Wallin, Bilproffs.se marknadsansvarige.

Fakta
Priset har delats ut årligen sedan 2006 till landets bästa unga tävlingsmekaniker, som är under 25 år. Det instiftades av Motorbranschens yrkesnämnder tillsammans med Svenska Bilsportförbundets Swedish MotorSport Challenge-satsning (SMSC) på unga svenska talanger på elitnivå i rally och racing. Priset består av ett stipendium på 15 000 kronor för utbildning eller studieresa inom tävlingsmekanikerområdet.
Läs mer på www.bilproffs.se.
11-11-18 Gran Turismo 28 november Midnattssolsrallyt
I Gran Turismo på måndag den 28 november kl 22.00 visas ett reportage från sommarens Midnattssolsrally. Programledaren Gunnar Dackevall sitter bredvid i Lasse Jönssons Mercedes måsvinge som startade först i fältet. I programmet pratar man om regularity och intervjuar deltagare från sommarens rally.
Gran Turismo 28 november kl 22.00 på TV8!
11-11-18 Albinsson & Sjöberg lägger ner biltidning
Nordens största motorförlag tar konsekvensen av att unga killar hellre läser om bilar på nätet och smarta telefoner, än i specialtidningar.
– Kraftigt vikande försäljning för Gatbilar, den av våra titlar som vänder sig till läsare i spannet 15-25 år, har tvingat fram beslutet, säger förläggaren Stig L Sjöberg.

Gatbilar startades för fem år sedan och var ursprungligen en sajt som också blev en tidning. 2006 utsågs Gatbilar till årets vinnare i kategorin Nya Medier av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.
– Sannolikt kommer vi att få se fler titlar försvinna inom motortidningssegmentet som är lika överetablerat som andra kategorier i tidningshyllan, säger Stig Sjöberg. Gatbilars upplaga vid senaste TS-mätningen var 5.700 sålda exemplar per utgåva, vid utgivning varannan månad.

Tidningens nedläggning påverkar inte sajten gatbilar.se, snarare tvärt om.
– Nu trimmar vi konceptet för fokus på evenemang och digitalt, säger projektledaren Daniel Lindstedt.
11-11-17 Young Technician Award 2011
Lördagen den 19 november är det dags för att för sjätte gången kora Sveriges bästa unga tävlingsmekaniker i samband med Svenska Bilsportförbundets 75-års jubileumsgala. Galan inleds med utdelning av priser och utmärkelser på Clarion Hotel Sign, Stockholm mellan kl. 13.00–15.00 och fortsätter med stor galamiddag i Blå Hallen, Stadshuset.

Young Technician Award instiftades 2006 av Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) genom varumärket Bilproffs.se i samarbete med Svenska Bilsportförbundets elitsatsning Swedish Motorsport Challenge (SMSC).

Utmärkelsen består av ett rese- och studiebidrag till ett värde av 15 000 kronor och kommer att tilldelas den som har störst kompetens tekniskt, och socialt som tävlingsmekaniker – samt närliggande områden.

Utdelare av utmärkelsen Young Technician Award är Peter Jeppsson, VD för MAF och Thomas Jansson, förbundsdirektör för SBF.

De nominerade till Young Technician Award 2011 är:
Caroline Carlsson, Helmia Motorsport
Charlie Ahlberg, Memphis Racing/Graff Motorsport
Charlie Bergqvist, Team Tidö Carrera Cup
Emil Andersson, Rally Team Sandå
Emil Nielsen, Mo Racing AB
Erik Dahlhjelm, Danielsson MotorSport
Filip Svensson, IPS Motorsport
Joel Christoffersson, RTech/Thed Björk Team Racing Technology/Team Lecab
Jonnie Lindberg, Lindberg Bros Pro Modied Dragracing Team
Markus Theorin, Mitsubishi Motors Sweden
Mathias Dahlström, SEAT Dealer Team/Brovallen Design
Olof Berg Olsberg, MSE AB
Philip Månsson, Ward Racing
Tobias Kjellman, Racepromote Scandinavia

Kvällen den 19 november vet vi vem av dessa unga tävlingsmekaniker som är den värdiga mottagaren av 2011 års Young Technician Award.

Vi lägger omgående efter prisutdelningen ut pristagarens namn och team på: www.bilproffs.se
11-11-04 Ingen uppdatering för tillfället pga mailproblem
Dessvärre kan jag inte uppdatera hemsidan för tillfället, eftersom det är problem med att komma åt mailen.
Man jobbar för fullt med problemet och så fort den kommer igång, börjar sidan åter uppdateras.
Vill du nå mig så tveka inte att ringa: 0731-80 13 68
11-11-03 Favorit i repris! Var med och vinn 2 par "Från Rally- till Rallycrossmästare"-böcker och ett par Kidskåpor när du sponsrar en 50-lapp eller mer
Vi kör förra månadens utlottning i repris!
Alla som är med och sponsrar 50:-- eller mer är med i en utlottning av 2 par böcker "Från Rally- till Rallycrossmästare" utgivna av Årets Bilsport, samt ett par förstaklassiga barnhörselkåpor från Peltor.


Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/1-20/11.

Info
Från Rally- till Rallycrossmästare
Författare: Morgan Björk

Pris: 595:--

"Stecka som han kallas är en av Sveriges mest populära förare och han har gjort sig ett namn inom både Rallyns och RallyCrossens värld. Han berättar öppenhjärtligt om sitt liv och sin karriär"

Mer info boken: www.aretsbilsport.se

Mer info Stecka: www.walfridson.com.
Info:
Peltor Kidkåpor
* Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.
*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
* Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
* De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
* Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda.

Mer info kidskåporna: www.peltor.se


Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/11 - 30/11 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-11-03 Grattis till Conny Hansson, Mega Rally Cup och Sandelius
Varmt tack och grattis till alla er som är med och frivilligsponsrar Motorsport i Värmland så jag kan driva sajten!

Tre lyckliga vinnare från förra månadens lottning är nu klara; Varmt grattis till Conny Hansson, Kullings MS och Lena & Ragnar Sandelius! Ni vann varsin bok "Från Rally- till Rallycrossmästare". Mega Rally Cup gratuleras också och de får Peltorkåporna!

Hör av er via mail med vilka adresser ni vill ha era vinster på!
maria@motorsportivarmland.nu
11-11-03 Ny Cup i Uthållning tävling
Nu startar vi en ny serie i uthållning tävling / Långlopp. Kommer att köra i 6 timmar med 4-6 peroner i varje lag
Max körtid innan byte av förare och codriver är 1 timme-
www.laget.se/SMKMOTALABIL
Nu finns regler mm under fliken dokument , Uthållnings tävling / Långlopp
Så kolla reglerna och börja fixa till en bil
Anmälan öppnar snart
Tävlingsdatumen finns under fliken tävlingar 2011+12
11-10-31 Här är vinnarna i Oslo Motor Show!
Med en besökssiffra på 28.511 blev Oslo Motor Show 2011 en succé. I tre dagar har Norges Varemesse i Lillestrøm innehållit de bästa bilarna, motorcyklarna och lastbilarna från hela Norden. Priset Skandinaviens Flotteste Bil gick i år till Danmark och Claus Greve, som har modifierat sin Chevrolet Nomad 1957 till en ”devil in disguise”.

För andra året i rad arrangeras Oslo Motor Show, ett samarbete mellan Norges Varemesse
och Förlags AB Albinsson & Sjöberg. I år kom 28.511 besökare till Oslo Motor Show, en rejäl
ökning från fjolårets 23.505.

Höjdpunkterna avlöste varandra under helgen, med allt ifrån en paneldebatt om trafiksäkerhet i Norge till Petter Solbergs fantastiska uppvisning på utomhusarenan. Fordonen på Oslo Motor Show varierade från klassiska såväl som moderna lastbilar till motorcyklar och bilar i alla former.

Bland de nyare bilarna kan nämnas Lamborghini Aventador i Bilsports monter, men en bil utmärkte sig alldeles extra: Skandinaviens Flotteste Bil 2011! Claus Greve, en 41-årig snickare från Stenlöse i Danmark, tog hem segern bland finalister från Norge, Sverige och Danmark. I drygt tre år har han byggt om sin Chevrolet Nomad 1957. Utsidan ser i stora drag likadan ut som när bilen lämnade fabriken i Michigan, USA, för över 50 år sedan. Men innanför skalet är allt modernt, med en Cheva 454-motor på 574 hk.
– Det känns fantastiskt, säger Claus som höjde nävarna mot taket när hans namn ropades ut. Mest nöjd är jag med bilens finish, den är ren i linjerna men under ytan är den ganska hårig. Därför kallar jag den ”devil in disguise”.

Skandinaviens Flotteste Bil 2011
Finalister:
Chevrolet Nomad -57, Claus Greve, Stenlöse
Toyota Supra, Anders Jensen, Thisted
VW, Morten Steinbuchel, Rødovre
Opel Astra, Morten Hansen, Sønderborg
Chevrolet 3100 Pick-Up truck -57, Niels Vendelbo-Larsen, Herlev
Cuda -70, Alf Andreassen, Misvær
Chevrolet RST Regency -06, Lars Jørgen Dahl, Råholt
Chevrolet Impala -65, Hans-Christian Riiser, Mysen
Dodge Challenger -70, Geir Johansen, Bodø
Dodge Challenger SR/T -70, Peter Holmert, Vendelsö
Chrysler Newport -61, Anders Svärd, Lidköping
Chevrolet Corvette -62, Nisse Lundin, Nora
Ford Sunliner -55, Mats Lantz, Tranås
Pontiac Chieftain -58, Lars Svensson, Listerby
Ford Mustang -66, Magnus Thon, Halden
Cadillac Conv. -58, Rune Hjortland, Feios
Pontiac Firebird 400 conv. -69, Knut E. Einarsen, Sortland

Vinnare:
Chevrolet Nomad -57, Claus Greve, Stenlöse (Danmark)
Utställarnas val Top 20
Chevrolet Business Coupé -39, Stig Bakke
Buick Roadmaster CX Convertible -46, PG Tälth, Eksjö
Dodge Challenger SR/T -70, Peter Holmert, Vendelsö
De Soto -59, Henrik Björklund, Huskvarna
Volvo FH16 -10, Ralf Ekdahl, Malmö
Cuda -70, Alf Andreassen, Misvær
Toyota Supra -, Matti Kauppila, Ilvesjoki
Toyota Celica "Cellardo" T-sport -03, Carl-Martin Wideskär, Torhamn
Chevrolet Bel Air -56, Paal Skaalsvik
Peterbilt 379 -94, Eli Nitteberg, Jessheim
Chevrolet Normad -57, Claus Greve, Stenlöse
Scania R500 -07, Pelle Andersson, Söderköping
Honda NSX ( Veilside ) -95, Frode Øyane, Surnadal
Volvo FM480 -08, Peter Nielsen, Ballerup
Mazda RX8 -04, Lukas Koos, Eksjö
VW Caddy, Marty Cronwall, Bjärred
Caresto P1800GT, Leif Tufvesson, Ängelholm
Graham Paige -29, Asle Skaret, Skjetten
Nissan 200 SX, Erik Jarl, Nässjö
Ford Focus, Morgan Svennarp, Osby

Juryns val Bike
Chopper, Morten Christensen, Gressvik
Husqvarna 1668 -11, Lasse Sundberg, Upplands Väsby
Indian-chopper, Brage Fossum, Trondheim
Kawasaki Stelth -06, Peter Ojanperä, Björneborg
Harley Trike, El Pinchero, Pål Steenersen, Rulpers Hog Ski

Juryns val Amcar
Chevrolet Normad -57, Claus Greve, Stenlöse
Graham Paige -29, Asle Skaret, Skjetten
Dodge Challenger SR/T -70, Peter Holmert, Vendelsö
Cuda -70, Alf Andreassen, Misvær
Chevrolet Business Coupé -39, Stig Bakke
Pontiac Firebird 400 conv. -69, Knut E. Einarsen, Sortland
Buick Roadmaster CX Convertible -46, PG Tälth, Eksjö
Pontiac Cheftain Custom Catalina -53, Sigmund Granli, Sandefjord
Ford Pickup -32, Tomi Kangas, Lapua
Chevrolet Bel Air -56, Paal Skaalsvik, Norge

Juryns val Street Car
VW Buss, Jørn Tangen
VW Caddy, Marty Cronwall, Bjärred
VW Golf, Henrik Tornås, Vallda
Volvo V70, Daniel Collin, Bergsjö
Toyota Supra, Matti Kauppila, Ilvesjoki
Toyota Supra, Anders Jensen, Thisted
Honda NSX ( Veilside ) -95, Frode Øyane, Surnadal
Volvo V70 Corvette, Patric Ljung, Skogås
Toyota Celica "Cellardo" T-sport -03, Carl-Martin Wideskär, Torhamn
Seat Leon, Michel Dammfors, Solna

Scandinavian Truck Trophy 2011 / Bästa lack
1) Scania R500, Juha Ristimaa, Lapua, Finland
2) Scania R730, AR-Freight, Närpes, Finland
3) Scania R480, T Gahne, Visby, Sverige

Scandinavian Truck Trophy 2011 / Bästa inredning
1) Scania R730, AR-Freight, Närpes, Finland
2) Scania R500 Juha Ristimaa, Lapua, Finland,
3) Scania R480, T Gahne, Visby, Sverige
Scandinavian Truck Trophy 2011 / Best Finnish Car
AR-Freight, Närpes, Finland

Best in Show Bike
Triumph Custom -39, Rannveig Amlien, Hønefoss

Best in Show Street Car
Caresto P1800GT, Leif Tufvesson, Ängelholm

Best in Show Amcar
De Soto, Henrik Björklund, Huskvarna

Scandinavian Truck Trophy 2011 / Bästa veteranlastbil
1) Scania-Vabis LS85 -52, Tommy Lindberg, Lyrestad
2) Scania-Vabis LS76 -68, Peder Holen, Tørberget
3) Scania LBS140 -74, Geir Lermo, Sørumsand

Scandinavian Truck Trophy 2011 / Bästa veteranlastbil med trailer
1) Scania-Vabis LS76 -63, Kai Eddy Berger, Sandefjord
2) Scania-Vabis -57, Hans Olofsson, Eskilstuna
3) Volvo Titan med KSV 60-släp -53, Tore Danielsson, Falköping

People’s Choice
Buick Roadmaster CX Convertible -46, PG Tälth, Eksjö

Scandinavian Truck Trophy 2011, Utmanarklassen
1) Volvo FH16 Timmerbil, Morgan Lundh, Svanskog
2) Peterbilt 379, Eli Nitteberg, Jessheim
3) Scania R470, Denny Syrén, Guldsmedshyttan
4) Scania R730, Per Haukedal, Lier
5) Scania R620, Olles Åkeri, Vetlanda

Scandinavian Truck Trophy 2011, Mästarklassen
1) Volvo FH16, Ralf Ekdahl, Malmö
2) Scania R480, Thord Gahne, Visby
3) Scania R500, Pelle Andersson, Renax Stängsel, Söderköping
4) Scania R730 Styckegods, Jimmie Karlsson Transport, Örebro
5) Volvo FM480, Peter Nielsen, Ballerup, DK

Scandinavian Truck Trophy 2011
1) Volvo FH16, Ralf Ekdahl, Malmö
2) Scania R480, Thord Gahne, Visby
3) Peterbilt 379, Eli Nitteberg, Jessheim
11-09-11 Endast fem dagar kvar med trippla vinstchanser - Två par "Stecka-böcker" samt ett par Peltor Kidskåpor lottas ut till alla som är med ochfrivilligsponsrar en femtilapp eller mer!
Nu är det bara fem dagar kvar i den trippla utlottningen av två böcker om Stig-Olov "Stecka" Walfridson, samt ett par av Peltors suveräna Kidskåpor!

Samtidigt som du är med och gör den här sidan levande, har du nu alltså chansen att vinna lite svensk rallykuriosa samt ett par Peltor Kidkåpor

Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/9-31/10.

Info
Från Rally- till Rallycrossmästare
Författare: Morgan Björk

Pris: 595:--

"Stecka som han kallas är en av Sveriges mest populära förare och han har gjort sig ett namn inom både Rallyns och RallyCrossens värld. Han berättar öppenhjärtligt om sitt liv och sin karriär"

Mer info boken: www.aretsbilsport.se

Mer info Stecka: www.walfridson.com.
Info:
Peltor Kidkåpor
* Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.
*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
* Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
* De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
* Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda.

Mer info kidskåporna: www.peltor.se


Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/8 - 31/8 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-10-25 Dagens ros till Fredrik Blom som räddade livet på!
De här dagarna är det många i motorsport Sverige som både chockats och oroats över tillståndet för de inblandade i Lasse Larssons team.

En av anledningarna till att teamet idag lever, hetar Fredrik Blom. Hans rådiga insats, när han kom förbi har med all sannolikhet räddat livet på killarna.

Varm kram till dig!
Du är en sann hjälte! Och vi är många som är så glada över att du gick förbi, just då.
Och måna varma kramar och tankar till familjer och teammedlemmarna!
Vi tänker på er!

11-10-24 Vårt varmaste stöd till Team Larsson!
Vårt varmaste stöd till alla berörda i Larssons team!

Jag vill bara att ni och era familjer ska känna allas vårt stöd som finns ute i Motorsport Sverige!

Våra varmaste, varmaste kämpa på kramar och tankar till er alla!
/Maria med famlij
11-10-21 Höstens största motorhändelse i Skandinavien
Sista helgen i oktober är det dags för Oslo Motor Show där ”Scandinavian Truck Trophy” utses och kampen om ”Skandinaviens Flotteste Bil” avgörs. I en andra upplaga av Oslo Motor Show arrangerar Albinsson & Sjöberg, tillsammans med Norges Varemesse, ett motorevenemang av rang i Lillestrøm, strax utanför Oslo. Tillställningen är Norges motsvarighet till påskmässan – Bilsport Performance & Custom Motor Show – på Elmia i Jönköping. Med regi av tidningen Trailer och norska kollegan Yrkesbil tävlar de allra finaste lastbilarna från Sverige, Norge och Danmark om att ta hem utmärkelsen ”Scandinavian Truck Trophy”.

Även segraren i finalen av ”Skandinaviens Flotteste Bil” kommer prestigefyllt att koras bland de tävlande. Ett antal deltagare från varje land, som utsetts i deltävlingar tidigare under året, är med i slutstriden.

Fordonen på mässan blir en perfekt blandning av de bästa bilarna, lastbilarna och hojarna från Sverige, Norge, Danmark och andra länder. Utanför mässhallarna bjuder världsstjärnan Petter Solberg på rafflande rallyuppvisning. Det blir även drifting, rallysprint och mycket mera.
– Ambitionen är att samla en tredjedel så många besökare i Lillestrøm som vi gör på Elmia, säger projektledaren Lasse Theander, det vill säga minst 25.000.

Läs mer på www.oslomotorshow.no där också detaljprogrammet för 28-30 oktober finns.

11-09-15 Bara nio dagar kvar att nominera -YoungTechnician Award
Young Technician Award
(ungdomspriset för bästa mekaniker)
instiftades 2006 av SMSC i samarbete med Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) och varumärket Bilproffs.se. Priset är ett rese- och studiebidrag till ett värde av 15.000:-.

2010 års prestigeladdade pris tilldelades Henrik Bolinder, som nominerades av Subaru Rally Team China genom Emil Axelsson och Patrik Sandell.

Nu är det Ert team och Er bästa ungdoms-mekaniker som har chansen att vinna och visa vem som är bäst! Er nominering vill vi ha in senast den 15 oktober. Formuläret hittar du på www.bilproffs.se

Team i: Rally-SM, STCC, JTCC, Carrera Cup, Camaro Cup, Radical, Swedish GT, Ginetta G20 Cup, Rallycross SM, Dragracing SM, eller i motsvarande internationella mästerskap är välkomna att nominera sin bästa ungdomsmekaniker. Priset utdelas under pompa och ståt i samband med Bilsport förbundets 75-års jubileumsfirande den 19 november 2011 i Stockholms Stadshus.

Tävlingsmekanikern skall nomineras av teamet och åldersgränsen är max 25 år under 2011.
I nomineringen ska framgå:
o Teknisk kompetens
o Agerande i tävlingsmekanikerrollen
o Kunskaper om närliggande kompetensområden
o Social kompetens

Nomineringsformuläret skickas in via fax 08-611 41 04 eller mail till Rose-Marie Olsson, rose-marie.olsson@transportgruppen.se senast den 15 oktober 2011.

Juryn består av:
Peter Jeppsson, vd MAF
Benny Wallin, projektledare MAF
Kåge Schildt, ordförande SBF
Bo Lindman, expert

www.bilproffs.se
11-10-04 NH Super 2000 söker ny teamkoordinator
NH Super 2000 är ett stall i Rally-SM som arbetar både strukturerat och målmedvetet. Vi har under två säsonger tävlat med en Skoda Fabia Super 2000, den ända Super 2000 bilen i Sverige. Vår teamkoordinator kommer under 2012 att lämna teamet för att arbeta med utvecklingen av Rally-SM.

Nu söker vi någon som kan träda in i rollen som teamkoordinator. En teamkoordinator i NH Super 2000 är bland annat med i planeringen av tävlingsupplägg och ska ha en stor drivkraft för att knyta nya samarbetspartners till teamet. Vi tror även att du kan komma in med många nya idéer för att utveckla teamet på alla plan.

Känner du att du vill vara med NH Super 2000 under 2012 och kanske ännu längre, eller har ytterligare frågor kontakta Pelle Sääv på tel 070-325 33 71 eller pelle.saav@nhsuper2000.se

Besök gärna vår hemsida www.nhsuper2000.se där mer information finns om teamet.
11-09-22 Champagnen ligger på kylning - nu avgörs mästerskapet
Champagnen ligger på kylning. I helgen förbereder sig Formel 1, STCC och Speedway Grand Prix på guldfest. Viasat Motor och TV10 punktmarkerar de rafflande slutstriderna.

I Singapores GP:s tuffa kvällsrace har säsongens suverän Sebastian Vettel chans att bli den yngste dubble världsmästaren i Formel 1 någonsin. Red Bulls 24-årige tysk har dominerat säsongen stort. Håll dock ögonen på Fernando Alonso som med en pallplats kan paja festligheterna.

I STCC väntar en kittlande slutstrid där Rickard Rydell, som gör sin första säsong i serien, skuggar ledande Fredrik Ekblom. Endast två poäng skiljer duon åt inför avgörandet på Mantorp Park.
– Jag tror att Ekblom tar det här, men det kommer att bli tajt. Tommy Rustad, Janne "Flash" Nilsson och Johan Sturesson vill säkert blanda sig i också, säger Viasat Motors STCC-expert Calle Rosenblad.

I Speedway har rutinerade räven Greg Hancock chans att säkra världsmästartiteln. Amerikanen har drabbats av en skada men kommer förmodligen att köra på lördag. Världens just nu formstarkaste förare Andreas Jonsson ligger trea och har chans att passera polacken Jaroslaw Hampel på andraplatsen.

Tv-tider
Fredag 23/9
11.55, Viasat Motor: Formel 1, Singapores GP, träning 1
15.25, Viasat Motor: Formel 1, Singapores GP, träning 2

Lördag 24/9
12.30, TV10/Viasat Sport: STCC, Mantorp Park, studio och race
12.55, Viasat Motor: Formel 1, Singapores GP, träning 3
15.55, Viasat Motor: Singapores GP, kval
19.00, TV10/Viasat Motor: Speedway GP, Gorican, Kroatien

Söndag 25/9
13.30, Viasat Motor: Singapores GP, race
19.00, Viasat Motor: Nascar, Sylvania 300

Tävlingarna finns även tillgängliga på Viaplay.
11-09-16 Thomas Carlssons Minnesfond, kandidater 2011?
År 2009 gick en av landets duktiga codrivers bort allt för tidigt i cancer. Thomas Carlsson var en erkänd och väl anlitad codriver både på SM och distriktsnivå, med bla. SM-guld på meritlistan.

Katrineholms Motorklubb ville då hedra vår medlem med något positivt och varaktigt till hans minne, och instiftade Thomas Carlssons Minnesfond. Ett speciellt bankkonto öppnades för de som vill hedra hans minne och även för att föra fram codriverns viktiga roll inom rallysporten. Vill du stödja minnesfonden så är kontonumret: NORDEA 3031 23 81409

Minnesfondens enkla regler till en årlig stipendiat är: Till en ung lovande och seriöst satsande kartläsare/codriver, i första hand inom Södermanland/Västmanlands Bilsportförbund.

Så nu vill Katrineholms Motorklubb ha in förslag på lämpliga kandidater till 2011-års minnesfondsutdelning. Vem som helst får föreslå en kandidat, inom Sö/Vä Bsf, eller i hela sverige.

Även i år kommer stipendiet på 3000 kr utdelas och stipendiaten att presenteras på Prisutdelningen för Rally-SM under Lördagkvällen den 8/10 efter Rally-SM finalen i Katrineholm 2011.

2009-års, och den första stipendiaten blev Christer Carlsson.
2010-års stipendiat blev Miriam Walfridsson

Senast den 30 September vill Katrineholms Motorklubb ha in förslagen på 2011-års stipendiat.
Maila helst på: info@kmk.nu el 070-3918559

webbsida: www.kmk.nu/ThCarlMinne.htm
11-09-16 Omröstning kring störst bilsportprestation
Kenneth Hansen, Kenny Bräck eller Tina Thörner? Bilsportfolket har valt vilka tio som går vidare i omröstningen om ”Största bilsportprestationen”. Vinnaren äras i Blå Hallen den 19 november.

Svenska Bilsportförbundet bildades 1936 och uppmärksammar det med en rad tävlingar och event under året. En stor Jubileumsfest avrundar det hela den 19 november i Stockholms Stadshus och då ska den Största bilsportprestationen genom de 75 åren hedras.

Av de 30 ursprungliga, mycket framgångsrika förarna/co-drivers går de tio främsta nu vidare till fas 2 i omröstningen. De tio är: Stig Blomqvist (världsmästare i rally), Kenny Bräck (vinnare av Indy 500), Erik Carlsson "på taket" (första stora internationella stjärnan i rally), Per Eklund (mångårig multiförare inom bilsport), Mattias Ekström (vinnare i tysk standardbilsracing), Kenneth Hansen (14 EM-guld i rallycross), Mats Jonsson (16 SM-guld i rally), Ronnie Peterson (framgångsrik Formel 1-förare), Tina Thörner (co-driver i rally-VM och Dakar) och Björn Waldegård (världsmästare i rallly).

Räkneverket på www.75.sbf.se har nollställts och nu har bilsportare och andra intresserade möjlighet att rösta fram till och med klockan 16.00 den 19 november 2011.
- Vi har datorer på plats under vår stora medaljutdelning den dagen, och samtidigt som den slutar stänger vi också omröstningen kring Största bilsportprestationen, säger Jörgen Andersson, marknadsansvarig Svenska Bilsportförbundet.

Vinnaren hedras sedan under kvällens Jubileumsfest i Blå Hallen. Även de som röstar har chans att vinna – kläder ur jubileumskollektionen och två biljetter till festen i Blå Hallen.

All omröstning sker på www.75.sbf.se
11-09-15 Dags att nominera - visa att ert team är bäst; Young Technician Award
Young Technician Award
(ungdomspriset för bästa mekaniker)
instiftades 2006 av SMSC i samarbete med Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) och varumärket Bilproffs.se. Priset är ett rese- och studiebidrag till ett värde av 15.000:-.

2010 års prestigeladdade pris tilldelades Henrik Bolinder, som nominerades av Subaru Rally Team China genom Emil Axelsson och Patrik Sandell.

Nu är det Ert team och Er bästa ungdoms-mekaniker som har chansen att vinna och visa vem som är bäst! Er nominering vill vi ha in senast den 15 oktober. Formuläret hittar du på www.bilproffs.se

Team i: Rally-SM, STCC, JTCC, Carrera Cup, Camaro Cup, Radical, Swedish GT, Ginetta G20 Cup, Rallycross SM, Dragracing SM, eller i motsvarande internationella mästerskap är välkomna att nominera sin bästa ungdomsmekaniker. Priset utdelas under pompa och ståt i samband med Bilsport förbundets 75-års jubileumsfirande den 19 november 2011 i Stockholms Stadshus.

Tävlingsmekanikern skall nomineras av teamet och åldersgränsen är max 25 år under 2011.
I nomineringen ska framgå:
o Teknisk kompetens
o Agerande i tävlingsmekanikerrollen
o Kunskaper om närliggande kompetensområden
o Social kompetens

Nomineringsformuläret skickas in via fax 08-611 41 04 eller mail till Rose-Marie Olsson, rose-marie.olsson@transportgruppen.se senast den 15 oktober 2011.

Juryn består av:
Peter Jeppsson, vd MAF
Benny Wallin, projektledare MAF
Kåge Schildt, ordförande SBF
Bo Lindman, expert

www.bilproffs.se

11-09-11 Trippla vinstchanser - Sponsra och vinn! Två par "Stecka-böcker" samt ett par Peltor Kidskåpor för utlottning till alla som är med och sponsrar en femtilapp eller mer!
Den här månaden lottar vi ut två böcker om Stig-Olov "Stecka" Walfridson, samt ett par av Peltors suveräna Kidskåpor!

Samtidigt som du är med och gör den här sidan levande, har du nu alltså chansen att vinna lite svensk rallykuriosa samt ett par Peltor Kidkåpor

Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/9-31/10.

Info
Från Rally- till Rallycrossmästare
Författare: Morgan Björk

Pris: 595:--

"Stecka som han kallas är en av Sveriges mest populära förare och han har gjort sig ett namn inom både Rallyns och RallyCrossens värld. Han berättar öppenhjärtligt om sitt liv och sin karriär"

Mer info boken: www.aretsbilsport.se

Mer info Stecka: www.walfridson.com.
Info:
Peltor Kidkåpor
* Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.
*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
* Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
* De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
* Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda.

Mer info kidskåporna: www.peltor.se


Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/8 - 31/8 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-09-11 Grattis Kurt Eliasson och Göran Wiklander - ni vann varsin bok genom er frivilligsponsring
Det blev Kurt Eliasson och Göran Wiklander som hade turan att genom sin frivilligsponsring vara med och vinna varsin bok "Från Rally- till Rallycrossmästare" av Morgan Björk i samarbete med Stig-Olov Stecka Walfridson.

Maila mig era adresser så kommer boken på posten!
maria@motorsportivarmland.nu

/Maria
11-09-01 Bilsporten använder elbils-taxi
Klockan 07.45 landade förbundsordförande Kåge Schildt på Arlanda för en dag på Svenska Bilsportförbundets kansli i Sollentuna. Utanför terminalen stod Taxi 020 med sin eldrivna Mitsubishi i-MiEV och väntade.

Svenska Bilsporrtförbundets ordförande bor i Åstorp utanför Helsingborg och därför blir det en och annan flygtur till Arlanda och kansliet i Sollentuna.
- Att kunna åka elbils-taxi är helt i linje med vår profil som grön idrott, säger Kåge Schildt.

Därför nappade han direkt när han fick höra att det går att beställa elbils-taxi i form av den knallgula Mitsubishi i-MiEV som Taxi 020 förfogar över - den enda kommersiellt eldrivna taxin i landet. En bil för fyra personer och en räckvidd på cirka 15 mil.
- Vi har visat Sverige och omvärlden att det går att köra taxi med elbil, säger Frederick Scholander, marknadschef på Taxi 020.

Den gula eltaxin var nyligen också med på den uppvisning Svenska Bilsportförbundet anordnade på Täby Galopp, då travkusken Erik Adielsson visade sig vara snabbast runt ovalen.
11-08-29 Auvinen vann igen
Det blev Mika Auvinen som vann Nordic Trophy 2011 på Mantorp Park med sin Scania R620 ”Gunfighter”. Det var fjärde gången titeln gick till finländaren och frågan är om det inte small högst den här gången. Glädjetårarna sprutade i alla fall när Mika Auvinen äntrade scenen som ägare till Nordens finaste lastbil.

Bröllopsdag är inget som hindrar en sann entusiast. Mika Auvinen firade sin genom att vinna Nordic Trophy 2011 medan hans kanske största fan, hans fru, som följde tävlingen via telefon hemma i Finland.
– När jag ringde och sa att jag vunnit tävlingen så grät hon, säger en sprudlande glad Mika Auvinen minuterna efter han tagit emot den ärofulla pokalen i Nordic Trophy.

Fjärde vinsten är något alldeles extra för Mika Auvinen, han är nu uppe i samma antal vinster som konkurrenten och vännen Juha Ristimaa.
– Att vara uppe på samma nivå som Juha är något alldeles speciellt. Detta är fantastiskt, säger Mika Auvinen glädjerusigt.

11.000 besökare fick chansen att se vinnarbilen under en strålande solskensdag på Trailer Trucking Festival på Mantorp Parl. Nästa gång det blir Nordic Trophy är på Elmia i Jönköping 2012. Då lovar Mika Auvinen att komma med en ny bil.

Tvåa i Nordic Trophy blev Ekdahls Åkeri från Malmö med Volvo FH16 Road Cruiser och trea kom nykomlingarna Renax Stängsel från Norrköping med en Scania R500 betongbil.

Resultat Nordic Trophy
1. Kuljetus Auvinen, Finland, Scania R620 bulkbil.
2. Ekdahls Åkeri, Malmö, Volvo FH16 styckegodsbil.
3. Renax Stängsel, Norrköping, Scania R500 betongbil.

Mästarklassen
1. Kuljetus Auvinen, Finland, Scania R620 bulkbil.
2. Ekdahls Åkeri, Malmö, Volvo FH16 styckegodsbil.
3. Trans Härmä, Finland, Scania R560 styckegodsbil
4. T Gahnes Åkeri, Visby, Scania R480 lastväxlare.
5. TDL Entreprenad, Sjövik, Scania R620 dragbil.

Utmanarklassen
1. Renax Stängsel, Norrköping, Scania R500 betongbil.
2. Karhuline ky, Finland, Scania R500 dragbil.
3. AR Freight, Finland, Scania R730, dragbil.
4. Kuljetus Ristimaa, Finland, Scania R560, styckegodsbil.
5. Kuljetus-Jalava, Finland, Scania R560 dragbil.
11-08-27 Mailen fungerar igen
Nu är mailen för maria@motorsportivarmland.nu åter igång och alla uppdateringar gjorda.

Saknar du din uppdatering, så maila mig gärna igen!
11-08-27 Mailen till MiV ligger nere
Dessvärre ligger min mail, maria@motorsportivarmland.nu, vilket gör att jag inte kan komma åt mina pressreleaser, resultat etc som mailats in till Motorpsort i Värmland.

Begklagar att sidan inte kan uppdateras som vanligt, men så fort det kommer igång, kommer det ni mailat in ut på sidan.

Vill ni nå mig snabbare, prova maila maria@mariasmotorsport.com
11-08-26 Passa på - Onsdag sista dagen att sponsra och vara med i augustis utlottning av två "Stecka-böcker!
På onsdag, den 31/8, är det sista dagen att vara med och sponsra med vinstchans på två signerade böcker om Stig-Olov "Stecka" Walfridsons karriär från rally- till rallycrossmästare.

Samtidigt som du är med och gör den här sidan levande, har du nu alltså chansen att vinna lite svensk rallykuriosa.

Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/6-31/7.


Från Rally- till Rallycrossmästare
Författare: Morgan Björk

Pris: 595:--

"Stecka som han kallas är en av Sveriges mest populära förare och han har gjort sig ett namn inom både Rallyns och RallyCrossens värld. Han berättar öppenhjärtligt om sitt liv och sin karriär"

Mer info boken: www.aretsbilsport.se

Mer info Stecka: www.walfridson.com.


Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/8 - 31/8 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-08-24 Bilsportprofilen Ralph Grill, “Mr Clarion”, har lämnat oss
Som tidigare meddelats i Stockholmstidningarna har Ralph Grill, Vendelsö Stockholm, hastigt avlidit i en ålder av 74 år. Under sitt yrkesverksamma liv var han under många år VD för bilstereotillverkaren Clarions svenska försäljningsbolag. I den rollen kom ett sponsorskap initialt till Saabs rallyteam att utvecklas till en livslång vänskapsrelation mellan mig, tävlingsföraren Per Eklund, och Ralph, ”Mr Clarion”.

Första gången som vi möttes var 1979. Jag var kontrakterad som fabriksförare hos Saab:s VM-team medan Ralph var VD på ABIKO Radio som importerade bilstereoapparater av fabrikatet Clarion.

Genom att sponsra Saab:s rallyteam skulle de bygga varumärket Clarion, men framför allt öppna en försäljningskanal till dels bilfabrik, dels Saab-återförsäljarna. För Ralph handlade sponsorskapet inte bara om en dekal på en tävlingsbil, utan det var affärer som gällde.

1981, när Saab bestämde sig för att avveckla sin tävlingsverksamhet övergick Clarion till att bli min personliga sponsor, delfinansiär när jag inte tävlade officiellt för ett fabriksteam. Med det inleddes ett 25-årigt samarbete med både framgångar och motgångar tävlingsmässigt, men genomgående framgångar kommersiellt för Clarion.
Inom Clarion globalt kom Ralph att bli kontaktmannen för sponsorskap – han kallades för ”pappa Ralph” i den rollen. Han arbetade bl a med WRC och Le Mans från Clarions sida.

För Ralph var det viktigt att vara på plats tillsammans med kunder när jag tävlade i Sverige, Finland och Storbritannien. Särskilt var det sensommarens 1000 sjöars rally i Finland en höjdpunkt för kräftälskande Ralph.
När jag åter började tävla med en Saab 1997, så var affärsrelationen mellan Clarion och biltillverkaren startnyckeln tillsammans med Ralphs och ”Erik Carlsson på takets” personliga engagemang i projektet. De tävlingsmässiga framgångarna lät inte vänta på sig – först SM-guld i rallycross och sedan EM-guld i rallycross. Sedan kom två segrar i världens tuffaste backtävling, Pikes Peak.

Sedan några år tillbaka var Ralph Grill pensionär, men hans intresse och personliga engagemang i bilsporten hade han kvar. Så sent som i samband med sommarens rallycrosstävling i Höljes och min 65 årsdag strax innan talades vi vid om att mötas, men p g a engagemang på annat håll kunde inte Ralph. Som alternativ pratade vi om en kräftskiva – en kräftskiva som vi inte fick uppleva tillsammans.

Jag är inte ensam i Bilsportvärlden om att sörja Ralph Grill, utan delar det är många andra utövare och arrangörer även här i Värmland som tack vare Ralphs arbete inom Clarion fått ekonomiska möjligheter för sitt tävlande.

Per Eklund
11-08-22 Lastbilen med bästa påbyggnad koras Mantorp Park 27 augusti 2011
Nordic Trophy är tävlingen för snygga lastbilar från hela Norden och övriga Europa som arrangeras av tidningen Trailer. Lördagen den 27 augusti går den 32:a upplagan av Nordic Trophy av stapeln i samband med Trailer Trucking Festival på motorbanan Mantorp Park utanför Linköping.

De Nordic Trophy-bilar som väcker stor uppskattning bland publiken är samtidigt bruksfordon. En viktig del i tävlingen är därför "Bästa Påbyggnad". I denna klass är det inte i första hand motivlack och inredning som bedöms. Här handlar det istället om hur bilen specats för sin transportuppgift och innovativa lösningar från användare och påbyggare kommer att premieras.

En expertjury med representanter från de stora lastbilstillverkarna och Lastfordonsgruppen utser vinnaren i denna prestigefyllda klass. Juryn kommer även att bedöma miljötänkande och bränsleekonomi.

Ett pris kommer också att delas ut till det företag som byggt den vinnande bilen/ekipaget.
11-08-17 Trailer Trucking Festival Mantorp Park 26-27 augusti 2011
Det blir stor branschutställning med alla de tunga lastbilstillverkarna, det blir fartfyllda uppvisningar och spännande tävlingar. Det blir mat, musik och underhållning när Trailer Trucking Festival arrangeras av tidningen Trailer på den klassiska motorbanan Mantorp Park utanför Linköping fredag-lördag den 26-27 augusti. Festivalen genomfördes första gången redan 1982 just på den här platsen. I fokus står den 32:a upplagan av tävlingen Nordic Trophy där närmare 200 fräscha lastbilar från länder i hela Europa ställs ut och tävlar mot varandra om vilken som är vackrast.

En annan huvudpunkt är den fylliga branschutställningen med ett 70-tal deltagande företag. Alla de stora lastvagnstillverkarna som marknadsför sig i Sverige kommer att finnas på plats: Volvo, Scania, Mercedes, DAF, MAN och Iveco. Besökarna kommer att kunna jämföra chassier och kompletta bilar. Därtill kommer påbyggare och släpvagnstillverkare, krantillverkare, däckfabrikanter, hyttinredare, tillbehörsföretag och en mängd andra företag inom den tunga fordonsindustrin att visa sina produkter.

Publiken kommer också att kunna ta del av fartfyllda uppvisningar i truckracing och MC-stunt och Boije Ovebrink, som vann europacupen i truckracing 1993, kommer att showa med världens snabbaste hybridlastbil, ”Mean Green”.

I samarbete med Hiab kommer SM i krankörning att arrangeras och på fredagskvällen blir det en häftig ljusshow där den bil som bjuder på den effektfullaste och mest lysande ljuspresentationen utses. DJ Magnus ”Party Party” Olsson kommer att presenterar årets favoritplattor under hela helgen.
Ett detaljerat tidsprogram finns på truckingfestival.se/tidsprogram.
11-08-17 Då startar Formula Offroad NEZ Cup 2011 i Pälkäneellä 20-21/8
Från Sverige och SMK Uppsala kommer Rolf Keiser, Per-Andes Norstedth och Fredrik Sandkvist att försvara den Svenska flaggan.

Cupen består i år av 6 deltävlingar och kommer att köras i Finland, Norge och Sverige. Cupen kommer att avgöras under hösten, augusti till september.

NEZ #1/2 Pälkäneellä Finland, August 20th and 21st
NEZ #3/4 Skien Norway, September 3rd and 4th
NEZ #5/6 Dalboda Sweden, September 17th and 18th

Mer information om tävlingarna finns på http://formulaoffroad.smkuppsala.com/
11-08-17 Poängskörd till Team Bilia
Team Bilia fick många poäng i sportgrenarna rally - racing och karting under helgen.
Läs på www.teambilia.se

11-08-15 Karlskoga Motorförening belönas med miljöpris
Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet, – Svemo, delar varje år ut miljöpris till en förening som jobbar med miljöfrågor. I år tilldelades Karlskoga Motorförening det åtråvärda priset. Priset delades ut i samband med STCC på Karlskoga Motorstadion.

Ett sånt här pris är svårt att få och föreningen är mycket stolta. En stor del av arbetet sker ju lokalt på Karlskoga Motorstadion som har precis samma värderingar som föreningen. Kunde ett företag få priset vore Motorstadion också en värdig vinnare. Prischecken på 10 000 kr kommer väl till pass till föreningens egna klubblokal som är under uppförande.

Så här löd motiveringen till priset:
SVEMO MILJÖPRIS 2011
SVEMO Miljökommitté har glädjen att meddela att Karlskoga MF har tilldelats 2011 års miljöpris för aktivt och seriöst miljöarbete inom motorcykel- och snöskotersporten.

Juryns motivering:
"Karlskoga MF har under många års tid arbetat förebyggande och målmedvetet med miljöfrågorna. Klubben har visat en vilja att överträffa lagar och andra krav för att visa att man vill gå före för en bättre miljö för oss alla. Karlskoga MF har arbetat med den så viktiga ljudfrågan och på ett föredömligt sätt bjudit in närboende och myndigheter till samråd. Klubben visar också upp en vilja till att vara med och utveckla ny teknik och bränslen, som gör att motorsporten kan fortsätta vara en viktig teknikdrivande aktör i samhället."
11-08-12 Nordic Trophy - Mantorp Park 27 augusti 2011
Lördagen den 27 augusti äger den 32:a upplagan av Nordic Trophy rum under Trailer Trucking Festival på motorbanan Mantorp Park utanför Linköping. Nordic Trophy är tävlingen för snygga lastbilar från hela Norden och övriga Europa. Arrangör är tidningen Trailer.

Närmare 200 högklassiga lastbilar är anmälda till årets tävling. Det blir en färgsprakande och gnistrande samling bilar med fantasifulla motivlacker, glänsande krom, flärdfulla inredningar och finurliga byggnationer.

Regerande mästare är Mika Auvinen från Helsingfors i Finland. Han tävlar med sin mäktiga Scania R620 Topline bulkbil kallad ”Gunfighter”. Både bil och släp är motivlackat med westerntema och rullar till vardags med sand, kalk och aska hemma i Finland.
– Jag uppskattar verkligen att få komma till Mantorp park som titelförsvarare, det känns fantastiskt. Självklart siktar jag på en ny seger men jag måste samtidigt vara realist. Jag har hört att det kommer många nya byggen så det kommer att bli mycket tufft, säger Mika inför årets tävling.

En av de största konkurrenterna blir fjolårstvåan Ralf Ekdahl. Malmöåkaren med sin mäktiga Volvo FH16 ”Road Cruiser”.
– Även om vi har två helt olika byggen tycker jag vi är ganska jämlika. Men jag hoppas och
tror på seger i år, säger Ralf.
11-08-11 Sandell i Cykelvasan för andra året
I fjol cyklade han på 3 tim 27 min, vilket räckte ända till en 22:a plats i motionsklassen. När rallyföraren Patrik Sandell på lördag för andra gången ställer upp i Cykelvasan heter huvudmotståndaren: Patrik Sandell.
”Målet är att slå min tid från förra året, och sen hoppas jag att även totalplaceringen blir bättre. Jag har väl tränat ungefär 150 mil, vilket är mer än förra året så jag borde kunna putsa tiden lite” säger Patrik Sandell.
Det är tredje gången tävlingen körs och antalet deltagare har ökat rejält för varje år. I år är 8.000 cyklister anmälda i de olika klasserna och arrangörerna räknar med att cykelloppet inom några år kommer att attrahera lika många deltagare som skidloppet.
”För mig som rallyförare är mountainbike den perfekta motionsformen sommartid, eftersom man under ansträngning hela tiden måste tänka och ta rätt beslut om spårval, hitta bromspunkter och hålla koll på stenar och gropar. Det är den perfekta träningen eftersom du tränar både kondition och hjärnan” säger Patrik Sandell.

Förutom den stora tävlingen på lördagen är Patrik dessutom dagen före inbjuden att delta i Eurosportsprinten, där elitcyklister och kändisar tävlar i lag. Eurosportsprinten körs på Snötorget i Lindvallen fredag 12 augusti kl 16.00.

Lagen i Eurosportsprinten:
Lag – Elitcyklist – Kändis:
Shimano - Johan Lindgren - Patrik Sandell, Rally
Alecta - Gustav Larsson - TBD
Enervit - Jenny Rissveds - David Ekholm, Skidskytte
ICA - Ole Christian Fagerli - Maria Pietilä-Holmner, Alpint
Preem - Pia Sundstedt - Daniel Tynell, Skidor
SkiStar - TBD - Marcus Ljungqvist, Cykel
Thule - Magnus Darvell - Eje Elgh, Motor
Trek - Benny Andersson - Ida Ingemarsdotter, Skidor

Underlag & prispengar:
Starten i CykelVasan sker vid Vasaloppsstarten, Berga by, från kl 9.00. Herrarnas och damernas tävlingsklass startar först i gemensam start. CykelVasans 90 kilometer fördelar sig på: Skogsväg/-stig ca 49 km, grus ca 23 km och asfalt ca 18 km. Den totala prissumman i elitklasserna uppgår till över 100.000 kronor. Segrarna får 20.000 kronor var. Dessutom finns, precis som i Vasaloppet på vintern, Bergspriset i Evertsberg.
11-08-04 Stor motorfest på Mantorp Park!
På lördag, den 6 augusti, dundrar Bilsport Action Meet igång på Mantorp Park mellan Linköping och Mjölby. Arrangemanget är årligen återkommande sedan 2001 och bjuder såväl besökare som deltagare på en motorfest utan dess like. Över 8.000 besökare väntas på lördag! Mest intresse lockar körningarna på strippen där närmare 200 av Sveriges och Danmarks häftigaste gatbilar kämpar om bra tider och respekt hos sina medtävlare.

I år kryddas helgen dessutom av drifting med fina prispengar. Driftingtävlingen är en av Svenska Bilsportförbundets jubileumstävlingar i år då SBF fyller 75 år.
– Oavsett om du gillar bredsladdar, höga hastigheter på strippen, fantastiska utställningsfordon eller teknikkrävande RS-körning får du ditt lystmäte på Mantorp Park på lördag, säger Bilsport Action Meets projektledare Stig Sjöberg och lägger till:
– Det här är också träffen där det bjuds på mest körmöjligheter för både proffs och nybörjare. Alla som vill har en chans att under ordnade former testa avancerad bilkörning med sin egen bruksbil.

Utställningen ser ut att bli den bästa under sommaren i Sverige där finalister från En dag på Strippen-evenemangen i Emmaboda, Piteå och Sundsvall bedöms inför publik av en kräsen jury och gör upp om den åtråvärda titeln Årets Bygge! Och får man inte nog av det så kommer Truck Race-föraren Martin Ström bjuda på riktigt tung och gummirykande uppvisning.
Läs mer på tidningen Bilsports hemsida, www.bilsport.se/events där också detaljprogrammet finns.

11-08-03 Bilsportvänner och bilhistoriker
Vi inom Bilsportarvet behöver hjälp att få in material till vårt arkiv som vi bygger med hjälp av SBF.

Vi söker efter gamla resultatlistor, kartor, program, motorsporttidningar, foton, filmer smat allt övrigt som har med bilsport att göra.

Du finner information om vad vi gör och har för material i vårt arkiv på vår hemsida www.bilsportarvet.se. Där finner du också kontaktuppgifter till oss i gruppen (under Om Oss).

Vi kommer under hösten fylla på med mer material t.ex resultat och program från svunna tider.

11-08-02 Varmt grattis Hans Söderlund, Team Vägatorp och Anders Persson! Ni vann kåporna!
Det blev Hans Söderlund, Team Vägatorp som kammade hem Peltors Radiokåpor i utlottningen för förra perioden av frivilligsponsring!

Anders Persson vann Kidskåporna!
Varmt tack till er båda, till Peltor för kåporna och alla er som är med och stöttar mig och mitt jobb med MiV!
Missa inte utlottningen nedan av Steckas båda böcker!
11-08-02 Sponsra och vinn - två böcker böcker "Från rally- till Rallycrossmästare" lottas ut i aug!
Är man med och frivilligsponsrar Motorsport i Värmland, går man sällan lottlös. Den här månaden lottar vi ut två böcker från Årets Bilsport, nämligen "Från Rally- till Rallycrossmästare". Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/6-31/7.


Från Rally- till Rallycrossmästare
Författare: Morgan Björk

Pris: 595:--

"Stecka som han kallas är en av Sveriges mest populära förare och han har gjort sig ett namn inom både Rallyns och RallyCrossens värld. Han berättar öppenhjärtligt om sitt liv och sin karriär"

Mer info boken: www.aretsbilsport.se

Mer info Stecka: www.walfridson.com.


Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/8 - 31/8 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-08-02 Robin Rudholm är med i Bilar 2
Regerande Porsche Carrera Cup Scandinavia-mästare Robin Rudholm är med i nya Disney/Pixar-filmen Bilar 2. Filmen hade galapremiär igår och Rudholm var på plats.
– Jag vet inte hur många gånger jag sett den första filmen (Bilar) tillsammans med min son Jack, men 20 är nog ganska lågt räknat. Det var därför en självklarhet att tacka ja när jag fick förfrågan om att vara en av rösterna i filmen, säger Rudholm.

Rudholms karaktär i filmen heter David Topplock och är en av tre kommentatorer till World Grand Prix där huvudpersonen Blixten McQueen tävlar.

Det finns fler svenska racingprofiler i filmen i form av Mattias Andersson, Johan Thorén och Jan ”Flash” Nilsson. Filmen har Sverigepremiär den 5:e augusti.

» Se filmen här!

11-08-02 Jan ”Flash” Nilsson på galapremiär av Bilar 2
Jan ”Flash” Nilsson var på galapremiären av Bilar 2 i Stockholm, Disney/Pixar-filmen som den dubbla STCC-mästaren har en egen roll i.
– Det är en väldigt liten roll, men man blir glad och stolt över att vara med i filmen, säger ”Flash”.

”Flash” spelar sig själv i form av en blå-gul bil, men är inte ensam svensk racingförare i filmen.
– Även STCC:s Mattias Andersson, Carrera Cup-mästerskapsledare Robin Rudholm och min gamle vän Johan Thorén bidrog med röster som sportkommentatorer. Det blev jag faktiskt lika glad över, fyra röster i en Disneyfilm som är vänner till mig, stort, säger ”Flash” med ett leende.

» Se ett klipp ur filmen med ”Flash” tillsammans med Blixten McQueen och Bärgarn.

Bilar 2 är den 12:e filmen från Disney/Pixar, som ligger bakom jättesuccéerna Toy Story 3, Upp, Wall-E, Råttatouille, Superhjältarna, Hitta Nemo, Monsters Inc., Toy Story, Ett småkryps liv och Toy Story 2.

För regin svarar Oscarbelönade John Lasseter som regisserade den första filmen Bilar, samt Toy Story, Toy Story 2, Toy Story 3, Råttatouille, Monsters Inc m.fl. De amerikanska rösterna görs av bl a Owen Wilson som Blixten McQueen (som även gjorde rösten i första filmen), Michael Caine (Finn McMissile) och Emily Mortimer (Holley Shiftwell).

För mer information om Bilar 2 – besök: www.disney.se/bilar
» Se filmen här!

11-07-31Sista chansen att vinna Peltor Radiokåpor eller Peltor Kidskåpor när du sponsrar 50:--!
Det är nu fyra dagara kvar i utlottningen av de båda Peltorkåporna. Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/6-31/7.

En av er som är med och stöttar kommer att vinna ett par ett par mycket fina Peltor Hörselskydd med Radio HRXS7A-01 och en annan glad frivilligsponsor kommer att få ett par Peltor Kidskåpor. Eller har man turen på sin sida, kan samma person ha turen att vinna båda. Allt beroende på slumpen.

Info Radiokåpor:
• Skydda hörseln och lyssna på radio – samtidigt.
• Konstruerad för utomhusarbete – skogsbruk, landskapsarkitektur, gräsklippning, hobbies etc. Skyddar hörseln samtidigt som du lyssnar på radio.
• Utmärkt FM-mottagning.
• Den extra breda, mjuka, vadderade hjässbygeln fördelar vikten och tvåpunktsupphängningen bidrar till lågt tryck för bekväm användning under lång tid.
• Mjuka, vätske- och skumfyllda tätningsringar ger extra komfort.
• Batterilivslängden är cirka 200 timmar.
• Audioingång för mobiltelefon, bärbar telefon eller kommunikationsradio (vissa modeller), MP3-spelare etc.

Info Peltor Kid:
• Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
• Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
• De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
• Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda

Det enda du behöver göra är att sponsra MiV och mitt arbete med 50:-- eller mer. För varje 50-lapp, har du en vinstchans.

Mer info: www.peltor.se/se/default.asp

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/6 - 31/7 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-07-28 Fyra dagar kvar att vinna Peltor Radiokåpor eller Peltor Kidskåpor när du sponsrar 50:--!
Det är nu fyra dagara kvar i utlottningen av de båda Peltorkåporna. Alla som är med och sponsrar mitt arbete med 50:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. Den här utlottningen gäller från 1/6-31/7.

En av er som är med och stöttar kommer att vinna ett par ett par mycket fina Peltor Hörselskydd med Radio HRXS7A-01 och en annan glad frivilligsponsor kommer att få ett par Peltor Kidskåpor. Eller har man turen på sin sida, kan samma person ha turen att vinna båda. Allt beroende på slumpen.

Info Radiokåpor:
• Skydda hörseln och lyssna på radio – samtidigt.
• Konstruerad för utomhusarbete – skogsbruk, landskapsarkitektur, gräsklippning, hobbies etc. Skyddar hörseln samtidigt som du lyssnar på radio.
• Utmärkt FM-mottagning.
• Den extra breda, mjuka, vadderade hjässbygeln fördelar vikten och tvåpunktsupphängningen bidrar till lågt tryck för bekväm användning under lång tid.
• Mjuka, vätske- och skumfyllda tätningsringar ger extra komfort.
• Batterilivslängden är cirka 200 timmar.
• Audioingång för mobiltelefon, bärbar telefon eller kommunikationsradio (vissa modeller), MP3-spelare etc.

Info Peltor Kid:
• Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
• Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
• De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
• Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda

Det enda du behöver göra är att sponsra MiV och mitt arbete med 50:-- eller mer. För varje 50-lapp, har du en vinstchans.

Mer info: www.peltor.se/se/default.asp

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/6 - 31/7 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-07-26 Svenska Bilsportförbundet räddar Svenska Rallyt AB
Under de senaste åren har promotorn för den svenska rally VM-tävlingen, Svenska Rallyt AB, dragits med ekonomiska svårigheter vilket resulterat i att Svenska Bilsportförbundet årligen har lånat ut pengar för rallyts genomförande.

Rent tävlingsmässigt och sportsligt är den svenska deltävlingen en av de bästa i hela VM-serien enligt FIA (det internationella förbundet) samt enligt förare och team.

På grund av mindre publik- och sponsorintäkter tvingas nu bolaget in i en rekonstruktionsplan som innebär att Svenska Bilsportförbundet tillsammans med Uvåns Näringslivscenter AB, ett kommunalt investeringsbolag i Hagfors, går in med ett större ägande under en period.

Ett intensivt arbete har pågått under våren för att hitta en lösning på bolagets akuta ekonomiska situation, där dels det egna kapitalet kan återställas, samt att likvida medel tillskjuts som klarar av betalning av de skulder som finns.

Arbetet med att rekonstruera Svenska Rallyt AB har nu resulterat i ett förslag där aktiekapitalet förstärks via Uvåns Näringslivscenter AB och Svenska Bilsportförbundet. Kapitalet tas in i bolaget via riktad nyemission,.

Förslaget med det utökade aktieägarkapitalet förändrar ägarsituationen i Svenska Rallyt AB där Uvåns Näringslivscenter AB och Svenska Bilsportförbundet äger vardera 45,9 procent och övriga nio ägare äger 0,9 procent vardera.
- Svenska Rallyt har ett högt anseende internationellt och en lång tradition i Sverige. Därför finns också en bred uppslutning inom Svenska Bilsportförbundet för att rallyt skall finnas kvar, säger Kåge Schildt, Förbundsordförande i Svenska Bilsportförbundet
11-07-21 Minnet av en storhetstid riskerar blekna bort
Scandinavian Raceway Nostalgia, föreningen bakom museet om den före detta Formel 1-banan i småländska Anderstorp, är bara veckor från att gå i graven. Just nu pågår en akut kamp mot klockan för att rädda den enorma samling kultur- och idrottshistoria som initiativtagaren och eldsjälen Thyrone ”Ticko” Persson tagit på sina axlar att föra vidare in i framtiden – en samling som i detalj dokumenterar storhetstiden av svensk motorsport på 1970-talet och de tävlingar som gjorde Scandinavian Raceway världsberömd som Skandinaviens enda Formel 1-anläggning genom tiderna.

Den sista augusti löper hyreskontraktet för lokalen där museet är beläget – Brogatan 23 i Anderstorp – ut, och utan finansiell hjälp tvingas Persson att sälja av hela sitt livsverk till i huvudsak internationella samlare.
– Det här är en av de mest tragiska stunderna i mitt liv, säger ”Ticko”. Scandinavian Raceway Nostalgia var till viss del ett projekt jag drog igång för att föra historien om banan i Anderstorp vidare, men framför allt handlade det om en tilltro på det som Gnosjö-andan stod för och allt som hände runt omkring motortävlingarna. Vi har haft Formel 1 i Anderstorp. Vi har haft motorcykel-VM i Anderstorp. Tävlingarna är en enorm del av den här bygdens ryggrad, men ironiskt och skrämmande nog är det fler som förstår det utanför landets gränser än i vår egen kommun.

Den stundande stängningen av museet riskerar inte bara att markera dödsstöten för ett uppskattat initiativ.
– Om museet försvinner är jag övertygad om att inte heller motorbanan i dess nuvarande form har någon framtid, fortsätter ”Ticko”. Jag är inte uppgiven och har gått många kamper genom åren, men om min vision ska gå i uppfyllelse krävs det insatser - direkt. Annars ser jag ingen annan utväg än att sälja hela besittningen och flytta härifrån, troligtvis för alltid. Det är också anmärkningsvärt att vårt eget Bilsportförbund, som i år firar 75 år med olika nedslag genom historien, inte har kontaktat mig en enda gång för att diskutera ett möjligt samarbete. Den sista augusti – som det ser ut nu – kommer en del av mig att dö. Jag kan bara hoppas att situationen löser sig på bästa tänkbara sätt och att folk inser hur viktigt det här är innan det är för sent.

Scandinavian Raceway Nostalgia grundades 2003, då Thyrone ”Ticko” Persson redan varit verksam inom motorsporten i över 30 år. Museet har fram till idag haft besökare från samtliga nordiska länder, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike, Andorra, USA, Belgien och Italien. 65 % av museets totala antal besökare är och har varit internationella gäster.
11-07-12 Tävlingar under Motorveckan!
Nu är Lycksele's Motorveckan inte lågt borta och vill passa på att tipsa er om en fantastiskt trevlig tillställning med massor av arrangemang, underhållning och tävlingar.

Den 23 juli inleder Lycksele Motorklubb med den tredje deltävlingen i Rallycross DM och har arrangemang i stort sätt varje dag.
Lycksele Motorklubb's kalender
- 23/7 Rallycross DM
- 24/7 Barnens Motordag & Karting On Tour
- 25/7 Motorsportens Dag (alla sektioner visar upp sig i olika former på torget)
- 26/7 Racing Special
- 27/7 Kartingtävling
- 28/7 Driftingtävling (NY PLATS för i år!)
- 29/7 Kartingtävling

Mer info samt finns mer information kring på våran hemsida. www.lyckselemk.se

11-07-10 Jan ”Flash” Nilsson tvåa i Stena Celebrity Race
Jan ”Flash” Nilsson seglade tillsammans med simmerskan Josefin Lillhage in på andra plats i segeltävlingen Celebrity Race i samband med Stena Match Cup på Marstrand.
– Vi var uppe i ledningen ett tag men tappade vid flaggan. Totalt sett var det en väldigt rolig tävling som jag gärna gör om nästa år, men då blir det definitivt ingen andraplats, säger ”Flash”.

”Flash” seglade i Stena Metall-båten medan Santa Maria-båten gick segrande ur tävlingen med Carola Häggkvist, Stefan Sauk och Marcus Samuelsson.
– Stefan Sauk ville inte ta flaggan så jag fick ta den båda gångerna! Det är verkligen skoj att segla. Jag gjorde det mycket som barn med mina föräldrar, säger Carola Häggkvist.

”Snickar-Matte” Karlsson seglade in på en sjundeplats med Stena Line-båten och var en nöjd man efter tävlingen.
– Det var riktigt skoj och väldigt annorlunda från racing. Och som Janne säger så är jag gärna tillbaka nästa år, men då ska vi ha revansch med tätplacering, säger ”Snickar-Matte”.

1. Santa Maria
Carola Häggkvist
Stefan Sauk
Marcus Samuelsson

2. Stena Metall
Josefin Lillhage
Janne “Flash” Nilsson

3. Childhood
Tina Thörner
Sigrid Bernson
Malin Johansson

4. Sigma
Stefan Odelberg

5. Fearnleys/Skuld/BangerHead
Magnus Kahnberg
Loui Eriksson
Fredrik Pettersson

6. Castellum
Isabelle Gulldén
Jonathan Stenbäcken

7. Stena Line
Snickar-Matte
Thed Björk

8. Audi
Anja Pärson
Thomas Ravelli

9. Handelsbanken
Ingemar Allén

10. PelleP
Pelle Petterson
Peter Swartling
Ulf Ekberg
Lasse Kronér
11-07-08 Munkfors MC´s hemsida ur funktion
Munkfors MC´s hemsida www.munkforsmc.com, är tyvärr ur funktion och har nu legat nere i nästan en vecka.
Orsaken är att deras webbserver fick sig ett bad i Köpenhamns vattenmassor förra helgen. Man jobbar på att starta upp nya servrar, men tyvärr har det dragit ut lite på tiden.

Munkfors MC beklagar och hoppas att den snart är igång igen.
www.munkforsmc.com

11-07-07 ”Flash” seglar mot Carola, Ravelli och Sauk
Jan ”Flash” Nilsson deltar i årets Celebrity Race för Stena Match Cup Sweden på Marstrand, en seglingstävling som avgörs på fredag den 8 juli. Den dubbla STCC-mästaren kommer att ställas mot Carola Häggkvist, Anja Pärson, Thomas Ravelli, Stefan Sauk och många fler.
– Detta kommer att bli min första segeltävling någonsin och jag misstänker att Ravelli kommer att blåsa på seglet själv för att slå mig – den gamle trasakeepern. Roligast kommer det att bli att träffa Anja Person som är en stor förebild för mig. Jag får ta med autografblocket, säger ”Flash” med ett leende.

”Flash” är inte ensam Flash Engineering-förare under seglingen då Porsche Carrera Cup-föraren ”Snickar-Matte” Karlsson också kommer att delta i tävlingen.
– Segla hör ju inte till det vanliga jag gör, men det ska bli kul att prova på något nytt och träffa lite andra snedseglare. Det är en hel del vinnarskallar med i tävlingen, så det kommer att bli en riktig utmaning, säger ”Snickar-Matte”.

Deltagare i Celebrity Race 2011
Carola Häggkvist
Stefan Sauk
Anja Pärson
Snickar-Matte
Thomas Ravelli
Janne ”Flash” Nilsson
Tina Thörner
Jonathan Stenbäcken
Marcus Samuelsson
Isabelle Gulldén

Fakta Celebrity Race
Två korta Fleet Race korar vinnaren i Celebrity Race för Stena Match Cup Sweden. Det innebär att alla åtta båtar startar samtidigt på given signal. Varje båt seglar mot en boj och plockar upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race.

Seglingarna kommer att följas tätt av publiken från klipporna och av media från pressbåtar ute på vattnet. Ifjol tog Audi hem segern med hjälp av Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson. Året dessförinnan segrade Childhood med Alexandra Zazzi och Sara Lumholdt i spetsen.

Besök www.matchcupsweden.com för mer information!
11-07-07 Midnattssolsrallyt på Nyhetsmorgon på lördag
TV4:s Nyhetsmorgon Lördag nu på lördag den 9 juli med Johan Macéus får fint besök av Björn Waldegård och Stig Blomqvist. Det ska handla om rally, om svunna tider, om Bilsportförbundets 75-års jubileum och naturligtvis om årets Midnattssolsrally. Intervjun sänds efter klockan 10.
- Det ska bli jättekul att få hit både Björn och Stig samtidigt. De är våra mest namnkunniga förare och jag tycker det är fantastiskt att de fortfarande bjuder rallyfans på en tuff fight i rallyskogarna, säger programledaren Johan Macéus. - Jag intervjuade Björn för några år sedan i Nyhetsmorgon och det ska bli extra roligt att nu samtidigt få in Stig för att få svar på vem av dem som är den bäste föraren.
11-07-05 Nostalgia Festival: Mor och dotter vann Concours de Charme
Ingen Nostalgia Festival utan publikfavoriten Concours de Charme! En roande familje-show som lockar till både skratt och applåder. De tävlande, i tidstypiska kläder som matchar fordonen, försöker överträffa varandra.
”Charm i dubbel bemärkelse utöver det vanliga. 9 år och redan frälst” löd juryns motivering.
Isabelle Waplan är 9 år och bar dagen till ära sin mormors klänning. Tävlade gjorde hon tillsammans med sin mamma Marianne.
- Vi är såklart jätteglada över utmärkelsen, säger de.

11-07-04 Nu är tävlingen avgjord: Sveriges Snyggaste Bil!
Publiken och juryn på Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark har enats: Nisse Lundin från Nora äger Sveriges Snyggaste Bil 2011! Hans minutiöst renoverade Chevrolet Corvette från 1962 tog hem priset i tuff konkurrens från nio andra finalister.

För 35 år sedan startade tidningen Bilsport tävlingen Sveriges Snyggaste Bil. Numera arrangeras tävlingen av syskontidningen Bilsport Classic och finalen avgjordes under Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark.

Årets vinnare i Sveriges Snyggaste Bil är en Chevrolet Corvette från 1962, minutiöst renoverad av ägaren Nisse Lundin från Nora. Hans stora intresse är veteranbilar och i synnerhet att renovera dem.
– Jag är väldigt rörd och tacksam till alla er som har röstat på min bil. Jag visste att jag hade en chans, men jag hade inte räknat med detta, sa han när han tog emot segerpokalen tillsammans med hustrun Bibbi.

De fem främsta i Sveriges Snyggaste Bil kommer att ställa ut på Oslo Motor Show den 28-30 oktober. Där möter de konkurrens från danska och norska utställare för att göra upp om den tunga titeln Skandinaviens Flotteste Bil.

Sveriges Snyggaste Bil, topp-5
Nisse Lundin, Nora, Chevrolet Corvette 1962
Lars Svensson, Listerby, Pontiac Chieftain 1958
Christoffer Geiros, Ambjörnarp, Audi A4 2005
Mats Lantz, Tranås, Ford Sunliner 1955
Peter Holmert, Vendelsö, Dodge Challenger SR/T 1970
11-06-27 ”Sveriges Snyggaste Bil” – vem vinner årets final?
Efter en riksomfattande uttagning kommer tio av landets vackraste bilar till Ronneby Brunnspark och finalen i ”Sveriges Snyggaste Bil 2011.”

Den årliga tävlingen, startad av tidningen Bilsport 1976, har valt att förlägga årets final till Nostalgia Festival i Ronneby den 2 juli.
– Bland flera hundra nominerade bilar har juryn tagit ut tio finalister som genom omröstning i biltidningar, på nätet och på festivalen ska göra upp om vilken som är snyggast, säger projektledaren Magnus Karlsson. Det är tredje gången finalen, som alternerar runt i landet, avgörs i Ronneby. Ifjol gick den i Varberg och vanns av en Chevrolet Bel Air av årsmodell 1955.

Två av årets finalister kommer från Blekinge: Carl-Martin Wideskär, Torhamn, Toyota Celica 2003 och Lars Svensson, Listerby, Pontiac Chieftain 1958.

De fem främsta i tävlingen kommer att gå vidare till finalen i ”Skandinaviens Flotteste Bil” på Oslo Motor Show i slutet av oktober där de snyggaste bilarna från Sverige, Norge och Danmark tävlar.
11-06-21 Grattis Per Eklund 65 i dag
En rally- och rallycrossprofil fyller 65 år idag och jag
vill härmed skicka en riktigt varm grattiskram till Per Eklund!

Lycka till på Rallycrossbanan i år!

Grattis önskar Webban med familj11-06-17 Boxaren Kamran fick sin rallydröm uppfylld
Boxningsstränaren Kamran Kabinejad är en av huvudpersonerna i säsongsfinalen av TV4:s stora lördagsunderhållning Kvällen är din. Kamrans rallydröm gick i uppfyllelse när han fick åka med rallystjärnan Patrik Sandell.

I Kvällen är din uppmärksammas eldsjälar och andra som på olika sätt gjort sig förtjänta av det, genom att få sina hemliga drömmar uppfyllda. Den tidigare proffsboxaren Kamran Kabinejad är idag ungdomstränare i Örebro. Det var Kamrans arbetskamrater som anmälde honom till TV-programmet där han får sin rallydröm uppfylld och bjuds på en åktur av rallystjärnan Patrik Sandell i en riktigt WRC-bil.
- ”Det var en av mina största upplevelser någonsin. Jag har alltid drömt om att få åka fort, men hade aldrig kunnat föreställa mig att det gick såååååååå fort. Det är en jäkla skillnad att se det på tv jämfört med att sitta i bilen. Det var världens kick” sa Kamran efteråt.

Kamran fick åka med i en WRC Skoda Fabia på en riktig rallysträcka, en av de sträckor som Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala testade på inför Svensk rallyt tidigare i vintras.

Sandell brukar inte tacka nej när han blir tillfrågad om att hoppa in i rallybilen. Men den här gången kände han sig extra motiverad.
- ”Det är alltid kul att vara med och förverkliga någons drömmar. Och med en kille som Kamran, som gör så mycket för ungdomarna, var det extra roligt att få bjuda på en åktur” säger Patrik Sandell.

Kvällen är din sänds i TV4 lördag 18 juni kl 20:00, och i repris söndag 19 juni kl 11:40.

11-06-15 Sista ansökningsdag 20 juni - Öhlins Racing AB söker nu en Stötdämpartekniker till Öhlins Auto Norden i Karlstad
Besök Öhlins Auto Norden för mer info!

I mer än 30 år har Öhlins Racing producerat avancerade stötdämparsystem och under årens lopp har över 200 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik! Företagets DNA är racing och passionen för motorsport är enorm vilket har lett fram till vår unika position på marknaden.

Idag utvecklar och tillverkar Öhlins Racing stötdämpare, styrdämpare och framgafflar för bland annat motorcyklar och bilar. 97 % av försäljningen går på export till framför allt Europa, Japan och USA. Vi är idag representerade i 50 länder världen över och våra engagerade medarbetare strävar dagligen efter att finna funktion, prestanda och komfort för våra kunder världen över!

I mer än 30 år har Öhlins Racing producerat avancerade stötdämparsystem och under årens lopp har över 200 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik! Företagets DNA är racing och passionen för motorsport är enorm vilket har lett fram till vår unika position på marknaden.

Idag utvecklar och tillverkar Öhlins Racing stötdämpare, styrdämpare och framgafflar för bland annat motorcyklar och bilar. 97 % av försäljningen går på export till framför allt Europa, Japan och USA. Vi är idag representerade i 50 länder världen över och våra engagerade medarbetare strävar dagligen efter att finna funktion, prestanda och komfort för våra kunder världen över!

Öhlins Racing AB söker nu en Stötdämpartekniker till Öhlins Auto Norden i Karlstad

Gillar du att arbeta i en organisation där motorsport står i centrum så kommer du att trivas hos oss. Öhlins Racing AB har under våren 2011 öppnat en avdelning i Karlstad som skall betjäna den skandinaviska marknaden. Försäljning, service och reparationer av stötdämpare kommer att ske från Öhlins Auto Norden. Vi kommer också i en framtid att bygga stötdämparapplikationer efter kunds önskemål.

Vi söker dig som är Tekniker med inriktning mot fordonsteknik och/eller maskin. Du har erfarenhet av att arbeta med fordon, gärna bil och du har god erfarenhet av projektarbete samt vana av att hantera krävande kunder och tuffa tidplaner. Ett praktiskt handlag och vana att arbeta praktisk med bilar är viktigt. Erfarenhet från mekaniskt arbete som svarvning, fräsning är också meriterande. Då allt arbete som vi utför dokumenteras finns ett krav på gott ordningssinne.

Då arbetet kräver internationella kontakter måste du ha goda kunskaper i engelska. Kunskaper i fler språk är meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid din person. Den här tjänsten kräver att du är synnerligen driven, självgående och målinriktad. Dessutom har du mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att jobba parallellt med flera olika uppgifter och projekt. Du är kreativ, energisk och strukturerad.

Din ansökan vill vi ha via mail snarast dock senast den 20 Juni till rekrytering@ohlins.se
Skriv "Stötdämpartekniker" som mailrubrik.

OBS! Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt av säljare av denna typ av media.

Annonsen i pdf
11-06-14 Ny utlotting - Peltor Radio-kåpor och Peltor Kidskåpor. peltorvinstchanser när du sponsrar 50:--!
Idag drar vi igång en ny utlottning till de som frivilligsponrar och åter är det ett par Peltor Radiokåpor och ett par Peltor Kidskåpor som någon av er som sponsrar en femtilapp kan få!

En av er som är med och stöttar kommer att vinna ett par ett par mycket fina Peltor Hörselskydd med Radio HRXS7A-01 och en annan glad frivilligsponsor kommer att få ett par Peltor Kidskåpor. Eller har man turen på sin sida, kan samma person ha turen att vinna båda. Allt beroende på slumpen.

Info Radiokåpor:
• Skydda hörseln och lyssna på radio – samtidigt.
• Konstruerad för utomhusarbete – skogsbruk, landskapsarkitektur, gräsklippning, hobbies etc. Skyddar hörseln samtidigt som du lyssnar på radio.
• Utmärkt FM-mottagning.
• Den extra breda, mjuka, vadderade hjässbygeln fördelar vikten och tvåpunktsupphängningen bidrar till lågt tryck för bekväm användning under lång tid.
•Mjuka, vätske- och skumfyllda tätningsringar ger extra komfort.
• Batterilivslängden är cirka 200 timmar.
• Audioingång för mobiltelefon, bärbar telefon eller kommunikationsradio (vissa modeller), MP3-spelare etc.

Info Peltor Kid:
• Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
• Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
• De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
• Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda

Det enda du behöver göra är att sponsra MiV och mitt arbete med 50:-- eller mer. För varje 50-lapp, har du en vinstchans.

Mer info: www.peltor.se/se/default.asp

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Utlottiningen för perioden mellan 1/6 - 31/7 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!11-06-14 Grattis Mariann Persson och Conny Hansson! Ni får åka på rallyresa till Finland!
Det kan löna sig att vara med och frivilligsponra Motorsport i Värmland! Två lyckliga sponsorer har just blivit dragna:

Det blev Mariann Persson och Conny Hansson som får åka på varsin rallyresa med Rallytravels till Finland!

Varmt grattis till er båda och varmt tack till er och alla er andra som är med och stöttar mitt arbete med Motorsport i Värmland.
11-06-09 35 timmar livessänd Motorsport i helgen - Formel 1, nascar, speedway och Moto GP
I helgen avlöser Formel 1, Speedway GP och Moto GP-tävlingarna varandra. Totalt handlar det om nära 35 timmar livesänd motorsport som kröns med Nascar Pocono 500 på söndagskvällen.
– Denny Hamlin är outsider. För några år sedan vann han tävlingen efter att bara ha testat banan på playstation, säger Viasat Motors expert Ted Westerfors.

I England rullar Moto GP-cirkusen vidare. Kan Casey Stoner upprepa vinsten från Katalonien och utmana ledande Jorge Lorenzo?

Formel 1 har efter Monacos GP landat i Kanada, Montreal, där mästerskapsledaren Sebastian Vettel kommer att vara jagat villebråd. Tysken har aldrig vunnit på banan.

På lördag är det upp till bevis för Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson i Speedway GP, Köpenhamn.

Motorhelgen rundas av med Nascar. Inför Pocono 500 leds Sprint Cup Series av Carl Edwards, följd av Jimmie Johnson och Dale Earnhardt Jr.
– Det är en väldigt speciell bana, triangulär till formen men ändå ganska lång. Med tre helt olika kurvor går det inte att ställa in bilen optimalt, säger Ted Westerfors.
– Man måste använda bromsarna på rätt sätt. I en normal bana kan man släppa bromsen och glida ur kurvan. Här måste man både bromsa och axa hårdare. Kurvorna är mycket tvärare än på andra banor.

Tv-tider
Fredag 10/6
11.00-12.05 MotoGP: Britain, practice 1 (Viasat Motor)
14.10-15.00 125cc: Britain, practice 2 (Viasat Motor)
15.00-15.55 MotoGP: Britain, practice 2 (Viasat Motor/Sport)
15.55-17.35 Formel 1: Canada GP, practice 1 (Viasat Motor)
16.05-17.00 Moto2: Britain, practice 2 (Viasat Sport)
19.55-21.35 Formel 1: Canada GP, practice 2 (Viasat Motor)

Lördag 11/6
11.00-12.05 MotoGP: Britain, practice 3 (Viasat Motor)
13.55-14.45 125cc: Britain, kval (Viasat Motor)
14.45-15.55 MotoGP: Britain, kval (Viasat Motor/Sport)
15.55-17.05 Formel 1: Canada GP, practice 3 (Viasat Motor)
16.10-17.00 Moto2: Britain, kval (Viasat Sport/TV10)
17.20-18.15 Red Bull Rookies Cup: Race (Viasat Motor)
18.55-20.15 Formel 1: Canada GP, kval (Viasat Motor/TV10)
19.00-22.00 Speedway GP: Köpenhamn (TV10/Viasat Sport)
20.15-22.00 Speedway GP: Köpenhamn (Viasat Motor)

Söndag 12/6
10.25-10.55 MotoGP: Britain, warm up (Viasat Motor)
12.00-13.20 Moto2: Britain, race (TV10/Viasat Motor)
13.30-15.10 MotoGP: Britain, race (Viasat Motor)
15.15-16.35 125cc: Britain: race (Viasat Motor)
16.50-17.45 Red Bull Rookies Cup: Race 2 (Viasat Motor)
18.30-23.30 Nascar: Pocono 500 (Viasat Sport)
18.30-21.30 Formel 1: Canada GP (Viasat Motor)
21.30-23.30 Nascar: Pocono 500 (Viasat Motor)

Ted Westerfors tippar Pocono 500.
1. Carl Edwards.
2. Kyle Busch.
3. Timmy Johnson.
Outsider: Denny Hamlin.
Racen kan även beställas på Viaplay.

För bilder och ytterligare information se Viasats presshemsida: http://se.press.viasat.tv
11-06-01 Travkusk snabbast i elbilsracing
Erik Adielsson är segerrik i travsulkyn men något som liknar biltävling har han aldrig kört förut. Men på Täby Galopp var det han som vann elbilsuppvisningen Racing med Rena hästkrafter.

Adielsson fick i första heatet möta stjärnjockeyn P-A Gråberg och segern där blev mycket knapp.
- Jag såg Ramona Karlsson när hon tränade tidigare idag och får jag välja så vill jag inte möte henne, var Adielssons spontana kommentar inför den final som väntade senare under kvällen då också JR Förvaltning Stockholms Stora Pris skulle avgöras.

Nästa heat i Racing med Rena hästkrafter stod mellan mc-drottningen Annie Seel och Ramona Karlsson. Landslagsföraren i rally hamnade ute i det lösa spåret och den lilla elbilen bara spann i sanden. Men Karlsson bet ihop och när hon väl fick fäste under hjulen bar det av mot heatseger. Hon hade då rattat Taxi 020:s eldrivna Mitsubishi.

I finalen kördes Peugeot iOn och Ramona Karlsson drog lotten med det mjuka innerspåret. Där såg hon Erik Adielsson segla iväg mot en solklar seger under en molnfri himmel.
- Jag vill alltid vinna så det var verkligen trist att jag inte hittade något fäste. Jag får hoppas att det går mycket bättre i helgen och South Swedish Rally, konstaterade Ramona Karlsson.

Intresset för de fyra elbilarna på plats var mycket stort och uppvisningen kunde genomföras på bästa sätt. Det enda publiken hörde var lite ljud av sand som rumlade om i hjulhusen. Synintrycket var desto högre, små bilar som - när det var fäste - flög fram över banan.

Svenska Bilsportförbundet firar i år 75-års jubileum och kommer att genomföra ytterligare två elbilsevent i sommar, ett i Östersund och ett i Västerås.
11-05-31 Omgående betalning av tävlingsböter
Tävlingsböter skall betalas senast den första bankdagen efter det att beslutet meddelats den
tävlande. Den bötfällde får inte delta i en tävling efter denna frist förrän böterna är betalda.
Summan ska betalas till tillståndsgivarens konto. Se G 1.7.
Om den som efter betalningsfristen har obetalda böter och ändå deltar i en bilsporttävling skall
denne anmälas till förbundsbestraffning.
11-05-31 Medel kvar att söka i Idrottslyftet
Idrottslyftet ger klubbarna en stor möjlighet att satsa på barn/ungdomar och skapa projekt som gör
att fler får upp ögonen för bilsport. För de här satsningarna finns det fortfarande pengar kvar att söka. Sista dagen att betala ut pengar är 30 juni. Skicka in era ansökningar snarats till Hanna Sandberg. Ansökningsformulär finner ni på www.sbf.se, Verksamhet, Idrottslyftet.
11-05-31 AEC-grupp ska bildas
Förbundsstyrelsen har beslutat bilda en AEC-grupp (Alternative Energies Commission) med personer som är intresserade av bilar drivna med alternativa drivmedel. Svenska Bilsportförbundet vill ligga i framkant och det är angeläget att komma igång så snart som möjligt. Intresserade ombeds skicka in kontaktuppgifter och kort presentation av sin egen bakgrund till mailto:mailbox@sbf.se. Miljökommittén är den som jobbar med detta projekt, och fler intresserade behövs till AEC-gruppens arbete.
11-05-31 Elbilsrace på Täby Galopp
När detta Nyhetsbrev går ut görs de sista förberedelserna för det allra första eventet med fullstora elbilar. Uppvisningen äger rum ikväll på Täby Galopp, i samband med JR Förvaltning Stockholms Stora Pris. Tre heat ska köras, ett där en känd travkusk möter landets främsta jockey och ett mellan Annie Seel och Ramona Karlsson. Snabbast i respektive heat går till final.
Har du möjlighet så kom och titta! Uppge "Svenska Bilsportförbundet" i VIP/frikortsentrén så får du komma in gratis. Grindarna öppnar 17.00 och första bilheat körs vid 19-tiden. Jubileumstrailern finns på plats så passa på att besöka även den.
11-05-31 Medaljutdelning och Jubileumsfest
Den 19 november är den stora dagen som officiellt avslutar jubileumsåret centralt. Strax efter midsommar går inbjudan till Jubileumsfesten ut, den som hålls i Blå Hallen under kvällen. Där blir det många överraskningar, varvat med härlig musik, mat, dryck och underhållning på hög nivå.
Även dagens medaljutdelning kommer att innehålla överraskningar och i år blir det en anmälan också till den.
11-05-31 Filmer på www.sbf.se
Under sommaren ska det bli korta filmklipp typ SBF-play på hemsidan. Brukar du filma och har något att bidra med som är tre till fem minuter långt kan du redan nu gå till http://217.78.40.241/ http://217.78.40.241/ och logga in med anävnarnamn ftpuser och lösenord brumbrum. Följ sedan anvisningarna på SBF:s FTP-server. Önskar du få en kort lathund för hur du ska göra kan du kontakta annemo.friberg@sbf.se för mer information.
11-05-31 EM-premiär för Tierp Arena
Flera stora jubileumsevent står för dörren. Först ut är EM-deltävlingen på nya Tierp Arena under pingsthelgen. Helgen efter drar SBF-trailern till Göteborgs City Race där jubileet uppmärksammas med att en rad olika bilsportgrenar visar upp sig på banan. Mer om alla jubileumsaktiviteter hittar du på http://www.75.sbf.se
11-05-31 Trotjänare fick RF:s förtjänsttecken
Bengt-Göran Grenander och Sievert Lindqvist hedrades under det nyligen genomförda Riksidrottsmötet
i Uppsala med Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Josefin Lundin, adjungerad ungdom i Förbundsstyrelsen, invaldes i valnämnden för SISU Idrottsutbildarnas valberedning (på förbundsnivå). Detta sedan hon hållit ett - av applåderna att döma - uppskattat tal om Fair Race och etik & moral inom idrotten.
11-05-31 Sista dagen att betala in för att vara med i utlottningen av två Rallytravels resor till Finland - 51 vinstandelar ute!
Idag är det sista dagen att vara med och sponsra MiV och mitt arbete med Motorsport i Värmland och ha chans att vinna två rallyresor till Finland med Rallytravels.

I går när sista bankchecken gjordes var det 51 vinstchansanderlar ute. Så det är ganska stor vinstchans, med andra ord!

I sambarbete med Rallytravels lottar vi nu ut två rallyresor till Finland i sommar! Två lyckliga vinnare kommer att dras i början av juni. Två av er som är med och sponsrar mig och mitt arbete med Motorsport i Värmland kommer alltså att åka på en oförglömlig rallyresa till Finland!

Eftersom det här är dyrare, motsvarar varje vinstchans 250:--. Betalar du 500:-- har du alltså två vinstchanser etc.

Neste Rally Finland
The Rally of the 1000 lakes som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världens Grus och hög fart över krön är bara 2 saker som gör att förare och publik älskar det.

 • Onsdag 27 juli
  15:15 Samling Viking Line Stadsgården Stockholm
  16:45 avgår båten till Helsingfors
  18:00 Vikingbuffé inklusive dryck
  20:00 genomgång av resan

 • Torsdag 28 jui
  09:55 ankomst Helsingfors, därefter åker vi buss till Hotel Himos Jämsä
  14:00 ankomst hotellet
  15:00 avfärd till Rally Neste och dagens specialsträcka

 • Fredag 29 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 2 specialsträckor och service

 • Lördag 30 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 3 special sträckor Rally Neste avslutas med
  målgång

 • Söndag 31 juli
  Efter en sovmorgon med frukost avfärd mot Helsingfors där det finns någon timme för en liten rundtur på egen hand i centrum av Helsingfors.
  17:45 båten avgår mot Stockholm

 • Måndag 1 aug
  09:30 ankomst Stockholm

Varmt tack Rallytravels!

Mer info om resan: www.rallytravels.com/content/se/finnland2011.ph

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje vinstchans på Rallyresan motsvarar 250:-- i frivillig sponsring.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Sista dagen att betala in pengar är den 31 maj. Givetvis kan man sponsra fler gånger under perioden och tillgodoräkna sig det hela. Detsamma gäller trogna sponsorer och prenumeranter. Deras betalningar tillgodoräknas för vinstchanser. Ju mer du hjälper Motorsport i Värmland att leva vidare, ju större chans har du att vinna resan till Finland.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn, adress och telefonnummer på inbetalningskortet!
Vill du ha med en logga, maila den!

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!Mer info hittar du under Frivillig Sponsring
Mer info Rallytravels hittar du på www.rallytravels.com
11-05-26 Festival med musik och bilar
Sommartid är festivaltid. Kan en festival handla om annat än musik, eller både och? Naturligtvis. 10-årsjubilerande Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark 1-2 juli, med efterföljande veteranbåtsdag 3 juli på Stumholmen i Karlskrona, är ett känt exempel. Musik, bilar och båtar inramar ett av landets största, men framför allt vackraste veteran- och nostalgievenemang. Att bilen i år fyller 125 år har kanske inte alla uppmärksammat. Men att 1950- och -60-talets bilkultur går hand i hand med musiken vet nog de allra flesta.

Arrangörerna av Nostalgia Festival, 1-3 juli, var tidigt ute och bokade The Playtones till en folkparkskväll i Brunnsparken, långt innan Kallingebandet för andra gången slog igenom på riksplanet.
– Inför tioårsjubileet bestämde vi att utöka festivalen med en folkparkskväll i Brunnsparken med dans under kulörta lampor, varmkorv och chokladhjul, säger Linda Hugosson, projektkoordinator. Att The Playtones skulle spela, var självklart. Deras musik är ju klockren för vår publik. Bandet har tidigare framträtt på flera av våra andra arrangemang

Lördagens stora veteranbilsträff med även pietetsfullt renoverade motorcyklar, mopeder, traktorer och gamla lastbilar bjuder på två framträdanden av Svenne & Lotta med The Hep Stars, en gång Sveriges populäraste popband.
– Härligt svängig musik från 60-talet med låtar som ”Cadillac”, ”If you need me” och ”Sunny girl”, ihop med hundratals bilar från samma tidsepok. Det blir nostalgiskt så det förslår, utlovar Linda.
11-05-25 Bara 7 dagar kvar - 42 andelar ute på två Rallyresor med Rallytravels till Finland! Stor vinstchans så passa på att sponsra du med!
Om sju dagar är det sista chansen att sponsra MiV och ha vinstchans på de två rallyresorna med Rallytravels till Finland.

I skrivande stund är det bara 42 andelar med vinstchanser på resorna - stor vinstchans med andra ord!

I sambarbete med Rallytravels lottar vi nu ut två rallyresor till Finland i sommar! Två lyckliga vinnare kommer att dras i början av juni. Två av er som är med och sponsrar mig och mitt arbete med Motorsport i Värmland kommer alltså att åka på en oförglömlig rallyresa till Finland!

Eftersom det här är dyrare, motsvarar varje vinstchans 250:--. Betalar du 500:-- har du alltså två vinstchanser etc.

Neste Rally Finland
The Rally of the 1000 lakes som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världens Grus och hög fart över krön är bara 2 saker som gör att förare och publik älskar det.

 • Onsdag 27 juli
  15:15 Samling Viking Line Stadsgården Stockholm
  16:45 avgår båten till Helsingfors
  18:00 Vikingbuffé inklusive dryck
  20:00 genomgång av resan

 • Torsdag 28 jui
  09:55 ankomst Helsingfors, därefter åker vi buss till Hotel Himos Jämsä
  14:00 ankomst hotellet
  15:00 avfärd till Rally Neste och dagens specialsträcka

 • Fredag 29 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 2 specialsträckor och service

 • Lördag 30 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 3 special sträckor Rally Neste avslutas med
  målgång

 • Söndag 31 juli
  Efter en sovmorgon med frukost avfärd mot Helsingfors där det finns någon timme för en liten rundtur på egen hand i centrum av Helsingfors.
  17:45 båten avgår mot Stockholm

 • Måndag 1 aug
  09:30 ankomst Stockholm

Varmt tack Rallytravels!

Mer info om resan: www.rallytravels.com/content/se/finnland2011.ph

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje vinstchans på Rallyresan motsvarar 250:-- i frivillig sponsring.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Sista dagen att betala in pengar är den 31 maj. Givetvis kan man sponsra fler gånger under perioden och tillgodoräkna sig det hela. Detsamma gäller trogna sponsorer och prenumeranter. Deras betalningar tillgodoräknas för vinstchanser. Ju mer du hjälper Motorsport i Värmland att leva vidare, ju större chans har du att vinna resan till Finland.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn, adress och telefonnummer på inbetalningskortet!
Vill du ha med en logga, maila den!

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!Mer info hittar du under Frivillig Sponsring
Mer info Rallytravels hittar du på www.rallytravels.com
11-05-20 Öhlins Racing AB söker nu en Stötdämpartekniker till Öhlins Auto Norden i Karlstad
Besök Öhlins Auto Norden för mer info!

I mer än 30 år har Öhlins Racing producerat avancerade stötdämparsystem och under årens lopp har över 200 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik! Företagets DNA är racing och passionen för motorsport är enorm vilket har lett fram till vår unika position på marknaden.

Idag utvecklar och tillverkar Öhlins Racing stötdämpare, styrdämpare och framgafflar för bland annat motorcyklar och bilar. 97 % av försäljningen går på export till framför allt Europa, Japan och USA. Vi är idag representerade i 50 länder världen över och våra engagerade medarbetare strävar dagligen efter att finna funktion, prestanda och komfort för våra kunder världen över!

I mer än 30 år har Öhlins Racing producerat avancerade stötdämparsystem och under årens lopp har över 200 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik! Företagets DNA är racing och passionen för motorsport är enorm vilket har lett fram till vår unika position på marknaden.

Idag utvecklar och tillverkar Öhlins Racing stötdämpare, styrdämpare och framgafflar för bland annat motorcyklar och bilar. 97 % av försäljningen går på export till framför allt Europa, Japan och USA. Vi är idag representerade i 50 länder världen över och våra engagerade medarbetare strävar dagligen efter att finna funktion, prestanda och komfort för våra kunder världen över!

Öhlins Racing AB söker nu en Stötdämpartekniker till Öhlins Auto Norden i Karlstad

Gillar du att arbeta i en organisation där motorsport står i centrum så kommer du att trivas hos oss. Öhlins Racing AB har under våren 2011 öppnat en avdelning i Karlstad som skall betjäna den skandinaviska marknaden. Försäljning, service och reparationer av stötdämpare kommer att ske från Öhlins Auto Norden. Vi kommer också i en framtid att bygga stötdämparapplikationer efter kunds önskemål.

Vi söker dig som är Tekniker med inriktning mot fordonsteknik och/eller maskin. Du har erfarenhet av att arbeta med fordon, gärna bil och du har god erfarenhet av projektarbete samt vana av att hantera krävande kunder och tuffa tidplaner. Ett praktiskt handlag och vana att arbeta praktisk med bilar är viktigt. Erfarenhet från mekaniskt arbete som svarvning, fräsning är också meriterande. Då allt arbete som vi utför dokumenteras finns ett krav på gott ordningssinne.

Då arbetet kräver internationella kontakter måste du ha goda kunskaper i engelska. Kunskaper i fler språk är meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid din person. Den här tjänsten kräver att du är synnerligen driven, självgående och målinriktad. Dessutom har du mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att jobba parallellt med flera olika uppgifter och projekt. Du är kreativ, energisk och strukturerad.

Din ansökan vill vi ha via mail snarast dock senast den 20 Juni till rekrytering@ohlins.se
Skriv "Stötdämpartekniker" som mailrubrik.

OBS! Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt av säljare av denna typ av media.

Annonsen i pdf
11-05-17 Inge "Tomten" Pettersson 50 år idag!
Idag fyller "Tomten" 50 år! Och då menar vi inte vilken "Tomte" som helst utan Inge "Tomten" Pettersson. Honom hittar vi bland annat på Bilsportarvet.
Ett rigtigt varmt grattis till dig på den stora dagen!
11-05-17 En dag på Strippen & Muscle Car Meet 21-22 maj
Laddad motorhelg i Emmaboda
Två populära motorevenemang bildar för första gången en komplett motorweekend på Emmaboda Flygbana. Först ut är det traditionella evenemanget "En dag på Strippen" och följs dagen därpå av "Muscle Car Meet" som hade premiär i fjol. Arrangören hoppas på fler och mer långväga gäster som passar på att slå två flugor i en smäll helgen 21-22 maj.

Sedan 14 år tillbaka har tidningen Bilsport i samarbete med Feringe Hot Road Association arrangerat "En dag på Strippen" på Emmaboda Flygbana. En välkänd tilldragelse som årligen lockar uppåt 10.000 besökare. I år är det lördagen 21 maj som gäller och i garagen runt om i landet har det skruvats i månader inför den här utomhuspremiären.
- Emmaboda i maj har blivit ett begrepp inom motorhobbyn och förväntningarna skruvas varje år upp inför premiären samtidigt som bilarna blir snabbare och snabbare, säger Stig L Sjöberg som är projektledare för "En dag på Strippen".

Lika pricksäkert som lördagen är för snabba ombyggda japanska och europeiska bilar blir söndagen en fullträff för den som gillar hästkraftsstinna USA-vagnar. Då är det förlagskollegan Bilsport Classic som tillsammans med Motorklubben Brinkarna arrangerar bilträffen "Muscle Car Meet" som inbjuder till ägare av amerikanska fordon.
- Det här evenemanget är precis som "En dag på Strippen" till för de som vill testa sin bil under lagliga former, säger projektledaren för "Muscle Car Meet", Magnus Karlsson som hoppas på fint väder och fullsatta läktare under båda dagarna.

Vid sidan om "strippen" kommer ytorna att fyllas med entusiastbilar och en jury kommer att utse de finaste fordonen både lördag och söndag.

11-05-05 Påminnelse förarutbildning i Rallycross och crosskart
Årjängs motorklubb inbjuder till förarutbildning i Rallycross och crosskart
Söndag den 15:e Maj kl 13.00 på motorstadion i Töcksfors. Kurs avgift 450:- per person
inklusive kurs matrial och fika.
Betalning sker på plats. Anmälan är bindande till annbritt.kahlin@live.se med namn, adress, telefon nr och person nr. Senast 10:e maj.

För information Annbritt 070 53 11 762.

11-05-05 Jubileumsboken officiellt överlämnad
Svenska Bilsportförbundet firar 75-års jubileum och bland allt det som görs under året finns också en Jubileumsbok. Idag har de första exemplaren kommit.

Boken innehåller 168 sidor och varje gren finns omnämnd. Bland annat skriver respektive fadder i Förbundsstyrelsen några ord om just "sin" grens framväxt.
- Tanken med boken är att skildra vad som hänt genom åren och inom varje gren så ett sätt som gör att även en oinvigd ska ha behållning av att läsa den, säger Morgan Björk.

Björk är den som författat resten och sammanställt bildmaterialet. Bara det senare är mer än 400 bilder! Men han har erfarenhet av jubileumsböcker, Morgan Björk. Han var nämligen den som gjorde boken då Bilsportförbundet firade 50 års jubileum.
- Kanske jag har sådan tur att jag får vara med när det är dags för 100 år!

Boken kommer att finnas till försäljning på www.75.sbf.se Liksom hos förlaget Årets Bilsport som gett ut boken, www.aretsbilsport.se

Svenska Bilsportförbundet har som ändamål att främja och administrera landets bilsport, både som bredd- och elitverksamhet. Totalt har drygt 20 000 förare giltig tävlingslicens, och antalet licensierade funktionärer är ungefär lika stort.
Antalet medlemmar som tillhör klubbar anslutna till Bilsportförbundet är cirka 107 000, fördelade på 470 klubbar. Sedan 1962 är Svenska Bilsportförbundet medlem i Riksidrottsförbundet.

Varje år arrangeras i Sverige bilsporttävlingar som ingår i VM eller EM.
11-05-03 Säsongspremiären av En dag på Strippen närmar sig med stormsteg!
Lördagen den 21 maj är det dags på Emmaboda Flygbana igen! Som vanligt kör vi 402 m klass 1-8 och vid sidan om strippen blir det utställning.

Nytt för i år är att samtliga utställningsbilar som anmäler sig med bild senast torsdagen den 5 maj deltar i en omröstning på gatbilar.se där 35 bilar väljs ut.

Dessa kommer att stå placerade på asfaltsytan till höger innanför entrén och kommer bedömas i klassen "Top ten" av en jury från Uphill Racing. Läs mer om detta på hemsidan!

www.bilsport.se/event/
11-04-26 Stor vinstchans! - Bara 26 vinstchanser ute på två rallyresor till Finland med Rallytravels
I nuläget är det bara 26 vinschanser för de två rallyresorna med Rallytravels. För att vara med och få en vinschans behöver du bara sponsra MiV och mitt arbete med 250:--. Sponsrar du mer, får du mer vinstchanser!

I sambarbete med Rallytravels lottar vi nu ut två rallyresor till Finland i sommar! Två lyckliga vinnare kommer att dras i början av juni. Två av er som är med och sponsrar mig och mitt arbete med Motorsport i Värmland kommer alltså att åka på en oförglömlig rallyresa till Finland!

Eftersom det här är dyrare, motsvarar varje vinstchans 250:--. Betalar du 500:-- har du alltså två vinstchanser etc.

Neste Rally Finland
The Rally of the 1000 lakes som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världens Grus och hög fart över krön är bara 2 saker som gör att förare och publik älskar det.

 • Onsdag 27 juli
  15:15 Samling Viking Line Stadsgården Stockholm
  16:45 avgår båten till Helsingfors
  18:00 Vikingbuffé inklusive dryck
  20:00 genomgång av resan

 • Torsdag 28 jui
  09:55 ankomst Helsingfors, därefter åker vi buss till Hotel Himos Jämsä
  14:00 ankomst hotellet
  15:00 avfärd till Rally Neste och dagens specialsträcka

 • Fredag 29 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 2 specialsträckor och service

 • Lördag 30 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 3 special sträckor Rally Neste avslutas med
  målgång

 • Söndag 31 juli
  Efter en sovmorgon med frukost avfärd mot Helsingfors där det finns någon timme för en liten rundtur på egen hand i centrum av Helsingfors.
  17:45 båten avgår mot Stockholm

 • Måndag 1 aug
  09:30 ankomst Stockholm

Varmt tack Rallytravels!

Mer info om resan: www.rallytravels.com/content/se/finnland2011.ph

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje vinstchans på Rallyresan motsvarar 250:-- i frivillig sponsring.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Sista dagen att betala in pengar är den 31 maj. Givetvis kan man sponsra fler gånger under perioden och tillgodoräkna sig det hela. Detsamma gäller trogna sponsorer och prenumeranter. Deras betalningar tillgodoräknas för vinstchanser. Ju mer du hjälper Motorsport i Värmland att leva vidare, ju större chans har du att vinna resan till Finland.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn, adress och telefonnummer på inbetalningskortet!
Vill du ha med en logga, maila den!

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!Mer info hittar du under Frivillig Sponsring
Mer info Rallytravels hittar du på www.rallytravels.com
11-04-19 Team Mattias och Marcus / Adielssonmotorsport ställer ut på mässan i påsk
Den senaste upplagan av Bilsport Performance & Custom Motor Show lockade över 80.000 besökare. Nu laddas det inför 2011 års mässa, fyra sprängfyllda hallar med närmare 800 fordon och halsbrytande uppvisningar utomhus samt framträdanden av kända artister, för att ännu en gång bli den självklara mötesplatsen för alla motorentusiaster under påskhelgen.

Team Mattias och Marcus / Adielssonmotorsport finns självklart på plats med en monter i hall B. I montern kommer de att visa sin mycket häftiga Ford Fiesta R2.
- Det ska bli mycket roligt att få möjligheten att visa bilen på nära håll, säger Mattias Adielsson.

Bilsport Performance & Custom Motor Show startar på långfredagen och håller på till annandag påsk.

Monterplats: Hall B monter B03:38

Öppettider:
Långfredag 10-18
Påskafton 10-18
Påskdagen 10-18
Annandagpåsk 10-16

Följ Team Mattias och Marcus på hemsidan www.adielssonmotorsport.com
11-04-19 Mässan med stort M
Bilsport Performance & Custom Motor Show är ett av Sveriges största publika evenemang som varje år lockar cirka 80.000 besökare till Jönköping under påskhelgen. Arrangör är Nordens största motorförlag, Albinsson & Sjöberg.
- I år är det speciellt, säger projektledaren Lasse Theander och förklarar att mässan fyller 40 år, bilen firar 125 år och bilmärket Chevrolet hundraårsjubilerar.

Världens största customkungar är på plats, såsom de amerikanska gästerna George Barris, Gene Winfield, Darryl Starbird och John D' Agostino.

The Fast and Furious-filmerna hyllas i en egen monter och ett sprakande Volvo-fyrverkeri utlovas. 800 fordon kommer att ställas ut, så ytan inomhus om 34 000 kvadratmeter är utan överdrift proppfylld. Hela 160 företag och 44 motorklubbar ställer ut. Ute i det fria blir det en action-arena med rallytävling, outdoor show, ljudtävling och mycket annat. Det är inte svårt att inse att cirka 200 personer krävs för att sköta organisationen för arrangemanget.

Så styr kosan mot Jönköping, för nu åker vi!
11-04-19 TV10 direktsänder Speedway GP - Henka Gustafsson ny expert
TV10 och Viasat Motor kommer att direktsända hela Grand Prix-serien i speedway, och SVT sänder fylliga sammandrag varje tävlingskväll.

Rutinerade VM-föraren Henrik Gustafsson blir Viasat Motors speedwayexpert, och han tror på svenska framgångar.
– Andreas Jonsson har kapacitet att bli världsmästare.

Henrik ”Henka” Gustafsson körde VM under hela 90-talet, och vet vad som krävs för att lyckas.
– Man måste ha en hög lägstanivå, även om man har en dålig dag så får man inte falla igenom.

I fjol var polske veteranen Tomasz Gollob jämnast och bäst i världen.
– Han är ju en komplett speedwayåkare med rutin, fart, balans, teknik och bra grejer. Är Gollob tillräckligt hungrig har han en bra chans att försvara titeln.

Bäst chans av svenskarna tillskriver Viasat Motor-experten Andreas Jonsson.
– Andreas är riktigt bra på att välja spår, och kan göra fräcka omkörningar. Har han bara rätta hungern och får till vettiga starter åker han riktigt fort, säger Gustafsson och fortsätter:
– Han har kapacitet att bli världsmästare, men då måste han vara på tårna hela tiden.

Övriga svenska VM-förare Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren har även de talang och kapacitet att sluta på övre halvan. Framtiden för svensk speedway ser ljus ut.
– Intresset har ökat tack vare tv-sändningarna, och det finns ganska mycket unga killar som är bra, däribland min egen son Simon som kan blomma ut till något stort om några år.

Far och son i samma lag
Till vardags är far och son lagkamrater i Indianernas elitserielag.
– Vi körde ju ihop ett par år när han kom upp, sedan var jag ifrån Indianerna och vi blev motståndare. Det brukade bli ganska tuffa heat, så det är lugnast när vi kör i samma lag, skrattar Gustafsson.

Det blir 40-årige Henriks 24:e säsong i Indianerna.
– När man väl sitter på cykeln går det inte att beskriva känslan. Det är en form av gladiatorsport utan bromsar där ingen ger sig.

TV10 och Viasat Motor direktsänder hela GP-serien tre år framöver, med start lördagen den 30 april i Lezno, Polen.

SVT sänder ett sammandrag med start kl 23.45 i SVT 1 samma kväll:
– Samarbetet med Viasat och TV10 gör det möjligt för oss att behålla en del speedway i vårt utbud, säger SVT:s sportchef Per Yng.
– Rättighetsägaren BSI Speedway är mycket nöjd med kombinationen av kontinuerliga livesändningar på TV10 och höjdpunkter på SVT, säger Kristian Hysén på IMG som förhandlat avtalet.

Fakta: Henrik Gustafsson
Född: 14 augusti, 1970.
Bor: Kumla.
Meriter: Svensk mästare: 1995, 2000.
Lag- och parvärldsmästare samt fyra i individuella VM. Två individuella SM-guld samt lika många lagguld med Indianerna.

Aktuell: TV10:s nya speedwayexpert samt förare i Indianernas elitserielag.

Speedway GP 2011
30 april: Lezno, Polen
14 maj: Göteborg, Sverige
28 maj: Prag, Tjeckien
11 juni: Köpenhamn, Danmark
25 juni: Cardiff, Wales
30 juli: Terenzano, Italien
13 augusti: Målilla, Sverige
27 augusti: Torun, Polen
10 september: Vojens, Danmark
24 september: Gorican, Kroatien
8 oktober: Gorzow, Polen

Majoriteten av livesport på TV10 finns även tillgänglig på Viaplay.
Ytterligare information se Viasats presshemsida: http://se.press.viasat.tv
11-04-15 Overaller norm 1986 får användas
Overaller enligt norm 1986 får användas fram till och med 31 december 2012. Det beslutade Förbundsstyrelsen vid sitt senaste möte.

Efter att ha tagit emot synpunkter både skriftligt och muntligt kring personlig säkerhetsutrustning i form av overaller, har Förbundsstyrelsen diskuterat frågan ingående.
- Under alla mina år i styrelsen är det här den längsta och mest omfattande punkten någonsin, säger Sören Johansson, vice ordförande och fadder för Rally.

Beslutet blev att godkända FIA-overaller enligt norm 1986 får användas fram till och med 31 december 2012 – i nationella tävlingar i grenarna Racing, Rally och Rallycross.
- Vi hade inte klart för oss att så många aktiva behövde investera i nya overaller på kort tid. När vi insåg att så är fallet var det rimligt att flytta fram sista datum och efter viss diskussion enades vi om ett datum 20 månader framåt, säger Sören Johansson.

Från och med 1 januari 2013 är det endast tillåtet att använda overaller enligt FIA norm 8856-2000.
www.sbf.se/2011/04/15/overaller-norm-1986-far-anvandas/
11-04-11 Lima MS årets arrangör i svensk bilsport!
Varje år utdelas också en tennkanna till den tävlingsarrangerande förening som bäst förtjänat utmärkelsen ”Bertils Kanna”. Tennkannan är en replik av den gåva distrikten gav till Bertil Lundberg när han slutade som förbundsordförande. Mottagande förening är att betrakta som ”årets arrangör” inom svensk bilsport.

2011 års Bertils Kanna gick till Lima MS, med motiveringen:
”Klubben bildades 1973, har över 600 medlemmar och är mer blomstrande än någonsin. Utmärkande för klubben är att de arrangerar Sveriges största vintertävling i Rally, LBC-Ruschen som har körts i 36 år utan att ha ställts in någon gång, vilket i sig är en bragd.”

Utmärkelsen mottogs av klubbens ordförande Mikael Johansson och delades ut i samband med svenska bilsportsförbundets förbundsmöte i Helsingborg.

www.limams.com
11-04-10 Guldrattar till 15 trotjänare
Femton klubbledare hedrades för lång och trogen tjänst med utmärkelsen "Guldratt" då Svenska Bilsportförbundet höll förbundsmöte i Helsingborg. Årets arrangör blev Lima MS och resestipendiet tilldelades Jan Erik Berglund, Uppsala.

Minst 20 års uppoffrande och framgångsrikt arbete i ledande befattning inom klubb, distrikt eller förbund krävs för att någon ska äras med en numrerad Guldratt. Följande femton fick mottaga denna hedersbetygelse i samband med dagens förbundsmöte:

429 Håkan Forssling,Mariestads MS
430 Tony Ragnarsson, Skene MS
431 Jan Christer Udén, Botkyrka MK
432 Niklas Rydh, Arlövs MC
433 Gunnar Gustafsson, Anderstorp RC
434 Leif Blomgren, Götene MK
435 Tore Bigsten, Götene MK
436 Susanne Lindgren, Östhammars MK
437 Lars Göran Palm, Bromma MS
438 Lars Stenberg, Bromma MS
439 Leif Ekblom, Tidaholms MK
440 Kjell Pedersen, Götene MK
441 Orvar Warfvinge, MHF-Ungdom Skarpnäck
442 Roger Ingvarsson, Östhammars MK
443 Danne Pettersson, Enköpings MK

Lima MS årets arrangör
Varje år utdelas också en tennkanna till den tävlingsarrangerande förening som bäst förtjänat utmärkelsen "Bertils Kanna". Tennkannan är en replik av den gåva distrikten gav till Bertil Lundberg när han slutade som förbundsordförande. Mottagande förening är att betrakta som "årets arrangör" inom svensk bilsport.
2011 års Bertils Kanna gick till Lima MS, med motiveringen:
”Klubben bildades 1973, har över 600 medlemmar och är mer blomstrande än någonsin. Utmärkande för klubben är att de arrangerar Sveriges största vintertävling i Rally, LBC-Ruschen som har körts i 35 år utan att ha ställts in någon gång, vilket i sig är en bragd.”

Utmärkelsen mottogs av klubbens ordförande Mikael Johansson.

Resestipendium till Jan Erik Berglund, Uppsala
Svenska Bilsportförbundets årliga resestipendium avser att hedra den ledare vars insatser bidragit till sportens utveckling. I år fick Jan Erik Berglund, Uppsala Racing Club, stipendiet på 12 000 kronor för att han i många år varit förbundsläkare och dopingansvarig. Jan Erik har också i många år varit med i styrelser både på klubb- och distriktsnivå.
11-04-10 Kunglig medalj till Sören Johansson
Sören Johansson, Linköping, är Svenska Bilsportförbundets ålderman i styrelsen. Han har varit med i sexton år, de senaste som vice ordförande. I helgen tilldelades han utmärkelsen Kungliga medaljen.

Som så många andra började Sören Johansson sitt ideella arbete i hemmaklubben, Västra Östergötlands MK där han i 21 år satt i styrelsen. Därefter blev det uppgifter i styrelsen för Östergötlands Bilsportförbundet, innan han valdes in i Svenska Bilsportförbundets styrelse. Det stora intresset är Rally.

När Svenska Bilsportförbundet i helgen samlades till förbundsmöte i Helsingborg hedrades Sören Johansson med den högsta utmärkelse som går att få - den Kungliga medaljen. Motiveringen löd som följer:
"Kunglig medalj nr 72 tilldelas en gentleman som man nog kan säga att där handlar det mycket om Rally, men som nu på senare tid får konkurrera med golfen. Hans meritförteckning sträcker sig från 1974 då han i 21 år satt som ledamot i föreningens styrelse. 1981-1995 pockade Östergötlands BF på uppmärksamhet då som ledamot följt av ordförandeskapet och ibland får 4-hjul ge vika för 2-hjul eftersom han har uppdrag i Svemos Disciplinnämnd. Ni kanske redan nu vet vem denna person är, om inte så kan vi tillägga att han har ett förtroendevalt uppdrag idag som vice ordförande i Svenska Bilsportförbundets styrelse sedan 16 år tillbaka."

Den Kungliga medaljen delades ut av förbundsordförande Kåge Schildt. Bilsporten tilldelades i år ytterligare en Kunglig medalj, denna gick till Bo Swanér, Trollhättan, för sina insatser i det internationella bilsportförbundet, FIA.
11-04-10 Kunglig medalj till Bo Swanér
Bo Swanér har varit engagerad i internationell bilsport sedan 1990. Han är bland annat medlem i FIA World Rally Championship Commission och har deltagit som domare och observatör i över 100 VM-tävlingar. I helgen hedrades han med Kungliga medaljen.

Redan 1966 blev han invald i SMK Trollhättans styrelse, och satt sedan med som ombud för sitt distrikt i nio år. Efter några år som ideellt arbetande i Rallyutskottet gick han vidare internationellt där han ofta har uppdrag i de deltävlingar som ingår i Rally-VM.

När Svenska Bilsportförbundet i helgen samlades till förbundsmöte i Helsingborg hedrades Bo Swanér med den högsta utmärkelse som går att få - den Kungliga medaljen. Motiveringen löd som följer:
"Kunglig medalj nr 71 tilldelas en person som har en gedigen meritlista som enligt uppgift startade 1966 då han blev invald i sin förenings styrelse. Han har suttit som ombud i sitt distrikt under 9 år. 1982 gick han vidare till Rallyutskottet. 1990 startade han sin internationella karriär som ledamot i FIA World council och FIA Records Commisssion. Ytterligare två år senare valdes han in i FIA World Rally Championship Commission. Han är en eftertraktad person som domare och observatör med över 100 VM-tävlingar i bagaget."

Den Kungliga medaljen delades ut av förbundsordförande Kåge Schildt. Bilsporten tilldelades i år ytterligare en Kunglig medalj, denna gick till Sören Johansson. Linköping, för sina insatser bland annat som vice ordförande i förbundsstyrelsen.

Utdrag ur statuter för Kungliga Medaljen
Kungliga medaljen är instiftad för att utdelas till person som under en lång följd av år nedlagt ett hängivet, förtjänstfullt och framgångsrikt arbete för motorsportens främjande.
Medaljen utdelas av Sveriges Motorfederation som består av de fyra förbunden Svenska Bilsportförbundet, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (Svemo), Svenska Flygsportförbundet och Svenska Racerbåtförbundet. Medaljkommittén består av en person från respektive förbund. Därutöver har Hovet rätt att utse en representant.
11-04-10 Schildt fortsätter leda bilsporten
Som väntat valdes Kåge Schildt på söndagen för sitt åttonde år som ordförande för landets bilsportare. Förbundsmötet som denna gång hölls i Helsingborg präglades åter av bästa samförstånd.

De 41 ombuden från landets alla hörn var helt eniga i sitt beslut att ge förbundsordförande Kåge Schildt i uppdrag att fortsätta leda Svenska Bilsportförbundet och dess drygt 105 000 medlemmar. Det blir hans åttonde år som ordförande. Även övriga i tur att avgå valdes för ytterligare en period.

Förbundsmöteshelgen i Helsingborg präglades av att Svenska Bilsportförbundet i år firar 75-års jubileum. Under lördagen genomfördes workshops kring jubileets ledord "Entusiasterna", "Legenderna" och "Utvecklingen". De drygt 100 närvarande fick i grupper diskutera hur funktionärens status kan höjas ytterligare, och i nästa pass framkom många idéer kring hur lokala legender kan lyftas fram under jubileet.
VM- och landslagsföraren Patrik Sandell föreläste kring utveckling. Han sa bland annat att.....

Innan förbundsmötet tog sin början på söndagen genomfördes en paneldebatt kring fjärde och sista ledordet i 75-års jubileum: Framtiden.
Traditionsenligt leddes sedan förbundsmötet av förre landshövdingen i Östergötland, Björn Eriksson, som i vanlig ordning svingade klubban både snabbt och säkert.

Följande personer ingår i Svenska Bilsportförbundets styrelse:
Ordförande Kåge Schildt, Åstorp (omval)
Vice ordförande Kenneth Thorén, Solna
Vice ordförande Sören Johansson, Linköping (omval på 2 år)
Ledamot Hans Hillebrink, Upplands Väsby
Ledamot Monica Möller, Helsingborg (omval på 2 år)
Ledamot Pierre Ellison, Säffle (omval på 2 år)
Ledamot Elisabeth Eriksson, Överkalix
11-04-08 En ros igen till Emil Kåberg
Måste än en gång få ge dagens ros till Emil Kåberg i FBK. Sist var det för att han och Stecka Walfridson hjälpte min dotter med FBK-prylar.

Den här gången får Emil en ros, bara för att han är just Emil Kåberg som spelar hockey. Kan till synes inte ha mycket med rally att göra. MEN eftersom Emil själv kör rally hör han GIVETVIS in på MiV.

I går fick han ett slagskott rätt i ansiktet och fick åka på sjukhuset med frakturer. (Och bjöd också publiken i Skellefteå på lite friskluft när handsken förångades och brandlarmet gidk för full i arenan).

Fightern Emil ger inte upp och vi håller tummarna att han är på banan och sluter upp med laget i morgon i Löfbergs Lila Arenan i Karlstad!

Varmt tack för ditt stöd! Vi är med och stöttar dig och ditt lag mot SM-guld!
/Webban och dottern Andrea (och tom den motsträviga MoDo-sambon håller på Kåberg..)
11-04-08 Fords rallystjärnor Ken Block och Mikko Hirvonen är med och lanserar TV-spelet DiRT 3
De två rallystjärnorna, som tävlar med Ford Fiesta RS World Rally Car, medverkar i det nya TV-spelet DiRT 3
Internet-sensationen Ken Block medverkar i lanseringen tillsammans med Ford Abu Dhabi World Rally Teams Mikko Hirvonen
Teknik från Ford har byggts in i spelet
Göteborg, 8 april 2011 – Vid lanseringen av Codemasters TV-spel DiRT 3 i London idag var Ford-föraren Mikko Hirvonen, som för tillfället leder FIA:s rally-VM, det stora dragplåstret tillsammans med Ken Block, stuntföraren som blivit världskändis via sina filmer på nätet.

I den fantasieggande miljön vid det gamla kolkraftverket i Battersea bjöd Hirvonen på en spännande uppvisning med rallybilen Ford Fiesta RS World Rally Car, som ligger etta i VM-tävlingarna.

Block, som är en av rallystjärnorna i DiRT 3 och också varit teknisk konsult för spelutvecklarna, visade upp en rad spektakulära stuntnummer i Ford Focus RS World Rally Car, som han rattade i fjolårets VM. I årets VM kör Block en Fiesta RS WRC för det Ford-stöttade teamet Monster World Rally Team.

DiRT 3 innehåller mer rally än någonsin i spelets historia och rally står för 60 procent av de "karriärvägar" som spelaren kan välja. Fiesta RS WRC är en av hela 10 rallybilar från Ford som förekommer i spelet. I den nya versionen av DiRT finns mer bilar, platser, vägar och tävlingar än någonsin och 50 legendariska bilar från fem årtionden. Delsträckorna tar spelarna mellan tre världsdelar och utmanar deras körförmåga på asfalt, grus och snö och på både torra och våta vägar.

Vid det monumentala före detta kolkraftverket i Battersea i London filmade man en trailer för det nya TV-spelet. De välkända fyra tornen och den speciella gamla industrimiljön passade perfekt som bakgrund för Hirvonen och Block och deras bilkonster.

Bara några timmar efter lanseringen reste Hirvonen och hans Ford Abu Dhabi World Rally Team Fiesta RS WRC till Jordanien för att ladda upp inför rally-VM:s fjärde omgång, som startar på tisdag.

Block, som kör en Fiesta RS WRC i DiRT 3, har blivit världskänd för sin hisnande skicklighet bakom ratten i sin specialbyggda Fiesta i videon Gymkhana THREE, som visats 30 miljoner gånger på YouTube.

I DiRT 3 finns en gymkhanadel som ger spelarna chansen att försöka efterlikna Blocks galna upptåg – i trygg hemmiljö.

Rallybilen Fiesta RS bygger på Fords framgångsrika Fiesta-modell. Hirvonen vann det Svenska Rallyt i februari, då bilen gjorde debut och tog hem alla tre pallplatserna.

Fiesta RS WRC har utvecklats av M-Sport, Fords rally-VM-partner, i samarbete med Ford Europa. Spelutvecklarna bakom DiRT 3 är så angelägna om spelets trovärdighet att de besökte M-Sport i England för att ta reda på mer om tekniken i Fiesta RS WRC, så att den kunde efterliknas i programmet.

Gerard Quinn, ansvarig för motorsport på Ford Europa, deltog i dagens lansering och kommenterade händelsen: ”Ford Fiesta RS WRC leder idag både tillverkar- och förartävlingen i rally-VM. Bilen innehåller de allra senaste tekniska finesserna – tack vare de duktiga ingenjörerna på Ford Europa och M-Sport – och det är fantastiskt roligt att se hur detta återspeglas i DiRT 3. Spelet gör verkligen bilen rättvisa.”

Gehan Pathiraja, spelutvecklare för DiRT 3 på Codemasters, berättade: ”När vi arbetade med DiRT 3 besökte vi Fords rallyhögkvarter M-Sport i England och det gav verkligen en djupare förståelse av hur man utvecklar rallybilar.

Vi fick en bättre bild av varför bilarna beter sig som de gör ute på vägarna. Det handlar till exempel om att konstruktionen och motorplaceringen skiljer sig från vanliga bilar. Vi fick också större kunskaper om de säkerhetsfunktioner som påverkar hur bilen hanterar olyckor och även betyder mycket för stabiliteten.

När vi var klara med bilarna i spelet lät vi Ken Block testa dem för att se till att känslan blev den rätta. Kens synpunkter är otroligt viktiga eftersom han har kört dessa bilar i tävlingssammanhang och är expert på deras vägegenskaper.”

Den 24 maj släpps DiRT 3 i hela världen för PlayStation 3, Xbox 360 och Microsoft Windows.
11-04-08 Nytt namn – samma tidning!
Bilsport-Börsen byter från och med nr 5 2011 namn till Bilsport Rally&Racing. Men det blir inte en annan tidning.
– Vi behåller inriktning och upplägg, men lyfter magasinet mot nya höjder, säger Thomas Lindberg, redaktör.

Bilsport-Börsen heter numera Bilsport Rally&Racing. Men läsarna kommer att känna igen sig. Varför då byta namn? Skälen är främst att få en bättre placering i kioskernas, bensinmackarnas och affärernas hyllor, när tidningen inte längre uppfattas som en annonsbörs. Men också för att ge ett tydligare budskap om tidningens innehåll.
– Vi vill helt enkelt nå fler läsare, säger Thomas Lindberg.

Rally & racing blir en del av namnet, men innehållet kommer liksom tidigare att spegla rallycross, karting, folkrace, crosscart, backe, radiostyrt och andra tävlingsformer inom bilsporten.

Snart är det påsk och dags för Bilsport Performance & Custom Show i Jönköping, och där finns Rally&Racing tillsammans med vår modertidning Bilsport i en av de många montrarna.

Tidningen backar också upp rallytävlingen Elmia-sprinten där testföraren Tomas ”Gullabo” Jansson gör comeback i en Ford Lotus Cortina.
11-04-04 Omval föreslås av bilsportens styrelse
Samtliga i styrelsen förväntas bli omvalda när Svenska Bilsportförbundet på söndag håller förbundsmöte i Helsingborg. Därmed går Kåge Schildt in på sitt åttonde år som ordförande.

Efter två år som ledamot blev skåningen från Åstorp 2004 vald till ordförande av de 41 ombud som representerar en organisation med över 105 000 medlemmar. Därefter har han enhälligt blivit omvald varje år.
- Det är jättekul när det fungerar och vi har kul tillsammans. Det ger också ett stabilt arbete i styrelsen, säger Kåge Schildt.

Kultur varvat med bilsport
Samtliga sju i styrelsen förväntas bli omvalda på söndag. Årets förbundsmöte är förlagt till Helsingborg, med Södra Bilsportförbundet som värd och de fyra ledorden i förbundets 75-års jubileum som tema: Entusiasten, Legenderna, Utvecklingen och Framtiden.
- Vi tyckte för ett par år sedan att det var dags att lägga mötet utanför Stockholm, och efter succén med Visby förra året är det nu dags för ett möte i min del av landet. Eftersom förbundet firar 75-års jubileum i år med en rad tävlingar och event är det naturligt att det också avspeglas på Förbundsmötet, fortsätter Kåge Schildt.

Fd landshövding leder mötet
Traditionsenligt kommer Östergötlands före detta landshövding Björn Eriksson att föreslås som ordförande för mötet. En syssla han brukar genomföra helt i Bilsportförbundets anda: Full fart framåt! Endast avbrutet för en och annan skrattretande anekdot.

Följande personer ingår i Svenska Bilsportförbundets styrelse:
Ordförande Kåge Schildt, Åstorp
Vice ordförande Kenneth Thorén, Solna
Vice ordförande Sören Johansson, Linköping
Ledamot Hans Hillebrink, Upplands Väsby
Ledamot Monica Möller, Helsingborg
Ledamot Pierre Ellison, Säffle
Ledamot Elisabeth Eriksson, Överkalix

För omval föreslås Kåge Schildt, Sören Johansson, Monica Möller och Pierre Ellison, övriga har ett år kvar i styrelsen.
11-04-01 21 anmälda till Sockna Runt
Kolsva MS har meddelat att de nu är uppe i 21 anmälda och att de gärna tar emot fler. Vägarna ser bra ut och är lämpliga både för fin- och vardagsbilen.

www.resultatservice.com/anml/index.html
http://www.kolsvams.com/

11-04-01 Hög vinstchans på de båda Finlandsresorna - bara 12 vinstchanser ute!
Du har väl inte missat att Motorsport i Värmland i samarbete med sin sponsor och samarbetspartner Rallytravels lottar ut inte bara en, utan två rallyresor till årets VM i Finland?!

Vinstchansen är just nu hög, eftersom det bara är 12 vinschanser som är med i utlottningen. För att vara med och få en vinschans behöver du bara sponsra MiV och mitt arbete med 250:--. Sponsrar du mer, får du mer vinstchanser.

I sambarbete med Rallytravels lottar vi nu ut två rallyresor till Finland i sommar! Två lyckliga vinnare kommer att dras i början av juni. Två av er som är med och sponsrar mig och mitt arbete med Motorsport i Värmland kommer alltså att åka på en oförglömlig rallyresa till Finland!

Eftersom det här är dyrare, motsvarar varje vinstchans 250:--. Betalar du 500:-- har du alltså två vinstchanser etc.

Neste Rally Finland
The Rally of the 1000 lakes som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världens Grus och hög fart över krön är bara 2 saker som gör att förare och publik älskar det.

 • Onsdag 27 juli
  15:15 Samling Viking Line Stadsgården Stockholm
  16:45 avgår båten till Helsingfors
  18:00 Vikingbuffé inklusive dryck
  20:00 genomgång av resan

 • Torsdag 28 jui
  09:55 ankomst Helsingfors, därefter åker vi buss till Hotel Himos Jämsä
  14:00 ankomst hotellet
  15:00 avfärd till Rally Neste och dagens specialsträcka

 • Fredag 29 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 2 specialsträckor och service

 • Lördag 30 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 3 special sträckor Rally Neste avslutas med
  målgång

 • Söndag 31 juli
  Efter en sovmorgon med frukost avfärd mot Helsingfors där det finns någon timme för en liten rundtur på egen hand i centrum av Helsingfors.
  17:45 båten avgår mot Stockholm

 • Måndag 1 aug
  09:30 ankomst Stockholm

Varmt tack Rallytravels!

Mer info om resan: www.rallytravels.com/content/se/finnland2011.ph

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje vinstchans på Rallyresan motsvarar 250:-- i frivillig sponsring.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Sista dagen att betala in pengar är den 31 maj. Givetvis kan man sponsra fler gånger under perioden och tillgodoräkna sig det hela. Detsamma gäller trogna sponsorer och prenumeranter. Deras betalningar tillgodoräknas för vinstchanser. Ju mer du hjälper Motorsport i Värmland att leva vidare, ju större chans har du att vinna resan till Finland.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn, adress och telefonnummer på inbetalningskortet!
Vill du ha med en logga, maila den!

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!Mer info hittar du under Frivillig Sponsring
Mer info Rallytravels hittar du på www.rallytravels.com
11-03-31 Tipsa SBF om jubileumsaktiviteter
Distrikt och klubbar ombeds skicka in information om aktiviteter kring budkavlen och överlämnandet, samt jubileumstävlingar, till event@sbf.se. Allt för att vi ska få in det som händer på tidsllnjen och i kalendern på jubileumssajten. Skicka gärna med bilder och liten kort text kring event som varit samt namn på personer som är med på bild, liksom namn på fotograf. Glöm inte material från presskonferenser!
11-03-31 Fyll tidslinjen med dina minnen - Quick-Guide med information
Besök jubileumssajten 75.sbf.se och bidra med dina bästa bilsportminnen! Du kan själv skriva en text, och ladda in bilder/film, resultatlistor och liknande. Ju mer vi tillsammans fyller på desto mera spännande att besöka tidslinjen.

Quick-Guide med information
Nu finns en Quick-Guide på 75.sbf.se som informativt berättar om vårt jubileum. Är du med och arrangerar något event med tema 75-års firandet finns en rad idéer att hämta i den.

11-03-31 Landslags- och utvecklingsläger på Bosön
Ett 40-tal unga talanger inom rally, racing, rallycross och karting har träffats på Bosön i ett landslags- och utvecklingsläger. Bland annat diskuterades sociala medier och hur Viasat lägger upp sin TV-strategi. Kartinglandslaget fick också information om hur de ska tala med media och Marcus Ericsson berättade om sin karriär med råd och tips till kartingförarna. Timmy Hansen berättade i ett pass för alla om FIA Institute Young Driver Excellence Academy.

Lägret avslutades med en paneldebatt där ingen mindre än Picko Troberg samt Dick Jönsson Wigroth var opponenter till SBF panelen.
11-03-31 SBFs jubileumsbilaga med Aftonbladet
Den 13 april får alla köpare av Aftonbladet också bilagan Svensk Bilsport. Satsningen är rikstäckande, vilket betyder 360 000 exemplar. Jubileumsbilagan har 16 sidor och där finns bland annat artiklar om Kenny Bräck, Marcus Eriksson, Tina Thörner och team Biogas i STCC.
11-03-30 Rallyklassikerna protesterar mot femårsregeln
Rallyklassikernas protest mot SBF´s nya femårsregel hittar du på www.rallyklassikerna.nu/nyheter/Rallyklassikernas%20protest%20110328.pdf
11-03-28 Du har väl inte missat? Dubbla vinster - stor vinstchans på Rallytravels populära rallyresa till Finland genom att stöjda MiV!
Motorsport i Värmlands sponsor och samarbetspartner Rallytravels har åter skänkt en av sina populära rallyresor till Motorsport i Värmland!

I sambarbete med Rallytravels lottar vi nu ut två rallyresor till Finland i sommar! Två lyckliga vinnare kommer att dras i början av juni. Två av er som är med och sponsrar mig och mitt arbete med Motorsport i Värmland kommer alltså att åka på en oförglömlig rallyresa till Finland!

Eftersom det här är dyrare, motsvarar varje vinstchans 250:--. Betalar du 500:-- har du alltså två vinstchanser etc.

Neste Rally Finland
The Rally of the 1000 lakes som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världens Grus och hög fart över krön är bara 2 saker som gör att förare och publik älskar det.

 • Onsdag 27 juli
  15:15 Samling Viking Line Stadsgården Stockholm
  16:45 avgår båten till Helsingfors
  18:00 Vikingbuffé inklusive dryck
  20:00 genomgång av resan

 • Torsdag 28 jui
  09:55 ankomst Helsingfors, därefter åker vi buss till Hotel Himos Jämsä
  14:00 ankomst hotellet
  15:00 avfärd till Rally Neste och dagens specialsträcka

 • Fredag 29 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 2 specialsträckor och service

 • Lördag 30 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 3 special sträckor Rally Neste avslutas med
  målgång

 • Söndag 31 juli
  Efter en sovmorgon med frukost avfärd mot Helsingfors där det finns någon timme för en liten rundtur på egen hand i centrum av Helsingfors.
  17:45 båten avgår mot Stockholm

 • Måndag 1 aug
  09:30 ankomst Stockholm

Varmt tack Rallytravels!

Mer info om resan: www.rallytravels.com/content/se/finnland2011.ph

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje vinstchans på Rallyresan motsvarar 250:-- i frivillig sponsring.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Sista dagen att betala in pengar är den 31 maj. Givetvis kan man sponsra fler gånger under perioden och tillgodoräkna sig det hela. Detsamma gäller trogna sponsorer och prenumeranter. Deras betalningar tillgodoräknas för vinstchanser. Ju mer du hjälper Motorsport i Värmland att leva vidare, ju större chans har du att vinna resan till Finland.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn, adress och telefonnummer på inbetalningskortet!
Vill du ha med en logga, maila den!

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!Mer info hittar du under Frivillig Sponsring
Mer info Rallytravels hittar du på www.rallytravels.com
11-03-10 16 dagar kvar!
Välkommen till Racingsports Motormarknad & Trackday.
Lördag 26 mars.
Vill du sälja eller köpa något inom racing eller testa din egen bil, MC på Gelleråsbanan?
» Läs mer
www.racingsport.se/
11-03-09 Unik upplevelse - Följ med till Safari rallyt 2011
Följ med till EAST AFRICAN SAFARI RALLY CLASSIC och få uppleve årtidernas rally som har uppstått igen som världens häftigaste CLASSIC RALLY. Tänk att få se soluppgången med dom vilda djuren och sedan ta sig ut och följa forntidernas stärnförare på dom tuffa vägarna i Afrika.

En resa som ger er allt i denna del av världen.
Resan är begränsad till 20 personer

Mer info hittar du på Rallytravels!
11-03-08 Obligatoriskt för nybyggnation säkerhetstankar godkända av FIA
TR 5.14 Säkerhetstankar godkända av FIA
Obligatoriskt fr.o.m. 2010-01-01 för nybyggnation, och 2011-01-01 för samtliga fordon:
Ett vätsketätt fönster, tillverkat av flamsäkert material skall finnas monterat i tankblåsans yttre skydd på FT3 1999, FT3.5 eller FT5 tankar, för att göra det möjligt att kunna inspektera giltighetsdatum.
http://www.sbf.se/2011/03/08/sakerhetstankar-godkanda-av-fia/
11-03-03 Ulf Aronsson och Strängnäs AMS vann Peltorkåpor!
Ulf Aronsson, Töckfors, vann Peltor radio-kåpor.
Strängnäs AMS hade turen på sin sida och vann ett par Peltor Kids-kåpor.

Era vinster kommer under nästa vecka!
Varmt tack till er och alla er andra som är med och sponsrar MiV!
Och ett jättevarmt tack till till "Budda" och Peltor!

OBS! Missa inte utlottningen nedan om två Rallyresor till Finland!
11-03-03 Vinn Rallytravels populära rallyresa till Finland genom att stöjda MiV!
Motorsport i Värmlands sponsor och samarbetspartner Rallytravels har åter skänkt en av sina populära rallyresor till Motorsport i Värmland!

I sambarbete med Rallytravels lottar vi nu ut två rallyresor till Finland i sommar! Två lyckliga vinnare kommer att dras i början av juni. Två av er som är med och sponsrar mig och mitt arbete med Motorsport i Värmland kommer alltså att åka på en oförglömlig rallyresa till Finland!

Eftersom det här är dyrare, motsvarar varje vinstchans 250:--. Betalar du 500:-- har du alltså två vinstchanser etc.

Neste Rally Finland
The Rally of the 1000 lakes som alla rally euntuiaster känner till och som är än av WRC kalenderns mest populära rallyt i världens Grus och hög fart över krön är bara 2 saker som gör att förare och publik älskar det.

 • Onsdag 27 juli
  15:15 Samling Viking Line Stadsgården Stockholm
  16:45 avgår båten till Helsingfors
  18:00 Vikingbuffé inklusive dryck
  20:00 genomgång av resan

 • Torsdag 28 jui
  09:55 ankomst Helsingfors, därefter åker vi buss till Hotel Himos Jämsä
  14:00 ankomst hotellet
  15:00 avfärd till Rally Neste och dagens specialsträcka

 • Fredag 29 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 2 specialsträckor och service

 • Lördag 30 juli
  Vi följer rallyt med att titta på 3 special sträckor Rally Neste avslutas med
  målgång

 • Söndag 31 juli
  Efter en sovmorgon med frukost avfärd mot Helsingfors där det finns någon timme för en liten rundtur på egen hand i centrum av Helsingfors.
  17:45 båten avgår mot Stockholm

 • Måndag 1 aug
  09:30 ankomst Stockholm

Varmt tack Rallytravels!

Mer info om resan: www.rallytravels.com/content/se/finnland2011.ph

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje vinstchans på Rallyresan motsvarar 250:-- i frivillig sponsring.
Betalar du in 500:-- har du 2 vinstchanser, 750:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Sista dagen att betala in pengar är den 31 maj. Givetvis kan man sponsra fler gånger under perioden och tillgodoräkna sig det hela. Detsamma gäller trogna sponsorer och prenumeranter. Deras betalningar tillgodoräknas för vinstchanser. Ju mer du hjälper Motorsport i Värmland att leva vidare, ju större chans har du att vinna resan till Finland.

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn, adress och telefonnummer på inbetalningskortet!
Vill du ha med en logga, maila den!

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!Mer info hittar du under Frivillig Sponsring
Mer info Rallytravels hittar du på www.rallytravels.com
11-02-28 Sista chansen idag med dubbla peltorvinstchanser när du sponsrar 50:--!
Idag är sista chansen att vara med i den dubbla utlotningen av Peltor-kåpor, Alla som är med och sponsrar 50:-- eller med och kan vinna ett par radiokåpor eller Kidskåpor!

En av er som är med och stöttar kommer att vinna ett par ett par mycket fina Peltor Hörselskydd med Radio HRXS7A-01 och en annan glad frivilligsponsor kommer att få ett par Peltor Kidskåpor. Eller har man turen på sin sida, kan samma person ha turen att vinna båda. Allt beroende på slumpen.

Info Radiokåpor:
• Skydda hörseln och lyssna på radio – samtidigt.
• Konstruerad för utomhusarbete – skogsbruk, landskapsarkitektur, gräsklippning, hobbies etc. Skyddar hörseln samtidigt som du lyssnar på radio.
• Utmärkt FM-mottagning.
• Den extra breda, mjuka, vadderade hjässbygeln fördelar vikten och tvåpunktsupphängningen bidrar till lågt tryck för bekväm användning under lång tid.
•Mjuka, vätske- och skumfyllda tätningsringar ger extra komfort.
• Batterilivslängden är cirka 200 timmar.
• Audioingång för mobiltelefon, bärbar telefon eller kommunikationsradio (vissa modeller), MP3-spelare etc.

Info Peltor Kid:
• Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
• Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
• De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
• Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda

Det enda du behöver göra är att sponsra MiV och mitt arbete med 50:-- eller mer. För varje 50-lapp, har du en vinstchans.

Mer info: www.peltor.se/se/default.asp

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Tävlingen gäller mellan 1/2 - 28/2 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-02-21 Årets Ungdom Stipendium till Åhlin 73 år!
I samband med årsmötet för Västra Bilsportförbundet passade man även på att fira Bilsportsförbundets 75-årsjubileum samt att dela ut stipendiet till Årets Ungdom.
Juryns motivering löd; 2010 års ungdomsdiplom går till en rallyförare som just startat sin karriär.
Om han bara fått några gener för det här med biltävlande från sina rötter, där både mor och far och dessutom farfar och morfar är mycket kända förarprofiler, så kommer detta att bli något extra.

Han är redan etablerad i VM cirkusen och skall köra minst 6 tävlingar i JWRC och dessutom SM.
Han gjorde debut i årets Svenska Rally och kom i mål som segrare i sin klass.
Tyvärr eller vi kanske skall säga glädjande kunde han inte komma till detta årsmöte för att ta emot sitt diplom.
Han var nämligen tvungen att åka till Monte Carlo i tre veckor för att lära andra köra bil, och då är denna instruktör endast 19 år gammal, det är stort.
På plats i Stenungsund fanns farfar Rune Åhlin som fick ta emot priset, "- bättre sent än aldrig säger Rune med glimten i ögat och gör en passning till sonen Jerry"

FAKTARUTA
Förare: Fredrik Åhlin
Tel: +46 76 113 07 66
Född: 1991.08.02
Bor: Hammarö, Karlstad
Kartläsare: Håkan Jacobsson
Bil: Ford Fiesta R2
11-02-21 Jacob Jansson och Conny Hansson 2010 års Morgan Olsson Stipendiater
Morgan Olssons Minnesfond är en minnesfond till minne av rallyföraren Morgan Olsson. Morgan var en snabbåkande värmlänning som tävlade bland annat i Volvo Original klassen, som är Sveriges största bilklass. Här utvecklades han till Sveriges bästa VOC-förare. Han vann bland annat Sverige Serien i Volvo Original och Nordic West Euro Cup under sin karriär.

Han var inte enbart snabb inom klassen, utan placerade sig alltid högt upp i totallistan, där han slog många välmeriterade förare.

År 2000 lämnade han Volvo Original och byggde en Gr H Volvo, för att gå vidare i karriären. Tyvärr ville ödet något annat och Morgan omkom tragiskt under sin hemmatävling ”Killingen”, samma år.

Fonden delar ut stipendier sedan år 2001 till lovande juniorer inom rallysporten. Fonden har i ett tidigt skede uppmärksammat både PG Andersson och Patrik Flodin, som idag är stora etablerade namn inom internationell rallysport.

I år delas stipendiet ut till en ung lovande förare från Kopparberg, Jacob Jansson som tävlar för MK Kopparberg. Jacob tävlar i Volvo Originalklassen, där han även hunnit med två utlandstävlingar i Tyskland med ett bra resultat. Han hjälps fram av sin mentor, som är Janne Westlund från Kopparberg. Janne har ett internationellt tävlingsförflutet och kan genom kontakter och egen erfarenhet, delge Jacob mycket erfarenhet och kunskap för Jakobs karriär.

Fonden delar även ut ett stipendium till någon som gjort något för att lyfta fram rallysporten eller till någon eldsjäl som brinner för sporten. Tidigare stipendiat är bland annat Carleric Johansson för sitt arbete med Volvo Original Cup, som han utvecklat till Sveriges största tävlingsklass.
I år går stipendiet till Conny Hansson, som är ordförande i Kullings MS. Med stor entusiasm och ledarskicklighet har han utvecklat Kullings MS till en av landets mest välrenommerade och proffsigaste rallyklubbar.

Mer info om Morgan Olssons Minnesfond: www.rallyboutique.com/morganolsson
Mer info Jacob: www.jacobjansson.com/
www.kullingsms.se
11-02-21 Seger för Stefan Törnfeldt i Partille
En jäktig vecka för slotracingförarna avslutades med ett riktigt kraftprov i Partille på söndagen. Ett 6-timmars race för dessa bilar som bara är drygt 10 cm långa. Stefan Törnfeldt, MK Stenung, slog sig ihop med Anders Gustavsson från Vimmerby MS och bildade nästan ett "Dream team" för att vara med och kämpa om segern i detta långlopp som kördes 45 min x 8 heat. Teamet Janne Ekman, GO-69, och Michael Landrud från Åtvidaberg såg på papperet minst lika starkt ut som Törnfeldts. I det första passet på 45 min jobbade Stefan/Anders mycket bra och man tog ledningen med 539 varv före Janne/Michael på 503. Även i de två kommande passen så var man snabbast och efter de tre passen ledde man med 83 varv. I det fjärde passet tappade man något för att i det femte 53 varv snabbare än tvåan. I de tre återstående omgångarna så var det bara att mer eller mindre bevaka sin ledning. Efter de 6 timmarna hade man avverkat 4110 varv mot tvåans 3928 som var Janne och Michael. Janne Andersson, även han MK Stenung, slutade på en sjätte plats totalt ihop med Lasse Maté och André Palm.
11-02-20 Slotracingpremiär i Stenungsund
Den gångna veckan hade MK Stenung i Stenungsund premiärtävlingar i för sin nya slotracingbana. Slotracinng är en tävlingsgren där man kör med små elbilar på en spårstyrbana. Premiären på den nya banan skedde på onsdagen med en tävling som hade samlat hela 27 deltagare Stenungsund till Åtvidaberg. Tävlingen kördes för 23 året i sträck. Bland dessa fanns också merittyngda förare som världs-, svenska- nordiska mästare. Som världsmästare vann Mikael Landrud från Åtvidaberg före hemmaföraren Stefan Törnfeldt, som också kan titulera sig som svensk- och nordisk mästare.

Fortsättning på lördag
På lördagen fortsatte tävlandet med tre andra klasser och då fanns det deltagare allt i från Vimmerby till Oslo. Hemmaföraren Stefan Törnfeldt körde till sig tre pallplatser. I klassen 32 Nats 2Prod segrade Kennet Signal, Go 69 Göteborg, före Stefan Törnfeldt och Lasse Törn, Go 69 Göteborg. Nästa pallplats för Stefan Törnfeldt var en andra plats i klass 32 Nats F1. Här segrade Anders Gustavsson från Vimmerby MS och Janne Ekman, Go 69 Göteborg. dagens huvudklass var 32 Nats Euro och här tog Anders Gustavsson före Kennet Signal och Stefan Törnfeldt som tog sin tredje pokal för dagen.

11-02-20 Västra Bilsportförbundet firade 75-årsjubileum i Stenungsund
Stenungsund hade fint motorsportfolk under helgen. 2011 firar Svenska Bilsportförbundet 75 år och då passade Västra Bilsportförbundet på att förlägga sitt årsmöte till Stenungsund och Stenungsbaden Yacht Club. Motorsportfolk från hela Västsverige tillsammans med personal från Svenska Bilsportförbundet i Stockholm njöt av det det fina vintervädret. Stenungsunds MS var medhjälpande lokal klubb. Mötet inleddes av Ingvar Björkman, fritidschef i Stenungsund, som presenterade Stenungsund från forntid till nutid. Idrottslivet är stort i Stenungsund och en del av detta är motorsporten. Annat som var stort och aktuellt denna möteshelg var att Damkronorna i ishockey var ikvarterade på hotellet då man deltog i en turnering denna helgen.

SBF 75 år 2011
Efter Björkmans hälsningsanförande tog Kåge Schildt över talarstolen och presenterade SBF 75 år. Svensk Bilsport har ett starkt grepp om fritidssektorn i Sverige. Allt i från ungdomar till de som har kommit i pensionsåldern är engagerade i alla de bilsportgrenar som är under SBF:s paraply. Han tog upp ett exempel Svenska Rallyt som engagerar 1000-tals människor som ställer upp på frivillig basis. Allt för att man har intresse för motorsporten. Kåge presenterade också tillsammans med Jörgen Andersson på SBF:s kansli en jubileumstidskrift som man givit ut. En tidskrift på nästan 100 sidor som presenterade Svensk Bilsport under 75 år, men tittade också in i framtiden i ny teknik och nya arenor.

Stenungsunds under drygt 40
Kjell Andersson från Stenungsunds MS berättade om klubbens drygt 40 åriga historia. Många verksamheter bedrivs inom föreningen och man har varit föregångare på många sätt. 1967 i samband högertrafikens införande var man den klubb i Sverige som körde den första biltävlingen efter det att man skulle köra på höger sida. Stig Larsson från Älvbygdens MK vann tävlingen i en Saab V4. Andra milstolpar i föreningen var den första VM-tävlingen i motocross efter moderna snitt. Nästan 20.000 personer besökte Furufjäll i slutet av maj 1983.

C-G Larzon tar över
Efter dessa inledningsanföranden tog Västra Bilsportförbundets ordförande Claes-Göran Larzon över klubban och började agendan i dagordningen för mötet. Drygt 30 klubbar från distriktet fanns på plats och Ingvar Björkman var en självskriven ordförande för mötet. Med van hand klubbade han igenom mötet på nästan rekordtid. Dels berodde det säkert på erfarenhet, som att man hade mycket bra årsmöteshandlingar. Larzon fick förnyat förtroende att leda Västra Bilsportförbundet under Jubileumsåret 2011.

Besök på Sundsby
Nu var det inte alla som besökte Stenungsbaden som deltog på årsmötet. Många hade med sin respektive och för dessa arrangerade man en resa. Pernilla Karlsson var reseledare och man gjorde ett mycket uppskattat besök på Sundsby Säteri. Först fick man en guidad runda som avslutades med en fika. Efter återkomsten till Stenungsund och årsmötets avslutande samlades man till till en supé med utdelningar stipendium och diplom.
11-02-17 Hjälm och overall som inte får användas
FIA har med omedelbar verkan dragit in sitt godkännande av en hjälm och en tävlingsoverall. Anledningen är säkerhetsskäl.

Följande utrustning får inte längre användas:
Hjälm: FIA Technical list 41.
Manufacturer: Impact Racing LLC
Models: Draft, Vapor

Tävlingsoverall: FIA Technical list 27.
Manufacturer: Impact Racing LLC
Homologation Number: RS.096.05
Commercial name: S-2

Beslutet gäller från och med idag den 16 februari.
http://www.sbf.se/2011/02/16/hjalm-och-overall-som-inte-far-anvandas
11-02-16 Sven-Olof "Svenne Hermansson vann Rallytipstävlingen
3 st tävlande fick totalt 5 rätta förare rätt inprickade, så särskiljning avgjorde vem som blev vinnare.
En mycket glad Göteborgare, Sven-Olof "Svenne" Hermansson får en mycket exklusiv rallytavla att pryda sitt finrum med.
Mer info: www.rallysport.se
11-02-14 Uppdaterar resten i morgon!
Ber om ursäkt att det blivit dåligt med uppdateringarna idag! Kom just hem från Karlstad och Rally Sweden. Uppdaterar allt jag missat under morgondagen.
/Webban Maria
11-02-09 MiV drar till Rally Sweden
Jag kommer att sitta och jobba på plats under Rally Sweden. I första hand blir det med www.pgandersson.se och www.patrikflodin.com, men självklart kommer jag dagligen att uppdatera även MiV. Det blir bara inte så konternueligt som det brukar.

11-02-08 Träffa Fords fabriksteam med Hirvonen, Latvala och bland annat, P-G och Ken Block på Helmia
Helmia Bil bjuder in till öppet hus i Karslad, onsdag 9 februari klockan 19:00.
Då kan du komma och känna pulsen från rallyvärden!

På plats finns också flera av Fords olika rallybilsvarianter och självklart Ford Fiesta RS WRC som gör debut i Rally Sweden 2011.
Själklart blir det autografskrivning av bla Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala, Khalid Al Quassimi, Mads Östberg, Matthew Wilson, Henning Solberg, P-G Andersson, Dennis Kuipers och Ken Block.

Du kan dessutom göra en bra bilaffär! Helmia Bil har unika Ford Rally Edition bilar och andra fina Ford-erbjudanden.
Läs mer på www.helmia.se.

»
Se inbjudan

Kom i tid - dörrarna öppnas klockan 19:00!

11-02-04 Vi kör en favorit i repris - dubbla Peltorvinstchanser när du sponsrar 50:--
Eftersom jag har kvar några av Peltor kåpor, kör jag en ny dubbel utlottning. Alla som är med och sponsrar 50:-- eller med och kan vinna ett par radiokåpor eller Kidskåpo!

En av er som är med och stöttar kommer att vinna ett par ett par mycket fina Peltor Hörselskydd med Radio HRXS7A-01 och en annan glad frivilligsponsor kommer att få ett par Peltor Kidskåpor. Eller har man turen på sin sida, kan samma person ha turen att vinna båda. Allt beroende på slumpen.

Info Radiokåpor:
• Skydda hörseln och lyssna på radio – samtidigt.
• Konstruerad för utomhusarbete – skogsbruk, landskapsarkitektur, gräsklippning, hobbies etc. Skyddar hörseln samtidigt som du lyssnar på radio.
• Utmärkt FM-mottagning.
• Den extra breda, mjuka, vadderade hjässbygeln fördelar vikten och tvåpunktsupphängningen bidrar till lågt tryck för bekväm användning under lång tid.
•Mjuka, vätske- och skumfyllda tätningsringar ger extra komfort.
• Batterilivslängden är cirka 200 timmar.
• Audioingång för mobiltelefon, bärbar telefon eller kommunikationsradio (vissa modeller), MP3-spelare etc.

Info Peltor Kid:
• Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
• Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
• De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
• Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda

Det enda du behöver göra är att sponsra MiV och mitt arbete med 50:-- eller mer. För varje 50-lapp, har du en vinstchans.

Mer info: www.peltor.se/se/default.asp

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Tävlingen gäller mellan 1/2 - 28/2 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-02-04 Grattis Martin Ivarsson och Claes-Erik Eriksson ni vann Peltorkåpor!
Ett varmt grattis till Martin Ivarsson i Lund! Du vann Peltors radio-kåpor!! Kommer med posten!

Och ett varmt grattis även till Claes-Erik Eriksson, ERS Engeenering du vann Kids-kåporna!
Men dig har jag ingen adress till, så vill du maila mig den på maria@motorsportivarmland.nu så fixar jag kåporna åt dig!

Ett jättetack till alla er som varit med och stöttat!

Vi kör i gång med en ny utlottning, med samma kåpor. Mer om det här ovan.
11-02-04 Tippa placeringen i Rally Sweden - Vinn Superrallytavla
Det är väl konstigt, med bara 6 dar kvar till Rally Sweden och med en Superrallytavla i förstapris, men ingen som vill vara med å tävla? Jo, vi är i dagsläget 16 stycken?

Du ska tippa placering 1-8 i WRC och placering 1-10 i SM, totalt 18 namn.
Skriv in förare placering 1-8 i WRC
Skriv in förare placering 1-10 SM.

Vinnaren får en rallytavla där han/hon själv väljer motivet. Flest antal rätt på rätt placering totalt vinner, vid lika många rätt vinner den som har flest rätta placeringar i WRC. Där efter flest rätt i SM, och fortfarande lika gäller, fortfarande lika gäller utslagsfrågorna.

Rallysport har maxat storleken på tavlan till 70x100 cm, glasad ramad å klar och där Du som vinnare av tavlan väljer rallymotivet. Värdet på tavlan ligger på ...ca. 3000 kr.
Ett rallyminne för livet man inte får missa, som ska hänga i finrummet.

Tippar och hittar mer info gör du på www.rallysport.se
11-01-31 Timmy Hansen utsedd till Årets Bilsportare
På den årliga Bilsportgalan som hölls i Uppsala i lördags firades och förärades bilsportens mästare, medaljörer och medarbetare.

Timmy Hansen, 18, från Götene fick inte bara tillsammans med pappa Kenneth Hansen, 50, ta emot medaljer för sina topprestationer ute på racing- och rallycrossbanorna. Timmy förärades av Bilsportförbundet med den fina utmärkelsen Årets Bilsportare 2010 alla kategorier med motiveringen:
” Årets Bilsportare: Timmy Hansen, KAK Motorsport. ”Årets Bilsportare är uppväxt i garaget, i depån och på banan. Från tio års ålder har han jobbat på sin egen karriär och kommit så långt att han i dag står på egna ben. Förra året var han nybörjare både i formelbil och inom racing. Den här säsongen resulterade, tack vare en vilja av stål, i kombination med stor ödmjukhet, i ett brons i tuff internationell konkurrens.”
-En total överraskning, men fantastiskt häftigt och hedrande, ler Timmy stort.
-När motiveringen lästes upp tyckte jag att den, förutom på den det gällde, även stämde riktigt bra på mig också, men inte förrän jag hörde mitt namn fattade jag fullt ut.

Timmy tog bronset i Formel BMW Europe 2010, en hård serie som fostrat många av dagens största motorsport stjärnor som F1-mästaren Sebastien Vettel och Sebastien Buemi.

Härnäst i den unge racingförarens kalender står det FIA Institute Young Driver Excellence Academy den 6-8 februari i Melk i Österrike. Det är en uttagning till ett i utvecklingsprogram för unga lovande förare inom racing och rally, där både förarens körskicklighet och säkerhetstänkande kombineras med personligt beteende och handlande.
www.timmyhansen.se
11-01-31 Olsbergs MSE söker tävlingsmekaniker
OlsbergsMSE AB är ett företag som bygger, utvecklar samt driver tävlingbilar för extrem-motorsport och har sin bas i Nynäshamn. Eftersom vi driver bilar även på den amerikanska marknaden så har vi även en filial i Los Angeles, USA.

Vi behöver förstärkning i vårt team och därför söker vi nu en driven och erfaren tävlingsmekaniker som även kan ta ett ledaransvar. Du kommer att bli en nyckelspelare i vårt team vilket kräver att man kan arbeta under eget ansvar och ha en god initiativförmåga.

Arbetet innebär många resdagar främst till USA varför det är ett krav att man behärskar engelska i både tal och skrift.
Tjänsten är på heltid.

Skicka in din intresseanmälan med CV och referenser till: info@omse.se
Du kan även maila till denna adress om Du har frågor om tjänsten.
11-01-31 Daniel Roos tilldelas Rydell Special Award
För andra gången tilldelas Daniel Roos Rydell Special Award, en utmärkelse som Rickard Rydell i samarbete med tidningen Bilsport delat ut sedan 1999. Priset på 50.000 kronor och ett Formel 3-test med Performance Racing, värt 100.000 kronor, mottog Roos i lördags på Bilsportgalan i Uppsala.
Inför drygt 600 personer kallades Formel Renault-mästaren Daniel Roos, snart 22 år, från Sundsvall upp på Bilsportgalans scen som vinnare av Rydell Special Award. Rickard Rydell överlämnade en prischeck på 50.000 kronor och Performance Racings ägare Bobby Issazadhe ett Formel 3-test på Silverstone värt omkring 100.000 kronor.
- Det är hedrande att kunna dela ut Rydell Special Award tillsammans med tidningen Bilsport och Performance Racing. Målet med priset är att hjälpa en svensk formelbilsförare en bit på vägen att tävla internationellt, säger Rickard Rydell och fortsätter:
- Daniel Roos, som fick utmärkelsen även 2005, har startat om sin karriär hemma i Sverige och förtjänar en andra chans utomlands. Han har visat snabbhet i bilen och en tydlig vilja att arbeta hårt för att köra internationellt igen. Det gör Daniel till en värdig vinnare av Rydell Special Award.
Säsongen 2010 segrade Daniel Roos i Formel Renault 2.0 Sverige och NEZ-mästerskapet i samma klass. Nu är blicken stadigt riktad mot racing utomlands.
- Jätteroligt att motta Rydell Special Award igen, och utmärkelsen kom som en total överraskning för mig, säger Daniel Roos och tillägger:
- Självklart siktar jag på att köra i en högre formelbilsklass utomlands och förhoppningsvis blir det klart inom en snar framtid.

Alla vinnare av Rydell Special Award
2010 Daniel Roos
2009 Felix Rosenqvist
2008 Felix Rosenqvist
2007 Marcus Ericsson
2006 Alexander Haegermark
2005 Daniel Roos
2004 Sebastian Hohenthal
2003 Sebastian Hohenthal
2002 Niklas Petersson
2001 Alexander Storckenfeldt
2000 Alx Danielsson
1999 Robin Rudholm
11-01-31 Richard Göransson prisad på Bilsportgalan
I lördags anordnades den årliga bilsportgalan, denna gång i Uppsala, där Svenska Bilsportförbundet delar ut priser till säsongens vinnare. WestCoast Racings Richard Göransson befann sig självklart på plats och tog där emot priset som Årets racingförare 2010 och självklart också guldmedaljen för STCC-segern 2010.
- En guldmedalj är det finaste kvittot på en fantastisk säsong, konstaterade Richard Göransson. 2010 var ett speciellt år på många sätt och den här guldmedaljen kommer att ha en speciell plats i min samling. STCC-titeln 2010 var en riktig teamseger på alla sätt och jag vill än en gång tacka hela WestCoast Racing. Vi hade en fantastisk säsong!

För Richard Göransson väntar nu närmast Svenska Rallyt nästa vecka innan han tillsammans med WestCoast Racing sätter igång planeringen för STCC 2011 där WestCoast Racing på nytt gör en tvåbilssatsning. Richard Göransson och WestCoast Racing har nyligen kommit överens om ett treårskontrakt.
11-01-31 Sista dagen i januaris utlottning - Sponsra och vinn raciokåpor och Kidskåpor!
Idag är det sista dagen att betala in för att vara med i utlottnignen av två kåpor från Peltor. Alla som är med och sponsrar 50:-- eller med och kan vinna ett par radiokåpor eller Kidskåpo!

En person kommer att vinna ett par ett par mycket fina Peltor Hörselskydd med Radio HRXS7A-01 och en annan glad frivilligsponsor kommer att få ett par Peltor Kidskåpor. Eller har man turen på sin sida, kan samma person ha turen att vinna båda. Allt beroende på slumpen.

Info Radiokåpor:
• Skydda hörseln och lyssna på radio – samtidigt.
• Konstruerad för utomhusarbete – skogsbruk, landskapsarkitektur, gräsklippning, hobbies etc. Skyddar hörseln samtidigt som du lyssnar på radio.
• Utmärkt FM-mottagning.
• Den extra breda, mjuka, vadderade hjässbygeln fördelar vikten och tvåpunktsupphängningen bidrar till lågt tryck för bekväm användning under lång tid.
•Mjuka, vätske- och skumfyllda tätningsringar ger extra komfort.
• Batterilivslängden är cirka 200 timmar.
• Audioingång för mobiltelefon, bärbar telefon eller kommunikationsradio (vissa modeller), MP3-spelare etc.

Info Peltor Kid:
• Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
• Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
• De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
• Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda

Det enda du behöver göra är att sponsra MiV och mitt arbete med 50:-- eller mer. För varje 50-lapp, har du en vinstchans.

Mer info: www.peltor.se/se/default.asp

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Tävlingen gäller mellan 7/1 - 31/1 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-01-30 Bilsport Awards avgjort!
Medaljer och utmärkelser för motorsportåret 2010 delades under festliga former ut på Bilsportgalan på Uppsala Konsert & Kongress. Bland annat avslöjades Årets Junior och Årets Senior inom ramen för Tidningen Bilsport Awards, två pristagare framröstade av tidningens läsare.

Dragracingföraren Daniel Nyling och rallyföraren Patrik Sandell har av Bilsports läsare röstats fram som Årets Junior respektive Årets Senior inom ramen för Tidningen Bilsport Awards. Utmärkelserna fick de ta emot den 29 januari 2011 på Bilsportgalan på Uppsala Konsert & Kongress. Nyling blev som 17-åring svensk mästare i Stock/Super Stock och satte som junior därmed alla seniorer på plats i sin klass. Bakom ratten i sin Chevrolet Nova vann hann även Swedish Dragracing League och slutade på första plats i SDS High Five Points. Sandell tog tillsammans med kartläsaren Emil Axelsson silver i nya VM-klassen SWRC efter segrar i Tyskland och Frankrike.

Mer om Bilsport Awards, utmärkelser, fonder och resultat finns att läsa på bilsport.se.
11-01-30 Bilsport Award till Patrik Sandell
Patrik Sandell blev en av de stora vinnarna när Bilsportgalan gick av stapeln i Uppsala under lördagskvällen. Den 28-årige Skoda-föraren kunde gå hem med den ärofyllda utmärkelsen Årets Senior under armen.
- Jag är lite tagen på sängen faktiskt, och otroligt hedrad, inte minst för att det är bilsportpubliken som har gjort valet, säger Patrik Sandell om utmärkelsen.

Patrik vann i höstas VM-silver i Super 2000 World Rally Championship i en Red Bull-uppbackad Skoda. I november utsågs han också till Årets rallyförare 2010 av tidningen Bilsport.

Bland de olika kategorivinnarna – rally, racing, rallycross och dragracing – har nu Sveriges bilsportpublik röstat fram Årets Senior, ett val som alltså föll på Patrik Sandell. Dragracingföraren Daniel Nyling utsågs till Årets Junior, en utmärkelse som Sandell själv fick 2005.
11-01-29 Henrik Bolinder från Subaru Rally Team China tog hem 2010-års Young Technician Award
För första gången på fem år gick det åtråvärda mekanikerpriset till en tävlingsmekaniker inom internationell Rallysport, nominerad av Emil Axelsson & Patrik Sandell.

En mycket glad och överraskad Henrik Bolinder fick på Bilsportgalan i Uppsala motta en prischeck på 15 000 kr av Peter Jeppsson, VD för Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) och Thomas Jansson, förbundsdirektör vid Svenska Bilsportförbundet (SBF).

I nomineringen framgår att årets pristagare har trots sina unga 24 år en gedigen meritlista och är en nyckelperson för flera förare inom internationell Rallysport. Tekniskt höga kunskaper, kombinerade med en omtalad förmåga att kommunicera i en internationell miljö, har gjort Henrik till en riktig teamplayer med vinnarskalle som alltid gör sitt yttersta.
- MAF har nu varit partner med SBF och satsningen SMSC under sju år och jag är övertygad om att mekanikerpriset Young Technician Award på ett tydligt sätt främjar återväxten av välutbildade mekaniker, såväl i våra företag, som i team, säger Peter Jeppsson, som också varit med och bedömt de 15 nomineringarna.
11-01-28 Servicebil stulen i Hadeland!
Der er blitt sjålet en serviebil i dag på Hadeland i Norge. 2 NM-Runde i 2011.
Fredag morgen våknet Pål og Svein til en fortvillet situasjon.
Service bilen var stjålet. Det er motordeler i bilen, som kun kan brukes på bilen til Svein. En Ford Focus WRC. Skulle noen ha sett denne bilen, kontakt Ragnar Mob. 95872939
Mer info: www.tryfrustol.no/?p=164
11-01-27 Young Technician Award 2010
Lördagen den 29 januari är det dags för att för femte gången kora Sveriges bästa unga tävlingsmekaniker i samband med den årliga Bilsportgalan, som i år avhålls i Uppsala Konsert & Kongress.

Young Technician Award instiftades 2006 av Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) genom varumärket Bilproffs.se i samarbete med Svenska Bilsportförbundets elitsatsning Swedish Motorsport Challenge (SMSC)

Utmärkelsen består av ett rese- och studiebidrag till ett värde av 15 000 kronor och kommer att tilldelas den som har störst kompetens tekniskt, och socialt som tävlingsmekaniker - samt närliggande områden.

Young Technician Award delas ut under sedvanlig pompa och ståt från Stora Scenen vid Bilsportgalan. Prisutdelare är Peter Jeppsson, VD för MAF och Thomas Jansson, förbundsdirektör för SBF .

De nominerade till Young Technican Award 2010 är:
Andreas Asklöf Magic Racing
Andreas Gunnarsson IPS Motorsport
Christoffer Pettersson Flash Engineering
Caroline Carlsson Helmia Motorsport
Henrik Bolinder Subaru Rally Team China
Isak Lööf Bring Racing
Karl Wikander Flash Engineering
Jonas Karlsson Danielsson Motorsport
Maria Hopf Happy People Racing
Mathias Dahlström Mattias Ekström Junior Team
Simon Andersson Chevrolet Motorsport Sweden

Kvällen den 29 januari vet vi vem av dessa unga tävlingsmekaniker som är den värdiga mottagaren av 2010 års Young Technican Award.
Vi lägger omgående efter prisutdelningen ut pristagarens namn och team på: bilproffs.se
11-01-26 Race of Uppsala mitt i stan
Allmänheten får chans att komma nära både rallybilar och dess förare, för timmarna innan lördagens stora Bilsportgala på Uppsala Konsert & Kongress blir det uppvisning på Vaksala torg. Race of Uppsala är namnet.

Den som har riktig tur kan få en autograf av Mats Jonsson, 16-faldig guldmedaljör i rally-SM. Andra har pris att hämta från de tävlingar som genomförts inför galan. Alla har chans att uppleva, se och höra tävlingsbilarna varje hel- och halvtimme mellan 11 och 15. Däremellan finns det möjlighet att komma nära både fordon och förare.

Själva torget stängs av med staket och snövallar för att skilja publiken från uppvisningsslingan. Stora presenningar läggs under fordonen för att skydda miljön om vätskor skulle rinna ut ur bilarna i depån.
Banan blir så kort och krokig att det blir upplevelsen som räknas, inte farten.
- Det blir garanterat en häftig upplevelse med tävlingsbilar mitt i centrala Uppsala. Jag hoppas alla som kan tar chansen att titta på Race of Uppsala, säger Crister Nystrand, Svenska Bilsportförbundets ansvarige.

De som kommer att visa upp sin sport är:
Carolina Jurå, i en för rally byggd Mitsubishi Lancer Evo 8
Tobias Johansson, rally i en Volvo 240
Daniel Gustavsson, rally i en VW Golf
Peter Eriksson, drifting, Saab 900 RWD
Rasmus Nyvärs, crosskart
Johan Eklund, crosskart
samt Mats Thorsell i en Rotax-kart
11-01-24 Automässan 2011 blev en succé
Automässan 2011 blev en succé, rapporteras från Göteborg. Inte mindre än 200 utställare ställde ut på en nettoyta av 13000 kvadratmeter. När mässan stängde på lördagseftermiddagen hade drygt 18000 besökare räknats in på Svenska. Det bjöds på en hel del bilsport i montrarna som Thomas Engström blivande STCC-Honda med Gulf-spons, Brinks Camaro och Micke Kågereds EM-dragster. Rallyveteranen Jonas Kruse återfanns i Vianors monter.

Svenska Mässans projektledare, Carmen Brüning och övrigt mässteam, är mycket nöjda med den tredje Automässan i Göteborg under 2000-talet. De delar detta med huvudmännens båda representanter – Christer Liljenberg, Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, och Gilbert Fransson, Fordonsverkstadsutrustarna, FVU.

Den svenska motorbranschen, bilförsäljning, service, reservdelar och tillbehör, har ett par riktigt tuffa år bakom sig. Men nu är det en bransch som vädrar stort tillförsikt, vilket avspeglade sig i mässan och de seminarier samt andra aktiviteter som arrangerades av Motorbranschens Riksförbund, MRF, Svensk Bensinhandel och Motorbranschens Arbetsgivares Förbund, MAF, i anslutning till den. I MAFs. Bilproffs-tävlingen för elever på fordonsprogrammet vanns av Bäckadalsgymnasiet/TTC i Jönköping.

Den förra Automässan, 2008, var startskottet på den svenska delen av den internationella kampanjen för de märkesoberoende verkstädernas rätt att reparera bilar R2R, Right to Repair. I anslutning till årets mässa togs ett ytterligare steg när en kampanj för mekanikernas och därmed även verkstädernas rättigheter och skyldigheter rullades ut av bildelsgrossisternas förening, SBF. Detta steg kallas för Meck Power och hade ett stort genomslag under mässan.

Svenska Mässan har kontrakt med arrangörerna SBF och FVU om att arrangera en ny Automässa. Denna gång i feburari 2014.

Bilder finns även på automässans hemsida – sök på den här länken: http://automassan.svenskamassan.se/!
Film finns på denna länk: www.youtube.com/watch?v=q3MLJvBLsao&feature=youtu.be
11-01-14 Meck Power på Automässan i Göteborg
På onsdag 19 januari öppnas portarna till Skandinaviens största mässa för bileftermarknaden, Automässan 2011 i Göteborg. På mässan med välkända företag som Meca, Mekonomen, KGK, OPUS-BIMA m fl som utställare vankas även en del bilsport i montrarna. Ett av de mest spännande initiativen i anslutning till mässan är dock huvudmannen Sveriges Bildelsgrossisters Förenings mekanikerupprop – Meck Power!

Mer makt till verkstaden och den enskilde mekanikern samt till bilägaren. Det är resultatet av den avreglering som skedde av motorfordonseftermarknaden 1 juni 2010.

Valfrihet
- Tack vare avregleringen ska valfriheten öka vilket ska utveckla konkurrensen inom service, reparationer och reservdelar med lägre priser och förbättrad service som önskat resultat från EU-kommissionens sida.
- Detta när konkurrens mellan verkstäder och leverantörer ska ske på lika villkor, säger Christer Liljenberg ordförande för bildelsgrossisternas branschorganisation, SBF samt en välkänd speakerröst i motocross- och roadracingkretsar.

För att öka kännedomen om både de auktoriserade och de märkesoberoende allbilverkstädernas rättigheter och skyldigheter på eftermarknaden startar Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, uppropet ”Meck Power”. Det är en enkel travestering på den amerikanska Black Power-rörelsens upprop bland den afroamerikanska befolkningsgruppen under 60- och 70-talen.

Informationsbehov
- Att vi gör en bred informationsinsats beror på att den undersökning som Konkurrensverket gjorde för två år sedan pekade på en allmänt låg kännedom och dålig kunskap bland bilverkstäder om konkurrensregleringen inom eftermarknaden. Så var även fallet på generalagentssidan inom vissa frågeområden i KKV:s enkätundersökning, berättar Christer Liljenberg.

Således, menar Liljenberg, finns det ett behov att berätta, informera, om den konkurrensreglering som gäller samt om både auktoriserade och allbilverkstäders rättig- och skyldigheter.

Uppropet inleddes med en helsidesannons i det senaste numret av MotorMagasinet. Under Automässan kommer rockmärken att delas ut till alla utställare tillsammans med en enkel informationsfolder.
11-01-13 Munkfors Motorclub sponsrar P-G Andersson
Munkfors Motorclubs rallysektion har just avverkat sin Riksmästerskapstävling för historiska rallybilar, en publik- och förar-succé. Nu satsar värmlandsklubben på att göra det möjligt för en P-G Andersson att köra Svenska Rallyt.

Givetvis ska P-G köra ”Svenska”, fattas väl bara annat. Så löd tongångarna när Munkfors Motorclub:s rallysektionsstyrelse, via en snabb rundringning, beslutade att dra sitt strå till stacken. Sektionen ställer upp med 10 000 kr, som de sätter in på P-G:s numera välkända bankgironummer. Samtidigt utmanar klubben också övriga klubbar, såväl i värmland som i Sverige att göra likadant. För ett Rally Sweden utan P-G Andersson, det är väl ändå otänkbart. En klubb till har redan antagit utmaningen, Kullings MS kommer också att skänka 10 lakan till P-G:s Svenskastart. Nu är det bara att vänta på att ni andra klubbar sluter upp kring P-G, så att vi kan glädjas åt en svensk i toppstriden på minst en VM-tävling detta år.
11-01-13 Tävling - Tippa Rally Sweden och vinn en supersnygg rallytavla!
Nu kan ni tippa årets Rally Sweden och vinna en supersnygg rallytavla!
Information och tävlingsregler hittar ni på www.rallysport.se

11-01-11 Raceconsulting som gäller
Vid 22:30 i går kväll var www.raceconsulting.com åter uppe. Det är nu den sidan och inte Resultatdata som gäller.
11-01-10 Albinsson & Sjöberg satsar på nya tidningar inför 2011
Karlskronaförlaget Albinsson & Sjöberg har under hösten 2010 satsat på tidningsverksamheten. Nya magasin har kommit till i tidningsfamiljen, såsom Traktorvärlden, Klassiska Båtar och Soldat & Teknik.

TraktorVärlden lanserades i oktober/november 2010 och utkommer under 2011 med 6 utgåvor. En tidning för alla med traktorhytten som arbetsplats, och som förutom spännande reportage även erbjuder nyheter samt tester och guider av traktorer, redskap och andra maskiner.
– Det är fantastiskt roligt att intresset för traktorer är så stort att vi kan göra ännu en tidning om ämnet, säger TraktorVärldens redaktör Göran Svensson, som även är chef för veteranmagasinet Traktor som lanserades 2007.

I december fick Klassiska Båtar nytt liv. Såväl innehåll som form har vässats och tidningen är nu ett förstklassigt livsstilsmagasin för entusiaster. Den största nyheten är att tidningen numera ger råd och tips i steg-för-steg-form till alla som själva vill underhålla och renovera sin båt. Minst fyra nummer planeras under året.
– Vi ville göra en ännu bättre tidning för de riktiga båtentusiasterna, säger Klassiska Båtars redaktör Anders Værnéus. Med ny logotyp och ett förbättrat innehåll som ger nytta åt läsarna i deras hobby, känns tidningen verkligen helt ny och fräsch.

Den 28 januari är det ytterligare en nypremiär. Då kommer Soldat & Teknik ut med sitt första nummer på egna ben. Tidningen testades under 2010 som en så kallad oneshot. Mottagandet bland läsarna blev så stort att Förlags AB Albinsson & Sjöberg nu beslutat ge ut den som periodisk tidskrift med fyra utgåvor. Här kan man läsa om militära fordon, flygplan och fartyg samt om eldsjälarna som vårdar minnet av det svenska försvaret under 1900-talet.
– När andra tidningar skriver om krig, slag och årtal, sätter Soldat & Teknik fokus på människorna och maskinerna inom det militära, säger tidningens redaktör Kjell Engström. Vi blev helt överväldigade av responsen från läsarna, och fortsätter nu att gräva i gamla arkiv och be läsarna berätta sina bästa lumparhistorier.

Förutom dessa nya tidningar har två andra titlar överlåtits till nya ägare. Det gäller RPM Magazine och Båtmarknaden.

De här tidningarna ingår sammanfattningsvis nu i förlagets tidningsfamilj för närvarande 18 till antalet:
• Bilsport
• Trailer
• 4 Wheel Drive
• Allt om MC
• Fyndbörsen
• Nostalgia
• Bilsport Classic
• Bilsport-Börsen
• Trucking Scandinavia
• gatbilar.se
• ClassicBörsen
• Traktor
• Klassiska Båtar
• Klassiska Lastbilar
• Soldat & Teknik
• TraktorVärlden
• Nostalgia Special
• Trailer (Fabas Polska)
11-01-10 Ang Raceconsultings servicebyte!
Idag, måndagen den 10 januari 2011 cirka klockan 21:00 kommer vi att stänga ner www.resultatdata.com för gott.

Vi har planerat detta en längre tid och nu är det dax. Samtidigt kommer vi att byta både den fysiska servern och Internetanslutningen. Detta medför att vi kommer att försvinna från nätet under några timmar. Vi beräknar att själva bytet tar cirka 2 timmar men sedan dröjer det ytterligare några timmar innan alla DNS-servrar har uppdaterats med den nya adressen. Den uppdateringen kan vi tyvärr inte påverka utan det tar den tid det tar.

I samband med bytet stängs också alla e-anmälningar men öppnas igen på den nya servern så snart den är igång. Alla anmälda kommer naturligtvis alla finnas kvar så ingen behöver anmäla sig igen.

Ni som, trots uppmaning, inte bytt era länkar till www.raceconsulting.com bör göra det snarast då de gamla upphör att fungera i samband med bytet. Det är enkelt att byta, bara byt ut ordet resultatdata i länken mot raceconsulting så ska det fungera.

Vi kommer att, under en övergångsperiod, lägga en länk på den gamla siten direkt till den nya.

11-01-08 Dubbla vinstchanser i januari - Sponsra och vinn raciohörselkåpor och Kidskåpor!
Den här månaden lottar jag ut två "vinster" bland alla som är med och sponsrar 50:-- eller med. Åter är det Peltor som varit med och skänkt fina priser!

En person kommer att vinna ett par ett par mycket fina Peltor Hörselskydd med Radio HRXS7A-01 och en annan glad frivilligsponsor kommer att få ett par Peltor Kidskåpor. Eller har man turen på sin sida, kan samma person ha turen att vinna båda. Allt beroende på slumpen.

Info Radiokåpor:
• Skydda hörseln och lyssna på radio – samtidigt.
• Konstruerad för utomhusarbete – skogsbruk, landskapsarkitektur, gräsklippning, hobbies etc. Skyddar hörseln samtidigt som du lyssnar på radio.
• Utmärkt FM-mottagning.
• Den extra breda, mjuka, vadderade hjässbygeln fördelar vikten och tvåpunktsupphängningen bidrar till lågt tryck för bekväm användning under lång tid.
•Mjuka, vätske- och skumfyllda tätningsringar ger extra komfort.
• Batterilivslängden är cirka 200 timmar.
• Audioingång för mobiltelefon, bärbar telefon eller kommunikationsradio (vissa modeller), MP3-spelare etc.

Info Peltor Kid:
• Barns hörsel är extremt känslig och de har väldigt lite skydd mot skadligt buller.*Peltor Kid hörselskydd dämpar skadligt buller effektivt, utan att stänga ute omgivningsljuden.
• Hörselskyddet är enkelt att använda, med låg profil och utan utstickande delar som kan fastna.
• De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning.
• Peltor Kid är CE-godkänt och passar för barn på upp till 7 års ålder. Peltor Kid finns i två karakteristiska färger – neonrosa och neongrönt – för att de ska synas väl och vara kul att använda

Det enda du behöver göra är att sponsra MiV och mitt arbete med 50:-- eller mer. För varje 50-lapp, har du en vinstchans.

Mer info: www.peltor.se/se/default.asp

Hur gör jag för att ha chans att vinna?!
Varje 50:-- ger dig en vinstchans när du frivilligsponsrar.
Betalar du in 100:-- har du 2 vinstchanser, 150:-- ger 3 vinstchanser etc.

OBS! Tävlingen gäller mellan 7/1 - 31/1 2011

Pengarna betalar du in på: BG 5797-0402

Glöm inte ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningskortet!
OBS! Vill du ha en bekräftelse på att du är med om utlottningen skriv då ut din mailadress.

Har F-skattsedel, så du kan få faktura/kvitto på ditt bidrag!


11-01-07 Grattis Gunnar Persson, Karlstad! Du vann stereo-hörselkåporna från Peltor
Mitt sista Peltor-par av stereo-hörselkåpor HRX520A blev det Gunnar Persson i Karlstad som vann!
Dina kåpor kommer med posten!

Jättegrattis och tack alla ni som var med och stöttade!


Det var som sagt mina sista stereo-hörselkåpor av den modellen, men Peltor och Budda har varit vänliga nog att skänka ett par till för utlottning.

Mer om det kommer inom en snar framtid. MEN alla ni som sponsrar 1/1-31/1 är automatiskt med i utlottningen av de nya kåporna jag fått!

Jättevarmt tack till till "Budda" och Peltor!
Tillbaka till startsidan