Tillbaka till startsidan2006
2006
           

06-12-28 Saltuppror mot 250 000 ton vägsalt på våra vägar!
Trots en minimal marknadsföring har redan nära 1 900 personer skrivit på namninsamlingen mot Vägverkets omfattande saltning av vägarna. Tusentals ton, närmare bestämt 250 000 ton vägsalt, främst natriumklorid, sprids varje år längs det statliga vägnätet. Till detta kommer de cirka 70 000 ton salt, som årligen sprids på de kommunala vägnäten.

Detta är emellertid bara början och min förhoppning är, att våra protester ska ge effekt och att vi så snart som möjligt ska slippa detta vinterns största gissel – vägsaltet, som Vägverket mot vår vilja tvingar på oss. Det är ett gigantiskt kemiskt experiment med såväl omedelbara som mer långsiktiga effekter. Det är givetvis en enkel och billig lösning för Vägverket, men på sikt förödande för den enskildes plånbok och för vår miljö.

Helt klart är att den omfattande saltningen av vägarna är en fråga som engagerar Sveriges bilägare, miljö- och djurvänner.

Saltlaken passar bäst till julskinkan, så låt oss slippa den på vägarna !

I sin iver att spara pengar aviserar Vägverket nu också, att man släpper på kravet om viss kornstorlek på gruset, som används för så kallad sandning. Att sanda är det sannerligen inte längre tal om, då man redan idag använder naturgrus med en kornstorlek upp till 6 millimeter !!! Det är givetvis alldeles för grovt och leder under vintermånaderna till mängder av stenskott.

Att nu tillåta naturgrus utan krav på kornstorlek, kommer att vara förödande och lär innebära ytterligare utgifter för oss bilägare i form av förstörda strålkastare, vindrutor och kostnader för omlackering.

För oss bilägare finns det all anledning att höja våra röster, eller hur ?

Sven-Olof Andersson, Bureå Initiativtagare till Saltupproret
www.nordiq.net/saltupproret
06-12-28 World Rallying 2006-2007
Martin Holms årsbok finns nu att köpa via www.rallytravels.com
06-12-01 Rallyprofil bakom populära Lindegårdens Värdshus
Motorsport i Värmland kan med glädje hälsa en ny sponsor till sidan välkommen; Lindegårdens Värdshus. Värdshuset är mycket populärt och välbesöka, inte minst nu i julbordens tidern. I Lindegårdens Värdshus hittar vi en av våra stora rallyprofiler, nämligen Johnny Johansson som när han inte jobbar här, sitter i Mats Jonssons högerstol och plockar hem SM-guld. Har ni vägarna förbi, rekommenderar jag er verkligen att smita in och hälsa och smaka på den goda maten.

Samtidigt vill jag hälsa Johnny och Lindegårdens Värdshus välkommen som sponsor! Tack vare sponsorerna stöd och era frivillga bidrag, kan den här sidan leva kvar!! Det är ett heltidsjobb, 50-60 tim/vecka läggs ner och än hittills har jag bara ca 5000 kr i lön/månad efter skatt. Vill ni nå ut, gör som sponsorerna här. Under 2005 hade tex tidningen Bilsport en upplaga av 100.000 tidningar, medans Motorport i Värmland hade en 107.973 UNIKA besökare bara under Januari månad!

Motorsport i Värmland är inte bara en unik sida för motorsportsintresserade, det är ett unikt ställe att nå ut på också!

Jättetack till alla mina sponsorer! Utan er fanns ingen sida, stödj dem eftersom de stöjder MiV!!!
Och hjärtligt välkommen Lindegårdens Värdshus.

Mer info om Lindegårdens Värdshus hittar du här på MiV>>

Lindegårdens egen hemsidan>>

Mer info om sponsring hittar du här>>

06-11-26 Årets bild på Racebilder
Nu kan Du rösta på Årets Bild 2006 från oss på racebilder.se. Välkommen med din röst!!
06-11-23 Rallyts framtid - vill vända trenden!
Västra BF har gått ut med en inbjudan till arrangörer och aktiva, där de 27 november bjuder in till en helkväll om rallyts framtid. Det har märkts en netåtgående trend när det gäller både tävlingar och antalet aktiva tävlande. Man vill gärna få in era åsikter för att komma på nya idéer och vända trenden.

Mer info hittar du under ::Inbjudan diverse eller direkt här>>
06-11-15 Mats Jonsson i reklamfilmen
Som jag tidigare rapporterade om (och som även IB rapporterat om), så spelade Mats Jonsson och Frame Produktion in en reklamfilm. Det var helikoptrar och över 12 mils körning, innan dagen och filmen var klar. Hur det blev ser du här:
www.ey.com/GLOBAL/content.nsf/Sweden/Home_risk
06-11-15 Sex kandidater till årets RallyKomet
För andra året ges RallySportNews läsare möjlighet genom röstning utse 2006 års rallykomet.

Nytt för i år är att en jury bestående av Tomas Gullabo aktiv inom sporten och har varit jurymedlem i Ford Flexifuel cup 2006, Jonas Öhman ”rallyguru” från Grästorp, Pecka Svensson aktiv kartläsare samt RallySportNews grundare Christer Bofeldt, Jurin lagt fram sina kandidater och sedan har man gemensamt enats om sex kandidater till utmärkelsen. Nu har RallySportNews läsare möjlighet att ge sin röst fram till den 7 december, då har vi fått fram en segrare till utmärkelsen 2006 års rallykomet.

Här är en kort presentation av kandidater med en kort motivering.

P-G Andersson Årjängs MK
Inte ny inom sporten, men P-G har vuxit som förare och inte minst visat att han aldrig ger upp, Detta visade vid senaste Junior VM tävlingen i Turkiet då han var efter med drygt 11 minuter men vid målgången var klart överlägsen alla andra i klassen. Att det sedan blev en protest inlagd som gjorde att han blev diskad har inte med denna sak att göra. P-G har också möjlighet att ta sin andra JVM titeln .

Patrik Sandell Jämtlands MK
Inte han heller uppstickare inom sporten men att för första året i Junior VM men att vara med i tätstriden om titeln i en tuff konkurrens i tävlingar som han aldrig deltagit i tidigare är en prestation utöver det vanliga.

Patrik Flodin Ilsbo MK
Visserligen fick han titeln årets rallykomet 2005, men årets prestationer såsom att var med att slåss i toppstriden med WRC bilar i SM tävlingar visar att fjolåret inte var en tillfällighet och att unge Patrik har tagit en plats bland topp fem i Sverige efter årets prestationer gör att han är en given kandidat även i år.

Joakim Nyman Jämtlands MK
En yngling som deltagit flitigt i Ford Flexifuel Cup och visat resultat dels seger i SM deltävlingen i Hässleholm. En lugn och taktisk kille med lite ”jävlar annama” som kan hantera pressade situationer vilket han visade i Gröna Rallyt och i hårda kampen med Anders Gullstrand om total segern i cupen.

Viktor Henriksson Nynäshamn
En 18 åring som visat styrka, snabbhet och kunskap första året i riktiga stora rallytävlingar Har gett etablerade förare en kamp under året. Ett riktigt framtidslöfte som är målmedveten och vet vad han vill med rallysatsningen

Jimmy Joge Motala
En etablerad förare som varit med i 7 år men har inte blommat ut riktigt förrän i år. Tog SM segern i värstingklassen trots sjukdom som gjorde att han fick avstå en deltävling men fixade segern trots detta i hård kamp med bl.a. Thomas Rådström och Mats Jonsson och detta med en helt ny kartläsare för året.
06-11-14 Nominera SMSC Young Technician Award
- ett nyinstiftat pris som kommer att delas ut på Bilsportgalan. Där ges team i Rally- och Racing-SM möjlighet att nominera unga mekaniker och den som juryn utser får ett pris värt 15 000 kronor.

Den nya utmärkelsen är instiftad av SMSC i samarbete med Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) och varumärket Bilproffs.se (Motorbranschens yrkesnämnder). Young Technician Award ska delas ut från Stora Scenen på Bilsportgalan (under Bilsportmässan) den 25 november 2006.

Med det nya priset får teamen möjlighet att visa vem av dem som är bäst även i depån.
Priset är ett rese- och studiebidrag till ett värde av 15 000 kronor och kommer att tilldelas den som har störst kompetens tekniskt, socialt och som tävlingsmekaniker - samt närliggande områden.

Den som nomineras ska vara en riktigt, riktigt bra tävlingsmekaniker och inte äldre än 25 år. Och eftersom vi vill få fram en värdig vinnare koncentrerar vi oss på de högsta tävlingsklasserna, säger Benny Wallin från MAF.

Senast den 17 november ska teamen ha skickat in sina nomineringar på ett av nedanstående formulär. Endast team i Rally-SM och STCC - med supportklasser - har rätt att nominera, och det ifyllda formuläret skickas in via fax, 08-611 41 04, eller mail till Benny Wallin, benny.wallin@transportgruppen.se.

Närmare info och nomineringsformulär hittar man på www.bilproffs.se
Skynda på att nominera din bästa mekaniker under 25 år!

06-11-14 Ny spännande mektävling på Bilsportmässan!
För alla tävlingssugna blir det ett nytt inslag på årets Bilsportmässa i Älvsjö den 24 till 26 november: En riktig mekanikerutmaning!
Varje tävlande mekanikerteam får varsin Volvo S60 Challengebil att iordningställa. Självfallet snabbt och korrekt.

Det hela kallas Pit Stop Challenge och det är Bilproffs.se, SMSC och Polestar Racing som samarbetar i montern C15:41. En av Polestars Volvo S60 Challenge rullas fram till ett fingerat depåstopp där anmälda mekanikerteam på snabbast möjliga tid och till bästa kvalitet utför ett antal åtgärder.
- Vad som ska utföras finns att läsa på www.bilproffs.se berättar Benny Wallin , informationschef på MAF som ansvarar för Bilproffs.se och tävlingen.

Tävlingsmomenten kommer att ta mellan tre och tio minuter att utföra och det behövs ingen specialträning. Däremot bör varje lag bestå av fyra personer.
- Alla mässbesökare inbjuds att delta. Helst ser vi att teamen föranmäler sig på www.bilproffs.se, men finns det plats kan du anmäla ditt lag direkt på mässan, fortsätter Benny .
Prisutdelning blir det varje dag kl. 16.00 och totalvinnarna i Pit Stop Challenge koras på söndag 26/11 kl 14.00.
06-11-10 Rally World på plats i butikhyllorna
Det första numret av den norska tidningen Rally World finns nu på plats i buikhyllorna. Tidningen är på 88 sidor och innehåller många spännande reportage från norsk rally och WRC. Du kan bland annat läsa om:
* En envis Petter Solberg, som vägrar att ge upp kampen mot Loeb och Grönholm. Nästa år lovar han att subaru har en vinnarbil igen.
* Henning Solberg berättar om sina 10 års jobb för att nå prispallen i WRC. Nästa år drömmer han om att vinna Rally Norway.
* Thomas Shie har inte mer attbevisa i NM-sammanhang. Nu jobbar han för att köra 12 VM-deltävlingar 2007.
* Mads Østberg, tidernas yngst som vinner en NM-deltävling, är redo att bryta fler barriärer.
* 17 åriga Andreas Mikkelsen gör sin VM-debut under Rally Wales i England.
* Rally World kollar in de bästa förarnas jakt på en fast VM-satning nästa säsong.
* Tar farväl och tillbakablickar på Rally Australia - kanske den mest populära VM-deltävlignen.
Du hittar även läsning om Rally-NM 2006 och allt om VM-deltävlingarna i Japan, Cypern och Turkiet. Petter Solberg och Marcus Grönholm har egna spalter i tidnignen.

www.rallyworld.no
06-11-10 Krigsman sladdar i kommande Beckfilm
Visste du att Niclas Krigsman är en av våra stuntmän i både filmer och reklamfilmer??
Just nu är det en inspelning av den senaste filmen av Beck som pågår och där kommer vi bland annat att få se Niclas sladdandes i polisbil.

www.mariasmotorsport.com under Bilder > Rallyförarnas dolda talanger hittar du en bild från inspelningen.

Mer info om Niclas hittar du på: www.krigsman.com/
06-11-09 Racing-entusiast vann Discovery Channels pris för bästa Programidé
Bengt-Åce Gustavsson fick utnämning för sitt starka engagemang i en racingbana på dokumentärfilmsfestivalen Tempo

Stockholm, den 9 november 2006 - Discovery Channel har vid dokumentärfilmsfestivalen Tempo i Stockholm utsett årets vinnare för bästa programidé efter My Discovery-turnén. My Discovery-turnén är ett samarbete med Cancerfonden där svenska folket har haft möjlighet att tävla genom att berätta om sina engagemang. Första pris är chansen att göra ett eget program och den möjligheten går till Bengt-Åce Gustavsson, som vann med sitt engagemang i Dalsland Ring, en racingbana som fanns under åren 1966 till 1973 i Dalsland.
- Det känns fantastiskt kul att just min idé vann, och det känns som ett lyft för hela motor-Sverige och ett tillfälle för svensk motorhistoria att synas, säger Bengt-Åce Gustavsson. Racingbanor och motorsport hamnar ofta i skymundan, så nu hoppas jag att många ska få glädje av min film.

Turnén har lockat 116 000 besökare och bland de över 600 registreringar som inkom till tävlingen utsågs vinnaren av en jury bestående av representanter från dokumentärfestivalen Tempo, Cancerfonden och Discovery Networks Nordic. Juryns motivering till vinnaren löd:
"En sann entusiast med stort engagemang och som tro det eller ej, vigt större delen av sitt liv till att dokumentera en racingbanas uppkomst och fall till att skapa ett stycke svensk historia."

Bengt-Åce Gustavsson har under 10 år arbetat med att dokumentera racingbanan från gamla smalfilmer. Hans engagemang i detta tilltalade juryn, då temat för årets My Discovery-turné har varit just "engagemang". Andrapriset gick till Charlotte Hederén för hennes idé om att hjälpa andra människor att uppfylla sina drömmar, och tredjepriset gick till Janne Sandin för hans sociala engagemang i Star Wars tecken.

Förra året var temat "Passion" och förra årets vinnarbidrag som resulterade i filmen "Gåvan", visades vid årets vinnarutnämning på biografen Zita 1 i Stockholm. Filmen "Gåvan" är producerad av Gravity Film, och har även vunnit pris vid Discovery Networks Golden Globes awards.

Under turnén har både mindre kända tävlande och även kända profiler berättat om sina engagemang på Discovery Channels nya kampanjsajt, www.mydiscovery.se och i Discovery Channels rullande inspelningsstudio som har besökt fyra orter i landet. Turnén har bland annat inneburit att Discovery Channel har drivit en egen insamling till Cancerfonden.
- Vi är väldigt nöjda med vår gemensamma kampanj med Discovery Channel. Framför allt har vi med hjälp av Discovery på ett nytt sätt fått ut viktig information om prostatacancer. Inför kommande år kommer vårt samarbete utökas, och då främst genom sms-kampanj i tv, cancerinformation via Discoverys webbplats samt insamling under nästa års Discovery-turné, säger Marie Hammargren, kommunikationschef på Cancerfonden.

Kända svenska personligheter som har stöttat turnén är Gry Forsell, äventyraren Ola Skinnarmo och racerföraren Robert Dahlgren, som har berättat om sina engagemang. I samband med turnén har tittarna kunnat delta i insamlingsaktiviteter via SMS eller telefon.
06-11-08 Tävla om att få köra JTCC 2007!
Eljasmotorsport från Björbo och Abt Sportsline by ab g persson i Uppsala ställer en VW Golf till förfogande i en spännande tävling där en ung lovande förare ska få möjligheten att köra JTCC säsongen 2007.
-Vi letar efter en ung lovande förare som har viljan och ambitionen att nå långt inom motorsporten. Den som vinner kommer att få hjälp med att bygga ett eget sponsornätverk och samtidigt få köra en av teamets två Golfar. Uttagningen kommer att ske i flera steg och efter första gallringen kommer ett antal att bli uttagna till audition med olika tester och andra övningar. I juryn kommer ett antal personer med olika kunskaper att sitta för att få fram rätt kille eller tjej.
För anmälan surfa in på www.abgpersson.se
För information om teamet surfa in på www.eljasmotorsport.com

06-11-01 Hattrick för Sapa South Swedish Rally
Sapa South Swedish rally tog för tredje året i rad hem RallySportNews läsaromröstning om årets bästa SM- arrangör. South Swedish har vunnit samtliga tre år som RallySportNews arrangerat omröstningen. Årets omröstning blev en kamp mellan Ludvikas Bergslagsrallyt och South Swedish rally Skåne arrangören vann med rösters marginal över Bergslagsrallyt.

Så här slutade röstningen
Sapa South Swedish Rally 23%
Bergslagsrallyt 18%
Rally killingen Kil och Östgöta Rallyt delade på tredje platsen med 16%
Snow rallyt östersund 15%
AM Tryck Snapphanerallyt Hässleholm 12%

06-10-29 Årets Bilsport Awards utsedda - nu kan du rösta på din favorit
Tidningen Bilsport har nu utsett årets Bilsport Awardvinnare och av de vinanrna kan du nu rösta fram din favorit bland juniorerna och seniorerna.

Vinnarna 2006 är:

Juniorer:
Sebastian Hohenthal, Brittisk mästare Formel Renault.
Andreas Larsen, Svensk juniormästare i rallycross
Patrik Flodin, Svensk mästare i Otrimmat 4wd.
Jennifer Gustafsson, Junior dragstervinnare i NDRS.
Jesper Wernersson, Svensk mästare ICA Junior.

Seniorer:
Alx Danielsson, Toppförare i World Series.
Lars Larsson, EM- och SM-etta i Division 1.
Per-Gunnar "PG" Andersson, Het guldkandidat i junior-VM.
Håkan Nilsson, Europamästare i Top Fuel.

Rösta här: http://www.bilsport.se/bilsportAward.php
06-10-28 Ny norskt rallymagasin ser dagens ljus
9 november kommer den första utgåvan av RallyWorld, norges officiella WRC-magasin.
Redan nu kan du på in på www.rallyworld.no och beställa en prenumeration. Du sparar pengar och får samtidigt Norges enda renodlade rallymagasin i brevlådan 6 gåner om året.

Första numret innehåller måga spennande reportage. Bland annat kan du läsa om Petter Solberg som ska kämpa sig tillbaka till toppen, Henning Solbergs väg till segerpallen i WRC, Thomas Shie och hans VM-plater, barriärbrytaren Mads Østberg, 17-åringen Andreas Mikkelsen som debuterar i WRC i december, vilket förare som kämpar om ett fast VM-säte 2007 och tar farväl med Rally Australia, kanske den mest populäraste VM-rundan.

www.rallyworld.no

06-10-24 Dags igen! - Vinn rallyresan till Acropolisrallyt genom att stödja MiV!
Så var det då dags igen för utlottning av en av Rallytravels Rallyresor. Den här gången har Per skänt en resa till inte mindre än Acropolisrallyt 30 maj - 4 juni. Mer info om den resan och de två kommande resorna till Svenska Rallyt och Rally Norway hittar du på www.rallytravels.com (Nyhet för Svenska Rallyt i år är att man nu bor på plats i Karlstad!).

Hur får man då en vinstchans??

Som vanligt är det en vinstchans per varje 250:-- man frivilligsonsrar med. Sponsrar du 250:-- har du 1 vinstchans, 500:-- har du tex 2 vinstchanser osv.

Det enda du behöver göra är att betala in ditt sponsorbelopp på Bankgiro: 5797-0402 och skriva ditt namn och telefonnummer eller mail (om du vinner). Så ordnas det andra automatiskt.

Tävlingen gäller fram till och med 1 mars!
(Ni som sponsrat sedan förra rallytävlingen, den till Tyskland är givetvis också med om utlottningen, det ska löna sig att sponsra MiV!!)

Mer info om Frivillig sponsring hittar du här>>

06-10-21 Erbjudande - boka innan 30 november och få rallypassen gratis till Svenska Rallyt
Rallytravels ordnar några av världens mest populära rallyresor (just nu är de i Australien). Som vanligt kommer de att finnas på plats på Svenska Rallyt och närmare rallyt och förarna än via Rallytravels går det nog inte att komma. De tar dig med dit nästan inga andra tar sig! Kan det bli bättre än att bli transporterad ut till alla sträckor som besöka och aldrig ha mer än max 500 meter att gå??

Just nu har de ett erbjudande som gäller till 30 november. Boka 4 personer och få rallypassen gratis! Nytt för i år är att man bor i Karlstad, på Hotell Våxnäs alledes nära torsdagens Superspecial på färjestads travbana.

Mer info om resan på www.rallytravels.com

Passa även på att besöka det norska VM-rallyt som går av stapeln för första gången. Rallytravels har två bussresor dit. Mer info på hemsidan: www.rallytravels.com
06-10-19 Rallydokumentären "Amatören och Mästaren" SVT2 Söndag 22 oktober
Dokumentären handlar om två personer ”Niclas Krigsman och Mats Thorszelius” och deras lag som kämpar med olika förutsättningar i motorsportens gren Rally. Vi följer med de två teamen i framgång och motgång, Det bjuds på fina sladdar och mycket skratt.

Komentator Kalle ”Rallylegenden” Grundel

Mer info: www.krigsman.com www.thorszelius.com

06-10-18 Simonsen och de andra som testade för Polestar...
Andreas Simonsen och de andra som gjorde testet för Polestar Racing finns också med i Expressens Motorbilaga imorgon. Vill du veta mer, ut och köp Expressen 19-20 oktober!

06-10-18 TopDriver i Expressens motorbilaga imorrn
I morgon, tordsag den 18/10 kommer Expressen ut med en Motorbila. Där lyfter man fram Patrik Johansson som ledde efter Snapphanerallyt. Den finns till försäljning 9-20 oktober.

SÅ, ut och köp morgondagens Expressen och visa att vi vill läsa om rally i tidningen!
06-10-17 Rallylöftet Philip Ahlstrand i radiointervju
18-årige rallyföraren Philip Ahlstrand från Vara MK har under årets säsong i klassen ungdomsrally, som han kör, inte missat en enda pallplats. Ja, det är faktiskt så att han aldrig har placerat sig utanför pallen
Hör intervjun här>>

06-10-13 Kom och kolla på Klubbmästerskap vid Eriksnäsbo motorstadion i Bollnäs på lördag den 14 oktober
Klubbmästerskap vid Eriksnäsbo motorstadion i Bollnäs 2006-10-14. SMK Söderhamn representeras av inte mindre än 31 förare i de olika inbjudna klasserna Folkrace, Rally och Rallycross.

För mer info: www.smksoderhamn.com/artiklar/2006/061012a.html

06-10-12 VM-final i Wales - får vi svenskar på pallen??
I helgen går JVM´s näst sista deltävling i JVM, nämligen i Turkiet. Leder gör PG Andersson före Patrik Sandell, dubbel svenskt med andra ord.

Rally Travels erbjuder dig att följa med på en rallyresa till den spännande upplösningen. Ska Loeb ta guld även iår, eller kommer Marcus Grönholm att ta chansen nu när Sebastien är skadad??

Var med i Wales när segrarna koras. Rallytravels resor är mycket omtyckta, både av svenskar och rallyintresserade från andra nationaliteter!

Mer info om Rallytravels resa hittar du på: www.rallytravels.com
06-09-18 Unik bilsporthelg stundar i Linköping
Kommande månadsskifte blir en manifestation för svensk bilsport, då både STCC - kungaklassen i racing - och Rally-SM för första gången avgörs samtidigt i Linköpings närhet.

Ett unikt samarbete görs med lokaltidningen 3:an som presenterar de både eventen fylligt i sina kommande två nummer.
- Med en mediapart som håller samma fart som rally och STCC hoppas vi på en folkfest, säger Simon Johansson.
Han är den som sytt ihop det hela för Östgötaklubbarnas räkning och han gläds förstås åt att få ut information om de båda stortävlingarna till 121000 läsare från Mjölby och Linköping upp till Motala.
- Bomben kommer vecka 39, då vi släpper både startlistan och kartan till Östgötarallyt i 3:an. Mig veterligen har det aldrig hänt förr i en sådan omfattning, fortsätter Simon Johansson.

STCC är kungaklass i svensk racing och traditionsenligt är det Grande finale varje år på Mantorp. I år sammanföll det med finalen i Rally-SM.
- Vi har inte haft avgörandet i både rally och racing tidigare i samma område och samma helg. Att det sedan inte är avgjort vem som blir mästare i någon av klasserna borde locka ut publiken, säger Kåge Schildt, förbundsordförande i Svenska Bilsportförbundet.

Publiken får möjlighet att ta pulsen på stjärnförarna under fredagen, då autografer skrivs på Stora Torget i Linköping. Senare under eftermiddagen rullar rallykaravanen ut ur Linköping, innan Östgötarallyt avslutas på Garnisonen under lördagen.

STCC kör sitt finalrace på söndagseftermiddagen, i år med Kung Carl XVI Gustaf som officiell prisutdelare.
- Det är alldeles fantastiskt! STCC är kungaklassen i svensk racing, så vad passar bättre än att kungen själv delar ut priset, säger Thomas Lindskog, styrelseordförande i STCC AB.

Till Mantorp kommer också de fyra vinnarna i Rally-SM för att visa upp sig.
- Det kommer att bli en stor fest, försäkrar Thomas Lindskog.

06-09-10 Bilsport/Gullabo kör Cosworth-Flexifuel!
Motorcentralen Ford/Mazdas PR-bil en Ford Cosworth Flexifuel ska köras i ”Super-Stage” av Bilsport på Emmaboda flygfält under kommande vecka.
- "Det blir riktigt spännande att se vad bilen går för".

06-09-07 Rallytravels förberedd på medaljfirande i Wales!
Rallytravels har förlängt sin rallyresa till Wales till måndagen den 4 december. Allt för att på så sätt kunna vara med ev kunna fira PG Andersson eller Patrik Sandell på prispallen vid målgången av JVM. Rallyresan till Wales startar torsdagen den 30 november och måndag 4 december går hemfärden. Däremellan är det rally för hela slanten. Bland annat erbjuds man vara Vip-gäst hos Skoda Redbullteamet.
Mer info på www.rallytravels.com
06-08-24 Lite information om vad som kommer att hända på Motorsportens dag i Hörby 2006-09-02
Öppet 11-16 på Söderängen (Ringsjövägen) i Hörby, följ skyltning
Servering med möjlighet till såväl en våffla som en korv
Se hur en Specialsträcka i Rally är uppbyggd och organiserad
Tipspromenad, där Du vinner en åktur i en rallybil på ett specialprov, dragning 13.00 & 15.00
Bilsportförbundets Roadshow - Rekryteringsutsällning
Tävla i Formelhjulsbyte
Fråga och prata med representanter från såväl Södra Bilsportförbundet, Ungdomsgruppen som
SMK Hörby och alla andra utställare
Prova Virtuell Motorsport
Prova Slotrace (Spårstyrd miniracing) på en 6-spårs bana som är 25 meter lång
Prova bilorientering, enkel ”skärmjakt” med Din egen bil, ca 15.30
Titta på en rallyfilm
Titta på rallykörning
Titta på motocrossuppvisning
Titta på körning med radiostyrda bilar om vädret tillåter
Titta och lyssna på när Dragbiken startar upp, ca 12.00 och 14.00

På området hittar Du även utställning om:

Rally: Drygt 30 st rallybilar, många med servicebilar
Rallycross: En Volvo PV klass 1
Banracing: Brinks Motorsport med 2 st Volvo S60 och 1 st Renault 5
Karting: Minst 3 st kartar i olika storlekar
Dragracing: Dragracingmotorcykel och dragracingbil samt tre juniordragsters
Crosskart: En crosskart
Folkrace: Se hur en Folkrace-bil är byggd
Radiostyrd bilsport: Bland annat Formelbil och Lastbil
Bilorientering: Se vad som behövs i en bil
Tractorpulling: 600 kg & 950 kg modifierat, Nasty Toy, Nasty Toy Jr, Illd å Lågor
Säkerhet: Se vad som finns i en av Bilsportförbundets säkerhetsbilar
Utrustning för motorsport: Se vad det finns för personlig utrustning och annat för tävling

Övrigt:
Internetcaféet Hörby Data vid Nya Torg, kör bara motorsportspel denna dag
MC-rallyt som startar från torget, går i mål på Söderängen under eftermiddagen
Motorsportens dag i Hörby 2006-09-02
06-08-23 Flodin på radio 21:00 ikväll
Ikväll kl 21:00 intervjuas Patrik Flodin på radiosporten på P4.
Missade du inlaget finns programmet att lyssna på här:
www.sr.se/cgi-bin/radiosporten/nyheter/artikel.asp?Artikel=501887
06-08-07 Finnkampsvinnaren gjorde debut i Back-SM och satte backrekord i Röfors!
Patrik Flodin fortsätter skörda framgångar. Efter en kanske mindre lyckad SM-deltävling i Kil i lördags, där han och co-drivern Maria Andersson trots allt slutade på en hedervärd tredjeplats, slog Patrik i söndags till med en ny triumf!

Han fick inför den populära Back-SM deltävlingen Röforsloppet, låna en GrA Mitsubishi av PA Wiklund och med den skulle det bli Back-SM debut. Flera andra kända rallyförarare var inbjudna och fanns på startlinjen, bland annat Mats Jonsson, Dick Wicksell och Dick Larsson.

Och det blev en rejält lyckad debut för Ilsoföraren! Han inte bara vann sin klass, klass 4, utan satte dessutom backrekord i sitt livs första backtävling!
Tvåa i klassen blev Mats Jonsson och trea hittar vi Niklas Hägg.

Nästa tävling för Patriks del blir VM-rallyt i Finland.
Mer info hittar du på www.patrikflodin.com
06-08-01 Noteriet står för Calle Wards startavgift i Killingen
Det är i år Calle Ward som får ta emot Morgan Olssons Minnesfond med motiveringen:
- "Energisk och målmedveten, har vilja och motivation för att nå framgångar inom rallysporten"

Förutom ett diplom och en check på 10.000 får Calle, liksom de tidigare stipendiaterna fått, en fri start i SM tävlingen Killingen som arrangeras av Kils MK. Årets nyhet är att en sponsor går in och betalar årets startavgift. Detta genom ett samarbete mellan Morgan Olssons Minnesfond och Noteriet. Det är alltså Gunnar Barth och Noteriet som betalar och gör det möjligt för Calle Ward, att få fri start i tävlingen som går av stapeln nu på lördag (5 augusti)

06-07-26 Sista chansen att boka rallyresa till Finland
Vill du åka till Finland för att se det Finska VM-rallyt är det hög tid att boka din rallyresa. På www.rallytravels.com hittar du mer info om vilka alternativ som erbjuds!
06-07-11 Fler profiler efterlyses!
Rallyförares, co-drivers, rallycrossförare, racingförare och crosscart/kartingförare, skicka in era profiler! Det har blivit stiltje med inmailandet att profiler, men ta er i kragen och fyll i er profil och maila in! Meningen är att vi ska ha ett kartotek över de aktiva nu och de från förr!

Det är upp till var och en att få vara med. Och så enkelt som att maila in profil + kort till mig. Ni som inte har kort än, maila in ett snarast

Mer info hittar du på profiler>>.
06-07-10 Christer Lundgren vann rallyresan till Tyskland tack vare sitt sponsorstöd!
En mycket glad och omtumlad Karlstadsbo fick just nu beskedet att han genom sitt trogna stöd av Motorsport i Värmland lyckats vinna Rallytravels rallyresa till Tyskland! Alla hade exakt samma chans som betalat in 250:-- eller mer, men inför vittnens närvaro drogs Christer Lundgren, Karlstad som vinnare!

Han får alltså åka ner till Tyskland och se Mattias Ekström köra rally. Vill även du dit, finns det platser kvar via Rallytravels:

Det kan löna sig att sponsra Motorsport i Värmland. När en ny resa skänks, får alla som betalat in, även INNAN resan offentliggjordes ALLTID vara med automatiskt i utlottningen! Ingen ska gå lottlös!


JÄTTEGRATTIS Christer och tack även till er andra för ert ekonomiska stöd!

Ett mycket varmt tack även till Per Carlsson och Rallytravels som skänkt resan!
06-07-10 Calle Ward och Maria Andersson Morgan Olssonstipendiater 2006!
Lite om minnesfonden:
Morgan Olsson kom från Värmland och började med motocross, där han var en av
Sveriges bästa förare i sin ålderskategori. I slutet av 80-talet började han med rally och 1990 fick han Lars-Erik Thorps nyinstiftade stipendie. I mitten av 90-talet övergick Morgan till Volvo Original. Här utvecklades han till Sveriges bästa VOC förare. Han vann bland annat Sverigecuppen och Nordic West Euro Cup. Han var inte enbart snabb inom klassen utan placerade sig alltid högt upp i totallistan.

År 2000 förolyckades han när han så tragiskt kraschade i sin nybyggda Gr H bil under sin hemmatävling i Kil.

Kils MK, föräldrar och sambo ville hedra Morgans minne och på så vis startades Morgan Olssons Minnesfond. I denna fonds styrelse finner vi Mats Johnsson, Magnus och Erika Mellkvist som alla är kända aktiva utövare av rallysporten. I styrelsen ingår också föräldrar, en representant för Kils MK som är sekreterare och änkan Maria Huatorpet som förvaltar kassan. Själv är jag ordförande och mitt och fondens mål är att leta fram morgondagens svenska rallystjärnor i ett tidigt skede, för att de ska kunna upptäckas och ha lättare att skaffa sig ekonomisk hjälp för att förverkliga sitt mål.

Att vi lyckats visar stipendiater som PG Andersson, som var regerande Juniorvärldsmästare 2004. Peter Zachrisson och i synnerhet Patrik Flodin har också visat att de är kapabla att bli morgondagens svenska rallystjärnor.

Calle Ward
Till årets förarstipendiat har styrelsen utsett Calle Ward, Fryksdalens MK med motiveringen:
" Energisk och målmedveten, har vilja och motivation för att nå framgångar inom rallysporten."
Han tilldelas 10000 kr och ett inramat diplom.

Maria Andersson
Nytt för i år är att vi har kompletterat med en stipendiat som gör något, som för svensk rallysport fram i världen eller gör något annat som bidrar till svensk rallysports framgång. Juryn har valt Maria Andersson Mk Ran och codriver till Patrik Flodin. Juryns motivering är: " Proffesionell och satsande i sin roll som Codriver." Hon tilldelas 3000 kr och ett inramat diplom.

Stipendiaterna kommer att få sina utmärkelser under SM tävlingen Killingen i Kils MK:s regi.

/Erik Waldenström
www.rallyboutique.com/morganolsson

06-07-04 Ursäkt och förklaring!
Ber om ursäkt för att det inte hänt ett dugg här på sidan under min vistelse i Värmland. DESSUTOM råkade jag ladda upp fel förstasida i stressen (eftersom MiV är en extremt stor sajt, har jag den inte i orgianl i min bärbara dator, utan laddar hem senaste versionen via nätet när något uppdateras. Under Höljes skulle jag göra en ändring och råkade, utan att upptäcka det, trycka upp ladda upp, vilket gjorde att senaste versionen i min barbara for upp på nätet igen. Sist jag var borta på uppdrag var 14 maj under SSR...

Tyvärr hann jag inte upptäcka det här innan jag lämnat Höljes och under min tid i Torsby hade jag ingen som helst internetuppkoppling, varken modem eller bredband. Meningen var också att jag skulle hem under måndagen, men så bidde det nu inte... Vi badade en heldag i Sunnes vattenland och hade en enormt kul gokartkamp i Torsbys gokarthall! Även om mina horn kanske växte FÖR mycket så jag prejjade luften ur min egen dotter (både hon och jag är rejält blåa).
JÄTTETACK Peter Hedström som öppnade upp hallen åt oss! Jättetack till den trevliga publiken med!!

Hade jag haft råd med en mobil uppkoppling, hade det här aldrig hänt, för OM jag kan plugga i datorn, jobbar jag som bekant alltid! NU är jag hemma och har sisådär drygt 250 mail att gå igenom. ALLT ni mailat kommer upp, men jag jobbar mig igenom bakifrån!

Vill också påpeka att ingenting FÖRSVUNNIT, det var bara fel förstasida, alla uppdateringar under respektive sida finns och fanns kvar som vanligt!

/Maria som ber om ursäkt
06-06-29 Endast två dagar kvar och 82 andelar ute!
Nu är det bara två dagar betala in sponsorbidrag för att ha chans att vinna Rallytravels rallyresa till Tyskland. 82 andelar är ute, så det är ganska stor vinstchans med andra ord. Pengarna måste batalas in senast fredag (alltså inte vara mig tillhanda, utan överförda). Under nästa vecka blir det sedan dragning.

ALLA som har betalat in 250:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. 500:-- är två vinstandelar osv. Det enda du behöver göra är att sätta in pengarna på nedanstående bankgiro, så är du också med och kan vinna:

Bankgiro: 5797-0402
Glöm inte skriva: namn, tel och adress.

Mer info om resan hittar du på Rallytravels.

Ps. Eftersom jag kommer att befinna mig i Höljes from imorgon kommer jag inte åt att se vilka som betalat in förrän på tisdag då jag är hemma igen!

06-06-26 Sista chansen - endast 75 är med hittills om rallyresan till Tyskland!
Nu är det bara fem dagar kvar att vara med och frivilligsponsra och ha vinstchans på Rallytravels rallyresa till Tyskland! Sista dagen att betala in pengarna är på fredag och hittills är det 75 stycken som nappat på den chansen. Det är med andra ord relativt stor vinsthans.

Motorsport i Värmland drivs idéellt av mig och det här är min huvudinkomstkälla! Utan mina sponsorer Din Rallyboutique, FS Data, Helmia, Hidja, KH Motorsport, Lecab Peugeot och Rallytravels OCH era frivilliga sponsorbidrag, fanns inte den här sidan i den utsträckningen den gör nu. Inte på långa vägar! SÅ tack ALLA NI!!

Tycker du att arbetet betyder något, eller bara vill vinna resan så passa på under den här sista veckan. Dragningen sker när jag kommer hem från Höljes.

ALLA som har betalat in 250:-- eller mer är automatiskt med i utlottningen. 500:-- är två vinstandelar osv. Det enda du behöver göra är att sätta in pengarna på nedanstående bankgiro, så är du också med och kan vinna:

Bankgiro: 5797-0402
Glöm inte skriva: namn, tel och adress.

Mer info om resan hittar du på Rallytravels.

06-06-23 Följ med Rallytravels på Midnattssolsrallyt - hela vägen eller dag för dag
Man kan följa med på hela resan eller så kan man stiga på bussen under vägen mot Östersund.
Rallytravels har även intervjuer vid start och mål, då Per Carlsson och Ola Strömberg intervjuar.
Mer info hittar du på www.midnattssolsrallyt.se
Där finns även tidschemat för resan utlagd.
06-06-20 Passa på! Fåtal platser kvar till Cypern och HÖG TID att boka resan till Tyskland och Finland!
Rallytravels anordnar som bekant mycket omtyckta rallyresor. Det är nu hög tid att boka in resan till Tyskland och Finland!

Till Tyskland erbjuds två olika paket som är olika långa, givetvis med Flyg.
Till Finland är det en sexdagars trip, full med rallyaktiviteter.
I Cypern är Rallytravels Måndag till måndag, även det fyllt med rallyaktiviteter. Till hit finns bara ett fåtal platser kvar!!

Mer info om alla resor hittar du på www.rallytravels.com
06-06-19 MunkforsSågars Munkrundan skänkte del av startavgifen -klubben kan vinna Tysklandsresa
Munkfors MC tog beslutet att som tack för all hjälp via Motorsport i Värmland, skänka en del av startavgiften! Klubben gjorde samma fina sak även förra året och jag vill härmed tacka de av hela mitt hjärta!

Ni har nu vinstchans som motsvarar ert belopp till Rallytravels Rallyresa (som det för övrigt nu bara är 12 dagar kvar att betala in för att vinna och endast 75 "lotter" ute).

Tack Munkfors MC!!
06-06-18 Lasse repr Sverige i internationell hjälmutställning!
I farter över 200 km/h kan det vara svårt att se vilken hjälmdesign förarna har.
Red Bull vill hylla konsten inom motorsporten genom att anordna en utställning för de bästa hjälmlackerna i världen där de får ställa ut sina alster, berätta om sig själva och deras arbete.
Utställningen kommer att äga rum den 1 Juli 2006 i Indianapolis under Formel 1 helgen.

En av de inbjudna lackerarna är den svenska airbrush konstnären Lars-Göran "Lasse" Mehtola från 360gfx/Mehtola Motivlack, Nissafors. Lasse är den enda från Sverige....

www.360gfx.com
06-06-11 Endast 21 dagar kvar och bara 70 vinstandelar ute för Rallyresan till Tyskland!
Det är nu bara 21 dagar kvar innan det är dragning på Rallyresan till Tyskland med Rallytravels och det är bara 70 "lottandelar" ute! Så, det måste betraktas som skapliga chanser att vinna en rallyresa till Tyskland med Rallytravels.

Vill du stödja mitt arbete är det här en ypperlig chans, vill du inte resa själv, kan du alltid ge bort resan (om du råkar vinna...)

Vill du stödja mitt arbete eller bara vinna en resa till Tyskland?! Ta chansen!

Betalar du 250:-- får du en vinstandel, 500:-- 2 andelar, osv
Bankgiro: 5797-0402 och skriver namn, tel och adress. Mer info här>>

Mer info om resan, eller om du vill boka en resa är: www.rallytravels.com!

Än en gång TACK Per Carlsson och Rallytravels för stöder mig genom att skänka resor!!!
06-06-08 Rallyfest på torget i Kil kl 17:00
Kils MK firar i år 50-års-jubileum och vi vill härmed påminna er om att det är ikväll klockan 17:00 festen ärger rum. Platsen är på torget i Kil och där kommer du bland annat att träffa Sören Nilsson, Mikael Gustavsson, Bi Inge Andersson, Åke Guldbrandsen och Anders Gullstrand!

Även Kils komunalråd Jan Wadell och tävlingsledningen finns på torget!
Alla hälsas hjärtligt välkomna!
06-06-05 Glöm inte att anmäla dig till C-förar-/kartläsarutbildningen
Västra BF inbjuder till Rallyförar/Kartläsar utbildning 11 juni. Sista anmälan för den är 7 juni, så missa inte det. Inbjudan hittar du under Inbjudningar Diverse (direkt här>>)

06-06-01 Bara 31 dagar kvar och bara 65 vinstandelar för Tysklandsresan
Alla som frivilligsponsrar 250:-- eller mer får en vinstandel med chans att vinna Rallytravels rallyresa till Tyskland 11-13 augusti! Som läget är nu, är det bara 65 vinstandelar ute, vilket gör att det är stor vinstchans. Senast 1/7 måste pengarna vara inbetalade, alltså bara 31 dagar kvar!

Vill du stödja mitt arbete eller bara vinna en resa till Tyskland?! Ta chansen!

Betalar du 250:-- får du en vinstandel, 500:-- 2 andelar, osv
Bankgiro: 5797-0402 och skriver namn, tel och adress. Mer info här>>

Mer info om resan, eller om du vill boka en resa är: www.rallytravels.com!

Tack Per Carlsson och Rallytravels för skänkt resa!
06-05-31 Bilamtrofén på TV
Mikael Lindh på Frame Media fortsätter att göra motorprogram på Östergötlands egna Tv-kanal, Kanal Lokal. Bilamtrofén har tv-sänts sen den startade och i år är inget undantag. Kanal Lokal har satsat en hel del på Motorsporten under våren 2006 med bland annat ÖÖM i rally och TV-crossen. Programmet heter "sista kvarten" och går mellan 19.45 o 20.00 varje Måndag.
Den 19 Juni går bilamtrofén på Kanal Lokal.
06-05-23 Stor vinstchans för Rallyresa till Tyskland - Passa på!
Vill du stödja arbetet med Motorsport i Värmland och dessutom få en vinstchans till en rallyresa till Finand??

Endast 61 andelar har varit med och sponsrat, så vinstchansen är stor och det är bara drygt en månad kvar för dig som är intresserad. För varje 250:-- du frivilligsponsrar får du en vinstchans! 500:-- är 2 vinstchanser... osv.

Pengarna sätter du in på 5797-0402 och skriver namn, tel och adress. Mer info här>>

Mer info om resan, eller om du vill boka en resa är: www.rallytravels.com!
Tack Per Carlsson och Rallytravels för ditt stöd!!
06-05-23 Dags att boka rallyresa till Tyskland och Finland!
Nu är det hög tid att boka rallyresa till Tyskland och Finland. I tyskland finns det två olika resalternativ och i Finland finns ett toppaket.

Tyskland är den först VM-deltävlingen efter sommaruppehållet och går av stapeln 11-13 augusti. Helgen därpå 18-20 augusti är det VM i Finland som gäller. Båda tävlingarna ingår i JVM men både PG Andersson och Patrik Sandell har valt bort tyskland. Båda kommer dock att vara hungriga till rallyt i Finland där kampen om JVM titeln fortsätter!

Mer info hittar du på www.rallytravels.com
06-05-15 Grattis "Micro" Åström som fyller 50 idag!
Roland "Micro" Åström, tävlingsledare i Vännäs MK fyller 50-år idag!!! "Micro" som är en drivande kraft är inte bara tävlingsledare utan dessutom en dukig rallyförare själv och mekar även åt Thomas Rådström.

Förarvärdarna och hela rallysverige önskar dig en trevlig födelsedag!!!! GRATTIS!!
06-05-09 Bruksmästaren ställer in!
Eftersom det kommit in för få anmälningar, ställer Horndals MK in Bruksmästaren 13-14 maj.
biphome.spray.se/horndalsmk/
06-05-06 Ratta in Rallyradion under Sapa South Swedish Rally
Rallyradion rattar du under Sapa South Swedish Rally in på 106,6 mhz eller via webbradion http://radio.adelfors.nu:8000.

Rallyradion presenteras i samarbete med: Olsberg, Rallytravels, Qualytent, Global Batterier, Ädelfors folkhögskola, Endless Brake Technolygy Bilskoj.com.

Sändningstider: Fredag 12 maj 11:15-23:00, Lördag 13 maj 08:30-16:00

Se annons i pdf
06-05-05 Heta Värmlänningar inför SM premiären (rallycross och crosscart)
Nu har det värmländska motorsportåret börjat på allvar!
Under dagens presskonferens i Arvika visade länets motorstjärnor att det skall bli medaljer under helgens tävlingar.

MK Team Westoms Mats Huldén respektive SMK Edas Pontus Tideman blir svårslagna i 500cc respektive 250cc! Tideman stressade Huldén ordentligt i dagens testkörningar på Westombanan och unge Pontus som stöttas av Petter och Henning Solberg visade ett grymt tempo.

Pontus som bara är 15-år gammal har trots sin ringa ålder redan satt sig i respekt bland de äldre konkurrenterna. I år tävlar Tideman för första gången i den större 250cc klassen.

Mats svåger, Per Bergström som även han tävlar för hemmaklubben MK Team Westom har även han tidigare vunnit SM-guld i Crosskart. Som en av få riktiga fabriksförare tävlar Per med en Norsk maskin och tänker inte frivilligt släppa hårdsatsande svågern Huldén före sig. – Vi får väl se när lördagen är över, säger den försynte Bergström.

Med över 70 förare tävlandes i den kombinerade Nordiska och Svenska mästerskapstävlingen talar startfältet om en rafflande strid om hundradelarna

Rallycrossens bredd serie, Götalandscupen har lockat hela 90 ekipage till söndagens tävlingar i Arvika! Bland deltagarna märks några solklara Värmländska favoriter.

I den snabbaste klassen, Super Nationell finner vi regerande Svenske Mästaren, Finnskogas Urban Bergström som passar på att testa banan och bilen inför SM-premiären om tre veckor på Westombanan. Hans kanske störste konkurrent om SM-titeln, Hofors föraren Jimmy Holmqvist kommer säkert inte att låta Urban få en enkel resa. Jimmy som vann SM-tävlingen 2004 på banan har i år siktet inställt på att ta hem SM-bucklan för första gången.

I den något mindre trimmade klass 2 så finns de två största favoriterna i Värmländska Reine Kyrk, Team Westom och numera norsk licensierade Porsche föraren Kristian Snahr.

Även om fjolårs trean Siewert Nordefjäll från Fjärås siktar på att komma först skall det nog mycket till om han skall besegra de två värmlänningarna Kyrk o Snahr.

Klass 4 är den till deltagarantalet största klassen. Med över 40 startande i klassen kan det mycket väl finnas en tjej överst på pallen. Årjängs Folkrace drottning, Jenny Eliasson har ett förflutet som Rallycross förare på SM nivå och när Jenny nu gör Comeback i breddklassen kan hon mycket väl tvåla till herrarna. Under presskonferensen var växellådan inte monterad i bilen så Jenny fick nöja sig med att titta på när konkurrenterna testade.

Välkommen till en spännande motordag i Arvika!

Helgen program på Westombanan i Arvika.
Lördag 6 maj. SM- och NM i crosskart.
Start kl 12.00, första final ca kl 16.00.

Söndag 7 maj. Götalandscupen i rallycross.
Start kl 12.00, första final ca kl 16.50.

Crosskart-SM 2006 (250 och 500 cc).
6 maj: MK Team Westom, Arvika.
21 maj: Finnskoga MK.
17 juni: Laxå MK.
12 augusti: Västerås MK.
26 augusti: Falköpings MK.

NM i crosskart 2006 (125 och 500 cc).
6 maj: MK Team Westom, Arvika.
29 juli: KNA Solør Motorsport, Norge.

Se även www.racecrew.se.

06-05-03 Lecab blir diamantsponsor och erbjuder dig 25% på Hella 1000FF
Jag härlsar Bilföretaget Lecab välkommen in bland mina sponsorer! Lecab säljer både nya och begagnade bilar i Karlstad och även verkstad. Är du på jakt efter en VW, Skoda, Audi eller en Scania? Gå in på www.lecab.se och titta vad de kan erbjuda dig!
Just nu kan du även köpa Hella 1000FF till 25% rabatt! Kika även på deras sponsorsida här på MiV>>

Varmt tack Lecab för att ni möjliggör så att Motorsport i Värmland kan leva vidare!!
06-05-02 Vinn biljetter till Finnkampen Motor; Ny tävling varje vecka!
Motorsport i Värmland anordnar i sammarbete med Finnkampen Motor en tävling/vecka fram till start av Finnkampen Motor 19 juli. Varje vecka lottar vi ut 1 inträdesbiljett värd 440 kr till eventet på Solvalla.

Det enda du behöver göra är att fylla i en tipsrad bestående av tre frågor och maila in svaret. Varje måndag bytts frågan ut och varje måndag presenteras sedan en vinnare! Du får tävla en gång/person och vecka. De rätta svaren på tipsfrågorna hittar du på www.finnkampenmotor.se.

Gå till tävlingen och tävla>>
06-05-01 Glöm inte att anmäla er till Notkursen i Vara senast 3 maj
7/5 är det notkurs i Vara. Anmälan senast 3 maj.
Inbjudan här>>
06-04-26 Stor vinstchans av rallyresan till Tyskland! Bara 45 andelar ute!
Det är bara 45 andelar med vinstchans av Rallytravels rallyresa till Tyskland. Per Carlsson, som anordnar rallyresorna har rykte om sig att ordna några av världens bästa rallyresor. Många nöjda kunder, åker gång på gång. Just nu är det ett gäng på resa med Rallytravels till Argentina.

Per har skänkt en rallyresa till Tyskland som jag lottar ut bland de som sponsrar 250:-- eller mer. (Varje 250:-- berättigar till en ny lottchans, dvs 500:-- är två chanser osv.). Är du nöjd med den här sidan och vill hjälpa den att leva vidare, passa då på att sponsra med vinstchans! Sidan har ca 100.000 UNIKA besökar/månad och som frivilligsponsor får du din logga med på sidan under hela året.

Bankgiro:
5797-0402

(Jag har F-skattsedel och kan ge dig kvitto om du vill). Mer info hittar du här>>

06-04-26 FIA förbjuder två stolsmodeller
Av säkerhetsskäl har FIA beslutat dra in homologeringen för två modeller av tillverkaren Rossi Sports tävlingsstolar. Beslutet gäller från nu, och oberoende av stolarnas giltighetstid.

Av säkerhets skäl har FIA:s homologeringen för följande tävlingsstolar, oberoende av deras giltighetstid, blivit indragen:

Tillverkare: Rossi Sports (ARG)
Model: PROFESSIONAL II
Homol. No: CS.133.05

Model: PROFESSIONAL III
Homol. No: CS.142.05

Då dessa tävlingsstolar ej längre kan anses uppfylla FIA standard 8855-1999, är användandet av dem i samtliga fall inom bilsporten förbjudet.
www.sbf.se
06-04-25 Utbildning säkerhetschef rally - vart tog de intresserade vägen?!
Hej Igen alla Bilsport fans.
Det är nästan 1 månad sedan VBF sände ut intresse anmälan på en utbildning riktad mot säkerhetscefer.
Intresset var stort,men när inbjudan kom så anmälde endast 9 st av de ca: 20 som visat intresse.
Vad hände med er andra????
Rally kommittéen beslutade att flytta datum och plats för att se om det passar ER bättre.
Ny plats är Rast punkt Laxå ocg datum är 6 maj, i övrigt är inbjudan den samma.
Läs mer på www.vastrabf.se
Inbjudan finns även under Kurser>>

06-04-25 OBS! Fel datum i IB vad gäller CrosscartSM/NM Och Götalandscupen!
Fel datum på Crosskart SM/NM och Götalandscupen i rallycross i Idrottsbladet
Rätt datum skall vara Crosskart SM/NM Lördagen 6 Maj och Götalandscupen Söndagen 7 Maj.
Info ang tävlingarna på www.racecrew.se
06-04-20 Motorsport i Värmland har lite "kris"
Först av allt vill jag börja med att tacka av sponsorerna Qualytent och Toolstrading! Eftersom responsen från teamen varit dålig för dem, väljer de att hoppa av sponsringen av Motorsport i Värmland. Deras stöd under det här året har varit ovärdeerligt och de har en stor ära i att sidan utvecklats och ökat besöksantalet! JÄTTATACK!

Med risk för att verka tjatig, går jag åter ut med en REJÄL vädjan! Det sista jag vill är att prioritera bort eller lägga ner MiV. Det är något som jag kommer att kämpa för, med näbbar och klor, det lovar jag! MEN jag vädjar åter till er om ekonomisk hjälp!
Det måste finnas företag därute som kan tänkas sponsra! Sajten har en UNIK besöksstatistik på:

UNIKA besöksstatistiken 2006
Januari 107,973
Februari 98,099
Mars 85,585

Nedgången i mars är en naturlig nedgång eftersom det är "lågkonjunktur i tävlandet" unde den här perioden. Sajten är alltså en ypperlig reklamplats att nå ut till ett stort antal besökare. Jag behöver alltså få in nya sponsorer! Jag vill även att sidan ska fortsätta vara gratis! Man ska få länka sina bilder, annonsera sina rallybilar och skicka in sina tävlingsrapporter HELT gratis! Förutsättningen är dock att någon då och då sätter in en lite slant. Säljer man bilen, kan man kanske sätta in en symbolisk summa. 10-50 kr kanske det kan vara värt?? (Många bäckar små....). Utnyttja även sidan för att själv nå ut. Maila era tävlingsrapporter och övrig info, så når ni ut! Ju mer material ni förser mig mer, ju mer når ni ut och kan läsa om varandra!

Du kan stödja MiV genom att:

* Sponsra och nå ut till hela motorsportsverige. Mer info här>>
* Ett annat sätt att hjälpa MiV kan vara att boka en resa med Rallytravels till DTM, eftersom Rallytravels är en sammarbetspartner.
* Frivilligsponsra! Inget bidrag är för litet, tvärtom! Många bäckar små!! Sponsrar du 250:-- får du en vinstchans till en Rallyresa till Tyskland. Sponsrar du 500 har du två chanser. osv. Mer info>>

Så! Hjälp mig att låta Inax livsverk leva vidare! En sida med så mycket potential och besök ska vi utveckla. Jag lovar att jag inte ger upp, än på länge! (Även om det är tungt att månad ut och månad in leva på enbart 5.000 kr och jobba 50-60 timmar/vecka). Jag är en tjurskalle! Passa nu på att visa att sidan behövs! Prata med tilltänkta sponsorer och rekommendera mig!!!

06-04-14 En svensk rallyprofil har avlidit
Lillebror Naserius har avlidit och därmed är Sverige en rallyprofil fattigare. Lillebror Naserius var under en tid en av Sveriges bästa förare och körde bland annat Opel. 1964 vann han bland annat premiärtävlingen Marknadsnatta i en BMC Cooper. Lillebror tävlade både nationellt och internationellt.
Länk till rallybase för Lillebrors internationella resultat>>
Tänk på Morgan Olssons minnesfond
06-04-13 Rallytravels på Elmia med påsrabatt och Vip-pass till Skoda Redbull...
Rallytravels finns på mässan i helgen i Jönköping i Bilias monter. Mellan den 14-18 april erbjuder rallytravels desssutom påskrabatt på 300:-- med ett VIP-pass till Red Bull Skodateamet.
www.rallytravels.com

06-04-11 Kils MK ställer in på torget imorgon 12 april
Kils MK skjuter upp sitt 50-årsfirande som skulle gå av stapeln imorgon kl 16:00. Klubben kommer att fira vid ett senare tillfälle och mer info om det kommer framöver.
06-04-11 Garagebilder, kalender och licenskurs i dragracing
Gunroad Dragracing Club:s hemsida: www.gunroad.se är uppdaterad med garagebilder, nya datum för tävlingar i kalendern och info om dragracing licenskurs.

06-04-07 Morjärv MS årets klubb och mottagare av Bertils Kanna
Långt uppe i Morjärv arrangeras varje vinter en deltävling i IS-SM. En tävling som engagerar hela bygden och som ett bevis på lyckade arrangemang fick Morjärvs MS ta emot replikan av den kanna Bertil Lundberg fick då han avgick som förbundsordförande. "Bertils Kanna" är en utmärkelse till årets förening inom bilsporten i Sverige! GRATTIS Morjärv!! Unga Jenny Rönnlund, själv isracingförare, fick äran att hämta priset vid Svenska Bilsportförbundets årsmötet i Stockholm för vidare transport hem till klubben.

06-04-07 Stina och Anders har noten Kalle Anka
Igår drog den nya TV-serien TopDriver igång. Tyvärr har jag själv inte kunnat se programmet, men jag har fått berättat lite för mig. Vilket säger att man minsann kan se TVÅ tjejer i serien (om jag inte går under benämningen tant numera...). Stina Cebers är Ford Flexifuel Cupens enda kvinnliga deltagare. Hon är co-driver åt Anders Gullstrand.

Första programmet igår handlade om det första vintertestet hos Depå Grande i Rissna, nästa program börjar serien på allvar med Snow Rally. I det programmet blir det mer fart och fläkt och mer personligheter kommer fram. Missade du programmet går det i repris på lördag (8/4) på SportExpressen.

Varför Stina läser Kalle Anka för Anders i bilen? Ja, besättningen var helt enkelt rädda för att TV-skulle cencurera deras notläsning med en massa pip.
Mer info hittar du på www.andersgullstrand.se som har sammanfattat programmet.
06-04-05 Hjälp Moa 4 år i sin kamp mot cancern!
Moa har en hjärntumör stor som en golfboll. Den sitter i Hjärnstammen och går inte att operera bort. Föräldrarnas sista utväg är "hypertermi" en behandling som bara erbjuds i Finland och Tyskland. För att försöka få in pengar till behandlingen har man startat en fond, Moafonden adressen dit är: http://www.moafonden.se/.

På hemsidan kan du läsa mer om sjukdommen och behandlingen. Pappa heter Örjan och var fram till midsommarafton 2005 då de fick det här hemska beskedet en aktiv rallyförare. Om vi alla sätter in en liten slant, många bäckar små, kan vi kanske tillsammans ge den här lilla flickan hopp!

Bankgiro 5826-4284 http://www.moafonden.se/

06-04-05 Följ Mattias Ekström på plats i DTM Brands Hatch 30 juni - 3 juli 2006
Nu har ni chansen att med Rallytravels hjälp, komma riktigt när era idoler från världens häftigaste race - DTM.
Luta er tillbaks på flyget och när ni kommer fram till Stansted så tar Rallytravels hand om er under helgen.

Brands Hatch ligger endast några mil utanför London så ni får den riktiga engelska pubstämningen.
Det blir tillfälle för depåbesök och då ges nog ett tillfälle att hälsa på Mattias Ekström.
Läktarplatserna är på Silverläktaren så det blir en bra överblick av banan
Mer info om resan och program hittar du på www.rallytravels.com
06-04-03 Dags för Fords Dokusåpa TopDriver 6/4
Kl 19:30 är det dags för FordFlexiFuel Cup att göra TV-debut. Då har redan två deltävlingar av Cupen avverkats. Cupen som inte bara har massor av pengar i prispotten, vill även skola fram framtidens rallyförare och göra Rally mer tillgänglig. Det gör man genom att sända Cupen i TV. Killarna och tjejen (för det finns faktiskt bara en enda tjej med i cupen), får poäng inte bara efter placering. Det finns en expertpanel som sätter betyg på prestation efter sin egen prestation, mediauppträdande m.m.

Programmet sänds på kanalen SportExpressen. Mer info om hur du ser den kanalen hittar du här>>
Mer info om Cupen och deltagarna hittar du på http://www.fordteamrs.se/flexifuel/index.htm
Missa alltså inte 6/4 kl 19:30! Då blir det rally på TV!
06-04-02 Efterlyser hjälp av någon som har SportExpressen!
Jag söker med ljus och lykta någon som kan hjälpa mig att spela in vår nya dokuspåpa TopDriver på TV. Jag kan tyvärr inte själv få in den kanalen och har inte heller hittat någon som kan hjälpa mig att spela in programmet. Start ska var nu 6 april!
Kan du hjälpa mig?? Maila maria@motorsportivarmland.nu
06-04-02 Enhälligt omval av Kåge Schildt
Kåge Schildt omvaldes enhälligt som ordförande för Svenska Bilsportförbundet vid dagens Förbundsmöte i Knivsta.

De 41 förbundsdelegaterna var helt eniga i sitt beslut då mötesordförande, landshövding Björn Eriksson, ställde frågan.

Det blev även omval av de tre ledamöterna Kenneth Thorén, Carleric Johansson och Hans Hillebrink.
- Jag vill tack för förtroendet och jag är säker på att vi får ett nytt spännande år för bilsporten. Med många nya namn som kommer att dyka upp och göra oss stolta och glada, sade Kåge Schildt.

Svenska Bilsportförbundets styrelse består därmed av ordförande Kåge Schildt, Åstorp, Kenneth Thorén, Järfälla, Hans Hillebrink, Stockholm, Carleric Johansson, Söderhamn, Monica Möller, Helsingborg, Pierre Ellison, Säffle och Sören Johansson, Linköping.

06-04-02 Bilsporten enad i öppet brev
Efter tidningen Expressens skriverier om och kring MBAB Rally-SM, dess huvudsponsor ModulBygg AB och Svenska Bilsportförbundets marknadschef Magnus Öhrström har vi samtliga konferensdeltagare vid förbundsmötet beslutat oss för att skriva detta Öppna brev till media.

Med brevet vill vi poängtera att vi står helt eniga bakom vår marknadschef Magnus Öhrström, företaget ModulBygg AB och MBAB Rally-SM. Vi ser med tillförsikt fram emot ett givande mästerskap, där vi för första gången någonsin har ett företag som går in och satsar på att lyfta serien ytterligare tillsammans med oss.

Vi finner det anmärkningsvärt, att en av landets största tidningar återigen anser det lämpligt att smutskasta de företag som önskar samarbeta med svensk bilsport. Att några personer sedan okritiskt väljer att ytterligare förstärka Expressens skriverier - genom anonyma inlägg på olika webbsidor - tar vi bestämt avstånd ifrån.

I år är det 70 år sedan Svenska Bilsportförbundet bildades. Under alla år har klubbmedlemmar runt om i landet, i demokratisk anda, valt förbundsdelegater att föra deras talan och slå vakt om deras intressen på det årliga Förbundsmötet. Enligt stadgarna utses totalt 41 förbundsdelegater, representerande landets alla tolv distriktsförbund, samtliga närvarande på Nova Park i Knivsta 1-2 april 2006.
Bakom denna skrivelse ställer sig också de konferensdeltagare som under lördagen fanns på plats. Totalt cirka 100 personer.

Nova Park, Knivsta, 2006-04-02
Undertecknat:
Svenska Bilsportförbundets 41 förbundsdelegater
Övriga konferensdeltagare (under lördagen)
06-04-02 Efterlyser mer profiler!
Det har blivit lite stiltje bland påfyllandet av förarprofiler. Så jag uppmanar alla och envar att börja fylla i frågrona ni hittar under profiler och mailar in det och ett kort till mig.

Till alla er som INTE har mailat in kort än, uppmanar jag er att göra det!
Mer info hittar du under profiler>>
06-04-01 Kåge Schildts inledning
- Jag hoppas vi får en konstruktiv och intressant helg!
Med dessa ord avslutade Svenska Bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt sitt inledningstal - som kom att handla mycket om allt det positiva som är i rörelse. Motvikten blev skriverierna kring MBAB Rally-SM och de som arbetar med det.
- Det har varit ett fantastiskt år utan en massa inre strider. Ingen i styrelsen har heller avsagt sig omval, trots att styrelsearbetet innebär en massa jobb.
Kåge Schildt berättade om styrelsemöten ute i verksamheten, om vidgade vyer och spännande möten. Erfarenheter från Rally Österlen, från Riksidrottsgymnasiet i Mjölby - för att nämna några.
Korta fakta presenterades kring Bilsport Online, SMSC, Handslaget, Klubben, E-learning, Ungdomsgruppen, Rekrytering, Olycks- och krishanteringsplan, Bilsportforum/Mässan/Galan, visionen och nya sportgrenar.
- Vi har klivit uppåt på alla dessa fronter. Och visionen ligger i botten för hela vårt arbete, konstaterade Kåge Schildt.
Nytt för i år är den nyligen genomförda ordförandeträffen där förbundsstyrelsen träffade ledande personer i samtliga kommittéer och utskott.
- Ett nytt grepp vi ska gå vidare med och samla alla distriktsordförande i höst.
Ungdomsarbetet ligger Kåge Schildt varmt om hjärtat och han berättade om att allt fler ungdomar är adjungerade på flera olika nivåer och att många andra engagerats.
- Vi har fått beröm för vårt ungdomsarbetet, inte minst från RF, så nu är det dags att uppmärksamma oss andra som är 50+.
Kring ovan fanns många ord på storbildsskärmen. När det gäller den senaste tidens skriverier och spekulationer i en tidning och några websajter räckte det med ett företagsnamn - ModulBygg AB.
- Till SBF har företaget gjort rätt för sig i allt. Betalat allt klockrent, ställt upp klockrent och vi har inget otalt, betonade Kåge Schildt.
- Det är första gången som framrutan är såld. Många har försökt tidigare men misslyckats. De som lyckades nu fick inte mycket tack för det!
- Istället tror folk mer på Expressen och gästböcker som lägger mycket energi på att söka falskheter och sedan röra om i soppan.
Några anonyma skribenters texter visades, med påhopp om att byta ordförande och sparka marknadschefen.
- Leder detta någonstans annat än rakt ner i diket? Och till dålig PR för oss? Och vad säger sponsorn???
- Vår personal ska inte behöva acceptera att bli uppringd och få veta att de skulle bli sparkade om de tillhörde näringslivet. När de i själva verket följer vårt reglemente! Hur tror ni att Magnus mår av sådant?
- Det är dags att vi ägnar oss åt gemensamma saker!
Därför uppmanades alla att våga fråga och ifrågasätta. Och att kräva svar! Därför att först då kan ryktesspridning och kvalificerat skitsnack upphöra och förbundet kan börja syssla med sin vanliga verksamhet igen.
- Vi ska få igång en debatt om detta. Vi vill visa vår personal att vi bryr oss, och att vi får slut på den här sortens trams.
- Det vore roligt om vi kunde gå härifrån med en gemensam uppfattning om hur vi ska bete oss och förhålla oss.
Därmed är 2006 års förbundsmöte igång och nu närmast pågår en miljöutbildning under ledning av miljökonsult Staffan Svanberg.
06-04-01 Har du sponsrat under 2006 har du vinstchans till Tyskland - Det lönar sig att stödja MiV
Just nu lottar vi i sammabete med Rallytravels ut en rallyresa till OMV Rally i Tyskland i augusti. Alla som betalar in 250:-- har en vinstchans. Betalar man in 500:-- fördubblas vinstchansen (osv). Erbjudandet gäller fram t.om 1/7!

Men givetvis ska inte de som ställt upp och sponsrat före den här perioden gå lottlösa! Det ska löna sig att stödja mig i mitt arbete med Motorsport i Värmland!!!

Alla ni som betalat in mer än 250:-- from 12 januari 2006 är med under samma premisser som ovan!!! (Ni som betalade in före den perioden var med i utlottningen av en resa till Svenska Rallyt)

Så, vill du få ditt livs rallyupplevelse och åka till Tyskland!?
Och vill du låta Motorsport i Värmland leva vidare i Inax anda??
Har du redan sponsrat? Öka dina vinstchanser!

Betala in på BG 5797-0402 (mer info här>>)

Obs! Detta är inget aprilskämt!!

06-03-23 Isracing på Viasat Sport 1 den 27 mars
Programmet Hög växel på Viasat Sport1 visar den 27/3 VM-finalen i snöskoterkross, SM-final i snöskoter backa och SM-finalen i isracing.

Det hela går i repris den 5 april kl 18;30

Viasat Sport1
27/3 17.30 Hög växel
5/4 18.30 Hög växel (Repris)

06-06-09 Expressens Motorbilaga skriver om FordCupen - den nya dokusåpan
I dag och imorgon säljer Expressen sin Motorbilaga, där man bland annat kan läsa om FordCupen - den nya dåkusåpan TopDriver.
- Med hjälp av TopDriver ska vi skola framtidens rallystrjänor. Vi gör rally lite miljövänligare och lite mer rumsrent, och det kommer hela sporten att ha nytta av, säger Andreas Eriksson inledningsvis. I tidningen presenteras rallyserien, programmet och samtligare cupdeltagare.
Så, jag hoppas ni har överseende med lite smygreklam (även om jag själv inte får något är det som sagt sporten till gagn när någon skriver om det!!)
06-03-01 Avtackar och vädjar
Vill börja med att tacka Trend AB för deras stöd och sammarbete under ett års tid. De har nu valt att inte förnya sitt sponsorskap av MiV. Tack så hemskt mycket för ert stöd, det har varit ovärdeerligt! Utan er sponsorer, fanns inte den här sidan!!

Samtidigt vädjar jag på nytt efter nya sammarbetsparners och sponsorer. MiV är min huvudinkomstkälla och i dagsläget ligger inkomsten jag får ut på ca 4.500-5.000 kr/månad. Arbetet med sidan tar ca 40-50 tim/vecka, under alla veckans dagar. Det ekonomiska läget börjar bli ohållbart. Jag vill inte börja prioritera bort arbetet med MiV, men får jag inte upp ekonomin på sidan måste jag åtminstone se över situationen kapitalt.

Vill du vara med och sponsra
, med logga på framsidan, egen sponsorsida och fria annonser? Och nå ut till mellan 4.500 och 7.500 dagliga besökare? Sidan har i snitt över 14.000 UNIKA besökare/veckan. Vilket är helt konkurrentskraftigt med månadstidningarna om bilsport!

Läs mer om: sponsornivårena här>>
Se exempel på sponsorsida här: sponsornivårena här>>

Givetvis går det bra att frivilligsponsra och sätta in valfritt belopp, inget belopp är för litet. Många bäckar små... Dessutom får du ha din logga här på sidan.
Läs mer om:Frivilligsponsring här>>

Och än en gång! Tack till alla mina sponsorer, både ni som stöttar varje månad och ni som frivilligsponsrar! Det är ni som möjliggör mitt arbete!!!
TACK!
06-02-27 Jonas Andersson har sett till att teamet åter utökats
Jonas Andersson har numera en egen uppsättning av 2xAndersson i sin familj. Eftersom hans sambo Maria är en mycket duktigt folkracetjej, finns en viss risk att även de här två killarna ska bli framtida rallyförare. Frågan är vem som blir co-driver och vem som kör??

Det är givetvis PG Anderssons co-driver Jonas, vi pratar om. Inatt fick han sin andra son och utökade därmed teamet med 3.900 gram och 53 cm.
JÄTTEGRATTIS både Jonas och Maria!!!
06-02-27 Motorstudion kan erbjuda dig en egen hemsida
Då har ett nytt företag sett dagens ljus, Motorstudion. De kan tillhandahålla allt du behöver till ett fast pris. För mer info Motorstudion>>

06-02-27 Anders Gustavssons hemsida fungerar igen!
Anders Gustavsson har haft problem med hemsidan i ca 14 dagar men nu funkar den igen. Han ber er alla om ursäkt om det orsakat problem, nu kan ni åter surfa in på: www.gustavssonmotorsport.nu

06-02-25 Piteå MS satsar på skoter
Piteå Motorsällskap satsar på ett nytt koncept med skoter
Vi kommer den Lördagen den 18/3-06 att köra skoterdragracing för allmänheten.
Nu börjar det dra ihop sig och man kan med gott samvete säga att intresset är stort.
Banan prepareras för fullt och intresserade har hört av sig från Lycksele till Kiruna.
Piteå motorsällskap hoppas att detta blir ett lyckat försök för att öppna ögonen på skoteråkare för att testa sina maskiner under säkra förhållanden samt kanske få någon mer som blir intresserad för denna typ av sport.
Då SHRA Luleå kör en dag på strippen med bil på sommaren så är intresset jättestort så det är våran förhoppning att detta ska bli lika stort.
Mer info finns på www.piteams.org
Även under inbjudan /övrigt

06-02-23 Etanolbilinslag i TV4 kritiseras
Man undrar ibland hur trovärdiga våra nyheter och larmrapporter är. Etanolbilarna skulle vara farligar, påstods det. Men det efter en enda professors utlåtande. Vad är fakta och vad är utlåtanden??

Udtrag ur granskningsnämndens utlåtande:
Nyheterna, TV4, 2005-11-24, kl. 19.00, inslag om utsläpp från etanolbilar;fråga om saklighet

BESLUT
Inslaget frias men kritiseras. Granskningsnämnden anser att det brister i förhållande till kravet på saklighet.

INSLAGET
Inslaget påannonserades på följande sätt: ”Utsläppen av farliga kolväten från etanolbilar kan vara tusen gånger större än från bensinbilar vid en kallstart. Men nu varnar fordonsforskare för hälsoriskerna och kräver utsläppstester av etanolbilar.” Reportern sa att etanolbilar släpper ut farliga kolväten såsom formaldehyd rakt ut i luften och att det inte finns några regler för hur stora utsläppen får vara. Han sa också att försök med etanoldrivna motorsågar avbrutits sen skogsarbetarna blivit sjuka av ångorna. En professor i förbränningsteknik sa att etanolbilar inte utsläppstestades och att det var svårare att få en god förbränning vintertid. Reportern sa därefter följande: ”Men Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson, som har etanolbilar som en hjärtefråga, tar inte så allvarligt på de nya utsläppsrönen.” Peter Eriksson rekommenderade motorvärmare för både bensin- och etanolbilar i klimat där det kan vara många minusgrader på morgonen. Det var bra för miljön och han tyckte att det borde vara standard med motorvärmare för etanolbilar. Miljöminister Lena Sommestad sa att Sverige drev avgaskrav för etanolbilar i EU, särskilt vid kallstarter. Reportern sa att även om regeringen och Miljöpartiet hänvisade till framtida lagstiftning så skulle det dröja innan bilindustrin förnyade tekniken så att etanolutsläppen blev ofarliga. Professorn i förbränningsteknik sa att det gick att införa värmningssystem som gjorde att etanolen förångades bra vid låga temperaturer, men han trodde att det krävdes lång utvecklingstid för att få det att fungera.

Läs hela utlåtandet>>
06-02-19 Första Motorsportbragden till Tony Rickardsson
Speedwaystjärnan Tony Rickardsson fick ta emot nyinstiftade priset Motorsportbragden under Stockholm Motorsport Games. Framröstad av svenska folket åkte han ärevarv i Globen och fram till prisutdelare Karin Mattsson, ordförande i Riksidrottsförbundet.
- Det är alltid en ära att få pris, speciellt när allmänheten fått rösta, säger Tony Rickardsson.

Han var en av fem finalister och fick hela 70 procent av rösterna.
- Extra roligt att motorsporten har ett stort, eget pris och att jag får äran att ta emot det först, fortsätter Rickardsson.

Kommande säsong är hans sista i speedway – en sport han sysslat med sedan 3-års ålder. Sedan ska han styra över till fyra hjul, och börjar redan i år med fem deltävlingar i Porsche Carrera Cup. Redan denna vecka åker han till England för de första testerna.

06-02-19 19 571 besökte Stockholm Motorsport Games
-
Visst kan vi förbättra detaljer, men i det stora hela är det här suveränt för svensk motorsport.

Det konstaterar ”Mr STCC” Jan ”Flash” Nilsson efter det första Stockholm Motorsport Games någonsin. Totalt kom 19 571 besökare till premiären i Globen.
- Att få till någonting inomhus vintertid som ger bra marknadsföring generellt är precis vad vi behöver, säger Magnus Öhrström, Svenska Bilsportförbundets marknadschef.

Förutom rena tävlingsrace i karting förekom mer spektakulära dueller i bilstafett – där Jan ”Flash” Nilsson ingick i vinnande lag på söndagen – trots ett par påbackade konor.
- Klart att det måste vara roliga showinslag i en sådan här föreställning. Vi bjuder gärna på det, fortsätter Jan ”Flash” Nilsson.

Publiken fick också se en kavalkad med gamla bilar, även i tävlingsskick. Bland annat bjöd Mats Lindén på bredsladdar med sin Ford Falcon. Några större marginaler var det inte mellan den breda bilen och skyddsbarriären.

För den yngre publiken fanns bland andra Magnus Bäcklund, Fame, på plats. Från scenen sjöng han sin nya låt Crash and burn. Kanske ett passande namnval en dag då en och annan gokart fick lyftas av banan och mc-stuntföraren Matti Tepsa körde så det både rök och brann ur avgasröret. Liksom gnistregnet från bakskärmen när han for över asfalten på bakhjulet.

Totalt kom 19 571 besökare till Globen och premiären på Stockholm Motorsport Games.
- Vi har hela tiden sagt att vi är mycket nöjda om vi når upp till 20 000 besökare, och närmare än så här kunde vi inte komma, säger Ulf Rosengren från Stockholm Motorsport Games.

Tanken har hela tiden varit att göra ett årligen återkommande event av Stockholm Motorsport Games.
- Det här kanon, så visst kommer vi förare gärna tillbaka, säger JVM-rallyföraren Patrik Sandell.

06-02-19 Dahlgren tilläts jaga i STCC Masters
De som skulle jaga Robert Dahlgren i STCC Masters blev istället jagade av honom i Stockholm Motorsport Games. ”Robban” var så överlägsen att han varvade alla utom de allra närmast ”bakom” honom.
Den senaste säsongen var annars stolpe ut för Volvoföraren i STCC. I Stockholm Motorsport Games i Globen var han däremot överlägsen.
- Jag såg att jag ingen bakom mig när jag tittade efter, och då bestämde jag mig för att försöka varva alla, säger ”Robban” Dahlgren.

Han kunde ha lyckats om inte (en färgblind?) Robin Rudholm nonchalerat den blåa flaggan som funktionärerna visade och som innebär att det kommer snabbare förare bakom som ska få köra om. Rudholm diskvalificerades – och Dahlgren vann överlägset i alla fall.

Kungaklassens förare, både nu- och dåtida, möttes först i tre kvalrace. Tuffast var det i sista heatet där Jocke Mangs knappade in på Nicklas Karlsson, meter för meter. 0,5 sekund efter dundrade Mangs in över mållinjen efter Karlsson. Första kvalracet var Robert Dahlgrens och i andra höll Joakim Frid show – Joakim som ska köra STCC först i sommar…

När starten sedan gick i finalen var Robin först iväg men redan i yttersvängen blev han omkörd. Robert ”Robban” Dahlgren, som hade pole position fick ingen hundraprocentig start men nu kom han. Och sedan var det inget snack.
- Nej tänk om det kunde gå så här lätt även i sommar, säger Dahlgren.

Fast exakt vad kommande säsong innebär det vill han inte säga.
- Alla pusselbitar är inte på plats än, men snart!

Räkna med att det handlar om STCC – och räkna med att upptakten i Globen och Stockholm Motorsport Games har stärkt landslagsförarens självförtroende!

06-02-19 Carleflod största talangen i Globen
Dagens talang är Björn Carleflod och han får chansen att mäta sig med de "stora" STCC-förarna på Globen.
- Det är helt otroligt! Jag vet inte vad jag ska säga mer, suckar Björn.

Finner han inga ord så är leeendet desto större där han står i Globen under Stockholm Motorsport Games. Inte minst med tanke på att han de sista varven på Globens asfalt var hårt uppvaktad bakifrån. Alexander Heagermark hade då tagit sig från sista plats i starten till en plats i direkt anslutning till

Carleflods bakspoiler.
- Hade jag haft ett par varv till så kanske, menar Haegermark.

Målflaggan är dock omutbar och även om det var kamp in på mållinjen - för även Daniel Roos och Joakim Frid försökte tränga sig förbi - vann Björn Carleflod.
- Klart jag hoppades att det skulle gå bra, men det här känns nästan overkligt, säger Carleflod.

Nu är han ordentligt inkörd på Rotax Max, den gokart talangerna fick köra i finalen. Samma modell blir det senare i eftermiddag mot STCC-förarna.

06-02-19 ”Storken” landade en seger i Globen
Race of Masters blev kvällens verkligen final i Stockholm Motorsport Games. 21-årige Alexander Storckenfeldt, landslagsförare i racing, blev den store vinnaren.

Robert Dahlgren, Volvo-förare i STCC, tog starten men kom inte långt förrän WTCC-esset Richard Rydell var om. Och Fredrik Ekblom fick samma miserabla fortsättning som så ofta i fjolårets STCC – tekniska bekymmer och ett snabbt överstökat race.

Även om Rydell var i ledning, hade han Dahlgren rejält i rygg. Kurva efter kurva stänger Rydell. Till Dahlgren tar i för fullt, klämmer sig om, snurrar och står en kort sekund med nosen i banmarkeringen.
Tillräckligt länge för att hux flux komma iväg igen som sjätte man.

Långt där framme susar Rickard Rydell till synes mot en ny seger – han vann nämligen det internationella loppet innan.

Då var Alexander Storckenfeldt, 21-åringen som kört Formel Renault i England med stor framgång men i sommar kör STCC för Volvo, tvåa. Skulle det bli samma ställning igen?

Nej. ”Storken” blir det nya plåstret på Rydell och hans omkörning lyckas!
- Nu har vi varsin seger så det blev rättvist, konstaterar ”Storken”.

En seger till ”den gamle” Rydell, en seger till ungtuppen ”Storken”.
06-02-19 Halsbrytande hopp väckte Globen-publiken
Halsbrytande – något annat ord passar inte på freestyleföraren Rickard Rättö och Niklas Olssons inslag i Stockholm Motorsport Games. Publiken pendlar mellan andlös fasa och entusiastiska applåder.

De två mc-förarna åker lugnt runt och vinkar åt publiken.
- Vi vill få igång publiken, det är mycket roligare om vi får respons, säger Niklas Olsson.

Både han och kollegan Rickard Rättö började med motocross i unga år, men har gått över till freestyle motocross, fmx. Från Globens ena hörn upp över den meterbreda ansatsen – innan de flyger högt och långt – till andra sidan av arenan.
- Visst blir det skador ibland, men inte så mycket numera, hävdar Niklas.

Trots att hoppen bara tar några sekunder i anspråk hinner Rickard Rättö och Niklas Olsson kliva av motorcyklarna i luften. Trassla in fötterna mellan armar och styre, eller sträcka ut benen rakt bakåt. De värsta hoppen innebär att killarna släpper cykeln i luften – för att ändå hinna stanna innan väggen definitivt sätter stopp för fortsatt framfart.
Publikens taktfast stamp och applåder är belöning nog.
De två lovar nya vågade hopp till söndagens föreställningar…

06-02-18 Grid-girls blir Grid Kids
Lättklädda damer på höga klackar. Inte i Stockholm Motorsport Games. I Globen får vi i stället se tuffa Grid Kids. Så kallade grid-girls är ett begrepp i motorsportvärlden. Lättklädda tjejer visar skyltar med förarnas - männens - namn vid startlinjen.

Stockholm Motorsport Games vill ändra på bilden av kvinnan som objekt inom motorsporten.
– För det första är tjejer lika bra som killar på att tävla i bilar och på motorcyklar. De tjejer som är med Globen under Stockholm Motorsport Games är med på samma villkor som killarna. Vi har tjejer som tävlar både i gokart och på minimoto, säger Caroline Berggren från Stockholm Motorsport Games.
– Jag har också svårt för den vulgokultur som finns i vissa delar av motorsporten. Ta till exempel speedway-VM där tjejer i tajta små kläder vinglar ut på högklackade skor i gruset och leran med sina små paraplyer. Eller F1 och STCC där sponsorloggan är placerad rakt över tjejernas byst.

Under Stockholm Motorsport Games lanseras Grid Kids. Det är ungdomar med ett stort motorsportintresse som ska leda in de tävlande till startlinjen.
– Det är både tjejer och killar som är Grid Kids och vi gör det här på samma sätt som till exempel fotbollen gör med ungdomslag som leder in landslagen på arenan.

* Du tror inte att publiken blir besviken, de som har förväntat sig en massa lättklädda tjejer inne i Globen?
– Nej, det tror jag inte. Vi ska sätta sporten i fokus och bjuda på en bra show med idrottsmän i centrum. Det är dags att motorsporten tar nästa steg och blir en arenaidrott på allvar. Och då är det hög tid att skippa de lättklädda tjejerna.

* Vilka tjejer är med och tävlar då?
– Vi har tuffa Annie Seel som kör minimoto. Det är en tjej som är en bra förebild för alla ungdomar. Vi har också bland annat Patricia Nordén och Jenna Brorsson som tävlar i talangracet. Och unga Jessica Delsius kör i Anecto Masters.

* Kan någon av dem vinna Superfinalen på söndag?
– Ja, absolut.

Stockholm Motorsport Games arrangeras i Globen den 181-19 februari Hela programmet och startlistor hittar du på www.motorsportgames.se


06-02-18 Hansen slöt cirkeln i Globen
Hela 4910 besökare såg Kenneth Hansen vinna Rally Masters i Globen - i en gokart!
- Cirkeln är sluten kan man säga. Jag började ju i gokart och min son har börjat tävla där nu, säger rallycrossföraren Kenneth Hansen.

Motorsporten har fått sin plats i landets nationalarena Globen. En mängd starter, varvade med Pit Stop Masters och talangjakter, har gjorts. Och så mc-stunt av Matti Tepsa.
- Många timmar på cykeln blir det, säger denne konstnär på motorcykel.

Han började en gång med motocross, men en olycka fick honom att tänka om. Utan att för den skull sluta åka motorcykel. Nu tränar han sex dagar i veckan och siktar på att nå toppen i mc-stunt, en gren som har VM-status.
- I Tjeckien var det 20 000 på läkaren. Och samma härliga stämning som här i Globen, säger Tepsa.

Eftermiddagens show var den första i sitt slag i Globen och lockade en publik på 4910 personer.
- Vi vet att det tar tid att arbeta in en sådan här föreställning, så vi är mycket nöjda med både publiken och våra sportsliga utövare, säger Ulf Rosengren från Stockholm Motorsport Games organisation.

Målsättningen är att göra ett årligt återkommande arrangemang. Något som gillas framför allt av kartingförarna.
- Vi som tävlar i karting skulle gärna ha en sån här hall under vintern, menar Christoffer Karlsson, vinnare i Anecto Masters.

Mångfaldige EM-vinnaren i rallycross, Kenneth Hansen, var mycket nöjd över att vinna en kartingtävling med namnet Rally Masters.
- Jag hade ju lite tur också när de andra kubbades, men det tillhör spelreglerna, konstaterar Hansen ödmjukt.

Annars siktar han på att ägna sommaren åt rallycross som vanligt, även om hans nya Citroën för tillfället inte är mer än ett skal.

06-02-17 Vinn biljetter genom Rallyradion från Snow Rally
I helgen är det dags för Snow Rally i Östersund, som är den andra deltävlingen i Rally SM. Om du inte är på plats kan du följa rallyt genom Rallyradion i OneFM, som du även kan lyssna på över nätet. Adressen ärwww.onefm.se
Lyssna på sändningen så har du möjlighet att vinna biljetter till Finnkampen Motor.

Sändningstider:
Fredag 16 – 22
Lördag 8 - 16

06-02-16 Se morgondagens stjärnor redan i helgen
Det är något på gång i svensk motorsport.
Helgens Stockholm Motorsport Games är startskottet för en ny offensiv.
– Mycket händer och det blir fler och fler arrangemang, det känns jättebra, säger stjärnan Alx Danielsson.

Danielsson fanns på plats när Globen började att asfalteras. Och Alx ser fram emot helgens tävlingar.
– Det är ett otroligt bra startfält och det kommer att bli mycket prestige. Ingen kommer att ge sig, säger Alx.
Förutom de etablerade förarna bjuder Stockholm Motorsport Games på Anecto Masters för de bästa förarna i ICA-kartar samt ett talangrace som samlat 32 förare från olika klasser.
– Jag tror mycket på Martin Kudzak. Han ska köra brittiska F3 i år och han kan bli hur bra som helst, säger Alx Danielsson.

Robert Dahlgren har också spanat in Kudzak.
– Jag vet hur det var för mig när jag kom till England, det är en väldigt tuff skola. Men får han bara tid på sig så lär han sig, säger Dahlgren.

Förutom Kudzak får vi se förare som Daniel Roos, Daniel Ivarsson och Joakim Frid.
Någon från den här kvartetten kan om några år vara redo att ta över Alx Danielssons plats i internationell toppracing.
– Att ta ett beslut att asfaltera Globen, det visar väl att det finns de som vågar satsa på svensk motorsport, säger Alx Danielsson.

Med helgens evenemang är motorsporten inne i Globen. Med Finnkampen Motor i juli är de bästa bilförarna på Solvalla för att göra upp med sina finländska kollegor.

Hela programmet finns på www.motorsportgames.se

06-02-16 Bajen Speedway debuterar i Globen
Under Stockholm Motorsport Games sparkar Bajen Speedway igång säsongen 2006.
Två av lagets nya stjärnor tävlar och Bajen finns med på mässområdet.
– Motorsport Games är en kickoff för motorsportåret 2006 och det är kul att vi på det här sättet kan visa upp Bajen Speedway för stockholmspubliken, säger Ulf Rosengren från Stockholm Motorsport Games.

Bajen i elitserien i speedway. Alla hoppas att det ska sätta fart på speedwaypubliken i Stockholmsområdet. Och redan under Stockholm Motorsport Games får vi en tjuvtitt på två av lagets nya stjärnor.
* Freddie Eriksson är tillbaka i Stockholmsspeedwayen efter några säsonger i Rospiggarna och Smederna. I Bajen Speedway får Freddie en viktig roll som pådrivare och poängplockare i skiktet strax bakom världsstjärnan Nicki Pedersen. Freddie känner till hemmabanan i Gubbängen bra efter sina säsonger med Getingarna, och Bajen förra året. I Stockholm Motorsport Games finns Freddie Eriksson med i Rally Masters lördag eftermiddag.
* Kenny Olsson är en känd Bajenprofil som får en viktig roll i bygget av laget för elitserien. Tillsammans med Freddie Eriksson kör Kenny Olsson i kändisloppet.

Bajen Speedway finns också med i det fullmatade mässområdet där de kommer att visa upp sig inför den spännande debutsäsongen i elitserien.

Stockholm Motorsport Games arrangeras i Globen den 18-19 februari.
Hela programmet ser du på www.motorsportgames.se

06-02-16 Kändisar tävlar med och mot elitförare
Ryttarinnan Helena Lundbäck. Mot Bingo Rimér, Magnus Bäcklund och Jimmy Jansson - i gokart.
Det blir verklighet i kändisloppet under Stockholm Motorsport Games.

Totalt 16 förare kör i kändisloppet där etablerade racer- och rallyförare som Jan "Flash" Nilsson, Alx Danielsson och PG Andersson bildar varsitt tvåmannalag med en så kallad kändis.

Tävlingen avgörs i två heat där lägst totala placeringssiffra för de två förarna avgör vem som vinner.
I det första heatet kör rutinerade Magnus Bäcklund i par med Jan "Flash"
Nilsson. De möter bland annat ett rent Bajen-lag i form av speedwaystjärnorna Kenny Olsson och Freddie Eriksson.
I det andra heatet finns ett spektakulärt lag i Alx Danielsson och Bingo Rimér. Här får Bingo visa att han inte är så dålig bilförare som han visade i tv-programmet "Sveriges värsta bilförare".

Alx och Bingo möter bland annat juniorvärldsmästaren i rally, PG Andersson, som bildar ett lag tillsammans med riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson.

Så här har kändisarna placerats tillsammans med förarna:
Heat 1
1) Magnus Bäcklund/Jan ”Flash” Nilsson
2) Plexus/Christer ”Cralle” Lindholm
3) Lars Frölander/Stanley Dickens
4) Kenny Olsson/Freddie Eriksson

Heat 2
5) Helena Lundbäck/Fredrik Ekblom
6) Bingo Rimér/Alx Danielsson
7) Jimmy Jansson/Daniel Carlsson
8) Karin Mattsson/PG Andersson
Hela programmet för Stockholm Motorsport Games finns på hemsidan www.motorsportgames.se

06-02-15 350 ton asfalt i Globen

En dags arbete och asfalten är på plats i Globen, inför helgens Stockholm Motorsport Games.
350 ton av högsta kvalité för att klara påfrestningarna när eliten i svensk motorsport drar på för fullt.
- Det borde bli bra fäste på den nya asfalten. Men också mycket gummirester på banan efter ett tag, säger Alx Danielsson, en av stjärnorna som inspekterade banan redan under onsdagen.

Eller åtminstone det som ska bli bana. Hela onsdagen gick åt till asfaltläggning, först en halv decimeter stenmjöl på en duk över betongen, sedan fyra centimeter asfalt.
- Isen har vi låtet smälta bort, säger Lasse Bergström som leder asfaltläggningen.

Globen är därmed asfalterad för första gången, med en ”tät” asfalt som innehåller mer bindemedel än vanligt.
- Den kommer att hålla, lovar Lasse Bergström.
- Den måste hålla, säger Fredrik Skoghag, projektansvarig för föreställningarna.
Över 100 fordon – allt från minst gokart till vrålstarka Pro Mod-dragsters med 3000 hästar under huven – ska in på banan under kommande helg.
- Det är just dragracingen jag är lite orolig för, annars är jag säker på att allt kommer att klaffa, säger Fredrik.

Optimistisk är också Annie Seel, Stockholmstjejen som äntligen tävlar på hemmaplan. Annars är hon mera känd för sina mc-turer i sanden mellan Paris och Dakar.
- Jag har bara kört minimoto en gång förut. Men jag lovar att köra korvskinnet av grabbarna, säger Annie som hårdtränat i veckan.
- Att vi får tävla så nära publiken i Globen är helt fantastiskt. Vilken stämning det kommer att bli!
www.motorsportgames.se
06-02-15 Bästa gänget sedan Anderstorp -78
Inte sedan F1-loppen på Anderstorp på 70-talet har så många stjärnförare samlats i ett och samma startfält som i Stockholm Motorsport Games.

Allra tuffast är det internationella loppet där 16 av våra allra bästa racerförare möts.
Alx Danielsson, Sebastian Hohenthal och Alexander Storckenfeldt.
Mot Richard Göransson, Jan "Flash" Nilsson och Johan Stureson.
Det är toppklass på startfältet i Stockholm Motorsport Games, Globen den 18-19 februari.
Rallystjärnan Daniel Carlsson har fått en plats i startfältet efter sin tredjeplats i Svenska rallyt nyligen.
– Det kommer att bli tufft att möta racerförarna. Men bara det är rättvisa förhållanden så ska det gå att ge dem en match, säger Daniel.

Tävlingschefen Fredrik Skoghag garanterar att alla ska få samma förutsättning att göra ett bra resultat.
– Vi har schemalagd träning och kval och banan är konstruerad så att det finns många möjligheter att göra omkörningar, säger Skoghag.
– Vi har också gått igenom tävlingsbilarna ordentligt för att de ska vara så lika som möjligt och dessutom anpassade till banan.

* Det är några namn som saknas på listan, kommer till exempel inte Björn Wirdheim?
– Nej, han är tyvärr upptagen med testkörning den helgen och han hade ingen möjlighet att åka hem till Sverige. Det här visste vi kunde bli ett problem så här års men vi har ändå fått ihop ett riktigt bra startfält.

Flera av de förare som är på väg att nå Wirdheim-klass är med och kör, säger Ulf Rosengren från Stockholm Motorsport Games.

Det internationella loppet avgörs lördag kväll i två kvalheat med åtta förare i varje - och sen en final med de åtta bästa förarna. Det här är den preliminära heatindelningen:

Heat 1
1) Alx Danielsson
2) Alexander Storckenfeldt
3) Stefan Malm
4) Tony Ring
5) Nicklas Karlsson
6) Fredrik Ros
7) Daniel Carlsson
8) Jens Edman

Heat 2
9) Sebastian Hohenthal
10) Rickard Rydell
11) Damian Payart
12) Niklas Lovén
13) Calle Rosenblad
14) Peter Sundberg
15) Kenny Bräck*
16) Kenneth Hansen

hela programmet med övriga startlistor ser du på www.motorsportgames.se


06-02-14 Flash mot Göransson i Globen
Det har snackats mycket om Jan "Flash" Nilssons nya STCC-team och hans eventuella storsatsning tillsammans med Richard Göransson.

I Stockholm Motorsport Games möts Real BMW-teamet direkt i det första kvalheatet i STCC Masters.

Locket på
Så kan man enkelt sammanfatta informationsflödet från Jan "Flash" Nilssons nya STCC-team i Karlstad. Men envisa rykten säger att två BMW-bilar av årsmodell 2006 är på väg till Sverige för leverans i mars månad. Och att det blir "Flash" och tvåfaldige mästaren Richard Göransson som sätter sig bakom ratten när säsongen startar lite senare i maj.

I STCC Masters under Stockholm Motorsport Games i Globen den 18-19 februari möts Göransson och "Flash" i det första kvalheatet. Där finns också "Flash" tidigare teamkamrat Jens Edman och rivalen Fredrik Ekblom.

I det andra kvalheatet möts bland annat trean och fyran från mästerskapet 2005, Johan Stureson och Edward Sandström. Och i det tredje kvalheatet får vi se det senaste tillskottet till STCC - David Björk - tävla mot den han köpt sin BMW-bil av, Calle Rosenblad.
– STCC Masters blir en liten tjuvtitt på de fighter vi får se ute på banorna i sommar. Och "Flash" dreamteam med Göransson kittlar förstås lite extra, säger Ulf Rosengren från Stockholm Motorsport Games.

STCC Masters avgörs söndag eftermiddag med tre kvalheat med åtta förare i varje - och sen en final med de åtta bäst förarna. Det här är den preliminära heatindelningen:

Heat 1
1 Daniel Haglöf
2 Jens Edman
3 Robert Dahlgren
4 Tomas Engström
5 Fredrik Ekblom
6 Richard Göransson
7 Tommy Kristoffersson
8 Jan ”Flash” Nilsson

Heat 2
9 Johan Stureson
10 Peggen Andersson
11 Hans Simonsson
12 Edward Sandström
13 Mattias Andersson
14 Robin Rudholm
15 Roberto Colciago
16 Pontus Mörth

Heat 3
17 Calle Rosenblad
18 Jocke Mangs
19 Thomas Johansson
20 Nicklas Karlsson
21 Mats Lindén
22 David Björk
23 Niklas Lovén
24 Peter Sundfeldt*
hela programmet med övriga startlistor ser du på www.motorsportgames.se


06-02-13 Rally Norway på Viasat Sport3 16 och 23 februari
"Injection" på Viasat Sport 3 och SportN

Pågrund av OS-sändningarna på Norska SportN, det innebär att "Injection" vecka 7 och 8 blir flyttat till Viasat Sport 3, med sändning tordsag 16 februari och tordag 23 februari. Sändningstiden blir kl 19:30.

I båda programmen kommer innehåll från helgens Rally Norway, årets andra NM-deltävling och kanditatloppet för rally-VM.

Innehållet blir enligt följande:

16 februari
Följer GrA/WRC i sin helhet, där Henning Solberg var överlägsen vinnare.

23 februari
Inslag från de andra NM-klasserna samt reportage runtikring arrangemanget
06-02-06 Micke Lindh och Jan Gustafsson vann
Micke LIndh, Arvika och Jan Gustafsson i Vänersborg vann en rallytavla av Backmans Foto. Det gjorde de genom att tippa på topp tre i Svenska Rallyt på www.rallysport.se . Grattis båda.
06-02-02 Daniel Ivarsson kör kändisrace i Globen
Den 18-19 februari arrangeras Stockholm Motorsport Games (SMG) i Globen.

Daniel kommer att tävla i gokart och ha chansen att mäta krafterna mot toppförare som Rickard Rydell m.m.
- Det blir mycket roligt, jag tror att jag har stor chans att komma långt i tävlingen eftersom jag har tävlat i gokart i 5 år samt kört massor av hyrkart! säger Daniel entusiastiskt.

För mer info om SMG besök: www.motorsportgames.se

På fredagen den 17 februari körs första testet, på lördag morgon körs kvalet och på kvällen körs första heatet (föreställning 4). Så bege Er till Globen den 18 februari kl.19.30 och heja på Daniel! Om det går bra för Daniel i lördagens race kommer han även att få köra i den stora finalen på söndagen

Daniel Ivarsson Racing
www.daniel-ivarsson.com
06-01-27 Crew Challenge 2006 har öppnat portarna!
Nu har anmälan öppnat för Crew Challenge, 17-18 juni 2006! Efter succé året 2005 förväntas en massiv anstormning av anmälningar.

Bara några minuter efter att anmälan hade öppnat kom första anmälan in och det är redan efter några timmar närmare 20 anmälda till tävlingen. Fjolårsmästaren Niklas Hagström, tävlande för hemmaklubben MK Team Westom lär få det hett om öronen bara att komma med i startlistan…

Crew Challenge 2006 är den 4:e tävlingen att bli klar för året. Vi har ett spännande motor år att se fram mot på anrika Westombanan i Arvika!

Nyrenässans för Folkrace
När Crew under 2005 åter tog Folkrace sporten till Westombanan kunde man inte ana vilket intresse det skulle bli. Närmare 4000 åskådare besökte folkracetävlingarna på Westombanan under fjolåret. Sporten fick en riktigt lyft när stjärnspäckade BDC-racet i oktober presenterades. Motor stjärnor som Henning Solberg och Fredrik Ekblom fick möta Folkrace eliten och inför en rekordpublik fick dom verkligen ”tugga grus” bakom de etablerade Folkrace stjärnorna.

Tävlingskalendern 2006:
6 maj Crosskart SM
7 maj Götalandscupen, Rallycross
25 maj Xtreme Rallycross SM
17-18 juni Crew Challenge Folkracefestivalen 2006

www.racecrew.se/

06-01-25 Hidja visar upp den nya generationen tripmätare i samband med Svenska Rallyt
På fredagen och lördagen i samband med Uddeholm Swedish Rally kan du besöka Hidjas mini mässa på Hotel Plaza i Karlstad. Här får du möjlighet att i detalj kolla in den nya generationens tripmätare. Hidja RallyComp tripmätarna finns i flera utförande samt för några olika användningsområden där rallyversionen säkert är mest intressant för oss, men även versionerna för vägunderhåll och båt visas för den som är intresserad.

Dessa mätare har helt ny konstruktion jämfört med de som sedan tidigare finns på marknaden och genom att mycket av funktionen i mätarna styrs med elektronisk mjukvara kan mätarna anpassas till användningsområdet mycket lättare och mätarna kan även ställas in efter personliga önskemål i större utsträckning än vad som varit möjligt tidigare.
Mer info hittar du på www.hidja.se

06-01-25 Hansen klar för Globen
Meste motorsportmästaren Kenneth Hansen klar för Stockholm Motorsport Games.

Nu är det klart att vår 13-faldige Europamästare i rallycross, Kenneth Hansen, kommer till Globen och Stockholm Motorsport Games.
– Kul att det ordnat sig att jag kan vara med och tävla. Jag hade lite åtaganden i Italien men nu kunde jag lösa det så att en mekaniker ersätter mig, berättar Hansen.

När arrangören för Stockholm Motorsport Games planerade för lördagskvällens Race of Masters var riktlinjerna de här:
* Race of Masters är först och främst till för förare som vunnit en stor motorsporttitel.
Få platsar så bra in på den beskrivningen som Kenneth Hansen. Och Kenneth har hela hösten sett fram emot att få tävla i Globen.
– Evenemanget är mycket bra för svensk motorspor. Det händer något nytt och på en ny nivå i en ny arena. Perfekt. Jag har kört uppvisning i Belgien i flera år och där har det alltid varit stor succé.
Ändå var det länge tveksamt om Kenneth Hansen skulle kunna vara med i Globen.
– Ja, jag ville väldigt gärna men tyvärr krockar tävlingen med en stor tävling i Italien där min son Timmy ska vara med. Nu har det löst sig så att en mekaniker reser till Italien och löser av mig, så flyger jag till Stockholm.
* Så du är numera också kartingpappa?
– Ja, haha, men det är verkligen roligt att få vara med i den världen igen.
Kenneth Hansen hade också planerat att visa upp sin rallycrossbil för publiken i Globen Men den gamla bilen är såld och den nya är inte klar.
– Så är det för oss i rallycrossvärlden. Vi bygger på vintern och få är klara förrän precis till första tävlingen. Det får bli ett annat år – när vi inte står mellan två modeller som den här gången.
När Kenneth Hansen landar i Stockholm för Motorsport Games finns en klar målsättning:
– Ja, att vinna förstås. Först Rally Masters och sen också Race of Masters.
Lyckas Kenneth kan han lägga ytterligare en titel till samlingarna. Kenneth Hansen är också nominerad till Motorsportbragden - som delas ut på scen söndag kväll.
www.motorsportgames.se
06-01-24 Rallytravels är Rally Argentinas www.rallyargentina.com officiella
researrangör för årets rally
Boka nu för att få få ett minne för livet att följa rallyt och en upplevelse att komma till Argentina www.rallytravels.com

06-01-11 Missa inte vinstchansen på Svenskarallyresan - sista dagen!
Idag, 11 januari är det sista dagen att betala in sponsorbidrag för att ha vinstchans på resan. 52 vinstchanser är för tillfället ute, så det är en mycket stor vintchans! Vill du vara med?! Passa då på att sätta in 250:-- på BG 5797-0402 (Ange: Namn, adress och telnummer). Mer info i nyheten nedan eller under Sponsring, Frivillig
06-01-09 Bara tre dagar kvar att vinna resan till Svenska Rallyt!
Nu är det bara tre dagar kvar att frivilligsponsra med vinstchans på Rallytravels Svenska Rallytresa! Den 11 januari är sista dagen det går att betala in, sedan måste vi ha tid att dra vinnaren. Så vill du stöjda mitt arbete, passa då på!

I priset ingår: Del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middagsbuffé inkl dryck, 2 lunch inkl dryck
Busstransporter från hotellet till specialsträckor och serviceplats, rally info, after rally.

Mer info om vinsten hittar du på www.rallytravels.com under knappen Rally Sweden. (Alternativ 1 är den resa du vinner!!!)
Varje vinstlott/andel är värd 250:--. Och alla som sponsrar fram t.om den 11 januari är automatiskt med och kan vinna. För varje 250:-- du sätter in, får du en lott/andel. Mer info hittar du under Sponsring, Frivillig.

BG 5797-0402
(Ange: Namn, adress och telnummer)
06-01-09 Ett tillfälle som inte kommer igen; Ta chansen att bli Mattias Ekströms co-driver!
Än finns det några platser kvar, för att förverkliga drömmen om att bli Mattias Ekströms co-driver!

Måndagen 6/2, dagen efter målgång i Swedish Rally 2006. Då kan du få chansen att bli Mattias Ekströms co-driver i Skoda WRC (samma bil som han kör i Swedish Rally).
Det blir en riktig sträcka i skogen vid Hagfors som är ca 5 kilometer lång. Max antal deltagare är 15 - 20 personer. Vi kommer att filma er under dagen så att det finns ett minne att njuta av!Vi reserverar oss mot att det kan bli ändringar i programmet

Kontakta Per Carlsson för mer info info@rallytravels.com tfn 0708-80 23 35.

06-01-05 Bara 6 dagar kvar att sponsra med vinstchans på Svenska Resan
Vill bara påminna er om att det bara är 6 dagar kvar att sponsra med vinstchans på Rallytravels resa till Svenska rallyt!!! Eftersom resan är så snart, är sista inbetalningsdag 11 januari! Vilket vi tyvärr måste hålla hårt på. I dagsläget är det 52 lottandelar ute, vilket ger en bra vinschans!

Är du nöjd med Motorsport i Värmland och tycker mitt arbete betyder något, är det här ett ypperligt tillfälle att visa det och samtidigt kunna åka på Svenska Rallyt.

I priset ingår: Del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middagsbuffé inkl dryck, 2 lunch inkl dryck
Busstransporter från hotellet till specialsträckor och serviceplats, rally info, after rally.

Mer info om vinsten hittar du på www.rallytravels.com under knappen Rally Sweden. (Alternativ 1 är den resa du vinner!!!)
Varje vinstlott/andel är värd 250:--. Och alla som sponsrar fram t.om den 11 januari är automatiskt med och kan vinna. För varje 250:-- du sätter in, får du en lott/andel. Mer info hittar du under Sponsring, Frivillig.

BG 5797-0402
(Ange: Namn adress och telnummer)
06-01-05 Upplev ditt livs äventyr som co-driver åt Mattias Ekström 6/2!!!
Det här tillfället kommer inte igen. Måndagen 6/2, dagen efter målgång i Swedish Rally 2006.
Då kan du få chansen att bli Mattias Ekströms co-driver i Skoda WRC (samma bil som han kör i Swedish Rally).
Det blir en riktig sträcka i skogen vid Hagfors som är ca 5 kilometer lång.


Max antal deltagare är 15 - 20 personer.
Vi kommer att filma er under dagen så att det finns ett minne att njuta av!
Vi reserverar oss mot att det kan bli ändringar i programmet

Kontakta Per Carlsson för mer info info@rallytravels.com tfn 0708-80 23 35

Tillbaka till startsidan