Besök officiella hemsidan
2010

Rally-SM 2010
       


 
Kalender Rally-SM 2010
12-13/2 Svenska rallyt Karlstad
26-27/2 Sandvikens MK Sandviken
14-15/5 South Swedish Rally Ljungby
4-5/9 SMK Trollhättan Trollhättan
8-9/10 KMK-Trofén Katrineholm
     
Besök SM´s officiella hemsida!  
Reglemente 2010
Officiell hemsida
Resultat
Webbradio
Webb-TV från Rally-SM
 10-12-28 MK Ran dementerar!
MK Ran vill härmed demtera de rykten som florerar att MK Ran ska vara med och arrangera SM-finalen i rally 2011.
- "Vi ska den 29/12 träffas och diskutera om det finns några förutsättningar att medverka till att arrangera en SM-final."
10-12-12 Önskelista till SBF
Bäste tomtefar, här kommer min önskelista, vore fint om du kunde skicka den till svenska bilsportförbundet så snart som möjligt, för de brukar behöva en del tid för att fatta beslut. Planeringen är i full gång inför 2011, mycket bra nyheter genomförs i dagarna med in klassning av nya delar till de 4 hjuls drivna GRP N bilarna. Samtidigt har de nyare R2 och R3 bilarna varit i stort sett lika snabba som de äldre kitcar bilarna under 2010.

TV tiden har den senaste 5 åren stadigt minskat, idag ligger den på en alldels för låg nivå om man jämför med andra sporter som har betydligt färre utövare och åskådare, hur har det kunnat bli så här? Frågar man de som sitter på besluten inom media lämnas flera besked men ett av huvudargumentet är att sporten är splittrad och svårbevakad. Stämmer detta? I finalen i SM i Katrineholm ingick det 4 klasser i SM. Av de 5 snabbaste i totallistan var 3 grp N bilar. I 2 hjuls drivet var 2 av de 5 snabbaste GRP N bilar. Placeringen beror mer på föraren än på bilen tycks det. Jag tycker det är uppenbart att man både på grund av sportsliga skäl, men framför allt för att få fram ett tydligare budskap till media, kan genomföra rally SM i två klasser istället för 4 som det görs idag. Skulle någon biltyp bli för överlägsen kan man använda samma system som i STCC med viktade bilar. För WRC bilarna kan man rimligen sätta en gräns vid en årsmodell, fram till 2002-2003 är dessa bilar inte mycket snabbare än en GRP N bil, nyare WRC bilar får inte delta i rally SM. Tittar vi på Finland har de delvis redan fattat ett sådant beslut för 2011. I England tävlas inte alls med WRC bilarna sedan flera år, men det känns inte som en bra utveckling.

Rallyutskottet och Bilsportförbundet skall fatta beslut som är bra för hela Sverige och inte se till särintressen, det finns ingen sportslig anledning att behålla 4 SM klasser och då borde beslutet vara enkelt att fatta för att svensk rallysport skall återta sin plats i media. Om man ändå är igång och önskar, det är ju jul och allt, skulle fasta startnummer, obligatorisk incar kamera och mer kompakta SM tävlingar som gör det enklare för media och publiken att följa de tävlande komma med på önskelistan. Med incar kameran får vi mängder av inspelad film som sedan kan vara grunden till en billigare TV produktion. En publiksträcka i anslutning till serviceområdet finns ju hos flera hos SM arrangörer och det hoppas jag vi får behålla.

/Johan Rudengren
10-10-19 Tung avslutning av säsongen
Som sagt så åkte hela teamet ner till Katrineholm och avslutningen av rally-SM med siktet inställt på att köra om SM-brons. Förberedelserna hade väl inte varit dom bästa då man hade mycket jobb med att göra motorn klar innan, men man kände sig ändå på hugget.
-Ha ha, ja vi har väl aldrig stressat så inför en tävlingen innan tror jag, säger Tommy Vestlund och fortsätter. En massa småstrul hela vägen var det och vi gjorde många timmar i garaget veckan innan start.

Väl på plats så såg förutsättningarna bra ut, med jättefina vägar som växlade i snabbt och brett till vägar med grässträng i mitten och även vädret verkade bli hyfsat också.
-Ja faktiskt så var nog dom här vägarna dom bästa under året för vår bil. Den versionen av bil vi kör har lite mindre ork än dom flesta nyare bilarna som våra konkurrenter har och då vill jag ha lite krokigare vägar, säger Tommy

Direkt från start kände Tommy att rytmen var bra fast det var otroligt halt. Personer inne på sträckan hade klockat Tommy sombland dom snabbaste efter ca 5km. Men när det var ca 4km kvar till mål så small det till i bakaxeln, vilket man trodde var entrasig drivaxel först.
- Vi kom i full fart upp mot ett krön och i luften växlade jag ner och vid landning small det till, säger Tommy.Jag vet inte om det har någon betydelse att vi flög men jag förstod direkt att det var färdigkört.Mycket riktigt så kunde man i mål bara konstatera att det fanns inget mer att göra och man tvingas bryta tävlingen.Så säsongen avslutas på ett väldigt tråkigt sätt och nu skall bilen renoveras till toppskick igen så får vi se vad som händertill nästa år.
- Ja det är ju ett väldigt tråkigt slut på året och den bronsmedalj som vi siktade på försvann allt för fort, säger Tommy.Men jag vill passa på att tacka alla våra samarbetspartners för det gångna året och vi kommer igen nästa år igen hoppas
10-10-12 SM silver till Kristian Johansson
I helgen som gick avgjordes årets Svenska Mästerskap i rally. Kristian Johansson med team låg inför finaltävlingen i Katrineholm på en tredje plats i mästerskapet i klassen Trimmat 4wd. Mats Jonsson var redan klar mästare inför finalen men om platserna där bakom var det tätt.
-Vi visste att om vi gjorde en bra tävling så hade vi goda chanser att nå silver medaljen i mästerskapet så detta var vår målsättning när vi begav oss mot Katrineholm, berättar Kristian.

Tävlingen fick inte bästa tänkbara start för Kristian med co-driver Fredrik Livh som inte fick till det rätta flytet på första sträckan och tappade dyrbara sekunder till J.Wigren som man var tvungen att vara före för att nå silvret.

På transporten till andra sträckan för dagen tvingades dock tyvärr Wigren att bryta första etappen av tävlingen med turbo problem.
-Vi körde förbi Wigren på transporten men fick också reda på att han skulle starta om tävlingen efter servicen så ingenting var klart utan vi var tvungna att köra på i ett högt och stabilt tempo för att nå silvret, säger Kristian.

På de följande sträckorna fick Kristian upp ett mycket bra tempo och man satte många mycket bra tider så inför servicen låg man på en andra plats i klassen och tillika i mästerskapet.

Inför andra etappen av tävlingen var det lite nervöst och fortfarande var ingenting klart. Wigren startade om tävlingen och för att nå silvret fick inte Wigren klättra för många placeringar och Kristian och Fredrik fick inte göra några misstag.
Detta gjorde man inte heller utan Krisitan fortsatte i ett högt och stabilt tempo så när killarna tillslut nådde slutmålet kunde man inte bara inkassera andra platsen i tävlingen utan även ett SM-silver i sin debutsäsong i klassen.

-Fantastiskt roligt och en oerhörd lättnad efter allt slit. Vi har haft en del problem under året men nu betalade det sig ordentligt, berättar Kristian.

Kristian Johansson Rally Team, www.kjmotorsport.se
10-10-11 Jobbig dag för Sveriges Yngsta
Team Mattias & Marcus - Sveriges Yngsta Rallyteam såg fram emot finaltävlingen i Rally SM. Grabbarna och hela teamet hade en vision på en framstående placering, men detta skulle gå i kras dessvärre. Tävlingen kördes i Katrineholm och sträckornas karaktär var väldigt speciella...och luriga!

Ända fram tills SS3 så hade teamet ett bra tempo i tävlingen, 3a inför SS3 där det gick snett på ett ställe. Motigt!
Mattias Adielsson: Jag och Marcus bestämde oss för att behålla samma flyt i tävlingen, vi hade inga planer på att backa av eller sakta ned, vi kör våra linjer. Rallyt till sträcka nr 3 gick väldigt bra och jag kände att vi hade ett underbart flyt som det ska va!
På SS3 slår vi i en brunn på innern i en vänstersväng, som många tycks varit på tidigare...Vi tvåhjular och allt går så snabbt så jag har ingen chans att styra emot.

Detta blev nog sista tävlingen för i år och i höst jobbas det för fullt inför 2011 års säsong. Nordenbergsskolans Motorsportgymnasium fixar som vanligt ihop rallybilen inför nästkommande äventyr som vi i nuläget inte vet vad blir. Vi kan bara säga såhär; rally har en baksida som vi kanske har sett lite för mycket av detta året, nya tag mot nästa säsong!

Team Mattias & Marcus - Sveriges Yngsta Rallyteam är på gång!
www.adielssonmotorsport.com
10-10-11 Viktor Henriksson svensk mästare
Lagom fort
Viktor Henriksson, i sin OMSE byggda och sponsrade Ford Fiesta R2, blev på lördagen svensk junior mästare i rally. Mästerskapet säkrades med en andraplats i den avslutande KMK trofén. Av de fem deltävlingarna segrade Viktor i tre.

Lördagens tävling bestod av 4 specialsträckor som kördes två gånger med mellanliggande service. På det första varvet hade Viktor problem med överhettade bromsar. "Ibland hade jag nästan ingen broms alls" berättade Viktor under serviceuppehållet.

Efter målgång var det en glad mästare som medgav att han nog hade kört med lite extra marginal för att undvika onödiga risker.
I klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar slutade Viktor i sin 1600cc bil på en total tredjeplats. Han besegrades endast av två bilar med 2000cc motorer.
- "Nog är det roligare att bli mästare and trea i hårdare konkurrens" kommenterade Viktor efteråt.
Viktor skall under november månad besöka M-sport i England för att få testa en Ford Fiesta Super 2000, en bil som står högt på önskelistan för 2011.

Junior-SM.
1) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, 43.56,6
2) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, + 18,9 sek
3) Jonas Brinkemar, Horndals MK, Ford Fiesta ST, + 32,5
4) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, Ford Fiesta, + 41,3
5) Niklas Solenö, Katrineholms MK, VW Golf Mk III, + 4.06,0 min
6) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, + 8.12,5

Slutställning SM.
1) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, 120 poäng
2) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, 120
3) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, 84
10-10-10 Stark inledning av Ramona och Miriam i SM-finalen
Ramona och Miriam kom till Katrineholm rejält revanchsugna efter en hittills problemfylld SM-säsong. De diffproblem som orsakade att de tvingades bryta i Trollhättan var nu åtgärdade (fel på mjukvaran i
diffboxen), plus att de fått en ny settning på stötdämparna från Öhlins. – Nu gick bilen riktigt bra, och vi såg verkligen fram emot att göra en bra avslutning på säsongen. Ramona och Miriam lade sig genast in i den tighta topp 5-striden, och efter SS3 låg de enbart 4,5 sekunder efter Joge på fjärde plats och 14 sekunder efter Hans-Erik Weng på tredje plats. –Vi hade gjort stora ändringar med både stötdämpare och fjädring, och för varje sträcka lärde vi känna bilens nya egenskaper mer och mer och kunde attackera hårdare och hårdare. På SS3 satte tjejerna fjärde bästa tid, två sekunder före Joge. På SS4 låg Ramona och Miriam och nosade på en 3:e bästa tid men tappade 8-10 sekunder på ett motorstopp vid ett vägbyte.

Ytterligare en incident på SS6 gjorde att Ramona och Miriam halkade ned kraftigt i resultatlistan. –Vi fick genomslag i ett vägbyte och tappade fäste, varav vi snurrade ett halvvarv. Det var branta diken på båda sidor av den smala vägen, så det tog ca 20 sekunder innan vi kom igång igen, säger Ramona och Miriam. Därmed vad chanserna för någon framstående placering borta. - Dessutom slog en sten sönder bromsslangen på vänster bakhjul på SS8, så vi tappade ytterligare tid, säger Ramona och Miriam. Totalt halkade de ned på en 9:e plats i klassen.
-Synd på misstagen givetvis, men vi tar med oss det positiva faktum att vi nu fått bra ordning på chassieinställningarna och att diffboxen fungerar igen – och att vi är med och slåss när det fungerar, säger Ramona och Miriam.

Vann gjorde P-G Andersson före Hans-Erik Weng och Jimmy Joge. Därmed tog Jimmy Joge med co-driver John Stigh hem SM-titeln totalt. –Stort grattis till Jimmy och John för en mycket välförtjänt SM-titel! hälsar Ramona och Miriam
10-10-10 Fredrik Åhlin flög längst i rally-SM-finalen
Finalen för rally-SM kördes i skogarna kring Katrineholm, ett kompakt upplägg med 4 sträckor som skulle köras två gånger.

Endast en guldstrid var avgjord, Mats Jonsson och hans 16:e SM-guld, men i de andra klasserna var det fortfarande en öppen fråga vem som skulle få kalla sig för Svensk Mästare 2010.

Fredrik Åhlin fanns på plats med sin Subaru Impreza, dock inte för att köra om någon pallplats i SM eftersom han inte kört alla deltävlingar tidigare under året.

Teamet testade dagen innan och var mycket nöjda med inställningarna ”- Vi hittade en bra inställning som verkligen passar min körstil, så det känns topp så här innan start” berättar Fredrik.

En strålande höstdag väntade på SM-starfältet. Första sträckan på en mil var ett snabbt uppvaknade för teamen. Här visade PG Andersson sin VM-klass direkt och var totalsnabbast med sin Grupp N-bil.

Fredrik och kartläsaren Håkan Jacobsson öppnade riktigt bra, andra bästa Grupp N-bil efter PG och fyra totalt på sträckan visade att de hade funnit en bra inställning på bilen.
- "Vi hade ett högt tempo och kul att det stämde så bra redan på första sträckan säger Fredrik”

Farten ute i skogen var hög eftersom många team jagade chansen att vinna ädlare valörer av SM-medaljer i de olika klasserna.

Ett krön i kombination med en notmiss satte stopp för Team Åhlin för dagen, efter dagens längsta hopp landade de dock på vägen men tyvärr så vek sig bärarmen och ett tvärkast ner i diket gjorde att det var slutkört för denna gång.
- 2Trots min avåkning så är denna sträcka en av mina favoritsträckor. Nu har jag den hårda vägen fått lära mig vikten av att gradera krön. Inget ont som inte har något gott med sig. Det kändes tungt att inte kunna fullfölja rallyt” säger Fredrik.

Team Åhlin Motorsport satsar på en komplett SM säsong 2011.

Nu väntar Spanien och världsfinalen i Pirelli Star Driver Shootout för Fredrik Åhlin.
- "Nu jobbar jag på att få till ett rejält träningspass i en Ford Fiesta innan det smäller i Spanien, och min tränare har dessutom gett mig ett specialträningsprogram för min högerfot! Det här ska bli hur kul och spännande som helst” säger Fredrik.

Ford Fiesta är bilmodellen som kommer att användas under världsfinalen för de 16 finalisterna. Tävlingen körs om två veckor i samband med den spanska VM-rally-deltävlingen.
10-10-10 KMK trofén slutade tidigt för Joakim Längberg
Efter en stabil start på tävlings första tre sträckor tvingades Joakim Längberg kasta in handuken då koppling slutat fungera.
- Det känns riktigt trist att få bryta denna tävling, det är alltid något visst med SM-finalen, säger Jocke Längberg

Vår hemsideadress är www.langbergmotorsport.se och där följer du teamet på nära håll.

10-10-10 Svenska mästarna 2010 korade
Rally-SM 2010 avslutades med KMK-Trofén i Katrineholm under lördagen. VM-åkaren Per-Gunnar Andersson, som gjorde ett inhopp i mästerskapet, var snabbast i den sista deltävlingen och hyllades tillsammans med fem guldmedaljörer efteråt.

Fyra av fem SM-titlar fördelades i årets sista deltävling. En var redan klar, den säkrade veteranen Mats Jonsson, Forshaga MC, redan i Västrallyt i Trollhättan. Jonssons triumf i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen var värmlänningens 16:e i karriären.

Kampen om övriga titlar blev händelserik och dramatisk. Som exempel kan nämnas göteborgaren Leif Peterson, som på sin väg mot tredje raka guldet i Trimmat 2WD, snurrade, åkte av och rullade!

Rullningen, som ställde till hans Toyota Corolla ordentligt, skedde på tävlingens sista sträcka och inte ens med målrampen i sikte vågade Leif och kartläsaren Toni Sundkvist ta emot några gratulationer.
- Får vi inte igång bilen och tar oss fram till tidkontrollen är det kört, sa Peterson.

Den gick igång och duon kunde kvittera ut guldet.
Jimmy Joge, SMK Motala, styrde mot sitt fjärde SM-guld i karriären i KMK-Trofén. Den här gången kom triumfen i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen.
- Jag har kört på säkerhet i dag. Guldet var viktigare än klassegern, konstaterade han efteråt.

Liksom Joge hade Nils Fransson från Vännäs MK guldläge inför den sista deltävlingen. Hans titeldrömmar såg emellertid ut att försvinna i takt med att han körde sönder två drivaxlar på sin Ford Fiesta. Men marginalerna var på Franssons sida och han kunde erövra sin första SM-titel i karriären.

Utöver guldet bland seniorerna blev Fransson också trea i junior-SM där guldet gick till Victor Henriksson, MK Speed, med minsta möjliga marginal.

Resultat.
Rally-SM, KMK-Trofén, Katrineholm 9 oktober.
1) Per-Gunnar Andersson, Årjängs MK, Mitsubishi Lancer Evo IX, 40.19,3
2) Mikael Lindqvist, Östgöta BF, Ford Focus WRC, + 30,4 sek
3) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer Evo X, + 1.14,0 min
4) Kristian Johansson, Kinds MK, Mitsubishi Evo 6,5 WRC, + 1.21,7
5) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Lancer Evo IX, + 1.23,5
6) Markus Hällbo, Säters MK, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.33,1
7) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 1.40,9
8) Anders Jonasson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1.58,5
9) Björn Adolfsson, KAK Motorsport, Skoda Octavia, + 2.04,2
10) Cemoni Ohlson, Team Skogsåkarna, Mitsubishi Lancer Evo VII, + 2.06,4

Trimmat 4WD.
1) Mikael Lindqvist, Östgöta BF, Ford Focus WRC, 40.49,7
2) Kristian Johansson, Kinds MK, Mitsubishi Evo 6,5 WRC, + 51,3 sek
3) Björn Adolfsson, KAK Motorsport, Skoda Octavia, + 1.33,8 min
4) Daniel Lundberg, Skepptuna MK, Mitsubishi Lancer, + 2.33,9
5) Anders Kärnede, Älvsbygdens MK, Mitsubishi Lancer Evo III, + 3.56,2
6) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus WRC, + 8.53,4

Slutställning SM.
1) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort wrC, 57 poäng
2) Kristian Johansson, Kinds MK, Mitsubishi Evo 6,5 WRC, 47
3) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus WRC, 46

Otrimmat 4WD.
1) P-G Andersson, Årjängs MK, Mitsubishi Lancer Evo IX, 40.19,3
2) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer Evo X, + 1.14,0 min
3) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.23,5
4) Markus Hällbo, Säters MK, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.33,1
5) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 1.40,9
6) Anders Jonasson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.58,5

Slutställning SM.
1) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo IX, 56 poäng
2) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, 35
3) P-G Andersson, Årjängs MK, Skoda Fabia S2000/Mitsubishi Lancer Evo IX, 30.

Trimmat 2WD.
1) Johan Holmberg, Gotlands MF, Toyota Corolla, 42.58,6
2) Jimmy Olsson, Storfors MK, Volvo 940, + 16,3 sek
3) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, + 28,5
4) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, + 58,0
5) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, + 1.16,9
6) Krister Nordlund, Skepptuna MK, Volvo 940, + 1.40,1

Slutställning SM.
1) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, 134 poäng
2) Johan Holmberg, Gotlands MF, Toyota Corolla,130
3) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta ST R2, 97

Otrimmat 2WD.
1) Jonas Brinkemar, Horndals MK, Ford Fiesta ST, 44.29,1
2) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, + 8,8 sek
3) Mattias Wennman, Rasbo MK, Ford Fiesta ST, + 30,2
4) Robert Eriksson, Eskilstuna MK, Renault Clio Sport, + 53,8
5) Torbjörn Westerlund, Sollefteå RRC, Ford Fiesta, + 58,5
6) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, + 7.40,0 min

Slutställning SM.
1) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, 104 poäng
2) Torbjörn Westerlund, Sollefteå RRC, Ford Fiesta, 92
3) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta, 84

Junior-SM.
1) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, 43.56,6
2) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, + 18,9 sek
3) Jonas Brinkemar, Horndals MK, Ford Fiesta ST, + 32,5
4) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, Ford Fiesta, + 41,3
5) Niklas Solenö, Katrineholms MK, VW Golf Mk III, + 4.06,0 min
6) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, + 8.12,5

Slutställning SM.
1) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, 120 poäng
2) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, 120
3) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, 84

För fler resultat – se www.rallysweden.com/sm
10-10-09 Mikael Lindqvist segrare ur SM-finalen i rally
Efter åtta mycket tuffa sträckor kunde Mikael Lindqvist vinna WRC-klassen i KMK trofén, som avgjordes under lördagen i skogarna runt Katrineholm.
- Under förmiddagen var det lite dåligt fäste, men efter lunch och service gick allt mycket bättre och vi vann tre av de fyra avslutande sträckorna totalt, säger en nöjd Mikael Lindqvist.

Trots den fina prestationen räckte inte resultatet till någon medalj i rally-SM detta år.
- Det känns riktigt skönt att ha avslutat rally-SM såhär bra, nu ser vi fram emot sista deltävlingen i öppna östgöta mästerskapen, där vi vill försvara den ledning vi har, säger Mikael Lindqvist

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-10-09 P-G Andersson kammade hem överlägesen seger i SM-finalen i Rally - Tog SM brons trots start i endast två deltävlingar!
Per-Gunnar "P-G" Andersson och hans co-driver Anders Fredriksson fanns på plats i Katrineholm och körde SM-finalen i rally, KMK Trofén.
- "Eftersom vi inte har kört SM i år, var vi inte med och slogs om någon SM-titel. För oss handlade det om att köra och ha kul" skrattar P-G.

De hade inte bara kul, utan duon visade sin styrka som VM-åkare. Trots att de startar i en motorsvagare fyrhjuldriven otrimmad bil, kammade de hem totalsegern och utklassade näst intill de trimmade bilarna.

De fyra första sträckorna kammade de hem alla sträcksegrar i. Efter servicen kördes sträckorna om en gång:
- "På första sträckan efter servicen, gick det bra, men då var Wigren riktigt snabb. På sjätte sträckan kom vi ifatt två föråkare som åkt i diket. Det var rätt obehagligt, eftersom vi höll på att köra på en av killarna. På de två sista sträckorna, slog vi av lite på tempot.

Tack vare sin starka insats, lyckas P-G och Anders med den enastående bedriften att kamma hem en bronsplats i SM. Det trots trots att de bara startat i två av de fem deltälfingarna i årets SM. Första deltävlingen ingick nämligen i Rally Sweden och även där kammade de hem full poäng:
- "Va, blev vi trea i SM" säger P-G förvånat "Kan man bli det med bara två körda sträckor?! Men det var verkligen en kul bonus idag" skrattar P-G mycket nöjt.

Årests svenska mästare i fyrhjulsdrivna otrimmade klassen blev Jimmy Joge, före Patrik Johansson och trea slutade som sagt P-G Andersson.

Vann rallyt gjorde P-G och Anders med 30,4 sekunder före Mikael Lindqvist i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen. Trea totalt blev Hans-Erik Weng. I den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen vann P-G och Anders med 1 minut och 14 sekunder före Hans-Erik Weng och trea blev Jimmy Joge.

Mer info, hittar du på www.pgandersson.se där vi följt vi rallyt, sträcka för sträcka.

KMK trofén totalt
1. P-G Andersson 40:19,3

2 Mikael Lindqvist 40:49,7 +30,4
3. Hans-Erik Weng 41:33,3 +1:14,0
4. Kristian Johansson 41:41,0 +1:21,7
5. Jimmy Joge 41:42,8 +1:23,5

KMK Trofén Fyrhjulsdrivna otrimmade klassen
1. P-G Andersson 40:19,3

2. Hans-Erik Weng 41:33,3 +1:14,0
3. Jimmy Joge 41:42,8 +1:23,5
4. Markus Hällbo 41:52,4 +1:33,1
5. Thomas Thunström 42:00,2 +1:40,9
6. Anders Jonasson 42:17,8 +1:58,5
7. Jocke Carlström 42:24,7 +2:05,4
8. Ramona Karsson 42:48,0 +2:28,7
9. Cemoni Ohlsson 42:25,7 +2:06,4
10. Cindy Brüggerman 46:01,1 +5:41,8
10-10-07 Victor laddar för SM-finalen
Nu på lördag körs sista deltävlingen i Rally-SM 2010 i Katrineholm.
Victor och teamet har förberett sig grundligt inför lördagens tävling där Victor har en stor chans att bärga JSM-guldet.
- "Man kan inte ta ut något i förskott i det här gänge"t säger Victor "men vi ska göra vårt yttersta och främsta uppgiften är att säkra JSM-guldet. Det finns inget att göra åt Leffe Petterson och Johan Holmberg i trimmat tvåhjulsdrivet med sina motorstarkare bilar men det vore skoj att även säkra bronspengen i klassen."
- "Jag känner att jag har kvar VM-tempot efter Finland så det ska bli att åka av, och det ska bli skoj att få åka igen i Katrineholm för att det var en bra tävling förra året" avslutar Victor.
10-10-07 Stor Rallyfinalhelg med joker i leken, P-G Andersson går för seger
På Lördag arrangeras finalen av Rally-SM i Katrineholm och det är mycket som står på spel, och med en joker i leken kan allt hända.

Årets final, KMK-Trofén, lockar åter stora mängder av förare som vill kämpa om SM-medaljer och visa upp sig på årets sista stora tävling i rallysverige. Över 50 åkare är till start i SM-klassen. Mäste mästaren, Mats Jonsson, säkrade redan i förra tävlingen segern i trimmat 4WD, men bakom är det upplagt för hård strid om pallplatserna. I otrimmat 4WD har Jimmy Joge guldläge, men till KMK-Trofén har en klar joker anmält sig, och det är vår rallystjärna P-G Andersson som vill avsluta året med att upprepa fjolårets vinst i Katrineholm.

I trimmat 2WD vill gärna Gotlänningen Johan Holmberg, peta bort kungen Leif Pettersson från tronen, och det lär bli en stenhård fight dom i mellan.

Otrimmat 2WD har inför finalen norrlänningen Nils Fransson i topp, som även visat snabbhet under grussäsongen, men Håkan Björkman och Torbjörn Westerlund lär bjuda upp till kamp. I JSM-klassen har Fordåkande Victor Henriksson några poängs ledning över Johan Carlsson, och dessa fortåkande ungdomar lär få ta i för att berga guldet.

Det är 4 sträckor som SM-fältet skall köra 2 gånger och totalt 68 km tävlingssträcka.

I samband med tävlingen kör även en separat klass, International Race, 20 deltagare med blandat utländska och svenska förare, och där i 4WD bla. just den svenska mästaren Mats Jonsson och vana SM-åkaren Johan Rudengren (med hyrd värstingbil från utlandet) valt att starta. Även i den tävlings 2WD-klass återfinns flera snabba åkare som vill fightas mot våra utländska deltagare.

Mellan de 2 etapper som SM och Internationa Race kör under Lördagen, så körs även finalen i Mekonomen Rallycup samt finalen av Södermanland/västmanlands Rally-DM, där ytterligare dryga 80 åkare återfinns, och där det kommer att vara hård kamp om pallplatserna när cupen och DM skall sumeras.

Som avslutning på Lördagkvällen är det prisutdelning och fest för Rally-SM, Top Driver och Mitsubishi Evo Challenge, ett evenemnag som i år lockat fantastiskt mycket folk, hela 375 personer är anmälda och vill fira och hylla alla pristagare.

Redan på Fredag smyger helgens arrangemang igång med anmälan, rekognosering, besiktning och den officiella invigningen med fyrverkeri och presskonferens, och allt händer på Lövåsen Logistk Center i Katrineholm, som även är centralpunkt när första tävlande, som just är P-G Andersson, åker iväg Lördag morgon kl.9.00

Så varmt välkomna till Katrineholm och en fartfylld Fredag/Lördag 8-9 Oktober.

Webbsida: www.kmk.nu/sm2010
10-10-07 SM-final i Rally nästa för Kristian
Lördag 9/10 är det dax för final tävlingen i rally SM 2010 och Kristian Johansson med team står laddade till tusen.
Målet för tävlingen blir att säkra tredjeplatsen totalt i SM men även att försöka hoppa upp en placering och en åtråvärd silver medalj.
Utan tvekan vill vi vinna tävlingen säger Kristian sedan får vi se hur långt det räcker i medalj striden. Som det ser ut nu sår är det fördel Wigren men vi kommer kämpa in i mål lovar Kristian.

Kl 16.00 på Lördag har vi svaret när "krut röken" lagt sej över Katrineholm.

Ni kan följa teamet på bloggen www.kjmotorsport.se
10-10-07 Tommy kör för SM-brons
Efter några intensiva veckor där man pendlat mellan hopp och förtvivlan i sitt letande efter felet på motorn är bilen reparerad och klar. Att hitta felet var inte så lätt som man trodde, men till slut hittade man felet och som tur var blev det inte så kostsamt som man befarat från början.
-Nej det var faktiskt bultarna till topplocket som sträckt sig och därmed så höll inte blockpackningen tätt, säger Tommy. Det är ett ganska vanligt fel på Mitsubishi har vi fått reda på.

Nu är man dock tillbaka på banan igen och har gjort ett kortare test och allt känns bra. Man kommer under torsdagen göra klart för avfärd mot Katrineholm på fredag morgon. Man kommer sedan under fredagen köra igenom sträckorna 2 ggr för att göra sk noter, som är en exakt beskrivning av vägen i detalj.
-Ja att få till noterna är nästan viktigare än att kunna köra fort, säger Tommy. Har man inte bra noter så kommer man inteatt slås i SM toppen. Det kan vara skillnaden mellan topp 3 och kanske topp 15.

Man har inför den avslutande tävlingen goda chanser att knipa SM-brons och om man placerar sig på en 5:e plats i klassen är bronset deras. Men motståndet är bra och det är inte någon lätt uppgift man har.
-Nej både Jimmy Jogeoch Patrik Johansson har visat storform dom sista två tävlingarna, sedan kommer även VM-föraren P-G Andersson med det gör det inte enklare, säger Tommy. Men kanske det är vår tur att ha lite stolpe in denna gång, men som sagt är motståndet tufft. Det är väl säkert 5-6 förare till som vill blanda sig i striden om bronset så det är bara att ställa sig upp och köra för allt vad tyget håller.Under hela tävlingen kommer Tommy att försöka uppdatera sin blogg. Följ teamet på www.teamslirej.blogspot.com
10-10-06 KMK Trofén på lördag är nästa rally för Pelle Sääv
På lördag är det dags för nästa rallytävling för Pelle Sääv och teamet NH SUPER 2000. Pelle Sääv har valt att tävla i den internationella klassen där inga poäng i Rally-SM räknas. De har dock möjlighet att tävla om totalsegern i tävlingen.

Det har varit bråda dagar för teamet inför KMK-Trofén. I den förra deltävlingen i Rally-SM åkte Pelle Sääv av vägen och slog runt. Bilen har varit hos en plåtslagare och bl a taket har bytts.
- Det känns som om grabbarna har jobbat dygnet runt i verkstaden. Det var länge oklart om vi skulle hinna få allt färdigt, men nu känns det som vi kommer väl förberedda, säger Pelle Sääv.

Under torsdagen kommer ett test att köras för att sedan från fredag lunch börja träna inför tävlingen.
- Vi är mycket revanschsugna efter rullningen i Väst-Rallyt, och nu ska vi köra för seger, som vanligt blir det full attack från första metern, säger Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-10-06 Nyman tillbaka i RallySM
SM Guld i otrimmat 4wd 2009. Med ett långt uppehåll från SM är Jocke äntligen tillbaka i startfältet. I helgen avgörs 2010 års RallySM. Platsen är Katrineholm och tävlingen körs under lördagen den 9/10. Det innebär att Jocke t.o.m lördag eftermiddag kan titulera sig svensk mästare innan de nya mästarna koras.

Men Jocke kan inte hålla sig från finalen utan har anmält sig för att deltaga i rallyt med en Ford Fiesta Flexifuel. Det var 2år sedan Jocke tävlade i 2wd vilket ska bli oerhört spännande och se ifall farten sitter kvar i kroppen efter två år i 4wd. Under torsdagen kommer teamet att mappa bilen samt göra ett test för att komma väl förberedd till start.

Fredagen tillbringar Jocke och Bosse ute på sträckorna för att skriva noter medans teamet besiktar bilen för att sen på kvällen ha presskonferens.
-"Jag är otroligt taggad för helgens övningar och det känns jätteroligt att få köra igen då 2010 års säsong har varit väldigt speciell med få tävlingar och en del strul. Att sätta mig i fiestan igen känns också motiverande för att se hur man står sig idag gent emot för 2 år sedan" Jocke

www.jockenyman.com
10-10-06 Längberg klar för final
Joakim Längberg kör finalen i Rally-SM Nu är det dags för årets final i Rally-SM. Joakim Längberg åker på lördag tävlingen i Katrineholm. - Vi har ingen medalj i sikte, men en final är alltid en final, säger Jocke Längberg. I den förra deltävlingen av Rally-SM låg Jocke Längberg på fjärde plats i klassen när han tyvärr tvingades bryta. - Det var riktigt surt att inte ta sig i mål, men vi drabbades av ett fel i bakaxeln så det var inte så mycket att göra, säger Jocke Längberg. KMK Trofén i Katrineholm kommer att bli en riktig folkfest. Arrangören har jobbat hårt med alla kringarrangemang och förväntar sig en stor publik. Redan klockan nio ger sig första bilen ut på specialsträckorna som är fyra till antalet. Efter servicen mitt på dagen körs ytterligare ett var på samma bana. Första bil beräknas vara i mål kl 15,30 -Vi kör helt utan press och ska verkligen visa att vi kör för en topp placering, avslutar Jocke Längberg. Vår hemsideadress är www.langbergmotorsport.se och där följer du teamet på nära håll
10-10-06 Mikael Lindqvist kör för seger i SM finalen i rally
På lördag kör Mikael Lindqvist för seger i KMK Trofén.
- Vi kör för seger i KMK Trofén, säger en bestämd Mikael Lindqvist.

KMK Trofén är den sista deltävlingen i årets Rally-SM. Tävlingen avgörs på fyra olika specialsträckor som kommer att köras två gånger. Starten är kl nio på morgonen och första bil beräknas vara i mål kl 15.30.

Mikael Lindqvist har en teoretisk möjlighet att vinna bronsmedaljen.
- Om vi vinner tävlingen och de andra resultaten går vår väg har vi chansen på medalj, förklarar Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-09-29 Det största sportevenemanget som arrangerats i Katrineholm i modern tid
Vi har förbättrat och förfinat fjolårets koncept och ser nu fram mot en spännande final. Den stora nyheten är att start & mål förläggs till Lövåsenområdet där en 30 000 kvm stor yta bredvid Mekonomen har grusats. På ”Logistik Center” kommer ca 200 rallyteam att ha sin bas samt att det finns ett restaurangtält och en marknadsgata där.

Vi räknar med rekordpublik. Vi tror aldrig att det har varit så många människor som kommit från hela landet för att besöka Katrineholm under en helg. Vi räknar med att 10 000 personer besöker Lövåsen under fredag-lördag samt att ca 25 000 tittar på rallyt ute på specialsträckorna.

Audi firar 30 år med quattro
Audi firar i år 30 år med fyrhjulsdrift, quattro, och rally har varit en stor del av bilmärkets framgångsformel. Under SM-finalen kommer detta att märkas genom att Stig Blomqvist kommer att vara på plats med en likadan Audi som han blev världsmästare med 1984. Stig kommer under lördagen att köra med bilen på specialsträckorna 1 och 5.
10-09-19 Tävlingsledningen vill göra några förtydliganden som gäller för KMK-Trofén 8-9/10.
Ordinarie anmälningstid för SM-tävlingen är stängd, men det går att efteranmäla sig enligt ordinarie anmälningsfunktion (Raceconsulting.com), och ingen efteranmälningsavgift tas ut. Det finns i dagsläget inget fastlagt datum för sista tidpunkt för efteranmälan. Detta kommer att publiceras när detta blivit fastställt.

Ang. KMK-Trofén International Race, så har tävlingsledningen bestämt att det är fritt för svenska förare att anmäla sig till den tävlingen. Givetvis går det EJ att erhålla SM-poäng i den tävlingen, och att den tävlingen startar efter SM-fältet. Tävlingen körs efter samma upplägg som SM-tävlingen (ej däckkrav) enligt tilläggsregerna publicerade för KMK-Trofén 8-9/10 20010, och att det bara finns två klasser, 2WD & 4WD.

Sista anmälningtid är satt till 1/10.

10-09-06 Lyckad helg för Henriksson i Trollhättan tillslut
Det blev en lyckad helg för Viktor Henriksson i Trollhättan tillslut.
- "Vi började bra men vi hade ganska tidigt problem med väghållning på bilen och vi gjorde allt för att få bilen att bli bättre. Vi ändrade en hel del på stötdämparna och sänkte bilen bak och fick den mer följsam. Inför dag två hade vi en skön lednig i JSM men målet var att knipa Joakim Rydholm som låg på en tredje plats. Vi Hade någon kris i en sväng där jag hörde av folk att jag skulle köpa mig en lott. Men ibland måste man ha turen på sin sida. Det blev en sekund strid ända in på sista sträckan där vi fick till en kanon körning och Joakim fick en punktering. Tredje platsen kändes riktigt skön och seger i JSM var det viktigaste. Åt Leif Pettersson och Johan Holmberg var det inget att göra åt. Jag försökte med tappade framförallt på dem snabba sträckorna. Det känns att tävlingen i finland satt i ryggen och tempot fans i kroppen direkt. Nu laddar vi för framtiden och jag hoppas på mer utlandsstarter då vi leder VM fortfarande trots vi inte körde tyskland" sammanfattar Viktor Henriksson
10-09-05 Tommy Vestlund fick kasta in handduken i helgen
Då tävlingen startade på fredagskvällen var hela teamet taggat inför höstupptakten. Man hade kört igenom alla sträckorna 2 ggr och Trollhättan visade upp vägar av högsta kvalité.
På den inledande specialsträckan var Tommy 3:a i klassen trots en ganska grov miss. Nu skulle inte tävlingen avgöras där utan från och med sträcka 2 så började allvaret i skogarna runt Trollhättan.
På sträcka 2 hade Tommy svårt att hitta någon rytm i körningen och tyckte det vara otroligt halkigt.
- Bilen bara ställde sig på tvären och det kändes som att köra på is, säger Tommy och fortsätter. Jag tror nog att dom flesta kände lika dant, men jag fick inte till det alls. Bromsade flera ggr in mot svängarna och…. nej de blev bara skit, säger Tommy.

Tommy´s känsla var rätt, för tiden räckte inte till någon bättre placering och Tommy fick stryk med hela 11 sekunder av överraskningen Hans Erik Weng. Inför den 3:e specialsträckan försökte man köra renare linjer och inte sladda så mycket men känslan i bilen var konstig.
- Ja jag kom på mig själv att jag inte lyssnade på vad Fredrik sa ens, och det är inte någon höjdare om man skall försöka åka fort, säger Tommy. Det går inte att hålla på och göra flera svängar i varje kurva. Man måste vara otroligt bestämd och bara bromsa en gång in mot svängarna, annars får man storstryk.

Inför dagens sista sträck så var Tommy lite arg på sig själv och lyckades vara klassbäst. Men detta var återigen på en sk. Super Specialsträcka som man inte kan kapa speciellt mycket tid. Inför lördagen sattes nya bakdäck på för att få bättre fäste bak och Tommy sa att nu var det bara att försöka hitta rytmen i körningen. Men direkt efter start så prutar det kylarvatten upp på framrutan och Tommy förstod att något var fel med motorn.
- Ja när något sånt sker så förstår man längst in att det inte är rätt, men man hoppas i alla fall, säger Tommy. När vi hade några kilometer kvar började motortemperaturen stiga och jag saktade ner och skulle svänga åt sidan, när Fredrik sa att vi då hade bara 1 km kvar till mål, säger Tommy.

Men väl där så var det bara att kasta in handduken då motorn kokade och kylvattnet försvann. Lite tråkigt då körningen stämde bättre nu och trots att man nästan stannade så var man bara 11 sekunder efter snabbaste i klassen.
Troligtvis har blockpackningen gått sönder. Så nu är det ovisst om man kommer till start till nästa tävling i Katrineholm. Är det bara packningen så går nog det men annars får nog man står över tävlingen.
10-09-05 Fredrik Åhlin bröt i SM deltävlingen
Fredrik och hans kartläsare Håkan Jacobsson var laddade inför Västrallyt, efter vinsten i Pirelli Star Driver Shootout var dom ”taggade” till tusen inför helgens rally SM.

Det var ett stort startfält i den otrimmade klassen 4wd med många snabba ekipage som var minst lika ”hungriga” att slåss om topp placeringar i SM klassen. Rallyts fredags etapp inledes på folkrace banan i Trollhättan där det samlades en stor publik för att heja fram SM fältet.

Fredrik fick en snurrig start på rallyt;
- ”Jag kom lite för snabbt på en vinkel och var tvungen att hålla kvar på bromsen och sen var det bara för sent att omsätta in i vinkeln och då blev det en lätt snurrning och backning innan vi kunde fortsätta, berättar Fredrik”.

Runt en fem sekunder försvann och det är mycket tid i det uppskruvade tempo som visade sig bli under hela rallyt. Det hade snackats en hel del om klassikern, Kabelvägen och det var ingen som var i närheten av Kenneth Bäcklunds rekord, Fredrik och Håkan var nöjda med sin tid men inte med bilen.
- ”Jag fick inte med mig bilen på det sättet som min körstil kräver, bilen stod på tvären mest i varje kurva och det kändes frustrerande säger Fredrik”

Rallyts andra etapp kördes under lördagen, förarna lovordade dom fina sträckorna och det var många som hade problem med fästet. Fredrik och Håkan kom igång ganska bra, men Fredrik tyckte inte att han kunde få flytet i körningen utan det sladdade helt enkelt för mycket.

Det var inte en sladd som satte stopp för teamet utan en notmiss som blev en stenmiss, Fredrik som gjorde sina egna noter för andra gången, missade en sten i innerkurva och den träffade så oturligt att framhjulet vek sig ett par kilometer senare och dom var tvungna och parkera för denna gång.
- ”Tur i oturen, hjulet vek sig efter ett lyft och när vi landade vek sig bara hjulet, det hade kunnat slutat mycket värre, säger Fredrik”.
Så teamet har nu bestämt sig för att lägga fokus på att test och inställningar istället för att köra en tävling till innan nästa SM deltävlingen i Katrineholm.

Det fanns tre vinnare i Västrallyt, Jonas Wigren som tog sin första totalseger i SM sammanhang, Jimmy Joge som gjorde en heroisk insats och otrimmat 4wd genom sin fantastiska körning på framförallt sista sträcka och Mats Jonsson som ”klippte” till med ett 16 SM Guld!
10-09-05 Rally-SM i Trollhättan kämpigt för Ramona och Miriam
Rally-SM i Trollhättan visade sig bli kämpigt från start för Ramona och Miriam. Bilen betedde sig mycket märkligt och opålitligt från start, och orsaken visade sig vara diffproblem. Ibland gick bilen över till bakhjulsdrift och gjorde så att tjejerna fick sig en del otrevliga överraskningar.
- Plötsligt kunde bakvagnen bara slängas ut i kurvorna, men vi kämpade på ändå, dock med ett rejält sänkt tempo. Tjejerna lade sig på en 7:e plats av de 19 startande i Gr.N. - SS9 bestämde vi oss dock för att kasta in handduken, då det kändes som att diffen hade lagt av helt och hållet. Bilen vinglade över hela vägen, och kunde inte dra ur sig ur kurvorna. Det kändes alltför riskabelt att köra så vi bestämde oss för att bryta tävlingen. Känns riktigt tråkigt givetvis, men givetvis kommer vi nya tag! Vi gratulerar de övriga Gr.N-ekipagen till en riktigt strong körning, där det var Jimmy Joge som tog hand om segern efter en häftig fight med Jerker Axelsson, Patrik Johansson och Thomas Thunström, säger Ramona och Miriam.
10-09-05 Joakim Längberg bröt Västrallyt
Det blev ingen lyckad comeback i Rally-SM för Joakim Längberg.
- Vi bröt rallyt när det var två sträckor kvar att köra. Jag hörde missljud från bakaxeln i målet på den nionde sträckan och då bröt vi tävlingen, säger Jocke Längberg.

Längberg låg på fjärde plats i klassen när de bröt rallyt.
- Bilen går fantastiskt bra med etanol som bränsle och jag har mycket mer effekt än tidigare. Nu blir det hem och titta igenom hur bakaxeln ser ut och vi hoppas att vi snart är tillbaka igen, avslutar Joakim Längberg.

Vår hemsida finner du på www.langbergmotorsport.se och där följer du teamet på nära håll.
10-09-05 Koppling grusade Mikael Lindqvist segerchanser
- Vi hade ledningen efter fredagens etapp och allt såg ut som det var vårt rally, säger Mikael Lindqvist.

Tyvärr blåste motorhuven upp på lördagens första sträcka och sedan fortsatte problemen.

Efter den åttonde sträckan bröt sedan Mikael Lindqvist rallyt.
- Kopplingen gav upp så vi kunde inte fortsätta. Det är så frustrerande för vi har farten för att kunna vinna, förklarar en bedrövad Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-09-05 Pelle Sääv bröt Rally-SM i Trollhättan
Efter en stabil insats under fredagens etapp, startade lördagen på bästa sätt.
- Vi satte fjärde tid i klassen och bara fem sekunder efter totalsnabbaste. Jag kände det som att vi hade lite till att ge, säger Pelle Sääv.

På den sjätte sträckan hände det som inte fick hända.
- Vi kom lite för fort in i en höger sväng. Jag tappade ut bakänden på bilen i lösgruset och vi sladdade in i en jordvall. Vi slog nog runt ett varv och ett hjul slogs bort. Bilen gick inte att köra därifrån så vi bröt. Kalle och jag är
lite blåslagna men vi mår annars bra, säger Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-09-03 Återkomsten till rally-SM avklarad för Jocke Längberg
Västrallyt, den stora comebacken för Längberg Motorsport och så här långt har allt gått enligt planerna.
- Vi kom för att bygga upp vår fart igen och räknade inte med att hänga med den absoluta toppen, men efter de inlededande första fyra sträckorna är vi ändå med på en femte plats i klassen, säger Jocke Längberg.

Imorgon fortsätter rallyt med start från Trollhättan vid klockan åtta, målgången kommer att ske runt halv fyra imorgon eftermiddag.

Vår hemsideadress är www.langbergmotorsport.se och där följer du teamet på nära håll.
10-09-03 Bra start för Pelle Sääv i Rally-SM
Den tredje deltävlingen i Rally-SM har ikväll startat med fyra specialsträckor. Pelle Sääv har startat stabilt och bra.
- Vi ligger sjua i klassen och det är jag mycket nöjd med inför morgondagen. Den andra sträckan var riktigt hal eftersom det regnade lite precis innan start, där förlorade vi lite tid. Vi satte sedan tredje tid på SS 3 och visade att vi blir att räkna med imorgon, säger Pelle Sääv.

Inför imorgon är Pelle Sääv 16 sekunder efter ledaren Jerker Axelsson och Pelle kommer att gå ut som bil nummer tio, då fältet seedas efter totalplacering.
- Som bil nummer tio blir perfekt imorgon, jag kommer ladda hårt från första metern, avslutar Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-09-03 Ledning i Rally-SM för Mikael Lindqvist
Efter första dagen i Västrallyt, årets fjärde deltävling i rally-SM leder Mikael Lindqvist tävlingen.
- Jag är jättenöjd med starten av tävlingen. Det har varit halt på sträckorna och det har sladdat lite för mycket. Imorgon är en ny dag men jag kommer inte att ge mig, det är bara seger som räknas, säger Mikael Lindqvist.

Mikael Lindqvist leder efter första dagen med nio sekunder före Mats Jonsson. Rallyt fortsätter imorgon och målgången är beräknad till klockan 15.30

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-09-02 Pontus Tidemand till start i helgens Rally-SM tävling
Nu i helgen så avgörs den fjärde deltävlingen i årets SM-serie i rally Västrallyt som körs runt Trollhättan har lockat ett stort startfält att pröva på de snabba vägarna och en av dem är Värmländska rallytalangen Pontus Tidemand

Pontus som vann en trippel i Subaru Cup i förra helgen känner sig laddad för uppgiften att åka grus igen.
- " Skall bli jättekul att köra rally på grus igen, men det var 3 månader sen jag körde grus och då skrota vi rejält i Aurskog-Höland rallyt så tempot kanske inte finns där direkt berättar Pontus"

Pontus klass som är Otrimmat 4WD är den på pappret hårdast klassen i SM med hela 18 st anmälda och med förare som Per-Arne Sääv, Jimmy Joge och hemmaåkaren Jerker Axelsson så kommer det bli hårda kamper.

I helgens tävling kör Pontus en Subaru Cup bil som är en Grupp-N bil men med standard diffar, växellåda och enhetsstötdämpare.
-" Skall göra så gott jag kan att hänga med då bilen inte är helt optimerad för reglementet men först och främst kommer jag få värdefulla mil i kroppen inför NM-finalen i slutet av September och min framtida rallysatsning, förklarar Pontus"

Tävlingen har 4 sträckor på fredag kväll och 7 sträckor på Lördag.

Live-Resultat från tävlingen finns på : www.resultatdata.com
Bloggen på www.ptm-racing.se kommer hållas uppdaterad under helgen.
10-09-02 Pelle Sääv är laddad inför Rally-SM
- Nu vill jag bara att tävlingen ska starta, säger Pelle Sääv.

Imorgon fredag startar Västrallyt i Trollhättan. Årets fjärde deltävling i Rally-SM. Pelle Sääv ligger på femte plats i Rally-SM och har en stigande form kurva.
- Vi har i år börjat med en helt ny bil. Det är många små detaljer som man hela tiden måste lära sig på en sådan här bil. Det har gått bättre och bättre ju mer vi har kört. Vi vann vår klass i den senaste deltävlingen i Rally-SM. Den segern kändes riktigt bra. Det var mer än en första plats i en tävling. Det var en seger för hela teamets arbete under året med den här satsningen, säger Pelle Sääv.

På fredag startar Västrallyt med en kortare etapp. Det är fyra sträckor som ska avgöras under kvällen. På lördagen är det sju sträckor som körs under dagen med ett uppehåll mitt på dagen. Första bil är i mål kl 15.30 på lördagen och då vet vi hur det har gått för Pelle Sääv.
- Jag kommer att göra allt jag kan för att vara först i mål, avslutar Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-09-01 Dags för Rally-SM för Mikael Lindqvist
På fredag startar årets fjärde deltävling i Rally-SM. Mikael Lindqvist från Norrköping tillhör en av favoriterna. Efter de tre första deltävlingarna ligger Mikael Lindqvist på fjärde plats i Rally-SM.

Det började lite tungt under vintersäsongens två deltävlingar. I Rally Sweden kom Mikael Lindqvist på fjärde plats efter en hel del tekniska problem med bilen. Vinterpokalen i Sandviken såg ut att bli en framgång men på den sjätte specialsträckan gick ett stag till gasreglaget sönder och Mikael tvingades bryta. Den första grustävlingen i Rally-SM ledde Lindqvist tills en bromsslang gick sönder och de tappade en placering. Det var en mycket besviken Lindqvist som kunde konstatera att de blev två.

Under sommaren har teamet kört tre tävlingar med gott resultat. Det har blivit seger både i en tävling i Nyköping och i Mästarmötet i Linköping.
- Vi har under sommar visat att vi har farten för att vinna, så vi kör för seger, säger Mikael Lindqvist.
- Bilen är i toppform, så vi hoppas att det bara blir till att byta däck och tanka under tävlingen, säger teknikern Mats Fridsén.


Följ Västrallyt på www.rallysweden.com/sm där finns livetider, webradio och videoreportage.

Tidsplan:
Fredag 3 september
17.30 Start Etapp 1
21.20 Mål Etapp 1

Lördag 4 september
08.00 Start Etapp 2
11.00 Service
12.00 Start SS 8
15.30 Mål

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-09-01 Joakim Längberg är tillbaka i Rally-SM
När Rally-SM fortsätter på fredag med sin fjärde deltävling, Västrallyt i Trollhättan, står återigen Joakim Längberg på startlinjen. Teamet har haft ett uppehåll sedan Rally Sweden i februari.
- Vi fick tekniska bekymmer i Rally Sweden och de var så omfattande att vi inte hann bli klara med bilen till Vinterpokalen som kördes bara två veckor efter Rally Sweden. Vi tog då ett beslut att göra ett litet brejk och se det här året som ett mellanår, säger Joakim Längberg.

Nu har man ordning på bilen. Den har fått ny design och sedan har de också gott över till ett mer miljövänligt bränsle.
- Vi åker på etanol nu, förutom miljöfördelarna kan jag plocka ut lite mer effekt ur motorn, förklarar Joakim Längberg.

I samband med Mästarmötet på Linköpings Motorstadion kunde teamet testa en hel del under dagen. Det regnade den dagen så om det blir regn på tävlingarna i höst kommer Längberg Motorsport väl förberedda.
- Vi har fått startnummer 22 och jag hoppas det blir ett turnummer denna gång, avslutar Jocke Längberg.

Västrallyt körs i två etapper och det är elva specialsträckor som ska köras. Tidigt på fredag börjar träningen inför tävlingen, och 17.30 startar första bil. Under fredagen ska fyra sträckor köras och bilarna börjar gå i mål vid kl 21. På lördagen är det de resterande sju specialsträckorna och målgången för rallyt är kl 15.30

Vår hemsideadress är www.langbergmotorsport.se och där följer du teamet på nära håll.
10-08-31 Tufft motstånd i Trollhättan!
Sommarlovet har då passerat för alla förarna i rally SM och ett tufft motstånd står på startlinjen då starten går på fredag kväll i Trollhättan.

Själva högkvarteret för tävlingen ligger i anslutning till SAAB Automobiles Museum. I Tommys klass så återfinns många bra förare och hela 20 ekipage står på startlinjen.

Men den som kommer att erbjuda det största motståndet bjuder den förare som gör störst intryck i rally VM, P-G Andersson.
-Ja har vi slagit han efter helgen så känns det som vi kan lägga hjälmen på hyllan utan att skämmas, säger Tommy och fortsätter. - Men det är många andra förare som kommer att strida om medaljplatserna, lätt 6-7st utan vidare blir toksvåra att slå.

Under sommaren har teamet kört något test och kört en mindre rallytävling där Tommy tog totalsegern. Men det är ingen merit när man kommer till detta gäng och försöker fightas om segern.
-Nej absolut inte, säger Tommy. Här gäller det verkligen att hålla en väldigt hög fart från start och samtidigt inte göra det minsta lilla misstag, för då är man rökt, säger Tommy.

Under den gångna veckan har Tommy ställt ut bilen på den stora lastbilsmässan i Jönköping som i år drog närmare 40 000 besökare. Intresset för rallybilar är enormt stort och massor med folk har varit framme och tittat på bilen pratat med Tommy.
-Ha ha, ja det är en bra magnet att dra folk till montern. Ännu bättre blir det om man startar bilen och låter lite illa, säger Tommy. Men nu är bilen klar och nu är fokus inställt på helgens tävling. Teamet åker till Trollhättan på torsdag och tävlingen börjar på fredag eftermiddag.

Det är 85km fartsträckor som skall köras och som fördelats över 11st specialsträckor. Det kommer att bli en tuff kamp innan vinnaren korats.

Tommy kommer att uppdatera sin blogg hela tiden fram mot tävlingen och även under den så gått det går. Så följ teamet där. www.teamslirej.blogspot.com

(P-G Andersson är förhindrad och kommer INTE tills tart i helgen/ Webbans noteringar).
10-08-31 Det blir rallyradio under SM i helgen
Radio 90,6 Trollhättan sänder live från Västrallyt och webradio från SM Västrallyt. Lars Jonsson sitter i studion och Per Carlsson och Ola Strömberg är och håller ställningarna i skogen

Sändningen startar fredag 17.30 till målgången på lördag eftermiddag

10-08-31 Rally-SM och Västrallyt nästa uppgift för Kristian Johansson
På fredag, den tredje september, är det dags för den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM. Västrallyt med start och mål i Trollhättan. Under fredagen kommer fyra specialsträckor avgöras och under lördagen är det hela sju sträckor. Tävlingen mäter totalt 34 mil där 8.6 mil är specialsträckor.

Inför tävlingen så ligger Kristian Johansson 2.a i den högsta klassen trimmat 4wd efter "omöjlige" Mats Jonsson som i princip bara behöver komma i mål för att ta hem ännu ett SM guld. Dessto tuffare är det om andra tredje och fjärde platsen där det endast skiljer några poäng mellan förrarna Kristian, Jonas Wigren och Mikael Lindqvist.

Målet för tävlingen är ju naturligtvis vinst och att försvara andra placeringen vilket kommer att bli tufft säger Kristian men man ska inte ge sej utan en rejäl fight. Lite roligt att ha en SM deltävling så nära inpå som Trollhättan, känner mej verkligen laddad avslutar Kristian.

Det var 14 år sedan det gick SM i rally nära då i Kullings regi så intresset är jätte stort nu när rally SM är tillbaks i väst Sverige.
10-08-30 Nu är SM-siten öppnad för KMK-Trofén 9 Oktober 2010
Nu har vi öppnat den officiella SM-siten för KMK-Trofén 8-9 Oktober 2010.
Finalen av Rally-SM, MEKONOMEN Rallycup och Sö/Vä Rally-DM 2010.

www.kmk.nu/sm2010
10-08-30 Rally-SM och Västrallyt nästa uppgift för Pelle Sääv
På fredag, den tredje september, är det dags för den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM. Västrallyt med start och mål i Trollhättan. Under fredagen kommer fyra specialsträckor avgöras och under lördagen är det hela sju sträckor. Tävlingen mäter totalt 34 mil där 8.6 mil är specialsträckor.

Pelle Sääv ligger för närvarande på 5:e plats i Rally-SM. Det hela började med Rally Sweden som också var den första tävlingen i nya bilen. Där varvades bra sträcktider med några lättare avåkningar. Det blev till slut en 15:e plats i Rally-SM och en 25:e i Rally-VM. Därefter var det dags för Vinterpokalen i Sandviken. Otroligt mycket snö under den tävlingen gjorde att förhållandena blev ganska vanskliga. I Vinterpokalen blev det en sjunde plats i Rally-SM. Här fungerade allt mycket bättre. På fem av åtta sträckor hade Pelle topp fem placeringar på sträckorna. South Swedish Rally, nu kom den första segern för teamet, det blev en riktig framgång klassseger och trea totalt i tävlingen.
- Vi kommer mycket väl förberedda till tävlingen i Trollhättan, säger Pelle Sääv.

Teamet har inför Västrallyt kört ett test och två tävlingar.
-Vi körde Kvarnturen i mitten av augusti och där kom vi på tredje plats. Vi var också bästa grupp N bil, det ger bra självförtroende inför Västrallyt, säger Sääv.

Aktuell ställning i Rally-SM med två deltävlingar kvar.
1 Jimmy Joge SMK Motala Bil 31
2 Patrik Flodin Ilsbo MK 25
3 Patrik Johansson Wäxjö MS 25
4 Tommy Vestlund Borlänge MK 21
5 Per-Arne Sääv VÖMK 21

Ni följer NH Super 2000 under hela veckan på hemsidan, www.nhsuper2000.se
10-08-13 SM finalen i Rally, P-G lovar att upprepa segern
I Katrineholm börjar finaltemperaturen att stiga inför rallyelitens besök den 8-9 oktober. Under Katrineholm-Veckan, en lång tradition under V32, hade Katrineholms
Motorklubb lockat storfrämmande till ett litet "inför-event" på Stora torget under Torsdagskvällen. Sveriges och även just nu en av världens hetaste rallystjärnor inför 2011, P-G Andersson, gästade Katrineholm och berättade lite om sin karriär, om SM-finalen 2009 i Katrineholm som han vann, årets Midnattssolsrally, planerna för resten av 2010 och det alla givetvis var spända på att höra: Vad åker P-G för bil 2011?

I en härlig sensommarvärme, men fantastiskt mycket folk på Stora torget i Katrineholm, blev det ett lyckat event där P-G utfrågades under ledning av Eric Lindgren som höll i intervjun, och där en nöjd P-G hade lite härligt rallysnack, bla. om Midnattssolsrallyt med den lokala profilen Gunnar Fredriksson som fightades med P-G under rallyt. P-G fick även ha lite synpunkter om 2009-års SM-final, en final han vann här i Katrineholm, och där han spontant tyckte det var en mycket bra tävling, bra arrangemang och några av de bästa och utmanande rallyvägar han kört på, och P-G har onekligen kört rätt många skiftande vägar under sin karriär runt hela världen. Så det är bara för KMK att ta åt sig av berömmet, och köra på med det koncept de startade förra året och som nu finslipas för en ännu bättre SM-final den 8-9 Oktober i år.

Alla konkurenter i årets Rally-SM lär få ladda hårdare än någonsin för att knipa segern i årets KMK-Trofén, då P-G lovade att stå på startlinjen med sin egen Mitsubishi Evo9, eller kanske något ännu vassare? Det blev såklart snack om hans insats i nyligen körda Rally Finland, kommande Rally Tyskland där hans Skoda-team lovat en ny vassare motor, så det blir spännande att följa senare i Augusti.

Ja, och så var det då frågan alla ville veta, vad kör du för bil i VM 2011 P-G?
- Det är inget helt klart och påskrivet, jag har minst 2 alternativ säger P-G.
- Har fått ett kontraktsförslag från en "liten bil" där man får lön för att köra, - Det pappret finns färdigt för min påskrift, men det finns även en diskusion med ett annat märke som har en mera färdig, utprovad och snabb bil där jag dock inte blir rik på mitt rallyåka, - Men måste jag inom kort välja så går det sportsliga före pengarna hälsade en nöjd och glad P-G Andersson som såg fram emot Rally Tyskland.

Det gemytliga "Inför Rally-SM finaleventet" fortsatte sedan med en liten allmänhetens frågeestund med P-G, autografskrivning och allmänt rallysurr mellan P-G, de lokala rallyåkarna, den intreserade och initierade motorsportpubliken, en och annan nyfiken Katrineholmare/Sörmlänning som tagit tillfället i akt att besöka Stora torget i Katrineholm.

Kort sagt, rallytemperaturen i Katrineholm inför finalen av Rally-SM stiger för varje vecka, det är nu 2 månader kvar och redan har anmälningar till KMK-Trofén börjat ramla in då tävlingen även är final i MEKONOMEN Rallycup och Rally-DM.

Hotellen bokar rum hela tiden och det snackas rally i hela stan. Katrineholm känt för sin bandy? Det var då det, nu är det Rally-SM som gäller!
10-05-17 Ramona och Miriam totalvände en tung inledning under SSR
I helgen avgjordes gruspremiärtävlingen i årets SM-serie, då South Swedish Rally i Ljungby gick av stapeln. - På grund av allt jobb efter tävlingen i Norge hann vi inte köra något fullvärdigt däcktest, så det kändes både pirrigt och ovisst innan tävlingen, säger Ramona och Miriam. Vi har aldrig kört på Pirelli förut, som ju är enhetsdäck i SM, och efter vad vi hade hört från våra konkurrenter så är de annorlunda jämfört med vad vi åkt på tidigare. Det syndes även på tiderna. - Jag blev osäker och hade helt enkelt inte självförtroende nog att attackera till en början, vilket gjorde att körningen blev hackig och vi fick inget flyt. Jag fick ingen riktig känsla för hur bilen betedde sig, och det i kombination med mycket luriga sträckor gjorde att vi slog av på tempot i början, berättar Ramona. Inledningen av rallyt innebar fler problem för Ramona och Miriam. På SS2 blev de hindrade av framförvarande bil som stod på tvären mitt på sträckan, och sträckan därefter gjorde de sällskap med ett flertal andra som träffade en uppkörd sten så pass illa att det resulterade i punktering.

Trots den tunga inledningen och stor tidsförlust gav inte tjejerna upp - tvärtom. -Vi vet vilket tempo vi kan ha, och vi gav oss fasen på att vi skulle komma upp i samma självförtroende och attack som vi hade sist vi tävlade, säger Ramona och Miriam. Efter samråd med mekanikerna och en del ändringar i chassiet, samt fler SS-mil och rutin med de nya däcken, visade tjejerna deras kapacitet. Sträcka för sträcka ökade de tempot och knappade in sekund för sekund. Under rallyts sista sträckor fick grabbarna och gubbarna se upp ordentligt, då Ramona och Miriam hade fått upp ett imponerande tempo och var med och slogs om sekundrarna i SM-toppen. -Otroligt skönt för självförtroendet, nu är vi tillbaks igen! Nu har vi fått "kläm" på däcken och ställt in bilen efter dem, så nästa rally skall vi vara med från början, säger Ramona och Miriam. Tjejerna slutade på en 11:e plats i klassen på grund av den inledande tidsförlusten. Behåller de samma tempo under nästa SM-tävling som de avslutade med, kanske vi ser rally-SM:s enda kvinnliga team i topp fem..? Det återstår att se i Trollhättan den 3-4/9. Innan dess är målsättningen att köra fler tävlingar för att bibehålla tempot och samla rutin
10-05-16 Fredrik Åhlin supernöjd efter sin gruspremiär i South Swedish Rally
Fredrik Åhlin tävlandes för Värmlands KC fanns på plats nere i Småland för att köra South Swedish Rally som även var årets tredje SM-deltävling.

Det var årets första grustävling för dom flesta ekipagen så många var säkert osäkra på sina inställningar för dom 16 mil specialsträckor fördelat på 16 sträckor som väntade under de tre dagar som rallyt skulle köras.
- "Klart att jag hade velat få köra lite innan starten här i Ljungby, men nu var det bara att gilla läget berättar Fredrik".

Rallyt inledes på torsdagen med en kortare publiksträcka som kördes två gånger, under fredagen bar det av på dom typiskt karaktäristiska smålands vägarna med ytterligare sex sträckor.
- "Här gäller det verkligen att köra "städat" för risken är stor att träffa någon sten, vi hade tur som bara körde sönder däck och klarade oss från punkteringar berättar Fredrik".

Fredrik hade tilldelats startnummer 17 och det var faktiskt den placering som Fredrik kört till sig efter dom två inledande dagarna på South Swedish Rally.
- "Jag är verkligen nöjd med inledningen av rallyt, känner mer och mer tillförlit och det är bara så kul att allt flyter på så bra säger Fredrik".

Redan på lördagens första sträcka fick Fredrik problem med sitt växellådsreglage, "-jag får inte i växlarna och det blir lätt fel växel, med det får jag leva nu och använda kopplingen vid nedväxlingarna säger Fredrik".
Några sträckor innan mål slog man i en sten och krökte en bärarm, den fick killarna rikta mellan två sträckor med hjälp av naturen, en grov stock togs till hjälp för att knäcka tillbaka bärarmen så gott det gick.
- "Håkan är inte bara en duktig kartläsare utan även en riktig uppfinnar-Jocke och löser nästan alla problem berättar Fredrik"

Fredrik fick samla många lärorika mil i South Swedish Rally och slutade på en åttonde plats totalt, femma i Grupp N klassen.
- "Jag är verkligen supernöjd och som sig bör vill jag självklart tacka hela teamet för deras insats, men min fina placering vill jag tillägna min bortgångna morfar, Freddy Kottulinsky säger Fredrik"

1. Mads Östberg Subaru WRC 1.20.16,0
2. Mats Jonsson Ford WRC 1.24.03,7
7. Pontus Tideman Subaru 1.25.51,7
8. Fredrik Åhlin Subaru 1.25.55,1
10-05-16 Pontus fyra i South Swedish Rally
Efter en helg med mycket inställningsproblem med diffarna på bilen så kom Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Jörgen Nordhagen på en hedersam fjärde plats i Rally-SM.

Tävlingen började med två publiksträckor på torsdag kväll där Pontus slog till med en tredje tid på sträcka 2.
Tävlingen fortsatte på fredagen med 6 sträckor och Pontus råkade ut för trubbel redan på första sträckan för dagen.
-” Jag körde på en sten som låg i spåret och fick punktering, men jag var inte ensam om det utan jag tror det var ca tio bilar som också fick punktering på samma sten , berättar Pontus om incidenten”

Med ett nytt hjul på bilen så jagade Pontus vidare mot toppen och kryddade fredagskvällen med sträckvinst på fredagens längsta sträcka som var den sjunde i ordningen. Pontus var även tredje bil totalt av SM-fältet på denna.
– ”Jag fick till en bra sträcka där men jag har slitit hela kvällen med inställningsproblem av bilen, berättar Pontus”
Efter dag 2 så låg Pontus på fjärde plats i klassen och hade endast 9,7 sekunder upp till andra platsen.

Lördagen var sista dagen av tävlingen och etappen skulle avgöras över 8 stycken specialsträckor, där Pontus hade fortsatte problem med diffarna på bilen.
– ”Bilen kändes okörbar men ändå lyckades jag få till några bra sträcktider, säger Pontus”
Efter tre av dagens sträckor var det dags för service och lunchuppehåll och Pontus hade slagläge på pallplacering då han endast låg 0.2 sekunder efter trean Patrik Johansson.
- ”Jag gjorde ett försök efter lunchen att ta mig förbi Patrik men lyckades inte så jag beslutade mig för backa bak lite i tempot och försöka ta mig i mål på fjärde platsen, som ändå känns helt okej efter alla problem vi har haft med bilen, berättar Pontus”

Per-Arne Sääv vann Otrimmat 4WD och tog sin första SM-seger med sin häftiga Skoda Fabia S2000.

Nästa tävling för Pontus är Aurskog-Höland Rallyt den 5 Juni som är femte deltävlingen i Norska Mästerskapen och Subaru Cup.

Resultat efter 16 av 16 sträckor South Swedish Rally, Otrimmat 4WD
1) Per-Arne Sääv, VÖMK, Skoda Fabia, 1.24.43,0
2) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubsihi Lancer, + 19,7 sek
3) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 30,8
4) Pontus Tidemand, SMK Eda, Subaru Impreza, + 1.08,7 min
5) Fredrik Åhlin, Värmlands KC, Subaru Impreza, + 1.12,1
6) Tommy Vestlund, Borlänge MK, Mitsubishi Lancer, + 1.32,5
7) Anders Jonasson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 1.39,6
8) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer, + 1.46,1
9) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 2.06,8
10) Peter Friberg, Ludvika MS, Mitsubishi Lancer, + 2.48,1
10-05-16 Gullabo RC´s tävlingsrapport South Swedish Rally
Då var årets South Swedish Rally avklarat, för klubbens förare var det både toppen och botten, Jocke Carlström och Jörgen Norman som inledde tävlingen väldigt bra fick bryta med växellådshaveri.

För klubbens andra team i tävlingen, Morgan Eriksson och Anders Mattisson gick det betydligt bättre, dom vann sin klass Volvo original Elit B-förare och kom på en 6:e plats bland alla Voc:are
10-05-16 Besviken Mikael Lindqvist tvåa i Rally-SM
South Swedish Rally kunde slutat mycket bättre för Mikael Lindqvist.
- Vi hade en jättechans att vinna klassen, trots att det inte började så bra på den inledande sträckan, sär vi fick en punktering, säger Mikael Lindqvist.

Rallyt fortsatte sedan på bästa sätt och Mikael ledde klassen och låg tvåa totalt i rallyt fram till den elfte sträckan, där bråkade start systemet på bilen och det tog 30 sekunder innan de kunde starta.
- Riktigt tråkigt, jag tyckte att vi hade ganska bra kontroll på händelserna då och vi åkte i ett bra tempo utan att behöva ta några risker, säger Mikael Lindqvist.

Nu började en fruktansvärd jakt på att ta tillbaka ledningen och när det återstod två sträckor hade Mikael endast 2,6 sekunder kvar att hämta in på ledande Mats Jonsson.
- Jag kände att vi hade möjligheten att ta ikapp sekunderna på de två sista sträckorna, men tyvärr gick en bromsslang sönder så vi hade i stort sätt inga bromsar på de avslutande sträckorna. Jag fick åka mycket försiktigt och vi tappade mycket tid. Vi kom dock tvåa i klassen men det är svårt att känna någon riktig glädje, säger en besviken Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-05-15 Mats Jonsson SM-snabbast i South Swedish Rally
Mats Jonsson var SM-snabbast i årets tredje SM-deltävling i rally, South Swedish Rally. Värmlänningen vann tävlingen i sin Ford Escort WRC före Per-Arne Sääv i en Skoda Fabia S2000 och märkeskollegan Mikael Lindqvist.

Den 35:e upplagan av South Swedish Rally blev mycket händelserik med flera omkastningar i resultatlistans topp under de tre tävlingsdagarna. Dessutom bjöd den på en lång rad häftiga och publikfriande sekundstrider i de olika SM-klasserna.
Mats Jonsson, som vunnit South Swedish Rally åtta gånger i sin långa och framgångsrika karriär, fick länge finna sig att spela andrafiolen. Men på SS11 fick Lindqvist problem med startsystemet i sin Ford Focus WRC och Jonsson kunde smita förbi i resultatlistan.
Efter det bjöd de på en härlig klappjakt tills Lindqvist fick fel på bromsarna och tvingades backa av och ge upp kampen om segern.
– Jag gjorde några justeringar på bilen och laddade ordentligt mot slutet, berättar Mats, 53 år, som tack vare segern i den trimmade, fyrhjulsdrivna klassen tog ett stort steg mot sitt 16:e SM-guld i karriären. Det första tog han redan 1983.
Inför de två avslutande SM-deltävlingarna, Västrallyt i Trollhättan 3-4 september och KMK-Trofén i Katrineholm den 8 oktober, toppar Jonsson mästerskapet med bred marginal. Guldet känns ganska givet.
– Men i den här sporten går det inte att ta ut något i förskott. Så mycket har jag lärt med genom åren, säger han.

SM-klassen Otrimmat 4WD har fram till South Swedish Rally sett VM-förarna P-G Andersson och Patrik Flodin som segrare i vintertävlingarna. I Ljungby presenterade sig en tredje vinnare. I mästerskapets modernaste bil, en årsny Skoda Fabia S2000, triumferade nämligen Per-Arne Sääv från Linköping.
Ovan vid bilen var Sääv ojämn i såväl Rally Sweden som Vinterpokalen, men i SSR var han med i topp från start.
– Jag fick inte riktigt till det i vintras, men nu känns det som om jag lärt mig bilen, konstaterade en mycket belåten Sääv efteråt.
Jimmy Joge, som utmanade Sääv, var tvåa i mål och klättrade därmed till ledning i SM-tabellen.

Göteborgaren Leif Peterson kom till Ljungby med två raka SM-segrar i bagaget. Någon tredje blev det inte för Toyota Corolla-föraren. Peterson fick nöja sig med andraplatsen bakom märkeskollegan Johan Holmberg från Gotland. Peterson gav sig emellertid inte utan kamp. Han jagade Holmberg hela vägen till slutmålet i Ljungby och i resultatlistan var han bara 3,6 sekunder efter till slut.
Holmberg var givetvis glad efteråt.
– Kul att vara första gotlänning att ta en klasseger i en SM-deltävling. Det här är det bästa som hänt mig i karriären, sa en mycket belåten Holmberg.
Johan har åkt bra i mästerskapet hela säsongen och en duell mellan honom och Peterson om guldet är att vänta ända till mästerskapets sista sträcka.

Efter torsdagens och fredagens sträckor såg Anders Gullstrand, Kils MK Bil, ut att gå mot en solklar seger i klassen för de otrimmade, tvåhjulsdrivna bilarna. Med mer än en minuts ledning gjorde han emellertid bort sig direkt på lördag morgon, hamnade på taket och rasade i resultatlistan.
Håkan Björkman från Sandviken tackade för den bjudningen, vann klassen och utökade sin ledning i SM-tabellen efter andra raka segern.

I junior-SM var Victor Henriksson vassast i sin Ford Fiesta. Han körde SSR som uppladdning inför VM-deltävlingen i Portugal om två veckor.

Resultat.
Rally-SM, South Swedish Rally, Ljungby, 13-15 maj.
1) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort, 1.24.49,4
2) Per-Arne Sääv, VÖMK, Skoda Fabia, + 39,3
3) Mikael Lindqvist, Östgöta BF, Ford Focus, + 45,7
4) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubsihi Lancer, + 59,0
5) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 1.10,1
6) Pontus Tidemand, SMK Eda, Subaru Impreza, + 1.48,0
7) Fredrik Åhlin, Värmlands KC, Subaru Impreza, + 1.51,4
8) Tommy Vestlund, Borlänge MK, Mitsubishi Lancer, + 2.11,8
9) Anders Jonasson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 2.18,9
10) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer, + 2.25,4

Trimmat 4WD
1) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort, 1.24.03,7
2) Mikael Lindqvist, Östgöta BF, Ford Focus, + 45,7 sek
3) Kristian Johansson, Kinds MK, Ford Focus, + 3.41,5 min

Mästerskapet efter 3 av 5 delt.
1) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort, 45 poäng
2) Kristian Johansson, Kinds MK, Ford Focus, 25
3) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus WRC, 24

Otrimmat 4WD
1) Per-Arne Sääv, VÖMK, Skoda Fabia, 1.24.43,0
2) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubsihi Lancer, + 19,7 sek
3) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 30,8
4) Pontus Tidemand, SMK Eda, Subaru Impreza, + 1.08,7 min
5) Fredrik Åhlin, Värmlands KC, Subaru Impreza, + 1.12,1
6) Tommy Vestlund, Borlänge MK, Mitsubishi Lancer, + 1.32,5
7) Anders Jonasson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 1.39,6
8) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer, + 1.46,1
9) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 2.06,8
10) Peter Friberg, Ludvika MS, Mitsubishi Lancer, + 2.48,1
11) Ramona Karlsson, Falköpings MK, Mitsubishi Lancer, + 3.10,3
12) Cindy Brüggemann, Tjust MK, Mitsubishi Lancer, + 5.52,6
13) Osborn Eklundh, Simrishamns MK, Subaru Impreza, + 9.14,3
14) Fredrik Alsdal, SMK Arboga, Mitsubishi Lancer, + 13.21,0

Mästerskapet efter 3 av 5 delt.
1) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubsihi Lancer, 31 poäng
2) Patrik Flodin, Ilsbo MK, Subaru Impreza, 25
3) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, 25

Trimmat 2WD
1) Johan Holmberg, Gotlands MF, Toyota Corolla, 1.27.47,9
2) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, + 3,6 sek
3) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta, + 3.14,1
4) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, + 4.06,0
5) Krister Nordlund, Skepptuna MK, Volvo 940, + 4.35,2
6) Jan Johansson, Fryksdalens MK, Volvo 940, + 4.55,9
7) Niklas Solenö, Katrineholms MK, VW Golf, + 6.47,8
8) Patrik Larsson, SMK Nyköping, Volvo 240, + 7.15,6
9) Janne Kristiansson, Ryds MK, Volvo 940, + 9.22,4

Mästerskapet efter 3 av 5 delt.
1) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, 84 poäng
2) Johan Holmberg, Gotlands MF, Toyota Corolla, 76
3) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta, 59

Otrimmat 2WD
1) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta, 1.33.12,3
2) Torbjörn Westerlund, Sollefteå RRC, Ford Fiesta, + 35,2
3) Mattias Wennman, Rasbo MK, Ford Fiesta, + 1.04,0
4) Jonas Olsson, Hässleholms MK, Ford Fiesta, + 1.14,5
5) Anders Gullstrand, Kils MK Bil, Ford Fiesta, + 1.37,5
6) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, Ford Fiesta, + 2.05,2
7) Tobias Bergetorp, Offerdals MK, Renault Clio, + 2.22,8
8) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, + 8.09,7
9) Maria Andersson, SMK Valdemarsvik, Renault Clio, + 9.14,9

Mästerskapet efter 3 av 5 delt.
1) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta, 84 poäng
2) Torbjörn Westerlund, Sollefteå RRC, Ford Fiesta, 68
3) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, 60

Junior-SM
1) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta, 1.31.02,0
2) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, + 51,9
3) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta, + 2.10,3
4) Niklas Solenö, Katrineholms MK, VW Golf, + 3.33,7
5) Anders Gullstrand, Kils MK Bil, Ford Fiesta, + 3.47,8
6) Patrik Larsson, SMK Nyköping, Volvo 240, + 4.01,5
7) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, Ford Fiesta, + 4.15,5
8) Tobias Bergetorp, Offerdals MK, Renault Clio, + 4.33,1
9) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta, + 10.20,0
10) Maria Andersson, SMK Valdemarsvik, Renault Clio, + 11.25,2

Mästerskapet efter 3 av 5 delt.
1) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta, 66 poäng
2) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, 66
3) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta, 60
OBS! Resultaten är preliminära.

10-05-15 Pelle Sääv vinnare i Rally-SM
South Swedish Rally blev en succé för Pelle Sääv, Pelle vann sin klass och slutade på tredje plats totalt i rallyt.
- Det här hade jag inte kunnat drömma om, att få göra den här satsningen och sedan redan på det första året vinna en deltävling i Rally-SM, säger Pelle efter rallyts sista sträcka.

Under hela dagen har Pelle haft en tuff sekundstrid med framförallt Jimmy Joge.
- Vi tappade lite tid på de två första sträckorna på morgonen men sträckan innan service tog vi i och var tillbaka i rätt tempo igen.

På eftermiddagen har jag kört på så hårt jag har kunnat och vi hade 15 sekunders ledning inför den sista sträckan, allt höll hela vägen in i mål och jag är riktigt nöjd, säger Pelle Sääv med ett leende.
- Jag hade aldrig klarat detta utan alla som har hjälpt till i teamet och med en sådan här framgång blir det mycket lättare fokusera på kommande tävlingar. Nu vet vi att vi hänger med i SM, avslutar Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-05-15 Pontus siktar mot toppen i sin klass i South Swedish Rally
Efter en andra dag i South Swedish rally med både punktering och diff-problem siktar Pontus Tidemand på en topp-placering i sin SM-klass.
Sträcktiderna börjat gå åt rätt håll i slutet av dagen med en sträckvinst i sin klass på SS7 som som dagens höjdpunkt efter lite justeringar på bilen.
- "Jag körde på en sten på första sträckan idag och punkterade och sen har jag inte haft rätt diff-inställning, men nu har vi börjat finna rätt och allt går åt rätt håll, berättar Pontus"

Efter dagens sträckor så ligger Pontus på en fjärde plats i sin klass i Rally-SM och har 5.6 sekunder upp till trean Jimmy Joge.

Resultat efter 8 av 16 sträckor South Swedish Rally Otrimmat 4WD:
1) Per-Arne Sääv, VÖMK, Skoda Fabia
2) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 22,1
3) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubsihi Lancer, + 26,2
4) Pontus Tidemand, SMK Eda, Subaru Impreza, + 31,8
5) Tommy Vestlund, Borlänge MK, Mitsubishi Lancer, + 34,4
5) Fredrik Åhlin, Värmlands KC, Subaru Impreza, + 34,4
7) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 41,6
10-05-14 Mikael Lindqvist i SM-topp inför sista dagen i South Swedish Rally
Mikael Lindqvist är i SM-ledning efter den andra etappen i South Swedish Rally, som avgörs i trakterna av Ljungby. Östgöten vann fem av lördagens sex sträckor och toppar resultatlistan 13,6 sekunder före värmlänningen Mats Jonsson, som vunnit tävlingen åtta gånger.
Trea i SM-fältets nyaste bil, en fabriksbyggd Skoda Fabia S2000, är Per-Arne Sääv.

Efter en mjukstart med två publiksträckor torsdag kväll fortsatte årets tredje SM-deltävling, South Swedish Rally, med sex snabba och utslagsgivande sträckor under fredagen.
Mikael Lindqvist, som kör en Ford Focus WRC, fick punktering på dagens första specialsträcka, men sedan var han snabbast och övertog ledningen i såväl SM-listan som i den fyrhjulsdrivna, trimmade klassen.
– Bortsett från punkteringen har det fungerat bra för mig i dag, konstaterade Lindqvist.
Mats Jonsson, som jagar sitt 16:e SM-guld i karriären, är tvåa och lovade att kämpa vidare på den sista etappen.
– Men Lindqvist har kört bra i dag och vi får tufft med honom i morgon, medgav han.
Tredjeplacerade Per-Arne Sääv slåss i första hand inte mot ovan nämnda Fordförare utan har siktet inställt på segern i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen som han toppar 22 sekunder före Patrik Johansson, Wäxjö MS.

South Swedish Rally är även deltävling i North European Zone, NEZ. Där toppar VM-meriterade norrmannen Mads Østberg, som i sin Subaru Impreza WRC också är snabbast totalt i tävlingen.

Resultat.
Rally-SM, South Swedish Rally, efter 8 av 16 sträckor.
1) Mikael Lindqvist, Östgöta BF, Ford Focus, 33.27,2
2) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort, + 13,6 sek
3) Per-Arne Sääv, VÖMK, Skoda Fabia, + 26,3
4) Kristian Johansson, Kinds MK, Ford Focus, + 34,1
5) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer, + 48,4
6) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubsihi Lancer, + 52,5
7) Pontus Tidemand, SMK Eda, Subaru Impreza, + 58,1
8) Tommy Vestlund, Borlänge MK, Mitsubishi Lancer, + 1.00,7 min
9) Fredrik Åhlin, Värmlands KC, Subaru Impreza, + 1.00,7
10) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 1.07,9
10-05-14 Mikael Lindqvists väg till toppen
- Vi leder SM precis som jag hoppats på, allt känns riktigt bra och imorgon ska vi fortsätta i samma linje som vi gjort idag, säger Micke Lindqvist.

Dagen inleddes med en trist punktering som kostade nästan 10 sekunder. På de efterföljande sträckorna blev det högt tempo och vid servicen mitt på etappen var det bara 0,6 sekunder som skiljde till ledande Mats Jonsson. När dagen summeras på sista servicen har Lindqvist passerat och leder nu Rally-SM med 13,6 sekunder.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-05-14 Superfredag för Pelle Sääv i Rally-SM
Efter fredagens etapp av South Swedish Rally leder Pelle Sääv klassen med 14,3 sekunder före hemmahoppet Patrik Johansson.
- Det här är jättekul, vi har gjort några små missar idag, men totalt sett har det gått riktigt bra och vi kan inte vara annat än mycket nöjda med resultatet, säger Pelle Sääv på slutservicen.

Totalt samlade Sääv ihop tre sträcksegrar i klassen.
- Dagen började inte som vi hoppats på, för redan på den första sträckan fick vi en punktering i slutet, ändå klassvann vi denna sträcka, säger Kalle Lexe med ett leende.

Ni följer NH Super 2000 under rallyt på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-05-13 Första sträckorna avklarade för Mikael Lindqvist
Idag genomfördes de två inledande sträckorna i årets South Swedish Rally. Det var en publiksträcka som kördes två gånger. En stabil körningen resulterade i ett gott resultat inför tävlingens fortsättning.
- Jag känner mig nöjd med dagens insats och vi ligger trea i klassen efter denna inledning. Imorgon börjar rallyt på riktigt och då kan jag lova att vi höjer tempot ytterligare, säger en positiv Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-05-13 Pelle Sääv startade starkt i South Swedish Rally
På torsdagen startade South Swedish Rally med två publiksträckor. Pelle Sääv började rallyt på bästa sätt, efter de två sträckorna ligger Pelle tvåa i klassen och fyra totalt.
- Vi ligger bra med inför fortsättningen, på publiksträckorna gäller det att inte göra några misstag. Vi tog en rövare på SS2 då vi attackerade lite hårdare och det blev tredje tid totalt. Nu längtar jag till imorgon eftermiddag då rallyt startar på riktigt, säger en nöjd Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 under rallyt på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-05-12 Äventyret fortsätter för Victor Henriksson
Victor Henriksson borstar av sig och går vidare. Den internationella satsningen fortsätter trots motgångarna i Turkiet. Nu väntar VM-tävlingen i Portugal men först ska SM i Ljungby klaras av.

Det var inte med glada miner Victor Henriksson och hans team kom hem till Sverige efter tävlandet i Fiesta Sport Trophy International i det turkiska VM-rallyt. De hade då en problematisk helg som slutade med en rullning bakom sig. Men nu är humöret återigen på topp. Bilen är fixad och nu ska Henriksson revanschera sig.
– Tävlingen i Turkiet gick väl inget vidare för oss. Vi tyckte att vi kom väl förberedda och det var vi egentligen men vi fick problem med elektroniken, precis samma problem som vi hade på svenska rallyt. Bilen gick in i ”safe mode” vilket betyder att den inte går alls. Jag hade väl ungefär hälften av effekten men vi lyckades ändå att vara trea i Ford Cupen efter första dagen. Vi försökte åtgärda problemen och bytte box men tyvärr fick vi samma problem med nästa box också, berättar Victor Henriksson.
Tillslut lyckades de få ordning på bilen och kunde då genast leverera gångbara tider.
– Vi lyckades slå till med en bra tid och var tvåa totalt av samtliga tvåhjulsdrivna bilar, även bland förarna i junior-VM, på en sträcka.
Men lika fort kom motgångarna tillbaka och nu var det inte tekniska problem.
– På sträckan efter hade en lite för positiv not vilket gjorde att vi for av vägen i vänstersväng och slog i ganska styggt. Som tur var landade vi på hjulen så det blev inte allt för mycket plåtskador men tillräckligt för att bryta. Det var en riktig skithelg rent ut sagt.
Nu är bilen reparerad och redan nu i helgen är man ute på rallyvägarna igen under SM i Ljungby. Sedan väntar nya internationella äventyr för Victor Henriksson när VM-rallyt i Portugal avgörs.
– Pengarna är det som styr den här sporten och pengarna tar slut väldigt fort om man gör som jag gjorde i Turkiet men vi får inte ge upp och vi måste prova nu när vi väl kommit ut internationellt. Man får ögonen på sig väldigt snabbt där ute märker jag.
För även om ekonomin och självförtroendet fått sig en törn är Henriksson inte typen som låter en krasch sätta stopp för satsningen.
– Det klart att självförtroendet tar stryk men jag kan skaka av mig det efter några dagar och är lika tung på gasen direkt. Jag har gjort mycket värre smällar där jag kommit igen med vinst två veckor efter. Nu kanske vi inte ska lova det till nästa tävling men jag har inga problem att ladda om och släppa det, säger Victor Henriksson.
10-05-12 Pontus Tidemand inför South Swedish Rally
Nu på torsdag så är det dags för tredje deltävlingen i Svenska Mästerskapen i rally och Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Jörgen Nordhagen kommer att delta.

Det är det legendariska South Swedish Rally som skall köras med start och mål i småländska Ljungby. Startfältet i Pontus tävlingsklass som är Otrimmat 4WD är mycket stark med hela 21 stycken anmälda ekipage, men Pontus ligger lågt med förväntningarna inför denna tävling.
- " Självklart vill man vara med i topp, men tyvärr så har vi inte hunnit få till nått test med den uppdaterade bilen, berättar Pontus”

I vanliga fall så åker Pontus en Subaru Impreza ”Cup” bil som är en ”light” version av Grupp-N med mycket standard delar men nu till South Swedish Rally så har teamet uppdaterat bilen med andra stötdämpare, differentialer och en annan typ av växellåda.
- ”Kommer nog att ta ett tag innan jag kommer in i hur jag skall köra med en sådan här växellåda, speciellt eftersom att det är en 5-växlad låda nu mot den 6-växlade jag har haft förut, berättar Pontus”

Tävlingen som avgörs på grus i trakterna runt Ljungby består av 16st sträckor på totalt 15 mil specialsträcka och börjar på torsdag kväll med två sträckor sen vidare med 6 sträckor på fredag eftermiddag och avslutande 8 sträckor på lördag dag.

Tävlingsresultaten kan följas live på www.southswedishrally.com och teamet skall försöka hålla Pontus blogg uppdaterad : www.ptm-racing.se -> Bloggen
10-05-12 Tommy Vestlund har målsättningen högt uppsatt i SSR
Då var det dags för årets 3:e deltävling i rally SM och Tommy Vestlund har målsättningen högt uppsatt, man kör för seger.
- Ja vi kör för seger helt klart säger Tommy och fortsätter. Vi har gått igenom hela bilen under våren och allt känns bra. Tyvärr så har vi för lite test på grus, men vi känner bilen och har åkt mycket i den så det skall fungera, säger Tommy.

Efter teamets framgång, en fin 2:a plats i klassen och 3:a totalt i Sandvikens SM-deltävling så har Tommy och Fredrik visat att man är att räkna med. Tommy har vinter som favoritunderlag men har inget problem med sommarföre heller. Det har också inneburit att Tommy går ut först bland dom bilar som går i deras klass, otrimmat 4WD.

Vi trivs väl kanske bäst på vintern då man kan ladda på lite och ta stöd av snövallarna om det krisar, men sommar är också kul och vi vet att vi hänger med här med, menar Tommy.
- Ja det är väl kanske inte optimalt, men någon måste göra det också och vi åker som 8:e bil så det borde inte vara problem med lösgrus, säger Tommy

Man kan följa Tommy och Fredriks framfart direkt på webben genom att gå in på http://www.rallysweden.com/sm/ och sedan klicka på webbradio, där man sänder hela 17 timmar från helgens tävling.

Sedan skriver Tommy i sin blogg under hela helgen och här får ni direkt information hur det går för dom. www.teamslirej.blogspot.com
10-05-12 I morgon startar Pelle Sääv i Rally-SM
I morgon torsdag startar South Swedish Rally, Pelle Sääv går ut som bil nr 11.
- Det är ett perfekt startnummer, de framför har då sopat bort rullgruset och fästet kommer att vara bra, säger en laddad Pelle Sääv.
- Kalle Lexe och jag kommer till Ljungby ikväll för att vara på plats när träningen drar igång i morgonbitti, övriga i teamet kommer under torsdagen, fortsätter Pelle.

Träningen under torsdagen innebär att de får åka specialsträckorna två gånger i vanlig personbil och göra noteringar över hur vägen ser ut.

Tidsschema
TORSDAGEN 13 MAJ:
Kl 16.30: Första bil över startrampen på torget i Ljungby.
Publiksträcka i Millebygden som körs två gånger
Kl 21.15: Etappmål i Ljungby

FREDAGEN 14 MAJ:
Kl 16.00: Första bil över startrampen på torget i Ljungby
sex specialsträckor ska avgöras i Ljungbytrakten.
Kl 21.30: Etappmål i Ljungby

LÖRDAGEN 15 MAJ:
Kl 06.30: Rallyt startar från parc fermé
åtta specialsträckor i runt Älmhult och Markaryd
Kl 17.30: Slutmål på torget i Ljungby

Ni följer NH Super 2000 under rallyt på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-05-11 Segerchans för Mikael Lindqvist i South Swedish Rally
På torsdag startar årets tredje deltävling i Rally-SM. Mikael Lindqvist kommer att köra för att vinna Rally-SM.
- Vi visade i senaste tävlingen att vi har farten för att kunna vinna. Vi ledde tävlingen när det bara var några sträckor kvar att köra, tyvärr gick ett stag till gasspjället sönder och vi var tvungna att bryta, säger Mikael Lindqvist.

South Swedish Rally körs för 35:e gången och det har tidigare bara varit en Östgöte som har vunnit tävlingen, 1981 vann Björn "Nalle" Johansson från Boxholm SSR efter en fajt med Stig Blomqvist. I år kommer det nog inte ens bli en svensk totalsegrare då den norske VM-åkaren Mads Östberg ska starta i South Swedish Rally.

Efter vinterns tävlingar har bilen renoverats och allt har kontrollerats in i minsta detalj. I söndags genomfördes även ett test.
- Micke behövde inte köra så mycket innan han tyckte att bilen kändes bra. Vi har gjort en snabb genomgång av bilen och allt ser mycket bra ut inför tävlingen, säger mekanikern Mats Fridsén.

South Swedish Rally startar på torsdag med en publiksträcka som körs två gånger. På fredags eftermiddag fortsätter sedan tävlingen, för att avslutas med målgång i Ljungby på lördag kväll.
- Nu är det full gas som gäller, jag kör för att vinna Rally-SM, avslutar Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-05-11 Förberedelser i full gång.
På torsdag kväll startar South Swedish Rally med två kortare publiksträckor för att sedan fortsätta under fredag och lördag med 15 mil specialsträckor på småländska rallyvägar. Teamet är i full färd med att packa trailern med diverse reservdelar och verktyg. Tävlingsbilen är i Trollhättan under tisdagen för att få motorn finjusterad.

Startfältet är starkt så det gäller att vara fokuserad från första metern.
- ” Det ska bli riktigt kul och jag är taggad till tusen” säger Hasse Gustavsson som endast är fyra poäng från pallplatsen i SM-serien.

10-05-09 Rally-SM och South Swedish Rally nästa uppgift för Pelle Sääv
Torsdag till lördag är det dags för årets första deltävling i Rally-SM på barmark. Det är fjärde året som South Swedish Rally och Rally-SM arrangeras i småländska Ljungby. Liksom de tre föregående åren kommer rallyhögkvarteret att ligga mitt i stan, på Hotel Terraza. I anslutning till Terraza kommer såväl start- som målgång att ske. Serviceplatsen ligger också i närheten av centrum.

Deltagarna i Rally-SM kommer att köra ca 15 mil specialsträckor, fördelade på 16 sträckor. Rallyt startar redan på torsdagskvällen från startrampen i centrala Ljungby för att avverka sträcka ett och två på Millebygden Raceway. Sedan fortsätter rallyt under fredagseftermiddagen och avslutas under hela lördagen.

Pelle Sääv ligger för närvarande på 12:e plats i Rally-SM. Det hela började med Rally Sweden som också var den första tävlingen i nya bilen. Där varvades bra sträcktider med några lättare avåkningar. Det blev till slut en 15:e plats i Rally-SM och en 25:e i Rally-VM. Därefter var det dags för Vinterpokalen i Sandviken, otroligt mycket snö under tävlingen gjorde att förhållandena blev ganska vanskliga. I Vinterpokalen blev det en sjunde plats i Rally-SM. Här fungerade allt mycket bättre, på fem av åtta sträckor hade Pelle topp fem placeringar på sträckorna.

Efter Vinterpokalen har bilen genomgått en omfattande renovering, vissa delar har varit hos Skoda fabriken i Tjeckien för genomgång. Den här helgen har det varit mycket testande, det började redan i fredags då teamet genomförde ett test i närheten av Linköping. På lördagen deltog sedan Pelle i Rally Österlen.
- Det här var riktigt nyttigt, vid testet i fredags lyckades vi ställa in bilen riktigt bra för grusunderlag. Vi gav sedan inte allt på tävlingen utan körde med lite marginal, det är ju inte många dagar kvar innan nästa tävling att reparera på om något händer. Jag känner mig riktigt laddad inför South Swedish Rally och den här bilen passar min körstil perfekt, säger Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 under hela veckan på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-05-09 Johan Rudengren gör ett inhopp i Svenska Mästerskapen
Med en Baker Tilly sponsrad Mitsubishi EVO IX kommer Johan Rudengren med besättning att delta i SM deltävling 3 i rally. Det är SSR, Sydsvenska rallyt som har start och målplats i Ljungby. Vi har för avsikt att inleda ett längre samarbete med Baker Tilly Nordic och det här är det första gemensamma projektet.

Johan Rudengren deltog sist i SM finalen 2009 i Katrineholm och tog då en tredje plats i WRC klassen. Nu kommer vi att tävla i Gr N klassen med en nyinköpt bil från Finland, sist kördes den av Joakim Nyman i Svenska rallyt. Vi har genomfört två kortare tester, ändrat en del i motorstyrningen och anpassat bilen för grussäsongen. Det är över 20 startande i klassen och målsättningen är att minst vara bland de 10 snabbaste.

2007 slog Johan vad, var han en av de tre snabbaste skulle han bada i fontänen på torget i Ljungby. Han blev trea och därför fick han bada med overall och allt. Något bad utlovas inte till 2010, man lär ju sig sina läxor!
10-05-07 Mats Jonsson tillbaka i Smålandsskogarna…
Laddar för 16:e SM-guldet - och nionde segern i SSR
Mats Jonsson har vunnit South Swedish Rally åtta gånger i karriären. Nu gör han och trogne kartläsaren Jonny Johansson ett nytt försök.
- Näst efter Svenska Rallyt är SSR den största, svenska rallytävlingen för mig, säger värmlänningen.

För många är Mats Jonsson, 53 år, svensk rallysport på nationell nivå. Det är inte så konstigt. Jonsson har varit med i SM-toppen sedan tidigt 80-tal och hittills har samlat på sig 15 mästerskapsguld.
-Tanken är att det ska bli ytterligare ett den här säsongen.

Jonsson tävlar i klassen Trimmat 4WD i sin gamla, men vassa Ford Escort WRC från 1998. Han toppar tabellen efter segrar i såväl Rally Sweden som Vinterpokalen.
- Självklart siktar jag på seger även i SSR, men räknar med tufft motstånd från bland annat Mikael Lindqvist och Jonas Wigren.

Jonsson har många starter i South Swedish Rally och trivs med tävlingen.
-Ett välskött evenemang och väldigt fina vägar som brukar hålla mycket bra, är Jonssons betyg.
Av alla sina segrar är premiärtriumfen 1983 den Jonsson lyfter fram när vi ber honom att plocka ut en:
- Jag körde en Opel Ascona och var långt ifrån favorit till segern. Det gjorde framgången extra speciell, säger han.
Ända sedan den dagen 1983 har Jonsson varit segertippad inför starten i South Swedish Rally. Han är det igen inför SS1 den 13 maj.

Alla vinnarna i South Swedish Rally
Antal totalsegrar i SSR
Mats Jonsson 8
Stig Blomqvist 4
Tomas "Gullabo" Jansson 4
Björn Waldegård 2
Tomas "Rådis" Rådström 2
Patrik Flodin 2
Jan-Erik Lundgren 1
Sören Nilsson 1
B Nalle Johansson 1
Per Eklund 1
Thorbjörn Edling 1
Kenneth Eriksson 1
Per Svan, Borlänge MK 1
Jani Paasonen (SF) 1
Henning Solberg (N) 1
Stig-Olov Walfridson 1
Oscar Svedlund 1
Andreas Mikkelsen (N) 1
10-05-05 Patrik och Jesper är på jakt hemma i Småland - Nu laddar de mot SM-toppen
Patrik Johansson och hans co-driver, Jesper Johansson, är på jakt hemma i de småländska skogarna. Det gäller viktiga poäng, och viktiga placeringar i årets SM. Alvestaföraren, som tävlar för Wäxjö MS, har alla chanser att avancera i SM-tabellen med bra körning i South Swedish Rally.

Paret Patrik och Jesper brukar göra bra ifrån sig just i South Swedish Rally, och dessutom har paret blivit publikfavoriter i rallyt. Patrik Johansson har "växlat upp" rejält från de tre föregående Ljungbyåren i South Swedish Rally. I år styr han en Mitsubishi Lancer Evo IX, en 4-hjulsdriven projektil på cirka 310 hästkrafter. Patrik kör i klassen otrimmat 4 hjulsdrivet där rena getingboet råder i toppen. Inför South Swedish Rally delar paret Johansson-Johansson tredjeplatsen med P-G Andersson, Årjäng, men fyra poäng framför ligger Jimmy Joe, SMK Motala och ytterligare sex poäng framför toppar Patrik Flodin, Ilsbo MK.

Tidigare körde Patrik Johansson en Ford Fiesta otrimmad tvåhjulsdriven och slutade i fjol SM-tvåa i i klassen, och trea i juniorklassen. I år har det blivit en sjätteplacering (Svenska Rallyt) och en femteplacering (Sandviken) i SM, hittills. Patrik börjar bli varm i den nya bilen, det visade han för ett par veckor sedan i generalrepetitionen inför SM/NEZ-tävlingen i Ljungby. Han blev totaltvåa i Kong Christians Race i Kristianstad, och gick upp i ledningen i Mitsubishicupen.

Bered er på en "storviltsjakt" på rallyvägarna runt Ljungby och Älmhult den 13-15 maj!
10-05-03 Mads Östberg åter i Ljungby där han körde sin första tävling
Tillbaka där allt startade en gång i tiden.
Tillbaka till Ljungby där Mads Östberg, 23 år, körde sin allra första rallytävling i utbildningsklassen som 16-åring! Det var i Ljungby MK:s Midsommardansen 2004.
Årets start i Ljungby sker på lite andra premisser. Han startar i NEZ-klassen med sin VM-bil, en Subaru Impreza WRC S10.
-Det är klart att jag kommer ihåg Ljungby och Midsommardansen, säger Mads Östberg, och fortsätter:
-Pappa hade kört South Swedish Rally i Växjö, och det var på hemvägen vi stannade i Ljungby och jag anmälde mig till utbildningsklassen. Jag körde i en gammal Opel Ascona som vi fixade där.
Pappa är Morten Östberg, som tävlat mycket i Sverige. Mads hade en god läromästare i pappa Morten, när han som mycket ung började läsa kartan. Har Morten åkt co-driver åt dig under senare tid?, undrar vi.
-Nej, aldrig. Han vågar inte. Han läste inte ens första gången i Ljungby, berättar Mads.

På den tiden hade inte Norge någon motsvarande utbildningsklass för 16-18-åringar, varför unge Mads körde ganska många tävlingar i Sverige under åren 2004-2005 i väntan på körkortsålder och licens hemma i Norge.
-Jag tror jag körde 20-talet tävlingar i Sverige, och jag vann den här klassen i alla, utom första i Ljungby.
-Men det är Midsommardansen jag minns bäst…

Årets start i South Swedish Rally är uppladdning för VM-rallyt i Portugal om 14 dagar. Meningen är att testa den Adapta-sponsrade WRC Subarun i en tuff tävling, för att sedan åka till Portugal. Lagom till South Swedish Rally och det stundande VM-rallyt, har Subarun lackats om vit, och förmodar vi, preparerats för grusvägar i Småland och Portugal. Mads Östberg och hans co-driver Jonas Andersson bedöms av rallyexpertis som nästa stora norska rallynamn efter Peter och Henning Solberg. Ex-världsmästaren Peter Solberg har för övrigt stöttat Mads Östberg i hans karriär.

10-04-27 South Swedish Rally nästa uppgift för Lindqvist Motorsport
Nu är Mikael Lindqvist från Norrköping anmäld till South Swedish Rally (SSR). Rallyt avgörs i Småland i mitten på maj.
- Vi kommer att fortsätta med den Ford Focus -05 som vi har börjat årets säsong med. Vi har haft lite otur i de första två deltävlingarna i årets Rally-SM. I Rally Sweden stannade bilen för oss några gånger så vi tappade mycket tid och i Vinterpokalen fick vi tyvärr bryta i ledning, säger Micke Lindqvist.
- Vi ska köra ett riktigt test innan tävlingen och då hoppas jag att vi kan hitta rätt med alla inställningar i bilen, avslutar Micke Lindqvist.

Siktet i år är i första hand inställt på full SM-säsong.
Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se
10-04-20 Femton mil tuffa rallyvägar väntar NEZ- och SM-förarna
South Swedish Rally, SSR, har fått mycket beröm för bra rallyvägar i södra Småland. Om en månad är det dags för fjärde upplagan av SSR med startplats Ljungby, och ännu en gång kan deltagarna se fram emot hög klass på vägarna.
- Det är bra rallyvägar genomgående, säger banchefen Kjell-Åke Jönsson, och tillägger:
- Framför allt är det nya sträckor som aldrig använts tidigare i South Swedish Rally.

Deltagarna i NEZ (North European Zone) och SM-tävlingarna kommer att köra ca 15 mil specialsträckor, fördelade på 16 sträckor. Volvo Original-ekipagen, som endast tävlar på lördagen, skall avverka nio sträckor på sammanlagt 8,1 mil.

Rallyts två huvudklasser, NEZ och SM, startar redan på torsdagskvällen från start- rampen i centrala Ljungby för att avverka sträcka ett och två i Millebygd, Pjätteryd. Sträckan, som körs två gånger, kommer att bli en av de stora publiksträckorna i rally. Den här prologen för årets South Swedish Rally är nämligen mycket publikvänlig.

Rallyt i sin helhet, specialsträckor och transportsträckor inräknat, omfattar cirka 72 mil för NEZ- och SM-klasserna, medan Volvo Original kör ungefär 33 mil. Alla klasser startar i centrala Ljungby, intill rallyts högkvarter i Terraza, och har sin målgång på samma plats.
Tävlingen sträcker sig igenom tre Sydsmåländska kommuner, Ljungby-, Älmhult- och Markaryds kommuner,

TIDSPROGRAM
(OBS! Endast preliminärt, ej i detalj)

ONSDAGEN 12 MAJ:
Kl 15.00 Presskonferens inför rallyt, med intressanta förare. Plats: Hotell Terraza, PRESSRUMMET.

TORSDAGEN 13 MAJ:
Kl 15.00-16.00: NEZ- och SM-ekipagen ställer upp på Storgatan i Ljungby.
Kl 16.30: Första bil över startrampen i Ljungby.
Kl 17.30 (ca): Första bilen startar på specialsträckan (publiksträcka i Millebygden, ca 45 minuter från Ljungby. Sträckan körs två gånger).
Kl 20.30 (ca): Första bil tillbaka i Ljungby

FREDAGEN 14 MAJ:
Kl 15-16 :NEZ- och SM-ekipagen ställer upp på Storgatan i Ljungby.
Kl 16.00: Första bil över startrampen (sex specialsträckor i närheten av Ljungby)
Kl 21.00: Första bil åter i Ljungby

LÖRDAGEN 15 MAJ:
Kl 06.30: NEZ och SM startar från parc fermé, (åtta specialsträckor i trakten av Älmhult och Markaryd).
Kl 07-08: Volvo Original uppställning på Storgatan i Ljungby.
Kl 08.00 (ca): Volvo Original, första ekipage över startrampen (sju specialsträckor, i trakten av Älmhult och Markaryd)
Kl 15.30 (ca): Första Volvo Original-bil tillbaka för målgång i "Mediazonen" på Storgatan i Ljungby.
Kl 17.30 (ca): Första NEZ-SM-ekipagen tillbaka för målgång i "Mediazonen på Storgatan i Ljungby.
Kl 17.30------> Tid för fotografering, intervjuer, mm.
10-04-07 Gällande priser för Pirellis sommardäck för Rally-SM 2010
Gällande priser för Pirellis sommardäck för Rally-SM 2010:

Storlek Diameter Fälg Hårdhet Pris inkl. moms
205/65-15 649 mm 7×15 K4 3050:-
195/70-15 650 mm 6×15 K4 2750:-
195/65-15 638 mm 6×15 K4 2750:-
185/70-15 638 mm 6×15 K4 2438:-
175/70-15 625 mm 6×15 K4 2375:-
165/70-15 615 mm 5,5×15 K4 2313:-

Rabatt: Vid köp av 8 däck (av samma storlek) betalar du endast för 7 st. www.rallysweden.com

Instruktioner gällande Pirellidäck: www.rallysweden.com/sm/?p=1256

10-03-19 Länk till Webb-TV från Rally-SM
Rally-SM sänds på webben och produceras av Sportinfo i sambarbete med Scenic Television AB i uppdrag av Svenska Rallyt AB.
www.scenic.se/prod/rsm10/

10-02-28 Toppresultat i Rally SM för Vestlund
Inledningen på Vinterpokalen började inte på ett övertygande sätt för Tommy och Fredrik. Redan på Special Sträcka (SS) 1, follkracebanan i Valbo, så snurrade Tommy på ett racebanan liknande sätt som han gjorde i Rally Sweden på första sträckan. Man kom från en tvär högersväng som gick över i en tvär vänster så tappar helt enkelt Tommy bilen och snurrar in i snövallen. Tommy tappade någonstans mellan 8 8-10 sekunder på den incidenten och man åkte därefter samma sträcka igen som SS2 och nu åkte Tommy igenom på säkerhet för att inte tappa mera tid på misstag. Väl tillbaka på service så kontrollerade servicekillarna om det fanns någon luft i oljesystemet för t mellandiffen, vilket det var. Man hade rasat ner till 20:e plats totalt och låg 13:e i sin klass.
- Vi är väl inte säker på att det är orsaken, men vi tror att det kan inverka på att jag tappat bilen på ett liknande sätt två gånger på raken, säger Tommy.

Omstarten på Lördag morgon skulle visa sig bli en svårkörd historia för dom första bilarna i rally SM. Under natten hade temp tempera eraturen gått upp emot nollgradigt och det turen utlovade snövädret hade förvandlats till lätt duggregn.
-Det var länge sedan jag körde en sån svår vintertävling, säger Tommy. Vi hade omväxlande två spår med grus i, till att det var snö över hela vägen med nästan inge grepp i alls, fortsätter Tommy.

När Tommy kom in till första service så hade man klättrat något i resultatlistan och låg nu på en 12:e plats totalt och en 8: e i klassen. Men Tommy var bekymrad för att bilen slog i under hela tiden och när den gör det i svängarna så tappar man fästet och glider ut i svängarna.
-Vi funderade på om vi skulle höja bilen och efter att jag pratat med Patrik Flodin som tidigare kört min bil, så bestämde vi oss för att göra det, säger Tommy. Så vi höjde bilen några centimeter på servicen fortsätter Tommy.

Det skulle visa sig vara ett bra drag från teamet och Tommy började sätta bra tider direkt på specialsträcka 5 där Tommy var 2:a i klassen. Sträckan efter gick också bra trots att det var en extremt snabb sträcka och här var Tommy och Fredrik 4:a i klassen men totalt sett klättrade man rejält och låg nu på en 5:e plats totalt och låg nu 3:a i klassen.
-Vi sa det efter den toksnabba SS 6, där vi hade en medelhastighet på nästan 120km/h där jag trodde vi skulle tappa mera tid, at att nu skulle vi satsa allt, säger Tommy och fortsätter. Vi justerade fjädringen ytterligare och fick den ännu bättre säger Tommy.

Tommy laddade max på SS 7 och tiden skulle visa sig vara riktigt bra och gick om Marcus Hällbo som låg 2:a platsen i klassen. Det Tommy inte hade koll på var att man nu låg på en 4:e plats totalt.
-Nej vi fokuserade oss hela tiden på dom i vår klass och hade ingen koll på hur vi låg totalt, säger Tommy Tommy. Vi visste att vi gått om Marcus med några sekunder så det var lika bra att ladda max på sista också. Jag tänkte att hellre är jag kvar i skogen och skottar snö än att tappa placeringar på sist sista sträckan. Attacken var extrem och det gick undan för Tommy och han var återigen topp 4 totalt på sträckan och lyckades hålla kvar 2:a p platsen från Jimmy Joge som gått om sen Macus på slutsträckan.
-Dom sa i mål på sträckan att dom inte visste hur vi låg till men att pallplatsen i klassen var klar säger Tommy.

Men att dom blivit 2: a i klassen i klassen såg man på internet på väg in mot mål, men att man tagit sig upp till en 3:e plats totalt i hela tävlingen visste man inte förrän man skulle upp på målrampen.
-Nej det var en glad överraskning och det här är det bästa jag någonsin gjort under min karriär, säger en mycket glad Tommy och riktar ett stort tack alla inblandade i teamet.

Nu är det uppehåll till maj. Nästa deltävling Rally Rally-går av stapeln nere Ljungby.
10-02-28 Fredrik Åhlin var snabbaste B-förare i Rally SM
Den andra deltävlingen i Rally SM kördes i trakterna runt Sandviken, det var 60 ekipage anmälda. Rallyt startade på fredagen med att köra två omgångar på den spolade folkrace banan, en riktig ”Mickey Mouse” sträcka, där det är lättare att förlora än att vinna tid. På plats fanns hela SM eliten och det var Mats Jonsson som fick till det bäst på fredagens inledande sträckor.

Fredrik Åhlin startade sin första SM deltävlingen som B-förare för att få mer mil i ryggen och erfarenhet. En av erfarenheterna var just att det är lätt att förlora tid på ”Mickey Mouse” sträckor.
- ”Det är klart att det blir lite extra och det var säkert en av anledningarna till en del av mina misstag, bromsade bland annat på mig andra varvet på folkrace banan och fick inte igång motorn och tappade en 15 sekunder”, berättar Fredrik
Arrangören gjorde ett fantastiskt arbete med att få till sträckorna efter all snö som kommit, för att kunna skapa så rättvisa förutsättningar som möjligt. På den första ”riktiga” sträckan tog Patrik Flodin över kommandot med sin otrimmade Subaru Impreza.

Fredrik tog det inledningsvis rätt lugnt för att försökte hitta den avspända och lugna körstilen, men han tyckte att det kändes spänt.
- ”Det var först på SS5 som jag kände att jag sänkte axlarna och körde mer avspänt och då kom även dom fina sträcktiderna, jag är klart stolt och glad över att kunna sätta en tredje tid totalt på SS7 och vara före killar som Mats Jonsson och även en andra tid i Grupp N!” säger Fredrik

Rallyt vanns totalt av Patrik Flodin som aldrig släppte sin ledning efter SS3, bästa Värmlänning blev Mats Jonsson, klassvinst och tvåa totalt i Vinterpokalen.

Fredrik kunde summera sitt första SM rally och glädja sig till riktigt fina sträcktider och en sjätte plats i klassen och tionde plats totalt.
10-02-28 Mikael Lindqvist bröt Rally-SM i ledning
Efter att ha varit i ledning i klassen och tvåa totalt bröt tyvärr Mikael Lindqvist årets andra deltävling i Rally-SM.
- Vi ledde klassen efter fem sträckor och allt kändes riktigt bra. Vi hade något stort på gång, men tyvärr tog det roliga slut på den sjätte sträckan, säger en bedrövad Mikael Lindqvist.

Tävlingen började med två publiksträckor på fredagen. Under lördagen skulle det köras sex specialsträckor.
-Vi låg tvåa efter fredagen, men så fort vi kom ut på riktiga sträckor gick vi upp i klassledning och den höll vi tills vi tyvärr fick bryta, avslutar Mikael Lindqvist.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se där finns film och bilder från Vinterpokalen.
10-02-28 Andra deltävlingen i Rally-SM klar för Pelle Sääv
Årets andra deltävling i Rally-SM har avgjorts i Sandviken under fredagen och lördagen. På fredagen började man med en publiksträcka på Gävle Motorstadion som kördes två gånger. Pelle Sääv låg på tionde plats efter fredagen.
- Det är alltid svårt med publiksträckor. Här åkte vi en två kilometers slinga som arrangören hade spolat, så det var otroligt halt, säger Pelle Sääv.

Under lördagen skulle sedan de resterande sex specialsträckorna avgöras på skogsvägar med otroligt höga snövallar.
- Det är lite knepigt när vallarna är så höga så man inte ser över dem i vissa svängar, förklarar Pelle Sääv.

Några riktigt bra sträcktider varvades med några lite sämre under dagen.
- Vi tappade lite för mycket på två sträckor, men för övrigt hängde vi med riktigt bra. Det känns som om jag har lite för lite effekt när det går tungt i snön. Den sjätte sträckan var riktigt häftig, 28 kilometer som vi åkte på 14 minuter, nästan 120 km/h i snitt, jag vet inte om jag tidigare åkt någon så snabb sträcka, säger Pelle Sääv.

Det blev till slut en total elfte plats och sjunde plats i klassen.
Sträckplaceringar i otrimmat 4-WD, 6,3,2,11,3,5,12,5

Nu blir det fullt fokus på att komma väl förberedda till sommarsäsongen.
- Redan under nästa vecka börjar vi förberedelserna för kommande tävlingar. Det finns mycket att gå igenom på bilen för att allt ska vara på topp till nästa tävling, teknikern Peter Hederberg.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se där finns bilder och incarfilm från Vinterpokalen.
10-02-28 Otur för Thelaus i Vinterpokalen!
Andra tävlingen i Rally-SM kördes i helgen i Sandviken och Karlstad föraren Andreas Thelaus med kartläsare Krister Gull kom rejält revansch sugna efter Rally Sweden.
- Vi körde för seger, tyvärr blev vi hindrade på SS6 när vi låg trea 6sek efter ledning, berättar Andreas.

Bilen som hindrade stod tvärs över vägen och det var omöjligt att åka förbi. En funktionär som stod på platsen beordrade stopp på bilarna som kom efter och kö bildades.
- När vi kom fram stod totalt 6 bilar stilla och vi var övertygade om att det skulle bli en konstruerad tid för oss som blivit drabbade, berättar Andreas vidare.

Något som tävlingsledningen tyckte helt annorlunda om! Funktionärens anvisning saknade helt betydelse i sammanhanget fick de höra.
Andreas och Krister körde dock på för fullt och avslutade starkt med sträckseger på sista sträckan med hela 6sek.
- Nu slutade vi på sjundeplats istället för en möjlig vinst men jag tror inte sista ordet är sagt i detta ärende ännu, avslutar Andreas.
10-02-28 Patrik och Göran totalvann Vinterpokalen och toppar nu VM, SM och Ryska Mästerskapen
- "Känns underbart" säger Patrik efter sin mycket starka insats i SM-deltävlingen Vinterpokalen som kördes i Sandviken under fredagen och lördagen.

Patrik och hans co-driver har inlett den här säsongen mycket styarkt. Seger i Rally Peno, som var premiärtävling i Ryska Mästerskapen och med seger i GrN-VM i Rally Sweden var siktet inställt på seger även i Vinterpokalen.

Och det gick lika bra även den här gången. De hade ett näst intill felfritt rally där de kammade hem sträcksegrarna i de sex av de åtta inledande sträckorna.
- "Växelspaken small av på sista sträckan och då trodde jag att vi skulle tappa totalledningen" pustar Patrik ut.

För Patrik och Göran körde inte bara för klasseger i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen. De hade även siktet inställd på totalseger.Växelspaken sinkade dem kanske en aning, men marginalen räckte till även totalseger och Mats Jonsson fick se sig slagen med 7,7 sekunder.
- "Det var verkligen kul att få ge URT-team en totalseger på mina hemmavägar också" säger Patrik.

Nu jobbar han och ryssarna för högtryck för att få ihop en full säsong i GrN-VM (PWRC). Sista anmälningsdagen är på tisdag (2/3).
- "Jag hoppas verkligen vi hinner få ihop lite mer sponsorer så det blir hela VM" önskar Patrik.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com. Där följer vi rallyt, sträcka för sträcka och följer de andra förarna i GrN-VM.

Vinterpokalen Otrimmat 4 wd
1. Patrik Flodin 1:08:13,3
2. Tommy Vestlund 1:09:15,2 +1:01,9
3. Jimmy Joge 1:09:20,4 +1:07,1
4. Markus Hällbo 1:09:33,0 +1:19,7
5. Patrik Johansson 1:09:40,0 +1:26,7
6. Fredrik Åhlin 1:09:44,2 +1:30,9
7. Per-Arne Sääv 1:09:53,8 +1:40,5
8. Anders Jonasson 1:10:00,8 +1:47,5
9. Jari Saarinen 1:10:09,9 +1:56,6
10. Hasse Gustafsson 1:10:33,2 +2:19,9

Vinterpokalen Totalt
1. Patrik Flodin 1:08:13,3
2. Mats Jonsson 1:08:21,0 +7,7
3. Tommy Vestlund 1:09:15,2 +1:01,9
4. Jimmy Joge 1:09:20,4 +1:07,1
5. Jonas Wigren 1:09:25,3 +1:12,0

Komplett resultatlista: http://193.12.114.105/rally/resultat/tavling.jsp?tavling=38
10-02-28 SM-segern kan ta Flodin tillbaka till VM
Patrik Flodin tog i årets andra SM-rally, Vinterpokalen, sin tredje rallyseger för säsongen. Nu hoppas 26-åringen från Hudiksvall att den starka säsongsöppningen ska ta honom tillbaka till rally-VM.
– På tisdag går anmälningstiden till VM-klassen PWRC ut. Förhoppningsvis blir jag anmäld av mitt ryska team då, sa en hoppfull Flodin efter triumfen i Sandviken.

Flodin har fått en utmärkt start på rallysäsongen 2009. Efter att ha vunnit den ryska mästerskapspremiären har han och kartläsaren Göran Bergsten tagit två skalper på hemmaplan. Först vann duon PWRC-klassen i Rally Sweden och i Sandviken slog duon alltså till med totalseger och full pott i SM-klassen Otrimmat 4WD.
– Ett bra facit som jag hoppas ska imponera tillräckligt på den ryska teamägaren. Men hur han tänker beträffande en ny VM-säsong i PWRC för mig och teamet vet jag ingenting om. Han har inte varit med här i Sandviken och till de andra killarna i teamet har han inte sagt något. Jag får fortsätta och hålla tummarna och hoppas, säger Flodin, som redan på måndag sätter sig på flyget för andra internationella uppdrag.
– Jag åker till Kina där jag ska köra den första deltävlingen i deras nationella mästerskap. Det är en vintertävling som ska avgöras på en flod nära den ryska gränsen i norr.
Kina i all ära, det är i VM Flodin vill köra. Att han hör hemma där visade han inte minst genom sin seger i Rally Sweden där han krossade allt motstånd i PWRC-klassen.

I Vinterpokalen, som Flodin vann före veteranen Mats Jonsson och överraskningen, dalkarlen Tommy Vestlund, toppade Patrik och Göran resultatlistan från den tredje sträckan till mål. Efter att ha kört den sista sträckan trodde emellertid Patrik att hans segerchanser gått honom förbi.
– Växelspaken gick av efter halva sträckan och de sista kilometerna in till mål fick jag inte i varken femmans eller sexans växel, sa han och såg rejält bedrövad ut.
En minut senare rullade Mats Jonsson i mål och Flodin och Bergsten kunde konstatera att värmlänningens tid inte räckte för att peta bort dem från förstaplatsen. Duons segermarginal skrevs till 7,7 sekunder.

Resultat.
Vinterpokalen, Sandviken, 26-27 februari.
1) Patrik Flodin, Ilsbo MK, Subaru Impreza, 1.08.13,3
2) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort WRC, + 7,7 sek
3) Tommy Vestlund, Borlänge MK, Mitsubishi Lancer Evo VII, + 1.01,9 min
4) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.07,1
5) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus WRC, + 1.12,0
6) Markus Hällbo, Säters MK, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.19,7
7) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.26,7
8) Kjell Sandberg, Haninge MK, Toyota Corolla WRC, + 1.29,2
9) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, + 1.29,7
10) Fredrik Åhlin, Värmlands KC, Subaru Impreza N12, + 1.30,9

Trimmat 4WD
1) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort WRC, 1.08.13,3
2) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus WRC, + 1.04,3 min
3) Kjell Sandberg, Haninge MK, Toyota Corolla WRC, + 1,21,5
4) Peter Dahlgren, Huddinge MK, Ford Escort, + 2.46,4
5) Kristian Johansson, Kinds MK, Mitsubishi Evo 6,5 WRC, + 23.30,0

Otrimmat 4WD
1) Patrik Flodin, Ilsbo MK, Subaru Impreza, 1.08.13,3
2) Tommy Vestlund, Borlänge MK, Mitsubishi Lancer Evo VII, + 1.01,9 min
3) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.07,1
4) Markus Hällbo, Säters MK, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.19,7
5) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 1.26,7
6) Fredrik Åhlin, Värmlands KC, Subaru Impreza N12, + 1.30,9

Trimmat 2WD
1) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, 1.09.43,0
2) Johan Holmberg, Gotlands MF BK, Toyota Corolla, + 46,4 sek
3) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, + 49,1
4) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, + 3.03,2 min
5) Jimmy Olsson, Storfors MK, Volvo 940 JB, + 3.07,1
6) Niklas Solenö, Katrineholms MK, VW Golf Mk 3, + 7.09,4

Otrimmat 2WD
1) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta ST, 1.13.04,7
2) Torbjörn Westerlund, Sollefteå RRC, Ford Fiesta 150, + 11,5 sek
3) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta ST, + 42,1
4) Robert Eriksson, Eskilstuna MK, Renault Clio Sport, + 57,7
5) Tobias Bergetorp, Offerdals Mk, Renault Clio Ragnotti, + 1.43,4 min
6) Jonas Olsson, Hässleholms MK, Ford Fiesta ST, + 2.35,0

Junior-SM
1) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, 1.10.32,1
2) Johan Carlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, 1.12.46,2
3) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta ST, 1.13.04,7
4) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta ST, 1.13.46,8
5) Tobias Bergetorp, Offerdals MK, Renault Clio Ragnotti, 1.14.48,1
6) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, Ford Fiesta ST, 1.15.51,1
10-02-26 Mikael Lindqvist trea i rally-SM
Efter första dagen i den andra deltävlingen av årets Rally-SM ligger Mikael Lindqvist på en total tredje plats.
- Det var två korta bitar vi körde idag, men jag har fått rätt känsla i bilen. Problemen som vi hade i Rally Sweden har vi kommit till rätta med och bilen har fungerat utmärkt, säger Mikael Lindqvist.

Under lördagen ska de avslutande sex specialsträckorna avgöras.
- Det blir en tuff start imorgon, med en tre milasträcka, men jag lovar att vi kommer satsa för fullt direkt från morgonen, avslutar Mikael Lindqvist

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se

10-02-26 Pelle Sääv inledde starkt i Vinterpokalen
Andra deltävlingen i årets rally-SM startade på fredags eftermiddagen i ett gråmulet men snörikt Sandviken.
- Vi inledde idag med att rekognosera morgondagens sträckor och har sedan fått köra en uppmjukning på kvällen super special stage som kördes två gånger, säger Kalle Lexe

Efter de inledande två sträckorna ligger Pelle Sääv på en totalt åttonde plats och det ger en fjärde plats i klassen.
- Vi är nöjda såhär långt och hoppas på att få upp farten ännu mer imorgon när vi kommer ut i skogen och kör, det är där jag trivs allra bäst, avslutar Sääv

Imorgon kommer det vara full fart på hemsidan, så passa på att besöka den frekvent då vi kommer ha både bilder och kommentarer under hela dagen, www.nhsuper2000.se
10-02-25 Livesändningar frånRally-SM i helgen
Ramona Karlsson kommer att sända live inifrån bilen under SM i Sandviken.
Följ dem på www.ramonarallying.com, där det finns live incar-kamera samt även en karta med gps som följer dem under hela rallyt!
10-02-25 Rally-SM startar på fredag med Pelle Sääv på startlinjen
Nu närmar sig den andra deltävlingen i Rally-SM för Pelle Sääv och teamet NH Super 2000. Tyvärr blev det inga poäng i senaste deltävlingen som var en del av Rally Sweden.
- Nu ska det bli spännande och se hur långt vi räcker till. Vi satte några riktigt bra tider i Rally Sweden och kan vi få upp den farten i Sandviken kommer det att räcka riktigt långt, säger Pelle Sääv.

Det har varit några häktiska veckor efter Rally Sweden. Allt har tagit lite längre tid att gå igenom på bilen. Golfen har teamet tio års erfarenhet av så det har varit många nya saker att lära sig på Skodan.
- Kalle och jag åker till Sandviken på torsdag för att vara på plats när reccen drar igång på fredagmorgon, avslutar Pelle Sääv.

Tidschema:
Fredag: start Göranssons Arena kl 17,00
Etappmål kl 21,00

Lördag: start Göranssons Arena kl 08,00
Målgång kl 15,30

NH Super 2000 har startnummer 6

Vi kommer att blogga från tävlingen även denna gång, ni följer NH Super 2000 under hela helgen på hemsidan. www.nhsuper2000.se

10-02-24 Siktar på topplacering i Sandviken!
Inför helgens SM tävling i Sandviken så är Tommy på gott humör efter den tunga inledningen på rally rally-SM under Rally Sweden för två helger sedan. En snurrning på specialsträcka (SS) 2 och en turboslang som hoppade av på SS3 gjorde att Tommy var hopplöst efter redan från start. Men man kämpade sig tillbaka från en 20:e plats och låg på en 12:e plats inför den sista sträckan när man åkte av vägen.
- Ja, ännu ett förarmisstag som kostade oss nästan 2 minuter till, säger Tommy och fortsätter. Nej jag tror att det vara en kom kombiination av att man tror sig veta hur vägen ser ut och att vi ”bara” skulle köra i mål. Men jag missade helt enkelt att kurvan blev tvärare efter krönet och jag hade inte en chans att få bilen genom svängen, säger Tommy.

Det som gör att Tommy och Fredrik är positiva inför helgen är att man i slutet av tävlingen åkte jämt med dom allra snabbaste i klassen. På Sågen var
man endast några sekunder bakom Patrik Flodin, som får vara förhandsfavorit i helgen. Motståndet är i stort sett samma som i Rally Sweden, förutom några av dom som kör VM.
- Jag tror vi har stora chanser att placera oss bra och mitt sikte är inställt att vara snabbast, säger Tommy och fortsätter. Får vi bara det att stämma direkt från start så hoppas jag kunna ligga i närheten av Flodin som jag tror blir den tuffaste att slå. Patrik har ett bra team bakom sig och har åkt mycket bil, vilket är viktigt för att hålla farten på topp, så vi siktar högt skrattar Tommy

Nu ikväll så packar teamet servicebuss med alla grejor som krävs att man har med sig under en tävling. Nytt för rally rally-SM är att all service sker inomhus i Sandvikens nya bandyarena.
- Det är en rolig grej och kul att publiken kan vara inomhus och följa teamens arbete med bilarna. Dom kan nog få se otroliga saker hända med bilarna på väldigt kort tid om dom har tur, för har man varit av vägen så kan det krävas underverk från dom duktiga killar som vi har med oss i i teamen, säger Tommy och ler.

Tommy kommer att försöka hinna ha sin blogg uppdaterad så mycket det går under helgen och den hittar man under adressen
www.teamslirej.se/blogg.html

10-02-24 Rallyradio/Webradio från SM i Sandviken
Radio Sandviken sänder Rally SM på 89,9 Fredag från 17.00 Lördag från 07.30.
Simon Johansson i studion Ola Strömberg, Per Carlsson.

Ni kan även lyssna på webradion gå in på www.radiosandviken.se
10-02-24 Vinterpokalen blir nästa deltävling i Rally-SM för Mikael Lindqvist
- Nu är det bara seger som räknas, säger Mikael Lindqvist inför Vinterpokalen.

Vinterpokalen är årets andra deltävling i Rally-SM. Tävlingens centrum med den gemensamma serviceplatsen är i Göranssons Arena som ligger i Sandviken. I Göranssons Arena brukar normalt bandylaget Sandvikens AIK(SAIK) spela sina hemmamatcher, men nu intar Rally-SM arenan genom att ha sin service inomhus.
- Vi har gått igenom bilen efter Rally Sweden och allt är nu på topp. Vi hade lite tekniska problem under Rally Sweden, men på de sträckor bilen gick var vi med i toppen. Vi var snabbast i klassen på tre sträckor, säger Mikael Lindqvist.

Vinterpokalen avgörs under fredag och lördag. Det är totalt åtta specialsträckor som kommer att avgöra tävlingen. Två körs på fredagskvällen och resterande sex under lördagen. Målgången är beräknad till kl 15.30 i Göranssons Arena.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se

10-02-22 Längberg Motorsport avstår Vinterpokalen
Vid renoveringen efter Rally Sweden upptäckte Jocke Längberg tyvärr en del allvarliga fel på bilen.
- Det behövs reservdelar som vi inte hinner att få hem, så vi har ingen möjlighet att kunna starta i Vinterpokalen, säger en bedrövad Längberg.

Nu kommer teamet istället att sikta på nästa deltävling i Rally-SM, South Swedish Rally, i början av maj.
- Vi kommer nu att utnyttja tiden fram till SSR med att uppdatera motor och växellåda. Det kommer att bli någon testtävling och kanske ett längre test i vår, avslutar Joakim Längberg.

Följ vårt arbete med sikte på comeback i SSR på www.langbergmotorsport.se
10-02-22 Ny svenk/rysk start för Patrik Flodin
Till helgen blir det ny svensk start för de regerande ryska mästarna Patrik Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bergsten. Efter att ganska överlägset ha kammat hem klassegern i Rally Sweden, siktar de tillsammans med det ryska URT-teamet på ny svensk start.
- "Vi bestämde redan efter segern i Rally Peno i Ryssland att köra båda Rally Sweden och Vinterpokalen" berättar Patrik
- "Det ska verkligen bli kul att köra SM hemma igen och självklart kör vi för seger" säger Patrik som har två raka segrar i ryggen redan i år.

Vinterpokalen består av åtta specialsträckor och körs i trakterna kring Sandviken. Totalt är 43 anmälda till rallyt, varav 14 ekipage startar i den fyrhjulsdrivna otrimmade klassen. Första två sträckorna körs under fredagkvällen, sedan körs de sex avslutande under lördagen.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com.

Startlista 4 wd otrimmat
Thomas Thunström Ludvika MS
Hans Erik Weng Säffle MC
Anders Jonasson Wäxjö MS
Jimmy Joge SMK Motala
Per-Arne Sääv VÖMK
Patrik Flodin Ilsbo MK
Cindy Brüggerman Tjust MK
Markus Hällbo Säters MK
Hasse Gustafsson Vansbro MK
Joachim Carlström Gullarbo RC
Peter Friberg Ludvika MS
Patrik Johansson Wäxjö MS
Fredrik Åhlin Värmlands KC
Fredrik Alsdal SMK Arboga
10-02-22 Rally-SM nästa uppgift för Pelle Sääv
Efter Rally Swedens 35 mil specialsträckor är det nu dags för nästa deltävling i Rally-SM för Pelle Sääv. Rally Sweden blev en framgång för hela teamet.
- Vi har lärt oss massor under Rally Sweden. Jag och Kalle fick träna i hela 35 mil, serviceteamet fick mycket erfarenhet av hur det är att sköta en Super2000-bil. Vi hade också en stor fördel med att vi delade serviceplats med PG Andersson, av hans tekniker fick vi mycket information och tips, säger Pelle Sääv.

Nu till helgen är det dags för Vinterpokalen som har start och mål i Sandviken. Den stora nyheten blir upplägget på tävlingen, Göransson Arena kommer nämligen att utnyttjas fullt ut, dels för start och målgång, men även till serviceplats för tävlingsbilarna under tävlingen. Allt ska kunna följas på plats av publiken inne på isen.
- Vi blir först i landet med det här konceptet. Tävlingens specialsträckor kommer så klart att bli i skogarna runt Sandviken, men allt annat kommer hända här i arenan, förklarar tävlingsledaren Kalle Andersson i Sandvikens motorklubb.
- Att få ha servicen inomhus blir en häftig upplevelse, nu gör det inget om det snöar under serviceuppehållet, säger Håkan Karlsson en av Pelles tekniker.

Under fredagen kommer Pelle och Kalle att köra reccen, då får de möjlighet att åka igenom sträckorna två gånger och göra ändringar i de noter som arrangören tillhandahåller. På kvällen startar sedan tävlingen med en publiksträcka som körs två gånger. Lördagens etapp startar på morgonen och målgången kommer att ske vi 16 tiden i Göranssons Arena.

Ni följer NH Super 2000 under hela veckan på hemsidan, www.nhsuper2000.se
10-02-14 Andreas Thelaus avslutade starkt i Rally Sweden
Årets första SM deltävling, Rally Sweden kunde börjat bättre för Karlstad föraren Andreas Thelaus. På SS2 körde Andreas med kartläsare Krister Gull med ett betydligt högre tempo än bilen framför vilket gjorde att
Andreas kom ikapp redan efter 14km på den 20km långa sträckan.
- Tyvärr släppte han inte om oss direkt utan blev stressad och gjorde ett misstag mitt framför oss, berättar Andreas.

Det enda alternativet var att styra mot skogen för att inte kollidera, där tog det drygt 4min för publiken att lyft upp dem på vägen igen.

Resterande Fredags sträckor gick helt ok men tiderna var inte alls vad de borde.
- Vi tappade för mycket tid per km mot de andra i klassen och bestämde oss att verkligen ta i på Lördags etappen, säger Andreas.

Det gjorde ekipaget med besked! På Vargåsen som var Lördagens första sträcka körde de in på tredje tid i klassen.
- Vi körde åter igen ikapp en bil framför, denna gång redan efter 9km och blev inte om släppta förrän 1km efter Colins Crest, säger Andreas.
Det innebar 5km i snörök och betydligt lägre tempo men att trotts det göra en sådan tid tydde på att ribban höjts rejält från Fredagen!

På nästa sträcka kom rallyt bästa sträck resultat, andra tid i klassen och endast slagen av Nils Fransson som senare vann otrimmat 2WD.
- Lördags etappen gick kanonbra, nu fick vi äntligen ett bevis på att vi hör till toppen i SM och jag ser redan fram emot nästa deltävling som arrangeras i Sandviken om två veckor, säger en glad Andreas.
10-02-13 Femte raka SM-segern för P-G Andersson
Inte helt oväntat blev det Per-Gunnar Andersson som vann 2010 års SM-premiär i rally. Värmlänningen dominerade Rally Sweden SM och toppar även VM-klassen SWRC inför söndagens avgörande.

Rally Sweden består av två tävlingar – VM och SM. P-G Andersson avslutade den sistnämnda med seger under lördagen. På söndag kan han ta full pott även i nya VM-klassen SWRC.
Andersson vann de fyra sista deltävlingarna i rally-SM 2009. Tre av segrarna erövrade han tillsammans med Anders Fredriksson. I går tog duon ännu en triumf. I sin Skoda Fabia S2000 vann den värmländska duon SM-premiären före Patrik Sandell och Patrik Flodin. P-G:s segermarginal skrevs till 1.20,6 minuter.
Ovan nämnda trio toppade även SM-klassen Otrimmat 4WD.
I Trimmat 4WD var det en annan värmlänning som avgick med segern, veteranen Mats Jonsson.
Övriga klassvinnare i SM-premiären blev Leif Peterson (Trimmat 2WD), Nils Fransson (Otrimmat 2WD) och Calle Ward (Junior-SM).
Nästa deltävling i rally-SM, Vinterpokalen, avgörs i Sandviken om två veckor.

Resuiltat.
Rally Sweden SM 11-13 februari
1) P-G Andersson, Årjängs MK, Skoda Fabia S200, 1.02.27,3
2) Patrik Sandell, Jämtlands MK, Skoda Fabia S2000, + 1.20,6 min
3) Patrik Flodin, Ilsbo MK, Subaru impreza, + 1.42,3
4) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort WRC, + 2.13,2
5) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus WRC, + 2.29,1
6) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 3.38,0
7) Hasse Gustafsson, Vansbro MK, Subaru Impreza, + 4.13,0
8) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 4.26,8
9) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer Evo X, + 4.31,4
10) Anders Jonasson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 4.36,6

Otrimmat 4WD.
1) P-G Andersson, Årjängs MK, Skoda Fabia S200, 1.02.27,3
2) Patrik Sandell, Jämtlands MK, Skoda Fabia S2000, + 1.20,6 min
3) Patrik Flodin, Ilsbo MK, Subaru Impreza, + 1.42,3
4) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 3.38,0
5) Hasse Gustafsson, Vansbro MK, Subaru Impreza, + 4.13,0
6) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 4.26,8
7) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer Evo X, + 4.31,4
8) Anders Jonasson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 4.36,6
9) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 4.49,0
10) Andreas Israelsson, Vansbro MK, Mitsubishi Evo VII, + 6.40,3

Trimmat 4WD.
1) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort WRC, 1.04.40,5
2) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus WRC, + 15,9
3) Björn Persson, Huddinge MK, Ford Focus WRC, + 3.31,4
4) Mikael Lindqvist, SMK Östgöta, Ford Focus WRC, + 5.40,8
5) Peter Dahlgren, Huddinge MK, Ford Escort, + 8.12,0
6) Kristian Johansson, Kinds MK, Mitsubishi Evo 6,5, + 12.30,3
7) Håkan Svensson, Fägre MK, Mitsubishi Lancer Evo, + 12.57,8
8) Joakim Längberg, Linköpings MS, Mitsubishi Evo VII, + 14.33,2

Trimmat 2WD.
1) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, 1.08.18,3
2) Calle Ward, Likenäs MK, Ford Fiesta R2, 1.08.29,8
3) Johan Holmberg, Gotlands MF, Toyota Corolla, 1.08.49,0
4) Jimmy Olsson, Storfors MK, Volvo 940, 1.09.24,0
5) Jonas Johansson, MK Ran, Toyota Corolla, 1.09.24,8
6) Jan Johansson, Fryksdalens MK, Volvo 940 Evo, 1.11.17,4
7) Johan Karlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, 1.11.49,7
8) Johan Green, Hässleholms MK, VW Golf, 1.12.28,6
9) Patrik Larsson, SMK Nyköping, Volvo 240, 1.14.35,0
10) Niklas Solenö, Katrineholms MK, VW Golf Mk III, 1.15.56,3

Otrimmat 2WD.
1) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta ST, 1.10.31,7
2) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta ST, + 43,0
3) Torbjörn Westerlund, Sollefteå RRC, Ford Fiesta, + 46,1
4) Tobias Bergetorp, Offerdals MK, Renault Clio Ragnotti, + 2.49,5
5) Lasse Storm, Stenungsunds MS, Ford Fiesta, + 3.21,0
6) Anders Nyberg, MK Orion, Renault Clio Ragnotti, + 3.32,2
7) Mattias Wennman, Rasbo MK, Ford Fiesta ST, + 3.55,0
8) Christer Larsson, Karlstad MC Bil, Citroën Xsara, + 4.55,4
9) Jonas Olsson, Hässleholms MK, Ford Fiesta ST, + 5.01,2
10) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, Ford Fiesta ST, + 5.54,6

Junior-SM.
1) Calle Ward, Likenäs MK, Ford Fiesta R2, 1.08.29,8
2) Nils Fransson, Vännäs MK, Ford Fiesta ST, + 2.01,9
3) Håkan Björkman, Sandvikens MK, Ford Fiesta ST, + 2.44,9
4) Johan Karlsson, Degerfors RC, Toyota Corolla, + 3.19,9
5) Tobias Bergetorp, Offerdals MK, Renault Clio Ragnotti, + 4.51,4
6) Anders Nyberg, MK Orion, Renault Clio Ragnotti, + 5.34,1
7) Patrik Larsson, SMK Nyköping, Volvo 240, + 6.05,2
8) Niklas Solenö, Katrineholms MK, VW Golf Mk III, + 7.26,5
9) Andreas Thelaus, Karlstad MC Bil, Ford Fiesta ST, + 7.56,5
10) Victor Henriksson, MK Speed, Ford Fiesta R2, + 8.24,3
10-02-13 Mikael Lindqvist nöjd med helgens resultat i Rally-SM
Efter en hel del tekniska problem under fredagen, tog Mikael nya tag på lördagens sträckor.
- Vi började med Vargåsen och där gick det riktigt bra i ca en mil, fram till Colins Crest, sedan blev jag ofokuserad och började bromsa i medium svängar, men efter några kilometer återkom det normala körsättet, säger Mikael

På sågen var Lindqvist fullt laddad och vann sträckan i klassen, före Mats Jonsson och Jonas Wigren. Sträckan som skulle kommit efter Sågen blev tyvärr struken för SM-fältet. Tävlingen avslutades med Hagfors Sprinten som alltid lockar en mycket stor publik.
- Det är alltid roligt att få köra inför en så stor publik, kanske bjöd vi på några sladdar för mycket, men vad gör man inte för att synas, avslutar Micke.

Nu laddar vi om för nästa deltävling i Rally-SM, som avgörs i Sandviken om två veckor.

Nu finns också vår hemsida tillgänglig för alla som vill veta lite mer om oss, besök gärna den på www.lindqvistmotorsport.se

10-02-13 Tungt Rally Sweden för Jocke Längberg
Efter bromsproblemen under fredagen då ett bromsrör satte stopp för Längbergs framfart var det tänkt att revanschen skulle ske på lördagen.
- Då vi fick starta om med ett stort tidstillägg idag hade luften gått ur oss redan från start. Jag hade svårt att tända till när vi var så långt efter från början, säger Jocke.

När målet nåtts hade vi dock bärgat en åttonde plats i klassen och för framtiden några viktiga SM-poäng.
- Vi är ändå väldigt nöjda med helgen, många mil i kroppen, samt trevliga upplevelser med både ny servicepersonal och co-driver, avslutar Längberg
10-02-11 Ice.net streamar Rally Sweden Live
Ice.net står för trådlös bredbandsuppkoppling i Värmlandsskogarna under Rally Sweden-tävlingarna och premiärsänder live inifrån rallybilen.
www.ice.net/se/rally/Default.aspx

10-02-09 Lindqvist Motorsport kör för seger i Rally-SM
Mikael Lindqvist från Norrköping gör i veckan årspremiär, nu är det äntligen dags för första deltävlingen i årets Rally-SM. Lindqvist Motorsport åker återigen till Värmland för en premiärtävling, i år körs Rally-SM i samband med det svenska VM rallyt Rally Sweden.
- Vi kommer att köra fredagen och lördagen mellan WRC bilarnas båda varv på sträckorna. Det kommer att bli skit häftigt, tänk så mycket publik vi kommer att få. Vi startar redan på torsdag kväll, då med publiksträckan på travbanan. Det är samma sträcka som vi började med förra året, det är nog bara en hel del mer snö i år, säger Micke.

Bilen har fått sig en riktig genomgång, motor och drivlina är helt nyrenoverade.
- Vi siktar riktigt högt i år och då gäller det att vara med i toppen från första början, vi körde riktigt bra förra året i Värmland och då var vi bara en punktering från att göra succé, avslutar Micke.

SM-delen inleds på torsdag kväll med en superspecialsträcka på Färjestads travbana. Målgång sker på lördag kväll vid serviceplatsen i Hagfors.

SM-deltagarna kör totalt nio sträckor, varav tre är så kallade superspecialsträckor.

Här är alla sträckor i SM-delen:
SS 1: Karlstad super special stage 1.
SS 2: Likenäs.
SS 3: Viggen.
SS 4: Torntorp.
SS 5: Karlstad super special stage 2.
SS 6: Vargåsen.
SS 7: Sågen.
SS 8: Fredriksberg.
SS 9: Hagfors sprint.

Nu finns också vår hemsida tillgänglig för alla som vill veta lite mer om oss. Besök gärna den på www.lindqvistmotorsport.se
10-02-10 Daniel Ernstedt ställer upp mot mobbning under Svenska rallyt!
Daniel Ernstedt startar i SM-delen av årets upplaga av Svenska Rallyt kommer att ha Friends stripad utmed båda sidorna av bilen.

Istället för att själv inbringa pengar för den platsen, blir det alltså den ideélla organisationen som jobbar mot mobbning som får den platsen på bilen.

Friends grundades 1997 av Sara Damber som fortfarande är eldsjälen. Hennes egen mobbning upphörde när en klasskompis sa ifrån och det är det är just kompisstöjdandet som är grunden i Friends. Mer info om Friends
www.friends.se.

Hatten av och en stor eloge till Daniel och hans co-driver Ola Persson som ställer upp för mot mobbningen. Daniel och Ola tävlar i den tvåhjuldrivna trimmade klassen i en Seat Ibiza.
10-02-09 Rally-SM i Värmland med Längberg Motorsport på startlinjen
Nu är det dags för Joakim Längberg från Linköping att tävla i Rally-SM igen. I samband med VM-tävlingen Rally Sweden körs årets första deltävling i Rally-SM, 2009 placerade sig Längberg på en total femte plats i Rally-SM och i år är siktet högre ställt.
-Vi hade lite små missar under förra året. Vi bröt två deltävlingar och det är för mycket om man ska kunna hänga med i toppen. Det är otroligt viktigt att hela tiden komma i mål och få poäng, säger Längberg.

Under tävlingsuppehållet har bilen fått sig en rejäl översyn och många delar har bytts ut, allt för att minimera risken för att något tekniskt fel ska stoppa Längberg Motorsports framfart.

Rally Sweden avgörs torsdag till lördag denna vecka, på torsdagen körs en populär publiksträcka på Karlstadstravet direkt efter VM-startfältet.

Följ oss via vår hemsida där vi under helgen uppdaterar flitigt, www.langbergmotorsport.se

Viktiga tider för helgen.
Torsdag 11 februari
kl 21.00 Första bil startar på travbanan i Karlstad
Lördag 13 februari
kl 15.00 Målgång för Rally-SM

10-01-28 35:e South Swedish Rally - och fjärde gången i Ljungby
South Swedish Rally fyller 35 i år. Samtidigt står Ljungby som rallyts centralort för fjärde gången i följd. Skillnaden i år mot de tre föregående "Ljungbyåren" är att rallyt kommer att växa till tre tävlingsdagar.

Redan på torsdagen den 13 maj, Kristi himmelfärds dag, startar rallyt från centrala Ljungby, för att fortsätta under fredagen och slutligen målgång i Ljungby på lördagskvällen den 15 maj. Varje tävlingsdag återkommer bilarna till Ljungby för övernattning, och omstart dagen efter.

Liksom tidigare år läggs rallyts högkvarter och starten mitt i Ljungby centrum. Högkvarteret blir på Hotel Terraza med starten och presentation av ekipagen ett stenkast från entrén.

Organisationen för South Swedish rally, med Ljungby MK som lokal arrangör, jobbar just nu intensivt med att sy ihop hundratals tåtar för att än en gång kunna presentera ett sportsligt, och publikt, bra rally.

De 16 specialsträckorna som skall avverkas torsdag, fredag och lördag, är ännu en väl förborgad hemlighet. Redan nu kan emellertid avslöjas att fredagens specialsträckor kommer att ligga bekvämt för Ljungby- och Markarydspubliken. Under lördagen kommer sedan rallyt att flytta till Älmhultsområdet.. Torsdagskvällens inledande sträckor blir lite speciell, och ligger i Pjätteryd mellan Ljungby och Älmhult.

Årets South Swedish Rally, som jämte Svenska Rallyt i Värmland blir årets mest prestigefyllda rallytävlingar, kommer att gälla SM och NEZ (North European Zon). I båda mästerskapen blir SSR säsongens första sommartävling. För SM-förarna årets tredje deltävling, och för NEZ-förarna årets andra tävling. Förutom SM- och NEZ-serierna kommer Volvo Original Sverigeserie att ingå i South Swedish Rally.
10-01-12 Nyman/Holmstrand kör VM-rally
Med ett SM-Guld i bagaget från 2009 är det nu hög tid för team Nyman att visa sig på internationell nivå. Och vad passar inte bättre än ett VM-rally, på hemmaplan!

Tankarna har gått fram och tillbaka hos team Nyman under en längre tid. Hela tiden har strävan mot ett VM-rally funnits och Jocke känner att det Svenska VM-rallyt skulle vara en perfekt start på en internationell karriär.

Rally Sweden som går av stapeln den 11-14 februari i de värmländska skogarna innehåller allt som ett VM-rally bör innehålla. Snabba utmanande och mycket utslagsgivande vägar.

Bilen som Nyman ska köra är en finlänsk Mitsubishi Evo IX som hyrs av det finlänska teamet RR-Racing. Bilen anlände till Östersund i slutet av förra veckan där teamet har testat och dessutom kört Offerdalingen som test-tävling.
- Vi kände absolut att längs vägar som liknar de i Värmland så känns setupen riktigt bra, den är lite hårdare än den jag körde ifjol så vägar som Husås-Andviken och Glösa-Lungret fungerade super.

Det kommer att bli riktigt spännande och helt klart är att jag siktar på en plats bland top 5 i pwrc (production world rally championship),-Jocke

Arbetet kommer under Januari att fortsätta för att säkerställa budget för tävling men klart är att den 11 februari kommer Jocke och Bosse stå på startrampen vid Karlstad Travbana för att stolta representera Sverige i rally VM.
10-01-12 Längberg Motorsport anmälda till Rally Sweden
Nu har Längberg Motorsport anmält sig till 2010 års första deltävling i årets Rally SM. Rally Sweden kommer att köras den 11 till 13 februari i samband med VM-tävlingen.

Rally Sweden blir också premiär för den nya kartläsaren Robert Ardryd.
-Det ska bli utmanande och roligt att få köra i samband med VM-tävlingen. Det blir en häftig premiär för Robert och mig, hälsar Jocke.

Mer info kommer närmare Rally Sweden men passa på att redan nu besöka vår helt nya hemsida, www.langbergmotorsport.se
10-01-12 Rally Sweden nästa uppgift för Lindqvist Motorsport
Nu är Lindqvist Motorsport anmälda till första deltävlingen i årets Rally-SM. Rally Sweden avgörs i Värmland i mitten på februari.
-Vi kommer att fortsätta med den Ford Focus-05 som vi så framgångsrikt körde på slutet av förra säsongen. Det känns bra att ha så många tävlingar i den här bilen innan vi går in i denna säsong, säger Micke.

Siktet i år är inställt på full SM-säsong och kanske några fler tävlingar.

Följ oss på vår hemsida www.lindqvistmotorsport.se