Besök officiella hemsidan
2021

Rally-SM 2021

Traditionella Rally-SM 2021 Asfalt-SM 2021
26-27
febr Boden  
14
aug Killingen Kil
27-28
aug South Swedish Rally Älmhult
10-11
sept Snapphanerallyt Hässleholm
24-25
sept Göhlin Skilling 500 Klevshult
www.rallysm.se
8
maj City Race Uddevalla
19
juni Drive VXO Växjö
24-25
juli SM-sprint Tierp
www.rallysm.se  
   
Grus-SM 2021  
16
juli Mästarmötet Älmhult
7
aug Hårdingen Vara
21
aug Bergslagsrallyt Ludvika
4
sept Sigtunasprinten Sigtuna
16
okt Karlskronapokalen Karlskrona
www.rallysm.se  
 


Rallyradio Liveresultat
Rallyradio Liveresultat


21-06-01 Återstart av rallysporten
I ett år har vi jobbat hårt för att få en återstart där läget har förändrats dag för dag och region för region. Under helgen har arrangörerna för traditionella Rally-SM, SRM, rallyutskott samt generalsekreterare för Svensk Bilsport Anna Nordkvist träffats för att göra en återstart av rally på ”öppen bana” (skogssträckor). Med start idag, den 1 juni, kommer man att släppa något gällande deltagarbegränsningar för offentliga tillställningar och vad innebär det för Rally-SM?

Rallytävlingar på ”öppen bana”, det vill säga ej vid inhägnat område, omfattas i offentlig tillställning när publik bjuds in. Idrottstävlingar utomhus är antalet idrottsutövare som samtidigt befinner sig i start-, tävlings- och målområdet får vara högst 150 deltagare. För arrangemang utomhus utan anvisad sittplats höjs taket till 100 personer.

Vad betyder det här för oss?
* Tävlingar kan anordnas för alla, oavsett ålder, bredd eller elit
* Bjuder vi in till publik omfattas man av offentlig tillställning
* Deltagare = utövare. Ej publik, funktionärer, media med mera vid en icke offentlig tillställning
* Deltagare = publik vid en offentlig tillställning
– För att myndigheterna ska klassa in oss i rätt led ska vi träffas i ett samordningsmöte med polis och Länsstyrelse. Vi kommer med bästa laguppställningen för att reda ut var vi i rally hör hemma, är vi en offentlig tillställning eller ej eller tillhör vi väg-, vatten- och skog? Dialogen med polis, myndighet och smittskydd är helt avgörande men det är positivt med de nya restriktionerna där vi nu ser att vi kan återstarta rally på ”öppen bana”, berättar generalsekreteraren Anna Nordkvist.
– I andra länder finns oftast inte Riksidrottsförbund som håller i all idrott. I Sverige har Riksidrottsförbundet via Svensk Bilsport mästerskapstecken för SM. I övriga länder regleras det inte alltid så, där är allt mer kommersiellt, därför har vi skillnader mellan länderna, fortsätter Anna Nordkvist.

De restriktioner som gäller när Länsstyrelsens lämnar tillståndet gäller även vid tidpunkten av själva tävlingen, även om restriktionerna förändras däremellan.
– Vi kommer under höstens traditionella Rally-SM ta vårt ansvar att minska smittspridningen. Anmälan kommer att göras i möjligaste mån digital, besiktningen kommer att ske i respektive serviceruta. På serviceplatsen kommer endast behöriga in på och vi sätter ett maxtak på två mekaniker per tävlande och munskyddskrav på samtliga. Pandemihanteringsplan har tagits fram för arrangörerna. Det kan bli förändringar i ovan också, beroende på smittspridningen efter sommaren, berättar Anders Martinsson vd på Svenska RallyMästerskapen.

Ovan lättnader gäller från idag, 1 juni, och Regeringens aviseringar om ytterligare lättnader är planerade till 1 juli (arrangemang utomhus med 600 deltagare), 15 juli (regleringen om hur många personer som får vistas i inomhus- och utomhusmiljöer tas bort) och i september planeras deltagarbegränsningen tas bort för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Tävlingskalender traditionella Rally-SM 2021:
Killingen 14 augusti
SSR 27 - 28 augusti
Snapphanerallyt 10 - 11 september
Göhlins Skilling 500 24 - 25 september
21-05-16 Ingen ersättningtävling – Fyra deltävlingar i Asfalts-SM
Det blir ingen ersättningstävling för SM-datumet 5 juni i det nya mästerskapet Asfalts- SM.
– Vi har jobbat med ett antal arrangörer till vårt godkända SM-datum 5 juni. Myndigheternas framflyttande av restriktioner gör att vi inte kan vänta längre utan vi väljer att satsa på de tre deltävlingar som är kvar i Asfalts-SM, berättar Svenska RallyMästerskapen.

Tävlingskalender Asfalts-SM
8 maj Uddevalla City Race Uddevalla
19 juni DRIVE VXO Asfalts-SM Växjö
24 – 25 juli Tierp Arena SM-sprint Tierp (två deltävlingar)
21-05-09 Robin och Henrik totalvann premiären av nya Asfalts-SM
Under gårdagen var det premiärdags i Uddevalla där tre kvalomgångar skulle göras och därefter tog de bästa ekipagen en finalplats på Glimminge motorstadion. I finalen nollades tidigare resultat och ensamt utgjorde således finalkörningen ett slutresultat.

Robin Svensson och Henrik Appelskog, SMK Hörby och Östergyllens RC, tog första totalsegern i Asfalts-SM. Ford Fiesta R5 körde duon i den internationella bilklassen 4WD och fick med sig 25 SM-poäng hem.

Lucas vann SM-premiären i standardklassen
Lucas Helin och Annie Seel, Tibro och KAK, drog längsta strået vid finalrundan och vann 1,9 sekunder före Johan Holm och Christer Holm från SMK Trollhättan.

På tredje plats kom Niklas Ledin och Jonna Olsson, MK Kopparberg. Kristian vann SM-premiären i 2WD nationella klassen Kristian Johansson och Fredrik Livh, Toarps MK/Laxå MK, vann det nya mästerskapet Asfalts-SM. 3,31,1 var finaltiden och 1,2 sekunder bakom blev Joacim Kristiansson och Maya Ragntoft, båda SMK Hörby. På tredje plats körde Peter Holgersson och Danny Holgersson, Ryds MK, in med sin gröna bakhjulsdrivna Ford.

Sekundstrid i internationella 2WD
I den internationella 2WD blev det en spännande sekundstrid där särskiljning fick göras för att kora andra och tredjeplatsen. Simon Andersson och Jörgen Jönsson från Eslövs MK, vann med tiden 3,33,3. Endast 1,1 sekund efter och in på samma tid, 3,34,4, lyckades både Emrik Smedberg/Carl Eriksson, Wäxjö MS/Skillingaryds MK, samt Nässjö:s MK Calle och Torbjörn Carlberg, att köra in på. Särskiljning fick göras och då Emrik och Carl hade placerat sig främre än Calle och Torbjörn i omgångarna fick Emrik och Carl kliva upp på andra plats. Lukas Hägg och Daniel Borgqvist, Trelleborgs MK/Olofströms MK, placerade sig på 3,36,9 och blev därmed fyra i klassen.
21-05-04 SM-veckan sommar i Halmstad ställs in igen
Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021.

Styrgruppen för SM-veckan i Halmstad valde att för cirka två veckor sedan skjuta fram beslutet om ett genomförande. Den rådande situationen och det fortsatt allvarliga läget gör dock att styrgruppen bestående av representanter från Riksidrottsförbundet, Halmstads kommun och SVT nu har fattat beslutet att ställa in SM-veckan sommar 2021 i Halmstad. För bilsporten innebär det att det inte blir någon SM-tävling i rallysprint i Halmstad i sommar.

Riksidrottsförbundet har tillsammans med Halmstad och SVT analyserat flera olika alternativ av ett genomförande och i nära dialog med deltagande specialidrottsförbund försökt att hitta lösningar på ett genomförande, men i rådande situation finns inte de förutsättningarna.
– Vi jobbade för, och hoppades på ett genomförande, om än i reducerad skala, av en SM-vecka i sommar men i rådande situation har vi inget annat val än att ställa in. SM-veckan är ett stort projekt som kräver lång framförhållning och nu är ovissheten för stor för att på ett ansvarsfullt sätt kunna genomföra ett så stort evenemang. Att behöva ställa in ytterligare en SM-vecka är ett mycket tungt beslut, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

Det är nu andra gången som SM-veckan sommar i Halmstad ställs in på grund av coronapandemin. Förra året ställdes SM-veckan i Halmstad in men flyttades då fram ett år med förhoppningen om att kunna genomföra evenemanget. SM-veckan sommar i Halmstad skulle ha genomförts mellan den 30 juni och 6 juli 2021 med SM-tävlingar i drygt 30 olika idrotter.
– Att återigen ställa in SM-veckan är ett mycket smärtsamt, med ytterst välgrundat beslut. All den kraft och energi som lagts ned för att finna lösningar är fantastisk, något vi kommer ha god nytta av längre fram. Alla de lärdomar, relationer och kunskap som arbetats upp kommer vi att ta till vara på bästa sätt. Halmstad är och ska vara en självklar evenemangstad och jag hoppas och tror att vi snart kan välkomna Idrottssverige hit igen, säger Mattias Rossköld, kommundirektör, Halmstads kommun

https://www.sbf.se/Nyheter/SvenskBilsport/sm-veckansommarihalmstadstallsinigen/

21-04-27 Streamify ingår ett 3-årigt avtal med Svenska RallyMästerskapen AB
Streamify har ingått ett treårigt avtal med Svenska RallyMästerkapen. Den stora rallypubliken kommer nu kunna följa olika deltävlingar live på webben genom Streamifys plattform.

Streamify har ingått ett treårigt avtal med Svenska RallyMästerkapen. Den stora rallypubliken kommer nu kunna följa olika deltävlingar live på webben genom Streamifys plattform. Intäkterna knutna till avtalet beror på användning och Streamify kan därför inte bedöma avtalets totala värde.
– Vi ser verkligen fram emot vårt samarbete med Rally-SM. Motorsporten är stor i hela världen så detta ger oss även bra möjligheter att nå internationella motorsportkunder, säger Johan Klitkou, vd för Streamify.
– Vår ambition är att detta ska hjälpa oss att utveckla Rally-sm, så att fler kan få fantastiska rallyupplevelser både fysiskt och digitalt, säger Anders Martinsson, vd för Svenska RallyMästerskapen.

21-04-27 Uråsa laddar för Asfalts-SM
Ikväll har det varit tävlingsmöte utanför Växjö. Planeringen av andra deltävling i Asfalts- SM är full igång vid gamla flygfältet i Uråsa. DRIVE VXO blir andra deltävlingen i Asfaltsmästerskapen 2021.
– Asfaltssträckan kommer att köras med två olika sträckningar innan det blir uppehåll och service. Därefter kör de tävlande en vända till med samma upplägg.

Tävlingen består således av totalt fyra specialsträckor på en total längd på 22 kilometer. Arrangören kommer att erbjuda shakedown på fredagskvällen för de som önskar, berättar Patrik Persson från Svenska Rallymästerskapen.

Andra deltävlingen av Asfalts-SM, DRIVE VXO, arrangeras lördagen den 19 juni.
21-04-22 SM-helg avslutar Asfaltsmästerskapet
Nya mästerskapet Asfalts-SM blir komplett när Tierps MK arrangeras 24 – 25 juli. Tävlingen inne på Tierps Arena kommer att köras två dagar, lördag och söndag, och blir således en dubbeltävling.

Tävlingskalender för Asfalts-SM 2021 ser ut som följer:
8 maj Uddevalla City Race, Uddevalla
5 juni Arrangör meddelas inom kort
19 juni DRIVE VXO, Växjö
24 – 25 juli Tierps Arena SM sprint, Tierp (dubbeltävling)
21-04-22 Nya grusarrangörer i SM
Till höstens Grus-SM har två nya arrangörer skrivit avtal med SRM. Tidigare planerade Årjäng 16 juli, har, i rådande situation, inte möjlighet att köra i publikfri form då tävlingen skulle vara i samband med ”Hästkrafthelgen”. Ersättaren blir Mästarmötet, samma datum, i Millebygden och specialsträcka på inhägnat område där ungdomsgruppen i Älmhults MK håller i värdskapet.

Karlskrona AK skulle stå som värd för finaltävlingen 16 oktober inom försvarets grindar. Militären behöver själv sin mark denna dag och motorklubben fick avsäga sig uppdraget som arrangör i år. Istället drar vi Grus-SM norröver…
– Västerås går in som arrangör på tidigare aviserat finaldatum i oktober, säger Patrik Persson från Svenska RallyMästerskapen.

Tävlingskalendern för Grus-SM 2021 ser ut som följer:
16 juli Mästarmötet, Älmhult
7 augusti, Hårdingen, Vara
21 augusti, Bergslagsrallyt, Ludvika
4 september Sigtunasprinten, Sigtuna
16 oktober, Rally Xplosion, Västerås
21-04-20 Uddevalla laddar för SM-premiär
Då rådande restriktioner håller i sig har arrangören BMK Uddevalla flyttat ut sin tävling utanför stadskärnan när tävlingen körs i publikfri form den 8 maj.
– Asfalts-SM premiären blir på en vägslinga som mäter strax över två kilometer och som körs två varv. Den kommer att köras i flera omgångar. För att säkerställa SMpremiären har man flyttat ut från stadskärnan, myndigheterna har krav på publikfritt, vilket är en omöjlighet i centrum. En seedning kommer att göras inför första kvalomgången och tider från denna ligger till grund för startordningen i omgång två och så vidare. Tillståndet har anlänt och anmälan görs via infiniteracing.se. Man arrangera en A-besiktning och förarsammanträdet blir inte fysiskt utan i skriftlig form till de tävlande. Allt är förberett för att arrangera encovid-säker tävling. Vi hälsar våra tävlande varmt välkomna till oss, säger Thomas Borssén, tävlingsledare för SM-premiären i Uddevalla.

Finalomgången i Uddevalla genomförs bilklassvis där snabbaste totala kvaltid startar först i sin bilklass. För att SM-poäng ska utdelas måste alla omgångar samt finalen vara genomförd.
21-04-02 Asfalts-SM i Tierp 22-23 maj är inställt
Efter samtal och rekomendation med RF, Länstyrelsen,Smittskyddsläkare så har MK Tierp idag beslutat att på ett juridiskt hållbart sätt går det inte att genomföra en tävling nu.

Rallyutskottet, SM-promotorn och domarordförande är informerade.
– Vi vill tyvärr inte leta gråzoner som inte håller vid en anmälan mot arrangemanget tävlingsledaren riskerar fängelse eller böter och klubben en ekonomisk katastrof, säger Jörgen Joons, MK Tierp
21-03-14 Rosenlund Asfalts-SM ställs in
Smittspridningen ökar i region Jönköping och det är ansträngt läge på länets sjukhus. På grund av detta har regionens smittskyddsläkare lämnat tydliga råd till arrangören, Jönköpings MK, att inte arrangera tävlingen som samlar personer från andra regioner, som vanligtvis inte möts, till Jönköping under påskhelgen.

Tävlingsplatsen är på ett åkeri där möjligheten att komma intill enbart är under en storhelg.

Elitverksamhet ska bedrivas, men med rådande omständigheter, mycket stark uppmaning från regionens smittläkare, i samförstånd med SM-promotorn, rallyutskottet och domarordförande beslutas att tävlingen ställs in.
– Naturligtvis är det tråkigt för alla som har sett fram emot tävlingen men i detta läge är det viktigt att ta ansvar för våra tävlande och funktionärers hälsa. Vi har full förståelse för att man kan känna besvikelse inför detta besked men det är viktig att lyssna och ta till oss av regionens smittskyddsrestriktioner, säger Pia Thulin och Ann-Marie Nottemark från tävlingsledningen.

För tävlande som betalt in sin avgift ombeds kontakta am.nottemark@skickat.net
21-03-07 Rally Live levererar sändningarna till Rally-SM
SM-promotorn Svenska RallyMästerskapen AB har kommit överens med produktionsbolaget Rally Live om ett löpande avtal gällande mediaproduktionerna från samtliga deltävlingar i de tre SM-serierna från 2021 och framåt. Rally Live är ett produktionsbolag specialiserat på radio- och tv-sändningar från rallytävlingar, och har sedan 2014 sänt ett hundratal tävlingar runt om i Sverige, och ansvarat för den populära Rallyradion från SM samt produktion av SM-magasinet sedan 2014. Detta fortsätter nu när Svenska RallyMästerskapen AB tar över ansvaret för Rally-SM.

Varje SM-tävling följer tiotusentals svenskar tävlingarna genom de livesända radiosändningarna, där Rally Lives kunniga reportrar ger direktrapporter från sträckmålen, livstider, info och kuriosa med en gnutta humor och glimten i ögat. Ett koncept som blivit oerhört populärt bland rallypubliken. Från Svenska RallyMästerskapens tre SM, Asfalt-SM, Grus-SM och Traditionella-SM, kommer Rally Live finnas på plats samtliga tävlingar och sända rallyradio samt efter tävlingen leverera ett TV-magasin från tävlingen. Dessutom kommer Rally Live att producera live-tv från samtliga tävlingar i Asfalt-SM, som startar på påskdagen i Jönköping.
– Det känns oerhört kul och hedrande att få fortsätta vårt långa arbete med Rally-SM över de kommande åren. Vi ser mycket fram mot att fortsätta ta förare, kartläsare och team på pulsen och leverera all spännande action mästerskapen bjuder på till alla lyssnare och tittare som följer tävlingarna runt om i världen. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med personerna inom Svenska RallyMästerskapen och ser mycket fram mot att få vara med och fortsätta utveckla SM-serierna. Att vi även kommer få möjlighet att sända live-tv ska bli oerhört roligt, inte minst för att i dessa pandemitider ta tävlingen hem till folks tv-soffor när publik tyvärr inte får vara ute på tävlingarna. Vi längtar till att dra igång i Jönköping i april, säger Sebastian Bourghardt från Rally Live.
– Vi är mycket nöjda med att avtalet med Rally Live har skrivits till våra tre mästerskap, traditionella Rally-SM, Asfalts-SM och Grus-SM, säger Sara Mejving Svenska RallyMästerskapen AB.

Premiär för Rally-SM blir det 4 april i Jönköping, mer info på rallysm.se
21-02-24 Högt tryck på förtursanmälan till Asfalts-SM
Den 7 februari på eftermiddagen släpptes möjligheten att förtursanmäla sig till Asfalts-SM.
– Vi fick in 46 anmälda första dagen så intresset är stort. Vi hade planerat att ha anmälan öppen i två veckor men fick stänga den mycket tidigare. För att säkerställa en relevant lista kommer vi att publicera vilka som anmält sig när betalningen är gjord av samtliga. Förtursanmälan gäller som garanterad start i Asfalts-SM deltävlingarna men som tävlande måste man även anmälan sig ”som vanligt” till arrangören, säger Patrik Persson från Svenska RallyMästerskapen.

Mer information om hur betalningen till förtursanmälan ska ske finns på rallysm.se och under förtursanmälan.

Imorgon öppnar Jönköpings MK sin anmälan till Asfalts-SM premiären den 4 april.

Arrangören har plats för 150 startande.
Tävlingen är publikfri och körs på inhägnat område.
21-02-19 Säffle flyttar till 2022 – dubbla SM-tävlingar i Tierp
Utifrån det rådande osäkra läget väljer Säffle MC att inte medverka i årets Asfalts-SM. Anledningen till att organisationen har fattat detta beslut är att SM-promotorn vill redan nu kunna säkerställa en full SM-serie för de tävlande och Seffle City Motor Challenge inte kan medverka utifrån de förutsättningarna.
– Vi har full förståelse att Svenska RallyMästerskapen vill ha allting klart nu. För att kunna genomföra en SM-deltävling i nuläget krävs att det genomförs som ett publikfritt arrangemang på inhägnat område och de möjligheterna har vi inte då vår tävling och sträcka var tänkt som en stor folkfest som alla ska kunna ta del av, säger Fredrik Erixon i Säffle MC.
– Att hoppas att vaccineringen ska ta fart och att restriktionerna ska kunna lättas till den 5 juni ser tyvärr mörkt ut, så därför är det bättre för allas skull att intebinda upp sig på en SM-deltävling som vi sen inte kommer att kunna genomföra,menar Fredrik Erixon och fortsätter att tävlingsdatumet kommer att ligga kvar ifall något förändras, men om det blir tävling körs den utan SM-status.
– Vi tar nya tag mot 2022 och önskar Svenska RallyMästerskapen och de andra arrangörerna stort lycka till, avrundar Fredrik från Säffle MC.

Tierp, ersätter Säffle, och blir dubbelarrangör den 22 – 23 maj.

Asfalts-SM 2021
4 april Jönköping
8 maj Uddevalla
22 – 23 maj Tierp (två tävlingsdagar)
19 juni Växjö
21-02-06 Ny finalarrangör i Asfalts-SM
Från början planerades finaltävlingen i anslutning till SM-veckan i Halmstad i juli månad.
– Vi kommer att lägga finaltävlingen av Asfalts-SM i Växjö. Datumet, som inte krockar med SM-veckan, blir något tidigare, den 19 juni 2021. Tävlingen kommer att köras på inhägnat område inne på flygfältet i Uråsa utanför Växjö, säger Patrik Persson från Svenska RallyMästerskapen och nämner att tävlingen kommer attheta DRIVE VXO Asfalt SM-final.

Asfalts-SM kalendern: 4 april Jönköping, 8 maj Uddevalla, 22 maj Tierp, 5 juni Säffle och avslutningsvis Växjö 19 juni.
– Imorgon kväll öppnar förtursanmälan till Asfalts-SM. Där finns möjlighet att anmäla sig till hela mästerskapet. 50 platser finns och förtursanmälan är öppen till 21 februari. Förtursanmälan gäller garanterat plats till ovan tävlingar i Asfalts-SM, men som tävlande måste du även anmäla dig ”som vanligt” till arrangören också, berättar Sara Mejving från Svenska RallyMästerskapen.

Förtursanmälan och mer information finns på rallysm.se.
21-02-05 Snart är det SM-premiär i Jönköping – Rosenlunds Asfalts-SM
Snart publiceras inbjudan till Jönköpings MK deltävling i Asfalts-SM. Tävlingen kommer att gå i industriområdet söder om Jönköping under påskdagen. Med tanke på åkeriet, som tävlingsplatsen är vid, har datumet justerats.
– Det passade åkeriet bättre att låna deras anläggning under söndagen istället. Vi har fått godkänt av förbundet och SRM att tidigarelägga en dag. Tävlingen går söndagen den 4 april som är påskdagen i år. Vi kommer att köra tre omgångar med en totallängd på strax över 1,2 mil. Service, anmälan och HQ är beläget rakt över europavägen – på AD:s centrallager, berättar tävlingsledarna Pia Thulin och Ann-Marie Nottemark som hälsar landets asfaltsspecialister välkomna till fartfylld söndag.

Tävlingen är inom inhägnat område, och ingen publik tillåts. Rosenlunds Asfalts-SM kommer att webbsändas så att rallypubliken kan följa den spännande SM-premiären.
21-02-03 Viruset försvann inte när nya året tog vid…
Pandemin och landets vaccinationstakt gör att Svenska RallyMästerskapen arrangerar, i samråd med förbundet, traditionella rally-SM under sju intensiva veckor i höst. Den förändrade tävlingskalender ser ut som följer:

Traditionella Rally-SM 2021
14 augusti Killingen Kil
27 - 28 augusti SydSvenska Rallyt Älmhult
10 - 11 september Snapphanerallyt Hässleholm
24 - 25 september Göhlins Skilling 500 Klevshult

– Som restriktionerna ser ut just nu, de starka signalerna förbundet lämnat samt myndigheters nationella samsyn gällande tillståndshantering gör att vårt traditionella rally-SM, som körs utanför inhägnat område, kommer att genomföras efter sommaren.
– Elitverksamhet ska fortgå men samtidigt tar vi ett ansvar för våra tävlande, funktionärer och vår härliga rallypublik genom att flytta fram årets försommartävlingar till hösten, säger Anders Martinsson vd för Svenska RallyMästerskapen AB.

Fotnot: Sigtuna Grus-SM har varit behjälplig i tidigareläggning av sin tävling för att bereda plats till traditionella rally-SM. Nytt datum för Sigtuna är 4 september 2021.
21-02-01 Rally Live levererar populära Rallyradion från MAS Mästerskapet
Till 2021 lanserar arrangörsföreningen MAS, Motorarrangörerna i Sverige, en ny rikstäckande rallyserie vid namn MAS Mästerskapet. Nu står det klart att samtliga deltävlingar i serien kommer direktsändas i rallyradion av produktionsbolaget Rally Live. MAS och Rally Live har sedan tidigare ett långt samarbete, där Rally Live stod för radio-och tv-sändningar för Rally-SM de 5 säsonger MAS promotor till SM-serien. Ett samarbete som nu fortsätter med det nyinstiftade MAS Mästerskapet.
– Det ska bli väldigt kul att få fortsätta vårt långa och framgångsrika samarbete med MAS, och det ska bli jättekul att få bevaka deras fantastiska tävlingar i våra radiosändningar under 2021. MAS har ett spännande upplägg på sin serie, och jag tror intresset kommer vara stort både för att vara med och tävla och lyssna på tävlingarna i radion, säger programledaren Sebastian Bourghardt från Rally Live.

Premiär för mästerskapen blir den 6 mars med Jämtnatta i Östersund. Mer info finns på facebook: https://www.facebook.com/Masmasterskapet/

21-01-20 Sprint blir Grus och Asfalt
När Svenska RallyMästerskapen signade avtal med SBF gjordes det för tre mästerskap, ett traditionellt och två nya unika mästerskap.
– Vi fick inte använda namnet sprintmästerskap då Riksidrottsförbundet och SBF fann detta namn tillhöra SM-veckan. Nya enkla namn till våra två mästerskap togs fram och har nu blivit godkända, säger Jocke Berg från Svenska RallyMästerskapen AB.

Alltså fortfarande tre mästerskap. Förutom det traditionella Rally-SM kommer nu de nya namnen att vara Asfalts-SM och Grus-SM. Regeltexten ska snart vara uppdaterad i rätt namn samt SRM:s övriga trycksaker.

Tryck här för mer info!